|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
ale tu się filozoficznie zrobiło
A mnie wzięło wczoraj, że tak naprawdę to chyba nie do końca jestem przygotowana psychicznie na zmianę jaką wprowadzi pojawienie się dziecka. Wczoraj zaczęłam się śmiać, że ta ciąża mogłaby potrwać jeszcze troszkę - 2-3 miesiące a nie miesiąc i kilka dni... Do rozwiązania blisko i niby wszystko jest - łóżeczko, wózek, ciuszki, a ja cały czas mam wrażenie, ze nie wszystko, że o czymś zapomniałam... Poza tym coś się kończy w moim życiu, wiem - zaczyna się coś nowego, ale... no własnie ale.Już nie będzie spontanów z cyklu - jedźmy na lotnisko i polećmy gdzieś na tydzień albo dwa, albo wybierzmy się na kawę do Berlina. Głupio to brzmi ale dzisiaj i wczoraj mnie wzięło na takie egoistyczne myślenie. A z drugiej strony zacznie się fajny etap i mam zamiar pokazać i dać swojemu dziecku jeszcze więcej niż ja dostałam od rodziców Zresztą cały dom będzie ją rozpieszczał...Tylko nie będę miała nic przeciwko żeby się specjalnie nie spieszyła
|
|
|
|
#3842 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
a bo sukieneczka była kremowa a nie biała...taka acrue (nie wiem jak to sie pisze )ale choćby biała była to pewno i tak by się pani młoda nie obraziła ![]() Mój dzidek tez całe wesele podskakiwał w takt muzyki.. ![]() A mi tz kazał do auta iść spać...taaa..jasne...a później miałabym kierować na wpół śpiąco ![]() Cytat:
lubię ten kolor..taki delikatny jest i sypialnia staje się przez to bardzo przytulna... ....nie mogłabym spać w sypialni np takiej jak moja bratowa- ostry pomarańcz. do tego łózko pomaranczowe, zasłony, dywan, ... Cytat:
normalnie jakbym czytała scenariusz filu przykro mi kochana, że trafiłaś na takiego człowieka.. Ja juz na swojego nie nażekam Cytat:
Cytat:
Może i zegoistycznych pobudek ![]() Slysze mnustwo komplementów, kazdy pyta jak się czuje, Poza tym dzieciaczki tak szybciutko rosna i Domik taaaki juz dorosły się wydaję. Brakuje mi takiej malusiej istotki... Kuzynka tża była na weselu ..ma juz 32 lata i dopiero planuje slub i dziecko... straaaasznie mi zazdrościła i nawet tego nie ukrywałą....
|
|
|
#3843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teskno mi bedzie za tymi wszytskim emocjami towarzyszącymi... nie no pozniej procz pieluch bedziemy kupowac ubranka i sie wkurzac, dlaczego to dziecie tak szybko z nich wyrasta gabisun, nie wariuj został Ci ostatni tydzien, a moze i nie
|
|
#3844 |
|
Wtajemniczenie
|
łomatko ale mi się chce znowu spaaaaaać
Tak sobie myślę, że może jutro sobie dłużej pośpię- no, chyba, że TŻ będzie rano jechał do pracy to może się z nim zabiorę i podrzuci mnie do laboratorium przy przychodni. Jeszcze tylko jakieś 5 h w pracy i wolne Muszę tylko jeszcze zaczekać na szefa i z nim pogadać i jeszcze na jednego gościa- żeby przekazać mu na jakim etapie zostawiam robotę. A potem będę mogła się byczyć w domku
|
|
|
|
#3845 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękujemy Ślicznie. Cytat:
Ostatnio nawet śmieszna sytyacja,bo byłam u swojej mamy,a on na zebraniu swojego klubu kolarskiego i dzwonie do niego jak długo jeszcze to potrwa(miał mnie odebrać),a on ,że jeszcze trwa,a ja że już zmęczona jestem...Ledwie odłożyłam słuchawkęi już był To się nazywa wytresowany Tż ![]() Cytat:
![]() Rewelacja.jak tak na was patrze,to wydaje mi sie,że wasze dziecko będzie bardzo radosne i szczęśliwe Cytat:
![]() No to najlepszy przykład na to jak w ciąży hormony potrafią zmienić czyjeś poglądy kilka razy w ciągu dnia ![]() A tak serio mnie też też czasem takie przemyślenia nachodzą. Poza tym na pewno będzie mi brakować ulgowego traktowaniai dogadzania Naked bardzo Cię podziwiam,że mimo tylu przejść jesteś nadal taką optymistką.Trzymaj tak dalej.Dobrze,że masz wsparcie w rodzinie,znajomych. Co do tego nieszczęsliwego człowieka,który stanął na twojej życiowej drodze,to powiem Ci,że najlepszym rozwiązaniem będzie całkowiete odcięcie się od niego.Tak jak nie odpisałaś na sms(i bardzo dobrze),tak ja na twoim miejscu w ogóle zmieniłabym numer telefonu i każde ewentualne próby zakłócenia swojego spokoju kończyłam groźbą zawiadomienia policji...Niech nie myśli Gnojek,że trafił na kogoś głupszego od siebie... A ja obżeram się czym tylko sie da Hehe,mam to gdzieś,niewiele tej ciąży zostało,więc wolę to wykorzystać,bo potem już takich możliwości nie będzie Poza tym rodzinka wczoraj orzekła,że brzuch mi się obniżył
|
|
#3846 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A co se bede załowac... jakas nagroda za dyganie tego brzuszyska byc musi
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-23 o 10:27 |
||
|
|
|
#3847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a Teraz mam migdał (taki krem wyszedł) z paskiem tego wrzosu poprzedniego na jednej ścianie. Ja też nie lubię spać w jakiś wściekłych pokojach. Jak już urządzę pokoik do końca to zaprezentuję zdjęcia
|
|
|
|
|
#3848 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej kobietki.
Ja się właśnie powoli zbieram na kawkę do koleżanki, co prawda na 12 -tą ale zanim się ruszę... ![]() Zaakceptowałam zaproszenia ![]() Moja córka dzisiaj jakaś leniwa, muszę ją pozaczepiać bo się martwię. Może jeszcze odsypia wesele? Cytat:
kurcze, że też nikt z moich znajomych nie pasjonuje się fotografiąWiem, że już sprawa nieaktualna ale na pewno każda z nas z utęsknieniem będzie wspominała jakieś etapy ciąży na pewno nie bóle i bezsenne noce , ale te wszystkie inne wyjątkowe chwile, których było i jest sporo. ![]() Cytat:
Cytat:
termin porodu lada chwila![]() A ja niestety całą ciążę się oszczędzam i prawie nie pozwalam sobie na zachcianki (których też i nie mam). Mam dużą tendencję do tycia i bardzo trudno mi się odchudzić. Oczywiście to nie tak, że nic a nic sobie nie dogadzam, bo zdarza mi się wciągnąć bułkę z nutellą i podjadam troszkę słodkości, ale generalnie się ograniczam.
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-08-23 o 10:58 |
|||
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka, Kasienka dziękuję
Mszu no ale ja chcę już chociaż z drugiej strony to się boję ![]() Ja tez nadrabiam zachcianki, bo potem to będzie dietka mamuski karmiącej trzeba najeść się na zapas
|
|
|
|
#3850 |
|
Wtajemniczenie
|
no mam nadzieję
- bo już mam dość bycia w ciąży![]() A tak poważnie- nawet pojedyncze dni mi wystarczą- bo jednak to codzienne wstawanie o 6 i dojeżdżanie do pracy (20 km w każdą stronę) jest już trochę męczące- choć to zmęczenie zaczęłam porządnie odczuwać dopiero jakiś tydzień temu... |
|
|
|
#3851 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja wszystko oddam za normalny brzuch
![]() Całe szczęście bo zaczynałam się już bać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mój stwierdził, że "wszystko to są malutkie ubranka" i tyle... w każdym razie instrukcję obiecałam napisać - a niech pielęgniarki mają ubaw, a co
|
|
#3852 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczęśliwa- eleganckie fotki, buźka młodziutka i śliczna
![]() mszu- ja tam tęsknić za ciążą raczej nie zamierzam ze względu na te paskudne noce ale z sentymentem i pewnie łezką w oku będę wspominać 2 kreski na testach, wizyty u ginów i ruchy Małego )gabisun też sobie niczego nie odmawiam, dieta zaplanowana po porodzie ![]() Jeszcze raz dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia i utwierdzenie, że dobrze zrobiłam
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-08-23 o 11:15 |
|
|
|
#3853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Heh,spoko,zadzwoniłam, do przychodni,żeby sie zarejestrować na ostatnią wizytę do mojej giny,bo potem idzie na urlop,więc to kazała mi przyjśc 7.09.No i co???Nie ma już miejsc...A rejestrować się można było od piątku...W ciągu jednego dnia zajęte wszystkie numerki.Bomba
|
|
#3854 |
|
Rozeznanie
|
No to widzę,że nie ja jedna tak swawolnie do jedzonka/słodyczy podchodzę
, ale już za miesiąc szlaban na słodkie ![]() A od kilku dni 2 może 3 też mam wrażenie,że mój brzusio jest nieco niżej. W środę kończę 34tc oj coś czuję,że ja jak mpik sporo przed czasem się rozpakuję. No nic byle jeszcze ze 2 tygodnie wytrzymać
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
ello
lo jesu ja wczoraj mialam jakis kryzys ciazowy nie dosc ze beczalam to jeszcze bylo duszno (burza w nocy) i dziecko mi kopalo rowno po wnetrznosciach nie wiem zoladek czy watroba, ale tak ze az bolal mnie brzuch jak bym sie strula....od tego kopania rzecz jasna.mialam tak dosc, ze mimo to 34 tydzien to w myslach sobie myslalam "jesuuuuuuuu ja chce juz urodzic mam serdecznie dosc!" ale dzis juz mi przeszlo ![]() tesciowa wygonilam z dzieckiem na dwor a tescia zaprzagnelam do robienia bigosu ![]() stwierdzialam ze ja bogisu robic nie umiem a przed porodem to bym sobie zjadla no i na swieta bede miala bo nie bede miala czasu robic bigos ![]() jeszcze mysle czy w tyg nie zagonic brzydko mowic i poprosic o krokiety (pomroze sobie) bo uwielbiam z barszczem a tez robic nie umiem ![]() w ogole moje zachcianki to jakis crazy pierogi z kapusta i grzybami ![]() no wszystko co kwasne plus z tesciow jest taki ze nie jem w nocy bo nie mam jak do ldoowki pojsc bo spia w salonie ![]() efekt taki ze zatrzymala sie waga ufffffff. 34 tydz 12 kg nie najgorzej mysle, mozepo tyg takie glodowki w nocy sie calkowicie odzwyczaje ![]() naked "pociesze cie" ze teraz sie martwisz o zdrowie malego a poza brzuchem bedzie gorzej wtedy dopiero czlowiek schizuje nad kazym kichnieciem i jeknieciem i tak ja mysle do 20 roku zycia minimum
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-08-23 o 11:34 |
|
|
|
#3856 |
|
Zadomowienie
|
naked... dla wielu z nas, mam kotrym uda sie karmic piersią dieta bedzie sprawa obowiazkową. Zero smażonego, zero ostrego (uwielbiam na ostro!
), mało kwasnego, oby tylko nasze dzieci nie mialy skazy białkowej, bo wtedy ZERO produkotw mlecznych Szczerze to nie wiem jak to bedzie, nawet nie probuje sobie tego wyobrazic ![]() kasienka... az trudno uwierzyc ze za buzią takiego niewiniątka taka matrona siedzi i co zrobisz z tą wizytą? rozumiem ze pojdziesz do kogos innego? nie zapomnij o tym paciorkowcu!
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-23 o 11:38 |
|
|
|
#3857 |
|
Rozeznanie
|
Moze ja i jestem niepoprawna optymistka, ale ja nie zamierzam rezygnowac z seksu-kiedy-mam-ochote i spontanicznych wyjazdow.
A ze trzeba bedzie w tym wszystkim uwzglednic dziecko, no coz, przeciez to da sie zrobic. Znajomi nasi tez sa przyzwyczajeni, ze na imprezkach czy spotkaniach w knajpach pojawiaja sie male czy wrecz malutkie dzieci i nikt nie robi problemow; dzieciaki tez przyzwyczajone, ze siedza na kolanach u wujka/cioci, ktory saczy piwko. Co do slodyczy po porodzie, to nie wolno czy jak? Bo piszecie, ze teraz nadrabiacie, ze pozniej nie bedzie jak A ja pierwsze slysze, ze nie wolno slodyczy podczas karmienia. Oswieccie mnie prosze bo zbladzilam.
|
#3858 |
|
Zadomowienie
|
Ray,ja co tydzień też mam smak na co innego.Wydaje mi się,że sam organizm się dopomina
A propos zachcianek i innych odchyłów ciążowych.Przypomniało mi się,że moja kuzynka jak była w ciąży to miała manię wąchania skórzanych butów,albo jak wujek na stacji tankował to stała nad nim i wąchała benzynę... ![]() A tak z innej beczki to mam pytanie odnośnie wózków.Czy uważacie,że brak możliwości montowania spacerówki w obu kierunkach jazdy to duży mankament??Znalazłam sobie taki jeden wózek i wszystko mi generalnie pasuje,tylko nad tą spacerówką się zastanawiam.Z tego co pamiętam,to w X-landerach też nie ma takiej możliwości,a chyba już kilka dziewczyn się tu w te wózeczki zaopatrzyła,no nie?
|
#3859 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zuzi... jesc chyba mozna pod warunkiem, ze nie planujesz sie odchudzac, ani dzieckotwoj nie jest uczulone na kakao ani mleko, kotre chyba do czekolady sie daje ![]() Cytat:
Xlander XQ maja mozliwosc mocowania spacerówki w obu kierunkach
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-23 o 11:51 |
||
|
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
O słodyczach nic nie wiem, ja pisząc o nadrabianiu miałam na mysli pizzę, frytki itp.
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
więc wątpię, że taka funkacja jest przydatna, bo raczej każda będzie montowac przodem do kierunku jazdy |
|
|
|
|
#3861 |
|
Rozeznanie
|
no nadrobiłam
Dziewczyny - ślicznie na zdjęciach wyglądacie - wszystkie !!!!!!!!Naked - współczuję Ci tych przeżyć, ale Filipek na pewno wynagrodzi Ci wszystko Ja mam dziś lenia i choć wstałam o 8.30 to do tej pory leżałam i sobie was nadrabiałam ![]() co do nadrabiania tego czego nie wolno podczas karmienia to ja planuję wyskok na pizzę w tym tygodniu i pewnie jeszcze jakieś frytki albo kanapkę z Mc Donaldsa zaliczę , ach niedobra ja ........no i skończyliśmy dziś 37 tydzień Edytowane przez martynka81 Czas edycji: 2010-08-23 o 12:01 |
|
|
|
#3862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3864 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuzi można wcinać białą czekoladę, bo kakao jest podobno bardzo alergenne
teraz nie mam motywacji zbytnio, jak sobie uświadomie że mam 18 nadwyżki to 2 w tą czy w tą już mi nie robią różnicy mszu czy będzie miało skazę czy nie, i tak trzeba ograniczyc produkty mleczne wszystko zniesę tylko jak sobie pomyślę o gotowanej kurze to mi się słabo robi...ray faktycznie masz 100% racji, teraz to już do końca życia raczej będziemy się martwić o nasze dzieci do 20tki? pewnie najbardziej, ale potem jak mi Mały przyprowadzi do domu jakieś dziewuszysko to będzie dopiero stres
|
#3865 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny padłam jak to zobaczyłam
KLIK!
|
#3866 | |
|
Rozeznanie
|
Kasieńka - my wybraliśmy np. Espiro VECTOR 4 LITE i tam jest możliwość montażu spacerówki w obie strony
![]() A jeśli chodzi o paciorkowca to pytałam mojego gina o to i powiedział, że wymaz biorą od razu jak do porodu przyjeżdżasz i że teraz nie muszę tego robić, więc może dlatego twoja ginka też ci nei zlecała tego badania (a oni z tego samego szpitala przecież) .---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3867 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz już bardziej się utwierdzam przy tym,że to nie jest coś niezbędnego.Dzięki za sugestie ![]() Cytat:
![]() mszu ten link...prawie popuściłam martynka ja też sie mocno zastanawiałam nad EspiroVector,ale te przednie kółeczka i wizja śniegu mnie przeraziły.Ja zastanwiam się nad Espiro Enzo Evo
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-08-23 o 12:19 |
|||
|
|
|
#3868 |
|
Raczkowanie
|
O mszu!!!
I te ruchy jedną nogą na boki Co do diety podczas karmienia, kiedyś zapisałam taki link: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...a_talerzu.html Myślę, że nie ma co przesadzać z ograniczeniami.. Ale na bigos też się skuszę przed porodem ..i na fasolkę po bretońsku |
|
|
|
#3869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jedyne co to postaram się niektóre produkty wprowadzać stopniowo i obserwować malucha czy mu coś nie szkodzi |
|
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

A mnie wzięło wczoraj, że tak naprawdę to chyba nie do końca jestem przygotowana psychicznie na zmianę jaką wprowadzi pojawienie się dziecka. Wczoraj zaczęłam się śmiać, że ta ciąża mogłaby potrwać jeszcze troszkę - 2-3 miesiące a nie miesiąc i kilka dni... Do rozwiązania blisko i niby wszystko jest - łóżeczko, wózek, ciuszki, a ja cały czas mam wrażenie, ze nie wszystko, że o czymś zapomniałam... Poza tym coś się kończy w moim życiu, wiem - zaczyna się coś nowego, ale... no własnie ale.

ładny fason, ładny kolor... no wlasnie a propos koloru to panna młoda nie chciala Ci oczu wydrapac? 

po 3 miesiacach milczenia, wcześniej wyzywania mnie od najgorszej napisał wczoraj sms o treści
, mimo tego ze teraz juz zarabiscie upierdliwa, zyc nie daje, spac nie daje...

teskno mi bedzie za tymi wszytskim emocjami towarzyszącymi... nie no pozniej procz pieluch bedziemy kupowac ubranka i sie wkurzac, dlaczego to dziecie tak szybko z nich wyrasta
Tak sobie myślę, że może jutro sobie dłużej pośpię- no, chyba, że TŻ będzie rano jechał do pracy to może się z nim zabiorę i podrzuci mnie do laboratorium przy przychodni.

Mój stwierdził, że "wszystko to są malutkie ubranka" i tyle... w każdym razie instrukcję obiecałam napisać - a niech pielęgniarki mają ubaw, a co 

nie dosc ze beczalam to jeszcze bylo duszno (burza w nocy) i dziecko mi kopalo rowno po wnetrznosciach nie wiem zoladek czy watroba, ale tak ze az bolal mnie brzuch jak bym sie strula....od tego kopania rzecz jasna.
pierogi z kapusta i grzybami 

........