Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-23, 15:27   #3901
mszu
Zadomowienie

GG do mszu
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
mszu...tak filuję na twój suwak i nie obczajam.Powiedz mi jakim cudem może być tak,że jak jesteś w 38 tc +4 to zostało Ci 17 dni do porodu??Chyba coś jest tu nie tak...
mnie sie pytasz?! kurde... co jełopy pisały te suwaczki...

zaraz poszukam sobie jakiegos innego

moze masz jakis pomysl gdzie moge znalezc suwaczek bez błedu matematycznego?

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-08-23, 15:31   #3902
kasienka1701
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
moze masz jakis pomysl gdzie moge znalezc suwaczek bez błedu matematycznego?
W sumie to mnóstwo jest tych stron z suwakami,u większości dziewczyn chyba odliczanie idzie dobrze,więc może jakiś podpatrzysz

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 15:38   #3903
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Co do picia przy dziecku, zgadzam się,że jeden opiekun MUSI być na 100% trzeźwy w razie gdyby coś..... Ale w przyszłym roku, latem mam zamiar włóczyć się z martą po ogródeczkach i będzięmy mieli dyżury kto piwkuje, a kto opiekuje się małą
My też na dyżury zamierzamy . Chociaż mnie nie zależy tak bardzo na piciu alkoholu, ja bym chętniej poszła posiedzieć w pubie, nawet herbaty się napić, ale po prostu posiedzieć Bo właściwie całą ciążę unikałam takich miejsc - bo dym i wiadomo ... co innego nie pić bo nie chcesz, a co innego bo nie wolno

Cytat:
Ze sie wtrace baby... Klarissa, Zuziczka
Nie ma sie co sprzeczac w tej kwestii, kazda na swoj sposob bedzie na pewno dobra mama!
Masz rację Jestem pewna, że Zuziczka nie chce swojemu dziecku zrobić krzywdy i będzie dla niego najlepszą możliwą mamą wg swoich zasad

Zresztą ja też nie mam jakichś skłonności do samoumartwienia się i to co dla niektórych kobiet jest nie do pomyślenia ja tam sobie robiłam w ciąży (np. na motorze sobie do 6 m-ca ciąży jeździłam i uważam, że to było w 100% bezpieczne) więc pewnie niektóre moje metody "po ciąży" też się komuś mogą wydać dziwne

Cytat:
Dziewczyny nie ma co się przekomarzać w kwestii podejścia do wychowywania bardziej na luzie lub nie.Ja uważam,każda z nas ma prawo wychowywać swoje dziecko w takich warunkach w jakich się jej podoba(pomijając pewne skrajnie patologiczne przypadki).Sądzę jednak, że podstawą sukcesu wychowawczego jest umiejętność znalezienia złotego środka,wyważenie tego co dobre,a co złe.Najgorsze jest popadanie w skrajność,zarówno w jedną jak i w drugą stronę
Masz rację

Cytat:
W sumie to mnóstwo jest tych stron z suwakami,u większości dziewczyn chyba odliczanie idzie dobrze,więc może jakiś podpatrzysz
W moim nie ma błędów

Eeee... kotlety se spaliłam bo piszę zamiast pilnować patelni...
Stary 2010-08-23, 15:52   #3904
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam cabrio fixa
i baza do niego nie jest potrzebna!
No pewnie, że nie trzeba bazy. Tylko jak nie planujesz kupować bazy, to i nie musi być CabrioFix, tylko może być jakiś inny
Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
To 5 dni po moim terminie a ja nie chce czekać
Ilona życzę Ci, żebyś nie czekała do pełni.
A może załapiesz się na wcześniejszą pełnię?

Dla zainteresowanych podaję, że pełnia wypada 23.09 oraz 23.10

Cellaris a ty się nie wygłupiaj z tymi przeczuciami porodowymi, bo masz jeszcze czas.

Ja też mam takie bóle jak na miesiączkę. I rwanie w dole brzucha zdarzyło mi się wczoraj i dzisiaj i też się przestraszyłam, bo nawet nie mogłam się wyprostować, tak mnie bolało.
Ale wiem, że takie bóle i rwania są normalne i nie należy zawczasu panikować.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 15:56   #3905
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Martucha - wielgachna za pozytywna energie!
Dobre Fluidki plyna od ciebie do Nas - Zmeczonych - Inkubatorkow
pozytywna energia od zmeczonej troszku mamy

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
A ja się postanowiłam pochwalić kilkoma zdjęciami z sesji, którą cyknął nam mój braciak Jutro pewnie je usunę, a jak ktoś będzie chciał obejrzeć, to będą w mojej galerii.
cudne!!!

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Fajnie, że tak szybko odzyskujesz figurę
ja juz nie chce chudnac! tyle ma zostac

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
No to super, jeden problem z głowy
o tak

Cytat:
widze ze obrałysmy taka samą taktykę!
A co se bede załowac... jakas nagroda za dyganie tego brzuszyska byc musi
ja dzien przed porodem zjadlam cala tabliczke czekolady - tak mnie nalecialo

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
naked "pociesze cie" ze teraz sie martwisz o zdrowie malego a poza brzuchem bedzie gorzej wtedy dopiero czlowiek schizuje nad kazym kichnieciem i jeknieciem i tak ja mysle do 20 roku zycia minimum
ja mam prawie 3 tyg dziecko a podpisuje sie juz pod tym rekami i nogami

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Martucha84 Ja po godzinie zakupów tęskniłam za moją świnką morską "bo taka malutka i pewnie się boi", więc nie wiem, co to będzie jak dziecko zostawię na chwilę Super, że pierwsze wyjście zaliczone

W piątek wieczorem dostałam potężnych skurczy w ... pachwinie! Nie mam pojęcia co to było, ale wyłam z bólu i przychodziło tak falami jak właśnie powinny przychodzić skurcze. Po 15 minutach przeszło. A ja zachodzę w głowę co to było?
hahaha no widzisz instynkt ci sie wlaczyl - a bole w pachwinach to tez takie porodowe - ja mialam krzyzowe pachwinowe i napierajace (krzyzowe i pachwninowe zzo przegonilo )

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

mam do Was pytanko, bo może się orientujecie, chce zakupic fotelik maxi cosi dla maluszka
jednak jest ich kilka i róznią się one ceną, nie wiem który mam wybrać

MAXI COSI - Pebble 0-13kg czy CITY czy może CABRIO FIX
może pomożecie??
my mamy city
Stary 2010-08-23, 16:00   #3906
bordowa
Wtajemniczenie

Pomidora Tak sobie myślę po tym smsie od Niki - brać laktator do szpitala?
Świetne zdjęcia

gabisun Cudnie wyglądasz
Moja koleżanka używa spacerówki w ten sposób, że córka jest tyłem do kierunku jazdy, bo ludzie jej ciągle dziecko zaczepiali to sobie przestawiła

Zuziczka Ja też zbabiałam strasznie Kiedyś potrafiłam przejść 30 km i się śmiać mimo krwawiących stóp, zmęczenia itd. i byłam mega zadowolona a teraz coś mnie zaboli i już płacz Ja chcę już być dawną sobą
I też nie mam zamiaru rezygnować ze spontanicznych wyjść

naked21 Szkoda mi słów ... Dobrze, że się od niego uwolniłaś I mimo wszystko życzę w miarę dobrych kontaktów, bo tak jak mówisz, będziesz z nim w jakiś sposób związana jeszcze wiele lat.

Klarissa Ja też chcę już w końcu normalnie wyglądać, schylać się i nie sapać wchodząc do domu (mieszkam na podwyższanym parterze ).
Rozwalił mnie tekst Twojego Tż

No i jestem na bieżąco Zaraz przyjedzie siostra i będziemy oglądać zdjęcia z wesela z całą rodziną i obżerać się chipsami A potem może wrócę
Stary 2010-08-23, 16:04   #3907
martucha84
Zakorzenienie

no i bym zapomniala

wymyslilam 2 tyt do odchowalni ktory wam sie bardziej podoba??

a jak zaden to podajcie jakas nazwe

Maleństwa witamy w roli mamy się spełniamy – mamy wrześniowo październikowe 2010

Z brzuszkami się żegnamy – maleństwa na świecie witamy - mamy wrześniowo październikowe 2010

a jesli chodzi o wyjscia to ja bede wychodzic z dzieckiem - jak tylko bedzie dluzej wytrzymywac bez cyca - do sklepw centrow handlowych do ogrodkow letnich restauracji - nie widze w tym nic zlego

ale jak bedzie impreza taka dluzsza itd to sprzedam ta moja mlodziez dziadką
Stary 2010-08-23, 16:07   #3908
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Gabisun - przepięknie wyglądasz!!!

Pomi - śliczna sesja!!!!

Aaneczko - Ty jak dziewczyneczka wyglądasz starsza siostra Dominiczka

Mpik - ogromne gratulacje
Stary 2010-08-23, 16:11   #3909
Jaga1111
BAN stały

Gratuluje MAMUSIA i Dzidziusia po 2 stronie brzuszka

U mnie Dlugooo mnie nie bylo...

Kornelka-rozwija sie swietnie lobuzuje.....

ja po cichutku powiem ze.......Jestem w ciazy... wprawdzie to dopiero 6tc....ale.....mus byc dobrze tym razem...

pozdrawiam
Jaga1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 16:15   #3910
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Jaga -Ogromne gratulacje!!!!! Twoje maluszki z óry bedą opiekowac się Tym, co nosisz go pod serduchem , wiec będzie dobrze, musi być i będzie!!! Spokojnej, nudnej ciazy i za 9 miesiećy tłuściutkiego, zdrowego maluszka
Stary 2010-08-23, 16:17   #3911
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ja dzien przed porodem zjadlam cala tabliczke czekolady - tak mnie nalecialo
phi! ja dzis wmłóciłam...1/4 ogromnego słoika nutelli

co do tytulu to mi mi sie bardziej podoba pierwsza propozycja

Maleństwa witamy w roli mamy się spełniamy – mamy wrześniowo październikowe 2010

edit: cos o brzuszkach to maja matki polki lipcowo-sierpniowe badzmy oryginalne!!!

edit2: informuje szanowne koleżanki, ze suwaczek został wymieniony!

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-23 o 16:47
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 16:17   #3912
Jaga1111
BAN stały

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
Jaga -Ogromne gratulacje!!!!! Twoje maluszki z óry bedą opiekowac się Tym, co nosisz go pod serduchem , wiec będzie dobrze, musi być i będzie!!! Spokojnej, nudnej ciazy i za 9 miesiećy tłuściutkiego, zdrowego maluszka
Bardzo dziekuje Kochana

a ja ci gratuluje CORY a ja bd miec na imie???
Stary 2010-08-23, 16:18   #3913
Zuziczka
Rozeznanie

Mszu, Klari- ale ja sie nie spieram
Po prostu nie lubie, jak ktos stwierdza, ze swiat jest czarno bialy. Sama z radykalnych wypowiedzi sie dlugo leczylam i teraz mnie to razi Mniejsza z tym. Ja po prostu lubie jasne sytuacje, bez niedomowien, stad moje wyjasnienia
Ja tam sie nie gniewam, ani nic Klari Jestesmy rozne i lepiej z tych roznic czerpac, niz sie na nie obruszac, nie?

Martucha- mnie sie pierwszy tytul bardziej podoba Jejku, Patrol ma juz 3 tyg?? Ale to leci...

Nika walczy z cycuchami ciagle. Trzymajmy kciuki by sie udalo!

Bordowa- nie przejmuj sie zbabieniem, ja mysle, ze nam to przejdzie tak z miesiac po porodzie

Wrąbalam codzienna porcje lodów, tym razem Cassate. Mniam!

Kurde, te gatki poporodowe co je sobie zakupilam jakies takie ciasnawe w nogach. Chyba musze jeszcze jedne kupic...
Stary 2010-08-23, 16:18   #3914
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
no i bym zapomniala

Z brzuszkami się żegnamy – maleństwa na świecie witamy - mamy wrześniowo październikowe 2010

mnie bardziej podoba się numer 2

Jaga gratulację, teraz będzie dobrze
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 16:27   #3915
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jaga1111 Pokaż wiadomość

ja po cichutku powiem ze.......Jestem w ciazy... wprawdzie to dopiero 6tc....ale.....mus byc dobrze tym razem...

pozdrawiam
Jaga- ale dobre wiadomosci! Po cichutku wspieram i mocno trzymam za WAS kciuki. Oby sie wszystko udalo! Zycze Tobie i Ziarenku duzo duzo zdrowia i pozytywnej energii!
Stary 2010-08-23, 16:28   #3916
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Ten jest fajowy

Cytat:

pozdrawiam

Kochana,ogromne gratulacje Życzę bezproblemowej ciąży,szczęśliwego rozwiązania i zdrowego ślicznego maluszka

Zaglądaj do nas częsciej

Stary 2010-08-23, 16:30   #3917
Jaga1111
BAN stały

dziekuje kochane dziewczyny****:cmok :
Stary 2010-08-23, 16:32   #3918
ycnan
Zadomowienie

Ja tylko na sekundkę, coby nie stracić jakiejś ważnej informacji

naked21, za podejście i za to, co się przez tego człowieka wycierpiałaś. Zdecydowanie, ma facet problem z osobowością, emocjami i w przyszłości mógłby się okazać niebezpieczny. I na pewno nie byłoby dobrze, gdybyś z nim została A tak, zawsze masz możliwość trzymania go na dystans i kontrolowania jego kontaktów z Filipkiem. Co by się nie działo, możesz być pewna, że dobrze zrobiłaś
Trzymaj się, kochana, i nie daj się wpędzić w jakiekolwiek poczucie winy

mszu, filmik super, ale ja go widziałam już kilka miesięcy temu

Cytat:
Dziewczyny, wiecie, że jutro pełnia księżyca? Podobno jak jest pełnia to kobiety zaczynają rodzić
Oo! To ja chcę, ja chcę!
A komplement od TŻta zabójczy

Cytat:

Oba tytuły są fajne. Ale chyba drugi podoba mi się bardziej. Tylko, rozumiem, że tytuły poszczególnych części wątku będą się zmieniać, tak? Bo te pasują na teraz i najbliższe miesiące, a potem przydadzą się inne. No, chyba, że robimy konkurs na uniwersalny tytuł, którego potem już zmieniać nie będziemy.

Spadam się zdrzemnąć zanim goście wrócą ze spacerku

Aha! W nocy dopadł mnie taki sam ból, jak dwa tygodnie temu. Tylko odrobinę słabszy. Ale normalnie MASAKRA. Nie wiem, czy ja tak te przepowiadające odczuwam, czy co Brzuchol bolał cały i falami szedł w dół. Poszłam się ochlapać ciepłą wodą i pomogło, ból zmalał. Mogłam wrócić do łóżka i po jakimś czasie dałam radę zasnąć.
Ale zaczynam się przekonywać, że to już tuż tuż. W sumie, ta pełnia mi pasuje
Mamcia wczoraj do mnie zadzwoniła z "pretensjami" czemu się cały dzień nie odzywam I wyskoczyła z tekstem "Siedzę i myślę: urodziła już czy nie?' "
Dla mamci minęła magiczna granica 8 pełnych miesięcy i teraz już tylko czeka aż urodzę ...ja w sumie też ...tylko się boję

Jaga1111, OGROMNE GRATULACJE klask i:
Tym razem na pewno będzie dobrze. Trzymam kciuki

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-08-23 o 16:35
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 16:37   #3919
Rozaliontka
BAN stały

GG do Rozaliontka

hejka dziewuszki

Gartki dla Nowych mamus!!! ale czas leci....u mnie 33 tc...

a Stas szaleje a Dobi w brzuszku ehhehe

pozdrawiam was;*

Pomidorwa mozesz dopisac do listy Dobrusia Maria
Rozaliontka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 16:40   #3920
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:

pozdrawiam
Jaga111 wspaniałe wieści trzymam kciuki i życzę, żeby tym razem dzieciątko rozwijało się i rosło sobie spokojnie 9 m-cy
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 16:41   #3921
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Klarissa Ja też chcę już w końcu normalnie wyglądać, schylać się i nie sapać wchodząc do domu (mieszkam na podwyższanym parterze ).
Rozwalił mnie tekst Twojego Tż
Ja mam u siebie windę, ale do rodziców na 2 piętro ledwo wyłażę, a wczoraj byłam u mojej babci, która mieszka na 3 piętrze (ale to stare budownictwo jest, więc bardzo wysoko) i ledwo się tam wdrapałam - pocieszyłam się tylko tym, że wszystkie ciężarne kobiety w mojej rodzinie jakoś się tam wdrapywały

Cytat:
Fajny, mnie się podoba i jestem za tym

Cytat:
Trzymamy kciuki

Cytat:
Fachowo

Cytat:
Mszu, Klari- ale ja sie nie spieram
Po prostu nie lubie, jak ktos stwierdza, ze swiat jest czarno bialy.
A ja odwrotnie Dla mnie jest czarno biały Ale każdy ma prawo postrzegać świat po swojemu

Cytat:
Sama z radykalnych wypowiedzi sie dlugo leczylam i teraz mnie to razi Mniejsza z tym. Ja po prostu lubie jasne sytuacje, bez niedomowien, stad moje wyjasnienia
Ja tam sie nie gniewam, ani nic Klari Jestesmy rozne i lepiej z tych roznic czerpac, niz sie na nie obruszac, nie?
Z tym się zgadzam

----------------------------------
Po tej przygodzie Niki też się zastanawiam czy brać laktator do szpitala czy nie... w sumie to mi strasznie wielki ten bagaż wyjdzie - same ręczniki (kazali zabrać 3 sztuki), pieluchy, rogal do karmienia, rożek, ... torba dla mnie, torba dla małej... Strasznie tego dużo wyszło.
Stary 2010-08-23, 16:44   #3922
Ray
Zakorzenienie

jaga super na pewno musi byc teraz dobrze!!

kasienka co do rpzekladanej raczki dla mnie to koniecznosc...
a dlaczego?
bo jak na spacery chodzilam z dzieckiem o roznej porze roznie slonce swieci, czesto bylo tak ze slonce swiecilo w dziecko (wozek gleboki) wiec zamiast ciagnac wozek za soba co jest bardzo niewygodne przekladalam raczke i w zaleznosci jak swiecilo slonce tak przekladalam. raz dziecko bylo odwrocone do mnie raz w przeciwna strone i nie mialam dyskomforu ze musze ciagnac wozek czy cos.

co do wychowania hmmmm.... kazdy ma wlasny sposob i na to sklada sie duzo czynnikow. m.in z domu wynosi sie pewnie przyzwyczajenia, charakter rodzicow, energicznosc rodzicow jak i charakter i energicznosc dziecka.
ja nie jestem za tym by zamykac sie w 4 scianach, ale niestety na pewnym etapie zycia dziecka nie da sie pewnych rzeczy zrobic swobodnie jak sie chce

sex po porodzie jak ma sie np placzacego noworodka? watpie czy w ogole ktoras przez krotki okres po porodzie w oogle pomysli o sexie, szczerze watpie, ficzynie czlowiek jest wykonczony i psychicznie od dziecka tez.

wypad ze znajomymi? no fajnie, w domu czy do kogos ok, latwo przebierz, latwo nakarmisz, jedne dzieci sa takie ze dasz im zabawke i bedzie lezec sie bawic, czy siedziec przy stoliku i rysowac. a np moja corka nalezy do dzieci enegicznych i wypad do znajomych konczyl sie tym ze sie umordowalam. bo musialam biegac za dzieckiem "Zostaw to" "nie chodz tam" byl placz, trzeba nakarmic, dziecko nie usiadlo na 4 min nawet.
wiec jak ktos myli ze sobie posiedzi przy kawce to zludne nadzieje raczej chyba ze mowa o 3 letnim dziecku i rowniesnikach w tle.

ogolnie mowiac nie jest to takie kolorowe jak by sie chcialo daj boshe niech bedzie fajnie ale predko na cuda to sie nie nastawiajcie chyba ze ktos bedzie mial super spokojne, rozumne dziecko

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-08-23 o 16:46
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 16:49   #3923
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:

Bardzo dobrze,policzyłam na paluszkach i kalendarzyku i te 18 dni by się zgadzało

ycnan
-moja mama też uważa,że jak tylko pęknie 9 miesiąc to mozna urodzić w każdej chwili

Ray, z tym świecącym słońcem to problem chyba można parasolką rozwiązać,a tak na wszelki wypadek zapytam.Co za wózek miałaś?

Edytowane przez kasienka1701
Czas edycji: 2010-08-23 o 16:52
Stary 2010-08-23, 16:54   #3924
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo dziekuje Kochana

a ja ci gratuluje CORY a ja bd miec na imie???
dziękuję moje córcia będzie się nazywała Anna Marta

Ray dobrze pisze o rączce przekładanej, ja ma możliwosć zamontowania gondolę i spacerówkę tłem, lub przodm do kierunku jazdy i wiele razy zdarzało się,, ze przekładałam podczas spaceru, bo np. słonko raziło, bądź młody chciał patrzeć na mnie, lub odwrotnie, na samochody na ulicy, itp
Stary 2010-08-23, 16:57   #3925
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
ycnan-moja mama też uważa,że jak tylko pęknie 9 miesiąc to mozna urodzić w każdej chwili
Ja dzisiaj zaczynam 9 miesiąc (36 tydzień) i tak po prawdzie to chciałabym być w ciąży jeszcze maks. 2 tygodnie To znaczy za 2 tygodnie rozpoczynamy z mężem akcję "wywoływania dziecka" czyli wszelkie dostępne domowe sposoby na przyspieszenie porodu
Stary 2010-08-23, 17:04   #3926
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Klarissa - to ta lista ze strony szpitala jest nieaktualna?

ja jestem częsciowo spakowana, to znaczy mam:
koszulkę dla siebie do porodu i dwie na przebrania, pozyczony szlafrok, siatkowe majtki,recznik mały i dyżu, 2 opakowania ręczników papierowych(do wycierania krocza),szare mydło, dwie paki podkładów poporodowych, dla małej mam 2 czapeczki,jedne niedrapki,po porodzie śpioszki frotta plus kaftanik, potem dwa pajacyki,plus sweterek na powrót, 15 sztuk pieluszek i coś, co można nazwac rożkiem,bo kiedyś nim było, ale sie zużyło przy chłopcach,mam też krem dzidzius i oliwkę, zamierzam saszetkę tantum rosa dokupić i wodę niegazowaną ,plus kosmetyczkę dorzucić. aaa, zapakowane mam jesczze 10 tetrówek-po kąpieli w nie zawsze wycierali maluchy.Wyszła z tego jedna średnia torba, jest spokojnie miejsce na kosmetyczkę

ja za 28 dni przestaję zaciskac nogi
Stary 2010-08-23, 17:07   #3927
aniaj27
Przyczajenie

Witam jestem w 33 tygodniu ciąży byłam dzis na usg wyszło że moje maleństwo waży 3100 i według usg moja ciąża to 36 tydzień już :/Czy miała któraś z Was taką różnice i czy moje malenstwo nie jest zbytnio duże :/Pierwszego syna urodziłam to ważył 3100 a ten juz waży tyle aż się boje ile będzie ważył przy urodzeniu
aniaj27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 17:12   #3928
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:

A tak z innej beczki to mam pytanie odnośnie wózków.Czy uważacie,że brak możliwości montowania spacerówki w obu kierunkach jazdy to duży mankament??
Dla mnie taka możliwość była ważna przy wyborze wózka. Podobno jak dziecko małe to woli patrzeć na mamę i dobrze jak mama ma dziecko na oku, bo np. maluch zajada ciasteczka czy chrupki i można kontrolować czy się nie zakrztusi itp. Ale starsze dziecko to zdecydowanie woli jechać przodem do kierunku jazdy, bo bardziej interesują go widoki dookoła niż mama.

Cytat:
Dziewczyny padłam jak to zobaczyłam
Fajne

Cytat:

A tak z innej beczki- bedziecie szczepic dzieci szczepionkami łaczonymi?
Ten temat wraca już 3-ci raz
Ja będę szczepić tylko to co obowiązkowe.
I po rozmowie z dwoma zaprzyjaźnionymi pielęgniarkami/ położnymi zdecydowałam że będę korzystała ze szczepionek starego typu, czyli nic 5 w 1 itp.
Decyzja trudna, bo co pediatra to inna opinia, jednak przekonały mnie opinie osób zaufanych i literatura. Jednak boję się tych bomb wirusowych 3/4/5 w 1.

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość

Dla zainteresowanych podaję, że pełnia wypada 23.09 oraz 23.10
Mi pasuje 23 wrzesień

Cytat:

Głosuje na tą wersję

Cytat:
Gratuluję tym razem musi być dobrze, czego Ci z całego serca życzę

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
J
Po tej przygodzie Niki też się zastanawiam czy brać laktator do szpitala czy nie... w sumie to mi strasznie wielki ten bagaż wyjdzie - same ręczniki (kazali zabrać 3 sztuki), pieluchy, rogal do karmienia, rożek, ... torba dla mnie, torba dla małej... Strasznie tego dużo wyszło.
Bierzesz rogala do karmienia do szpitala? ja tego nie brałam pod uwagę , bo jest taka wielka ta poducha. Będę karmiła na poduszce lub w rożku.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 17:24   #3929
Astorianka
Raczkowanie

enis84
Maxi cosi city to najstarszy model
Cabrio fix jest nowszy, ma troszkę więcej ulepszeń
Pebble to model z tego roku - ze wzmocnionym kołnierzem przy głowie, do tego tworzywo ponoć lepiej absorbuje wstrząsy i pasy zostały lepiej zrobione.
Każdy z nich możesz kupić bez bazy. Baza isofix (jak masz w samochodzie system iso fix) czy basa Family Easy (czy jakoś tak), generalnie lepiej stabilizują fotelik (bo jest dodatkowa podpora). Niestety baza w maxi to niemal cena fotelika... I niestety do tych większych fotelików 9-36 nie pasuje

Ja oglądałam wszystkie, chciałam maxi cosi, ale po kilku filmach z crash testów i obejrzeniu sobie dokładnie przeszłam na fotelik Romera. Wprawdzie oceny mają takie same, ale w moim było lepiej przy główce. Zobaczymy jak się to w praniu sprawdzi, bo mam zamiar jeździć z dzieckiem

Kasia - co do przekładanej rączki jak dla mnie do mus. Jak dziecko jest mniejsze to jeździ przodem do mnie, jak będzie większe to będzie się gapić na świat. Jak patrzę na wózki to u nas wiele jeździ odwrotnie, czyli rączka się przydaje.

Cytat:
Napisane przez aniaj27 Pokaż wiadomość
Witam jestem w 33 tygodniu ciąży byłam dzis na usg wyszło że moje maleństwo waży 3100 i według usg moja ciąża to 36 tydzień już :/
Moja w 35 tygodniu waży też 3100. Lekarka mówi, zeby przygotować się na duże dziecko i że może (ale nie musi się zdarzyć), że będzie 4-4,5 kg. I że mimo wszystko lepiej dla dziecka jak jest duże (oczywiście bez przesady) niż małe...
A z drugiej strony usg czasami też się myli Moja koleżanka miała mieć 4500 g a wyszło 3200... różnica kolosalna, gin na porodówie stwierdził, że chyba panu doktorowi ręka się omsknęła...

Mam tak zmaltretowane żebra i kręgosłup w dniu dzisiejszym, że po prostu nie wiem jak mam leżeć...wstaję na chwilkę jak jest lepiej i za moment znowu sajgon....
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 17:26   #3930
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
no i bym zapomniala

Mi się oba podobają
Cytat:

pozdrawiam
Gratulacje

Witam nowe mamuśki

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości