|
|
#4141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
własnie takie ma sprawiać wrażenie ten film
|
#4142 |
|
Zadomowienie
|
ostatnio hm Incepcja, a teraz Niezasłane łóżka
Zawsze trzeba działać. Źle czy dobrze, okaże się później. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, się nie żałuje (A. Sapkowski) |
|
|
|
#4143 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnia piosenka bardzo fajny film.. o milosci z elementami dramatu
Holiday z m.in. Cameron Diaz i Kate Winslet- polecam szczegolnie porzuconym lub samotnym kobietom film daje nadzieje pokazuje ze koniec zwiazku to nie koniec swiata
|
|
|
|
#4144 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwielbiam Holiday! <3
|
|
|
|
#4145 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze narzeczony mimo woli z sandra bullock Polecam!!!!!!!! Świetna komedia
|
|
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak!
![]() Cytat:
![]() ![]() Oglądałam 3 razy ![]() Karaluszysko - tak przy okazji, to dodałabym te tytuły, do listy tych "dobrych" komedii romantycznych więc jeśli jeszcze nie widziałaś - to zachęcam
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2010-08-24 o 14:38 |
|
|
|
|
#4147 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4148 |
|
Raczkowanie
|
i ja polecam Narzeczony mimo woli. Świetny film.
|
|
|
|
#4149 |
|
Wtajemniczenie
|
Prince of Persia
Ech no, podeszłam do niego z dużą tolerancją, (powodowana sentymentem do gry sprzed stu lat) nastawiając sie na "ot taki film na luźny wieczór z piwkiem", ale i tak zgrzytało... Strasznie komputerowy, naciągany, te nieszczęsne pościgi - gdy jeden bohater ucieka przez całe miasto, zza każdego rogu, wyłania się tabun wrogów i oczywiście nigdy nie dają rady go złapać, parcour - zwłaszcza w wydaniu siedmiolatka... No i do bólu sztampowe postaci. |
|
|
|
#4150 |
|
Raczkowanie
|
Obejżałam ostatnio Dear Jonh, w sumie tylko dlatego że uwielbiam Channinga ale się miło zaskoczyłam
sporo osób te film skrytykowało, ale na mnie wywarł pozytywne wrażenie i nawet się trochę wzruszyłam
|
|
|
|
#4151 |
|
Raczkowanie
|
bardzo podobal mi sie film Oszukana z Angelina Jolie dramat oparty na faktach taki dla kazdego wiec polecam
|
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Zgon na pogrzebie ale 2010 amerykańska wersja
- z nudów można obejrzeć, 3 razy się zaśmiałam, porównuje do oryginalnej wersji i może dlatego tak słabo 4/10
|
|
|
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
Seks w wielkim mieście 1 - 3/10, ale to i tak za dużo, aż 3 z sentymentu do serialu. A ten film to przykład, że czasami lepiej nie uszczęśliwiać ludzi na siłę wersjami filmowymi seriali. Nuda, nuda, nuda... Jak dobrze, że nie miałam czasu wybrać się na to do kina.
Obsessed - 5,5/10 - a to przykład na to, że niektóre piosenkarki powinny zostać piosenkarkami. Przy całej mojej sympatii dla Beyonce, w tym filmie wypadła bardzo blado. Poza tym sama fabuła filmu to stary, oklepany temat - szczęśliwe małżeństwo i ta trzecia, która zasadza się na przystojnego, wykształconego i zakochanego w swojej żonie pana. Tak więc wszystko przewidywalne. Ale duży plus za trzymającą w napięciu akcję. Beyonce piękna! A i dużym plusem jest aktor grający Dereka Charlesa - Idris Elba. |
|
|
|
#4154 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio u mnie na ekranie - "Zapach kobiety". Prawdziwie głęboki film, jeden z najlepszych dramatów jakie widziałam. Znów utwierdzam się w przekonaniu, że Al Pacino to jeden z najlepszych aktorów ostatnich czasów.
Edytowane przez ShowEmotion Czas edycji: 2010-08-24 o 22:26 |
|
|
|
#4155 |
|
BAN stały
|
Szepty i krzyki- film ma bardzo ponury i depresyjny wydźwięk. Bohaterkami są kobiety, które nie potrafią otworzyć się na drugiego człowieka, choć rozpaczliwie potrzebują bliskości. Wszechobecna samotność aż bije z ekranu. Wydawało mi się momentami, że niektóre sceny są przesadzone, dlatego moim zdaniem, tylko ktoś kto miał podobne doświadczenia jest w stanie w pełni zrozumieć bohaterki. Długie ujęcia, liczne zbliżenia na twarze aktorów zmuszają widza do koncentracji na obrazie, tworzą cały klimat filmu. Fabuła powstała w oparciu o sen reżysera, stąd np. męczące kontrasty czerwieni z czernią i bielą. Warto zobaczyć szepty i krzyki, ale trzeba się na ten film przygotować. 7/10
Mieć i nie mieć- Humphrey'a Bogarta kupuję w każdej roli, więc pewnie będę nieobiektywna Jestem oczerowana starym kinem, a mieć i nie mieć doskonale tę epokę odzwierciedla. Film to opowieść o powoli rodzącym się uczuciu, przyjaźni i niebezpieczeństwie, które groziło nawet tym, którzy nie chcieli mieszać się w politykę. 9/10Tak to się teraz robi- Poszłam do kina na ten film z nastawieniem na obejrzenie odmóżdząjacej komedyjki, niestety humoru w niej zbyt dużo nie ma. Plusem jest to, że obraz jest lekki i nie przytłacza, mimo że, niektóre wydarzenia umieściłabym w kategorii tragicznych. Podoba mi się zakończenie, które udowadnia, że miłość to nie zawsze fajerwerki i motylki w brzuchu. Jason Bateman stworzył całkiem udaną kreację i sprawił, że bohater mimo wielu wad i denerwujących cech da się lubić. Oczywiście jest pare scen do bólu ckliwych i "amerykańskich". Można obejrzeć, ale niekoniecznie w kinie. 5/10 |
|
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
ja teraz pochłaniam serial Modern Family - jest świetny!
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
to nie wyliczanki. Napisz cos więcej o filmie, o swoich wrażeniach, dodaj ocenę
|
#4158 |
|
Konto usunięte
|
Away we go- z polecenia KawyMarcepanowej
Historia pary, która w przełomowym dla siebie momencie, jakim jest oczekiwanie na dziecko szuka dla siebie właściwego miejsca. Muszą odkryć co naprawdę jest dla nich ważne, czego oczekują od związku. Film jest uroczy i momentami naprawdę przezabawny a momentami wzruszający. Nie jest to jeden z tych filmów, które zapadają w pamięć na długo czy wywierają jakieś niesamowite wrażenia ale po jakich pozostaje takie ciepełko na sercu 8/10
|
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
cieszę się, że Ci się spodobał
![]() Pokój dziecięcy (Peliculas para no domir) Jak zobaczyłam, że jest hiszpański horror, którego jeszcze nie oglądałam, musiałam to nadrobić, jednak trochę mnie rozczarował. Ogólnie mówiąc to historia o młodej parze z dzieckiem zamieszkałej w nowo kupionym domu z historią, niestety nie są jedynymi lokatorami. Schemat niby znany i powtarzany tysiące razy, ale przyznam, że film jest dość oryginalny i kilka momentów przyprawiło mnie o skok na krześle, dodając to, że oglądałam go ok. 23 . Nie jest jakiś bardzo przerażający, że spać nie można, ale obejrzeć i tak polecam. 7/10.
|
|
|
|
#4160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Otwierał drzwi, przepuszczał ją przodem, a wówczas lekko ocierała się o niego ramieniem i żyła tym do końca dnia. Albo podawała mu szklankę herbaty i czubkami palców - przypadkowo? - dotykała jego palców, po czym rozmyślała o tym przez całą noc. Do następnego spotkania... |
|
|
|
|
#4161 |
|
Wtajemniczenie
|
Skleroza mnie dopadła i nie wiem, czy już pisałam o tym filmie. Trudno, najwyżej zdubluję.
Dwa w jednym ("Blow dry"). Film opowiada o Philu (Alan Rickman), który mieszka z nastoletnim synem Brianem (Josh Hartnett) w małym angielskim miasteczku. Phil jest fryzjerem, który kiedyś odnosił wiele sukcesów. Jego była żona Shelley (Natasha Richardson) odeszła od niego z jego modelką, Sandrą (Rachel Griffiths). Pewnego dnia okazuje się, że w miasteczku organizowane są fryzjerskie mistrzostwa kraju. Rodzina i znajomi starają się namówić Phila do występu na zawodach. Film bardzo mi się podobał. Bardzo dobrze dobrana obsada. Może trochę przewidywalny, ale miło się go oglądało. Podobno jest to komedia, ale ja bym bardziej podciągnęła to pod komediodramat. 7/10 |
|
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
Przerwana lekcja muzyki,(Girl, Interrupted) - 10/10
Wyjątkowo wrażliwa młoda dziewczyna trafia do szpitala psychiatrycznego,gdzie stwierdza się u niej "psychoneurotyczną reakcję depresyjną i zakłócenie wzorca osobowości". Dwuletni pobyt okazuje się dla niej prawdziwą szkołą życia, a zwłaszcza przyjaźń z Lisą,jedną z pacjentek która buntuje się przeciwko wszystkim i wszystkiemu.Polecam ten film Duże dzieci,(Grown ups) - 5/10 Pięciu przyjaciół z dzieciństwa spotyka się po 30 latach,na pogrzebie byłego trenera koszykówki. Przy okazji na nowo przeżywają szkolne czasy, nabijają się z siebie i usiłują pokazać dzieciom, że można się bawić tak jak za dawnych czasów.Niezła komedia na zabicie czasu i chwilowe poprawienie humoru
|
|
|
|
#4164 |
|
Raczkowanie
|
Też widziałam zakonice, nawet choć ciśnienie w normie, bynajmniej u mojej koleżanki:P
Widział ktoś film Number 23? Ryje mózg 8/10Dear John- dramacik, daje 4/10 czytałam książke 2 razy! i 2 razy ryczałam, szlochałam i co tam jeszcze->" I wciąż ją kocham" polecam ![]() ogólnie Nicholas Sparks pisze cudnie i jest idealny dla romantyczek
Kobieta wierzy, że 2+2 zmieni się w 5, jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę. Edytowane przez loolyyy Czas edycji: 2010-08-25 o 12:27 |
|
|
|
#4165 |
|
Wtajemniczenie
|
Number 23? Uwielbiam
![]() 9/10 W ogóle lubie thrillery psychologiczne. I Jim Carrey też fajnie zagrał, wczuł się w rolę
Otwierał drzwi, przepuszczał ją przodem, a wówczas lekko ocierała się o niego ramieniem i żyła tym do końca dnia. Albo podawała mu szklankę herbaty i czubkami palców - przypadkowo? - dotykała jego palców, po czym rozmyślała o tym przez całą noc. Do następnego spotkania... |
|
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o własnie, przypomniałas mi, że oglądałam "Noce w Rodanthe" też na podstawie ksiązki Sparksa. Powiem, że książka była ciekawsza, przeczytałam ją w jeden dzien, a film mi się dłużył. Wogóle R. Gere nie pasował mi w roli chirurga, jakiegos zabłąkanego w życiu faceta.. W filmie przedstawili go jako wiecznie naburmuszonego faceta, a w ksiazce wcale tak nie było.. Za to głowna bohaterka - ok 7/10 ( dodałam sporo punktów za końcówkę)
|
|
#4167 |
|
Raczkowanie
|
W nocy po raz enty, kultowy film the Beach
![]() mam taki senstyment do tego filmu, chociaż ogladany po raz X już jakoś szczególnie nie ekscytuje. Ale te widokiiii... ^^ |
|
|
|
#4168 |
|
Raczkowanie
|
co do Sparksa to Szkoła uczuć- ekranizacja książki "jesienna miłość" - 5/10 naciągane! choć nie powiem oglądałam kilka razy w przypływie doznań i uczuć
![]() co do Number 23- dałam 8 gdyż tak mi zamącił w głowie, że siedziałam i przeliczałam swe daty, no tak nie może byc ![]() jeśli chodzi o tego typu filmy, które wpływają na mnie gorzej niż źle to: "Egzorcyzmy Emily Rose"- no fucking way i nigdy wiecej. Oglądałam sama! 9/10 Paranormal Activity?- jazda ekstremalna ( jak dla mnie ) ale czekam na dwójke
Kobieta wierzy, że 2+2 zmieni się w 5, jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę. Edytowane przez loolyyy Czas edycji: 2010-08-25 o 15:11 |
|
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4170 |
|
Raczkowanie
|
mam te nuty na kompie
wszystkie puszczam je na chandre by sie dobić emocjonalnie![]() a odruch mam ten sam i dlaczego mnie to nie dziwi?
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:57.

- z nudów można obejrzeć, 3 razy się zaśmiałam, porównuje do oryginalnej wersji i może dlatego tak słabo 4/10