|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cześć
|
|
#1772 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cześć
![]() tylko nie bić ![]()
|
#1773 | ||
|
Zakorzenienie
|
mala cos dzisiaj apetyt ma mniejszy
my chyba pojedziemy do mini zoo w takim parku lesnym wiec upal nas nie dosiegnie, ja nawet na dwor nie wyszlam dzis, a mala dopiero teraz z mama poszla do pieskawiecie co jadlam? zupke chinska wiem wiem sama chemia ale co ja moge jak mialam smaka![]() Cytat:
Cytat:
Cass ty tez nie masz weny? jak tam dziadek? ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- no nie, nastepna co zjawia sie raz na ruski rok i jeszcze kilku wyrazowy post ![]() kochana pisz co tam u was sie dzialo? jak zdrowko Amelki?
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już pomyślałam, że jutro pójdę do mojego lekarza i niech sprawdzi co jest...
Jak nie ma bobasa to niech mi daje piguły bo nie chcę drugi raz snuć takich domysłow... Ale okazało się, że od 16.08 jest przez MIESIĄC na urlopie ![]() To już jest złośliwość losu |
|
|
|
#1775 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cass, witaj Jak Dziadek? megi........ hej
|
|
#1776 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jak zwykle do was jak po ogień wpadam
![]() nie dane mi widać z wami posiedzieć zawsze coś wypada, a to roboty w domu tyle, że siąść nie mam czasu, a to na spacer, zakupy... zresztą co ja tu będę się produkować jak same wiecie jak to wygląda i szczerze was podziwiam jak wy jeszcze dajecie radę na forum posiedzieć U nas na razie spokój tfu tfu od chorób bo już mam dosyć... A Amelka ![]() Odkąd zaczęła biegać nie chce jej się już ćwiczyć mowy, ale i tak się rozumiemy ![]() O już się obudziła no to popisałam Trzymajcie się kochane
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Unholy dobre rozwiązanie podsunęła-zrób betę to problem ci się rozwiąże. Megi- witaj i zaglądaj.Nie wykręcaj się obowiązkami, bo to brzmi jakbyśmy nie sprzątały,nie gotowały i nie chodziły na spacery
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poczekam jeszcze do piątku... Emocje już opadły Naczytałam się o objawach ciąży (znowu... Mam "teżewe"- kto zna "Mariolkę" to wie o co mi chodzi ![]() I wrzucam na luz Dam wam znać jak bede już coś wiedzieć Teraz idę wszamać a'la spagetti
|
|
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
W piątek był pogrzeb
Nie pisałam bo nie miałam zupełnie do tego głowy
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem jak to jest...
|
|
|
|
|
#1781 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Tak coś czułam, ze dlatego Ciebie nie ma
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Tak szybko rak go pokonał. Ale nie cierpiał wcale, leki działały i umarł we snie. Od wykrycia choroby żył tylko 2 tygodnie.---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Adaikaka, co jadłaś w I fazie dukana?
|
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej nie cierpiał... To dużo lepiej dla niego, niż wegetacja w bólu. Teraz bedzie o Was dbać ![]() Głównie to były: Pierś z kurczaka, filet z indyka, wędlina drobiowa, wątróbki drobiowe, łosoś wędzony, tuńczyk, makrela wędzona, chudy twaróg, jajka na wszelkie beztłuszczowe sposoby, serki homogenizowane naturalne (polecam z miechowa), serki wiejskie lekkie (piątnica ma więcej białka ale w smaku o niebo lepszy jest serek wiejski lekki z krasnystawu), 3 łyżki otrąb( 2 x owsiane + 1 x pszenne) raz dziennie w trakcie jednego posiłku..., z jogurtu naturalnego robiłam sosy do mięs i jajek, mleko piłam tylko do kawy... Chyba tyle ![]() Na kolację nie jedz słonych posiłków bo to zatrzyma Ci wodę i nie zobaczysz spadku na drugi dzień rano. |
|
|
|
|
#1784 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To czekamy na wieści ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cześć ![]() Cytat:
Witam Was Impreza się udała, wszystkim wszystko smakowało -Kasia-żeberka krążyły tak długo, aż nie znikły . Tylko zapomniałam zrobić zdjęcie tortu Powiem Wam tylko, że był pyyyyyszny Zosia była grzeczna, ale i trochę oszołomiona na początku, że wszyscy, których uwielbia w jednym miejscu i wszyscy narazDla pijących podaje przepis na pysznego drinka: gruszkowa wyborowa, sprite+dużo cytryny/limonki Zosia dostała krzesełko-uczydełko, gadający telefon, baśnie Andersena, lalki i kaskę. Jest bardzo zadowolona ![]() A z Szymkiem to okazało się, że jednak te krostki, które widzieliśmy to były pogryzienia, ospa wyszła parę dni później, tylko jakieś marne 3 krostki na rączce. Nie chciał nic pić ani jeść i dlatego poszli do lekarza i okazało się, że ma krosty w buźce i że ta jego ospa to jakaś wewnętrzna i bardziej w środku niż na zewnątrz We wtorek powiem lekarce, że Zosia miała kontakt z kimś takim, bo nie wiem czy jakby co, to już powinna jej wyjść, czy jeszcze nie, nie znam się na tym, ile trwa inkubacja ospy. A średnio śmieszne jest, że ja nie miałam ospy jeszcze...Wstawiłam album z urodzinami. Chętnych zapraszam
|
|
#1785 | ||
|
Rozeznanie
|
cześć niedzienie, po wczorajszym dniu nie mam sił i chęci do niczego....
Cytat:
ja też jestem na dukanie to może razem będziemy się wspierac bo samej ciężko..... Cytat:
niby ciężko ale ja już po tych 5 dniach uderzeniówki sie przyzwyczaiłam i teraz kombinuje z różnymi przepisami z forum dukanowskiego, o dzis nawet sernik dietetyczny upiekłam ciekawe jak smakuje juz sie nie moge doczekac w końcu cos slodkiego od 11 dni....Olu wiesz coś o naszym zamówieniu??? ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- a w ogóle to nadal nie ma @ i ma doła.....bo teraz jestem na tej diecie i chciaalbym sie odchudzic a nie znów"tyć".... |
||
|
|
|
#1786 | ||
|
Rozeznanie
|
Nasze nie jest chrzczone i jak na razie sie nie zapowiada
![]() Cytat:
Cass, tak mi przykro Kochana ![]() O, czesc Cytat:
![]() Goscie juz pojechali, jestem wykonczona
|
|
#1787 |
|
BAN stały
|
ja tak na szybko
cass Ameli temp skoczyla do 38.8 dalam panadol i teraz 37.4 chyba od zebow bo palce ciagle w buzi i maruda straszna... odezwe sie jutro buzka |
|
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() staram się ![]() Cytat:
![]() ![]() Zdjęcia super i widać że impreza udana ![]() ........... Tak sobie właśnie z Mamą oglądałyśmy na Discovery program Jon&Kate plus 8...nie wiem czy znacie...w każdym razie to o parze której najpierw urodziły się bliźniaki a później sześcioraczki.... No i oni się rozwiedli Szok bo wyglądali jak zgrana rodzinka...a w tv to nigdy nic nie wiadomo
|
|
#1789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo jak milutko. Zapomniałam dodać że ja zawsze proszę o odłożenie takich konkretnych żeberek, gdzie jest sporo mięska,ale na pewno ty też zadbałaś o mięsiste żebra.Naprawdę fajnie że smakowały ło matko, czy ja bym dojrzała 3krosty w buzi i wpadła że trzeba do lekarza?może brak apetytu by wzbudził moją czujność ![]() A ja chorowałam.Może zaszczep się przed następną ciążą, jak będziecie planować rodzeństwo ![]() Cytat:
jak sernik? a ja tyle co zgubiłam i zacznę nadrabiać Jeśli raz dałam radę zgubić to i drugi raz dam radę.W końcu to nie takie zwykłe tycie ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cass Karo ja w ciąży b.często oglądałam ten program.Szkoda że nie pokazywano kulis...ile osób do pomocy w codziennych obowiązkach i organizowaniu atrakcji bo tych u nich nie brakowało. A John....cóż mężczyźni z 1, tudzież 2 nie dają rady psychicznie i odchodzą, a tu była wielokrotność
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#1790 |
|
Zadomowienie
|
Cass przykro mi z powodu śmierci Dziadka, nie smuć się bo Dziadek na pewno wolałby Cię widzieć wesoła...
Urodzinki udane. Jedzenie wszystkim smakowało, pizza mojego Tż zrobiła furorę , tort też niczego sobie-nie był przesadnie słodki. Tomcio dostał pchacz z Kubusiem Puchatkiem, ubrania, klocki i kaskę Zadowolony był że tyle osób do Niego przyszło ,ale też lekko zszokowany. Umęczył się i poszedł w końcu spać , a jak wstał do wszyscy zdążyli już pójść , a my zdarzyliśmy trochę ogarnąć Zapraszam do albumu umieściłam parę zdjęć z urodzin+dwa z wesela
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A John potwierdza regułę że jak facet nie daje rady to odchodzi a kobietę ktoś zapyta jak sobie radzi? Kobieta w życiu by nie odeszła zostawiając dzieci (oczywiście pomijam patologiczne wyjątki)...takie życie...ale pewnie ja jestem przewrażliwiona na tym punkcie
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- aaa jeszcze mi się przypomniało chyba w odcinku około rozwodowym mówili że dzieci mają zabezpieczone finansowo co najmniej do czasu studiów... fajnie co
|
|
|
|
#1793 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() milo spedzilismy dzien we 3 , Wercia zachwycona zwierzatkami w zoo, na wszystkie mowila"hal, hal" potem pojechalismny na kawke, deser i pizze, mala powycierala podlogi jak zwykle bo na dupce nie usiedziala, jedynie jak jadla wafelke to byl spokoj ........ zaraz wlaczamy filmik z malzem i moze sexik jakis ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzieci roznie przechodza ospe, ja mialam w wieku szkolnym i cala obsypana bylam a moj kuzyn zarazil sie odemnie i tylko 3 krostki na ciele ![]() lekarka ja obejrzy i bedziesz spokojniejsza ale zeby ciebie nie dopadlo Cytat:
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Angy ogladalam fotki w galerii i Zoska piekna panienka a powiedz na jednym zdjeciu tylem to ty? bo jesli chodzi o fryz to mam nawet krotsze od ciebie
|
|
#1794 |
|
Ola-Unhola
|
marica,
tutaj masz info w wątku Organizatorki: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...5&postcount=25 Jak będę coś wiedziała więcej dam znać Ja mówię dobranoc. Machnę jeszcze podłogi i jutro z rana czekam na Iwonkę. Ma być po Antkowej drzemce ok 14. Buziaki
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ................... Normalnie boję się dzisiejszej nocy...od kilku nie śpię prawie w ogóle...no i przedostatniej postanowiłam sprawdzić dokładnie ile pobudek ma Zu...no więc jak ja się kładę to się zaczyna zazwyczaj...najpierw 4 pobudki co 20 min...później 2 pobudki co godzinę...aż ją wzięłam do siebie i spała na moim brzuchu 2 h....odłożyłam ją do łóżeczka to do rana były średnio co 1,5 h pobudki Nie mam siły Ostatniej nocy Mama moja się zlitowała i wzięła Małą do siebie (pierwszy raz w życiu spałyśmy w innych pokojach nie licząc pierwszej nocy po powrocie ze szpitala ale to inna historia), no i ja w miarę się wyspałam, bo i tak słyszałam pisk...więc chodziłam do nich...a Babcia dzisiaj jak Zombi chodziła![]() Dziś dodałam Zu do mleka kaszki, zaaplikowałam Viburcol, który jakoś wcześniej nie działał ale może dzisiaj wyjątkowo...posmarowałam dziąsła...no i jak się będę kładła to dam Zu mleka na śpiku...zobaczymy czy coś to da... JA JUŻ NIE WIEM O CO CHODZI![]() P.S. A na pocieszenie upiekłam dzisiaj serniko-brownie Pycha![]() :slina : W załączniku fotka na smaka a co, podzielę się
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-08-22 o 21:40 |
|
|
|
|
#1796 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej
padam na twarz odezwe sie jutro Cass przyjmij moje kondolencje
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Cass, przyjmij moje najszczersze zyczenia wspolczucia!
Sciskam Was. Cierpie na brak czasu i musialam zrobic sobie przymusowa wizazowa przerwe. Nie wiem czy w ogole was nadrobie, o albumach i klubie nie wspomne Wybaczcie.Postaram sie wpasc jutro, jak sie uda. Wlasnie niedawno Antonio poszedl spac , a ja sama chodze na rzesach, a mam jeszcze sporo pracy zanim bede mogla polozyc sie do lozka.Na szczescie w sobote wyjezdzamy na urlop
|
#1798 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zaraz popatrze na fotki...Cytat:
Ale tez ogladalam- mieli kilka dobrych pomyslow jesli chodzi o organizacje domu itp.Cytat:
I jak dzisiaj nocka? Cytat:
Dzien dobry!! Alez u nas pogoda- leje jak z cebra i jest ciemno. Dopadl mnie len przez to. Dzisiaj jedziemy z Ania do przychodni na kontrole i szczepienie. Jutro do pracy. W srode na probna lekcje gimnastyki dla Ani. A w czwartek....przyjezdza moja mama!!!!
|
|
#1799 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
megi Cass bardzo mi przykro ![]() --- Witam poweekendowo i od razu pragdnę donieść : MÓJ CUKIEREK ZACZĄŁ WCZORAJ CHODZIĆ
![]()
|
|
#1800 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No właśnie Ania poszła z nim, bo w ogóle nie chciał jeść i pić i do tego strasznie wymiotował i dlatego się odwodnił i musiał mieć kroplówkę. Ale już dzisiaj wychodzi ![]() Hmm, ciężka sprawa, bo my już nie planujemy... Znaczy małż bardzo by chciał, ja nie do końca. Jak będzie wpadka to będzie, na pewno nie popadnę w depresję z tego powodu Więc.. może się zaszczepię![]() Cytat:
![]() Na tym zdjęciu to pewnie ja, wczesniej widziałam Twoje zdjęcia przodem to miałaś krótkawe, a tyłu nie pokazywałaś, to sama sobie jesteś winna ![]() Cytat:
![]() Mocy przybywaj ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

my chyba pojedziemy do mini zoo w takim parku lesnym wiec upal nas nie dosiegnie, ja nawet na dwor nie wyszlam dzis, a mala dopiero teraz z mama poszla do pieska
wiem wiem sama chemia ale co ja moge jak mialam smaka

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zaraz popatrze na fotki...
klask i: