|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: przesłyszenia, przejęzyczenia, dziwne skojarzenia
Moj TŻ: "Idziesz się pierwsza myć czy ja drugi?"
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Moja rozmowa z kumpelą
![]() -Dziwnie się przez to czuje... -Czemu na gg? -Co Giegiel? I matematyca: "To jest proste jak słońce", "wyłącz kartkę" |
|
|
|
#4353 |
|
Przyczajenie
|
Rodzinne spotkanie. Pies jak zwykle pląta się pod stołem i tylko przeszkadza, więc trzeba uważać, gdzie się stawia stopy (inaczej będzie nieprzyjemnie). Moja trzyletnia siostra chce zejść z kanapy, mama chciała powiedzieć, żeby uważała, bo pies leży, a wyszło jej "Uważaj, bo psa ugryziesz!" xD
*** Kuzynka opowiada mi o jakiś tam basenach, ośmiu zjeżdżalniach itp. Słucham jednym uchem. W pewnym momencie: Kuzynka: Znajdę księcia! Trochę się zdziwiłam , no, ale myślę sobie, może ona na tym basenie ma nadzieję na poderwanie jakiegoś "księcia". Jednak chciałam się upewnić.Ja: Co znajdziesz? Księcia? Kuzynka: *** Zawsze mylą mi się dwa kierunki - wschód i zachód. Ja (prowadzę monolog) : Zaraz, gdzie jest zachód?...Odwrotnie do Ojcze Nasz...To znaczy Znaku Krzyża ( )...to wschód będzie...Mama (mocno zirytowana): Naprzeciwko południa zawsze jest zachód! Ja: To chyba tylko na twojej mapie. ![]() *** Ksiądz na kazaniu: [...] Jak w 1894 chodziłem do czwartej klasy... Chyba coś mu się popierniczyło xD *** Milena (moja siostra) oblała się, pijąc na leżąco. Mama wkurzona: Tak! Weź się jeszcze zawieś nogami na dół i spróbuj się napić! *** Leżę wykończona na łóżku. Mama: Żyjesz jeszcze czy udajesz? ![]() *** Przy śniadaniu. Milena zabrała kolejnego tosta, choć nie zjadła jeszcze pierwszego. Ojciec: Ej, miałem mieć cztery tosty! Mama: Milen ci zaraz odda, jak ją zjem... (zmieszała się) To znaczy, jak ją znam!
|
#4354 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam mnóstwo takich sytuacji, ale w tej chwili przypominają mi się tylko dwie:
- w gazecie zamiast Roman Polański przeczytałam "romans polski" - w reklamówce z Yska zamiast "mata przyjazna alergikom" przeczytałam "mata przyjazna anglikom"
|
|
|
|
#4355 |
|
Przyczajenie
|
Niedawno oglądałam z mamą tvn24 i mowa byla o Grzegorzu Schetynie...
I mówią tam cos Grzegorz Schetyna bla bla bla i ja do mamy Ja: jak? Grzegorz Schetyna? M: no Schetyna.. Ja: Ale to gdzie jest ten chetyn ? ![]() ![]() mina mamy bezcenna ;D Moj brat kiedys do mamy Mamo pogłów mnie po dropie ( mialo byc podrap mnie po głowie i Kolega : ale Kociany sie bocą ! ( bociany sie kocą <lol2> )
|
|
#4356 |
|
Zadomowienie
|
Chcac zablysnac podczas rozmowy z moim Miskiem wyparowalam-ktos w tym zwiazku musi nosic majtki
![]() Juz nie wspominajac o moim popisowym numerze-BERJT GRITAN na rejestracje GB ![]() |
|
|
|
#4357 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
Moje 8 letnie dziecko było z nami na degustacji win w prawdziwej piwniczce i pan mówił, że tam musi być szlachetna pleśń do przechowywania beczek z winem.Po powrocie do domu chciała błysnąć i powiedziała" i tam , w piwnicy,musi być szanowna pleśń"
Albo gdy kupiłam ciasta owsiane (zeby było zdrowiej) to ona przeczytała OWSIKI zamiast OWSIAKI.I teraz tak nazywamy wszystkie zdrowe ciastka np.z otrębami itp.
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 |
|
|
|
#4359 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
hahaahhaha a ja sie całe zycie zastanawiałam co to jest '' spłatka'' xD
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spłatka i scebra (leje jak z cebra)
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
to ja wczorj dałam popis
![]() gadałam z bratem na gg i brat mówi "w niedziele będziesz musiała odebrać garniaka taty, bo idzie na impreze a bez niego nie wpuszczają:P/ garniak to garnitur, wyleciało mi z głowy dopytuje brata co to za garniak, ile wazy,który to ten garniak bo nie kojarze czy nie ciężki i jak wygląda, a brat : no będzie paczka, Boże dopiero w tej chwili, a rozmowa trwała 3 minuty dotarło do mnie że o garnitur chodzi !! bo na samym początku byłam pewna że to o jakiś garnek chodzi a potem pomyślałam , że ten garniak to jakieś urządzenie, bez którego tata nie wejdzie na impreze![]() |
|
|
|
#4362 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze nie dobrnelam do konca watku, ale postanowilam pochwalic sie swoimi wpadkami.
1. W sumie kilka minut temu, pisze z chlopakiem po ang i on mi napisal 'oh you are devil girl' na co ja mu odpisalam 'is late so i can be deBil' ![]() 2. Dawno temu to bylo, czesto wchodzilam na chaty miedzynarodowe zeby podszkolic jezyk ang, i tam czesto faceci zaczynali rozmowy kulturalnie po czym zadawali pytanie 'havee you got bf' i zaczynali sypac jakies niemoralne propozycje. Zawsze doprowadzalo mnie to do szewskiej pasji, czasem opierniczalam delikwenta, a czasem sie po prostu wylaczalam. Pewnego razu zaczelam rozmawiac z fajnym chlopakiem, rozmawialismy prawie o wszystkim, az wkoncu zapytal 'have you got fb?' na co ja dostalam bialej goraczki. No taki fajny chlopak a i on wyjezdza z tym durnym pytaniem, wiec zaczelam wiazanke, ze jest matol, ze nienawidze takich ludzi, ze jak kazdy facet mysli tylko o jednym (oczywiscie po ang, ale nie bede tu cytowala oryginalu, bo okaze sie jeszcze, ze to tylko dla mnie bylo po ang ) i inne niezbyt mile rzeczy wypisywalam... gosc zamilkl, wiec postanowilam przeczytac, co ja tam mu nawypisywalam, czy przypadkiem niezbyt ostro. No i tak sobie czytam, czytam, az nagle kopara w dol i burak dopiero zauwazalam, ze biedak zapytam 'Have you got FB' nie BF nie wiedzialam, czy uciekac i nie przyznawac sie do swojego analfabetyzmu, czy przeprosic... wybralam wersje druga i do tej pory jestesmy kumplami ![]() 3. Czasy gimnazjum, wstyd sie przyznac, ale rowniez bylam tym zdebilalym dzieciakiem, ktoremu dzika radosc przynosilo klęcie co slowo i pewnego razu relacjonowalam mamie pewne zdarzenie w szkole 'no i Michal sie tak wkur wil... i nagle kopara w dol, wiec spanikowana wrzasnelam 'o ku.wa, co ja powiedzialam' jak zobaczylam mine mamy to az mi sie slabo zrobilo... jeszcze probowalam jej wmowic, ze kurna powiedzialam, ale coz... sluch miala za dobry wtedy .4. Powiedzialam do mamy 'psotka sie szczuje' co oznaczalo: szczotka sie psuje. 5. Lekcja angielskiego, kolega odpowiada, pytanie mial o swoj dom, wiec opowiada, ze 'there are bedrooms, bathroom and... chicken', ja w smiech, facet od ang oczyska jak 5zl, a moj kolega zrozumial, ze zle powiedzial i ratujac sie zaczal 'a nei, nie... not kitchen, chicken hehe ja juz nie moglam poplakalam sie ze smiechu, dopiero nauczyciel go poprawil... chodziloo oczywiscie o kitchen -kuchnia, nie chicken ![]() 6. kolega opowiadal mi, ze jego kolezanka uparcie spiewala piosenke rihanny 'come on rude boy' jako 'camerun boy' poplakalam sie jak to opowiadal.7. Jak poznalam tzta to pytalam go czym zajmuje sie jego tata, a on opowiedzial cos w stylu 'pomniki', a ze moj sasiad tez sie tym zajmowal, to rozgadalam sie na temat pomnikow, nagrobkow itp, ten sluchal nico zdziwiony, oszolomiony wrecz co za masakryczne rzeczy opowiadam, bo okazalo sie, ze jego tata robi ale... kominki ![]() 8. Moja siostrzenica jak byla mala, to chodzila i caly dzien cos mowila 'panie jezu, panie jezu', wiec pytam ja, 'o klaudia, co to nauczylas sie w przedszkolu nowej modlitwy?' ona 'tak... zolw go pyta: panie jezu, panie jezu, co pan jez ma na kolniezu' slodkie to bylo hehe jezu - jeżu, nie ma roznicy ![]() to narazie tyle, jak sobie cos przypomne, to dopisze... ah i moja kolezanka, ktora zawziecie mowila 'pipul' z wyraznym akcentem na 'u'
|
|
|
|
#4363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4364 |
|
Rozeznanie
|
to jeszcze przypomnialo mi sie jak kolezanka opowiadala, ze ma wujka nazwiskiem Moskwa i razu pewnego dzwoni do niego tel. jakas kobieta zakrecona pyta sie go 'halllo, hallloo, gdzie ja sie dodzwonilam?!" a ten do niej:'do Moskwy'. Kobieta w szoku:' ło matko świetaaaa gdzie ja sie dodzwonilam!!'
boskie, plakalam przy tym.Kolejne to moja nauczycielka od matmy, na dzien przed swoim slubem: 'jak bedziemy sie ruchac w lewo...yyy... to znaczy... hahaa' no i wszyscy w smiech, potem sie tlumaczyla, ze przed slubem to ludziom glupie mysli przychodza do glowy to bylo lo, wiec miala prawo tak zagadac ![]() Next siedzimy z kolezanka na przystanku, podchodzi gosc i strasznie niewyraznie mowi cos po ang, wrecz belkocze (kol w tej chwili szukala cos w torbie, to gosc do mnie zagadal): 'blebleblemaciup', ja:'yyy...' i szturcham kolezanke, bo zupelnie nic nie zrozumialam. Kol patrzy na goscia i ten z tym samym tekstem do niej i cos pokazuje paluchem, a kol na to: yes,yes. Gosc usmiechniety poszedl, ja zdziwiona pytam, co on tam pytal, a kol na to: skad ja mam wiedziec? nie zrozumialam ani slowa moze opisane to nie jest takie zabawne, ale jak widzialam z jaka pewnoscia gosciowi mowila 'yes,yes' i ta radosc goscia haha a tak naprawde to nie wiedziala co on chcial ![]() w lo moja kolezanka wola przez caly korytarz: 'kuba!!!kuuubaaa!!', podchodzi do niej vice dyrektorka i z tekstem:'a kto tak brzydko mowi?no, no, no, nie wolno', usilowala wytlumaczyc jej ze to kol ma tak na imie, ale dyrektorka sie tylko usmiechnela i poszla ![]() ooooo i jeszcze... haha raz durnia z siebie zrobilam ![]() caly dzien mama cos mowila, ze przyjedzie jakis gosc - jej znajomy, sprawdzic kuchenke gazowa, wieczorem wyszla z domu, a ja zupelnie o tym zapomnialam, ktos przyjechal na podworko wiec wyskoczylam z domu, jakis gosc wysiada rozbawiony i do mnie z tekstem: 'dzien dobry, ja do kochanki', ja yyy szok (moja mama nawet na taki zart by sobie nie pozwolila, wiecie swieta kobieta z niej), no ale ze gosc miche cieszyl to odpowiedzialam usmiechajac sie:'kochanki nie ma w domu, wyszla', gosc zrobil mine conajmniej zdziwiona, mysli, mysli, az wkoncu z tekstem:'to ja moge zobaczyc co z ta kUchenka?' a mnie dopiero oswiecilooo masakra, spalilam buraka jak tylko... zwlaszcza, ze facet kolo 60ki byl... szok
|
|
|
|
#4365 |
|
Zadomowienie
|
bo_inne_nicki_byly_zajete , niesamowite te Twoje teksty
![]() ![]()
|
#4366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4368 |
|
Przyczajenie
|
Moja mama była w pracy a ja w domu wiec napisala mi esemesa zeby powiesic pranie ale przed powieszeniem je tak...strzepnąc (wiecie o co chodzi
) wiec ide na doł zeby powiesic pranie. Zaczepil mnie brat :B: Gdzie idziesz? Ja: Strzepac B: Mama sie dowiedziala to postanowila nie pisac juz mi w smsach o zadnym strzepywaniu... ![]() Dzisiaj rozmawiałam z kolegą szkotem... zamiast powiedziec '' traffic jam '' powiedziałam '' Dżafik tram' I ostatnio do kolegi zamiast powiedziec ze u mnie 'ch**nia z grzybnią'' powiedzialam '' No u mnie to jest ch*j z grzybem ... '
|
|
#4369 |
|
Przyczajenie
|
genialny wątek xD
Nauczyciel fizyki w lo, objaśniając jakies doświadczenie: "Jak tutaj nacisnę, to mi staje"
|
|
#4370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Coś podobnego mi się przypomniało. Oglądałam kiedyś z koleżanką film na komputerze, który do końca się nie zbuforował. Zauważyłam, że film zaraz stanie, bo zbliżał się do granicy tej nie zbuforowanej i powiedziałam na głos "Cholera, zaraz mi stanie" |
|
|
|
|
#4371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4372 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Dopiero jak to przeczytałam to mnie olśniło.Albo w piosence Markowskiej "Księżycowy" było:"Czas już iść, założy więc, czerwieni słodki wdzięk", a ja zamiast wdzięk słyszałam dźwięk. |
|
|
|
|
#4373 |
|
Raczkowanie
|
Ja z kolei w refrenie piosenki Manaamu 'Lucciola" slyszalam jak byk 'Wroc Jola' Dopiero moja kolezanka uswiadomila mi, ze nie chodzi o powrot Joli, tak jak to bylam dlugo przekonana![]() A z takich obecnych przejezyczen, to mam niedzielne moje, gdy gardlo mi sie podejrzanie wysuszylo podczas palenia: 'Cos mi smajka nie fakuje..'
|
#4374 |
|
Rozeznanie
|
Aaa to teraz przypomnialo mi sie, jak bylam w podstawowce i mama tlumaczyla mi kąty z matematyki, jak to sie oblicza i jakie kąty gdzie sie znajduja i tak oto to opowiadala:' no, jak tu masz kat alfa, to tu tez bedzie alf i wtedy masz juz dwa alfy' matulu ja plakalam przy omawianiu tego, a mama nie wiedziala z czego sie smieje
potem jak siostrze opowiadalam to i ona mi tlumaczyla jako 'tu jest jeden alf, to tam beda dwa alfy' ja sobie wyobrazalam, ze tam Alf siedzi w trojkacie ![]() i historyjka z dzisiaj... bylam z bratem w sklepie i chcielismy kupic chleb, ceny nie bylo na opakowaniu tylko gdzies obok polki, wiec brat sie mnie pyta jak ten chleb sie nazywa, a ja zaczelam literowac jak dziecko: le - opo - lo prze- pio - kie -wicz... ale tak patrze, cos za duzo liter dorobilam... zreszta co to to 'leopolo', wiec przyjrzalam sie lepiej i mowie ' nie, czekaj.... leopolo przepiorkowski'. Ten szuka, szuka i nie moze znalezc, jakis dziadek zmierzyl mnie takim wzrokiem wiecie, ponizajacym... wiec podsunelam bratu ten chleb a on na caly ryjek:' leopold piorkowski, analfabeto!' oj cos z moim wzrokiem kiepsko ostatnio ![]() ---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ---------- ah i jeszcze (wybaczcie za to ciagle 'ah', ale co jakis czas cos mi sie przypomina i nie omieszuje tutaj tego dopisac )moj brat jak kupowalismy okna, zgrywal cwaniaka, wiekiego fachowca i w trakcie rozmowy z facetm od okien stwierdzil, ze chcemy okna ze SZPROTAMI, ja nie moglam, wybuchnelam smiechem, gosc od okien tez, bo chodzilo o okna ze SZPROSAMI (to cos w oknie, co dzieli szybe na mniejsze kawalki) wyobrazilam sobie okno ze szprotami haha
|
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Do Tżta podczas rozmowy: "wystarczy powiedzieć skośnoskórzy". Miały być oczywiście "skośnoocy".
Dzwoni telefon, Pani od ubezpieczeń, która często u nas jest i mnie zna. Podnosze słuchawke , mam ją przy uchu i wołam do mamy Ja: "Maaaamooo, dzwoni Pani Wrząteeeek". M: "Kto"? Ja: (dalej trzymając słuchawke koło ucha) "No Pani Wrzątek, od ubezpieczeń" Mama podlatuje i mówi mi do ucha: "dziecko drogie, nie Wrzątek tylko Gądek" Za pare dni przyjechała ale nie zeszłam na dół
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
mój sprzed chwili, zajrzałam na onet, uwagę przykuło zdjęcie tego ost. faceta Kayah, i ja czytam.. zamiast " już nie jestem zbójem " przeczytałam " już nie jestem gejem "
:b rzydal:
|
|
|
|
#4377 |
|
Wtajemniczenie
|
Mama: Nasz kościelny ma nową dziewczynę.
Ja: Maciek Zakościelny ma dziewczynę?
|
|
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
ja pamiętam do nauczycielki powiedziałam "czekaj"
właśnie sobie przyponiałam, jadąc do Niemiec mam przesidką w Strzelcach Opolskich,to ja do mamy " no tak,potem mamy przesiadkę w Strzelcach Podhalańskich"
Edytowane przez Ieka Czas edycji: 2010-09-11 o 11:18 |
|
|
|
#4379 |
|
Rozeznanie
|
[K]oleżanka [J]a
K: Bo Ala to jest fotogeniczna J: Jeśli ja jestem fotograficzna to (...) K: Fotograficzna? Jestem nowym modelem aparatu
|
#4380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W refrenie jest: "Ona kochać chce, BO PO NOCY nawet dla niej wstaje dzień", a ja słyszałam: "Ona kochać chce, GŁOWĄ NOSEM, nawet dla niej wstaje dzień" Nie bardzo mi pasowało, czemu ona głową i nosem kocha Tzn. o ile jeszcze głowa w miarę pasowała - kocha głową, tzn. rozumem, mądrze itepe, o tyle ten nos, to nijak nie pasował Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

, no, ale myślę sobie, może ona na tym basenie ma nadzieję na poderwanie jakiegoś "księcia". Jednak chciałam się upewnić.

spłatka i scebra (leje jak z cebra)