|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
Kobiety w ciazy zwolnic nie mozna wedlug polskiego prawa. ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Jak wyjdzie, ze jestes to bedziesz musiala isc do gina zaczac brac folik i dbac o siebie. Wiec nie pieprz glupot. Rob test i juz. Bedziesz miala jasnosc. |
||
|
|
|
#2012 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
Cytat:
Mari zrób ten test, będziesz miała jasność Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry W miarę się wyspałam. Popijam kawkę i idę zrobić sobie jakieś śniadanko
|
|||||
|
|
|
#2013 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Miramej Cytat:
![]() Jaaa, jakie Ty słodkie bonusy wklejasz Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dla chcącego nic trudnego ![]() To co Wy robiliście ![]() marica , żeby było jednak po Twojej myśli.Unholy miłego wypoczynku. --- Witam się z kawką Maciuś miał dzisiaj pobudkę wiertarą z góry ![]() Idę do Cukierka .
|
|
|
#2014 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
nie no potem wstawie i ocenicie... chcialabym bardzo cos zmienic bo mam dosc juz wlosow takich dluzszych... a nie wiem czy krotka by mi pasowala - mam dosc geste wlosy i zeby jako tako wygladaly musza byc dosc mocno wycieniowanea prostownicy nie mam ![]() Amelka zasypia przy cycu i wiem ze jak przyjdzie czas na lozeczko to bedzie meka, ale za nic nie oddalabym tych chwil i bede na razie usypiac przy cycu - zreszta inaczej nie da rady... Cytat:
jaki spust, super ma apetyt. Ameli to musi podpasowac dzien i zje troche ze sloiczka, czasami cos z naszego obiadu jak jej pasuje a najczesciej to malo je innych rzeczy poza cycusiem Cytat:
Cytat:
witam sie z kawka, nocka ok dzis wstalysmy o 8.30 czeko Amelka nie kaszle w ogole tylko jakos jej mleko zalecialo i zaczela kaszlec i zwymiotowala od tego, lekarz ja widzial w poniedzialek i ok. a pojde po niedzieli na szczepienie to tez beda badac. |
|||||
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
My juz przed drugim sniadaniem ![]() Milego dnia Wszystkim Ciotkom dziekujemy
|
#2016 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ladna pogoda dzisiaj, musze pranie malej wstawic i na spacerek wyjdziemy teraz bo nie wiadomo czy pogoda sie nie popsuje po poludniu chociaz z moim ryjem to raczej powinnam w domu siedziec glupia zamiast isc do dermatologa to sama dedukuje i stwierdzilam ze to mam ta dermatoze-kupilam wczoraj hascovir i posmarowalam na noc a dzis skora czerwona i suchy wior-szczypie niesamowicie-posmarowalam kremem emolium normalnie nie mam kiedy isc do lekarza, dentysta sie klania, ginekolog a teraz dermatolog![]() stwierdzilam tez ze to mam z jakiegos jedzenie-odstawiam wiec narazie wszystkie fast foody i ostre przyprawy oraz nabial(wtedy tez lakarka kazala nie jesc tych rzeczy) moze nie wroci, bo napewno to nie z kosmetykow-caly czas te same uzywam wczoraj uslyszalam od Werci slowko "mleko" i pokazala na drzwi ze mam isc zrobic ![]() Cytat:
po czym podchodzi za kilka minut i bierze butle, zrobi pare lykow i znowu mi przynosiCytat:
Cytat:
narazie oswajam mala ze szczoteczka
|
|
#2017 |
|
BAN stały
|
ja tez Amelke oswajam ze szczoteczka, widzi jak my myjemy zeby i probuje nasladowac... tylko chyba za twarda jest ta szczoteczkka bo jak zachaczy o dziasla to potem juz nie chce myc... musze poszukac innej moze i poki co czesciej daje jej ta aka na palec i sama sobie drapie zabki i dziaselka
dodalam nowy album - z moimi wlosami i kilka fotem domku bo kiedys obiecalam. salon z kuchnia. a wlosy to jakie sa widac - ja zreszta tez ... dodam ze maja tendencje do krecenia sie i sa dosc geste.poprosze was o opinie co do fryzury i kolorku
|
|
|
|
#2018 | ||
|
Zakorzenienie
|
a ja bez książki sama taki sposób wybrałam.
Potem jak czytałam książkę od Karo to stwierdziłam że dużo się zgadza. Cytat:
Ani razu nie usypiałam na rękach, i ani jednej nocy nie spała z nami w łóżu, mimo że zdarzyło mi się ją położyć między nas.Ona po prostu nie umie.Nasze łóżko może kojarzy jej się ze zabawą i wygłupami bo od razy kombinacje alpejskie odstawiała i tyle było ze spania. Cytat:
Bardziej traktuje to jako "oswajanie" Marico i co? nie odezwałaś się co mam myśleć?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Marico i jak tam sprawy się mają? Slepa dobrze pisze, że jak się okaże, zę jednak jesteś w ciąży, to nie można Cię zwolnić. Na pewno wszystko sie ułoży Unholy miłego wypoczynku na działce Aniu mi sie podobasz w obu sukienkach, chciaz tak jak pisała p4w lepiej modeluje górę czerwona Skierko zaraz obejrze zdjęcia i może coś mi do głowy przyjdzie...Tuli my jeszcze nie myjemy zębów. Ale dzisiaj u nas zimno.. Siedzę i marzną mi stopy Chyba trzeba będzie sandały do pawlacza schowac , bo znając życie zaraz będe miała katar.Laski polećcie jakis dobry krem pod oczy Do tej pory używałam Cliniqa AntiGravity, ale nigdzie się na zakupy nie wybieramy teraz, a na allegro tyle przepłacać to mi się nie chce![]()
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-08-25 o 10:21 |
|
|
|
#2020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o Ciebie to pierwsze co mi się rzuca w oczy to Twoja bluzka - nie powinnaś przy swojej posturze nosić golfów golfy dobrze wyglądają tylko na osobach, które mają dobrze zaznaczoną linię żuchwy i długą szyję u Ciebie taka bluzka skraca Ci szyję, powiększa biust i sprawia, ze stajesz się bardziej przysadzista nie chcę Cię urazić, żadna z nas nie jest idealna i powinna wiedzieć "jak się nie ubierać" ![]() wracając do włosów - masz typowy polski kolor - popielaty blond ![]() ja osobiście takiego nie lubię, choć sama taki mam i odkąd pamiętam w zależności od nastroju zawsze go rozjaśniałam albo przyciemniałamzależy czy chcesz robić kolor sama czy u fryzjera - jeśli sama nie polecam blondów, bo trudno samej go uzyskać, ciemniejeszy kolor łatwiej samej zrobić fajnie moze jakiś chłodny orzech, zeby zrobić Twój kolor w bardziej wyrazisty no chyba, ze chcesz bardziej radykalnej zmiany ![]() stojąca grzywka wydłuża Ci twarz, więc albo dłuższa wyprostowana albo zupełnie bez, trudno tak ocenić nie widząc Cię na żywo, ale jeszcze się przypatrzę włosów bym nie skracała jakoś bardzo - zostawiłabym długość do ok ramion, ale żeby je ujarzmić musiałabyś prostować, bo inaczej stoją i się puszą (mam z resztą ten sam problem )no i makijaż oczu, bo masz delikatną oprawę oczu, a brwi i rzęsy to już koniecznie ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
ogólnie uważam, ze kremy pod oczy to wyrzucanie pieniędzy, bo zauważyłam, ze równie dobrze sprawują się w tej roli normalne kremy do twarzy tylko trzeba wybrać taki, który nie podrażnia ostatnio zaszalałam i kupiłam sobie serum Clarinsa Restorative i jestem zadowolona
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-08-25 o 10:25 |
||
|
|
|
#2021 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
czyli dla mnie jakie bluzki? chce koniecznie cos zmienic i kolorek tez moge dac jakis mocniejszy - maz jest za jasniejszym ale ja chyba nie Kasiu a ty moze cos podpowiesz w spr makijazu?? |
|
|
|
|
#2022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Skierko maluj oczy Najlepsze bluzki dla Ciebie to te w szpic, wyszczuplą trochę ramiona i wyeksponują biustMam nadzieję, że Cię nie uraziłam ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Dzięki
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie też by wyglądało z jakimś wisiorkiem, ale musi być długi i nie może kończyć się na wysokości biustu tylko poniżej - zaraz poszukam przykładowej stylizacji przy twojej strukturze włosów (mam taką samą) polecam zainwestować w prostownicę, bo inaczej rozpuszczone włosy wyglądają jak bym wstała z łożka i się nie uczesała (u Ciebie podejrzewam jest gorzej, bo masz gęściejsze włosy ode mnie) - wyciąganie na szczotce nic nie pomagało w moim przypadku, bo suszarka wzmagała puszenie włosów jeśli chcesz przyciemnić to na początek moze jakiś łagodny orzech/brąz, żeby Ci ciemny nie wyszedł (farby do użytku domowego z kolorach brązowych z reguły wychodzą ciemniej niz na opakowaniu - weź to pod uwagę przy wyborze koloru) makijaż - koniecznie tusz do rzęs (może być stalowy jak się obawiasz zbyt mocnego makijażu) i kredka albo cień do brwi albo idź na hennę (zmieszany łagodny brąz z szarym najlepiej wychodzi)
|
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Angy ja polecam Redermic LRP
|
|
#2025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wolę dołożyć kasę z kremu pod oczy na lepszy krem do twarzy, z maskami robię tak samo, choć tu trudniej mi znaleźć coś nie drażniącego
|
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz o nim poczytam, ale możesz tak na szybko powiedzieć "co on robi"?
|
|
#2027 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
dzieki co do makijazu to mam tusz czarny ale zawsze mi sie wydawalo ze jak pomaluje rzesy to zawsze za mocno i zle to wyglada. cien zawsze nakladalam na kacikach oczu ciemniejszy - pewnie tez zle robilam... nie znam sie i i nstynktownie sie malowalam. kredka u mnie chyba odpada bo jak dol pomaluje to masakra nie wiem jak gora by wygladala... piszcie dziewczyny kazda rada cenna dla mnie, nie chce juz tak wygladac
|
||
|
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
tu połączenie kopertowego dekoltu w szpic z długim naszyjnikiem
|
|
#2030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, z kolei jak ja sie nie pomaluję to mi mówią, że wyglądam jak choraAle nie musisz wcale używać czarnego tuszu, może być brązowy albo szary. A kredkę to tak, że u góry na cała powiekę i delikatnie rozetrzeć (najlepiej kup sobie taka z gąbeczką od razu), a na dole to taką delikatną, do 3/4 od zewnętrznej części oka i tez rozetrzeć, żeby nie była taka ordynarna. Najlepsza będzie dla Ciebie chyba szara, szaro-brązowa. Cytat:
Chyba go wypróbuję
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-08-25 o 10:57 |
||
|
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
ide jakis obiadek malej ugotowac poki zasnela i pranie wywiesic
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja podobnie jak angy - wygladam na zaspaną i chorą jak się nie umaluję ![]() wczoraj oglądałam program jak się nie ubierać z dziewczyną bardzo podobną do Ciebie (tzn. typ urody) i zmienili ją fantastycznie, więc nie mów, ze nie da rady poprawić - wszystko da radę ja jesteś w domu umaluj się delikatnie - jak angy radziła i chodź po domu zerkaj na siebie, po kilku godzinach popatrz w lustro i gwarantuje, ze będzie naturalnie i jak zmyjesz to będzie goło ![]() oprócz czerni są też inne kolory - Ty jesteś typem lato, więc wybieraj zawsze wszystko co z szarością, przydymione kolory (kolorowe kosmetyki też - tusz, kredka z szarością zawsze), a w farbach zawsze z opisem "popielaty", "chłodny".. a brwi bardzo zmieniają wyraz twarzy i polecam spróbować najpierw kredką czy cieniem, a potem ew henna
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-08-25 o 11:03 |
|
|
|
|
#2033 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
dzieki za rady inne mamusie tez prosze o wskazowki - chyba ze nie ma juz dla mnie nadziei ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
dzieki
|
||
|
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Svi jak tam przybyło trochę mocy...?
|
#2035 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
znow kiepski dzien zaczal sie od placzu ehh w piatek mamy TZ rocznice, nie sadze zeby w ogole pamietal, zreszta ja tez nic nie przygotowal Cytat:
za ta cene to szajs teraz uwazam - ten pstryczek przy mechanizmie paskoego opuszczania oparcia juz sie popsul, wozek sie poprul w dwoch miejscach, ze stelaza wypadla jedna sruba mocujaca i w ogole uwazam, ze ten wozek to tandeta na przestrzeni czasu - kosztowal nie malo jak na spacerowke a za ta cene to uwazam, ze mozna kupic duzo lepsza aha i podnozek jest za krotki, malemu wystaja juz nogi poza jezeli zalezy Ci na duzych kolach to poczytaj opinie i spojrz w sklepie na ten, moja kumpela chce go kupic, wyglada dosc fajnie http://allegro.pl/q-babyactive-2010-...187706378.html dzwonil dzis do mnie facet, ze buty juz sa to chyba nie ma sensu wysyla osobno co?
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
próbuj, próbuj bo tylko tak dojdziesz w czym Ci najlepiej
|
|
#2037 |
|
Rozeznanie
|
Marico trzymam kciuki!! oby dzis przyszla @
Ania0104 dla mnie czerwona super!! choc w obu wygladasz super ![]() u nas dzis piekna pogoda, choc wiatr wieje. jedziemy dzis do chirurga, bo mala ma jakis guzek na plecach ![]() wiecie ze za tydzien bedzie 1 szy dzien w zlobku??? ryczec mi sie chce jak mysle o tym
|
|
|
|
#2038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
|
|
#2039 |
|
Rozeznanie
|
narazie zbadac co to jest. dostaslam skierowanie do chirurga i musi zobaczyc. boje sie
ale jestem dobrej mysli...
|
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka bebeczki
Dzisiaj pospalismy do 7. Kuba wczoraj juz o 20.30 zarzadał kąpieli i kaszki po czym od razu usnał. I spał do rana. Dzisiaj cos mocno marudzi, jęczy, popłakuje. Nie wiem czy go cos bierze, jakas choroba czy na ząbki ![]() Teraz spi. Wczoraj dostalam od babci warzywek: marchew, pietruszka, por, seler. Zaraz wszystko poporciuje i bedzie zapas ekologicznych warzywek dla Kubusia. ![]() Skierko, sliczne masz mieszkanko.A jesli chodzi o porady w sprawie wygladu to dziewczyny dobrze Ci radza. Masz podobna figure do mojej, i z tego co piszesz nawet ważymy tyle samo ![]() Wg mnie bardzo ładnie wyglądałabys w czekoladce, napewno lepiej ci bedzie w przyciemnionym kolorku. I chyba bez grzywki albo z prosta grzywka. Masz włosy podobne do moich, i wiem ze najlepiej wygladaja po potraktowaniu prostownica. Niestety ja nigdy nie mam chęci prostowac dlatego moje wlosy sa zawsze nijakie. I odrobinke makijazu nie zaszkodzi, tusz do rzes, czarna kredka i cien do powiek. Ja tez na dniach wybieram sie do fryzjera i kosmetyczki. 4 wrzesnia mamy wesele i zdecydowalismy sie, ze pojdziemy. Wiem, ze mam zalobe ale rozmawiałam z babcia i powiedziała, ze posc mozna ale zeby nie tanczyc itp. Chcemy pojsc na slub, posiedzimy pozniej troszke na przyjęciu i wczesniej wrocimy do domu. A propo spacerowki, kilka dni temu bylismy w hurtowni i kupilismy TAKI wozek (kolor czerwono-szary). Narazie sprawuje sie super i ogromny plus - miesci sie do mojego małego bagaznika i jeszcze jest miejsce na zakupy ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Ciekawe jak Marika, oby było po jej mysli Mariolu, Antos uroczy, a te wloski (Kuba tez lubi arbuzy)
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-08-25 o 12:10 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

... 
i batuś do niedzieli miał sie z kim bawic
bo chyba jej dawno nie było .... 
, żeby było jednak po Twojej myśli.
MACIEJKA SYNEK KOCHANY

co mam myśleć?
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)