Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-23, 20:26   #2671
k_asia9
Raczkowanie

GG do k_asia9
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV

mozliwe ze sok z aloesu do picia tez moze daje jakies efekty ale pewnie mniejsze niz nalozenie go odrazu na glowe
k_asia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 20:31   #2672
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k_asia9 Pokaż wiadomość
ale ty chcesz wypic ten sok czy nalozyc na glowe?? i nigdy nie wierz w to jak na opakowaniu pisze ze 100 proc soku z czegos tam bo tam napewno cos chemii jest
To akurato moze być prawda - przed nałożeniem lepiej sprawdzić dokłądnie skład ale ogólnie rzecz biorąc to taki gotowy sok aloesowy też można na włosy nakładać
Stary 2010-08-23, 20:51   #2673
k_asia9
Raczkowanie

GG do k_asia9

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
To akurato moze być prawda - przed nałożeniem lepiej sprawdzić dokłądnie skład ale ogólnie rzecz biorąc to taki gotowy sok aloesowy też można na włosy nakładać
zawsze mozna spobowac byc moze tylko nam sie wydaje ze sok wycisniety prosto z lisci bedzie lepszy niz kupiony fajnie by bylo gdyby dzialenie bylo takie same bo nie usmicha mi sie gwalcic mojego kwiatka (tym bardziej ze jest juz praktycznie bez lisci) i meczyc sie z wyciskaniem tego soku ;/

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

a co sadzicie o SEBORADIN LOTION?? czy on cos pomaga na wzrost wlosow?? pytam bo jestem w katastrofalnej sytuacji : mialam piekne dlugie, zadbane wlosy ale zaczelam prostowac robie to juz od 4 lat jak nie wiecej i do tego farbowanie itd i sa zniszczone, kiedys zaczely wypadac intensywnie no i musialam sie wybrac do fryzjera bo jakas panna mi podpowiedziala ze wypadaja bo są za ciezkie i powinnam je podciac to oczywiscie byla bzdura bo to nie ma wplywu na wypadanie... no i podcielam teraz mam krotkie i zaluje strasznieee;( POMOZCIE ;(

Edytowane przez k_asia9
Czas edycji: 2010-08-23 o 20:54
Stary 2010-08-23, 21:01   #2674
Blushed
Raczkowanie

Cytat:
a co sadzicie o SEBORADIN LOTION?? czy on cos pomaga na wzrost wlosow?? pytam bo jestem w katastrofalnej sytuacji : mialam piekne dlugie, zadbane wlosy ale zaczelam prostowac robie to juz od 4 lat jak nie wiecej i do tego farbowanie itd i sa zniszczone, kiedys zaczely wypadac intensywnie no i musialam sie wybrac do fryzjera bo jakas panna mi podpowiedziala ze wypadaja bo są za ciezkie i powinnam je podciac to oczywiscie byla bzdura bo to nie ma wplywu na wypadanie... no i podcielam teraz mam krotkie i zaluje strasznieee;( POMOZCIE ;(
Mi pomógł. Na pewno przyspieszył mi porost. Nie jest to kosmicznie dużo, ale coś ruszyło.Własnie musze udac sie niedlugo do apteki i zakupic nową buteleczke
Blushed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 21:05   #2675
k_asia9
Raczkowanie

GG do k_asia9

Cytat:
Napisane przez Blushed Pokaż wiadomość
Mi pomógł. Na pewno przyspieszył mi porost. Nie jest to kosmicznie dużo, ale coś ruszyło.Własnie musze udac sie niedlugo do apteki i zakupic nową buteleczke
a na dlugo starcza ten preparat??
Stary 2010-08-23, 21:42   #2676
Brzoskwiniaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bruja Pokaż wiadomość
Taki do picia też się nadaje . Ja bym nawet powiedziała, że wygodniejszy, bo nie trzeba się bawić w obrywanie listków i wydobywanie miąższu
No właśnie, takie babranie się w roślinach to nie bardzo dla mnie Będę próbować.

Cytat:
ale ty chcesz wypic ten sok czy nalozyc na glowe?? i nigdy nie wierz w to jak na opakowaniu pisze ze 100 proc soku z czegos tam bo tam napewno cos chemii jest
Nałożyć na głowę, ale z piciem też spróbuje... W składzie właśnie jest napisane 100% sok z aloesu...Więc nie wiem
Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość

Do odmierzonej dawki soku aloesowego dodaj zwykłego zagęszczonego soku w ulubionym smaku i dasz rade wypić ja tak robie
Spróbuję, dzięki

Cytat:
mozliwe ze sok z aloesu do picia tez moze daje jakies efekty ale pewnie mniejsze niz nalozenie go odrazu na glowe
Zobaczy się

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Właśnie w składzie tak jest napisane, że 100% aloes...

Cytat:
zawsze mozna spobowac byc moze tylko nam sie wydaje ze sok wycisniety prosto z lisci bedzie lepszy niz kupiony fajnie by bylo gdyby dzialenie bylo takie same bo nie usmicha mi sie gwalcic mojego kwiatka (tym bardziej ze jest juz praktycznie bez lisci) i meczyc sie z wyciskaniem tego soku ;/
No to będę informować o efektach.
I dzięki wszystkich za pomoc.

Porzucam skrzypowite, włosy zaczęły mi wypadać garściami, a nie używałam nic innego. Może to też wina zmiany diety Macie jakieś sprawdzone sposoby na zatrzymania wypadania włosów? Są wszędzie...
Brzoskwiniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 22:12   #2677
_Blacky_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maariolkaa87 Pokaż wiadomość
A co sądzisz lub czy ewentualnie masz jakieś doświadczenie z olejowaniem włosów, tak jak już wcześniej wspomniałam zamówiłam olej kokosowy Parachute? Pomaga to coś jakie są rezultaty??
Będe wdzieczna za każdą odpowiedz
Myślę, że to bardzo dobry pomysł. Wątek o olejkach: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=276331
Sama dopiero zaczynam, ale ciągle brakuje mi systeamtyczności. Choć i tak po kilku razach jest chyba lepiej ja mam Vatikę - olej kokosowy wzbogacony ziołami. Słyszałam, że na bardzo porowate włosy nie za bardzo pomaga, ale spróbuj, może Twoje włosy to polubią Najważniejsze to odstawić prostownicę i zabrać się za pielęgnację. I podciąć jeśli trzeba.
Przejrzyj też wątki o pielęgnacji i KWC, jest kilka wizażowych hitów wśród masek i innych kosmetyków.
_Blacky_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-24, 08:37   #2678
maariolkaa87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Blacky_ Pokaż wiadomość
Myślę, że to bardzo dobry pomysł. Wątek o olejkach: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=276331
Sama dopiero zaczynam, ale ciągle brakuje mi systeamtyczności. Choć i tak po kilku razach jest chyba lepiej ja mam Vatikę - olej kokosowy wzbogacony ziołami. Słyszałam, że na bardzo porowate włosy nie za bardzo pomaga, ale spróbuj, może Twoje włosy to polubią Najważniejsze to odstawić prostownicę i zabrać się za pielęgnację. I podciąć jeśli trzeba.
Przejrzyj też wątki o pielęgnacji i KWC, jest kilka wizażowych hitów wśród masek i innych kosmetyków.
Dziękuje bardzo za informację
maariolkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 09:36   #2679
k_asia9
Raczkowanie

GG do k_asia9

Porzucam skrzypowite, włosy zaczęły mi wypadać garściami, a nie używałam nic innego. Może to też wina zmiany diety Macie jakieś sprawdzone sposoby na zatrzymania wypadania włosów? Są wszędzie... [/QUOTE]

MERZ SPECJAL jest super tylko troszke drogi ok 50 zl tez mi wlosy wlosy wypadaly garsciami ale po jego codziennym zazywaniu jest o niebo lepiej

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

a wiecie cos na temat seboradin lotion?? czy on wysusza wlosy??
Stary 2010-08-24, 09:42   #2680
Brzoskwiniaaa
Raczkowanie

50 zł to póki co nie na moją kieszeń... Ale jeśli pomógł, to chyba zacznę oszczędzać, bo naprawdę mnie to wypadanie przeraża. Dzięki za radę
Stary 2010-08-24, 10:04   #2681
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ma alkohol w składzie więc włosy może wysuszyc ale nie ma potrzeby stosowania go na włosy, jedynie na skalp
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-24, 10:09   #2682
k_asia9
Raczkowanie

GG do k_asia9

ja mam bardzo suche wlosy poniewaz przez 4 lata non stop uzywalam prostownicy i doprowdzilam je do stanu masakrycznego i troche sie boje uzywac tego seboradinu bo Wasze zdania są podzielonea ja jestem w trakcieich nawilzania;/ jeszcze tekie jedno pytanko czy faktycznie wlosy szybciej po nim rosną??

Edytowane przez k_asia9
Czas edycji: 2010-08-24 o 10:14
Stary 2010-08-24, 10:31   #2683
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
psikasz tylko skórę głowy, więc nie wysusza włosów... ja używam, wydaje mi się że przyśpiesza porost ale nie wiem czy dużo, bo ja nie mierzę włosów..

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 10:56   #2684
doska1994
Przyczajenie

Witam Was
ja miałam bardzo zniszczone włosy, rozjaśniałam, prostowałam codziennie, używałam lakierów itp. i od kiedy pamiętam włosy mam do ramion, jakby przestały rosnąć a one po prostu się na końcach łamały.
Od miesiąca i 2 tygodni zaczęłam brać skrzypovite (40 tab.) już mi się prawie skończyła. A włosy są nie do porównania, oczywiście odstawiłam prostownice i wszelkie inne wysuszające kosmetyki, rozjaśnianie wlosów tez.
I przez miesiąc brania skrzypovity, wcierania w głowę specjalnego toniku na porost włosów(poprawia krążenie skóry głowy) od zewnątrz używałam jedwabiu na końcówki, mgiełki i szamponu "z apteczki babuni", który nie zawiera alkoholu i odrostów przez miesiąc miałam aż 3 cm. a włos normalnie rośnie 1, 5 cm. Sama w to uwierzyć nie mogłam
doska1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 11:03   #2685
k_asia9
Raczkowanie

GG do k_asia9

Cytat:
Napisane przez doska1994 Pokaż wiadomość
Witam Was
ja miałam bardzo zniszczone włosy, rozjaśniałam, prostowałam codziennie, używałam lakierów itp. i od kiedy pamiętam włosy mam do ramion, jakby przestały rosnąć a one po prostu się na końcach łamały.
Od miesiąca i 2 tygodni zaczęłam brać skrzypovite (40 tab.) już mi się prawie skończyła. A włosy są nie do porównania, oczywiście odstawiłam prostownice i wszelkie inne wysuszające kosmetyki, rozjaśnianie wlosów tez.
I przez miesiąc brania skrzypovity, wcierania w głowę specjalnego toniku na porost włosów(poprawia krążenie skóry głowy) od zewnątrz używałam jedwabiu na końcówki, mgiełki i szamponu "z apteczki babuni", który nie zawiera alkoholu i odrostów przez miesiąc miałam aż 3 cm. a włos normalnie rośnie 1, 5 cm. Sama w to uwierzyć nie mogłam
a jak sie nazywal ten tonik

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-24, 11:12   #2686
doska1994
Przyczajenie

TONICanticaduta, producent: Lecher
I w tym opakowaniu jest ok. 12 buteleczek i kosztuje gdzies 45zł.
Wciera sie po umytych włosach, nie spłukuje i tak 2 razy w tygodniu.
Stary 2010-08-24, 11:13   #2687
k_asia9
Raczkowanie

GG do k_asia9

ups to troche drogie jak narazie nie stac mnie na takie rzeczy bo szkola sie zbliza
Stary 2010-08-24, 11:14   #2688
mmmiley
Rozeznanie

Znacie jakieś szampony (dostępne w dorogeriach typu Rossmann) które wzmocnią włosy i przyśpieszą porost? Mogą być z naturalnych składników.

Co sądzicie o wszelkich płukankach do włosów? Opłaca się stosować takie specyfiki czy lepiej sobie darować i zostać przy szamponach i odżywkach?
mmmiley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 11:18   #2689
doska1994
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mmmiley Pokaż wiadomość
Znacie jakieś szampony (dostępne w dorogeriach typu Rossmann) które wzmocnią włosy i przyśpieszą porost? Mogą być z naturalnych składników.

Co sądzicie o wszelkich płukankach do włosów? Opłaca się stosować takie specyfiki czy lepiej sobie darować i zostać przy szamponach i odżywkach?

Ja polecam szampon i balsam z joanny "z apteczki babuni" nawilzajaco-regenerujacy do wlosow suchych i zniszczonych.Szampon i balsam kosztuja ok. 6 zł(oddzielnie)
Stary 2010-08-24, 11:23   #2690
mmmiley
Rozeznanie

A wiesz czy są inne rodzaje? Chodzi o to żeby nie był "nawilżający". Mam bardzo przetłuszczające się włosy i wszystkie nawilżające specyfiki jeszcze pogarszają sprawę.
Stary 2010-08-24, 11:42   #2691
ka_milka777
Przyczajenie

przyłączam się zapuszczam włosy od roku, od kiedy je ścięłam i od razu stwierdziłam, że źle zrobiłam. urosly mi ok 12 cm, czyli 1 cm na miesiąc, norma. nigdy jeszcze nie stosowałam niczegona porost wlosow, ale to mnie zainteresowało. muszę przejść się po rossmanie i popatrzeć za jakimś szamponem. zastanawiam się też nad skrzypem, ale czytalam na forum, że nie można go brać dlugo, bo może zaszkodzić. Więc ile czasu można? jak szkodzi?
ka_milka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 11:51   #2692
k_asia9
Raczkowanie

GG do k_asia9

Cytat:
A wiesz czy są inne rodzaje? Chodzi o to żeby nie był "nawilżający". Mam bardzo przetłuszczające się włosy i wszystkie nawilżające specyfiki jeszcze pogarszają sprawę.
wiec kupuj ziolowe szampony, bo ziola ponoc wysuszają, lub specjalne szampony do przetłuszczających sie wlosow. Na interenecie rowniez mozesz znalezc rozne domowe sposoby na maseczki do takich wlosow

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

albo SEBORADIN LOTION ponoc jest dobry na przetluszczające sie wlosy

Edytowane przez k_asia9
Czas edycji: 2010-08-24 o 11:47
Stary 2010-08-24, 11:57   #2693
mmmiley
Rozeznanie

Dzięki za pomoc ;*
Stary 2010-08-24, 12:00   #2694
Brzoskwiniaaa
Raczkowanie

Cytat:
W Rossmanie u mnie widziałam rzeczy z serii Radical, te wzmacniające, sama niedługo lecę je kupić. Szampon, odżywka, mgiełka. Możesz sobie o nich poczytać na stronie Farmony, prezentują się w opisach bardzo dobrze.
Stary 2010-08-24, 13:40   #2695
Jennifer85
Zakorzenienie

Co do prostowania wlosow pare dziewczyn sie udzielalo i mowily, ze prostuja wlosy, susza itd i maja piekne wlosy. Wiadomo, ze uzywaja specjalnych kosmetykow i dbaja o wlosy ale przyznaly, ze uzywaja prostownicy.

Edytowane przez Jennifer85
Czas edycji: 2010-08-24 o 13:47
Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 14:14   #2696
normalnienienormalna
Rozeznanie

GG do normalnienienormalna
Szybszy porost włosów i nieoklapnięte włosy . Da się?

Mam cienkie włosy do których używam szamponów dodających objętość i chciałam spytać czy są może jakieś ampułki/ preparaty.. no coś do wcierania w skóre głowy żeby włosy były bardziej uniesione, gęstsze ? I co jest najlepsze do wcierania ? Przepraszam jeśli jest już podobny temat .
normalnienienormalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 14:25   #2697
Emef_
Raczkowanie

Dot.: Szybszy porost włosów i nieoklapnięte włosy . Da się?

A próbowałaś Seboradin Niger lotion?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...a-rzodkwia.htm

Emef_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-24, 15:04   #2698
Blushed
Raczkowanie

Cytat:
a na dlugo starcza ten preparat??
coś koło miesiąca? a może ja za dużo go psikam...
Blushed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 15:06   #2699
Kotka17
Zakorzenienie

Dot.: Szybszy porost włosów i nieoklapnięte włosy . Da się?

Cytat:
Napisane przez normalnienienormalna Pokaż wiadomość
Mam cienkie włosy do których używam szamponów dodających objętość i chciałam spytać czy są może jakieś ampułki/ preparaty.. no coś do wcierania w skóre głowy żeby włosy były bardziej uniesione, gęstsze ? I co jest najlepsze do wcierania ? Przepraszam jeśli jest już podobny temat .
bo to jedno.... jest już kilka https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=394597 tu masz najnowsze... sama osobiście polecam skrzypowite bo odpowiednie odżywianie od wewnątrz dało mi lepsze rezultaty niż wcierki
odżywianie włosków
Kotka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 15:29   #2700
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Co do prostowania wlosow pare dziewczyn sie udzielalo i mowily, ze prostuja wlosy, susza itd i maja piekne wlosy. Wiadomo, ze uzywaja specjalnych kosmetykow i dbaja o wlosy ale przyznaly, ze uzywaja prostownicy.
ja prostuje i nie zamierzam przestać jak narazie
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości