|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cytat:
|
|
#4112 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
mój mąż też wybrał baby merca,po przejrzeniu całego allegro stwierdził że tylko ten.tylko kolor jaki?ale to już ja zadecyduję
|
|
|
|
#4113 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na razie jest na etapie krojenia warzyw, obierania i wyciągania rzeczy z lodówki a ja wkraczam jak wszystko jest przygotowane. Ale wierzę w niego![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kellysss mi w ogóle nie rosną z 70d do 70b lub małego c.No i tak czekam czy coś drgnie, no ale jest jeszcze czas. Ja ani nie tyje ani nie chudnę, chyba też trochę nie mam z czego. Ja ogólnie jestem za badaniami i jeżeli lekarz nie zleci sama się o nie upomnę. |
|||
|
|
|
#4114 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też jestem tego samego zdania, powinnyśmy chociaż te 9miesięcy o siebie zadbać to jedyna "okazja" ![]() Cytat:
tak to bywa w ciąży spróbuj wieczoremCytat:
![]() Cytat:
hormony szaleją dziewczynom ![]() dziewczyny powiedzcie mi czy jak się idzie na zwolnienie lekarskie przed skończeniem 3 miesiąca ciąży to płatne jest tylko 80% do tego 3 miesiąca?
|
|
#4115 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo, no to ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
Moje oba dzieci miały tyle samo: 57 cm przy urodzeniu i były dość duże, bo 3700 i 4330 ale spokojnie w spacerówce wręcz miały dużo miejsca dla siebie, w dodatku oba urodziły sie w takie miesiące, że wkrótce była zima, śpiwory itd... i spokojnie przejeździły. Teraz maluszek ma byc w marcu, a więc na wiosnę, no to tym bardziej jestem spokojna.
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||
|
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, jestem po pierwszej wizycie, dzisiaj zaczal mi sie 6-ty tydzien i juz widzialam na USG bijace serduszko!
dostalam skierowanie na badania, ale zastanawiam sie dlaczego gin nie zalozyl mi karty ciazy i nie podal PTP? Jak bylo u Was? Zapomnial, czy to na kolejnych wizytach dopiero? |
|
|
|
#4117 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to jest płatne w 100 % nawet jesli jest od pierwszego dnia ciąży Ogólnie od 2009 roku kobieta może wciązy byc na zasiłku chorobowym 270 dni---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
Mi załozyła ginka dopiero w 10 TC, ale to wynikało z tego, że jedna wizyte miałam odwołaną, a jedna dodatkowo i nie było czasu załozyć wcześniej. z reguły zakładają np przy 2 wizycie, róznie to bywa
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||
|
|
|
#4118 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4119 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4121 |
|
Zadomowienie
|
mi też kartę zakładał na drugiej wizycie czyli w 12 tygodniu dopiero
|
|
|
|
#4122 |
|
Zadomowienie
|
no i kurka w końcu skusiłyście mnie tymi dyskusjami o wózkach, żeby coś pooglądać. dotąd nigdy się tym nie interesowałam, więc jestem totalnie zielona w temacie. weszłam na all i bardzo mi się spodobał Quinny Buzz. są dwie wersje - 3 i 4 kołowa. no i która lepsza?? czym się różnią?? pytam tak ogólnie, nie musi byc konkretnie ten model
|
#4123 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Noi jestem już po wizycie. Wiecie co wkurzyłam się, bo nie zrobił mi usg tylko zbadał ręcznie i stwierdził, że wszystko jest w jak najlepszym porządku i że wielkość macicy odpowiadada tygodniowi ciąży. Jak zapytałam czy nie robimy usg to odpowiedział, że nie ma potrzeby teraz ,że powinno się robić dopiero po 10 tyg i , że duża ilość usg szkodzi dziecku
. Powiedział, że za miesiąc mi zrobi a to będzie 12 tydz 5 dzień. Noi zastanawiam się czy nie umówić się na usg prywatnie gdzieś na koniec tyg. bo ja chcę zobaczyć serduszko bijące. A kartę załąża mi na następnej wizycie jak będę mieć już wyniki badań krwi.
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj u gin
i wszystko jest OK 10 tc, widać już małego człowieczka ma 3 cm, ponoć idealnie jak na 10 tc badania dobre, poza tym, że mogła bym mieć niższy cukier i ciśnienie, następna wizyta za 3 tyg. ![]() zdam relację na pewno Cytat:
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek tutaj gondolka jest potrzebna bo niestety ale spacerówka nie jest prosta.... No niby kregosłup jest prosty ale nózki sa tak jakby ugiete i nie mozna do tej spacerówki przezucic za wczesnie dzieciaczka...... Ja sie kochalam w tym wózku.... Kupilam inny bo byl tanszy ale pozniej zalowalam...... Co do kólek.......... Podzielone zdania........... Chyba na polskie drogi lepszy 4 kolowy........ Zawsze jest on bardziej stabilny od 3 kolowca.............. A przy dziurawych i nierównych chodnikach i kraweznikach lepiej miec ta stabilnosc |
|
|
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie się prezentuję, chociaż nadal bardziej podoba mi się Bolder, może bym się skusiła, gdyby był dużo mniejszy od niego ![]() musiałabym oba zobaczyć na żywo obok siebie ja koniecznie chce wózek z gondolką, rozmawiałam z siostrą i ona też miała gondolkę i mówi że dziwnie bez
|
|
#4127 |
|
Zadomowienie
|
kellyss bardzo Ci dziękuję za opinie
a z tańszych to chyba najbardziej podoba mi się Treeco
|
#4128 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale może faktycznie lepiej poczekać...
|
|
#4129 |
|
Zadomowienie
|
Co prawda do porodu jeszcze sporo czasu zostalo, ale bylam dzis jako os towarzyszaca w szkole rodzenia na zajeciach o porodzie i karmieniu. No wiec dowiedzcie sie laseczki czy do szpitala w, ktorym bedziecie rodzic trzeba przynosic wlasne ubranka dla dziecka, bo teraz w wielu szpitalach jest tak, ze szpital ubiera w swoje, a tylko wlasne zakladamy przy wyjsciu. Inhaczej te ansze po prostu zgina, bo jak pielegniarki przebieraja dzieci to wszystkie ciuszki laduja w jednym koszu do prania i raczej juz sie ich nie odzyska. Druga sprawa dla lasek, ktore chca cc rodzic. Dowiedzcie sie tez czy szpital ma na wyposazeniu laktatory, bo po cesarce zazwyczaj dziecko dostaje sie po 12h, a wtedy jesli nie masuje sie piersi i nie stymuluje laktatorem to beda twarde jak kamienie i beda bolaly.
|
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu się zastanawiam,czy ze mną aby wszystko w porządku?! Piersi jak mnie nie bolały,tak nie bolą...jedynie są bardziej nabrzmiałe i gorące. Wydawało mi się,że muszą przynajmniej troszeczkę pobolewać...a tu nic
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mam ostatnio pełno mysli... Tak mi dziwnie ze bezobjawowa ta ciaza...... tez tylko cycki wieksze no i pobolewaja ale jak je dotkne mocniej.... W tamtej ciazy to non stop muł , bóle głowy zyganko i ogólna niemoc przez pierwsze 4 miechy......... A teraz tak jakbym w ciazy nie była ![]() Sa objawy nie dobrze ...nie ma objawów tez zle... Nam to babom chyba nikt nie dogodzi........... ![]() Jest dobrze i z dzidziolkiem wszystko w porzadku rosnie sobie pomalutku i nie przeszkadza mamusi i tego sie czymajmy !!!!!!!!!!! ![]() A złe mysli odpedzamy daleko SIOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!! !
|
|
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zobaczyłam,że odpisałać,to bałam się,że znowu dostanę opiernicz za zle nastawienie,hahahaha
![]() ![]() ![]() ![]() Chyba juz wolałabym mieć wszystkie objawy,niż brak bólu piersi-on przecież zawsze się pojawia!
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcialabys miec wszystkich tych objawow....... Naprawde człowiek czuje sie jak wrak ........... No i ja w pierwszej ciazy to własnie mialam duzo objawow ale piersi mnie nie bolały... takze nie mysl o tym................... No bo zaczne tutaj pałka wymachiwac...hihihi
|
|
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Może już bredze w powodu poźnej godziny :P W czwartek lecimy do Polski na tydzień. Mama zapisala do mnie lekarza,bo chciałabym już wiedzieć,czy wszystko jest w porządku. Zastanawiam się tylko,czy te wszystkie ważne badania będę mogła mieć zrobione przez NFZ,czy jednak będę musiała się udać prywatnie...?
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak z pierwsza ciaza byłam w Pl u gina to prywatnie i badania tez prywatnie....... Widzisz juz niedługo zobaczysz swoje dzieciatko...wiec nie martw sie... .zazdraszczam... Ja musze czekac do 20 wrzesnia................. ............ Jeszcze tylko 27 dni ![]() ok.........ide lulu.................. Pa!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#4136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po cc moze byc inaczej, bo wtedy kobieta jest nie do zycia, nie może wstawac do 24-48 godzin ( podaja basen) z reguły jest na mocnych prochach przeciwbólowych i nie może karmić od razu ( chyba, że miała tylko znieczulenie od pasa w dół i do tego po cc jest dzielna i nie bierze nic przeciwbólowego ) i pewnie tymi dziećmi po cc zajmują sie położne. W ogóle cc to osobny temat, do tego sie inaczej przygotowuje. Jesli chodzi o poród siłami natury , to nie słyszałam od nikogo znajomego, zeby go to spotkało z tymi ciuszkami. Zresztą po to własnie szpitale daja listę rzeczy do zabrania... moze faktycznie w niektórych szpitalach jest tak, że ciuszki są szpitalne- tak więc na pewno trzeba sie dowiedzieć, ale można wejśc tez na stronę szpitala i jesli będa mieli na liście rzeczy koniecznych do porodu licste ciuszków dziecięcych, to będzie wiadomo, że trzeba miec swoje
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-08-25 o 01:02 |
|
|
|
|
#4137 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
widze że dzisiaj to ja tylko nie potrafie spać. Jak nie wstaje robić kanapek mężowi to jakoś zasne jak on się zbiera a co wstane zrobie kanapy i kłade się spowrotem to już się wierce i głodnieje i muszę wstać ![]() Rety jak pomyśle że znowu mam siedzieć tylke godzin sama grrr. Nudy straszne w tym mieszkaniu. Szkoda że nie mam ogrodu. Poprasuje trochę a co potem? iizabelaa super że wszystko dobrze. To musiał być piękny widok jak już jest mały człowieczek iwa00 nie martw się tym że nie zrobił Ci usg. Gin ma racje co za dużo to nie zdrowo. Mi też na tej wizycie nie zrobił, tylko "ręcznie" zbadał. Było mi też smutno no ale trzeba wykazać trochę cierpliwości
|
|
|
|
#4138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzeba być w każdym zorientowanym
|
|
|
|
|
#4140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja się dowiedziałam, że u nas po remoncie porodówki (full wypas teraz jest) możliwe są chyba odwiedziny w pokojach. Nie wiem sama czy to dobrze czy źle, w sumie mąż może spokojnie wchodzić kiedy chce przez to (wcześniej nie wpuszczali) ale jak mi zaczną przyłazić obce osoby? :O Edytowane przez deneb3 Czas edycji: 2010-08-25 o 08:19 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.

z 70d do 70b lub małego c.
to jest płatne w 100 % nawet jesli jest od pierwszego dnia ciąży 

super że wszystko dobrze. To musiał być piękny widok jak już jest mały człowieczek