|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
czesc wszystkim
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2042 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Cytat:
![]() Dzień doberek U nas jedna pobudka o 3 i druga 6.30. No i kurcze ja się już wyspałam ![]()
![]() |
#2043 |
Zakorzenienie
|
Miałam coś napisać ale kupe czuje w powietrzu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2044 |
Zakorzenienie
|
A u nas były 4 pobudki na cyca 5 nie liczę bo też pojadła przed 7:00
![]() Całe szcześćie że mąż mi podaje Julcie do łóżka bo ja bym chyba nie miała siły wstać do niej tj jak bym musiała to bym wstała lae znacząco po dłuższym piszczeniu - płaczu ![]() ![]()
#2045 |
Zakorzenienie
|
A to u nas standardowo ok 1.30 na mleczko(kolacje jada ok 19-19.30) ok 5 żeby mama wzieła do siebie:P i o 7 na śniadanko
|
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry! Moj Olek spal od 20:30 - 5:10. Wydaje mi sie, ze przebudzal sie 2 razy ale nie jestem pewna bo nawet jesli to chyba na minute. Ja tez spalam, ale chyba ze stresu (obawialam sie, ze tak jak Ya pisala bedzie masakra) nie wyspalam sie za dobrze i glowa mi peka.
Tak czy owak - SUKCES! od 5:20 - 6 byly przytulanki i wychwalanki ![]() Piec minut temu TZ zabral go na spacer. |
![]() ![]() |
![]() |
#2047 |
Raczkowanie
|
a u nas nocka ciężka...
o 23 była dość potężna burza i mała po przebudzeniu nie mogła zasnąć... do 1 chodziłam do niej co 10-15 min ![]() potem z 2,5 h pospała zjadla i ostatecznie obudzila sie o 6... ja też bo musiłaam iśc do pracy.... mam nadzieję ze im tu nie padne na biurko ![]() castilla gratuluje nocki ;-) może ja tez się w końcu takiej doczekam... Edytowane przez wyderka80 Czas edycji: 2010-08-25 o 07:15 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2048 |
Zadomowienie
|
Castilia gartuluje
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2049 |
Zakorzenienie
|
Castillia to śpi Ci już jak stary
![]() Ale jest nie dobry...musze nas ubrać i na taras zaraz wziąść... a zimno jeszcze:P Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-08-25 o 07:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2050 |
Zadomowienie
|
A wogole jakby kogos interesowalo to w Tesco jest promocja na proszek Lovela 1,8kg 2 w cenie 1 za 20,99zl.
Zebcia sliczny Avatarek i jaki duzy Piotrus ![]()
Edytowane przez gosbaj Czas edycji: 2010-08-25 o 07:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2051 |
Raczkowanie
|
blgduhhs
Edytowane przez shamanaika Czas edycji: 2010-08-31 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2052 | ||||
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() no wyobraź sobie że i tak narzeka czasem.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() kasiorekzeta musiałabym posiąść tą książkę, dziś się pobawimy w niektóre z tych zabaw ![]() gosbaj, castilia ![]() za to wczoraj Ola zamiast po jedzieniu do spania to na wygłupy jej się zebrało i jedząc o 20:30 zasnęła dopiero przed 23! ![]() ![]() ![]() zawsze rano jak podchodzę do łożeczka a ona już nie śpi to pierwszs co robi to wielki uśmiech-teraz nawet na głos- i jak tu nie mieć dobrego humoru z rana ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2053 |
Zakorzenienie
|
Gosbaj dziękuję
![]() Brawurka, bo pisujemy jeszcze w klubie prywatnym. |
![]() ![]() |
![]() |
#2054 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Gosbaj ![]() Castilia równiez ![]() Zebra ładny avatar ![]() Wyderka, Pysiamn ![]() Kocurazab ![]() U nas noc mineła niezle. Sebus spał od 19.30 do 7 rano( z przerwa na karmienie po 22.00) budził sie 2 razy, ale jego zadowoli picie i smoczek i spi dalej ![]() Niby zabek sie przebija, ale jeszcze go nie widac ![]() ![]() Miłego dnia!
#2055 |
Zakorzenienie
|
Gosbaj
![]() ![]() Olivia ![]() Kocurazab na pewno przed 6 m-cem.Dostaje codziennie 1-2.Nie patrze na firme,tylko na sklad,zeby nie bylo soli Nagraj filmij jak pije z niekapka ![]() Moja wczoraj tez powiedziala 2 x baba,a dzisiaj ama - pocieszam sie,ze to juz prawie jak mama ![]() Zebcia wow jak on ladnie stoi Gosbaj,Zebcia jak podajecie owoce w tej siateczce,to surowe,czy je najpierw troche podgotowujecie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2056 |
Zakorzenienie
|
Aldii surowe całkowicie.
Fotki jak coś są w klubie:F |
![]() ![]() |
![]() |
#2058 |
Zadomowienie
|
Aldii ja tez daje calkiem surowe. Jakbys chciala dac warzywa tj, jakas marchewke albo cos to one musza byc ugotowane. ale owoce calkiem surowe bo one sa miekkie na surowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2059 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-08-25 o 09:04 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2060 |
Zakorzenienie
|
jak córka młynarza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2061 |
Rozeznanie
|
Czołem Mamusie,
A ja w pracy i w ramach przerwy kawowej wpadam na chwilę. Ależ się dzisiaj wyspałam - mąż miał dyżur, a Starsza zapowiedziała, że wpadnie do mnie do łoża w nocy, ale zaspała ![]() Bo wiecie: po przeprowadzce mamy duży metraż, a w zasadzie to śpimy na dwóch kupach: ja w sypialni i na zmianę albo biorę do siebie Adasia jak marudzi albo przyłazi do mnie w nocy Maja, mąż śpi w salonie i ma ten sam rozkład jazdy ![]() ![]() Sami sobie jesteśmy winni - tak przyzwyczailiśmy dzieciaki. W zasadzie to myślę, że niepotrzebnie braliśmy kredyt. Trzeba było kupić M z jednym pokojem - żylibyśmy na kupie, wszyscy spali w jednym łóżku i dzieci byłyby szczęśliwe. Rodzice mniej... Z nowin: 3 kupa na nocnik i nic poza tym.
![]() |
#2062 |
Zakorzenienie
|
Hallosz mamusie
![]() Sto lat dla wszystkich solenizantów, których przegapiłam w ostatnich dniach... My wczoraj skończyliśmy 8 miesięcy ![]() Byliśmy dzisiaj na szczepieniu, następne dopiero w styczniu... Zapomniałam recepty na Bebilon Pepti, no trudno, kiedyś podskoczę bez Paulinki... Bąku waży już 7800 g czyli nadal okolice 25 centyla... Teraz siedzimy u moich rodziców, bo sobie wzięłam dzień urlopu... Miałam właśnie dać Pauli kaszki i wystawić na taras na wietrzenie, a ona zasnęła ![]() Nie ma mnie ostatnio na wizażu, bo w pracy staram się nie zaglądać, a w domu cały wolny czas jak Paulina pójdzie spać zajmuje mi album, który robię dla znajomych z okazji ślubu... Strasznie to pracochłonne...
#2063 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj bylo tak: 6:00 - 200ml mleczka 10:00 - 70ml wody plus 3 lyzki stolowe kaszki, 1/3 sloiczka owocow (dodalam do kaszki) plus dodatkowo 60ml mleczka (on za kaszka tak super nie przepada, ale taka mniejsza ilosc zje chetnie a ja chce go jednak do lyczeki a nie butelki przyzwyczajac) Na obiadek zawsze zjada caly duzy sloiczek 190gram (kolo 14:00) Potem kolo 17:00 zjada 180-200ml mleka Na noc o 20:30 zjada 270-300ml mleka z kaszka lub kleikiem Mysle, ze to calkiem ladnie i dlatego zdecydowalam sie na wyeliminowanie tego jedzenia w nocy i przesuniecia go na rano bo on maly *******a nie chcial jesc w ogole mimo, ze wstawal kolo 6 czasem przed to jadl dopiero o 10:00 ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziekuje ![]() Cytat:
![]() ![]() Gratki za kolejny skarb w nocniku ![]() U nas tez ja w sypialni z malym a TZ w salonie, ale to dlatego, ze maly tak zle sypial i TZ chcial spac w salonie zeby sie wyspac i rano mi pomoc. No i codziennie zabiera malego na spacer rano na 1.5 do 2 godzin. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2064 |
Zakorzenienie
|
Gosbaj thx
Zebcia moze i mlynarza,ale za to z jakimi nogami ![]() Karola ![]() Chyba musze kupic nocnik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kamyk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2065 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczynki za komplementy co do zdjeciek i spotkanka
![]() Ktoras z Was pisala, ze mieszkam daleko i dwa, a w zasadzie trzy spotkanka zaliczone ![]() ![]() Ale jak tylko jest okazja i czas to czemu nie ![]() castilia suuuuper!!!! Gratulacje!! ![]() ![]() gosbaj ![]() kasiorekzeta fajne zabawy, wykorzystujemy juz niektore ![]() karola ![]() Widze, ze temat nocek. Szymek zasnal ok. 20.30, pobudka o 4, mleczko i zasnal do razu i pobudka o 7, a o 8 jedlismy sniadanko i od 9 spiunka sobie. A ja i tak niewyspana jestem ![]()
#2066 |
Rozeznanie
|
Boję się Castilia, że zaczynam popełniać ten sam błąd z Adasiem co zrobiłam z Mają jak była mała. Mojego męża wtedy nie było, kopał piłę gdzieś w kraju, zostałyśmy z córą same i jak wróciłam do pracy młoda pięknie spała sama w swoim łóżeczku w drugim pokoju. Rewelacja. Któregoś dnia marudziła i pozwoliłam jej spać w moim łożu (generalnie dla swojej własnej wygody). I jak raz wpuściłam karalucha to już nie mogłam go wypędzić
![]() Castilia - ty anglistka z wykształcenia?
![]() |
#2067 |
Zadomowienie
|
Kamyk
![]() castilia wlasnie lukalam juz w kilku sklepach i nie ma ![]()
![]() |
#2068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Za 3 tyg wybieramy sie do Pl to nadrobie ![]() Kamyk ![]() Karola to widac Adasiowi sluzy nocnik ![]() Aldii ![]() Idziemy zaraz na spacer ![]()
![]() |
#2069 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba chcialas napisac, ze w angielskich maly wybor? Bo wybor w Pl w porownanu z At to roznica nie do porowania. Zreszta nie tylko jedzonko dal dzieci. Duzo artykulow spozywczych. Stoisz w supermarkecie, a tam caly regal budyni, a tu jedna polka. Galaretki np. waze z Pl bo tu w ogole nima, tylko jakas taka zelatynka przezroczysta i czerwona ![]() Moje dziecko jeszzce spi :O
![]() ![]() Edytowane przez Madziulka83 Czas edycji: 2010-08-25 o 10:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiekszosc rzeczy tez czasem biore, albo zaopatruje sie w pl sklepeie- bo tu budyni tez nie ma, a o kisielu mozna pomarzyc ![]()
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2010-08-25 o 10:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.