Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-22, 19:57   #3811
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Dziękuje za komplementy, jesteście kochane
Pomi sesja super taka z humorem, bardzo mi się podoba
potem tż musiałam tłumaczyć "a widzisz i nic się nie stało, nie rodzę "

Ciekawe jak tam Mpik sobie radzi

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 19:58   #3812
majka59
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Pomidorko-super sesyjka, tryskacie na nich radoscia i tak sie zastanawialam ze kogos mi przypominasz i juz wiem Anite Lipnicka w krotkich wloskach-tyle ze kolor inny
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 20:21   #3813
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość

Ilonka- znam ten MIGDAL kiedys probowalam pokryc nim z TZ wsciekly zielony w naszym wynajmowanym mieszkaniu. Pokrylo dopiero za 3 razem, uff. Dopiero pozniej tata- technik budowlany- poinformowal mnie, ze najlepiej przed farba pomalowac podkladem pod farbe i jest 5razy lepiej. Madry Polak, jak sie narobi.
Uszy do gory, to tylko sciany. Zawsze bedziesz mogla przemalowac jak Bobas je pomaże
Ano właśnie trzy razy musieliśmy malować I tak sobie myślę że to tylko ściana ale trochę jestem jeszcze zła ...

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość

Hmm a jako to było?? to tak w "skrócie":

\współczuję Ci kochana ale napiszę Ci że moja siostra została z takim świrem I już przed ślubem ją uderzył. A ona zaszłą w ciąże i wtedy tez ją bił do czego przyznała sie po 1,5 roku jak ją z domu z maleństwem wyrzucił. Teraz tal isze o Tym i zdałam sobie sprawę że miesiąc temu zginał w wypadku w Belgi o którym w telewizji mówili A on od jakiegoś czasu przypominał sobie że ma córkę 16 letnią i zaczął z nią kontakt łapać No ale takie życie

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Po pierwsze GRATULUJĘ ROZPAKOWANYM
A Wy pamiętacie o mnie jeszcze? Ja ciągle leżę i ogólnie czuję się do bani, jestem naćpana tymi lekami do tego strasznie ciężko mi się oddycha, brzuszek się stawia... Może niedługo moje Maleństwo przyjdzie na świat Dostałam zastrzyki na szybszy rozwój płucek u dzidziola, martwię się, aby wszystko było dobrze.

naked trzymaj siębądź dzielna, jesteśmy z Tobą

Pozdrawiam!!!!!!!!!!!
Pamiętamy Leżcie o odpoczywajcie i rośnijcie duzi

dziewczyny zrobiło mi się na około pępka takie kółko wczoraj zauważyłam Takie jakby inny kolor skóry i faktura też

ja byłam w aptece zapodałam sobie ten POSTERISAN mam nadziej że pomoże Humor ociupinę lepszy ale jeszcze dostaliśmy telefon że Babcia TZ jest w ciężkim stanie i lekarze nie dają jej szans Ehhh

pomi sesja rewelacyjna Kwitniesz
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 20:34   #3814
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
a tak apropo na kiedy Mpik miała termin?
chyba taki jak ja- czyli 8 września

Znowu kłuje mnie pod żebrami i boli podbrzusze. Normalnie czuję się jak jakaś babcia

A jutro ostatni dzień w pracy. Zobaczymy kiedy zacznie mi się nudzić w domu- po 1 czy 2 dniach?
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 21:05   #3815
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Dziękuję dziewczyny za ciepłe słowa Mam teraz na szczęscie inne "zmartwienie"- poród, połóg itp i nie ma czasu i sił niczym innym się dołować.

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
a najbardziej jestem zla na meza i ma focha.... a co!!!
eh no widzisz, TŻ chciał się przed rodzicami pokazać, bo wiedział, że wkrótce wyjadą i znów się nie będą widzieć. Oczywiście nie upoważnia go to do tego, żeby nie dbać na codzień o swoja piękną żonkę Niestety czasem trzeba się tej troski domagać.. Foch jak najbardziej na miejscu, a co!

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
naked21
nie wiem jaką decyzję podejmiesz, ale ja bym tego tak nie zostawiła. niech skur** płaci na dziecko.
oczywiście, że nie zamierzam mu dać tej satysfakcji i odciążyc od choćby finansowej odpowiedzialności. Ba! zamierzam stworzyć mu takie warunki, żeby miał szansę wykazać się jako ojciec (oczywiście pod moim okiem), bo wiem, że to dla dobra Filipka Ja tam jakoś przełknę jego towarzystwo... A dziecko potrzebuje obojga rodziców. Jeśli nie wykaże chęci, to chociaż powalczę o alimenty.

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
A ja się postanowiłam pochwalić kilkoma zdjęciami z sesji, którą cyknął nam mój braciak Jutro pewnie je usunę, a jak ktoś będzie chciał obejrzeć, to będą w mojej galerii.
piękne zdjęcia, super robota! i faktycznie duma wymalowana na twarzy Twojego TŻ do ramek i na ścianę!!

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Ciekawe jak tam Mpik sobie radzi
no właśnie, Mpiku odezwij się

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
\współczuję Ci kochana ale napiszę Ci że moja siostra została z takim świrem I już przed ślubem ją uderzył. A ona zaszłą w ciąże i wtedy tez ją bił do czego przyznała sie po 1,5 roku jak ją z domu z maleństwem wyrzucił. Teraz tal isze o Tym i zdałam sobie sprawę że miesiąc temu zginał w wypadku w Belgi o którym w telewizji mówili A on od jakiegoś czasu przypominał sobie że ma córkę 16 letnią i zaczął z nią kontakt łapać No ale takie życie
oj to siostrze tym bardziej należą się współczucia ja dzięki terapeutce w porę uniknęłam stworzenia patologicznej rodziny i ex nie zdążył mnie uderzyć. Czasem jak widać za życia człowieka spotyka kara... No i czasem za późno na naprawianie błędów. Oby Twoja siostra tez ułożyła sobie jakoś życie i wraz z córeczką żyły długo i szczęśliwie.
Stary 2010-08-22, 21:21   #3816
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Dziewczyny wszystkie wyglądacie super - Pomi, Gabisun, Mszu, Aneczka normalnie ślicznotki

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Mam kolejną wiadomość od Mpik82:

"Milenka przyszła na Świat o 20:15, 2700 gr Strasznie szybko poszło
jeszcze jej nie ma przy sobie,bo ją badają "
Ogromne gratulacje!

Cytat:
Klarissa, ale dziś piękną pracę wykonałaś A w ogóle to jesteś prześliczną mamusią, normalnie się napatrzeć nie mogę Masz orientalną urodę.
Dzięki za komplementy, ale urodę to ja mam raczej pospolitą Grunt, że nie straszę

Cytat:
super to wszystko wyszło a Ty wyglądasz kwitnąco
Dziękuję. Przeczytałam tez twoją historię - ten twój były to jednak jakiś dziwny typ i lepiej wam będzie bez z niego niż z nim

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Klarissa widze, ze z Ciebie to taka dusza artystyczna Pieknie Ci to wyszlo, bardzo gustownie Zdolna mamusia
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Super Rozumiem Twoją euforię, ja też nienawidzę prasować .

Bardzo ładny brzusio.
Podoba mi się też szafa - te kosze to doskonałe rozwiązanie.

Nalepki super, sama takich szukam, kupiłaś na All?
Kosze wypróbowałam w swojej szafie i fajnie się sprawdzają. A naklejki kupione oczywiście na allegro.

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Ja jestem po weselu, nawet fajnie było....do czasu....
Ten twój mąż to powinien raz na jakiś czas tak profilaktycznie w łeb dostać

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Klarissa samo spadlo nic nie ćwiczyłam jem normalnie.. no ale jakos tak poszlo razem z porodem mam nadzieje ze wiecej nieschludne tyle mi starczy jestem zadowolona.. no może ta malo sprezysta skora na brzuchu.. ale.. wygladasz swietnie!! No i widdze przygotowania Ida pelna para
Fajnie, że tak szybko odzyskujesz figurę

Cytat:
Klarissa, Angelikaw- mamy teraz te same TP Bo u mnie albo 26 albo 27 (i tak wiem, zeby sie tym nie sugerowac).
Niezupełnie mnie się przesunęło na wcześniej - jak byłam ostatnio u ginki to mi kobieta powiedziała, że 20 września to już na pewno będę miała dziecko na rękach a po 10 września mam się szykować

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Klarissa, bo chyba zapomnialam Ci napisac jak si impreza udala... no wiesz to byla taka posiadówa u znajomych. Bylismy u przyjeciela meża ze studiow, Panowie pracuja w tym samym szpitalu, to praktycznie gadali na jeden temat. Ok. 24h, mi sie nawet kimneło, na kanapie, żona kolegi zasneła w kąciku ich małego syna miedzy misiami i matami eukacyjnymi. Takze panowie mieli prawie meski wieczór
Dobry finał imprezy

Cytat:
A ja się postanowiłam pochwalić kilkoma zdjęciami z sesji, którą cyknął nam mój braciak Jutro pewnie je usunę, a jak ktoś będzie chciał obejrzeć, to będą w mojej galerii.
Jestem pełna podziwu jeśli chodzi o buty na obcasach. Ja od czerwca chodzę na płaskich i w dodatku jak kaczka

------------------------
Co do woreczków to mój tż zażyczył sobie do nich instrukcję obsługi z opisem co zawierają i kiedy to należy dziecku ubrać Bo jak mu zaczęłam tłumaczyć co to body, co to kaftanik, śpioszki i pajacyk to stwierdził, że on tego nie zapamięta... No więc do woreczków przypnę kartki ze składem Najwyżej położne będą miały ubaw z tego, a co, niech się pośmieją
Stary 2010-08-22, 21:24   #3817
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam "po" weekendzie

Widzę, że sporo sie działo:

Mpik- ogromne gratulacje, czekamy na opis "zmagań".

Ciekawe, że na ostatniej wizycie lekarz twierdził, że mała ma 3700? a urodziła się cały kg mniejsza no i w piątek pisała, że coś jej zaszkodziło i ma biegunkę hehe, szkoda tylko, że nie poszła na ślub koleżanki.

My po weselu, nawet potańczyłam i wytrzymałam do 2-giej. Ale nogi to balony porostu i byłam na koniec tak "nabrzmiała" i spuchnięta, że był problem z wejściem do wanny i dzisiaj bolał mnie każdy miesięń. Zaraz zmykam spać.

3 Fotki z wesela wklejone do albumu, jeśli któraś chce zerknąć to z chęcią wyślę zaproszenia

Mszu, Gabisun- fajne zdjęcia, ładniutkie mamusie.

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Mój był lepszy-wymyślił, że weźmie do szpitala flamaster i zaznaczy małemu piętę, żeby mieć pewność!
Dobre

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Sytuacja z chrzcinami rozwiazana
No to super, jeden problem z głowy

Cytat:

Malowanie pokoju skończone. Wydawało się że to nie dużo roboty a jednak sporo nam zeszło Kolor nie do końca taki jakim chciałam no ale... Miałam już wstawiać łóżeczko ale stwierdziłam że chyba za wcześnie??
Nie jest za wcześnie, podobno dobrze, żeby się wietrzyło ok. miesiąca i dłużej. Ja tam swoje już wystawiłam oczywiście bez materaca i pościeli.

Cytat:
[B]Sms od Niki:

"Od wczoraj w domku, mam kamienie zamiast cyców, od wczoraj walczę z laktatorem, póki co mleka brak. Pamiętaj po cc - w ciągu 12h odciągnąć pokarm - ja nie wiedziałam".
Mam nadzieję, że problem z pokarmem minie.
Nika odezwij się jak tylko dasz radę.

Pomidora rób maseczki i wszystkie inne przyjemności na które przez jakiś czas po 25-tym możesz nie mieć czasu
Już tylko 3 dni

Cytat:
Napisane przez Milibili Pokaż wiadomość
c

Oby wszystko poszło ekspresowo a maluszki grzecznie nocami spały
Dziękujemy Oby się spełniło

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Młody tak mi fika w brzuszku od wczoraj że szok!! Normalnie ludzie przez warstwe materiału w kiecce widzieli jak brzuch skaka i się śmiali...
Fajna kiecka
Moja córa na weselu też fikała, zaczęło się w kościele gdzie grały trąbki (pan młody to myśliwy), była bardzo niespokojna. A później głośna muzyka przez 9 godzin.
Biedne dziecko nie wiedziało co się dzieje (do tego mama tańczyła) i chyba nie spała wcale. Dziś nadrabia

Cytat:
szkoda słów nawet.. nie wiem czego chce, chyba tylko zakłocić mi spokój
Naked dobrze, że jesteś mądra i rozsądna. Przynajmniej nie zmarnowałaś sobie życia. Sama przeżyłam rozstanie z osobnikiem, który się okazał niezrównoważony emocjonalnie. Oczywiście szydło wyszło z worka po zerwaniu. Męczył mnie i moją rodzinę przez cały okrągły rok. Masakra....
Ale później poznałam miłość mojego życia i mi wszystko wynagrodził (mój mężuś kochany)
Wszystko się ułoży, zobaczysz. Czasami musimy przeżyć coś przykrego żeby docenić coś co życie dla nas szykuje

Cytat:
Super pamiątka szkoda, że nie mam nikogo kto mógłby nam pstryknąć nieodpłatnie kilka fotek.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-08-22 o 21:27
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 21:26   #3818
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Ray... no my własnie tez nie chcielismy kupic kliteczki, tzn moj maz na poczatku upierał sie ze w zyciu sie z Wawy nie wyniesie, ale pozniej jakos spasował.... ufff, teraz mamy prawie 50 metrow, ale moim zdaniem to dobra kubatura dla dwóch osob, przy trójce czuje ze za moment zacznie sie robic ciasno... no nic pozyjemy zobaczymy...
Nie gniewaj sie na męża... troche go rozumiem, ze stesknil sie za rodzicami, ja za swoimi tez juz stesknilam... poza tym zabral Cie w tym roku nad morze... ja nie bylam nigdzie... a jak urodze Młodą to na pewno nigdzie nie pojadę.... przez dluuuugi czas

naked... niefajna historia, dobrze, ale dobrze ze sie skoczyła teraz niz jakby miała sie odbijac pozniej na dziecku... szkoda mi Cie, bo jestes naprawde urodziwa dziewczyna i z tego co piszesz inteligenta osoba... a trafil Ci sie taki typ... no nic... kazdemu zycie układa sie inaczej, mam nadzieje, ze los Ci kiedys sie odwdzieczy! trzymam za to kciuki

Pomidora, własnie majka59 mi podsuneła to co mi chodzi juz dawno po glowie... Ty rzeczywiscie jestes podobna do Anity Lipnickiej!
Widze, ze wesoło no tej sesyjce było kadry niczego sobie, kolory tez ładnie i naturalnie, jedyne moje zastrzezenie budzi sama jakosc obrazu, ale domyslam ze bylo to robione jakas cyfrówką ocena końcowa: 5+

gabisun
no co?! jakbym wiedziała, ze przy nastepnej ciązy urosne do Twoich gabarytow (a tak to wygladalam w maju) to długo bym sie nie zastanawiala

Szczęsliwa... fajne fotki i nadal wygladasz na nich bardzo młodo... chyba rzeczywiscie bedziesz sie nam tu musiala jakims dowodem tożsamosci okazać ;-) A propos psrytaknia fotek nieodpłatnie to zglaszam swoją chęc Ja jestem rada jak moge pocwiczyc, a jak komus podoba sie efekt koncowy to juz w ogole jest super!

Klarissa... taaaa... finał imprezy zarąbisty. Az chce sie wiecej!!! ;-)
Dobrze ze Twój małżonek, okazał choc cien zaintersowania, mój poki co tematem sie w ogole nie interesuje. Własnie przed chwila zapytalam go, czy umialby Nadie ubrac?
- to myslisz ze pampersa nie umiem załozyć?! (pełne oburzenie)
- a czy myslisz ze dziecku we wrzesniu wystraczy sam pampers?
- no nie, ale cos chyba bym w szufladzie znalazl?! tyle tych ubranek nakupilas, no nie?!
Az mi sie nie chce dalej ciągnąc tego tematu....

edit: Jeszcze a propos Twojej urody... to juz dawno mialam napisac ze mi sie kojarzysz z Pocahontas

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-22 o 22:03
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 21:32   #3819
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16
Talking Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Kobietki tak dawno mnie tu nie było, a tu juz trzy Mamusie urodziły! Jejku jak ja im Gratuluje i Zazdroszcze!!!
Tak bardzo chcialabym byc juz po, ale jeszcze 8 tyg.
Angelika16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 22:06   #3820
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
.....szyjka skróciła mi się o połowę i główka bardzo napierała. Do tego dość silne skurcze, ale jestem na fenoterolu, isoptinie, nospie i relanium i chyba jest trochę lepiej, chociaż te leki sprawiają, że czuję się jak naćpana, dlatego podczytuję Was, ale mało piszę.
Oj spokojnie to już 36tc więc bez obaw możesz rodzić Dziwne,że teraz gin zapisał ci leki, ja w 34tc właśnie odstawiam fenoterol i nospę, a skurczyko-ciągnięcia brzucha są

Cytat:

a moze wiecie czy moge brac cos na uspokojenie w ciazy/? a tak serio tescie sa dwa dni a ja mam ochote wszystkich poroztrzelac, mam dosc... tak jak sadzilam bedzie g.... z tej pomocy, dwa dni biegalam z nimi warszawe pokazywalam no bo przeciez po co w domu siedziec, caly tydzien beda....
i jeszcze tesc chodzi za mna jak cien, zamknelam sie teraz w pokoju.... zeby mi wszyscy dali swiety spokoj.
Kochana jesteś w ciąży więc masz prawo mieć wszystko w d****, a na uspokojenie meliska i ewentualnie persen

Cytat:
dziewczyny zrobiło mi się na około pępka takie kółko wczoraj zauważyłam Takie jakby inny kolor skóry i faktura też .
Ja też mam coś takiego i zauwazyłam,że pępek mi się zmniejsza więc to pewnie ten fragment pępka, który dotychczas był w środku się wywala na "lewą stronę"

naked no to naprawde miałaś nieciekawą sytuację, dobrze,że się wyplątałaś z tego chorego układu

Dziewczyny wasze zdjęcia jak zawsze cudne
Stary 2010-08-22, 22:38   #3821
angelikaw
Zakorzenienie

aaneczka1984, gabisun, Pomidora - śliczne brzuszki

naked21 - Twoja historia mnie zmroziła... Całe szczęście uwolniłaś się od tego typa i bardzo Ci współczuję całej sytuacji.... Ale jesteś silna i dasz sobie radę

Ray, może melisa?

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Niezupełnie mnie się przesunęło na wcześniej - jak byłam ostatnio u ginki to mi kobieta powiedziała, że 20 września to już na pewno będę miała dziecko na rękach a po 10 września mam się szykować
aaa to co innego

--------
Dziś całe popołudnie spędziłam w łóżku, z No-Spą ;/ Podbrzusze mi twardniało średnio co pół godziny, do tego bóle @... Wstałam, bo mnie biodra bolą od ciągłego leżenia na jednym lub drugim boku...
Wcześniej porządnie się pokłóciłam z mężem, więc pewnie z tego stresu mnie złapało... Na szczęście nam szybko złość na siebie przechodzi... Już jest wszystko ok

Edytowane przez angelikaw
Czas edycji: 2010-08-22 o 22:39
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 22:51   #3822
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Szczesliwa ja poprosze o zaproszenie
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 23:06   #3823
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Dziewczyny, czuje, ze mną coś nie tak... poważnie nie tak...
nie, nie.... nie rodze, nic z tych rzeczy... niestety
ale własnie sobie sprawe zdałam, ze chyba jednak bede tesknic, za ciąża...., mimo tego ze teraz juz zarabiscie upierdliwa, zyc nie daje, spac nie daje...

ale własnie zrozumialam, ze.... to cos teraz przezywamy.... to cos z czego moze już nie zdajemy sobie sprawy, jednoczesnie jest tym czyms czego za chwile naprawde nam moze brakowac... a mianowicie.... okresem oczekiwania i przygotowywania...

a uswiadomilam to sobie ogladajac zdjecia, znajomej na n-k kotra pewnie własnie skonczyła pierwszy trymestr... za moment to ona bedzie przezywac wszytskie te szczesliwe chwile, zwiazane z pierwszymi ruchami, to ona niedlugo pozna płec, to ona zacznie przygotowywac wyprawke, to ona bedzie wybierac wozek i łóżeczko.... jakos nie dociera do mnie ze to 9 mcy tak szybko minelo...

dobra ide spac...bo mnie arcyfilozoficzne przesmylenia naszly...

Stary 2010-08-22, 23:16   #3824
Ray
Zakorzenienie

mszu mi brzucha brakowac nie bedzie a maz to wiesz zabral mnie nad morze bo dostalam tego ataku wtedy i sie wystraszyli wszyscy ze musze odpoczac, tak to opewnie do usranej smierci bym sie nie doprosila. ale spoko ja juz znajde na niego sposob.... poczekamy pozyjemy i zobaczymy kto madrzejszy.

serio jakas melise se zaparze jutro, juz dzis sie poryczalam sama w pokoju a moj maz glupka udaje o co moze mi chodzic, jak mu powiedzialam przyznal mi racje i tyle heh..... super co mi po tym.
mam dosc. chce swiety spokoj az skurczy dostalam wieczorem nospe bralam....

jeszcze z corka cos nie halo, znow ma zatwardzenia boli ja brzuszek i sie martwie i stresuje bo nie wiem juz jak pomoc dziecku prawie 2 mc sa takie przeboje

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-08-22 o 23:20
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 01:58   #3825
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Hmm a jako to było?? to tak w "skrócie":
Współczuję...

Dziewczyny zdjęcia śliczne

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 07:45   #3826
waniliaania2009
Wtajemniczenie

A ja dzis wstawilam pierwsze pranie dla Dawidka

Jutro mam wizyte u mojej ginki, ciekawe czy cos sie zmienilo z iloscia wod od czasu gdy wwyszlam ze szpitala...oby nie..... siedze i pije (chociaz picie nic nie daje ) Denerwuje sie ;( bChociaz brzuszek mi bardzo urosl na dniach, wiec moze sie poprawia
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 07:51   #3827
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Oj spokojnie to już 36tc więc bez obaw możesz rodzić Dziwne,że teraz gin zapisał ci leki, ja w 34tc właśnie odstawiam fenoterol i nospę, a skurczyko-ciągnięcia brzucha są
to chyba zależy od lekarza- mnie np kazał odstawić leki rozkurczowe dopiero po skończonym 38tc (czyli za kilka dni)
Cytat:
ale własnie sobie sprawe zdałam, ze chyba jednak bede tesknic, za ciąża...., mimo tego ze teraz juz zarabiscie upierdliwa, zyc nie daje, spac nie daje...
no wiesz- zawsze możecie odczekać kilka m-cy i znowu starać się o malucha Chociaż ja myślę, że po porodzie będą inne radości i rzeczy, które też na swój sposób i za którymi będzie się tęsknić jak dziecko będzie rosnąć
Stary 2010-08-23, 07:56   #3828
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
no wiesz- zawsze możecie odczekać kilka m-cy i znowu starać się o malucha Chociaż ja myślę, że po porodzie będą inne radości i rzeczy, które też na swój sposób i za którymi będzie się tęsknić jak dziecko będzie rosnąć
Przespałam sie i już mi przeszło

Stary 2010-08-23, 08:19   #3829
kretencja
Zakorzenienie

Pomidorko!
Zajrzałam do Was z ciekawości, która tam się rozpakowała już i trafiłam na Twoje fotki. Są WSPANIAŁE, wyglądasz po prostu kwitnąco Mam nadzieję, że tak też się czujesz

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 08:54   #3830
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
a co sprawiło, że zmieniłaś zdanie? Bolący po nocy kręgosłup, kiepskie spanie czy np wstawanie co godzinę do toalety?
Stary 2010-08-23, 08:55   #3831
angelikaw
Zakorzenienie

cześć
Źle mi się spało w nocy, coraz częściej kłuje mnie w podbrzuszu, brzuch się spina... Zaczynam się bać... serio...
Dzisiaj kończę 36 tc... Muszę w końcu dokończyć pakowanie i zrobić ostatnie zakupy...

Miłego dnia!
Stary 2010-08-23, 09:01   #3832
cellaris
Rozeznanie

Cześć dziewczynki

Cytat:
No ja za ciążą nie będę raczej tęskniła. Dla mnie to jeden wielki stres i zamartwianie się czy z malutką jest wszystko ok.

Cytat:

serio jakas melise se zaparze jutro, juz dzis sie poryczalam sama w pokoju a moj maz glupka udaje o co moze mi chodzic, jak mu powiedzialam przyznal mi racje i tyle heh..... super co mi po tym.
mam dosc. chce swiety spokoj az skurczy dostalam wieczorem nospe bralam....

jeszcze z corka cos nie halo, znow ma zatwardzenia boli ja brzuszek i sie martwie i stresuje bo nie wiem juz jak pomoc dziecku prawie 2 mc sa takie przeboje
Oj kochana,ale ci współczuję nie dość że teście zero wyczucia z czasem wizyty mają to jeszcze tż tak mało domyślny . A weź ty sobie odpuść tę ich wizyte. Niech mąż z nimi lata gdzie tam chcą,a ty zajmuj się sobą i córkami A co do starszej już latorośli to może do jakiegoś gastrologa z nią się wybierz? Mojej kumpeli syn miał zaparcia jak starała się go nauczyć korzystać z nocnika. Tak jakoś psychicznie nie mógł się przestawić,że czasem i tydzień kupki nie zrobił, a potem wiadomo, w wielkich bólach i płaczu.

Cytat:
to chyba zależy od lekarza- mnie np kazał odstawić leki rozkurczowe dopiero po skończonym 38tc (czyli za kilka dni)
Ale ci fajnie że to już koniec 38tc. A co do kwestii lekarza to pewnie masz rację. Moja gin np. stwierdziła,że pod koniec 33tc to już i szyjka powinna być skrócona i miękka, no i wogóle powinna się przygotowywać do "akcji", a u mnie nic. Podobno to właśnie przez te leki które brałam.

Cytat:
Acha, czyli wszystko w normie, nie zwariowałaś :brzyda l:
Stary 2010-08-23, 09:04   #3833
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że każda z nas może mieć takie myśli, ale one pojawiają się chyba dopiero po porodzie?
Stary 2010-08-23, 09:11   #3834
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
a co sprawiło, że zmieniłaś zdanie? Bolący po nocy kręgosłup, kiepskie spanie czy np wstawanie co godzinę do toalety?

ninaad nie spie od 4 nad ranem...

Cellaris .... juz nie tesknie

angelikaw
dokładnie, nie wiem co mnie wczoraj napadło

edit: czy ktos moze usunac mojego posta o "tesknocie za ciązą"?

Prosze go uznac za niebyły!

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-23 o 09:13
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 09:20   #3835
Zuziczka
Rozeznanie

Mszu- a ja Ciebie rozumiem Tzn tez mam czasem takie przemyslenia. Mimo, ze cala ta moja ciaza to na wariackich papierach i co jakis czas jakas akcja i poziom stresu pod sufit. I mimo, ze martwie sie o Malego czy on to jakos wszystko bez uszczerbku przejdzie i czy zdrowy bedzie itd.
Na samym koncu jest obawa o same moje cialo i dusze. Cialo jak cialo, mysle ze jakos dojdzie do siebie, ale co z moim wewnetrznym "ja"; jak ono sobie poradzi? W koncu wszystko sie zmieni.

W ciazy bede max 3 razy w zyciu (tak mysle) i jest to jeden z najbardziej niesamowitych rzeczy jaka mnie szczesliwie doswiadczyla(cos jakby plywanie nago w jeziorze o polnocy ze znajomymi tylko przez 9msc a propos- polecam plywanie )
Mam wiele kolezanek, ktore zajsc w ciaze bardzo chca a nie moga.. Mimo in vitro i kupy kasy i bolesnego leczenia i stresu. Czuje sie szczesciara
no, ale ja nie wstaje w nocy i kregoslup mnie nie boli

Prosze sie nie smiac, mszu mnie filozoficznie natchnela.

Edytowane przez Zuziczka
Czas edycji: 2010-08-23 o 09:23
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 09:25   #3836
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
no, ale ja nie wstaje w nocy i kregoslup mnie nie boli
ale być może to wszystko jeszcze przed tobą...czego oczywiście nie życzę..
Stary 2010-08-23, 09:38   #3837
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
cześć
Źle mi się spało w nocy, coraz częściej kłuje mnie w podbrzuszu, brzuch się spina... Zaczynam się bać... serio...
Dzisiaj kończę 36 tc... Muszę w końcu dokończyć pakowanie i zrobić ostatnie zakupy...

Miłego dnia!
to w sumie jesteś już bezpieczna , ale w razie czego nie przemęczaj się i dużo odpoczywaj

Mszu a ja tam będę tęsknić ale nie za brzuchem i lataniem do wc, tylko za tymi em ocjami które towarzyszą od początku, robienie testu, informowanie rodziny, pierwsze zdjęcie usg i bicie serduszka, pierwsze ruchy mina tż kiedy poczuł pierwszego kopniaka, szykowanie wyprawki, te wszystkie malutkie rzeczy ach.... potem to już tylko pieluchy będziemy kupowac a może to ja zwariowałam ale i tak już się nie mogę doczekać kiedy Kinia będzie po tej drugiej stronie

Stary 2010-08-23, 09:42   #3838
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
ale być może to wszystko jeszcze przed tobą...czego oczywiście nie życzę..
No dobra, czasem wstaje w nocy i czasem mnie boli to i owo.
I im dalej tym ciezej i moj TZ jest biedny ze mna czasem, oj biedny.

Ale ja z tych twardych na zewnatrz i "mietkich" w srodku i naprawde bedzie mi brakowac tych stópek w zoladku, czkawek w pecherz i tego, ze mam Mlodego zawsze pod reka (czyt. kontrola)

Robie sie sentymentalna jak moj "twardy" tata. Jego ostatnio jedyna corka ciagle rozczula.
Stary 2010-08-23, 09:54   #3839
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

Robie sie sentymentalna jak moj "twardy" tata. Jego ostatnio jedyna corka ciagle rozczula.
ha ha mój tak samo głaska, mówi do nas w liczbie mnogiej "dziewczyny" i jak zobaczy jakieś dziecko to mówi to mamy "niedługo nasza Kinia tak będzie biegać " normalnie dziadek oszalał

Stary 2010-08-23, 10:00   #3840
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cześć Dziewczynki

Wstałam rano i nie mogąc patrzeć na to puste okno w pomalowanej sypialni zagnałam TZ do jego mycia i powieszenia firanki. No i jest już lepiej choć dla mnie troszkę za jasno.

Stoję i prasuję bo mam 3 prania zaległe.

Dziś jedziemy na pierwszą Szkołę Rodzenia na 17-stą TZ już kombinuje że go kolano bolii hhihih bo zobaczył w necie jakie tam wginasy facei robią

Jutro jadę na uczelnie umówiona jestem z promotorką miała mi pracę sprawdzić Więc pewnie będę miała mnóstwo poprawek i będę miała się czym zając....

Miłego dnia Wszystkim życzę
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości