Kurs tańca na rurze - gdzie ? - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-14, 13:19   #241
secretit
Raczkowanie

Dot.: Kurs tańca na rurze - gdzie ?

Cytat:
Napisane przez Naviette Pokaż wiadomość
Widzę, że niektóre panie się śmieją... A śmiejcie się, jeszcze zobaczycie, jak popularne się to stanie, a w telewizji będą programy pt. "gwiazdy tańczą na rurze!". Wspomnicie moje słowa...
Z tym, że to od 18 lat to na serio? Kurczę, czyli ja odpadam. Eeeech, ale mimo wszystko - jest coś w Gdańsku? :P
Czemu my z takimi kursami jesteśmy tak zacofani?
A tak odchodząc trochę - co myślicie o tancerkach w klubach go-go, itp? Tak się zastanawiam... W końcu to też sztuka, nie?
Zgadzam się czytając różne fora wnioskuję, że jest tyle chętnych a tak mało miejsc żeby tego chociaż spróbować. Byłam na takiej lekcji (świetna sprawa - POLECAM) i mówiąc znajomym pierwsze co widziałam to zniesmaczenie (każdy bez wyjątku pomyślał, że chodzi o kluby nocne itp.) Wyjaśniłam na czym te zajęcia naprawdę polegają i może trochę zdanie zmienili, ale pochodzili do tego z dystansem. Czekać można tylko jak telewizja zrobi z tego "bum" i wszyscy co się śmieją zmienią zdanie . Ale i tak uważam, że ciężko i nie prędko to przyjdzie. Tym bardziej, że tancerki gogo wyczuły biznes i zaczynają prowadzić zajęcia z tańca na rurze, a nie pole dance. Więcej seksapilu niż akrobacji. Więc póki co trzeba dobrze szkołę sprawdzić zanim się do niej pójdzie.

A jeśli chodzi o wiek, min.18lat jest spowodowane tym że pole dance ma taką reputację jaką póki co ma. Instruktorki (szkoły) boją się że rodzice będą przeciwni. Wiem, że w niektórych szkołach na zajęcia mogą wchodzić dziewczyny +16. Kwetia uzgodnienia indywidualnego.
secretit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-19, 13:45   #242
agataa256
Przyczajenie

witam ^^ przypadkowo trafiłam na tą stonke szukałam nauki tańca na rurze w Krk i myślę, ze to jest to :
http://eroticfitness-rasha.blog.onet.pl/ ! ^^

Uczę się w Krakowie, tańcze hip-hop juz 5 rok , ale dzięki pole dance chcialabym dorabiac sobie pieniażki ^^

jeszcze dzis rano zaplanowałam zapis na zajecia indywidualne przynajmniej raz w tygodniu, ale jesli zbieracie małą grupke , to chetnie do was dołącze!!
jednak chce sie temu naprawdę poswiecic a poczatki bedą najtrudniejsze..

czekam na wiadomość, jesli ktoś chce do mnie dołączyć ^^ pozdr
agataa256 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-19, 21:18   #243
Velvetrope
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agataa256 Pokaż wiadomość
witam ^^ przypadkowo trafiłam na tą stonke szukałam nauki tańca na rurze w Krk i myślę, ze to jest to :
Już było o tej stronie na tym wątku Przeszukaj
Velvetrope jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-21, 11:38   #244
maladorka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agataa256 Pokaż wiadomość

Uczę się w Krakowie, tańcze hip-hop juz 5 rok , ale dzięki pole dance chcialabym dorabiac sobie pieniażki ^^

jeszcze dzis rano zaplanowałam zapis na zajecia indywidualne przynajmniej raz w tygodniu, ale jesli zbieracie małą grupke , to chetnie do was dołącze!!
jednak chce sie temu naprawdę poswiecic a poczatki bedą najtrudniejsze..

czekam na wiadomość, jesli ktoś chce do mnie dołączyć ^^ pozdr

Kraków wita, tez cos tam sobie tancze i chcialam sprobowac erotic dance, bylam nawet na jednych zajeciach : http://eroticfitness-rasha.blog.onet.pl/
niestety strona wyglada bardzo profesjonalnie, gorzej z rzeczywistoscia. Zajec bylo kilka, ja sie zalapalam na jedne, calkiem sympatyczne, szkoda ze po nich zadne sie wiecej nieodbyly...telefon nie odpowiada, pisane maile i smsy nie skutkuja rowniez. Chyba klientki zostaly zlekcewazone. Nie znam innego miejsca w krakowie , czekam na wiadomosci.
maladorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-28, 15:04   #245
kudliczek
Rozeznanie

tez jestem zainteresowana lekcjami w Krakowie, szukałam w googlach,ale niczego nie znalazłam
kudliczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-29, 10:20   #246
maladorka
Przyczajenie

Znalazlam w internecie szkołę erotic i pole dancing pod adresem : rynek kleparski 4/13 (4 piętro na domofonie "szkoła tańca), napisalam maila i dostalam odpowiedz ze zajecia juz trwaja i zapraszaja mnie w srode o 18, przyznam ze nie bylam tam jeszcze, ale chyba sie wybiore...moze ktos cos wie wiecej?
Znalazlam tez zajecia sexy dance, nie jest to taniec na rurze, ale fajna sprawa, np. elementy tanca na krzesle, jak dla mnie bomba! Teraz byly warsztaty, natomiast zajecia regularne od wrzesnia, (szkola dance floor).
Stary 2010-08-04, 16:11   #247
noelia007
Raczkowanie

Muszę przyznać, że jestem zainteresowana, ta perspektywa zdobycia umiejętności w tańcu na rurze jest fascynująca.
Myślicie, że tych klubów będzie coraz więcej w Polsce?

Poszperałam troszkę i znalazłam dziewczynę, która dosłownie jest GENIALNA!

http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=u6KnUW9N3Zo

Fajnie mieć taką pasję, dosyć specyficzna.
Są jakieś osoby, które tańczą w jakichś klubach właśnie w tym stylu? Albo takie dziewczyny, które chodzą na kursy?
Czy jest trudno na początku, czy każdy jest w stanie nauczyć się kilku figur, takich podstawowych.Nie mówię tutaj o perfekcji, bo nawet nie wiem jak miałaby ona wyglądać w moim wydaniu.

Pozdrawiam!
Stary 2010-08-04, 19:39   #248
Velvetrope
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maladorka Pokaż wiadomość
Znalazlam w internecie szkołę erotic i pole dancing pod adresem : rynek kleparski 4/13 (4 piętro na domofonie "szkoła tańca), napisalam maila i dostalam odpowiedz ze zajecia juz trwaja i zapraszaja mnie w srode o 18, przyznam ze nie bylam tam jeszcze, ale chyba sie wybiore...moze ktos cos wie wiecej?
Znalazlam tez zajecia sexy dance, nie jest to taniec na rurze, ale fajna sprawa, np. elementy tanca na krzesle, jak dla mnie bomba! Teraz byly warsztaty, natomiast zajecia regularne od wrzesnia, (szkola dance floor).
Pisałam na poprzedniej stronie o tej szkole. Mnie ta ich strona internetowa jakoś nie zachęca... Ale daj znać jak było, kto tam uczy, może Ci powiedzą jakie trenerki mają kwalifikacje, bo może nie ma co się zniechęcać stroną
Stary 2010-08-04, 21:43   #249
noelia007
Raczkowanie

O tak, jak ktoś ma jeszcze jakieś informacje to bardzo proszę napisać.
Przede wszystkich jak miał ktoś jakieś doświadczenia związane z tym tańcem.Nawet jednogodzinne zajęcie.

Pozdrawiam.
Stary 2010-08-04, 23:52   #250
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez noelia007 Pokaż wiadomość
Muszę przyznać, że jestem zainteresowana, ta perspektywa zdobycia umiejętności w tańcu na rurze jest fascynująca.
Myślicie, że tych klubów będzie coraz więcej w Polsce?

Poszperałam troszkę i znalazłam dziewczynę, która dosłownie jest GENIALNA!

http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=u6KnUW9N3Zo

Fajnie mieć taką pasję, dosyć specyficzna.
Są jakieś osoby, które tańczą w jakichś klubach właśnie w tym stylu? Albo takie dziewczyny, które chodzą na kursy?
Czy jest trudno na początku, czy każdy jest w stanie nauczyć się kilku figur, takich podstawowych.Nie mówię tutaj o perfekcji, bo nawet nie wiem jak miałaby ona wyglądać w moim wydaniu.

Pozdrawiam!
Widziałam już to
Nie znam się ale wątpię by były lepsze od niej w tym fachu. W pełni zasługuje na tytuł, który jej przyznano.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 10:19   #251
maladorka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Velvetrope Pokaż wiadomość
Pisałam na poprzedniej stronie o tej szkole. Mnie ta ich strona internetowa jakoś nie zachęca... Ale daj znać jak było, kto tam uczy, może Ci powiedzą jakie trenerki mają kwalifikacje, bo może nie ma co się zniechęcać stroną
Wiem, że pisałaś , stamtąd wzięłam adres szkoły, ale co najciekawsze adres www już nie działa! Na zajęcia jeszcze nie dotarłam...
Stary 2010-08-08, 21:38   #252
acabar83
Przyczajenie

Czy ktoras z was wie moze cos o tym - www.sunsetgirl.pl? Szukam czegos w katowicach i trafilam na ta strone. Rozmawialam telefonicznie z wlascicielka i wydawala sie sympatyczna. Dzieki za jakiekolwiek informacje.
acabar83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-08, 21:46   #253
ad11
Przyczajenie

Witam dziewczyny z Łodzi i okolic.

Wiem gdzie w Łodzi można zapisać się na taki kurs od września , ale wcześniej organizują "Dni Otwarte", w dniach 28-29 sierpnia , podczas których można się zapisać , poznać instruktorki a także dowiedzieć się wszystkiego o samym tańcu , - sama trochę się wstydzę , może znalazłyby się jeszcze jakieś chętne byłoby nam z pewnością rażniej.
Dla chętnych podaję swojego i-meila luxphu@op.pl

pozdrawiam.
ad11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-10, 13:49   #254
anuch
Przyczajenie

Velvetrope, czy udało Wam się zorganizować jakąś grupę?
Ja też byłabym bardzo chętna do nauki w Krakowie.
anuch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-11, 22:09   #255
joanna975
Raczkowanie

O, w Krakowie mówicie Natchnęła mnie do takiego pomysłu książka pt."Striptizerki doradzają jak dobrze wyglądać nago" Jennifer Axen i Leigh Phillips. Chciałam zrobić zwykły taniec dla mojego faceta a zaczęłam myśleć o takich kursach
joanna975 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-12, 08:59   #256
maladorka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez joanna975 Pokaż wiadomość
O, w Krakowie mówicie Natchnęła mnie do takiego pomysłu książka pt."Striptizerki doradzają jak dobrze wyglądać nago" Jennifer Axen i Leigh Phillips. Chciałam zrobić zwykły taniec dla mojego faceta a zaczęłam myśleć o takich kursach

Spróbuj zajęć sexy dance są w ofercie krakowskich szkół tańca, myśle że ci to bardzo pomoże. Naprawdę polecam!
Stary 2010-08-14, 14:13   #257
Velvetrope
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuch Pokaż wiadomość
Velvetrope, czy udało Wam się zorganizować jakąś grupę?
Ja też byłabym bardzo chętna do nauki w Krakowie.
Hej, ja czekam aż się jakaś szkoła otworzy
Stary 2010-08-15, 00:17   #258
iba1810
Przyczajenie

GG do iba1810

Pomozcie od pol roku poszukuje kursu lub szkoly tanca w SZCZECINIE! czy ktos wie cos na ten temat?
iba1810 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 17:49   #259
wysportowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Velvetrope Pokaż wiadomość
Hej, ja czekam aż się jakaś szkoła otworzy
ja też
wiadomo już coś konkretnego jesli chodzi o krk?
wysportowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 20:28   #260
blueskye
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iba1810 Pokaż wiadomość
Pomozcie od pol roku poszukuje kursu lub szkoly tanca w SZCZECINIE! czy ktos wie cos na ten temat?
Ja również jestem zainteresowana kursem albo szkołą tańca w Szczecinie!

Ech, wiele osób patrzyło na mnie z niedowierzaniem, jak im mówiłam, że bardzo chciałabym się nauczyć takiego tańca dla siebie i mojego mężczyzny. Wyglądam na bardzo spokojną i poukładaną dziewczynę
A ja kocham taniec, a taka jego odmiana mnie również bardzo interesuje
blueskye jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 12:36   #261
Velvetrope
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wysportowana Pokaż wiadomość
ja też
wiadomo już coś konkretnego jesli chodzi o krk?
Hej, znalazłam dziś na necie takie ogłoszenie, wklejam:

Cześć

Już wkrótce otwiera się pierwsza w Małopolsce profesjonalna szkoła pole dance. Wszystkie zainteresowane dziewczyny mogą zgłaszać się na adres
zapisydds@gmail.com. Po ustaleniu grafiku zostaną wysłane aktualne informacje na Wasze adresy e-mailowe.
Serdecznie zapraszamy!
Stary 2010-08-25, 13:03   #262
yasiu071
Przyczajenie

Panie urzędujące we Wrocławiu zapraszamy na zajęcia do Pole Dance Studio

tu parę materiałów ze studio:

reportaż faktów

materiał kręcony w trakcie zajęć pole dance

zdjęcia robione podczas zajęć

pozdrawiam
yasiu071 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 23:11   #263
ad11
Przyczajenie

Witam
Byłam dzisiaj wraz z koleżanką na Drzwiach Otwartych Pole Dance w Szkole Tańca Peter. Było sympatycznie i na luzie. Na początku dwie Panie instruktorki prezentowały krótki pokaz a następnie wszystkie uczestniczki mogły osobiście popróbować swoich sił i umiejętności pod nadzorem instruktorek ,które bardzo chętnie udzielały rad . Jutro również się tam wybieramy i zapiszemy na kurs który rozpoczyna się od 1 września.
Jeśli chodzi o zajęcia terminy, oraz ceny- to można wszystko uzgodnić na miejscu lub drogą e-mail.
Pozdrawiam
Stary 2010-08-28, 23:24   #264
noelia007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ad11 Pokaż wiadomość
Witam
Byłam dzisiaj wraz z koleżanką na Drzwiach Otwartych Pole Dance w Szkole Tańca Peter. Było sympatycznie i na luzie. Na początku dwie Panie instruktorki prezentowały krótki pokaz a następnie wszystkie uczestniczki mogły osobiście popróbować swoich sił i umiejętności pod nadzorem instruktorek ,które bardzo chętnie udzielały rad . Jutro również się tam wybieramy i zapiszemy na kurs który rozpoczyna się od 1 września.
Jeśli chodzi o zajęcia terminy, oraz ceny- to można wszystko uzgodnić na miejscu lub drogą e-mail.
Pozdrawiam
W jakim to mieście, w Krakowie?
I powiedz mi jeszcze czy twoje pierwsze spotkanie z rurą było drastyczne czy wręcz przeciwnie?
Bo jestem ciekawa czy moje wyobrażenie o łatwości tego tańca znajdzie odzwierciedlenie w rzeczywistości.
Trzeba być silną, atletyczną kobietą, z mięśniami?
I trzeba coś wcześniej trenować, żeby były widoczne rezultaty?
Czy to szkoły typowo dla początkujących, które wcześniej NIC z tańcem wspólnego nie miały.
Stary 2010-08-29, 22:47   #265
ad11
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez noelia007 Pokaż wiadomość
W jakim to mieście, w Krakowie?
I powiedz mi jeszcze czy twoje pierwsze spotkanie z rurą było drastyczne czy wręcz przeciwnie?
Bo jestem ciekawa czy moje wyobrażenie o łatwości tego tańca znajdzie odzwierciedlenie w rzeczywistości.
Trzeba być silną, atletyczną kobietą, z mięśniami?
I trzeba coś wcześniej trenować, żeby były widoczne rezultaty?
Czy to szkoły typowo dla początkujących, które wcześniej NIC z tańcem wspólnego nie miały.
Witam
Na wstępie chyba cię zamartwię ponieważ ta Szkoła mieści się w Łodzi.
Nawiązując jednak do Twoich zapytań to powiem tak : pierwszy dzień trochę był meczący ale to za sprawą tego że uczestniczyłam w nim całe cztery godziny i jednak zmęczenie dało się we znaki .Tak to był mój
pierwszy kontakt z rurą i już dziś wiem że nie ostatni . Napewno nie był drastyczny wręcz przeciwnie , ale nie wątpliwie trzeba użyć trochę siły aby wykonywać różne elementy tego tańca , przy czym jeżeli będziesz dokładnie słuchać instuktorki jak należy je wykonywać będzie ci zdecydowanie łatwiej i lżej np.( chwytanie rurki , ustawienie pozycji ciała itd. ), a zatem nie trzeba być atletą .Niekoniecznie trzeba trenować coś innego aby osiągnąć widoczne rezultaty zarówno umiejętności tanecznych jak również doskonalenia swojej sylwetki.
Szkoła ta prowadzi zajęcia zarówno dla osób początkujących , a także dla tych którzy mieli już wcześniej kontakt z tym tańcem.
Pozdrawiam
Stary 2010-08-31, 15:46   #266
star doll
BAN stały

http://www.makbet.pl/artykul/3026/ta...y-obraza-boska
swietny artykul napisany przez meski punkt widzenia, zgadzam sie z nim w 100%. zenada te tance-bez urazy,ale kazdy ma prawo, dla kazdego cos innego. tylko skutki moga byc rozne. tych argumentow tego pana niestety nie przebijecie, powodzenia w tancuhe he.
star doll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 19:20   #267
Velvetrope
Rozeznanie

Słaby artykuł w moim mniemaniu. Idąc tokiem rozumowania tego pseudo pisarza, który nota bene nie ma odwagi nawet podpisać się pod artykułem swoim imieniem i nazwiskiem (podobnie jak wielu innych tego typu na portalach plotkarskich), musimy uznać, że tanga argentyńskiego też ludzie nie powinni tańczyć... Ba, nawet UNESCO powinno się zapaść pod ziemię, że wpisało coś takiego na listę dziedzictwa kulturalnego ludzkości. W końcu tango też z burdelu wyszło. A te figury, które ludzie tańczą, ta bliskość dwójki obcych sobie ludzi... fuj, be, błe Nie wiadomo jakie mogą być tego skutki

Edytowane przez Velvetrope
Czas edycji: 2010-08-31 o 19:22
Stary 2010-08-31, 19:42   #268
star doll
BAN stały

z ta roznica, ze przy tangu sie nikt nie rozbiera, dzieci moga sie go uczyc w szkolach tanca, ogladaja tango w TZG, a na kurs tanca na rurze dziecka nie zapiszesz. od rury sie zaczyna, a konczy sie na... poza tym nie kazdy chce byc kojarzony z burdelem, wyobrazmy sobie rodzinny, niedzielny obiad, siedzi mlode malzenstwo, rodzice i ew. tesciowie lub dziadkowie i wnusia oznajmia, ze uczeszcza na taki kurs, babunia napewno jest w 7 niebie. moze jeszcze dzieci w podstawowkach zaczna uczyc tanca na rurze na WFie skoro to takie modne i godne uwagi branie przykladu z pan lekkich obyczajow skoro juz taka profesja zagoscila w fitnesach.

Edytowane przez star doll
Czas edycji: 2010-08-31 o 19:48
star doll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-31, 20:00   #269
Velvetrope
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez star doll Pokaż wiadomość
z ta roznica, ze przy tangu sie nikt nie rozbiera, dzieci moga sie go uczyc w szkolach tanca, ogladaja tango w TZG,
Najpierw zobacz prawdziwe tango argentyńskie, bo w TZG, to nie jest tango argentyńskie

Każdy ma swoje zdanie. Rozumiem, że próbujesz ludzi sprowokować, ja już się wypowiedziałam, więcej nie będę
Stary 2010-09-01, 14:08   #270
yasiu071
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez star doll Pokaż wiadomość
z ta roznica, ze przy tangu sie nikt nie rozbiera, dzieci moga sie go uczyc w szkolach tanca, ogladaja tango w TZG, a na kurs tanca na rurze dziecka nie zapiszesz. od rury sie zaczyna, a konczy sie na... poza tym nie kazdy chce byc kojarzony z burdelem, wyobrazmy sobie rodzinny, niedzielny obiad, siedzi mlode malzenstwo, rodzice i ew. tesciowie lub dziadkowie i wnusia oznajmia, ze uczeszcza na taki kurs, babunia napewno jest w 7 niebie. moze jeszcze dzieci w podstawowkach zaczna uczyc tanca na rurze na WFie skoro to takie modne i godne uwagi branie przykladu z pan lekkich obyczajow skoro juz taka profesja zagoscila w fitnesach.
Pozwolę sobie zauważyć, że poza granicami naszego kraju panuje całkiem inne myślenie w tym temacie. Uczęszczanie na pole dance jest traktowane jak każda inna forma zajęc i o tym się mówi otwarcie, bez niepotrzebnego wstydu.

Kolejna sprawa, mi taniec na rurce nijak nie kojarzy się z burdelem. Jeśli już to z klubem ze stripteasem, a te swoim poziomem niejednokrotnie przerastają o kilka klas tak zwane normalne kluby.

I na koniec - gdybyśmy zawsze wszyscy robili tylko to, co się podoba naszym mamom i babciom, to dalej byśmy polowali na mamuty zwożąc łupy do jaskini taczkami na kwadratowych kołach.
yasiu071 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości