Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-22, 11:09   #2281
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

hd
trzymamy kciuki za twoje zdrowko kochana
farminka, aniaa
moja Zosia to mimo wszystko chudzinka i nie ma za duzo tluszczykuwiec szybciej traci temperature. staram sie ubierac jak najcieniej ale ona zmarzlaczek wiec musza brac na to poprawke. ale dzis tak cieplo ze ma body na krotki rekaw i sukienke cieniutka i skarpetki. bez kocyka byla ze mna w kosciele a ze spala ladnie to teraz poszla z tatusiem. dzis chodzimy na zmiane bo Marysia w domku. na szczescie nie ma juz tempki i gardlo wyglada duuuzo lepiej
Stary 2010-08-22, 11:16   #2282
wiolek1
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
wiolek
nie znam sie na takich krostkach bo nie mialam do czynienia, trzymam kciuki za wizyte. tak myslalam o waszym dniu. a powiedz mi czy on tak zawsze jadl czy te przerwy sie zmieniaja - skracaja lub wydluzaja. bo moze on poprostu dopiero dorasta i powoli bedzie mial wieksza pojemnosc brzuszka i bedzie jadl wiecej i rzadziej? a da rade np zabawic go kilka chwil zeby wydluzyc przerwe miedzy karmieniem jesli domaga sie czesciej niz co 2-3h? jaka jest jego najdluzsza przerwa nocna?
no własnie przerwy ma bardzo różnie czasem długie czasem krótkie i na 2 dzień wcale nie jest tak samo w podobnych godzinach tylko może być zupełnie inaczej.
dzisiaj zaliczyliśmy najdłuższa nocną przerwę 4 godzinki z paroma minutami
i wczoraj był świeny dzien jeżeli chodzi o karmienie jadł o : 00.30, 4.00, 7.30, 9.45, 12.15, 15.05, 18.10, 21.30 czyli pierwszy raz się udało 8 karmień
i w nocy też w miare ok bo potem zjadł o 2.00, 5.05, i juz ranek gorzej bo o 6.40, 7.20, 9.20, 11.40 czyli już mu się skróciło ale zauważyłam, że właśnie wczoraj jadł długo za każdym razem powyżej 8 minut a nawet czasem po 15 a nie jak wcześniej 4 albo 6. no a dzisiaj rano właśnie znowu taka zabawa 4-5 minut i może przez to po godzinie znowu chciał ale więcej nie dało rady mimo, że zjadł odstawiam do beknięcia- bekną podałam dalej ale już nie chciał .

co do przetrzymania przed jedzeiniem to da się góra 5 minut bo po 2 minutach jest takie krzyczenie co jakiś czas, jak nie dostanie to coraz cześciej a po 5 minutach juz histeria
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 11:16   #2283
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
farminko ja tez miska raczej lekko ubieralam zawsze a teraz tylko go ubiore lzej to zaraz ma gesia skorke wiec trzeba go ubierac cieplej
U Lenki gęsia skórka co najwyżej po kąpieli się pojawia.Na pewno wczoraj jej nie było zimno,wręcz od podusi upocona była.Dlatego się dziwię tym bluzom i kapturom... Ale może u dziewczyn inna pogoda Bo u nas to upały
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 11:28   #2284
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Olakola czy 12 dniowego niemowlaka tez moge klasc na brzuszku? Jesli tak to jak ulozyc raczki?
jak najczęściej jeśli odpadł kikut, bo jak macie jeszcze kikut to nie kładź; początkowo mój się denerwował i zaraz darł więc go kładłam często na chwilkę, a teraz do tego doszło, że on woli na brzuchu niż na pleckach; a rączki tak jak wiolek pokazała na zdjęciu
a jak dasz inaczej rączki, to dzidziak sobie zrobi tak, żeby mu było wygodnie

Cytat:
Czy szczepicie na rotawirusy i pneumokoki?
ja zaszczepiłam na rotawirusy, bo boję się, że Mateusz może przynieść coś ze szkoły i żeby Kuba nie wylądował w szpitalu; jak maluch wymiotuje to może zwrócić całą szczepionkę (bo to doustne) i wtedy dobre 300zł zmarnowane
Kuba ale po 4h więc myślę, że szczepienie się "udało"; no i kupka była zielona potem a ja nie jadłam nic podejrzanego

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Macie już terminy na pierwszą szczepionkę?
My mamy dopiero 8 września , jakoś tak za późno kurczę, powinno być w tym tygodniu max.
Kuba jutro kończy 8 tydzień a szczepiliśmy w piątek i nie wiem czy to nie za wcześnie, mi się wydaje że im później tym lepiej.

ania i jaszczka - faktyczni gondola jest malutka, ale jeśli spacerówka się rozkłada na płasko, to chyba nie będzie problemu

wiolek1 na główce to może się ciemieniucha robi mi położna kazała często czesać główkę, żeby pobudzić ukrwienie; on ewidentnie jest "delikates", oby to nie była skaza

farminka- z tymi ciuchami to oszaleć idzie, Kuba ma ponad 6kg i 56 wszystkie pochowane, nosimy 62 i 68 zależy skąd (z Zary 68, z KappAhla 62, z testo wyrastamy z 62 a 68 za duże, ze smyka 68), z C&A 62)
najgorsze, że nie pokupowałam na 74 i prawie nic nie mamy na wyrost a wyprzedaży już praktycznie nie ma

Czy obcinałyście paznokcie u nóżek ? Kuba ma tycie paznokcie u nóżek ale już należałoby przyciąć, nie wiem jak się do tego zabrać

A na Chrzest chyba kupię ten garniturek, kurde ubranko na 1 raz za 150zł
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 11:32   #2285
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
tu nawet nie widac tak bardzo jakie są, ale widac skorupe na brwiach
matko jak to skaza to się załamie bo nie chciałabym rezygnowac z cyca a wiem, że chyba bym nie dała rady "nic nie jeść"
a po jedzonku pręży się i stara się pierdkać najgorzej w nocy bo w dzien jest ok
aa i jeszcze te krostki ma na główce całej
kurcze mi to jednak na skazę wygląda ale obym się myliła, Bastuś ma AZS ale łagodne.
Mam też nadzieję, że Sarę to ominie. Trzymam kciuki za maleńkiego oby to nie było to.
Sara też ma krostki na twarzy i klacie idę w poniedziałek się skonsultować, bo to na pewno nie potówki ale też nie skaza raczej.

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Daj znac po wizycie.

A ja odstawiam pomidory z mojego menu ;/ mala ma kilka krostek na raczkach i buzi

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

oby kryzys minal

My dzis swietujemy tydzien
Dziękuję kochana

I tak jak itakasia już napisała możliwe że to potóweczki. Ale nie zaszkodzi sprawdzić czy to nie czasem alergeny a może też chemia z oprysków nie same pomidory
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 11:34   #2286
farminka
Wtajemniczenie

olakola ja też 74 jeszcze nie kupowałam.A w dodatku mam dużo ciuszków od kuzynki ze Stanów,ale tam już rozmiarówka zupełnie inna i nie mam pojęcia,które zakładać.Może znajdę na stronie GAPa albo Cartersa jakis opis,bo oka zupełnie nie mam i cały czas mi się wydaje,że jest mniejsza niż jest naprwdę
A wyprzedaż jest w tesco teraz,a ich ubranka są całkiem fajne
Stary 2010-08-22, 11:35   #2287
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
tak zgięte o w ten sposób jak na zdj
ja nie szczepie
Dzieki. Dzis tak moja Dagusie poloze.
Ale dzis upal. wychodze dzis pierwszy raz na dwor, ale dopiero ok 17, zeby jej nie zaparzyc.
Teraz troche pojadla i znow mala drzemka. Spi u mnie na rekach, jak bede chciala ja polozyc do lozeczka to sie obudzi. Mala cwaniara.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-22, 11:35   #2288
żabka19
Raczkowanie

wiolek mi to wyglada poprostu na ciemieniuche ,nic powaznego

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 11:35   #2289
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość

Kuba jutro kończy 8 tydzień a szczepiliśmy w piątek i nie wiem czy to nie za wcześnie, mi się wydaje że im później tym lepiej.

Czy obcinałyście paznokcie u nóżek ? Kuba ma tycie paznokcie u nóżek ale już należałoby przyciąć, nie wiem jak się do tego zabrać

A na Chrzest chyba kupię ten garniturek, kurde ubranko na 1 raz za 150zł
Niby kolejne szczepienie powinno być 6 tygodni po wypisie ze szpitala.

U nóżek też za bardzo nie umiem obcinać, ale wzięłam pilniczkiem delikatnie przypiłowałam to co drapało.
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 11:47   #2290
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Olakola czy 12 dniowego niemowlaka tez moge klasc na brzuszku? Jesli tak to jak ulozyc raczki?
jeśli ma zagojony pępuszek
Ja też nie wiedziałam jak go kłaść to położna wzięła go za tułów obróciła i bach do łóżeczka.. pytałam o rączki to powiedziała, że mają być "tak jak sobie dziecko samo ułoży" więc ma albo piątki przy główce albo wzdłuż ciałka. Ja mu ich nie wyginam, sam wie jak mu wygodnie.
Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Tak popatrzyłam na zdjęcia z wczoraj i nie wiem czy ja zimny chów praktykuję czy Wy tak dzieci opatulacie,ale widzę bluzy,kaptury,rajtuzy,gru be skarpetki,czapki,a my wczoraj byłyśmy na spacerku w krótkim rękawku i cienkich spodenkach i nawet kocykiem nie przykrywałam,bo gorąco...
No właśnie ja się dziwię takim ubieraniom bo dziecko lepiej jak zmarznie niż jak się je przegrzeje.
Czapki na spacer już nie wkładam chyba, że jest mega zawierucha.. budka od gondoli przecież hamuje wiatr lekki.. jak jest ciepło, że dzieciaki z osiedla latają w krótkich rękawach to małemu zakładam body z krótkim i tyle. Nie przykrywam a jeśli już to pieluchą tetrową rozłożona by mu się nóżki nie opaliły.
A na nóżki skarpetki mu zakładam jak ma mega zimne lody.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Dzieki. Dzis tak moja Dagusie poloze.
Ale dzis upal. wychodze dzis pierwszy raz na dwor, ale dopiero ok 17, zeby jej nie zaparzyc.
Dlaczego dopiero teraz pierwszy raz na dwór ? Na suwaczku widzę, że dziecię ma już 12 dni..

A co do pazurków to ja jeszcze mojemu nie obcinałam bo po prostu nie ma potrzeby.. dalej ma takie słabe i łamliwe pazurki, że same mu się wykruszają i nie musiałam obcinać

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-08-22 o 11:48
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 11:57   #2291
alutka78
Rozeznanie

Siala - pepuszek u mojej Dagusi jeszcze nie odpadl.
Od czwartku robilam jej werandowanie, a dzis dopiero wychodze. Mala miala infekcje gardla, miala bardzo wysoki wskaznik crp.

Kiedy Twojemu synkowi odpadl pepuszek?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-22, 12:00   #2292
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Od czwartku robilam jej werandowanie, a dzis dopiero wychodze. Mala miala infekcje gardla, miala bardzo wysoki wskaznik crp.

Kikut odpadł 12 dnia po porodzie ale w środku został mu jeszcze mały strupek, który dalej przemywaliśmy i odpadł 2 czy 3 dni później.

Stary 2010-08-22, 12:09   #2293
Basia84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
olakola ja też 74 jeszcze nie kupowałam.A w dodatku mam dużo ciuszków od kuzynki ze Stanów,ale tam już rozmiarówka zupełnie inna i nie mam pojęcia,które zakładać.Może znajdę na stronie GAPa albo Cartersa jakis opis,bo oka zupełnie nie mam i cały czas mi się wydaje,że jest mniejsza niż jest naprwdę
A wyprzedaż jest w tesco teraz,a ich ubranka są całkiem fajne
moze ja pomoge musisz i tak przymierzyc bo z wlasnego doswiadczenia wiem ze co firma to inny rozmiar. chociaz Oscar z rozmiaru 0-3 juz oficjalnie wyrosl. u nas sa poprostu rozmiary 0-3, 3-6, 6-9 itd i to sa podane miesiace. ale np Oscar chyba bedzie mial dlugie nogi bo juz teraz spodnie 3-6 sa w sam raz
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 12:32   #2294
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dziewczyny a o co chodzi z tymi fałdkami ??? Ja nigdy Sebkowi fałdek nie liczyłam i jakoś nie zwracałam uwagi na to ile ich ma w danym miejscu
Aaa doczytałam już, że to jakiś bzdurny sposób na stwierdzenie czy z bioderkami jest wszystko okej.

Czas edycji: 2010-08-22 o 12:48
Stary 2010-08-22, 12:33   #2295
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:

wetne sie mojego malego jeszcze w szpitalu kladli na brzuszku wiec nie wiem jak to jest z tym kladzeniem bo pepuszek odpadl mu jakies 14 dni po porodzie

u nas w czwartek bylo 20 stopni a w piatek juz goraco wczoraj na dworze bylismy w samych bodach i dopiero o 16.30 poszlismy a dzisiaj znowu upal i Hubert lezy w samym pampersie

wybaczcie mamuski ale nie chce mi sie na razie nadrabiac maz pojechal a mi smutno
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-22, 12:45   #2296
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
moze ja pomoge musisz i tak przymierzyc bo z wlasnego doswiadczenia wiem ze co firma to inny rozmiar. chociaz Oscar z rozmiaru 0-3 juz oficjalnie wyrosl. u nas sa poprostu rozmiary 0-3, 3-6, 6-9 itd i to sa podane miesiace. ale np Oscar chyba bedzie mial dlugie nogi bo juz teraz spodnie 3-6 sa w sam raz
No właśnie zauważyłam,że niby ten sam rozmiar,ale nie są takie same.Dlatego sprawdzałam tablele z rozmiarami na stronach i faktycznie są różnice.Lenka chyba właśnie dla odmiany tułów ma długi,bo pajace na 0-3 jeszcze są dobre niektóre,ale body to już 3-6 nosi od lipca A że to miesiące to wiedziałam,ale najwyraźniej nie do końca się to przekłada,bo nawet 3 miesięcy skończonych jeszcze nie ma,a ubranka nosi na 6
Stary 2010-08-22, 13:06   #2297
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
u nas to samo i strasznie sie martwilam ze trzeba bedzie wozek zmienic ale przeciez nasze spacerowki sie rozkladaja na plasko wiec jak misiek wyrosnie z gondoli (mysle ze bardzo niedlugo) to pojdzie do spacerowki i tyle. przynajmniej wiecej bedzie widzial
oj no to mnie pocieszyłaś!!
ja spacerówki jeszcze na oczy nie widziałam bo została w Polsce a tu mam tylko gondolkę...
wiesz, jak kupowałam ten wózek to wydawało mi się, że ma całkiem sporą gondolkę porównywałam z innymi wózkami i Bertini wypadał całkiem nieźle... nie wiem już jak to się stało, że się nagle wózio skurczyło

Cytat:
tu nawet nie widac tak bardzo jakie są, ale widac skorupe na brwiach
matko jak to skaza to się załamie bo nie chciałabym rezygnowac z cyca a wiem, że chyba bym nie dała rady "nic nie jeść"
a po jedzonku pręży się i stara się pierdkać najgorzej w nocy bo w dzien jest ok
aa i jeszcze te krostki ma na główce całej
to trochę wygląda jak to co Patryk ma... spróbuj może nawilżać/natłuszczać i nie opuszczaj kąpieli, tylko nie dodawaj żadnego mydełka/szamponu bo one jeszcze wysuszają a do lekarza i tak warto się przejść, tak na wszelki wypadek

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
nie, to niestety pleśniawki. Ma kilka białych małych plamek. Przecieram aftinem i schodzą ale na następny dzień widzę w innym miejscu. Teraz ma już malutko, jedną, dwie plamki ale jednak ...

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

jaszczka - współczuję ... trzymamy kciuki za maluszka

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

ale napłodziłyście wpisów...
Przeczytałam pobieżnie - jeśli coś mi umknęło - przepraszam.

Mam (jak my wszystkie) dużo mniej czasu i jakoś na wizaż zostaje bardzo mało. Do tego mam kilka zleceń a przy małym zajmuje mi to dużo więcej czasu.

W tym tygodniu zadzwonię do Instytutu Onkologii aby umówić sie do patologa. Zobaczymy na kiedy i co mi powiedzą

Szymek jest grzeczny i już się chyba "wyczuliśmy".
M bardzo mi pomaga. Nie muszę o nic prosić. Sam wie, kiedy i co trzeba zrobić. Boże.. dzięki za takiego M

Po każdym karmieniu jestem MEGA GŁODNA ! Koniecznie muszę coś zjeść. Czuję się jakby mały wysysał wszystkie soki
Zostało mi 1,5 kg ale brzuch nadal jest wielki ...
oj biedni jesteście z tymi pleśniawkami
trzymam kciuki za wizytę w Intytucie
super masz z M! ja niestety mogę liczyć praktycznie tylko na siebie
a z głodem mam tak samo po każdym karmieniu mam głoda
Stary 2010-08-22, 13:19   #2298
alutka78
Rozeznanie

U mnie tez glod na porzedku dziennym. Zjem np obiadek a zaraz rozgladam sie za jakas przekaska.
Na razie mam 9 kilo na minusie.Jeszcze zostalo 11.
Stary 2010-08-22, 14:13   #2299
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:

Macie już terminy na pierwszą szczepionkę?
My mamy dopiero 8 września , jakoś tak za późno kurczę, powinno być w tym tygodniu max.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Tak można. Rączki tak żeby miało piąstki koło główki.
Ja bylam w 6tyg, podstawowe + rotawirusy, a 1.09 mam pneumokoki, 18.09 rotawiruski 2 dawka ostania, 1.10 mam nastepna podstawowa.

Cytat:
witam
karolcia
wszystkiego najlepszego! wczoraj Anastazja konczyla 7 tyg? ja myslalam ze ona rodzila sie jakos w srodku tygodnia a nie w weekend
Suwaczek mnie zmylil 7tyg skonczy w srode na suwaczku ma 1 miesiac 2 tyg i 1 dzien
My po obiadku, zjadlam loda kreconego, zawsze choc raz w roku a i kupilam sobie likierek o taki czestujcie sie kobietki

Mala w dzien tez je co jakies 4-5h super
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 15:00   #2300
Siala_Bala
Zakorzenienie

Nasza huśtawka
Siedział dwa razy po 5 minut... na dłużej go nie sadzam bo mi się zdaje, że jednak jeszcze jest za mały.. no i on obydwa razy zakończył wielkim kupskiem.. chyba ze strachu

Stary 2010-08-22, 15:25   #2301
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

Jak wspominałam, że moje dziecie jest spokojne i tylko śpi - to juz przeszłość 3 tydzień to masakra he
No i dzisiaj karmienei, klepanie, bekanie, noszenie, położyłam na łóżko / do łóżeczka / w fotelik / na fotel / dopiszcie co chcecie - ryk, krzyk, zanoszenie się płaczem... i tak w kółko...
Wczoraj stwierdziłam, że albo ja tracę pokarm ( bo mi na cycu wisiała non stop) albo ona jest jakaś nienajedzona... już wieczorem kupiliśmy NAN a ona w końcu usnęła sama...
Dzisiaj powtórka z rozrywki... a, że jest upał tu, to mała na samym body. Ryczy ryczy, w końcu ( bo nei będę jej wiecznie przy cucu na rękach trzymac, kiedy go nawet nie ssie tylko ciumka) ZAWINĘŁAM JĄ W KOCYK i ZASNĘŁA. Wcisnęłam na siłe w sumie smoczek i cisza....

No to pytanie za milion - czy jej zimno było ??? Czy nagle polubiła jak się ją zawija w rożek... ( wcześniej się rozkopywała i wierciła od razu) ????

ok to sobie Was nadrobie...

Edytowane przez Morgana le Fay
Czas edycji: 2010-08-22 o 15:26
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 15:31   #2302
Siala_Bala
Zakorzenienie

Morgana - mój do 3tyg życia był aniołkiem.. od tamtej pory jest małym rozdarciuchem i nijak się nie da go opanować

Stary 2010-08-22, 15:38   #2303
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Morgana - MOJA KIEDYS TEZ TAK MIALAM ZE JA NIE PRZYKRYLAM I PLAKALA NAKRYLAM KOCEM I CISZA...CIEZKO WYCZUC...ALE MOZE BYLO JEJ CHLODNO...
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 16:11   #2304
niezawsze
Zakorzenienie

Jestem juz bezradna mala wczoraj w dzien nie spala a dzis tylko do 8 co daje jej niecale 7h snu w ciagu 2 dni i wyje i steka i marudzi tylko przy cycku spokoj tak mysle, ze chyba skok rozwojowy teraz, bo kolek nie ma raczej, pojechalam do apteki po virbucol a on na recepte!!! Na szczescie pani powiedziala, ze jej mnie zal i sprzedala mi

Siala po jakim czasie on dziala i ile placisz za niego?

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 16:36   #2305
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Siala po jakim czasie on dziala i ile placisz za niego?
Eeee ale za co?
aa juz wiem..

nie mam na nim ceny :/ a paragonów nie zbieram.. maż kupował ale on nie pamięta jak się nazywa, więc nawet nie ma sensu pytać go o cenę..
coś ok 20zł. I co do recepty to ja miałam wypisany viburcol i coś jeszcze na niej więc nie wiem czy on jest tylko i wyłącznie na receptę bo Szajajaba kupiła bez.

Poza tym, wyczytuję teraz na necie, to lek homeopatyczny, więc nie powinien być na receptę.

Ojjj... znalazłam na necie.. trza zrobić zapasy

Viburcol – zmiana statusu leku

Szanowni Państwo,
Informujemy, iż w wyniku unijnych zmian rejestracyjnych, które zostały przeprowadzone w Polsce, zmianie uległ status leku Viburcol®. Obecnie lek nosi nazwę Viburcol® compositum i jest wydawany wyłącznie z przepisu lekarza. Do wyczerpania zapasów w hurtowniach dostępny będzie, wydawany bez recepty, Viburcol® N

Czas edycji: 2010-08-22 o 16:58
Stary 2010-08-22, 17:05   #2306
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
na szczescie nie ma juz tempki i gardlo wyglada duuuzo lepiej
to super wiesci

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Nasza huśtawka
Siedział dwa razy po 5 minut... na dłużej go nie sadzam bo mi się zdaje, że jednak jeszcze jest za mały.. no i on obydwa razy zakończył wielkim kupskiem.. chyba ze strachu
jaki on juz jest duzy

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Eeee ale za co?
aa juz wiem..

nie mam na nim ceny :/ a paragonów nie zbieram.. maż kupował ale on nie pamięta jak się nazywa, więc nawet nie ma sensu pytać go o cenę..
coś ok 20zł. I co do recepty to ja miałam wypisany viburcol i coś jeszcze na niej więc nie wiem czy on jest tylko i wyłącznie na receptę bo Szajajaba kupiła bez.

Poza tym, wyczytuję teraz na necie, to lek homeopatyczny, więc nie powinien być na receptę.

Ojjj... znalazłam na necie.. trza zrobić zapasy

Viburcol – zmiana statusu leku

Szanowni Państwo,
Informujemy, iż w wyniku unijnych zmian rejestracyjnych, które zostały przeprowadzone w Polsce, zmianie uległ status leku Viburcol®. Obecnie lek nosi nazwę Viburcol® compositum i jest wydawany wyłącznie z przepisu lekarza. Do wyczerpania zapasów w hurtowniach dostępny będzie, wydawany bez recepty, Viburcol® N
kupowalam w tym tygodniu i nie byl jeszcze na recepte
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 18:01   #2307
niezawsze
Zakorzenienie

dzieki Siala

Ania widocznie jak Siala napisala, ze do wyczerpania zapasow Mi powiedzieli, ze trzeba recepte
Dalam malej 17 ale jakos nie widze efektow

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 18:41   #2308
wiolek1
Zadomowienie

hd oby pleśniawki uciekły a ja kurcze nie wiem nawet jak to wygląda musze poprosić jutro lekarke żeby mu zaglądneła do buźki

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość

wiolek1 na główce to może się ciemieniucha robi mi położna kazała często czesać główkę, żeby pobudzić ukrwienie; on ewidentnie jest "delikates", oby to nie była skaza
Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
wiolek mi to wyglada poprostu na ciemieniuche ,nic powaznego
no ale własnie to nie tylko ta skorupa na brwiach ale tez wysypka
a główke własnie tak masuje po każdej kąpieli zapobiegawczo ale teraz się troche boje bo niektóre są jakby ropne więc żeby się nie rozniosły
skorupy na głowie nie zauważyłam chyba, że ciemieniucha może być też wypryskami

Cytat:
kurcze mi to jednak na skazę wygląda ale obym się myliła, Bastuś ma AZS ale łagodne.
Mam też nadzieję, że Sarę to ominie. Trzymam kciuki za maleńkiego oby to nie było to.
Sara też ma krostki na twarzy i klacie idę w poniedziałek się skonsultować, bo to na pewno nie potówki ale też nie skaza raczej.

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
to trochę wygląda jak to co Patryk ma... spróbuj może nawilżać/natłuszczać i nie opuszczaj kąpieli, tylko nie dodawaj żadnego mydełka/szamponu bo one jeszcze wysuszają a do lekarza i tak warto się przejść, tak na wszelki wypadek
no ja mam nadzieję że nie skaza :/
zobaczymy co lekarz powie i jutro kupie w aptece jakies kosmetyki inne bo mam tylko hippa oliwke i balsam do ciała i jeszcze kremik do buzi i mydło to też właśnie z hippa taki żel do kąpieli i włosków to lepiej żebym samą wodą dzisiaj umyła ?

co do jedzenia to ja głodna po daniu cyca, przed, w nocy, w dzień no poprostu cały czas bym jadła
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 19:31   #2309
hd2005
Zakorzenienie

niezawsze - trzymam kciuki aby to małej pomogło

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 19:34   #2310
agravka
Wtajemniczenie

hej kochane jestem juz w domku i w nieciekawym humorze, bo okazalo sie ze moja Adusia ma skaze bialkowa i kolki i dlatego tak strasznie placze;( wiolek musze Cie zmartwic, to co pokazalas na fotkach wyglada identycznie jak u Ady-powiedz tylko jak wygladaja jego uszka? tez schodzi z nich skora? u Ady zaczelo sie od pryszczykow na twarzy, potem schodzenie skory z brwi, potem "ciemieniucha" (pisze w cudzymslowiu, bo to tak wygladalo, okazalo sie ze to typowy objaw skazy), i teraz przeszlo jej na klatke piersiowa i brzuszek. Dowiedzialam sie wczoraj i przezylam szok, bo ani ja ani TZ nigdy nie mielismy zadnej alergii ... nie wyobrazam sobie teraz mojej diety-postanowilismy ze 2 tyg trzymam scisla diete,a potem powoli wprowadzamy jeden produkt... nie wiem co z tego bedzie ...jestem zalamana...a co do pierdkow i kolki to moze byc tez od tej skazy...
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości