Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-25, 06:14   #2041
gosbaj
Zadomowienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

czesc wszystkim u nas nocka minela spokojnie, Krzys spal od 21 do 6 rano bez zadnej pobudki zagladalam mu do buzi to u gory juz widac biale wiec moze niedlugo wyjda te zeborki
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 06:19   #2042
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
czesc wszystkim u nas nocka minela spokojnie, Krzys spal od 21 do 6 rano bez zadnej pobudki zagladalam mu do buzi to u gory juz widac biale wiec moze niedlugo wyjda te zeborki
za nockę

Dzień doberek

U nas jedna pobudka o 3 i druga 6.30.

No i kurcze ja się już wyspałam pewnie w ciągu dnia mnie zmuli.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 06:20   #2043
zebra666
Zakorzenienie

Miałam coś napisać ale kupe czuje w powietrzu

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 06:26   #2044
pysiamn
Zakorzenienie

A u nas były 4 pobudki na cyca 5 nie liczę bo też pojadła przed 7:00
Całe szcześćie że mąż mi podaje Julcie do łóżka bo ja bym chyba nie miała siły wstać do niej tj jak bym musiała to bym wstała lae znacząco po dłuższym piszczeniu - płaczu

i idę na kawkę

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 06:42   #2045
zebra666
Zakorzenienie

A to u nas standardowo ok 1.30 na mleczko(kolacje jada ok 19-19.30) ok 5 żeby mama wzieła do siebie:P i o 7 na śniadanko

Stary 2010-08-25, 06:55   #2046
castilia
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do castilia

Dzien dobry! Moj Olek spal od 20:30 - 5:10. Wydaje mi sie, ze przebudzal sie 2 razy ale nie jestem pewna bo nawet jesli to chyba na minute. Ja tez spalam, ale chyba ze stresu (obawialam sie, ze tak jak Ya pisala bedzie masakra) nie wyspalam sie za dobrze i glowa mi peka.

Tak czy owak - SUKCES!

od 5:20 - 6 byly przytulanki i wychwalanki (powtarzalam mu jaka jestem z niego dumna, ze tak pieknie spal cala noc), o 6 - 200ml mleczka a potem zabawa.

Piec minut temu TZ zabral go na spacer.
castilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 06:58   #2047
wyderka80
Raczkowanie

a u nas nocka ciężka...
o 23 była dość potężna burza i mała po przebudzeniu nie mogła zasnąć...
do 1 chodziłam do niej co 10-15 min
potem z 2,5 h pospała zjadla i ostatecznie obudzila sie o 6...
ja też bo musiłaam iśc do pracy....
mam nadzieję ze im tu nie padne na biurko

castilla gratuluje nocki ;-)
może ja tez się w końcu takiej doczekam...

Edytowane przez wyderka80
Czas edycji: 2010-08-25 o 07:15
wyderka80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-25, 07:09   #2048
gosbaj
Zadomowienie

Castilia gartuluje no taka nocka to duzy sukces. Moj Krzys tak spi, od ok 21 do 6 rano. wiec jest sie z czego cieszyc. teraz trzymam kciuki oby bylo tak dalej no ale zebys ktoregos ranka nam napisala: WYSPAŁAM SIE
Stary 2010-08-25, 07:13   #2049
zebra666
Zakorzenienie

Castillia to śpi Ci już jak stary Piotruś starszy a więcej się budzi

Ale jest nie dobry...musze nas ubrać i na taras zaraz wziąść... a zimno jeszcze:P

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-08-25 o 07:14
Stary 2010-08-25, 07:18   #2050
gosbaj
Zadomowienie

A wogole jakby kogos interesowalo to w Tesco jest promocja na proszek Lovela 1,8kg 2 w cenie 1 za 20,99zl.

Zebcia sliczny Avatarek i jaki duzy Piotrus

Edytowane przez gosbaj
Czas edycji: 2010-08-25 o 07:19
Stary 2010-08-25, 07:25   #2051
shamanaika
Raczkowanie

blgduhhs

Edytowane przez shamanaika
Czas edycji: 2010-08-31 o 09:03
shamanaika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-25, 07:47   #2052
brawurkaaa
Raczkowanie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Mika witaj
Kalka moja tez tyle je
Brawurka nooo maz musi miec niezle
no wyobraź sobie że i tak narzeka czasem..

Cytat:
heheh to tak jak moj Krzysio. Ma 6m-cy i wazy 9,5kg. ale tez nie ma nadwagi ani nie jest gruby - on jest po prostu duzy kawal chlopa (78cm)

Kancia za zabka

a ja jutro jade z mama do mojej fryzjerki do Wielenia. Zabieram mame ze soba w ramach prezentu urodzinowego dla niej i niech sobie wymysla co chce na glowie nie mialam pomyslu na prezent a to wydalo mi sie dobrym pomyslem tak wiec jutro tatus ma dyzur przy synku bo mama jedzie robic sie na bostwo
to masz fajnie, ja ostatnio u fryzjera byłam 23 kwietnia, czyli daaaawno temu.. więc zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
BRAWURKA ech fanie by bylo jak bys mieszkala blisko te masaze ja kiedys przez pol roku chodzilam na masaze przez moj chory kregoslup i teskno mi za nimi bo uwielbialam lezec na lozku
no masowanie bardzo przyjemne jest tez dla masującego

Cytat:
A wogole jakby kogos interesowalo to w Tesco jest promocja na proszek Lovela 1,8kg 2 w cenie 1 za 20,99zl.
właśnie ogl przed chwilą gazetkę z tesco i miałam to pisać, myślę czy nie kupić.. w sumie teraz używamy dzidziusia-tak ładnie pachnie..

kasiorekzeta musiałabym posiąść tą książkę, dziś się pobawimy w niektóre z tych zabaw

gosbaj, castilia za nockę

za to wczoraj Ola zamiast po jedzieniu do spania to na wygłupy jej się zebrało i jedząc o 20:30 zasnęła dopiero przed 23! tak szalała na tapczanie jakby coś pobudzającego wypiła na noc, pierwszy raz tak miałyśmy, normalnie szalała jak dziki mops, a na głos tak się śmiała, że napewno wszędzie ją było słychać i przed 23 sama padła i zasnęła, o 6 na mleko się obudziła
zawsze rano jak podchodzę do łożeczka a ona już nie śpi to pierwszs co robi to wielki uśmiech-teraz nawet na głos- i jak tu nie mieć dobrego humoru z rana

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Napisane przez shamanaika Pokaż wiadomość
Czesc!

Narazie nie chce mi sie wiecej pisac przez ta cala sytuacje. Nadrobilam watek w klubie i mam dosc. Jednak ugryze sie w jezyk a raczej chowam klawiature i juz pozostawiam reszte bez zbednych komentarzy.

Kasiorekzeta
pomylilas mnie z wyderka(w klubie) To ona byla ze znajomymi w parku. Ja wczoraj siedzialam w domu. heheh
w klubie? co to znaczy?

brawurkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 08:04   #2053
zebra666
Zakorzenienie

Gosbaj dziękujęzaraz wrzuce fotki na klubie

Brawurka, bo pisujemy jeszcze w klubie prywatnym.

Stary 2010-08-25, 08:06   #2054
blonde_hair
Zakorzenienie

Dzien dobry!

Gosbaj za nocke

Castilia równiez za noc

Zebra ładny avatar

Wyderka, Pysiamn

Kocurazab za baba. Ja daje flipsy(niewiele bo nie codziennie- tak ok 2)

U nas noc mineła niezle. Sebus spał od 19.30 do 7 rano( z przerwa na karmienie po 22.00) budził sie 2 razy, ale jego zadowoli picie i smoczek i spi dalej
Niby zabek sie przebija, ale jeszcze go nie widacWczoraj az mu troszke dziasła krwawiły

Miłego dnia!
Stary 2010-08-25, 08:29   #2055
aldii
Zakorzenienie

Gosbaj doczytalam,ze nocka byla spoko
Olivia
Kocurazab na pewno przed 6 m-cem.Dostaje codziennie 1-2.Nie patrze na firme,tylko na sklad,zeby nie bylo soli
Nagraj filmij jak pije z niekapka
Moja wczoraj tez powiedziala 2 x baba,a dzisiaj ama - pocieszam sie,ze to juz prawie jak mama
Zebcia wow jak on ladnie stoi

Gosbaj,Zebcia jak podajecie owoce w tej siateczce,to surowe,czy je najpierw troche podgotowujecie ?
Stary 2010-08-25, 08:44   #2056
zebra666
Zakorzenienie

Aldii surowe całkowicie.

Fotki jak coś są w klubie:F

Stary 2010-08-25, 08:50   #2057
aldii
Zakorzenienie

Zebcia thx
Looknelam na fotki.Jakie ty masz zgrabne nogi babo
Stary 2010-08-25, 08:57   #2058
gosbaj
Zadomowienie

Aldii ja tez daje calkiem surowe. Jakbys chciala dac warzywa tj, jakas marchewke albo cos to one musza byc ugotowane. ale owoce calkiem surowe bo one sa miekkie na surowo
Stary 2010-08-25, 09:02   #2059
kasiorekzeta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Dziewczyny od kiedy zaczęłyście podawać maluszkom chrupki? Jakiej firmy polecacie? Jak dużo w ciągu dnia dawałyście/dajecie tych chrupków do jedzenia?
Odnośnie chrupków to Majcia po raz pierwszy dostała go w swoje łapeczki w poniedziałek 23 sierpnia, w dniu swoich 6 miesięcy (tak samo z siebie wyszło, poprostu kupiłam, a potem skojarzyłam, że to w jej pół roczku) Kupuje jej chrupaski w zdrowej żywności , pałeczki kukurydziane o nazwie Vita corn są bez soli, konserwantów, aromatów syntetycznych, barwników i cukru. 100% kaszki kukurydzianej

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Kasiorekzeta, mi wyjazd w góy nie bardzo przypadł do gustu tera. Przez te chodniki, remonty i natłok turystów, którzy nie raz wpadliby mi do wózka, bo co niektózy idą jak te święte krowy...
Okropnie jest teraz w Zakopcu. Z Murzasichle do Zakopanego gdzie jest z 8 km jechaliśmy samochodem 50min. Te remonty, tłumy ludzi, brak chodników katastrofa. Na Krupówkach przeszliśmy 1/3 drogi i wracaliśmy bo z wózkiem ledwo jechałam, ludzie naprawde jak święte krowy chodzili

Cytat:
super że Maluszek się nie męczył

Cytat:
Napisane przez castilia Pokaż wiadomość
Dzien dobry! Moj Olek spal od 20:30 - 5:10.
Tak czy owak - SUKCES!
przeogromne brawa za sukces, oby teraz każda nocka była chociaż po części relaksem dla rodziców

Cytat:
Kasiorekzeta pomylilas mnie z wyderka(w klubie) To ona byla ze znajomymi w parku. Ja wczoraj siedzialam w domu. heheh
Moja wina, pepraszam chodziło o wyderkę
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png

Edytowane przez kasiorekzeta
Czas edycji: 2010-08-25 o 09:04
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-25, 09:06   #2060
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Zebcia thx
Looknelam na fotki.Jakie ty masz zgrabne nogi babo
jak córka młynarza

Stary 2010-08-25, 09:12   #2061
karola_sz
Rozeznanie

Czołem Mamusie,

A ja w pracy i w ramach przerwy kawowej wpadam na chwilę.
Ależ się dzisiaj wyspałam - mąż miał dyżur, a Starsza zapowiedziała, że wpadnie do mnie do łoża w nocy, ale zaspała , więc miałam całe 160 cm po szerokości dla siebie. Rewelacja.
Bo wiecie: po przeprowadzce mamy duży metraż, a w zasadzie to śpimy na dwóch kupach: ja w sypialni i na zmianę albo biorę do siebie Adasia jak marudzi albo przyłazi do mnie w nocy Maja, mąż śpi w salonie i ma ten sam rozkład jazdy . Spotykamy się na s..x
Sami sobie jesteśmy winni - tak przyzwyczailiśmy dzieciaki. W zasadzie to myślę, że niepotrzebnie braliśmy kredyt. Trzeba było kupić M z jednym pokojem - żylibyśmy na kupie, wszyscy spali w jednym łóżku i dzieci byłyby szczęśliwe. Rodzice mniej...

Z nowin: 3 kupa na nocnik i nic poza tym.

karola_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 09:38   #2062
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Hallosz mamusie
Sto lat dla wszystkich solenizantów, których przegapiłam w ostatnich dniach... My wczoraj skończyliśmy 8 miesięcy Nadal nie siedzimy samodzielnie...

Byliśmy dzisiaj na szczepieniu, następne dopiero w styczniu...
Zapomniałam recepty na Bebilon Pepti, no trudno, kiedyś podskoczę bez Paulinki...
Bąku waży już 7800 g czyli nadal okolice 25 centyla...

Teraz siedzimy u moich rodziców, bo sobie wzięłam dzień urlopu... Miałam właśnie dać Pauli kaszki i wystawić na taras na wietrzenie, a ona zasnęła

Nie ma mnie ostatnio na wizażu, bo w pracy staram się nie zaglądać, a w domu cały wolny czas jak Paulina pójdzie spać zajmuje mi album, który robię dla znajomych z okazji ślubu... Strasznie to pracochłonne...
Stary 2010-08-25, 09:42   #2063
castilia
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do castilia

Cytat:
Napisane przez wyderka80 Pokaż wiadomość
a u nas nocka ciężka...
o 23 była dość potężna burza i mała po przebudzeniu nie mogła zasnąć...
do 1 chodziłam do niej co 10-15 min
potem z 2,5 h pospała zjadla i ostatecznie obudzila sie o 6...
ja też bo musiłaam iśc do pracy....
mam nadzieję ze im tu nie padne na biurko

castilla gratuluje nocki ;-)
może ja tez się w końcu takiej doczekam...
Ojej biedna mala. Moj Olo jakos na burze nie reaguje, a kiedys tak walily pioruny, ze lezalam jak na szpilach i bylam przekonana, ze sie obudzi, ale nie Dziekuje za gratki i zycze tego samego!!!!

Cytat:
Castilia gartuluje no taka nocka to duzy sukces. Moj Krzys tak spi, od ok 21 do 6 rano. wiec jest sie z czego cieszyc. teraz trzymam kciuki oby bylo tak dalej no ale zebys ktoregos ranka nam napisala: WYSPAŁAM SIE
Dziekuje, mysle, ze powinno byc juz teraz dobrze, ale wiesz co mnie sie chyba organizm przyzwyczail do tych licznych pobudek i teraz jak spalam 6.5 godz bez przerwy to pewnie jakis szok

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Castillia to śpi Ci już jak stary Piotruś starszy a więcej się budzi

Ale jest nie dobry...musze nas ubrać i na taras zaraz wziąść... a zimno jeszcze:P
Zebcia mnie juz jak Olus mial 5 miesiecy pediatra powiedzial ''prosze go przestac karmic w nocy''. Ja to jednak wtedy olalam bo karmilam piersia i to bylo jedyne karmienie kiedy on rzeczywiscie jadl duzo. Teraz jednak mysle, ze naprawde zjada ile trzeba w dzien (szczegolnie od wczoraj z rannym karmieniem).

Dzisiaj bylo tak:

6:00 - 200ml mleczka
10:00 - 70ml wody plus 3 lyzki stolowe kaszki, 1/3 sloiczka owocow (dodalam do kaszki) plus dodatkowo 60ml mleczka (on za kaszka tak super nie przepada, ale taka mniejsza ilosc zje chetnie a ja chce go jednak do lyczeki a nie butelki przyzwyczajac)

Na obiadek zawsze zjada caly duzy sloiczek 190gram (kolo 14:00)

Potem kolo 17:00 zjada 180-200ml mleka
Na noc o 20:30 zjada 270-300ml mleka z kaszka lub kleikiem

Mysle, ze to calkiem ladnie i dlatego zdecydowalam sie na wyeliminowanie tego jedzenia w nocy i przesuniecia go na rano bo on maly *******a nie chcial jesc w ogole mimo, ze wstawal kolo 6 czasem przed to jadl dopiero o 10:00

Cytat:
Czesc!

Castilia widzisz, az niewiarygodne... poszlo tak gladko (wcale nie okrutnie) a taka zadyma byla... ale ciiiiiii, zeby nie zapeszac!

Narazie nie chce mi sie wiecej pisac przez ta cala sytuacje. Nadrobilam watek w klubie i mam dosc. Jednak ugryze sie w jezyk a raczej chowam klawiature i juz pozostawiam reszte bez zbednych komentarzy
Ano poszlo i dziecko dzisiaj wesole jak skowronek bez oznak traumy Co do zadym to ja juz przynajmniej w klubie nie bede ich powodem bo sie grzecznie usunelam z klubu

Cytat:
Napisane przez brawurkaaa Pokaż wiadomość
gosbaj, castilia za nockę

za to wczoraj Ola zamiast po jedzieniu do spania to na wygłupy jej się zebrało i jedząc o 20:30 zasnęła dopiero przed 23! tak szalała na tapczanie jakby coś pobudzającego wypiła na noc, pierwszy raz tak miałyśmy, normalnie szalała jak dziki mops, a na głos tak się śmiała, że napewno wszędzie ją było słychać i przed 23 sama padła i zasnęła, o 6 na mleko się obudziła
zawsze rano jak podchodzę do łożeczka a ona już nie śpi to pierwszs co robi to wielki uśmiech-teraz nawet na głos- i jak tu nie mieć dobrego humoru z rana
Dziekuje :yap: Aparatka z tej Twojej Olci

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

Castilia równiez za noc
Dziekuje

Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość
Odnośnie chrupków to Majcia po raz pierwszy dostała go w swoje łapeczki w poniedziałek 23 sierpnia, w dniu swoich 6 miesięcy (tak samo z siebie wyszło, poprostu kupiłam, a potem skojarzyłam, że to w jej pół roczku) Kupuje jej chrupaski w zdrowej żywności , pałeczki kukurydziane o nazwie Vita corn są bez soli, konserwantów, aromatów syntetycznych, barwników i cukru. 100% kaszki kukurydzianej

przeogromne brawa za sukces, oby teraz każda nocka była chociaż po części relaksem dla rodziców
U nas chrupkow nie ma niestety A moze sa tylko ja o nich nie wiem Madziulka macie chrupki w St. Polten?

Cytat:
Napisane przez karola_sz Pokaż wiadomość

Z nowin: 3 kupa na nocnik i nic poza tym.
Gratki za kolejny skarb w nocniku
U nas tez ja w sypialni z malym a TZ w salonie, ale to dlatego, ze maly tak zle sypial i TZ chcial spac w salonie zeby sie wyspac i rano mi pomoc. No i codziennie zabiera malego na spacer rano na 1.5 do 2 godzin.
castilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 09:47   #2064
aldii
Zakorzenienie

Gosbaj thx
Zebcia moze i mlynarza,ale za to z jakimi nogami
Karola
Chyba musze kupic nocnik Lu tez taka niegramotna jak Adas,to moze tez by zaczela od strony swoje osiagniecia Zeby juz nie bylo,ze tak nic nie potrafi,to pieknie podnosi raczki przy przebieraniu jak jej mowie - "raczki do gory" No ale nadal nie pelza do przodu,nie raczkuje i nie stoi
Kamyk za 8 m-cy
Stary 2010-08-25, 09:49   #2065
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Dzieki dziewczynki za komplementy co do zdjeciek i spotkanka
Ktoras z Was pisala, ze mieszkam daleko i dwa, a w zasadzie trzy spotkanka zaliczone A nooo, jakos tak sie zlozylo, ze youyou akurat zatrzymala sie w Wiedniu. Juz nie mowiac, ze do castiliii to rzut beretem (czyt. 2 godzinki )....szkoda, ze nie blizej....
Ale jak tylko jest okazja i czas to czemu nie

castilia suuuuper!!!! Gratulacje!! No to Olus sie spisal! Oby tak bylo dalej

gosbaj za nocke. Zeby Krzysiowi szybciutko wyszly zabki. U Szymka widze, ze na gorze cos bedzie wychodzic. Taki marudny jest, ze....

kasiorekzeta fajne zabawy, wykorzystujemy juz niektore

karola za kolejna kupke do nocniczka

Widze, ze temat nocek. Szymek zasnal ok. 20.30, pobudka o 4, mleczko i zasnal do razu i pobudka o 7, a o 8 jedlismy sniadanko i od 9 spiunka sobie. A ja i tak niewyspana jestem Cigle ziewam, oczy bola i glowa...
Stary 2010-08-25, 09:52   #2066
karola_sz
Rozeznanie

Boję się Castilia, że zaczynam popełniać ten sam błąd z Adasiem co zrobiłam z Mają jak była mała. Mojego męża wtedy nie było, kopał piłę gdzieś w kraju, zostałyśmy z córą same i jak wróciłam do pracy młoda pięknie spała sama w swoim łóżeczku w drugim pokoju. Rewelacja. Któregoś dnia marudziła i pozwoliłam jej spać w moim łożu (generalnie dla swojej własnej wygody). I jak raz wpuściłam karalucha to już nie mogłam go wypędzić . Spała ze mną praktycznie do narodzin Adasia, wszelkie próby oduczenia kończyły się histerią, wymiotami itp. A ja się łamałam. Dopiero teraz (5 lat za m-c) zasypia sama w swoim pokoju, ale i tak w nocy wędruje do mnie albo do męża. I teraz mam opory brać Adasia do siebie, ale jak za długo marudzi to po prostu nie chce mi się biegać do jego pokoju.
Castilia - ty anglistka z wykształcenia?

karola_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 09:58   #2067
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Kamyk za 8 miesiaczkow

castilia wlasnie lukalam juz w kilku sklepach i nie ma Jeszcze nie patrzylam w Interspar, moze tam. My to ostatnio z Pl wiezlismy dwie paki. W ogole jak wracamy to bagaznik w kaszkach i sloiczkach, bo niestety tu o wieeele mniejszy wybor. Zreszta sama wiesz...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-25, 10:10   #2068
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
Kamyk za 8 miesiaczkow

castilia wlasnie lukalam juz w kilku sklepach i nie ma Jeszcze nie patrzylam w Interspar, moze tam. My to ostatnio z Pl wiezlismy dwie paki. W ogole jak wracamy to bagaznik w kaszkach i sloiczkach, bo niestety tu o wieeele mniejszy wybor. Zreszta sama wiesz...
zazdroszcze, ze macie mozliwosc samochodem...ja bym pewnie poł polski wziełabo tu mało co mi pasuje, a w polskich sklepach mały wybóra przeciez samolotem sloiczkow targac nie bede
Za 3 tyg wybieramy sie do Pl to nadrobie

Kamyk za 8 miesiecy

Karola to widac Adasiowi sluzy nocnik

Aldii dla Lu

Idziemy zaraz na spacer
Stary 2010-08-25, 10:28   #2069
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
zazdroszcze, ze macie mozliwosc samochodem...ja bym pewnie poł polski wziełabo tu mało co mi pasuje, a w polskich sklepach mały wybóra przeciez samolotem sloiczkow targac nie bede
Za 3 tyg wybieramy sie do Pl to nadrobie
Noooo, jakby samochod byl tylko wiekszy.....
Chyba chcialas napisac, ze w angielskich maly wybor?
Bo wybor w Pl w porownanu z At to roznica nie do porowania. Zreszta nie tylko jedzonko dal dzieci. Duzo artykulow spozywczych. Stoisz w supermarkecie, a tam caly regal budyni, a tu jedna polka. Galaretki np. waze z Pl bo tu w ogole nima, tylko jakas taka zelatynka przezroczysta i czerwona

Moje dziecko jeszzce spi :O

Edytowane przez Madziulka83
Czas edycji: 2010-08-25 o 10:31
Madziulka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 10:32   #2070
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
Noooo, jakby samochod byl tylko wiekszy.....
Chyba chcialas napisac, ze w angielskich maly wybor?
Bo wybor w Pl w porownanu z At to roznica nie do porowania. Zreszta nie tylko jedzonko dal dzieci. Duzo artykulow spozywczych. Stoisz w supermarkecie, a tam caly regal budyni, a tu jedna polka. Galaretki np. waze z Pl bo tu w ogole nima, tylko jakas taka zelatynka przezroczysta i czerwona
nie, mialam na mysli, ze u mnie(w UK) w polskich sklepach jest mały wybór
Wiekszosc rzeczy tez czasem biore, albo zaopatruje sie w pl sklepeie- bo tu budyni tez nie ma, a o kisielu mozna pomarzyc

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2010-08-25 o 10:34
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości