|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
czesc dziewczyny
ja na chwilke bo juz nie mam sily pisac czesciowo nadrobilam zaleglosci ![]() bylam dzisiaj zrobic jednej dziewczynie pazurki bo mi zyc nie dala a mama moja zostala z malym aaa w rossmanie kupilam pampersy w promocji sa jumbo paki ![]() ![]() papateria Adas slodki i faktycznie uroczo sie usmiecha ![]() anuszka slodka krolewne masz aniaa zdjecia na nk komentowalam a ta gondola faktycznie robi sie maława ![]() ja mam taka herbatke http://www.hipp.pl/index.php?id=250 tez w zapasie i tez ma meliske w sobie dziewczyny mam co raz mniej mleka z lewej piersi po 20ml tylko sciagam ![]()
#2432 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
Cytat:
2. nie, nie obraca się, czasem się bujnie i na plecki się przewróci kładź jak najwięcej na brzuszku no i ja bym poszła kontrolnie do neurologa, Kuba podnosi a i tak idę na kontrolę ![]() Cytat:
![]() dzisiaj zrobiłam dzień bez sabSimplexu i teraz żałuję, bez niego Kuba się męczył 2 godziny 18-20 i ewidentnie go brzusio bolał |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Zakorzenienie
|
aaa i tez dla malego taki zestaw szczoteczek dzisiaj kupilam w rossmanie kolezanka miala i maly sobie super przy zabkowaniu tym pomagal
a tutaj jak Hubcio zadziera glowke to gdzies tydzien temu bylo i jedno z moim kochanym usmieszkiem Załącznik 3354798Załącznik 3354799Załącznik 3354800
http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgfekq97lk.png Edytowane przez anoxa Czas edycji: 2010-08-23 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mamy być nie mogę.. ona pracuje od 8 do 18.00, ojca też nie ma w tygodniu za bardzo. Jedynie w soboty pracuje do 14:00 i zawsze Sebka zabiera na weekend i ja go odbieram ok 19:00 w niedzielę.. wtedy jedynie mogę odpocząć.. i jestem przerażona bo w przyszły weekend jadą do babci a co się z tym wiąże mały będzie ze mną.. 12 dni bez przerwy.. a tak było 5 dni i 2 u rodziców.. Ja dziś też zaklepałam usg bioderek - wolny termin był najwcześniej na 30 września ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Zakorzenienie
|
Siala widze, ze Pilotka napisala to co ja chcialam
![]() ![]() ![]() ![]() Ja jak mala ma napady histerii to tez robie wszystko od bujania poprzez kladzenie na brzuszku po daniu cyca no cuda na kiju wymyslam. Wczoraj jak mala od 7 rano sie darla do wieczora to na spacerze niby zasnela a wrocilam tylko do domu i abarot ryk, wiec juz sily nie mialam wrocic z nia na dwor a mamy duzy taras, wiec postanowilam po tarasie pojezdzic wozkiem i co?? myslisz, ze pomoglo-nie absolutnie nie pomoglo i zrozum o co chodzi w czym to bujanie wozkiem bylo inne od tego na dworze? Zycze Ci aby szybko minelo i nie lam sie, bo mimo tego, ze wiesz wieczorem, ze rano bedziesz miala ten sam meksyk od nowa to starczy Ci sil, aby "dozyc" wspanialy pierwszy dzien bez darcia sie Sebka ![]() Pilotka Majce tez na nozkach schodzila skorka, pozniej na lapkach i na buzce, ja w ogole myslalam, ze to mleko zaschniete ![]() aaaa i musze sie pochwalic, bo mala od wczorajszej kappieli zaczela w koncu dobrze je znosic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | ||||
Zadomowienie
|
papeteria o matko ale radosny
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
a używacie smoczka ? u mnie pomaga bo mój też by pewnie wisiał na cycu ![]() Cytat:
![]() i nie było to za fajne bo oczywiście nie ma do tego pomieszczeń więc robiłam to na korytarzu odwrócona do okna :/ wolałabym karmić butlą ale ze swoim pokarmem dlatego pytałam kiedyś czy jakbym trzymała mój podgrzany pokarm w termoopakowaniu to by się nie skisil ale nie dostałam odpowiedzi więc nie wiem dalej ![]() Cytat:
![]() a na spacer spokojnie możesz ja wyszłam w 7 dniu życia ![]() aniaa22 mój też się przemieszcza leżąc na brzuszku gorzej tylko, że zawsze w jedną stronę :/ po wizycie u lekarki mam dziwne odczucia. pani doktor stwierdziła, że na pewno nie jest to tylko skaza bo i dużo potówek i do tego jeszcze chyba trądzik ( całkiem możliwe bo niedawno jeszcze miał dużo trądziku ) w każdym razie mam odstawić tylko mleko ewentualnie sery bo jak powiedziała jeśli bym chciała wszystko co zawiera białko to by mi został sam dżem do jedzenia ![]() i mam smarowac Neomycyną 2 razy dziennie i jeśli będzie gorzej to za tydzień do kontroli. aha jeszcze mówila, żeby często kąpac nawet 2-3 razy dziennie przy takich gorącach ale w samej wodzie z dodatkiem łyżeczki sody używała któraś tej neomycyny ? czy bardzo to mocne ? pytałam się czy to sterydowe to powiedziała, że coś tam ma chyba ale, że to nie jest typowo sterydowa maść |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz co raz mniej to odciagaj czesciej z tego cyca, ja tez tak mialam jak przeszlam tylko na karmienie piersia, ze mi zaczal pokarm zanikac i wrocilam do metody 77 55 33 i teraz znow sie unormowal i odciagam 120 z obu w ok. 15 min. Wiolek z odciagnietym sie nic nie powinno stac pokarmem do 6h moze stac w temp pokojowej. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2438 | |
Zadomowienie
|
niezawsze i tą butle podajesz taką z temperatury otoczenia czy podgrzewasz gdzieś ?
Siala nikt cię nie ocenia i nie myśli, że jesteś złą matką nie gadaj głupot ![]() i twoja mama na pewno też tak nie myśli zresztą chyba sama pisałaś, że nawet ona wymiękła. dziewczyny ci bardzo mądrze napisały ja dokładam tylko moje nadzieję, że Sebusiowi szybko przejdzie i ty odetchniesz i będziesz się cieszyć, że jesteś mamą a nie wymyślac 1001 sposobów jak pomóc małemu a sikać musisz bo sobie mozesz narobić problemow !!! nawet zostawiając go na te 3 minuty aniaa karolcia anoxa super zdj ![]() idę spać bo się zasiedziałam ![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny,wieki mnie nie było. Dziś wróciliśmy z wesela dwudniowego spod Tarnowa. Mojego męża siostra wychodziła za mąż. Miałam z Julia nie jechać,jeszcze w ciąży tego byłam pewna,ale że po porodzie dobrze się czułam bardzo szybko,tak się zdecydowałam jechać. Dwa dni balowałyśmy do północy,wcześniej mała spala w wózku. A w dniu wesela jak o północy zasnęła tak obudziła się do jedzenia dopiero o 6.30. Szok normalnie,nigdy tyle nie spala.
Co do karmienia piersią,to ja na spacerze karmie,na weselu też karmiłam. W samochodzie nieraz. Zawsze mam przy sobie pieluche tetrową. Wyciagam cyca i przykrywan go pieluszka. Mała zje,chowan,do odbicia i jest! Ktoś pisał o spaniu na rękach,bo dziecko odkładane do łożeczka wpada w ryk. U nas też tak było na początku,ale znalazłam na to sposób. Dziecko odkładane ponoć czuje i przeżywa zmianę temperatury,zimne łożeczko,a wcześniej ciepłutka mama. Ja owijałam mała kocem przy karmieniu,albo na koniec przy upałach i zawinieta odkładałam do łóżka,by nie czuła tej różnicy. Pomagało. I pomaga do teraz. Albo druga rzecz,gdy dziecko np bez problemu uśnie przy piersi,i tak się nie obudzi,chodzi mi o karmienie na lewaco. Ale gdy się go odłoży do łóżka to płacz. Ja dawałam małej do łóżka bluzkę w jakiej chodziłam, wałek zwijałam by czuła mnie i jakiś czas było ok. Ale teraz wystarczy tylko owinięcie w kocyk |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | |
Zadomowienie
|
chyba pierwszy raz jestem pierwsza
![]() Cytat:
![]() ![]() bassienkaw super, że wesele udane i mała ładnie zasypia to się nie wyspałam dzisiaj ale mam trochę do załatwienia więc już wstałam ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 |
Zakorzenienie
|
Wiolek to miłego dnia życzę i byś wszystko raz dwa załatwiła.
Ja też chce dziś do ZUSu,złożyć wszystkie papiery o zasiłek macierzyński,i do NFZ by się przydało jechać złożyć wniosek na o dyskietkę do lekarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pierwszy spacer byl po 5 dniach ![]() Mala dzis jak zasnela o 21 obudzila sie na karmienie o 5 rano ![]() ![]() ![]() Zasnela na 2h i obudzila sie jak TZ szedl do pracy ![]() W nocy padalo, dzis mam isc do kolezanki w odwiedziny, ale brzuch mnie dziwnie boli jak na @. Zaraz zrobie sobie kawke ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze mala wstala i zasnac nie moze bo sie ciagle prezy i meczy sie biedna ![]() Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-08-24 o 07:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | |||
Zakorzenienie
|
matko juz nawet nie wiem co ci pisac
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() to nike to body jest ![]() ![]() co do cwiczen to ja sobie codziennie mowie ze od dzisiaj zaczne i jakos mi nie wychodzi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() musze cos zjesc bo zaraz umre z glodu |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2446 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj mały jak zjadł o 19:40 tak pomarudził do 21:00 i zasnął.. obudził się o 5:20 !
![]() Mały sukces.. zjadł, chwilę się pobawił, zrobił kupke, trochę poleżał, pogapił się na meble.. ale jak już ziewnął któryś raz to stwierdziłam, że ma iśc spać mimo, że jest pobudzony i wierzga wszystkimi kończynami.. ułożyłam w łóżeczku, owinęłam kocykiem żeby sobie oczu nie podbił ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Zakorzenienie
|
Siala - to widze ze ladnie spi w nocy, jak w dzien buszuje...ale moze wkoncu sie uspokoi i bedzie drzemal w dzien
![]() Moja juz spi 1h na brzuszku ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nasz cos dzisiaj w nocy poprzestawial godziny i obudzil sie po 1 a potem po 5 i od tamtej pory nie spi. ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- misiek jak zasnie na brzuszku to tak po godzinie zaczyna sie krzywic i krecic bo mu niewygodnie i trzeba go dac na plecki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2449 |
Raczkowanie
|
Siala, ja pod okapem stoje codziennie rano
![]() ![]() co do karmienia piersia na spacerach to narazie staram sie tego uniknąc. nie wypuszczam sie zbyt daleko od domu coby szybko wrocic w razie czego. w ogole musze zacząc wychodzic gdzies dalej i przestac sie bac, bo czuje sie wiezniem we wlasnym domu... probowalam wkleic zdjecia ale za glupia jestem i nie umiem ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez belunia1985 Czas edycji: 2010-08-24 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pieluszka tetrowa rozłożona - na oczy (mój ma na całej głowie, nie udusi się ![]() ![]() Jeśli okap daleko od łóżeczka i dźwięk by nie dochodził to może znajdziesz coś podobnego tutaj: http://babysleepnoise.com/download.html lub spróbujesz z suszarką, którą można wszędzie podpiąć ![]() Jak karmisz piersią to może na spacer odciągnij trochę mleka do butli. Nie będziesz musiała pędem do domu lecieć jak dziecko się rozedrze ![]() Boże.. chyba mogłabym doktorat napisać z usypiania dziecka.. na podstawie wiedzy "co na moje dziecko NIE działa" ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wczoraj wieczorem przezyłam horror. Iga zaczęła się dusić. zjadła bardzo duzo mleczka, ale nie chciało jej się odbić więc położyłam ją do łożeczka. Postałam przy niej chwilę, patrzę a ona szybko przełyka i tchu nie może złapać. Szybko wzięłam ją do góry i jak się porzygała... a po tym zaraz usnęła. Obudziła się o 1.30, zjadła i znowu zwymiotowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2452 |
Raczkowanie
|
siala. sorki za mala litere ale maly wisi na cycku i pisze jedna konczyna. u nas pielucha nie dziala, bo mlody niecierpi miec cos na oczach, buzce. dla niego problemem jest nawet ubieranie body przez glowe
![]()
#2453 |
Zakorzenienie
|
anuszka - bo za lapczywie ja, moja czasem tez tak ma, ale juz co raz rzadziej.
ania - moja czasem spi 5h na brzuszku a dzi po 1h 30 minutach ja przekrecilam bo kwekala ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2454 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a dresiarz super! ![]() Papeteria - świetny śmieszek ![]() ![]() Anoxa, Karolcia - super dzieciaczki macie i jak pięknie już główki unoszą! ![]() Siala - kurcze ty to się masz z tym Sebkiem ![]() ![]() ![]() ![]() ps. czytałaś książkę "Język niemowląt"? ja właśnie zaczynam i jest niezła ![]() ![]() a to mój mały Królewicz ![]()
![]() |
#2455 |
Zadomowienie
|
Hej mamuśki, jak wy znajdujecie jeszcze czas na wizaż? Moja mała właściwie w dzień nie śpi - robi sobie drzemki po 5, 10 min. A tu jeszcze trzeba posprzątać, ugotować!
Papi - Adaś jest przesłodki, super, ze już w domu. Anoxa - Hubcio jaki już duży i jak kochany. Wogóle wszystki dzieciaczki na naszym wątku są śliczne siali, wiolek, ani, karolci, anuszki, hd, jaszczki, itakasi, vette, żabki, agravki, linki bajki, basi, farminki, eleonoremio, marty wybaczcie jeśli kogoś pominęłam. Alguien Ale Milenka już duża pannica, kiedy to zleciało? A moja niunia nie śpi w nocy długo, niewiem czy się nie najada ale nie płacze sama cyca wyrzuca, śpi najpierw 3-3,5 godz. potem papu, śpi 2 godz. potem znowu papu i śpi 1 godz. potem papu i albo idzie jeszcze spać na 1,5 godz. albo nie, nie wiem o co chodzi???
#2456 |
Raczkowanie
|
siala i karolcia - dzięki
![]() agravka - wspolczuje diagnozy ![]() siala - kurcze, chyba też zaopatrzę się w ten Viburcol, na zaś ![]() a z tym spaniem Twojego synka, to może feng shui nie pasuje, to może przestaw jego łóżeczko ( pamiętam, że się nie da) ale jeśli np śpi na zyłach wodnych, to ponoć wtedy się źle śpi... chociaz w sumie, u mnie jest całkiem podobnie.... czy to normalne, żeby 3 tygodniowe dziecko w ciągu dnia przesypiało maksymalnie 2 - 3 godziny? aa Siala właśnie doczytałam !!! jeśli Twoj synek ma afty / pleśniawki to sa opcje : Aftin, który pomaga tak że pożal sie boże.. i jakis fiolet jest czy coś. Mój K. miał Afty po operacji zatoki mówił ze to STRASZNIE boli. Dlatego tez Twój synek moze byc taki niespokojny. Rada mojej mamy na afty / plesniawki - pozwol dziecku wysikac sie na tetrowa pieluche i potem tymi siuskami wysmaruj afty. Pare dni smarowania i afty znikaja. A na antybiotykach znikaja w 2 tygodnie. Tak mi zrobila moja chrzestna jak mialam afty majac pare miesiecy... aa skonczylam nadrabiac na 78 stronie, wiec moj post moze byc z lekka nie w temacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Zakorzenienie
|
jezyk niemowlat kupilam.. nie skomentuje.
Morgana - z sikami sprobuje jak zlapie siuski ale ja nie wiem czy to sa afty czy tylko plesniawki.. on bardzo chetnie ssa smoczek wiec afty chyba by mu przeszkadzaly.. na plesniawki mocz tez pomaga? Łozeczka nie ma jak ni cholery przestawic ale jak nie chce spac to nie spi ani w nim ani w wozku ani na łózku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2458 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cudny krolewicz ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Zakorzenienie
|
Fioletem nie bede kombinować bo w czwartek szczepienie a my się pewnie cali wysmarujemy tym dziadostwem a ono się zmywac nie chce... już pepek polozna nam raz wysmarowala jak odpadl kikut a ranka się jeszcze nie zagoiła
![]() Ohooo wstał.. ryk, dałam herbatki ale po 20ml się zorientowałam, że pora jeść ![]() ![]() Ale już jest o niebo lepiej bo zazwyczaj o tej porze to już wyklinałam w myślach na męża, że musi pracować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
Zakorzenienie
|
witam
jaszczka chyba ladnie sie poprawila skorka synkowi ![]() ![]() belunia dobrze ze znalazlas sposob na spanie maluszka ![]() Zosia pospala dzis do 9 i o 11 poszla spac. zdazylam juz odkurzyc i poprasowac. obiad mam od wczoraj wiec mam czas na kawke ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Ania passat to fajne auto ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.