|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cytat:
![]() czy mozna prosic o przepisik..... ![]() ![]() Cytat:
Dane (mamy liste w 2 poscie na pierwszej stronie) prosimy podawac do Black angel na priva to wciagnie Cie na nasza liste.......... Ale nas dużoo.... !!!!!!! Super !!!!!! |
||
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
hej dziewczyny
![]() ale jestem padnięta, byliśmy cały dzień nad jeziorem.... chciałam się opalić bo jestem blada strasznie, wyglądam na chorą wśród tych czekolad no ale mam delikatne rumieńce i tyle. kupiłam sobie truskawy, te pakowane ale trudno, zjem z bitą śmietaną i galaretką
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też narazie jeszcze nie ogarniam tego i nie dochodzi to do mnie
|
|
#3934 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
CO do badań, to wszytskie robiłam jeszcze przed dzidziusiem,ale powiedział lekarz żebym jeszcze raz zrobiła morfologie, mocz , tokso igg, żóltaczke typu c i hiv( nie wiem po co ale zaznaczył na magicznej karteczce) A bete robiłam jeden raz we wtorek zaraz po tym jak zoabczyłam dwie kreseczki na teście-była 244,5, myslicie,że teraz też zrobic ?? |
|
|
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz mi też lekarz powiedział że są badania które każda kobieta musi zrobić (krew, mocz, grupa itd) i są takie które powinna ale nie musi. to właśnie hiv, toxo i cytomegalia czy jakoś tak ja je zrobiłam mimo że nie są najtańsze ale wolę potem nie zarzucać sobie że coś ominęłam świadomie a co do bólu to mnie też boli właśnie jak chodzę dużo albo w ogóle siedzę w niewygodnej pozycji, jak poleżę przestaje boleć także dziewczyny widać musimy dużo odpoczywać ja się stosuję do tej zasady i dziś wstałam z łóżka o 17
|
|
#3936 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Napisz jak się ogólnie czujesz ?? Ja tez jeszcze nie dowierzam,że bede miałam dzidziusia, myślę ,że każda z Nas ma podobnie ... Ale dużo bejbików będzie na wiosne ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
Namówiłas mnie na te WIELKIE ODPOCZYWANIE Ja też zrobie te wszytskie badania,które on zalecił,bo później bede cały czas o tym mysłała. Rozmawiałam dzis z koleżanką, która ma półrocznego Tymka, oczywiście pochwaliłam się,że też się spodziewam, bardzo się cieszyła, i tak później zeszłyśmy jak to baby na temet porodów i powiedziałam jej ,że jestem raczej za cc na życzenie - ona też miała i mówiła,że faktycznie boli ja na zmiane pogody do tej pory blizna,ale nie załuje , mówiła,że strasznie bała się bólu przy naturalnym porodzi i dlatego zrecydowała sie na cc... no i własnie też się tak zastanawiam nad tym , chociaz to temat dość odległy, ale też coraz częściej myśle o tej formie porodu. |
||
|
|
|
#3937 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Mam pytanie: miałyście już może robioną przezierność? W którym to dokładnie tygodniu sie robi? Ja mam wizytę w czwartek, to będzie 11 tydz.2 dzień i nie wiem czy nie przełożyć jej na 12 tydz, żeby dwa razy nie chodzić. Jak to jest
|
#3938 |
|
Wtajemniczenie
|
badania prenatalne robi sie międy 11 a 13 tyg ja ide w 12tyg i 2dniu
|
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Mnie dziś pół dnia bolała głowa, masakra. Kurcze wizytę mam dopiero za dwa tyg, a już bym chciała pójść. W tym tyg idę zrobić badania ogólne. Od września będę miała kołomyje. Kaśka zaczyna szkołę no i czeka mnie malowanie mieszkania. Sąsiad z góry mnie zalał jakiś czas temu, a mam wszystkie ściany białe i są żółte zacieki. Wstrzymywałam się na razie bo kupuje do pokoju nowy regał i chciałam bałagn robić raz a dobrze, tylko ciekawe czy dam radę :/ |
|
|
|
#3940 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja też pierwsza, dla mnie to ciągle nie do wiary ![]() Cytat:
robisz ciasto naleśnikowe, naleśniki potem kroisz szyneczkę gotowaną, zścierasz ser żólty, otwierasz kukurydzę wymienione powyżej pakujesz do naleśnika, rolujesz. wrzucasz na patelnie na mały ogien przykrywasz. 2 minutki na jednej stronie, 2 na drugiej i zrobione ![]() Można też w naczyniu do piekarnika, ale ja wole patelkę bo szybciej. ![]() Cytat:
na żółtaczkę mam szczepionkę.Ja to bym betę robiła dwa razy w tygodniu ;-p dopóki lekarz nie potwierdzi. Ale tak na serio rozmawiałam z moją ginekolog jak się umawiałam na wizytę i mówiła że nie ma sensu powtarzać bety, chyba, że coś na usg będzie niejasne. Więc myślę, że możesz spokojnie poczekać do piątku. A kiedy miałaś OM? i kiedy robiłaś betę? |
|||
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Naleśniki zapowiadają się nieźle.
Ja czasami robię z parówką i serem, ale parówkę owijam w plasterek sera, pakuję w naleśnik i obsmażam. Kurczę mam ochotę za to na smażoną mortadelę z kukurydzą i groszkiem, daaawno nie jadłam. Ajajaja wiem co jutro wchłonę : groszek z jakiem i śmietaną
|
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie piszcie juz o jedzeniu bo ja tylko bym jadla
A kełdunek rosnie.... Dzis sie wazyłam.... przytylam juz 3,5 kg ![]() jak tak dalej pojdzie to przytyje 30 kg............. ![]() Musze przystopowac.......... No ale łatwo mowic gorzej zrobic ![]() Ja jeszcze zadnych badan nie robilam.... za niecaly miesiac czeka mnie to wszystko razem z usg... Ale wlasnie zastanawiam sie czy nie zrobic sobie tych wynikow prywatnie........ No ale w sumie czuje sie dobrze i mysle ze wszystkie wyniki beda dobre.... chyba poczekam....chociaz powoli zaczynam sie juz niecierpliwic ![]() Ja dzis doprowadzilam sie troche do ładu.. Wymylam włoski, ogoliłam i teraz robie pazurki....tz jutro ma wolne.... No i idziemiemy wieczorkiem z malym na kolacje do znajomych z jego pracy............ musze jakos wygladac bo siedzac w domu z dzieckiem to jak to moja mama mowi ZAPYZIAŁAM....
|
|
|
|
#3943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja dziewczyny, wręcz przeciwnie, nie mogę na nic patrzeć, niewiele jest rzeczy, które moge jeść, dzis znów wymiotowałam, jak tak dalej pójdzie, to będzie najgorsza ciąża w moim zyciu, tak własnie słyszałam, że trzecia ciąża może sie dac we znaki, ale nie chciałam wierzyć , na razie sie niestety potwierdza albo juz po prostu stara jestem i dlatego na pocieszenie Wam napisze, że wzdęcia mi chyba powoli mijają, chociaz zebym nie zapeszyła, bo pamietacie jak wam pisałam, że mdłości i wymioty mi mijają, no to własnie widac, jak mi minęły
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#3944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj wizyta 3majcie kciuki ![]() Nidzie nie mogę dopaść tego paprykarzu chyba wycofali normalnie był w Biedronce ale słyszałam że nie za dobry więc nie kupiłam ale by w innych sklepach osiedlowych i tesco nie było
|
|
|
|
|
#3945 |
|
Zadomowienie
|
Moje pierwsze badanie usg w 1-szym dniu 9tc i słowa lekarza których nigdy nie zapomnę...
Ciąza przestała się rozwijać w 6tc. Była to ciąża bliźniacza, właściwie zawiązek ciąży bliźniaczej bo tylko jeden zarodek się rozwinął lecz w 6tc wszystko się zakończyło. Zadnych objawów, bóli, krwawień czy plamień... poprostu bład natury jak to określił lekarz. Następna informacja to torbiel na lewym jajniku 63mm. Znalazłam się na liście z dniem 1 kwietnia. Proszę wykreślcie mnie z niej. Wszystkim przyszłym mamom życzę powodzenia i trzymam kciuki, mam nadzieje ze jestem ostatnią która robi wpis o takiej treści. Trzymajcie się i dbajcie o siebie. |
|
|
|
#3946 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
Luii tak mi przykro a ja wczoraj w realu juz ogladalam ciuszki ale nic nie wieizlam bo te co wygladaja na unisexy sa srednie a najladniejsze sa te dal dizewczynek a nie chec kupowac bo jak sie okaze ze chlopak to na co mi one.. nwet Tz spojzal swoim okiem i powieidzl ze bedizemy kupowac po usg no i czeka mnei remont bo po sobotnem sprzataniu doszlismy do wniosku z Tz ze malenstw u trzeba pokoik odswierzyc przy okazji moze korytaz si ena remont zalapie i dzrwi w calym miekszniau nie wyobrazam sobie jak bede musialam wdychca te farby ale moze jakso sie uda szybko ogarnac temat dziewczynki znacie jakise fajne sklepy interentowae z cisuzkami dla dizeci itp? mielgo dizonka zycze |
|
|
|
#3947 |
|
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie
Ja miałam dwu dniowe wesele ale nie było za bardzo udane Lui bardzo mi przykro
|
|
#3948 |
|
Wtajemniczenie
|
ja bede na weselu na poczatku wrzesnia i az si eboje co ja na siebie wcinse tkai mam brzucszek
a moj Tz w sobote balowal na kawalerskim i troceh mi smunto ze ogladal zgrabne laski :-( a ja taka okragla sie zrobilam :-( |
|
|
|
#3949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3950 |
|
Wtajemniczenie
|
Luii strasznie mi przykro, trzymaj się dzielnie. Przerażająca jest ta ilość poronień
|
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki,
jeżeli można to dolącze do Was ![]() w tamtym tygodniu dowiedziłam się,że jestem w ciąży ![]() bardzo się ciesze i czuje,że tym razem będzie dobrze!!!i zostane z Wami do kwietnia ,bo na 25 kwietnia mam wyznaczony termin porodu ![]() jezeli chodzi o moje objawy to ja zupełnie nie mam żadnych ![]() nawet mnie piersi nie bola,nie mdli jestemt tylko bardzo słaba i moge cały czas spac
Witaj Zuzieńko 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
|
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Lui...............Tak mi przykro.................. ....
Mialas termin w ten sam dzien co ja mam Jak czytam takie wiadomosci to sie troche zaczynam martwic bo ja nie mialam jeszcze zadnego usg.....................: nie: No wiem ze jest dobrze.......ale......... ........................ Kurde.................... ..... Niutka.....Ja to pierwsze slysze o tym ze 3 ciaza daje w kosc.. Słyszalam i czytalam natomiast ze po kolejnych porodach bardziej bolesne jest obkurczanie sie macicy.... Bo jest szybsze....Jak to było u ciebie po drugim porodzie....?? Gorzej sie czulas niz po pierwszym....??? ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3953 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bajlej ,lulka265 witajcie a my wczoraj wieczorem byliśmy na zabawie dożynkowej było super.grała orkiestra były tańce, ale tylko mój syncio z nich skorzystał wyszalał się jak mały wariat a ja codziennie wsaję z bólem głowy i lekkimi mdłościami. mnie też kłóją jajniki jak dużo chodzę no ale przy dwulatku niestety nie da się dużo leżeć. miłego dnia dziewczyny pa
|
|
#3954 | |
|
Zadomowienie
|
luii to takie smutne, nie wyobrażam sobie nawet, jak się musisz teraz czuć, strasznie Ci współczuję
Cytat:
zapomniałam przywitać nowe mamusie - gratuluję kochane
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2010-08-23 o 10:45 |
|
|
|
|
#3955 |
|
Rozeznanie
|
Luii tak bardzo mi jest przykro
trzymaj sie cieplutko!Mnie dzisiaj spotkalo cos co nigdy mi sie nie przydazylo w zyciu. jechalam z tz do pracy i jak zlapaly mnie wymioty, to wymiotowalam z samochodu na glownej ulicy Matko jaki wstyd!!! ale nic innego nie moglam zrobic, woreczka w samochodzie nie bylo, chusteczek jak na zlosc tez nie, nie moglam sie powstrzymac...ehhhhh...ur oki ciazy
|
|
|
|
#3956 |
|
Zadomowienie
|
luii bidulko na pewno w koncu sie Wam uda
Ja od wczoraj biore profilaktycznie espumisan, bo w nocy myslalam, ze autentycznie pekne. Mam starsznie wielki ten brzuchol i twardy, az sie tesciowa zdziwila skad on sie taki wzial. Moze to efekt weekendowego obzarstwa. Od dzis mega ogranicznik na lodowke idzie dosyc tego dobrego ![]() Najpozniej w srode jedziemy z mezem do sklepu angielskiego po kolejne ciuszki. Kurcze juz sie doczekac nie moge hehe. |
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie jutro skończy się 12 tydzień i zacznie 13! weszłam na wagę i +2 kg.. sama nie wiem, mało, dużo? może akurat? mhmh....
dzisiaj idę do gina, a w piątek genetyczne... mam trochę stracha
|
#3958 |
|
Rozeznanie
|
Luii jest mi bardzo przykro
Dziewczyny mam wrażenie, że wreszcie ustępują mi mdłości...to już w końcu 13 tydzień od OM. Ostatnie rzyganko zaliczyłam w sobotę a wczoraj i dzisiaj mdli mnie już tylko przed śniadaniem. To naprawde duży postęp bo walczę z mdłościami już jakieś 8 tygodni |
|
|
|
#3959 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Wreszcie Was znalazłam Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie??![]() Gratuluję wszystkim szczęśliwym przyszłym mamusiom Ja jestem w 11tygodniu, tp. 17.03.2011. Pytanko do kogo mam napisać, aby mnie wciągnięto na listę? To jest nasza 1ciąża, staraliśmy się 9miesięcy. Z dolegliwości mam okropne wymioty, co spowodowało już ubytek wagi - 3kg w ciągu 3-4tygodni. Nasz dzidzia w zeszły czwartek miała 35,2mm, a jutro jadę na usg prenatalne. A teraz jestem na 6 stronie, bo chcę Was bliżej poznać to sobie ponadrabiam
|
#3960 |
|
Rozeznanie
|
Montii czytałam, że przyrost wagi o 2kg przez pierwszy trymestr to książkowy i prawidłowy przyrost więc wszystko oki. Ja przytyłam 1,5 kg więc też jest w miarę dobrze.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

no ale mam delikatne rumieńce i tyle. 

Matko jaki wstyd!!! ale nic innego nie moglam zrobic, woreczka w samochodzie nie bylo, chusteczek jak na zlosc tez nie, nie moglam sie powstrzymac...ehhhhh...ur oki ciazy