Suknia marzeń cz. III - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-18, 15:07   #4291
emillia006
Zadomowienie

Dot.: Suknia marzeń cz. III

Cytat:
Napisane przez emiii_87 Pokaż wiadomość
bardzo ładna, ja również szaleję za księżniczkami w takim fasonie w tym wyjątkowym dniu będziemy czuły się królewsko. a jak jeśli chodzi o wygodę i ciężar sukni, mierzyłaś już ją ? tak to jest jak nam się jedna spodoba to już inne przy niej bledną. Ja tak miałam z moją, przechodziłam koło salonu i tak tylko weszłam ta mi się spodobała więc przymierzyłam, okazało się że jest jedna w rozmiarze 36 na całą Polskę i Pani miała już ją odesłać do Wawy wię musiałam się szybko decydować... poprosiłam żeby jeszcze poczekała, poszłam tam z koleżankami żeby mi doradziły, bo byłam tak zauroczona że mogłam nie być do końca obiektywna. No ale im też się podobała więc podpisałam umowę i już wpłaciłam zaliczkę. Wiem że GŁUPEK ze mnie bo mam jeszcze rok, przymierzyłam jedną, jedyną suknię i ją kupiłam... no ale trudno, chyba coś w tym musi być. Teraz mam zakaz oglądania sukien mam nadzieje że nie bede żałowała

Czesc! Pierwsze mierzenie tej sukni bede miala za trzy tygodnie, ale znam opinie dziewczyn ktore ja juz mialy i strasznie ja sobie chwalily (chociaz nie musialy, bo nie bylo zamiaru jej zakupu). Mowily, ze jak na taki typ sukni jest wyjatkowo lekka, gorset idealnie podtrzymuje biust, nie slizga sie i bolerko nie drapie. Wiec mam nadzieje, ze sie nie zawiode Moja sytuacja byla bardzo podobna do Twojej. Suknia ta jest z kolekcji 2008 i zostaly 2 w Polsce. Musialam sie szybko zdecydowac czy chce ja czy nie. Ugadalam sie z wlascicielka salonu, ze wstepnie wplace zaliczke a ona mi ja przetrzyma do wrzesnia (mieszkam za granica wiec nie mam mozliwosci przymiarki) a w razie gdyby jednak mi sie odwidziala to moge ja zamienic na inny model w salonie. Wiec zobaczymy Wszystkie moje wymiary sie zgadzaja i juz nie moge sie doczekac az ja wloze na siebie Tez co prawda mam rok do slubu ale musze szybciej sie ze wszystkim decydowc gdyz nie ma mnie na miejscu w Polsce a nastepnym razem bede ok 3 miesiace przed slubem. Wtedy nie bede miala czasu na szukanie sukni Rowniez mam zakaz ogladania innych sukien, tak na wszelki wypadek, gdyby jakas inna mi sie spodobala ale i tak ogladam Z nia jest tak samo jak z moim TZtem, ogladam innych ale kocham tylko Jego
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 15:18   #4292
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez didrotka Pokaż wiadomość
powiem tak masz nick imieniem jakim chce obdarzyc moja corke, date slubu nasza pierworodna (ale ze nie mieszkamy w polsce to nie wyszla, ale strasznie nam sie podoba) to do tego ten sam gust tez uwazam ze w tym dniun powinny my sieczuc krolewsko bo to jedyny dzien kiedy tylko my sie liczymy, nie wyobrazam, sobie by posrod gosci wyrozniac sie tylko kolorem.
suknia mi sie bardzo podoba, prawdziwa ksiezniczka, ladnie sie uklada przynajmniej na modelce, ale jakos bolerko mi nie pasi, uwazam ze przez nie jest za duzy przepych no ale to moje zdanie tylko

Dziekuje w imieniu swoim i Emiii_87, bo chyba obie mamy takie same imie Rowiez uwazam, ze w tym dniu powinnysmy sie czuc wyjatkowo! Pare razy bylam druhna na weselu wiec nie wyobrazam sobie po raz kolejny i to w dodatku na swoim slubie miec prosta suknie Co do bolerka to jest ono odrazu w komplecie ze suknia. Oczywiscie w trakcie wesela bedzie sciagniete. W zwiazku z tym, ze suknia jest bogata sama w sobie planuje skromne dodatki i uczesanie. Zdjecia mojej wizji uczesania i ksztaltu wiazanki zamieszczam ponizej Rozczyczki oczywiscie beda koloru bordowego (idealnie beda pasowac to sukni w kolorze ivory) co do bizuteri to licze na to, ze pani w salonie mi cos podpowie.
Stary 2010-08-18, 19:10   #4293
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość
Witajcie jeśli pozwolicie to i ja się podzielę z Wami moimi preferencjami dotyczącymi tej wymarzonej sukienki Oto moje typy:
Najbardziej podobają mi się 1 i 2

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Co o niej sadzicie? Wiem, ze o gustach sie nie dyskutuje, bo jedni wola rybki, inni proste itd Chcialam dodac ze mam 170cm, brunetka, szczupla o budowie chlopiecej wiec proste i rybki odpadaja Do niej planuje planuje bordowe rozyczki i gladko zaczesany kok z rozyczkami z boku. Czekam na opinie.
Suknia nie w moim guście, ale najważniejsze żeby Tobie się podobała bolerko chyba bym zmieniła, bo jego kołnierz trochę mi się "gryzie" z koronką na dole sukni
Proponuję skromne dodatki, bo suknia sama w sobie jest dość "bogata"

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Naprawdę warto mierzyć. Bo może się okazać że jednak nie w takim modelu chciałabyś wystąpić na własnym ślubie. Ja np zawsze myślałam że będę miała suknię białą. A gdy przymierzyłam białą okazało się jak bardzo się pomyliłam. Nie było mi do twarzy i wybrałam ecru.
Popieram w 100 % !! Mierzenie to podstawa. Suknia zawsze inaczej prezentuje się na zdjęciu w katalogu na szczupłej wysokiej modelce, a inaczej na każdej z nas. Ja też zawsze chciałam białą w linii A, a po pierwszych przymiarkach już wiedziałam, że to na pewno nie to
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 19:48   #4294
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość

Suknia nie w moim guście, ale najważniejsze żeby Tobie się podobała bolerko chyba bym zmieniła, bo jego kołnierz trochę mi się "gryzie" z koronką na dole sukni
Proponuję skromne dodatki, bo suknia sama w sobie jest dość "bogata"

O skromnych dodatkach pisalam w poscie wyzej Mi absolutnie odpowiada bolerko, ono jest dopelnieniem sukni i moim zdaniem w zadnym wypadku nie gryzie sie z dolem sukni. Nie wyobrazam sobie nie miec bolerka w trakcie slubu, a wlasnie te wykonczenia najbardziej mi sie w nim podobaja. Nie bez podstawy projenkt dolaczyl taki typ "odzienia" do tego typu sukni No ale jak juz pisalam o gustach sie nie dyskutuje

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Najbardziej podobają mi się 1 i 2

Widze, ze preferujesz suknie proste i zwiewne, a mi najbardziej podoba sie suknia numer 3
Ile osob na wizazu tyle odmiennych zdan i opini ale na tym to wszystko polega

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:

Popieram w 100 % !! Mierzenie to podstawa. Suknia zawsze inaczej prezentuje się na zdjęciu w katalogu na szczupłej wysokiej modelce, a inaczej na każdej z nas. Ja też zawsze chciałam białą w linii A, a po pierwszych przymiarkach już wiedziałam, że to na pewno nie to
Mam bardzooo duzo zdjec na swoim komputerze dziewczyn w mojej wybranej sukni, ktore wcale nie sa modelkami, a mialy ubrana ja na swoim slubie i wygladaly przepieknie Mysle, ze nalezy najpierw samemu sprecyzowac i przeanalizowac co bedzie pasowalo do naszego typu urody, budowy ciala a nawet charakteru Ja tak naprawde nie musialam robic maratonu po sklepach aby sie dowiedziec, ze najladniej mi bedzie w sukni typu "ksiezniczka" (w ostatecznosci zostalo to potwierdzone w paru salonach). Ale po czesci tez sie z Toba zgadzam. Nieraz na modelce lezy super a w rzeczyistosci masakra

Edytowane przez emillia006
Czas edycji: 2010-08-18 o 19:32
Stary 2010-08-18, 22:11   #4295
emiii_87
Rozeznanie

Cytat:

Dziekuje w imieniu swoim i Emiii_87, bo chyba obie mamy takie same imie Rowiez uwazam, ze w tym dniu powinnysmy sie czuc wyjatkowo! Pare razy bylam druhna na weselu wiec nie wyobrazam sobie po raz kolejny i to w dodatku na swoim slubie miec prosta suknie Co do bolerka to jest ono odrazu w komplecie ze suknia. Oczywiscie w trakcie wesela bedzie sciagniete. W zwiazku z tym, ze suknia jest bogata sama w sobie planuje skromne dodatki i uczesanie. Zdjecia mojej wizji uczesania i ksztaltu wiazanki zamieszczam ponizej Rozczyczki oczywiscie beda koloru bordowego (idealnie beda pasowac to sukni w kolorze ivory) co do bizuteri to licze na to, ze pani w salonie mi cos podpowie.
no tak chyba mamy te same imiona i w dodatku gust też ! nie dość że suknie księżniczki to jeszcze ten bukiet.. jest prześliczny !! bardzo mi się podoba i też myślałam o czymś podobnym. Zastanawiałam się również nad czerwonymi różami i gdzie niegdzie pare stefanotisów- to są takie małe białe kwiatki, ładnie się komponują z różami.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

a jeszcze jeśli chodzi o fryzurę to myślałam o warkoczach francuskich, dobieranych czy jakoś tak jakieś takie wywijasy, część włosów wypuszczona i pokręcona, ale nad tym jeszcze na spokojnie pomyślę przez ten rok.

26.08.2005
26.08.2009 -->
27.08.2011 -->
emiii_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 23:05   #4296
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:

Widze, ze preferujesz suknie proste i zwiewne, a mi najbardziej podoba sie suknia numer 3
Ile osob na wizazu tyle odmiennych zdan i opini ale na tym to wszystko polega
No właśnie, inaczej to wszystkie byśmy na swoich weselach wyglądały podobnie Dobrze, że jest w czym wybierać (oj jest) Ja nawet przymierzałam jedną czy dwie suknie z drapowaniem, ale jakoś się w nich nie czułam i postawiłam na koronkę. Najważniejsze to podobać się sobie i ukochanemu
Rzeczywiście preferuję takie prostsze typu empire lub wąskie A

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

emillia widzę, że ślubujesz tego samego dnia co ja, tylko rok później
Stary 2010-08-19, 15:23   #4297
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
no tak chyba mamy te same imiona i w dodatku gust też ! nie dość że suknie księżniczki to jeszcze ten bukiet.. jest prześliczny !! bardzo mi się podoba i też myślałam o czymś podobnym. Zastanawiałam się również nad czerwonymi różami i gdzie niegdzie pare stefanotisów- to są takie małe białe kwiatki, ładnie się komponują z różami.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

a jeszcze jeśli chodzi o fryzurę to myślałam o warkoczach francuskich, dobieranych czy jakoś tak jakieś takie wywijasy, część włosów wypuszczona i pokręcona, ale nad tym jeszcze na spokojnie pomyślę przez ten rok.

Dziekuje za mile slowa Mamy jeszcze roczek ale ja juz teraz obmyslam fryzurke ze wzgledu na to, ze chce odpowiednio wczesniej przygotowac swoje wlosy np. poprzez ewentualna zmiane koloru czy zapuszczenie Prawdopodobnie jezeli cos innego mi sie nie "ubzdura" zostane przy swoim koku. Mysle, ze takie skromne uczesanie bedzie idealnym dopelnieniem do sukni

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
No właśnie, inaczej to wszystkie byśmy na swoich weselach wyglądały podobnie Dobrze, że jest w czym wybierać (oj jest) Ja nawet przymierzałam jedną czy dwie suknie z drapowaniem, ale jakoś się w nich nie czułam i postawiłam na koronkę. Najważniejsze to podobać się sobie i ukochanemu
Rzeczywiście preferuję takie prostsze typu empire lub wąskie A

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

emillia widzę, że ślubujesz tego samego dnia co ja, tylko rok później
Jeszcze rok a ja juz nie moge sie doczekac. Zazdroszcze Ci i zaluje, ze za przygotownie wesela nie zabralismy sie rok wczesniej.
Mam nadzieje, ze po slubie zostaniesz jeszcze z nami na wizazu i bedziesz sluzyc nam -jako doswiadczona PM- wieloma cennymi radami i wskazowkami
Stary 2010-08-19, 22:12   #4298
emiii_87
Rozeznanie

hihi mam fotki z przymiarki mojej księżniczkowej sukni ale nie są najlepsze bo się śpieszyłąm i nie zdjęłam biustonosza ( a był czarny ) no i jest jeszcze sporo na mnie za duża. mimo to coś tam jednak widać. Co sądzicie? tylko nie krytykujcie za bardzo...

26.08.2005
26.08.2009 -->
27.08.2011 -->
Stary 2010-08-19, 22:20   #4299
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Jeszcze rok a ja juz nie moge sie doczekac. Zazdroszcze Ci i zaluje, ze za przygotownie wesela nie zabralismy sie rok wczesniej.
Mam nadzieje, ze po slubie zostaniesz jeszcze z nami na wizazu i bedziesz sluzyc nam -jako doswiadczona PM- wieloma cennymi radami i wskazowkami

Jeszcze rok wcześniej?? U nas ślub to była szybka i spontaniczna akcja, zdecydowaliśmy się w czerwcu tego roku, salę rezerwowaliśmy pod koniec czerwca, czyli praktycznie 2,5 miesiąca przed ślubem. Robimy w piątek więc nie było problemu z terminami, z zespołem, księdzem, fryzjerem, itd. Potem raz dwa wysłaliśmy zaproszenia i dalej już z górki. No za suknią trochę się nachodziłam, ale już wisi w szafie i czeka, a ja codziennie ją oglądam Wczoraj dopiero fotografa zamówiłam. No i jakoś to ogarniemy mam nadzieję
No i też już się nie mogę doczekać!!!
Stary 2010-08-19, 22:32   #4300
emiii_87
Rozeznanie

Cytat:
Jeszcze rok wcześniej?? U nas ślub to była szybka i spontaniczna akcja, zdecydowaliśmy się w czerwcu tego roku, salę rezerwowaliśmy pod koniec czerwca, czyli praktycznie 2,5 miesiąca przed ślubem. Robimy w piątek więc nie było problemu z terminami, z zespołem, księdzem, fryzjerem, itd. Potem raz dwa wysłaliśmy zaproszenia i dalej już z górki. No za suknią trochę się nachodziłam, ale już wisi w szafie i czeka, a ja codziennie ją oglądam Wczoraj dopiero fotografa zamówiłam. No i jakoś to ogarniemy mam nadzieję
ja też Ci zazdroszczę, mniej czasu to mniej czasu na stres i to wyczekiwanie też bym chciała już to przyśpieszyć.. ślub w piątek to jakieś rozwiązanie ale mimo to w moim mieście na te warte uwagi sale trzeba długo czekać. poza tym moja rodzinka jest bardzo religijna i nie poszłaby na to. Zdaj nam koniecznie relacje jak już będziesz mężatką Pozdrawiam

26.08.2005
26.08.2009 -->
27.08.2011 -->
Stary 2010-08-19, 22:48   #4301
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
hihi mam fotki z przymiarki mojej księżniczkowej sukni ale nie są najlepsze bo się śpieszyłąm i nie zdjęłam biustonosza ( a był czarny ) no i jest jeszcze sporo na mnie za duża. mimo to coś tam jednak widać. Co sądzicie? tylko nie krytykujcie za bardzo...
Sukienka co prawda nie mój typ, ale baaardzo ładnie wyglądasz To demetrios??
A relację zdam na pewno
Stary 2010-08-20, 08:24   #4302
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy ślub tego samego dnia...ale Ty już masz sukienkę??

Ja za szukanie mojej wezmę się końcem tego roku

A co do sukienki,to wprawdzie nie w moim guście,ale na Tobie leży bardzo ładnie
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 09:26   #4303
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Sukienka bardzo ładnie się prezentuje na Tobie ... taka prawdziwa księżniczka ... i pamiętaj nie ważne co my tu napiszemy. To Twój dzień i najważniejsze, żebyś sama sobie się podobała !

Ja też mam ślub w przyszłym roku..ale ostatnio udało mi się kilka zmierzyć, żeby zobaczyć w jakim kroju mi dobrze.. w jednym z salonów obsługiwał mnie Pan.. i on w sumie najwięcej mi podpowiedział... że do mojej sylwetki to taka i taka..a dlaczego-bo to i tamto... i faktycznie jak mierzyłam to co powiedział okazało się racją.. podpowiedział mi też że z punktu widzenia mężczyzny w moim przypadku lepiej by wyglądało chociaż minimalne rozcięcie na biuście..tzn nie musi być góra w kształcie serduszka..ale też żeby nie była całkowicie prosta..więc mierzyłam i takie i faktycznie mój biust bardzo fajnie w takich wyglądał ... dlatego cieszę się, że na niego trafiłam bo dużo mi pomógł i mniej więcej wiem już czego chcę.. Jednak najgorsze jest to, że jeszcze żadna sukienka nie powaliła mnie na kolana..mam nadzieję, że w końcu trafię na taką..albo sama zaprojektuje bo i tak będzie szyta

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 18:13   #4304
emillia006
Zadomowienie

Cytat:

Chodzilo mi o to, ze gdybym zabrala sie rok wczesniej za przygotowana to w tym roku pewnie bralabym juz slub

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Wow Ta suknia na Twoim zdjeciu wyglada jeszcze ladniej niz na modelce . Pieknie wygladasz! Na Twoim miejscu nie zastanawialabym sie dlugo
Stary 2010-08-21, 16:47   #4305
Stinusia
Przyczajenie

Moja wymarzona już w realu
Stinusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 19:59   #4306
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stinusia Pokaż wiadomość

Bardzo ladnie sie prezentowalas i zaloze sie, ze Emiii_87 tez na pewno sie spodobala, bo my taki sam gust

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:

.
Chcialam jeszcze dodac, ze obie wybralysmy suknie z tej samej firmy a nawet z tej samej kolekcji W ktorym miescie ja przymierzalas? Uwazam, ze fajna bylaby z Ciebie kompanka w szalenstwach zakupowych
Stary 2010-08-22, 10:00   #4307
katka_19
Wtajemniczenie

A to moja suknia, którą założe 25.06.2011. Co myślicie?
Moja wymarzona

katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 17:29   #4308
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
Moja wymarzona
Jest prześliczna... w moim stylu..też raczej będę miała rybkę.. i tez chcę dodatki z koronki supper !!

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 18:14   #4309
emiii_87
Rozeznanie

Cytat:
Sukienka co prawda nie mój typ, ale baaardzo ładnie wyglądasz To demetrios??
A relację zdam na pewno
Dziękuje tak to demetrios

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Mamy ślub tego samego dnia...ale Ty już masz sukienkę??

Ja za szukanie mojej wezmę się końcem tego roku

A co do sukienki,to wprawdzie nie w moim guście,ale na Tobie leży bardzo ładnie
dziękuje
Mamy, to znaczy Ty masz jeszcze dużo czasu to że ja już mam suknię to długa historia. Przechodziłam koło salonu i tylko tak sobie weszłam (niezobowiązująco ) ale jak umówiłam się na przymiarkę tej jednej jedynej która chyba na mnie czekała to tak mi się spodobała że nie mogłam się zastanawiać. Tym bardziej że to była już ostatnia suknia 36 w całej Polsce. Dlatego szybko musiałam się decydować. Ominęło mnie bieganie za sukniami i frajda z mierzenia oraz oglądania... ale nie żałuje

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ona911 Pokaż wiadomość
Sukienka bardzo ładnie się prezentuje na Tobie ... taka prawdziwa księżniczka ... i pamiętaj nie ważne co my tu napiszemy. To Twój dzień i najważniejsze, żebyś sama sobie się podobała !

Ja też mam ślub w przyszłym roku..ale ostatnio udało mi się kilka zmierzyć, żeby zobaczyć w jakim kroju mi dobrze.. w jednym z salonów obsługiwał mnie Pan.. i on w sumie najwięcej mi podpowiedział... że do mojej sylwetki to taka i taka..a dlaczego-bo to i tamto... i faktycznie jak mierzyłam to co powiedział okazało się racją.. podpowiedział mi też że z punktu widzenia mężczyzny w moim przypadku lepiej by wyglądało chociaż minimalne rozcięcie na biuście..tzn nie musi być góra w kształcie serduszka..ale też żeby nie była całkowicie prosta..więc mierzyłam i takie i faktycznie mój biust bardzo fajnie w takich wyglądał ... dlatego cieszę się, że na niego trafiłam bo dużo mi pomógł i mniej więcej wiem już czego chcę.. Jednak najgorsze jest to, że jeszcze żadna sukienka nie powaliła mnie na kolana..mam nadzieję, że w końcu trafię na taką..albo sama zaprojektuje bo i tak będzie szyta
Też jestem tego zdania, ale tak miło jak ktoś wesprze Twój wybór Dziękuje

Na pewno i Ty znajdziesz w końcu suknię swoich marzeń, a skoro szyjesz to zawsze możesz połączyć kilka elementów z różnych sukienek i zaprojektować swoją tak jak pisałaś. Powodzenia !!! i czekamy na fotki

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Wow Ta suknia na Twoim zdjeciu wyglada jeszcze ladniej niz na modelce . Pieknie wygladasz! Na Twoim miejscu nie zastanawialabym sie dlugo
Ojej... Dziękuje Na prawdę bardzo się cieszę i już jestem pewna że nie był to pochopny zakup pod wpływem impulsu. Bo ja właśnie nie zastanawiałam się nad nią wcale, no może przez noc bo na drugi dzień wpłacałam zaliczkę

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Chcialam jeszcze dodac, ze obie wybralysmy suknie z tej samej firmy a nawet z tej samej kolekcji W ktorym miescie ja przymierzalas? Uwazam, ze fajna bylaby z Ciebie kompanka w szalenstwach zakupowych
moja suknia jest z demetrios, z kolekcji 2009- dlatego też musiałam śpieszyć się z podjęciem decyzji. Kupiłam ją w Olsztynie. Jeśli bywasz czasem na Mazurach to z chęcią wybiorę się razem z Tobą na zakupowe szaleństwo

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Śliczna !!! no i Emilka ma rację- suknia zdecydowanie w naszym stylu ! fajnie też że miałaś ramiączka, również się zastanawiam czy sobie nie doszyć żeby czuć się bardziej komfortowo.

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Moja wymarzona
Bardzo elegancka, bardzo ładna. Rybki również mi się podobają, ale na wysokich dziewczynach chociaż żadnej nie mierzyłam to mając 167 jakoś nie widzę się w takiej rybce. Dlatego numer jeden to właśnie księżnniczki a powiedz mi czy ona jest wygodna, można w niej się swobodnie poruszać?? oglądając takie mocno dopasowane rybki zawsze się zastanawiam jak w tym tańczyć, czy nie ma się skrępowanych ruchów. Ale oczywiście mogę się mylić, tak jak pisałam nigdy nie mierzyłam rybek a mogę jeszcze zapytać jaki to model sukni? bo mojej koleżance ( przyszłej PM ) też by się bardzo podobała.

26.08.2005
26.08.2009 -->
27.08.2011 -->

Edytowane przez emiii_87
Czas edycji: 2010-08-22 o 21:54
Stary 2010-08-22, 18:59   #4310
didrotka
Raczkowanie

Cytat:
kurcze, cudna! ksiezniczki sa piekne takie bajeczne

emili87 moze zadam glupiutkie pytanie ale czemu sie musialas zdecydowac szybko? chodzi o to ze jak to kolekcja 09 to juz jej wiecej nie uszyja chocbym chciala? zastanawiam sie nad marka wlasnie demetrios kolezanka chwalila, ale nie jestem w polsce i jak na razie nie mam mozliwosci mierzenia wiec jakbys byla tak mila mi napisac jak sie w niej czulas jak mierzylas fajna, wygodna, ciezka,bajeczna? i jakbys mogla mi zdradzic jaka jest jej cena? bo nie wiem czy wogole ja brac pod uwage bo wiem ze nieraz maja kosmiczne ceny a jak juz mowilam nie mam jak sie zorientowac w salonach, dzieki wielkie mozesz mi to odp w wiadomosci prywatnej dziekuje bardzo jak co
Stary 2010-08-22, 20:26   #4311
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuje

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Ojej... Dziękuje Na prawdę bardzo się cieszę i już jestem pewna że nie był to pochopny zakup pod wpływem impulsu. Bo ja właśnie nie zastanawiałam się nad nią wcale, no może przez noc bo na drugi dzień wpłacałam zaliczkę

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

moja suknia jest z demetrios, z kolekcji 2009- dlatego też musiałam śpieszyć się z podjęciem decyzji. Kupiłam ją w Olsztynie. Jeśli bywasz czasem na Mazurach to z chęcią wybiorę się razem z Tobą na zakupowe szaleństwo

Moja tez jest Demetrios z kolekcji 2008 i zostaly doslownie dwie w Pl i w tym tylko jedna w rozmiarze 36. To tak jakby czekala na mnie Biore slub nad morzem ale suknie kupuje w salonie w Bialymstoku. Moi rodzice mieszkaja w Lomzy wiec to rzut kamieniem od nich aby pojechac i ja przymierzyc
Stary 2010-08-22, 21:13   #4312
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Dolaczam do grona fanek sukni ksiezniczkowych.
Slicznie wygladasz, suknia piekna Gorset jak dla mnie troche za bogaty, ale to juz twoj gust.
Ja tez napewno zdecyduje sie na bogata suknie- ma byc duza i nie skromna

Apropo wybierania sukni z internetu. Ja tez najpierw wybralam sobie suknie w internecie, a na przymiarkach okazalo sie, ze w realu wygladaja zupelnie inaczej. Dodatkowo, czesto wybieramy model, na ktory w internecie nie zwrocilybysmy uwagi. Mierzenie to podstawa.

Edytowane przez gwiazdeczka26
Czas edycji: 2010-08-22 o 21:17
gwiazdeczka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 22:06   #4313
emiii_87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez didrotka Pokaż wiadomość
kurcze, cudna! ksiezniczki sa piekne takie bajeczne

emili87 moze zadam glupiutkie pytanie ale czemu sie musialas zdecydowac szybko? chodzi o to ze jak to kolekcja 09 to juz jej wiecej nie uszyja chocbym chciala? zastanawiam sie nad marka wlasnie demetrios kolezanka chwalila, ale nie jestem w polsce i jak na razie nie mam mozliwosci mierzenia wiec jakbys byla tak mila mi napisac jak sie w niej czulas jak mierzylas fajna, wygodna, ciezka,bajeczna? i jakbys mogla mi zdradzic jaka jest jej cena? bo nie wiem czy wogole ja brac pod uwage bo wiem ze nieraz maja kosmiczne ceny a jak juz mowilam nie mam jak sie zorientowac w salonach, dzieki wielkie mozesz mi to odp w wiadomosci prywatnej dziekuje bardzo jak co
Moja suknia to demetrios b155 z kolekcji 2009. musialam sie decydowac szybko bo została juz tylko jedna w Polsce ( jeśli chodzi o rozmiar 36 który i tak jest dla mnie za duży ) Z tymi starszymi sukniami jest tak że one są na wyprzedaży i mają teraz super ceny-moja kosztowała śmieszne pieniądze. Wiadomo że do tego dojdą koszty czyszczenia , przeróbek, halki no i oczywiście dodatki. Cena była kolejnym ogromnym atutem sukni. wracając do Twojego pytania nie musiałam się decydować szybko ale jakby mi ją wykupili to musiałabym zapłacić 3500 zł za uszycie jej, plusem by było to że wtedy szyją chyba na moją miarę. A zapomiałam napisać jak się w niej czułam... hmmm.. Jak księżniczka trochę była za długa dlatego poruszałam się w niej bardzo ostrożnie, po poprawkach na pewno będzie bardzo wygodna. Jaj już kiedyś pisałam przez to że dół ma tiulowy jest bardzo lekka.

Dodam jeszcze, że na tym zdjęciu z przymiarki pod suknią mam zwykłą halkę. A na ślub planuję kupić halkę z kołem a może nawet dwoma wtedy dół sukni będzie się ładniej układał. Teraz moje pytanie do Was jaką halkę lepiej wybrać z jednym czy z dwoma kołami, są nawet z trzema Podobno w tych halkach z kołami wygodniej też się tańczy bo nic się nie "lepi" do nóg

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Moja tez jest Demetrios z kolekcji 2008 i zostaly doslownie dwie w Pl i w tym tylko jedna w rozmiarze 36. To tak jakby czekala na mnie Biore slub nad morzem ale suknie kupuje w salonie w Bialymstoku. Moi rodzice mieszkaja w Lomzy wiec to rzut kamieniem od nich aby pojechac i ja przymierzyc
Zarówno z nad morza jak i z Białegostoku nie jest strasznie daleko do Olsztyna Także jak będziesz w pobliżu to zapraszam na zakupy

26.08.2005
26.08.2009 -->
27.08.2011 -->

Edytowane przez emiii_87
Czas edycji: 2010-08-22 o 22:14
Stary 2010-08-22, 22:12   #4314
asiaaa891
Raczkowanie

Cytat:
Moja wymarzona
to ślubujemy tego samego dnia sukieneczka śliczna
asiaaa891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 00:51   #4315
redzi13
Zadomowienie

Cytat:
Moja wymarzona
CUDNA!!!klaski :klas ki:
redzi13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 00:55   #4316
redzi13
Zadomowienie

a ja sie pochwale moja!!!dla mnie jest ta prawdziwa wymarzona!
redzi13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 10:26   #4317
didrotka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez redzi13 Pokaż wiadomość
a ja sie pochwale moja!!!dla mnie jest ta prawdziwa wymarzona!
hm... ladna, osobiscie nie preferuje rybek ale Tobie swietnie podkresla figure a masz ja idealna. Ktoras z dziewczyn wczoraj tez dodala zdjecie rybki ale jej dol ukladal sie jak dla mnie masakrycznie za to u Ciebie jak w najlepszym porzadku, calosc fajnie dopracowana, ale nie jakas urzekajaca
Stary 2010-08-23, 14:49   #4318
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Moja suknia to demetrios b155 z kolekcji 2009. musialam sie decydowac szybko bo została juz tylko jedna w Polsce ( jeśli chodzi o rozmiar 36 który i tak jest dla mnie za duży ) Z tymi starszymi sukniami jest tak że one są na wyprzedaży i mają teraz super ceny-moja kosztowała śmieszne pieniądze. Wiadomo że do tego dojdą koszty czyszczenia , przeróbek, halki no i oczywiście dodatki. Cena była kolejnym ogromnym atutem sukni. wracając do Twojego pytania nie musiałam się decydować szybko ale jakby mi ją wykupili to musiałabym zapłacić 3500 zł za uszycie jej, plusem by było to że wtedy szyją chyba na moją miarę. A zapomiałam napisać jak się w niej czułam... hmmm.. Jak księżniczka trochę była za długa dlatego poruszałam się w niej bardzo ostrożnie, po poprawkach na pewno będzie bardzo wygodna. Jaj już kiedyś pisałam przez to że dół ma tiulowy jest bardzo lekka.

Dodam jeszcze, że na tym zdjęciu z przymiarki pod suknią mam zwykłą halkę. A na ślub planuję kupić halkę z kołem a może nawet dwoma wtedy dół sukni będzie się ładniej układał. Teraz moje pytanie do Was jaką halkę lepiej wybrać z jednym czy z dwoma kołami, są nawet z trzema Podobno w tych halkach z kołami wygodniej też się tańczy bo nic się nie "lepi" do nóg

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Zarówno z nad morza jak i z Białegostoku nie jest strasznie daleko do Olsztyna Także jak będziesz w pobliżu to zapraszam na zakupy

Kochana moja tez kupilam za grosze. Nawet panie w salonie stwierdzily, ze za taki "cukiereczek" to naprawde smieszne pieniazki.
Dziekuje za zaproszenie

Edytowane przez emillia006
Czas edycji: 2010-08-23 o 14:51
Stary 2010-08-23, 14:59   #4319
asiaaa891
Raczkowanie

Cytat:
Moja wymarzona
no to ślubujemy tego samego dnia. gratulacje
fajnie że już masz upatrzoną suknię, mi się co chwila coś innego podoba, z jednej strony chciałabym coś zwiewnego z drugiej jednak żeby było trochę bardziej bogatsze niż wieczorowa suknia w kolorze bieli, tak więc jeszcze sama nie wiem czego chce, co do materiału bardzo bym chciała albo muślin albo tiul albo coś w podobie, a np nie podoba mi się satyna.
asiaaa891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 22:36   #4320
emiii_87
Rozeznanie

ponawiam pytanie, jak myślicie jaką halkę wybrać do sukni księżniczki ? na pewno z kołem, ale są różne- z jednym, z dwoma, z trzema i różne "modyfikacje" czyli z dodatkowymi falbanami

26.08.2005
26.08.2009 -->
27.08.2011 -->
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości