Ostatnio obejrzane filmy cz. III - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-24, 12:28   #4141
loolyyy
Raczkowanie

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III

własnie takie ma sprawiać wrażenie ten film
Stary 2010-08-24, 12:48   #4142
riave
Zadomowienie

ostatnio hm Incepcja, a teraz Niezasłane łóżka

(A. Sapkowski)
riave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 12:51   #4143
muszka123
Raczkowanie

Ostatnia piosenka bardzo fajny film.. o milosci z elementami dramatu

Holiday z m.in. Cameron Diaz i Kate Winslet- polecam szczegolnie porzuconym lub samotnym kobietom film daje nadzieje pokazuje ze koniec zwiazku to nie koniec swiata
muszka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 12:53   #4144
aleksandrajoanna
Wtajemniczenie

Uwielbiam Holiday! <3
aleksandrajoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 12:56   #4145
muszka123
Raczkowanie

jeszcze narzeczony mimo woli z sandra bullock Polecam!!!!!!!! Świetna komedia
Stary 2010-08-24, 14:35   #4146
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrajoanna Pokaż wiadomość
Uwielbiam Holiday! <3
Tak! Film, niektórzy tu na forum, okrzyknęli już banalnym itp, ale ja uważam, że jest przeuroczy

Cytat:
Napisane przez muszka123 Pokaż wiadomość
jeszcze narzeczony mimo woli z sandra bullock Polecam!!!!!!!! Świetna komedia
Świetny! Uśmiałam się na nim Oglądałam 3 razy

Karaluszysko - tak przy okazji, to dodałabym te tytuły, do listy tych "dobrych" komedii romantycznych więc jeśli jeszcze nie widziałaś - to zachęcam

Edytowane przez talkative2
Czas edycji: 2010-08-24 o 14:38
talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 15:21   #4147
Karaluszysko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez talkative2 Pokaż wiadomość
Karaluszysko - tak przy okazji, to dodałabym te tytuły, do listy tych "dobrych" komedii romantycznych więc jeśli jeszcze nie widziałaś - to zachęcam
"Narzeczonego mimo woli" nie widziałam, ale skoro taki fajny, to obejrzę
Karaluszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 15:34   #4148
manillia
Raczkowanie

i ja polecam Narzeczony mimo woli. Świetny film.
manillia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 16:19   #4149
pola_m
Wtajemniczenie

Prince of Persia

Ech no, podeszłam do niego z dużą tolerancją, (powodowana sentymentem do gry sprzed stu lat) nastawiając sie na "ot taki film na luźny wieczór z piwkiem", ale i tak zgrzytało... Strasznie komputerowy, naciągany, te nieszczęsne pościgi - gdy jeden bohater ucieka przez całe miasto, zza każdego rogu, wyłania się tabun wrogów i oczywiście nigdy nie dają rady go złapać, parcour - zwłaszcza w wydaniu siedmiolatka... No i do bólu sztampowe postaci.
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 20:51   #4150
amante
Raczkowanie

Obejżałam ostatnio Dear Jonh, w sumie tylko dlatego że uwielbiam Channinga ale się miło zaskoczyłam sporo osób te film skrytykowało, ale na mnie wywarł pozytywne wrażenie i nawet się trochę wzruszyłam
amante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 21:12   #4151
muszka123
Raczkowanie

bardzo podobal mi sie film Oszukana z Angelina Jolie dramat oparty na faktach taki dla kazdego wiec polecam
Stary 2010-08-24, 21:47   #4152
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Zgon na pogrzebie ale 2010 amerykańska wersja - z nudów można obejrzeć, 3 razy się zaśmiałam, porównuje do oryginalnej wersji i może dlatego tak słabo 4/10
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 22:07   #4153
Marbella85
Zakorzenienie

Seks w wielkim mieście 1 - 3/10, ale to i tak za dużo, aż 3 z sentymentu do serialu. A ten film to przykład, że czasami lepiej nie uszczęśliwiać ludzi na siłę wersjami filmowymi seriali. Nuda, nuda, nuda... Jak dobrze, że nie miałam czasu wybrać się na to do kina.

Obsessed - 5,5/10
- a to przykład na to, że niektóre piosenkarki powinny zostać piosenkarkami. Przy całej mojej sympatii dla Beyonce, w tym filmie wypadła bardzo blado. Poza tym sama fabuła filmu to stary, oklepany temat - szczęśliwe małżeństwo i ta trzecia, która zasadza się na przystojnego, wykształconego i zakochanego w swojej żonie pana. Tak więc wszystko przewidywalne. Ale duży plus za trzymającą w napięciu akcję. Beyonce piękna! A i dużym plusem jest aktor grający Dereka Charlesa - Idris Elba.
Marbella85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 22:23   #4154
ShowEmotion
Raczkowanie

Ostatnio u mnie na ekranie - "Zapach kobiety". Prawdziwie głęboki film, jeden z najlepszych dramatów jakie widziałam. Znów utwierdzam się w przekonaniu, że Al Pacino to jeden z najlepszych aktorów ostatnich czasów.

Edytowane przez ShowEmotion
Czas edycji: 2010-08-24 o 22:26
ShowEmotion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 07:35   #4155
Dosiak
BAN stały

Szepty i krzyki- film ma bardzo ponury i depresyjny wydźwięk. Bohaterkami są kobiety, które nie potrafią otworzyć się na drugiego człowieka, choć rozpaczliwie potrzebują bliskości. Wszechobecna samotność aż bije z ekranu. Wydawało mi się momentami, że niektóre sceny są przesadzone, dlatego moim zdaniem, tylko ktoś kto miał podobne doświadczenia jest w stanie w pełni zrozumieć bohaterki. Długie ujęcia, liczne zbliżenia na twarze aktorów zmuszają widza do koncentracji na obrazie, tworzą cały klimat filmu. Fabuła powstała w oparciu o sen reżysera, stąd np. męczące kontrasty czerwieni z czernią i bielą. Warto zobaczyć szepty i krzyki, ale trzeba się na ten film przygotować. 7/10

Mieć i nie mieć- Humphrey'a Bogarta kupuję w każdej roli, więc pewnie będę nieobiektywna Jestem oczerowana starym kinem, a mieć i nie mieć doskonale tę epokę odzwierciedla. Film to opowieść o powoli rodzącym się uczuciu, przyjaźni i niebezpieczeństwie, które groziło nawet tym, którzy nie chcieli mieszać się w politykę. 9/10

Tak to się teraz robi- Poszłam do kina na ten film z nastawieniem na obejrzenie odmóżdząjacej komedyjki, niestety humoru w niej zbyt dużo nie ma. Plusem jest to, że obraz jest lekki i nie przytłacza, mimo że, niektóre wydarzenia umieściłabym w kategorii tragicznych. Podoba mi się zakończenie, które udowadnia, że miłość to nie zawsze fajerwerki i motylki w brzuchu. Jason Bateman stworzył całkiem udaną kreację i sprawił, że bohater mimo wielu wad i denerwujących cech da się lubić. Oczywiście jest pare scen do bólu ckliwych i "amerykańskich". Można obejrzeć, ale niekoniecznie w kinie. 5/10
Dosiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 08:35   #4156
talkative2
Zakorzenienie

ja teraz pochłaniam serial Modern Family - jest świetny!

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 09:28   #4157
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez riave Pokaż wiadomość
ostatnio hm Incepcja, a teraz Niezasłane łóżka
to nie wyliczanki. Napisz cos więcej o filmie, o swoich wrażeniach, dodaj ocenę

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 09:59   #4158
201803300917
Konto usunięte

Away we go- z polecenia KawyMarcepanowej
Historia pary, która w przełomowym dla siebie momencie, jakim jest oczekiwanie na dziecko szuka dla siebie właściwego miejsca. Muszą odkryć co naprawdę jest dla nich ważne, czego oczekują od związku. Film jest uroczy i momentami naprawdę przezabawny a momentami wzruszający.
Nie jest to jeden z tych filmów, które zapadają w pamięć na długo czy wywierają jakieś niesamowite wrażenia ale po jakich pozostaje takie ciepełko na sercu 8/10
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 10:38   #4159
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

cieszę się, że Ci się spodobał

Pokój dziecięcy (Peliculas para no domir)
Jak zobaczyłam, że jest hiszpański horror, którego jeszcze nie oglądałam, musiałam to nadrobić, jednak trochę mnie rozczarował. Ogólnie mówiąc to historia o młodej parze z dzieckiem zamieszkałej w nowo kupionym domu z historią, niestety nie są jedynymi lokatorami. Schemat niby znany i powtarzany tysiące razy, ale przyznam, że film jest dość oryginalny i kilka momentów przyprawiło mnie o skok na krześle, dodając to, że oglądałam go ok. 23 . Nie jest jakiś bardzo przerażający, że spać nie można, ale obejrzeć i tak polecam. 7/10.
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 11:08   #4160
m a d e i r a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
cieszę się, że Ci się spodobał

Pokój dziecięcy (Peliculas para no domir)
Jak zobaczyłam, że jest hiszpański horror, którego jeszcze nie oglądałam, musiałam to nadrobić, jednak trochę mnie rozczarował. Ogólnie mówiąc to historia o młodej parze z dzieckiem zamieszkałej w nowo kupionym domu z historią, niestety nie są jedynymi lokatorami. Schemat niby znany i powtarzany tysiące razy, ale przyznam, że film jest dość oryginalny i kilka momentów przyprawiło mnie o skok na krześle, dodając to, że oglądałam go ok. 23 . Nie jest jakiś bardzo przerażający, że spać nie można, ale obejrzeć i tak polecam. 7/10.
Ja niedawno też oglądałam hiszpański horror "Zakonnica". Podobał mi się, ciekawa historia i zaskakujące zakończenie, chociaż niektóre momenty były lekko nudnawe. To jest historia kilku dziewcząt które uczą się w katoliciej szkole, ich nauczycielka - zakonnica, znęca się nad nimi, ale historia dopiero rozkręca się kiedy dowiaduje się że jedna z dziewczyn jest w ciąży. Dałabym tak z 6,5/10.

Do następnego spotkania.
..
m a d e i r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 11:28   #4161
Karaluszysko
Wtajemniczenie

Skleroza mnie dopadła i nie wiem, czy już pisałam o tym filmie. Trudno, najwyżej zdubluję.
Dwa w jednym ("Blow dry").
Film opowiada o Philu (Alan Rickman), który mieszka z nastoletnim synem Brianem (Josh Hartnett) w małym angielskim miasteczku. Phil jest fryzjerem, który kiedyś odnosił wiele sukcesów. Jego była żona Shelley (Natasha Richardson) odeszła od niego z jego modelką, Sandrą (Rachel Griffiths). Pewnego dnia okazuje się, że w miasteczku organizowane są fryzjerskie mistrzostwa kraju. Rodzina i znajomi starają się namówić Phila do występu na zawodach.
Film bardzo mi się podobał. Bardzo dobrze dobrana obsada. Może trochę przewidywalny, ale miło się go oglądało. Podobno jest to komedia, ale ja bym bardziej podciągnęła to pod komediodramat.
7/10
Karaluszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 11:32   #4162
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m a d e i r a Pokaż wiadomość
Ja niedawno też oglądałam hiszpański horror "Zakonnica". Podobał mi się, ciekawa historia i zaskakujące zakończenie, chociaż niektóre momenty były lekko nudnawe. To jest historia kilku dziewcząt które uczą się w katoliciej szkole, ich nauczycielka - zakonnica, znęca się nad nimi, ale historia dopiero rozkręca się kiedy dowiaduje się że jedna z dziewczyn jest w ciąży. Dałabym tak z 6,5/10.
ja wyłączyłam po 20 minutach, bo się bałam

Stary 2010-08-25, 12:22   #4163
witch_18
Zakorzenienie

Przerwana lekcja muzyki,(Girl, Interrupted) - 10/10
Wyjątkowo wrażliwa młoda dziewczyna trafia do szpitala psychiatrycznego,gdzie stwierdza się u niej "psychoneurotyczną reakcję depresyjną i zakłócenie wzorca osobowości". Dwuletni pobyt okazuje się dla niej prawdziwą szkołą życia, a zwłaszcza przyjaźń z Lisą,jedną z pacjentek która buntuje się przeciwko wszystkim i wszystkiemu.Polecam ten film

Duże dzieci,(Grown ups) - 5/10
Pięciu przyjaciół z dzieciństwa spotyka się po 30 latach,na pogrzebie byłego trenera koszykówki. Przy okazji na nowo przeżywają szkolne czasy, nabijają się z siebie i usiłują pokazać dzieciom, że można się bawić tak jak za dawnych czasów.Niezła komedia na zabicie czasu i chwilowe poprawienie humoru
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 12:26   #4164
loolyyy
Raczkowanie

Też widziałam zakonice, nawet choć ciśnienie w normie, bynajmniej u mojej koleżanki:P

Widział ktoś film Number 23? Ryje mózg 8/10

Dear John- dramacik, daje 4/10 czytałam książke 2 razy! i 2 razy ryczałam, szlochałam i co tam jeszcze->" I wciąż ją kocham" polecam
ogólnie Nicholas Sparks pisze cudnie i jest idealny dla romantyczek

Edytowane przez loolyyy
Czas edycji: 2010-08-25 o 12:27
loolyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 12:31   #4165
m a d e i r a
Wtajemniczenie

Number 23? Uwielbiam
9/10
W ogóle lubie thrillery psychologiczne. I Jim Carrey też fajnie zagrał, wczuł się w rolę

Do następnego spotkania.
..
m a d e i r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 13:07   #4166
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loolyyy Pokaż wiadomość
Też widziałam zakonice, nawet choć ciśnienie w normie, bynajmniej u mojej koleżanki:P

Widział ktoś film Number 23? Ryje mózg 8/10

Dear John- dramacik, daje 4/10 czytałam książke 2 razy! i 2 razy ryczałam, szlochałam i co tam jeszcze->" I wciąż ją kocham" polecam
ogólnie Nicholas Sparks pisze cudnie i jest idealny dla romantyczek

o własnie, przypomniałas mi, że oglądałam "Noce w Rodanthe" też na podstawie ksiązki Sparksa. Powiem, że książka była ciekawsza, przeczytałam ją w jeden dzien, a film mi się dłużył. Wogóle R. Gere nie pasował mi w roli chirurga, jakiegos zabłąkanego w życiu faceta.. W filmie przedstawili go jako wiecznie naburmuszonego faceta, a w ksiazce wcale tak nie było..
Za to głowna bohaterka - ok
7/10 ( dodałam sporo punktów za końcówkę)

Stary 2010-08-25, 13:35   #4167
amante
Raczkowanie

W nocy po raz enty, kultowy film the Beach
mam taki senstyment do tego filmu, chociaż ogladany po raz X już jakoś szczególnie nie ekscytuje.
Ale te widokiiii... ^^
amante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 15:09   #4168
loolyyy
Raczkowanie

co do Sparksa to Szkoła uczuć- ekranizacja książki "jesienna miłość" - 5/10 naciągane! choć nie powiem oglądałam kilka razy w przypływie doznań i uczuć

co do Number 23- dałam 8 gdyż tak mi zamącił w głowie, że siedziałam i przeliczałam swe daty, no tak nie może byc

jeśli chodzi o tego typu filmy, które wpływają na mnie gorzej niż źle to:
"Egzorcyzmy Emily Rose"- no fucking way i nigdy wiecej. Oglądałam sama! 9/10

Paranormal Activity?- jazda ekstremalna ( jak dla mnie) ale czekam na dwójke

Edytowane przez loolyyy
Czas edycji: 2010-08-25 o 15:11
loolyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 15:17   #4169
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loolyyy Pokaż wiadomość
co do Sparksa to Szkoła uczuć- ekranizacja książki "jesienna miłość" - 5/10 naciągane! choć nie powiem oglądałam kilka razy w przypływie doznań i uczuć

co do Number 23- dałam 8 gdyż tak mi zamącił w głowie, że siedziałam i przeliczałam swe daty, no tak nie może byc

jeśli chodzi o tego typu filmy, które wpływają na mnie gorzej niż źle to:
"Egzorcyzmy Emily Rose"- no fucking way i nigdy wiecej. Oglądałam sama! 9/10

Paranormal Activity?- jazda ekstremalna ( jak dla mnie) ale czekam na dwójke
co racja to racja - czytając ksiązkę o wiele bardziej ryczałam niż oglądając film. Chociaż na filmie mam teraz odruch psa Pawłowa - tylko słyszę piosenkę 'Only hope" zaczynam płakać

Stary 2010-08-25, 15:31   #4170
loolyyy
Raczkowanie

mam te nuty na kompie wszystkie puszczam je na chandre by sie dobić emocjonalnie
a odruch mam ten sam i dlaczego mnie to nie dziwi?

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości