|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać - cz. VI
Znam jeszcze http://gadzetomania.pl/, wszystko też zależy czy Cię interesują nowinki w jakiejś konkretnej tematyce
|
#572 |
|
Raczkowanie
|
A moje pytanie na dzisiaj brzmi:
Po co kiedy śpiewa chór, stoi dyrygent i macha rękami robiąc jakieś dziwne ruchy. Co one konkretnego im pokazuje?
|
#573 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Dyrygent nadaje tempo śpiewaniu/graniu. Wskazuje, które grupy instrumentów/śpiewaków mają rozpocząć i skończyć.
Fakt, ze muzyka jest zapisana w nutach nie zawsze oznacza, ze gra się ja stale tak samo. Dyrygent to osoba, która interpretuje zapis nutowy i ćwiczy przed występem chór czy muzyków, aby śpiewali zgodnie z jego konceptem. Podczas koncertu nadzoruje przebieg gry, ale to już raczej formalność. Jest z zespołem, bo to jak przebiega odegranie i interpretacja jakiegoś utworu to głównie jego zasługa.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
#576 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pokazuje rytm itp. jest wręcz niezbędny. przynajmniej u mnie w orkiestrze cięężkoo bez dyrygenta bardzo
Edytowane przez Milena13 Czas edycji: 2010-08-23 o 23:17 |
|
|
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się wydawało, że wszyscy są od dawna przekonani, że to tylko fajnie wygląda, a nic nie daje
|
|
#578 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tak, prawdziwego. I serio nie wiem skad zachwyt, bardziej smakowaly mi lizaki o smaku marichuany czy cukierki o smaku amfetaminy z takim szczypiacym jezorek proszkiem w srodku (zaznaczam, o smaku, to ponoc nie mialo w srodku zadnych srodkow ;P)
|
|
#580 |
|
Konto usunięte
|
Szpieg... namiar na dile... sklepy poproszę
![]() O smaku amfetaminy? Kurde, nie wpadłabym na to, że można robić coś o smaku tego... tego... PODOBNO amfetamina źle smakuje
|
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Mam prośbę, może któraś podać przykłady ćwiczeń aerobowych ?
Znam definicję ale nie potrafię znaleźć jakiś konkretnych ćwiczeń lub zestawu. |
|
|
|
#582 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#583 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem że takie rzeczy można normalnie kupic w Holandii. U nas mydelka, wody po goleniu o zapachu marichuany
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-08-23 o 23:49 |
|||
|
|
|
#584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Ale że mydełka śmierdzą?
Ja miałam mydełko z Cannabis Cosmetics i było świetne, chyba sobie sprawię jeszcze jedno w najbliższym czasie
|
#586 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A skoro to śmierdzi to jak mydełko może pachnieć? to jest intrygujące
|
|
|
#587 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Aleście dużo postów dziś nastukały!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cała droga w załączniku
Tak właśnie. Edytowane przez ola_gie Czas edycji: 2010-08-24 o 00:16 |
||||
|
|
|
#588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Inaczej pachnie olejek czy ekstrakt z tytoniu a inaczej opary spalanego tytoniu...
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marihuany nie wąchałam
|
|
#590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ten tez ok1000days chcialam sie wtracic jeszcze co do noza o ktorym pisalas wczesniej wlasnie taki maly zwykly noz mi ostatnio zycie uratowal wracalam z malej imprezki ja kolezanka i wino wzielam taxi ale ostatnio slychac bylo o jakims zboczencu ktory na taxach grasuje kolezanka wepchnela mi taki maly zwykly noz do obierania jablek i powiem wam ze akcja jak z horroru oczywiscie kierowca byl spoko zaden tam gwalciciel ale wysadzil mnie nie pod domem tylko jakies 50 m przed bo mowil ze tam nie bedzie mial gdzie zawrocic swoja droga ja nie wiem jak mozna laske pod duzym wplywem wysadzic tak daleko staralam sie isc jak najszybciej i najciszej ale oczywiscie napatoczyl sie jakis nachlany czarnuch i zagaduje ja ignoruje zrobil sie niegrzeczny i jakos tak mnie szarpnal a ja ten noz trzymalam juz w rece w razie czego dostalam takiej jakiejs agresji wytrzezwialam w jednej sekundzie i myslalam ze jakby zaczal sie rzucac to nie wiem co by sie stalo i tak w sumie tak go wystraszylam tym malym nozykiem ze jej teraz tyo sie smieje a wtedy to jeszcze chyba z pol godziny sie cala trzeslam (ale sie rozpisalam)O smaku amfetaminy? Kurde, nie wpadłabym na to, że można robić coś o smaku tego... tego... PODOBNO amfetamina źle smakuje [/QUOTE]tez mi sie tak wydaje ze smak wrecz ochydny amfetamina chyba ma ![]()
Edytowane przez spiniaa Czas edycji: 2010-08-24 o 00:27 Powód: blad |
|
|
|
|
#591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, nigdy amfetaminy nie probowalam, ale fakt jest taki ze i lizak i cukierek dziwny
![]() Ale tam przedziwne rzeczy sprzedają ;P
|
|
#592 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [/QUOTE]Z nożami jest jeszcze taki psikus, że jak trafimy na kogoś kto sprawnie się nim posługuje to może w efekcie zostać użyty przeciwko nam Ale jak widać na nieogarniętych robi wrażenie Cytat:
Co się stanie jak zmieszam ze sobą dwie farby do włosów? O takie: 743 złotomiedziany blond (ale Garnier pokazuje go w palecie rudości no i jest rudy) plus 701 ciemny blond (lub 823 jasny opalizujący blond). Te cyferki są jakieś ważne? ![]() Chciałabym powoli wychodzić z rudego na taki rudawy blond (naturalne średni polski blond) i kombinuje jak to zrobić nie robiąc balejażu. |
||
|
|
|
#593 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
żartuję ale tak na serio to on na koncercie jest potrzebny tylko w momencie rozpoczęcia - żeby dał znak, aby wszyscy rozpoczęli równo i tak samo w momencie zakończenia. Cytat:
![]() a mój nowy dyrygent to nam bardziej przeszkadza niż pomaga
"from delusion lead me to the truth.." mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się ![]() Edytowane przez ankasz Czas edycji: 2010-08-24 o 09:04 |
||||
|
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez ściszanie głosu i rytm jest zapisany w nutach,ktore mają przed nosem
|
|
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nutach teoretycznie wszystko jest zapisane, ale potrzeba albo duuużo czasu,żeby samemu "załapać" jak to wszystko ma brzmieć, albo potrzeba kogoś, kto pokaże palcem - "O, tu musicie wzmocnić" albo "Zagrajcie tu legato/staccato" itp
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeśli znają na pamięc to po co im nuty,boooosz ,ale mam pytanie |
|
|
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak się zna na pamięć, to sie nie patrzy w nuty, a jesli już, to się "rzuca okiem" żeby wiedzieć, co będzie za chwilę, czy jeszcze jedna powtóka czy juz następną część gramy itp
|
|
#598 |
|
Rozeznanie
|
Uważacie, że kobiety i mężczyźni np po 60 roku życia, mający prawo jazdy powinni mieć jakieś badania, które by ustalały czy ta osoba może jeszcze kierować, że ma dobry wzrok itp? (może są takie, ale ja się tam nie znam na tym) Ostatnio jak wracałam z kościoła to babcia z dziadkiem koło 70 jechali samochodem (dziadek kierował), słońce świeciło, a oni nie mieli okularów tylko jedną ręką trzymał kierownice, a drugą 'zasłaniał' słońce, mnie chyba nie widzieli bo musiałam odskoczyć na pobocze (dobrze że jechali chyba 10 na godzinę
), więc zdążyłam,a jechali prosto na mnie choć był mały zakręt . Więc jakby wyjechali na autostradę, jechali by tyle na godzinę i zasłaniali sobie słońce to mogło by się to skończyć nieciekawie dla nich, albo dla kogoś.Jeszcze jedno pytanie: Znacie jakiś program, komputerowy dobór fryzur (czy coś takiego)? Tylko, żebym wiedziała o co w nim chodzi Najlepiej, żeby dało go się ściągnąć. A może da się coś takiego kupić?
Edytowane przez Alciaaa Czas edycji: 2010-08-24 o 10:57 |
|
|
|
#599 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Głośniej /ciszej (forte/piano) jest zapisane nad nutami specjalnymi oznaczeniami i jak patrzysz w nuty, to (przynajmniej mi) te oznaczenia uciekają gdzieś. A zza pulpitu widzę rękę dyrygenta który pokazuje mi że teraz wchodzi moja partia forte ,a lbo teraz mam grać piano a potem przyspieszyć tempo. W chórze jest tak samo. Ciężko jest śpiewać z samych nut a dyrygent pomaga
|
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę, że nie tyleosoby starsze, ale wszyscy po np co 10 lat powinni przechodzić takie badania i po ukończeniu jakiegoś tam wieku dodatkowo egzamin praktyczny. Nie oszukujmy się jak ktoś zrobił prawko w wieku 18 lat to po 50 latach nie jest tak samo sprawny jak wcześniej a i przepisy się zmieniają
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

Mnie się wydawało, że wszyscy są od dawna przekonani, że to tylko fajnie wygląda, a nic nie daje 

Wiem że takie rzeczy można normalnie kupic w Holandii. U nas mydelka, wody po goleniu o zapachu marichuany
Ja miałam mydełko z Cannabis Cosmetics i było świetne, chyba sobie sprawię jeszcze jedno w najbliższym czasie 

staralam sie isc jak najszybciej i najciszej ale oczywiscie napatoczyl sie jakis nachlany czarnuch i zagaduje ja ignoruje zrobil sie niegrzeczny i jakos tak mnie szarpnal a ja ten noz trzymalam juz w rece w razie czego dostalam takiej jakiejs agresji wytrzezwialam w jednej sekundzie i myslalam ze jakby zaczal sie rzucac to nie wiem co by sie stalo i tak w sumie tak go wystraszylam tym malym nozykiem ze jej
(ale sie rozpisalam)