|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
kurde... co jełopy pisały te suwaczki... ![]() zaraz poszukam sobie jakiegos innego ![]() moze masz jakis pomysl gdzie moge znalezc suwaczek bez błedu matematycznego?
|
|
#3902 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
|
|
#3903 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Chociaż mnie nie zależy tak bardzo na piciu alkoholu, ja bym chętniej poszła posiedzieć w pubie, nawet herbaty się napić, ale po prostu posiedzieć Bo właściwie całą ciążę unikałam takich miejsc - bo dym i wiadomo ... co innego nie pić bo nie chcesz, a co innego bo nie wolno ![]() Cytat:
Jestem pewna, że Zuziczka nie chce swojemu dziecku zrobić krzywdy i będzie dla niego najlepszą możliwą mamą wg swoich zasad Zresztą ja też nie mam jakichś skłonności do samoumartwienia się i to co dla niektórych kobiet jest nie do pomyślenia ja tam sobie robiłam w ciąży (np. na motorze sobie do 6 m-ca ciąży jeździłam i uważam, że to było w 100% bezpieczne) więc pewnie niektóre moje metody "po ciąży" też się komuś mogą wydać dziwne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Eeee... kotlety se spaliłam bo piszę zamiast pilnować patelni...
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
No pewnie, że nie trzeba bazy. Tylko jak nie planujesz kupować bazy, to i nie musi być CabrioFix, tylko może być jakiś inny
![]() Ilona życzę Ci, żebyś nie czekała do pełni. A może załapiesz się na wcześniejszą pełnię? Dla zainteresowanych podaję, że pełnia wypada 23.09 oraz 23.10 Cellaris a ty się nie wygłupiaj z tymi przeczuciami porodowymi, bo masz jeszcze czas. Ja też mam takie bóle jak na miesiączkę. I rwanie w dole brzucha zdarzyło mi się wczoraj i dzisiaj i też się przestraszyłam, bo nawet nie mogłam się wyprostować, tak mnie bolało. Ale wiem, że takie bóle i rwania są normalne i nie należy zawczasu panikować. |
|
|
|
#3905 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja juz nie chce chudnac! tyle ma zostac ![]() ![]() o tak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
)Cytat:
|
|
|
#3906 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomidora Tak sobie myślę po tym smsie od Niki - brać laktator do szpitala?
Świetne zdjęcia ![]() gabisun Cudnie wyglądasz Moja koleżanka używa spacerówki w ten sposób, że córka jest tyłem do kierunku jazdy, bo ludzie jej ciągle dziecko zaczepiali to sobie przestawiła ![]() Zuziczka Ja też zbabiałam strasznie Kiedyś potrafiłam przejść 30 km i się śmiać mimo krwawiących stóp, zmęczenia itd. i byłam mega zadowolona a teraz coś mnie zaboli i już płacz Ja chcę już być dawną sobą ![]() I też nie mam zamiaru rezygnować ze spontanicznych wyjść ![]() naked21 Szkoda mi słów ... Dobrze, że się od niego uwolniłaś Klarissa Ja też chcę już w końcu normalnie wyglądać, schylać się i nie sapać wchodząc do domu (mieszkam na podwyższanym parterze ).Rozwalił mnie tekst Twojego Tż ![]() No i jestem na bieżąco Zaraz przyjedzie siostra i będziemy oglądać zdjęcia z wesela z całą rodziną i obżerać się chipsami A potem może wrócę
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
no i bym zapomniala
![]() ![]() wymyslilam 2 tyt do odchowalni ktory wam sie bardziej podoba?? a jak zaden to podajcie jakas nazwe Maleństwa witamy w roli mamy się spełniamy – mamy wrześniowo październikowe 2010 Z brzuszkami się żegnamy – maleństwa na świecie witamy - mamy wrześniowo październikowe 2010 a jesli chodzi o wyjscia to ja bede wychodzic z dzieckiem - jak tylko bedzie dluzej wytrzymywac bez cyca - do sklepw centrow handlowych do ogrodkow letnich restauracji - nie widze w tym nic zlego ![]() ale jak bedzie impreza taka dluzsza itd to sprzedam ta moja mlodziez dziadką ![]()
|
|
#3908 |
|
Raczkowanie
|
Gabisun - przepięknie wyglądasz!!!
![]() Pomi - śliczna sesja!!!! Aaneczko - Ty jak dziewczyneczka wyglądasz starsza siostra Dominiczka ![]() Mpik - ogromne gratulacje
|
|
|
|
#3909 |
|
BAN stały
|
Gratuluje MAMUSIA i Dzidziusia po 2 stronie brzuszka
![]() U mnie Dlugooo mnie nie bylo... Kornelka-rozwija sie swietnie lobuzuje..... ![]() ja po cichutku powiem ze...... ![]() pozdrawiam |
|
|
|
#3910 |
|
Raczkowanie
|
Jaga -Ogromne gratulacje!!!!! Twoje maluszki z óry bedą opiekowac się Tym, co nosisz go pod serduchem , wiec będzie dobrze, musi być i będzie!!! Spokojnej, nudnej ciazy i za 9 miesiećy tłuściutkiego, zdrowego maluszka
|
|
|
|
#3911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do tytulu to mi mi sie bardziej podoba pierwsza propozycja Maleństwa witamy w roli mamy się spełniamy – mamy wrześniowo październikowe 2010 edit: cos o brzuszkach to maja matki polki lipcowo-sierpniowe edit2: informuje szanowne koleżanki, ze suwaczek został wymieniony!
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-23 o 16:47 |
|
|
|
|
#3912 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() a ja ci gratuluje CORY
|
|
|
|
|
#3913 |
|
Rozeznanie
|
Mszu, Klari- ale ja sie nie spieram
Po prostu nie lubie, jak ktos stwierdza, ze swiat jest czarno bialy. Sama z radykalnych wypowiedzi sie dlugo leczylam i teraz mnie to razi ![]() Ja tam sie nie gniewam, ani nic Klari ![]() Martucha- mnie sie pierwszy tytul bardziej podoba Nika walczy z cycuchami ciagle. Trzymajmy kciuki by sie udalo! Bordowa- nie przejmuj sie zbabieniem, ja mysle, ze nam to przejdzie tak z miesiac po porodzie ![]() Wrąbalam codzienna porcje lodów, tym razem Cassate. Mniam! Kurde, te gatki poporodowe co je sobie zakupilam jakies takie ciasnawe w nogach.
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaga gratulację, teraz będzie dobrze
|
|
|
|
|
#3915 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zycze Tobie i Ziarenku duzo duzo zdrowia i pozytywnej energii!
|
|
#3916 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kochana,ogromne gratulacje Zaglądaj do nas częsciej
|
|
#3917 |
|
BAN stały
|
dziekuje kochane dziewczyny****
|
|
|
|
#3918 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja tylko na sekundkę, coby nie stracić jakiejś ważnej informacji
![]() naked21, za podejście i Trzymaj się, kochana, i nie daj się wpędzić w jakiekolwiek poczucie winy mszu, filmik super, ale ja go widziałam już kilka miesięcy temu ![]() Cytat:
![]() A komplement od TŻta zabójczy ![]() Cytat:
![]() Spadam się zdrzemnąć zanim goście wrócą ze spacerku ![]() Aha! W nocy dopadł mnie taki sam ból, jak dwa tygodnie temu. Tylko odrobinę słabszy. Ale normalnie MASAKRA. Nie wiem, czy ja tak te przepowiadające odczuwam, czy co Brzuchol bolał cały i falami szedł w dół. Poszłam się ochlapać ciepłą wodą i pomogło, ból zmalał. Mogłam wrócić do łóżka i po jakimś czasie dałam radę zasnąć. Ale zaczynam się przekonywać, że to już tuż tuż. W sumie, ta pełnia mi pasuje ![]() Mamcia wczoraj do mnie zadzwoniła z "pretensjami" czemu się cały dzień nie odzywam I wyskoczyła z tekstem "Siedzę i myślę: urodziła już czy nie?' " ![]() Dla mamci minęła magiczna granica 8 pełnych miesięcy i teraz już tylko czeka aż urodzę ...ja w sumie też ...tylko się boję ![]() Jaga1111, OGROMNE GRATULACJE ![]() ![]() klask i:Tym razem na pewno będzie dobrze. Trzymam kciuki
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-08-23 o 16:35 |
||
|
|
|
#3919 |
|
BAN stały
|
hejka dziewuszki
![]() ![]() Gartki dla Nowych mamus!!! ale czas leci....u mnie 33 tc... ![]() ![]() a Stas szaleje a Dobi w brzuszku ehhehepozdrawiam was;* Pomidorwa mozesz dopisac do listy Dobrusia Maria
|
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3921 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fachowo ![]() Cytat:
Dla mnie jest czarno biały Ale każdy ma prawo postrzegać świat po swojemu ![]() Cytat:
![]() ---------------------------------- Po tej przygodzie Niki też się zastanawiam czy brać laktator do szpitala czy nie... w sumie to mi strasznie wielki ten bagaż wyjdzie - same ręczniki (kazali zabrać 3 sztuki), pieluchy, rogal do karmienia, rożek, ... torba dla mnie, torba dla małej... Strasznie tego dużo wyszło.
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
jaga super na pewno musi byc teraz dobrze!!
kasienka co do rpzekladanej raczki dla mnie to koniecznosc... a dlaczego? bo jak na spacery chodzilam z dzieckiem o roznej porze roznie slonce swieci, czesto bylo tak ze slonce swiecilo w dziecko (wozek gleboki) wiec zamiast ciagnac wozek za soba co jest bardzo niewygodne przekladalam raczke i w zaleznosci jak swiecilo slonce tak przekladalam. raz dziecko bylo odwrocone do mnie raz w przeciwna strone i nie mialam dyskomforu ze musze ciagnac wozek czy cos. co do wychowania hmmmm.... kazdy ma wlasny sposob i na to sklada sie duzo czynnikow. m.in z domu wynosi sie pewnie przyzwyczajenia, charakter rodzicow, energicznosc rodzicow jak i charakter i energicznosc dziecka. ja nie jestem za tym by zamykac sie w 4 scianach, ale niestety na pewnym etapie zycia dziecka nie da sie pewnych rzeczy zrobic swobodnie jak sie chce sex po porodzie jak ma sie np placzacego noworodka? watpie czy w ogole ktoras przez krotki okres po porodzie w oogle pomysli o sexie, szczerze watpie, ficzynie czlowiek jest wykonczony i psychicznie od dziecka tez. wypad ze znajomymi? no fajnie, w domu czy do kogos ok, latwo przebierz, latwo nakarmisz, jedne dzieci sa takie ze dasz im zabawke i bedzie lezec sie bawic, czy siedziec przy stoliku i rysowac. a np moja corka nalezy do dzieci enegicznych i wypad do znajomych konczyl sie tym ze sie umordowalam. bo musialam biegac za dzieckiem "Zostaw to" "nie chodz tam" byl placz, trzeba nakarmic, dziecko nie usiadlo na 4 min nawet. wiec jak ktos myli ze sobie posiedzi przy kawce to zludne nadzieje raczej chyba ze mowa o 3 letnim dziecku i rowniesnikach w tle.ogolnie mowiac nie jest to takie kolorowe jak by sie chcialo daj boshe niech bedzie fajnie ale predko na cuda to sie nie nastawiajcie chyba ze ktos bedzie mial super spokojne, rozumne dziecko
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-08-23 o 16:46 |
|
|
|
#3923 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo dobrze,policzyłam na paluszkach i kalendarzyku i te 18 dni by się zgadzało
![]() ycnan-moja mama też uważa,że jak tylko pęknie 9 miesiąc to mozna urodzić w każdej chwili ![]() Ray, z tym świecącym słońcem to problem chyba można parasolką rozwiązać,a tak na wszelki wypadek zapytam.Co za wózek miałaś?
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-08-23 o 16:52 |
|
|
|
#3924 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ray dobrze pisze o rączce przekładanej, ja ma możliwosć zamontowania gondolę i spacerówkę tłem, lub przodm do kierunku jazdy i wiele razy zdarzało się,, ze przekładałam podczas spaceru, bo np. słonko raziło, bądź młody chciał patrzeć na mnie, lub odwrotnie, na samochody na ulicy, itp
|
|
|
|
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To znaczy za 2 tygodnie rozpoczynamy z mężem akcję "wywoływania dziecka" czyli wszelkie dostępne domowe sposoby na przyspieszenie porodu
|
|
#3926 |
|
Raczkowanie
|
Klarissa - to ta lista ze strony szpitala jest nieaktualna?
ja jestem częsciowo spakowana, to znaczy mam: koszulkę dla siebie do porodu i dwie na przebrania, pozyczony szlafrok, siatkowe majtki,recznik mały i dyżu, 2 opakowania ręczników papierowych(do wycierania krocza),szare mydło, dwie paki podkładów poporodowych, dla małej mam 2 czapeczki,jedne niedrapki,po porodzie śpioszki frotta plus kaftanik, potem dwa pajacyki,plus sweterek na powrót, 15 sztuk pieluszek i coś, co można nazwac rożkiem,bo kiedyś nim było, ale sie zużyło przy chłopcach,mam też krem dzidzius i oliwkę, zamierzam saszetkę tantum rosa dokupić i wodę niegazowaną ,plus kosmetyczkę dorzucić. aaa, zapakowane mam jesczze 10 tetrówek-po kąpieli w nie zawsze wycierali maluchy.Wyszła z tego jedna średnia torba, jest spokojnie miejsce na kosmetyczkę ![]() ja za 28 dni przestaję zaciskac nogi
|
|
|
|
#3927 |
|
Przyczajenie
|
Witam jestem w 33 tygodniu ciąży byłam dzis na usg wyszło że moje maleństwo waży 3100 i według usg moja ciąża to 36 tydzień już :/Czy miała któraś z Was taką różnice i czy moje malenstwo nie jest zbytnio duże :/Pierwszego syna urodziłam to ważył 3100 a ten juz waży tyle aż się boje ile będzie ważył przy urodzeniu
|
|
|
|
#3928 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajne Cytat:
![]() Ja będę szczepić tylko to co obowiązkowe. I po rozmowie z dwoma zaprzyjaźnionymi pielęgniarkami/ położnymi zdecydowałam że będę korzystała ze szczepionek starego typu, czyli nic 5 w 1 itp. Decyzja trudna, bo co pediatra to inna opinia, jednak przekonały mnie opinie osób zaufanych i literatura. Jednak boję się tych bomb wirusowych 3/4/5 w 1. Mi pasuje 23 wrzesień ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3929 | |
|
Raczkowanie
|
enis84
Maxi cosi city to najstarszy model Cabrio fix jest nowszy, ma troszkę więcej ulepszeń Pebble to model z tego roku - ze wzmocnionym kołnierzem przy głowie, do tego tworzywo ponoć lepiej absorbuje wstrząsy i pasy zostały lepiej zrobione. Każdy z nich możesz kupić bez bazy. Baza isofix (jak masz w samochodzie system iso fix) czy basa Family Easy (czy jakoś tak), generalnie lepiej stabilizują fotelik (bo jest dodatkowa podpora). Niestety baza w maxi to niemal cena fotelika... I niestety do tych większych fotelików 9-36 nie pasuje ![]() Ja oglądałam wszystkie, chciałam maxi cosi, ale po kilku filmach z crash testów i obejrzeniu sobie dokładnie przeszłam na fotelik Romera. Wprawdzie oceny mają takie same, ale w moim było lepiej przy główce. Zobaczymy jak się to w praniu sprawdzi, bo mam zamiar jeździć z dzieckiem ![]() Kasia - co do przekładanej rączki jak dla mnie do mus. Jak dziecko jest mniejsze to jeździ przodem do mnie, jak będzie większe to będzie się gapić na świat. Jak patrzę na wózki to u nas wiele jeździ odwrotnie, czyli rączka się przydaje. Cytat:
A z drugiej strony usg czasami też się myli Moja koleżanka miała mieć 4500 g a wyszło 3200... różnica kolosalna, gin na porodówie stwierdził, że chyba panu doktorowi ręka się omsknęła... ![]() Mam tak zmaltretowane żebra i kręgosłup w dniu dzisiejszym, że po prostu nie wiem jak mam leżeć...wstaję na chwilkę jak jest lepiej i za moment znowu sajgon.... |
|
|
|
|
#3930 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam nowe mamuśki
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

kurde... co jełopy pisały te suwaczki... 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Jestem pewna, że Zuziczka nie chce swojemu dziecku zrobić krzywdy i będzie dla niego najlepszą możliwą mamą wg swoich zasad 
Nie mam pojęcia co to było, ale wyłam z bólu i przychodziło tak falami jak właśnie powinny przychodzić skurcze. Po 15 minutach przeszło. A ja zachodzę w głowę co to było?
Kiedyś potrafiłam przejść 30 km i się śmiać mimo krwawiących stóp, zmęczenia itd. i byłam mega zadowolona a teraz coś mnie zaboli i już płacz 

za podejście i 
klask i: