Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-21, 17:51   #3271
white tea
Przyczajenie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14

Cytat:
Napisane przez ora73 Pokaż wiadomość
Rumcia1, u mnie to samo - z przyczyny plamy na czole aż grzywkę obcięłam U mnie to pewnie z dwóch powodów - po drugiej ciąży+tabletki.. No i zła ochrona przed słoneczkiem...
Więc wyczytałam rady mirki - dzięki, na pewno też skorzystam!
Ja testowałam sok z cytryny (masakra jak piecze, ale mam wrażenie, że przy regularnym stosowaniu coś tam rozjaśni...) i ogórek zielony - zdecydowanie przyjemniejszy
Tak więc walczymy razem z sadełkiem i plamami
Pozdrowionka i buziaki!
hej!
Mam plamy od lat. bylam u 3 dermatologow, mam zdiagnozowana melasme. Plamy wracaja co lato, obojetnie co robie i czym smaruje. wyprobowalam niemal wszystko co jest na rynku, lacznie z laserem fraxel. teraz juz tylko spokojnie smaruje sie `even better`Clinique. jest b.dobry, polecam. sorki za dygresje, w koncu to nie o diecie ) pozdro
Stary 2010-08-21, 17:58   #3272
Konczita
Zakorzenienie

zrobiłam naleśniki wyszły ohydne !!!! zjadłam może pół ? bleeeeeeee dzisiaj już nic nie tknę ...

Cytat:
Napisane przez rumcia1 Pokaż wiadomość
Duk Duk
Przez dwa poprzednie warzywne dni przybywało mi po 200g, dziś jedno 200g spadło Jest dobrze.
Nocka krótka, mały dalej ma gorączkę, ale widzę, że idą mu kiełki i jeden na dole, mało je więc pewnie to jest to. Jak mu do jutra nie przejdzie, to będę nękała pediatrę.

Juz nie będę zjadała końcówek, mężowi też raczej podtykać ich nie bedę, bo to tak jagby zjeść dwie porcje, niby juz nie możesz, ale żeby nie zmarnować, to dojesz. Dzisiaj nałozyłam im mało - pyszny ryż zapiekany z jabłkami na słodko - zjedli. Z 3latkiem czasami jest problem, bo zdarza się, że przy kolacji zasypia i zostaje prawie cała jego porcja, ale będę mu robiła kolacje wcześniej. Mam mocne postanowienie. Już zobaczyłam kolejny pozytywny aspekt bycia na diecie. Przecież normalnie bym tego nie zobaczyła, że jem jakieś nadwyżki. (Tak mam trójkę)

Co do bycia tutaj, to jeśli zdrowie pozwoli, to też długo posiedzę, tylko, że jak za parę dni wrócę do pracy, to tylko wieczorem zajrzę, a szkoda.

U nas dziś gril na kilkanaście osób. Swoje żarełko przygotowałam, dla gości w trakcie przygotowań. Dziś mam PW więc zrobię sobie sałatkę grecką taką, żebym też mogła ją zjeść. Obczaiłam tabelkę serka favita żółtego i B-14g, W-3g, T- 12g - nie jest dobry ten tłuszczyk, serek zostawię na talerzu, ale pozostałe warzywa i aromat z tego sera zjem z grilowanym kurczakiem, chyba, że zrobię też sos jogurtowy z czosnkiem dla wszystkich, to będę mogła zjeść bez ograniczeń i nikt nie zauważy, że wydziwiam.

Muszę podjechać jeszcze do kosmetyczki wyregulować brwi, a i wiecie co? przefarbowałam kiedyś włosy na czarno (granatowa czerń, ale tego niebieskiego nie widać za bardzo, jest dobrze - pasuje do moich niebieskich oczu. Jeszcze muszę w trakcie robienia sałatek pomyśleć w czym wystąpię, żebym wyglądała uroczo. Może ktoś zauważy, że mi ubyło 6,5kg
Oj maleństwo teraz się pomęczy ale oby szybko poszły
Rumcia czyli kolejny pozytyw dietkowania i tak trzymać ...
życzę udanego grillowania - przefarbowałaś włoski ?? a zdradź cóż to za okazję dzisiaj macie? czy tak bez okazyjnie ?

Cytat:
Napisane przez milaminka80 Pokaż wiadomość
Gratki za spadki

Miałam nadzieję, ze w ten sobotni poranek powitam was z spadkiem godnym pochwalenia się. A tu I mimo, że sie ładnie usmiechałam rposiłam, byłam miła i w ogole to prawie że na kolanach wchodziłam, to itak po tygodniu ledwo - 0,55 Dlatego wracałm do łóżka i zamierzam cały weekend z niego nie wychodzić i sie nad soba użalać, zaczynając od teraz

jakie łóżkowanie w tak piękny dzień ? ja cały dzień na ogrodzie - przeżarta jak zawsze jutro to gwarantowany wzrost i zachcianki mam

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
No posiedzimy jeszcze, ale to nic. Jakie my potem laski będziemy to fiu fiu. A poza tym siedzenie w doborowym towarzystwie to sama przyjemność.

Po dzisiejszym śniadaniu pomyślałam sobie, że ta dieta nie powinna sie nazywać proteinowa tylko proteinowo-rozpustna. Wciągnęłam na śniadanie gofry z serkiem cytrynowym na słodko, powidłami rabarbarowymi i pseudo bitą śmietaną. I pytam się na jakiej diecie tak można- tylko na naszej proteinowo-rozpustnej.
Miłych spotkań z teściami.

Ulcia co racja to racja jeszcze kilka miesięcy i będzie gicior oby tylko motywacji i zaparcia nam nie brakło nio i zdrówko pozwoliło to dukac grzecznie będziemy i jeszcze choinkę dukanową przystroimy

Cytat:
Napisane przez india40 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zrobiłam bigos z mięskiem z szynki ( wszystkie tłuszcze wycięłam) z kapusty kiszonej. Cholerka tylko nie mogę sobie przypomnieć czy my możemy sam bigos z kiszonej czy lepiej połączyć z młodą kapuchą Tak wogóle to boję się go zjeść , choc ciągnie jak magnez Robiłam już bigos z młodej kapuchy, ale nigdy nie łączyłam z kiszoną Poradźcie

india czytałam na innym forum że można kiszonki więc - smacznego
ps. szynka - szynkówka czyli wieprzowina tak ?? unikam jak ognia a może nam wolno ????

Cytat:
Napisane przez blackredmoon Pokaż wiadomość
Nie zrobiłam bo 1. boję się , a 2. że nie było kiedy
Lecę Was nadrabiać. Acha, wspomnę tylko, że dziś wzrost +800g No czym ja zawiniłam Dukciowi??

no ale Ty uparciuch jesteś to lepiej zamartwiać się tak ?
jeżeli by się okazało że jesteś i nie zrobisz testu i nie będziesz dostarczać witamin to komu zaszkodzisz ????

Cytat:
Napisane przez martuch_ Pokaż wiadomość
Dukaneczki.. zrobiłam sobie taką zupkę ogórkową z knora. Taką do kubka. Ona ma około 3%. Można?
lanie się należy .... nie wolno !

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
wszystko jst możliwe, siła podświadomości

A wiesz kochana że ni wiem czy się zważę hehehehe straszni się tego boję, wczoraj naszalałam a dziś mam dzień proteinowy dziś się tak przyjrzałam w lustrze sklpu i normalnie wydało mi się że mam dosyć szczupłe uda...nie mogę doczekać się osiągnięcia mojego celu

jakie boję ? a grzeszyć się nie bałaś ?? do pionu to zaraz my Cię postawimy

Cytat:
Napisane przez blackcoffee Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam dzisiaj paskudny dzień. Nie dość, ze @ i wszystko mnie boli, a oprócz tego mam humor wiadomo jaki, siedzę cała stęskniona za TŻ, który jest daleko, a za tydzień pojedzie... jeszcze dalej i to na 3 lata! to jeszcze mam w domu remont, oczywiście nie kończy sie w terminie, wszędzie syf, pył, a mój tata... przypadkiem wyrzucił moje ukochane buty, cieliste, na obcasie, z zeszłorocznej kolekcji Reserved, cudowne, pasujące do wszystkiego! Bo... leżały koło worka ze śmieciami (swoją drogą teraz wszędzie są worki ze śmieciami w związku z remontem!!!!!) i miały zdarty obcas!!!!!!!!!!!!!!!!

jestem wściekła i zaryczana.

o kurcze, ale numer - rzeczywiście niefajna sprawa ...

[1=881a135baa34e075ff271ac 6ad77e43317518c11;2153001 4]witam wszystkie dukanki przejrzałam wątek i widze wiele nowych "nicków", wracam na diete od poniedziałku, jakis czas temu byłam i miałam przechodzic na III faze ale musiałam wyjechac i wszystko zepsułam a juz nie moge patrzec na siebie tym razem mi sie uda, musi sie udać[/QUOTE]

Tym samym witamy na starych śmieciach
ile do zrzucenia ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 18:21   #3273
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlotqo Pokaż wiadomość
a co Ci?

ja mam do tesco strasznie daleko. jak znajdziesz te aromaty to daj znać to może zrobię wycieczkę któregoś dnia poświęcę się
W każdym tesco mają inny asortyment i wcale nie jest powiedziane że im większy tym lepiej. Ostatnio byłam w 3 (po drodze z pracy) i akurat w tym najbliżej domu znalazłam serek na sernik, w pozostałych brak, a jedno z nich było wielkie.

Cytat:
Dziewczyny, mam dzisiaj paskudny dzień. Nie dość, ze @ i wszystko mnie boli, a oprócz tego mam humor wiadomo jaki, siedzę cała stęskniona za TŻ, który jest daleko, a za tydzień pojedzie... jeszcze dalej i to na 3 lata! to jeszcze mam w domu remont, oczywiście nie kończy sie w terminie, wszędzie syf, pył, a mój tata... przypadkiem wyrzucił moje ukochane buty, cieliste, na obcasie, z zeszłorocznej kolekcji Reserved, cudowne, pasujące do wszystkiego! Bo... leżały koło worka ze śmieciami (swoją drogą teraz wszędzie są worki ze śmieciami w związku z remontem!!!!!) i miały zdarty obcas!!!!!!!!!!!!!!!!

jestem wściekła i zaryczana.
Jak wyrzucił niedawno i bardzo Ci zalezy na butach to może jeszcze nie było śmieciarki ... ja bym chyba poszła szukać ukochanych butów (z maską na twarzy i w rękawicach gumowych), ale ja mam wieeeelki problem z kupnem butów, już miesiąc szukam białych ślubnych na za rok i chyba będę musiała robić na wymiar.

Cytat:
Napisane przez Depersonalizantka Pokaż wiadomość
Musze iść do lekarza, waga z wczoraj 60,3kg dziś nie wiem bo zepsuła

mi się wagusia Jestem przed @ od wczoraj gorączkuje dzisiaj wstałam

po drzemce i buzie mam w plamy czerwone...

Miała może Kobitka jakaś taki przypadek (jestem teraz w ostatnim dniu proteinowej fazy od jutra warzywka)?
Alergia?
No chyba że jakieś różyczki czy inne paskudztwa.
Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
eee z tymi owocami, to bym się sprzeczała. Ciasta dukanowe można nam wcinać, np. sernik bez skrobi, możemy bez ograniczeń. Owoce możemy dopiero na III, a jak je zjadamy na II, to już II nie jest
Wiesz, owoc czyli fruktoza lepsze niż czysta sacharoza
A co do mojego wywodu na temat owocu (czy grzeszku) małego! raz na jakiś czas, to jest to zgodne z najnowszym artykułem jakiejś lekarki. Gazety nie pamiętam, koleżanka streszczała artykuł. Poza tym wywodem były akurat same bzdury. Chodzi o to, że jak nie jesz bardzo długo cukru to trzustka przestaje pracować i są pierwsze przypadki cukrzycy "po dukanie" bo nie potrafi po tak długim czasie wrócić do pracy i stanu normalnego. Ale niech każdy robi jak uważa ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 18:29   #3274
songoma
Raczkowanie

..dziewczyny.. ale czy to nie jest tak, ze kazdy posilek ma jakas ilosc cukru..? cokolwiek zjesz, trzustka ma co robic, bo trawi te cukry, cukier to nie tylko fruktoza w owocach czy tam ten nasz slodki cukier w slodyczach..
ja tak zawsze rozumialam dzialanie trzustki, z reszta jak przyslowiowo "cukier ci leci" i sie slabnie, to niewazne co sie zje, nie musi to byc czekolada, zeby wrocily ci sily.

anyway, jesli o owoce same w sobie chodzi, mysle ze dlatego dukan wprowadzil zasade jednego owoca na poczatku III fazy, zeby powoli a nie gwaltownie przyzwyczaic organizm do fruktozy od nowa ..:|

Edytowane przez songoma
Czas edycji: 2010-08-21 o 18:31
songoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 18:59   #3275
881a135baa34e075ff271ac6ad77e43317518c11
Konto usunięte

hmm 7kg
881a135baa34e075ff271ac6ad77e43317518c11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 19:34   #3276
niuska2010
Przyczajenie

Dziewczyny!Nie spożywajcie niczego,ale naprawde niczego co zawiera SŁODZIK!Wszystkie słodziki w swoim składzie mają substancje o nazwie ASPARTAM!-bardzo szkodliwy dla zdrowia Również wszystkie produkty z serii LIGHT np.pepsi,cca-cola, batoniki,a nawet niektóre wody mineralne-'smakowe'. Naprawdę ODRADZAM!!!!Pozdrawiam
niuska2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 20:01   #3277
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez songoma Pokaż wiadomość
..dziewczyny.. ale czy to nie jest tak, ze kazdy posilek ma jakas ilosc cukru..? cokolwiek zjesz, trzustka ma co robic, bo trawi te cukry, cukier to nie tylko fruktoza w owocach czy tam ten nasz slodki cukier w slodyczach..
ja tak zawsze rozumialam dzialanie trzustki, z reszta jak przyslowiowo "cukier ci leci" i sie slabnie, to niewazne co sie zje, nie musi to byc czekolada, zeby wrocily ci sily.

anyway, jesli o owoce same w sobie chodzi, mysle ze dlatego dukan wprowadzil zasade jednego owoca na poczatku III fazy, zeby powoli a nie gwaltownie przyzwyczaic organizm do fruktozy od nowa ..:|
no i brawa za spostrzegawczosc dokladnie kazdy posilek ma jakies cukry, np. w nabiale np serkach wiejskich, jogurtach itp (tych ktore my spozywamy tez) znajduje sie cukier laktozowy i doktorek o tym pisze w ksiazce, dlatego mamy ograniczenie w nabiale 700-800g dziennie i nie wiecej!

takze zeby sprawa byla jasna dla swiezynek ZADNYCH OWOCOW NA I CZY II sa one zabronione, zaczynamy owocowac sie na III

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez niuska2010 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!Nie spożywajcie niczego,ale naprawde niczego co zawiera SŁODZIK!Wszystkie słodziki w swoim składzie mają substancje o nazwie ASPARTAM!-bardzo szkodliwy dla zdrowia Również wszystkie produkty z serii LIGHT np.pepsi,cca-cola, batoniki,a nawet niektóre wody mineralne-'smakowe'. Naprawdę ODRADZAM!!!!Pozdrawiam
nie wszystkie slodziki maja aspartam, wiemy po takowe wlasnie omijamy

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-21, 20:43   #3278
songoma
Raczkowanie

ale faktem jest, ze Dukan polecam aspartam jako o niebo lepszy od sorbitolu..
anyway, jako ciekawostka - nie znalazlam w moim tesco kokoska i adwokata, kupilam za to syrop - truskawkowy, bo z malinowego zaczelo cieknac, zorientowalam sie przy kasie i go zwrocilam.
ale wiecie ze one tez maja aspartam? czyli do cieplego sie nie nadaja? :< chociaz w sumie, no worry, zrobimy sernik na zimno oraz lody i tez bedzie!:d
szkoda ze nie dorwalam malinki T_T
Stary 2010-08-21, 20:43   #3279
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Cas zapraszamy na 1 stronę wszystko w skrócie - dukan to nie głodówka czteroposiłkowa wręcz przeciwnie jesz tyle na ile masz ochotę oczywiście mieszcząc się w grupach produktów które są dozwolone + otręby + woda
Juz lece na pierwsza strone poczytac.

A tak wogole, miło Cie znow widzieć

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 20:47   #3280
Jessiczka
Rozeznanie

GG do Jessiczka

Cytat:
Napisane przez Lajo Pokaż wiadomość
A dziękuję ślicznie. Jest dobrze, szczególnie, że przy - 13 kg miałam kryzys i już chciałam wszystko rzucać w diabły. Dzisiaj jak na to patrzę, to śmiać mi się chce, że jakaś głupia czekolada wydawała mi się ważniejsza, niż mój cel. Chociaż, ostatnio, po 21 kilogramach miałam dłuuuuugi zastój i nie wytrzymałam, poszło wino z koleżanką, na drugi dzień maaaasa słodyczy i o dziwo!!!! nie było zastoju, wszystko ruszyło. Nie namawiam nikogo do jedzenia słodyczy, ale ja mam wrażenie, że gdybym się nie złamała, to nigdy bym nie ruszyła, a tak, jeden dzień słodyczy i ruszyło znowu pięknie Stąd dzisiaj zamiast 21 jest 23,6
nie ważne jak ważne że ruszyło hehe ja czytając Wasze postu mam motywacje wiare w to że sie da i jak narazie trzymam sie planu i u mnie też ruszyło od pierwszego dnia jupi jupi.. bo okazało sie ze mam popsuta wage hehe a u Tż na wadze wskazuje że małe spadki sa
Stary 2010-08-21, 21:04   #3281
blackcoffee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

Jak wyrzucił niedawno i bardzo Ci zalezy na butach to może jeszcze nie było śmieciarki ... ja bym chyba poszła szukać ukochanych butów (z maską na twarzy i w rękawicach gumowych), ale ja mam wieeeelki problem z kupnem butów, już miesiąc szukam białych ślubnych na za rok i chyba będę musiała robić na wymiar.
pojechały strasznie mi to humor popsuło. dzień miałam jedzeniowo wzorowy poza... lampką wina. zrobiłam na jutro kuleczki czekoladowe. chyba położę się spać, lepiej przespać ten feralny dzień, bo jak pomyślę co jeszcze może mnie spotkać...

Cytat:
szkoda ze nie dorwalam malinki T_T
malina w tesco? ach, jak mi się marzy herbata z sokiem malinowym! nadawałby się do tego?
Stary 2010-08-21, 21:20   #3282
Konczita
Zakorzenienie

kochane ale dzisiaj u nas cisza ..... urlopowiczki powracać i to już !!!

kurcze zgrzeszyłam - nie bić

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Juz lece na pierwsza strone poczytac.

A tak wogole, miło Cie znow widzieć

Cas kochana jak Cię tu zobaczyłam to ... no wiesz super że jesteś mimo iż życzę by szybciutko Cię tu nie było
poczytaj i wskakuj do nas ...

Cytat:
Napisane przez Jessiczka Pokaż wiadomość
nie ważne jak ważne że ruszyło hehe ja czytając Wasze postu mam motywacje wiare w to że sie da i jak narazie trzymam sie planu i u mnie też ruszyło od pierwszego dnia jupi jupi.. bo okazało sie ze mam popsuta wage hehe a u Tż na wadze wskazuje że małe spadki sa

ja tez czytając nabieram motywacji - to chyba jest najsilniejsze w tym wątku kochana waż się u tż'ta na wadze albo zaprzyjaźnij się z na i zapożycz do domku na krótko
Stary 2010-08-21, 21:44   #3283
Rozeznanie

Cytat:
kochane ale dzisiaj u nas cisza ..... urlopowiczki powracać i to już !!!

kurcze zgrzeszyłam - nie bić
Konczi cisza straszna

nie będe Ci dzisiaj, bo sama też zgrzeszyłam, zgrzeszyłam dwiema łyżeczkami dżemu bezcukrowego i bezskrobiowego
taaaki pychotek, jutro będzie płacz

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 21:52   #3284
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Cas kochana jak Cię tu zobaczyłam to ... no wiesz super że jesteś mimo iż życzę by szybciutko Cię tu nie było
poczytaj i wskakuj do nas ...
To ucieszyłaś sie bardzo?
Ja tez sie cieszę

Ah jak mi ciezko zabrac sie za diete a jeszcze musze 10 kg zrzucic

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 21:56   #3285
wiewiorka07
Raczkowanie

Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...

Cześć

trafiłam na to forum przez przypadek- w poszukiwaniu przepisów do Dukana i tam odnalazłam ten wątek. Super sprawa. Ja od wczoraj jestem na dietce, a mam duuużo do zrzucenia Mam nadzieję, że mi się uda i wytrwam... i że mi w tym pomożecie

moje Motto: jestem piękna, zgrabna, mądra, zaje***ta i mogę w życiu wszystko!!!!

czas w to uwierzyć
wiewiorka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 22:22   #3286
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
Konczi cisza straszna

nie będe Ci dzisiaj, bo sama też zgrzeszyłam, zgrzeszyłam dwiema łyżeczkami dżemu bezcukrowego i bezskrobiowego
taaaki pychotek, jutro będzie płacz
UPIEKŁO MI SIĘ HEHEHE ... chociaż raz, ale co poradzić jak na wesele prosili kolejne heh ...
dżemem ??? no nie wiem co gorsze yhhh ...

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
To ucieszyłaś sie bardzo?
Ja tez sie cieszę

Ah jak mi ciezko zabrac sie za diete a jeszcze musze 10 kg zrzucic

oj bardzo bardzo chociaż wolałabym byś tych milusich kg nie musiała zrzucać ... to chyba sentyment do wcześniejszego wąteczku

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

widzę że ja już sama zostałam, to chyba zmykam
spadeczków życzę

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2010-08-21 o 22:18
Stary 2010-08-21, 22:27   #3287
songoma
Raczkowanie

Cytat:

malina w tesco? ach, jak mi się marzy herbata z sokiem malinowym! nadawałby się do tego?
nie nie, lepiej do herbaty nie, bo to na cieplo, a one maja aspartam!
Stary 2010-08-21, 22:35   #3288
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

songoma słońce a one w cieple mają inne właściwości czy jakie diabli ???

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2010-08-21 o 22:37
Stary 2010-08-21, 22:46   #3289
blackcoffee
Raczkowanie

Cytat:
czyli do III fazy nici z takiej herbatki..?

pozdrawiam znad filiżanki zielonej herbaty. skusiłam się na dwie kulki czekoladowe, a swoją porcję dzienną już zjadłam, ale malutkie zrobiłam, zeby ich było więcej, więc może nie będzie tak źle oby jutro waga była bez zmian albo chociaż o 100g mniejsza!
Stary 2010-08-21, 22:59   #3290
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
czyli do III fazy nici z takiej herbatki..?

pozdrawiam znad filiżanki zielonej herbaty. skusiłam się na dwie kulki czekoladowe, a swoją porcję dzienną już zjadłam, ale malutkie zrobiłam, zeby ich było więcej, więc może nie będzie tak źle oby jutro waga była bez zmian albo chociaż o 100g mniejsza!

Eee ja bym nie przesadzała. Na aspartamie nie można piec albo gotować, ale z ta herbata to nie sądzę żeby zaszkodził

sweeney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 00:18   #3291
songoma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sweeney Pokaż wiadomość
Eee ja bym nie przesadzała. Na aspartamie nie można piec albo gotować, ale z ta herbata to nie sądzę żeby zaszkodził
bardzo mozliwe, ja sie nie znam :P, mówiło się wcześniej na forum, żeby na ciepło nie, więc tak sobie to wbiłam do głowy - może faktycznie nie samo ciepło tak na niego działa, co dluzsze podgrzewanie
dobraj nocy dukaneczki!
modle sie o konkretny spadek, chociaz dzis nie zjadlam za wiele, wiec nie wiem jak to bedzie.
i chyba znowu przezylam zelatynkowy fail, a myslalam ze tym razem do galaretki i serniczka dalam wystarczajaco duzo :C zobacze, moze do jutra sie zsiądzie
Stary 2010-08-22, 00:24   #3292
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez wiewiorka07 Pokaż wiadomość
Cześć

trafiłam na to forum przez przypadek- w poszukiwaniu przepisów do Dukana i tam odnalazłam ten wątek. Super sprawa. Ja od wczoraj jestem na dietce, a mam duuużo do zrzucenia Mam nadzieję, że mi się uda i wytrwam... i że mi w tym pomożecie
witaj na forum dasz rade, zobacz na moj podpisik, mialam raptem 5 kg mniej na stracie niz Ty - WSZYSTKO JEST MOZLIWE trzeba tylko chciec

zmykam do spanka, dukanoc

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 06:45   #3293
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Witam.

Wczoraj się nie ważyłam, dziś powinnam ale jestem po drugim dniu warzywek i drugi dzień bez porcelanki i jakoś się boję. Co prawda te dni były grzeczne i nawet z siłownią, ale jakaś ciężka się czuję. Pokręcę się jeszcze chwilę, może porcelanka przyjdzie a jak nawet nie to zaryzykuje ważenie.

W środę zapisałam się na siłownię i aerobik. W czwartek byłam na zajęciach wprowadzających i siłownia jest kosmiczna, nowiutka, fajne maszyny, czyściutko i chyba fajnie instruktorzy(chyba bo tylko z jednym na razie miałam kontakt). W tej chwili mam plan ogólny, ćwiczę na wszystkich maszynach tyle samo bez wyszczególniania jakichś, żebym się do przyzwyczaiła. Za dwa tygodnie będę mieć spotkanie z trenerem i on ułoży mi program specjalnie dla moich potrzeb. W cenie karty mam siłownię, aerobik, basen, saunę, solarium i jaccusi. Tylko kiedy znajdę czas na to wszystko? jestem w stanie być na treningu 4 razy w tygodniu tak po godzinie. Zobaczymy dzięki dołączeniu tego do diety kilogramy będą szybciej lecieć. I czy na diecie proteinowej będę mieć energię na ćwiczenia. Powinny chyba, ale jakby ktoś bardziej znający się wypowiedział to byłabym wdzięczna.
TŻet namawia mnie na zakup rolek, sam ma i lubi. Zobaczymy. Kiedyś śmigałam i zaczyna mnie kusić.
Elaborat mi wyszedł.:rolley es:

Strasznie współczuję moim siostrom w dukanie, które trafiły na drani. Ja miałam szczęście i mój pierwszy facet na poważnie okazał się tym jedyny. Właśnie nam minęło 9 lat razem, ponad 1.5 roku po ślubie i nadal jest pięknie. Dużo inaczej i momentami ciężej, ale nigdy nie żałowałam, że się z nim związałam i nie chciałabym go zmienić ani zamienić na inny model.
Wierzę z całego serca, że każda z nas ma przeznaczonego fajnego faceta, czasem trzeba tylko więcej czasu, żeby się pojawił.

Strasznie długi post mi wyszedł, ale mam nadzieję, że mi wybaczycie.

Miłej niedzieli i spadków

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 07:29   #3294
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuska2010 Pokaż wiadomość
A cukier to niby samo zdrowie?
Tak źle i tak nie dobrze ...
Cytat:

Taki był wywód lekarki, tylko go streściłam swoimi słowami. Z resztą bzdur typu głodówka się nie zgadzam.

Moja waga świruje, raz w górę 0,4 raz w dół 0,4, bez względu czy PP czy PW czyli generalnie stoi w miejscu kręcąc się kółko

Znacie jakąś dobrą siłownie w Sosnowcu lub w okolicach? Taką bardziej "babską"

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 09:06   #3295
Konczita
Zakorzenienie

Dzień dobry duk duk
kochane po wczorajszym maratonowym dniu i grzeszku niestety dzisiaj niemalże spadłam z wagi, wchodziłam na nią chyba 3 razy by sprawdzić czy nie świruję, męża zwerbowałam by się zważył ( przytył głodomor jeden ) i jednak waga nie ześwirowała ale ja tak pokazała - 1 kg
to pewnie woda zatrzymana przez @ ale radość niezmierna z przyjemnością zjadłam proteinkowe śniadanko i mam banana od samego rana mimo, że dzisiaj mam ostatni dzień urlopu i zacznie się kosmos po 12 godzin yhh ale przecież lubię swoją pracę
zmieniam podpisik bo zostało do pierwszego celu 15,4 maleje oj maleje

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Witam.

Wczoraj się nie ważyłam, dziś powinnam ale jestem po drugim dniu warzywek i drugi dzień bez porcelanki i jakoś się boję. Co prawda te dni były grzeczne i nawet z siłownią, ale jakaś ciężka się czuję. Pokręcę się jeszcze chwilę, może porcelanka przyjdzie a jak nawet nie to zaryzykuje ważenie.

W środę zapisałam się na siłownię i aerobik. W czwartek byłam na zajęciach wprowadzających i siłownia jest kosmiczna, nowiutka, fajne maszyny, czyściutko i chyba fajnie instruktorzy(chyba bo tylko z jednym na razie miałam kontakt). W tej chwili mam plan ogólny, ćwiczę na wszystkich maszynach tyle samo bez wyszczególniania jakichś, żebym się do przyzwyczaiła. Za dwa tygodnie będę mieć spotkanie z trenerem i on ułoży mi program specjalnie dla moich potrzeb. W cenie karty mam siłownię, aerobik, basen, saunę, solarium i jaccusi. Tylko kiedy znajdę czas na to wszystko? jestem w stanie być na treningu 4 razy w tygodniu tak po godzinie. Zobaczymy dzięki dołączeniu tego do diety kilogramy będą szybciej lecieć. I czy na diecie proteinowej będę mieć energię na ćwiczenia. Powinny chyba, ale jakby ktoś bardziej znający się wypowiedział to byłabym wdzięczna.
TŻet namawia mnie na zakup rolek, sam ma i lubi. Zobaczymy. Kiedyś śmigałam i zaczyna mnie kusić.
Elaborat mi wyszedł.:rolley es:

Strasznie współczuję moim siostrom w dukanie, które trafiły na drani. Ja miałam szczęście i mój pierwszy facet na poważnie okazał się tym jedyny. Właśnie nam minęło 9 lat razem, ponad 1.5 roku po ślubie i nadal jest pięknie. Dużo inaczej i momentami ciężej, ale nigdy nie żałowałam, że się z nim związałam i nie chciałabym go zmienić ani zamienić na inny model.
Wierzę z całego serca, że każda z nas ma przeznaczonego fajnego faceta, czasem trzeba tylko więcej czasu, żeby się pojawił.

Strasznie długi post mi wyszedł, ale mam nadzieję, że mi wybaczycie.

Miłej niedzieli i spadków

Ulcia zważ się będzie mobilizacja
Super karnet wykupiłaś wypaśny mmmm tez bym taki chciała ale póki co zostaję przy baseniku i solarium chociaż w pobliżu otworzyli nową siłownię - swoją drogą ciekawe jakie mają ceny

kochana 9 lat to niezły wynik stażowy u nas dzisiaj o 23 minie 7 lat po zaręczynach ... heh ciekawe czy mężowina pamięta

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

robię drugie podejście do naleśników będą z patelni ....

od dzisiaj PP - co robicie na obiadek ????
Stary 2010-08-22, 09:14   #3296
missines
Raczkowanie

Witajcie Dukaneczki DUK DUK

Zaliczyłam w tym tygodniu kolejny spadeczek -0,5kg
Coraz bliżej do celu!
Właśnie zjadłam śniadanko, cukinię w jajku i otrębach.

Wchodzę ostro w fazę przed @ - słodyczy mi się chce!!!!

missines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 09:55   #3297
mirkaaa
BAN stały

Dzien Dobry gazelki

Cos widze ze cisza zapanowala okrutna wszytskie powyjezdzały
Ja tez byłam wczoraj troszke poza Lublinem ale naszczescie trzymalam sie dzielnie diety
I wszytsko byloby super gdyby nie wzrost po PW
Zaczyna mnie to wkurzac!
Chyba skorce sobie PW z 3 dni na 2
Wszytsko oczywiscie na wlasna reke..

Ktos tu ostatnio pytal o konsekwencje jedzienia otrebow przennych a nie owsianych.Dolaczam sie do pytania bo ja ostatnio nigdzie nie moge kupic otrebow owsianych!!wrr..

Edytowane przez mirkaaa
Czas edycji: 2010-08-22 o 09:57
mirkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 09:55   #3298
india40
Raczkowanie

india czytałam na innym forum że można kiszonki więc - smacznego
ps. szynka - szynkówka czyli wieprzowina tak ?? unikam jak ognia a może nam wolno ????

Konczita bardzo dziekuje za odpowiedź Trochę podjadłam bigosiku z szynką, na cycki już patrzeć nie mogę , a o wołowinie w zamrazce zapomniałam ,a mogłam ją dodać do kapustki

II od 21.07.10
19.08.10 - 63,6 kg
Cel 58 kg
india40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 09:58   #3299
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez missines Pokaż wiadomość
Witajcie Dukaneczki DUK DUK

Zaliczyłam w tym tygodniu kolejny spadeczek -0,5kg
Coraz bliżej do celu!
Właśnie zjadłam śniadanko, cukinię w jajku i otrębach.

Wchodzę ostro w fazę przed @ - słodyczy mi się chce!!!!
moje wielkie gratulacje
u mnie taki spadek to marzenie, ale moze sie kiedys spelni hehe
tak trzymac
mirkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 10:00   #3300
Depersonalizantka
Raczkowanie

Znam już przyczyne plam na twarzy, 5 dni białkowych dla mojego organizmu to terroryzm Dzisiaj zjadłam warzywka i już wszystko jest wporzadku
Depersonalizantka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości