|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]()
![]() |
#4112 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Skoro nie wpuszczą TŻ to może mama z Tobą posiedzi? Zawsze to lepiej niż samemu na pooperacyjnej. Dasz radę, to tylko 3 dni a później już całe życie razem. Będzie mnóstwo czasu żeby się sobą nacieszyć.
U nas mąż zaraz po cc może być z żoną i dzieckiem. Cytat:
Jemy widelcem i nożem, "ściągając" po kawałku cukinię wraz z nadzieniem ze skórki. Jak duża i mocno dojrzała cukinia do obieramy przed nadziewaniem i też jest ok. Zapomniałam napisać, że my ostatecznie zdecydowaliśmy się na opłacenie prywatnej położnej. Wcześniej twierdziłam, że na pewno nie będę nikomu płaciła za coś co mi się należy (500-600 zł), ale mąż mnie namówił. Jego nakręciły koleżanki w pracy (jest jedynym facetem na 10 osób w zespole ![]() ![]() Przekonały Go a on mnie.Podzwoniłam do kilku mich koleżanek które korzystały z takiej usługi, porozmawiałam z moim lekarzem (też z tego szpitala) i decyzja zapadła. Mam już namiary na konkretną położną i dzisiaj będę dzwoniła. ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Ja piekę bez przykrycia w 180 stopniach w termoobiegu, coś ok 20-30 minut aż cukinia będzie miękka (bo farsz nie jest surowy). Sprawdzaj miękkość widelcem.
![]() |
#4113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Szczęsliwa dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze pranie
![]() I wózek, mamy go już 2 miesiące ale chyba nie wklejałam. To wersja z gondolą, spacerówka schowana.
#4115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale czuje ze moja to bedzie kloc! bo wyjdzie wtedy jak bedzie miala ochote albo jak juz naprawde nie bedzie mogla sie ruszyc... ![]() bordowa... jesli Cie to pocieszy to u mnie tez jest ryzyko, ze nie bedzie mojego meza przy porodzie... ![]() juz powoli zaczynam sie przyzwyczajac do tej ewentualnosci, denerwuje mnie tylko to ze on nie widzi w tym nic zlego. wszyscy nasi znajomi mowia ze bedzie sobie plul w brode jak go to ominie, a on np wczoraj wyjechal z tekstem "przy narodzinach syna, na pewno bede"... niby to mial byc zart... ![]() ![]() Szczesliwa, ninaad, natchnelyscie mnie z ta cukinią ![]() ![]() Szczesliwa ![]() ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-24 o 15:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4116 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ale jeszcze za wcześnie 36 tc. W przyszłym tygodniu już mogę, teraz nie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4117 |
Rozeznanie
|
Aaneczka- usciski dla Domika, bidulek
![]() Pomi- badz dzielna! Jestesmy z Toba! Ewcia, Majki- my jemy cukinie czy kabaczka ze skorka ![]() ![]() Ray- ja tez robie zupe z cukinii i tez wrzucam, ze skorka ![]() I jest! W koncu jest! ![]() Jakas dobra wiadomosc dzisiaj. ![]() Odebralam wyniki i cukier mam wrecz niski - 71(norma 70-110) ![]() Hemoglobina -12,2 ![]() Hematokryt, po miesiacach 32 wreszcie w normie- 36,9 ![]() nawet leukocytoza mi spadla do 11,1 ![]() Najwazniejsze, ze cukier dobry, ze Alek najprawdopodobniej rosnie skokami i ze dalej moge spokojnie powrocic do jedzenia na noc tych paskudnych kaszek Bebiko. ![]()
#4118 | ||
Zadomowienie
|
Kilka dziewczyn pisało, że tez ma mdłości.Ja w sumie pare razy miałam,ale to tak delikatnie.Hihi powracają wspomnienia I trymestru,mnie np ostatnio wszystko śmierdzi i to nie powiem czym,bo jak Cię mdli to lepiej,żebyś nie wiedziała
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Zuziczka super,że wyniki dobre ![]()
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-08-24 o 15:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4119 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam sporo,ale ty to masz chyba ze 3 razy wiecej ![]() Fajny ten wozek. Zgrabna rama ![]()
![]() |
#4120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że wyniki dobre ![]() A jak cukinia młodziutka to pewnie, że można bez skórki. Ja mam cukinie z działki rodziców i do nadziewania wykorzystujemy te trochę przerośnięte, a w nich skórka jest twarda.
![]() |
#4121 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ZUZICZKO gratuluje udanych wyników ![]() ![]() dziewczyny, dziś farbuję włoski ![]() ![]() ![]()
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-08-24 o 15:58 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie kupowałyście dziewczyny kosmetyki dla maluszka i jakiej firmy jeśli można wiedzieć bo na all jest dużo taniej ale jakoś boje się kupowac kosmetyki na all Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-08-24 o 16:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4123 |
Wtajemniczenie
|
Szczęśliwa To nie chodzi o to, że akurat faceta nie wpuszczają tylko chyba nikogo na pooperacyjną nie wpuszczają niestety. Jeśli dotrwam do poniedziałku to się dowiem na wizycie dokładnie. Troszkę mnie pocieszyłaś, dzięki za słowa otuchy
![]() mszu No u mnie wiadomo na 100%, że będę sama bo niestety mam cc ... A mieliśmy rodzić razem ![]() naked21 Chcę zobaczyć efekty! ![]() enis84 Ja kupiłam większość Nivea, w sklepach, gdzie akurat promocje były ![]()
#4124 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
nie, nie mam juz do tego siły... zreszta juz mi troche kasy szkoda... Cytat:
w apetce : sudokrem, linomag, oillatum SOFT (plyn do kapieli) w rossmanie: puder z Nivea, chusetczki nawilzane z papers sensitive innych kosmetykow nie kupuje narazie, (dokupic zawsze mozna w kazdej chwili), bo jesli okaze sie ze ma alergie to po co ma sie to zmarnowac.
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-24 o 16:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4125 |
Zakorzenienie
|
Pomidorka no to czekamy na wieści od ciebie
![]() Mężu Mpik dzięki za relację, niech dziewczyny szybko wracają do domku Świetna sprawa. Sama bym chciała mieć taką garderobę, do której można wejść i gdzie jest mnóstwo półek i miejsca na wieszaki i nic nie trzeba upychać
#4126 | |||||
Zakorzenienie
|
Taką naszą garderobę też mamy i jest super, bo w innych pokojach nie mamy szaf, wszystkie ciuchy i buty są w garderobie i tam mam też suszarki do ubrań i deskę do prasowania.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
http://allegro.pl/medela-oslona-form...186617456.html Cytat:
Wózek bardzo fajny. Kolorki też, fajny, że bez wzorków (typu kwiatki, serca, koła), których w wózkach nie lubię ![]() Cytat:
Ja kupiłam w Auchan (HIPP - krem na odparzenia i pielęgnacyjny do buźki), na allegro - Sudokrem i Oilatum Soft (emulsję do kąpieli), dostałam zestaw Johnsona i resztę kupię w aptece.
![]() |
#4127 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Enis,ja kosmetyki kupowałam trochę na all,troche w sklepie i w aptece.Po prostu czatowałam na jakieś promocje i już ![]()
![]() |
#4128 |
Zakorzenienie
|
abz - tak super sprawa. jak ma się jeden tzw. nieużywany pokoik to warto chociaż jego połowę przerobić na taką garderobę. Jednak im więcej masz miejsca tym więcej rzeczy i w końcu w dużym pomieszczeniu jest ciasno. Dlatego bardzo sie cieszę, że nie mamy piwnicy
![]()
#4129 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam tez linomag i ziajke krem od 1 dnia zycia- to na allegro. Sudocremu nie kupuje, kupie jesli bedzie potrzebny. Naked- a jaka bedziesz po farbowaniu? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a moj wczoraj wyjechał z tym tekstem jak rozmawialam z jego koleznka ze studiow przez telefon, jak jej to powtorzylam to ona skomentowala to podobnie jak Ty , po czym złosliwie dodała "najpierw to sobie tego syna musi zrobic ![]() ![]()
![]() |
#4131 |
Zakorzenienie
|
Kasienka1701 - u nas tak sie żartuje, że jak będzie wnuk to jest dziadek i żona dziadka, a jak jest dziewczynka-wnuczka to jest babcia i mąż babci (a nie dziadek
![]() ![]() naked - na pewno nowy image będzie super ![]()
#4132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak wogóle to mnie wkurza takie coś, nie wiem czy u Was też tak się mówi ale np moją mamę często pytają na mieście jak spotka kogoś znajomego czy będzie babcią czy żoną dziadka, bo niby sobie ktoś wymyślił że jak jest wnuczek to babcia nie jest babcią tylko żoną dziadka a jak jest wnuczka to babcia jest babcią a dziadek mężem babci dla mnie to paranoja ![]() wkurza mnie to strasznie, moją mamę zresztą też bo robi jej się przykro że będzie żoną dziadka a nie babcią ![]() wzięła bym tego kto to wymyślił i ![]() co to wogóle za róznica czy bedzie wnuczek czy wnuczka, ludzie chyba nie mają innych problemów i wymyślają ![]() Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-08-24 o 16:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4133 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moja pani gin mówiła że to jest błąd na + - 500g Cytat:
I dziękuję za listę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wróciłam z basenu o jak fajnie Trochę się odstresowałam tą pracą moja ... Jutro mamy szkołę rodzenia a w czwartek do rodziców na pogrzeb... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4134 |
Zadomowienie
|
aaneczka1984,
![]() Pomidora, trzymam kciuki za jutro ![]() Szczęśliwa, dużo tych ciuszków chyba masz ![]() ![]() ![]() Co do prywatnej położnej, to jest to dobra decyzja. Nas nie stać, więc nie będziemy nikomu płacić. Zuziczka, super, że wyniki masz takie dobre ![]() naked21, czekamy na efekty farbowania ![]() enis84, moja teściowa też często powtarzała (zanim poznała płeć), że "ciekawe, czy będzie w końcu prawdziwą babcią"- ma samych wnuków i nasz jest następny... No comment... Za to moi rodzice się cieszą jak nie wiem, bo to pierwsze wnuczę ![]() ![]() Kurcze, po ostatnim zwiększeniu częstotliwości odwiedzania kibelka w celu zrobienia nr 2, teraz jakiś potworny zastój ![]() A z moim brzuchem od kilku dni masakra. Boli, spina się i kłuje niesamowicie... Szykuj się do wyjścia Borysku... jak można mamusię tak męczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4135 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Na początku w ogóle nie mogłam się przestawić i nawet zaliczyłam jeden krótki powrót do blondu na 2 miesiące (chyba w czerwcu 2004 bo jakoś tak na wesele mojego brata), ale ostatecznie zrezygnowałam bo włoski mi się niszczyły. No a potem jak poznałam tż-ta, którego fascynują ciemnowłose kobiety to już w ogóle zostałam z ciemnymi włoskami ![]() Cytat:
Do buzi i pupy krem Ziajka - w aptece. Mam jeszcze sudocrem oraz puder Delfi. Kupowałam w aptece bo była promocja -25% w sieci aptek Dr Max ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie, nie, to kręgosłup z przeciążenia, jak leżę to przechodzi. Tyle, że nie jestem w stanie zbyt długo leżeć ![]()
![]() |
#4136 |
Zadomowienie
|
To pytanie juz na pewno padło i pewnie nie raz (prosze wybaczyc, ale nazwyczajniej na swiecie nie chce mi sie ryc po tych naszych plotach
![]() ![]() Powiedzcie mi, DROGIE Panie kotre teoretycznie maja rodzic SIŁAMI NATURY, co zabieracie do mycia krocza po porodzie? tatum rosa... ok! płyn do higeny intymnej (marka?) mydło szary jeleń (uzywała kotras z Was kiedys?) Klarissa, nie zebym Ci chciała " cukrowac" ;-) bo tego nie lubie, ale jestes zywym przykladem powiedzenia "ładnemu we wszytkim ładnie"! ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-24 o 17:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4137 |
Zakorzenienie
|
witajcie
mało się udzielam,ale coś ostatnio nastroju nie mam widze też że niektórym mdłości wróciły mi też blee i coraz częstsze bóle na @ czyli chyba skurcze co do kosmetyków ja mam z hippa i kupowałam na all Pomidora to już jutro ujrzysz Tymka ale masz dobrze trzymaj sie ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- klarissa fajnie ci we wszytskich kolorkach,ano jak taki przeskok to zawsze sie trudno przestawic mszu ja biorę lactacyd i tatum rosa
#4138 |
Wtajemniczenie
|
Klarissa W czarnym najlepiej
![]() Ja miałam krwistoczerwone, potem rude, kasztanowe, czarne, brąz, czarne, teraz jakiś rudo-blond ![]() ![]() ![]()
#4139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4140 |
Zakorzenienie
|
Klarissa - w ostatnim kolorku najlepiej
![]() mszu - Tantum Rosa, Lactacyd, ewent. szare mydło
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.