|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszyscy którzy chcą schudnąc ok. 5 kg ZAPRASZAM!
Cytat:
A ile masz wzrostu? Ile ważysz?
|
|
|
|
#2822 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Chciałabym dołączyć do Waszej grupy wsparcia Myślę, że w grupie zawsze raźniej i będę miała większą mobilizację.Mam 21 lat, ważę 56 kg a wzrostu mam 163cm. Zadowalającym efektem byłoby dla mnie 50kg. Najbardziej chciałabym schudnąć z brzucha bo niestety mój obwód wynosi aż70cm |
|
|
|
|
#2823 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do mojej wagi, to wynosi ona aż 73 kg ;/ Na razie chciałabym dobić do 68, a moim takim małym celem na teraz jest 70 kg Dam radę i koniec
|
|
|
#2824 |
|
Przyczajenie
|
Hej shiny . Pewnie, że dasz radę. Ja też muszę dać
Stosujesz jakąś dietę?? Ja jem wszystko normalnie tylko trzymam sie zasady ŻP czyli jem posiłki połowę mniejsze Mama nie pozwoliłaby mi żebym odchudzała się jakoś drastycznie ( moja starsza siostra po diecie wylądowała w szpitalu z anemią) Poza tym staram się więcej ruszać: rowerek, spacery i ćwiczenia właśnie na brzuszysko. |
|
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie nowe Panie
Psyhe, w takim wypadku nadal jesteś niepewna swego wyglądu? ![]() Konwalia, ja również dążę do mniej więcej 50, tak 'dokładniej' to interesuje mnie przedział 50-52kg, który udało mi się osiągnąć przed wakacjami, ale przytyłam i teraz na nowo rozpoczęła się walka ze zbędnymi kilogramami 163cm i 56kg i masz w obwodzie brzuszka 70cm? wow! jak ja chciałabym te 70! najmniej miałam bodajże 75! przy wadze 52 ![]() kurde, co Ty chcesz jeszcze gubić z tego brzuszka? No i zjadłam 310g wspomnianego gulaszu, ale już jakiś czas temu i szacuję to na ok. 300kcal a teraz jem kleik z siemienia lnianego wg przepisu z opakowania, żeby czuć się mega najedzoną... a to jest ok. 100kcal
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoaj byłam na urodzinach, jadłam wszystko więc nawet nie liczyłam kalorii ale na pewno maaaasa! Ale dziś już grzecznie
o 18 na siłkę
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
Jak było na 18'stce? poza tym, że nie dietetycznie?
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Paula_M owszem, bo jak byliśmy w SPA to chwaląc się jak schudłam, P. walnął mi tekst 'albo gacie Ci się rozciągnęły od wilgoci'
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
ale taka reakcja często jest skutkiem właśnie tego, że dana osoba schudła, a kto inny chce i tak i tak dogryźć - dla zabawy ja idę wypróbować ten oto przepis: http://sante.pl/przepis152_jablkowa_...nternautow.php bo brzmi smacznie i zdrowo ale wcześniej pokręcę hh oglądając Wojewódzkiego
|
|
#2830 |
|
Przyczajenie
|
Konwalia,
ja również dążę do mniej więcej 50, tak 'dokładniej' to interesuje mnie przedział 50-52kg, który udało mi się osiągnąć przed wakacjami, ale przytyłam i teraz na nowo rozpoczęła się walka ze zbędnymi kilogramami 163cm i 56kg i masz w obwodzie brzuszka 70cm? wow! jak ja chciałabym te 70! najmniej miałam bodajże 75! przy wadze 52 ![]() kurde, co Ty chcesz jeszcze gubić z tego brzuszka? A uważasz, że to 70 to mało? To widocznie już mam trochę "sprany mózg" tymi idealnymi wymiarami 90/60/90 |
|
|
|
|
#2831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Za to już wiem, że bardzo mnie kręci sam fakt, że mogę powiedzieć, że zdrowo się odżywiam i na pewno z tego nie zrezygnuję jak już schudnę . Raczej będę się wkręcać w temat . Tak samo jak zaczynam się wkręcać w naturalne kosmetyki itd. Kocham naturalność i przede wszystkim efekt pięknego wyglądu bez sztuczności i dużej ilości zabiegów . Dlatego będę nad tym pracować . Nie mogę się doczekać aż będę szczuplutka i dumna ze swojego ciała ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
Też mam 19 lat, 163cm wzrostu, teraz ważę jakieś 59 :/, ale też sobie kiedyś obiecałam, że nigdy nie przekroczę 60! I też moim celem kiedyś było 47 :P. A teraz wydaje mi się, że 52 będzie ok (co tu dużo mówić, chciałabym uratować biust czyt. nie stracić go zupełnie). Ale mam nadzieję, że niedługo tak jak Ty będę mogła pisać, że już tyle ważę (51,8 ach
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale też schudł... Z 108 bodajże na 80-coś Przy 185 ![]() A teraz pisze do mnie taki kolega K. i waży 60kg. Przy 173
|
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Waga to nie wszystko, ważne są wymiary, proporcje ... :P
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
K. jest za chudy, a P.
|
|
|
#2835 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
P. jest zaj*bisty, ale niestety nieosiągalny... Sam się nazwał męską szowinistyczną świnią i powiedział, że się nie zmieni... A ja miałam się nie zakochać, ale same wiecie, że taki facet na maxa kręci laski...
|
|
|
#2838 |
|
BAN stały
|
witam szanowne fit wizażanki!
![]() Może pokrótce napiszę o sobie: - mam 21 lat (żyć nie umierać!) - ważę 58,95 (połowa to cycki :P) - mierzę 166 - od maja przytyłam ok 4kg. - mój cel, to powrót do wagi z przed roku - 52,5 Jestem pracującą studentką więc prowadzę raczej oklapnięty tryb życia:P, jak na akadamickie życie przystało nie stronię od zacnych trunków i lubię jeść. Moja historia zaczęła się jeszcze w liceum, kiedy przeginałam z MŻ i nie jadałm prawie wcale, co skutkowało ciągłym przysypianiem, omdleniami, a waga jak stała, tak satała, a ja kluska ważyłam 63kg. Jak zmądrzałam (patrz po maturze), to zaczęłam racjonalnie się odchudzać i tak, wspaniałym sposobem schudłam 10kg. Fakt faktem, wtedy życie zmieniło mi sie o 180% bo zaczęłam studia, pracę i UWAGA spotkałam swojego TŻ (miłość jeszcze z podstawówki, a w ięc z czasu kiedy mieliśmy po 10 lat )) ) Reasumując, od tamtej pory jestem wyznawczynią rozsądku! dziewczyny, nie głodujcie, nie ma sensu, wasze brzuchy stale głodne przyzwyczają sie do małych racji żywieniowych i zaczną magazynować tłuszczyk ( a tego nie chcemy ), bo zorientują się ze dostają mało jedzonka. Ja niestety przytyłam, przez dramtyczny brak ruchu, zaprzestanie brzuszków i początkowo podwójne obiadki (domowe i teściowe:P ) Mam nadzieję, ze wspólnie z wami bede dzielnie walczyć. Swietnie się Was czyta. Trzymam za Was kciuki! Przygarniecie? ;*
|
|
|
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Już czuję, że Cię polubię .
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, że przygarniemy
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
psyhe,
no to może to go jeszcze bardziej motywuje do tych zgryźliwości jak takie szowinistyczne ciacho schudło tyle, to może i zmieni podejście, jak nim poprawnie pokierujesz? ![]() ![]() ![]() swoją drogą, to mój TŻ ma 188cm i 84kg ![]() winyl, otóż to, wymiary ważniejsze ![]() ladyAM, ależ oczywiście, że przygarniemy! znam skutki nagłego braku ruchu, a większej ilości spożywanego jedzenia Zmodyfikowałam troszkę podany przepis i zrobiłam to z: 1 starte jabłko (po obraniu i pozbycia się środka ważyło 200g) 100kcal 2łyżki płatków owsianych (20g) - 50kcal 2łyżki otrębów pszennych (20g) - 70kcal 2łyżki otrębów granulowanych z żurawiną (20g) - 60kcal 1łyżka siemienia lnianego (10g) - 50kcal 1łyżka zarodków pszennych (7g) - 25kcal 1łyżka wody 3 suszone śliwki (30g) - 60kcal 2łyżeczki cynamonu szczypta soli 2 białka - 30kcal Sumując: 450kcal liczonych na górkę, które podobno mają dobrze wpływać na układ trawienny Placuszki w smaku wyszły bardzo dobre i mogą służyć jako zamiennik słodkiego ![]() A, pokręciłam jakieś 30'hh i myślę, że wybiorę się jeszcze na rower (40-50' // chyba że z mamą to dłużej, ale raczej najpierw sama pojadę, a potem z nią) i wieczorem zamierzam jeszcze trochę kołem pokręcić
|
|
#2842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak poznałam swojego TŻ to też schudłam ok. 5 kg, ahh ta miłość :P A co w ogóle studiujesz?
|
|
|
#2843 |
|
BAN stały
|
Moje odchudzanie, to bardziej dbanie o siebie z pewną dozą przyjemności, czasami nawet żekłabym że to odchudzanie z przymróżeniem oka:P na tę chwilę staram się jeść ok 3-4 posilków dziennie, pić dużo wody i obowiązkowo jeść syte śniadanie!! Tak! Śniadaniem muszę się najeść. Musze też wypić kawę. generalnie mam pracę na pełny etat, więc aktualnie wogóle się nie ruszam. No chyba że z TŻ
. ;P Moje drogie, deklaruję,ze będę robić brzuszki, na początek bez szakeństwa : 40 dziennie ) niewiele, ale od czegoś tzreba zacząć. Małymi kroczkami, dziewczyny, małymi kroczkami;*
|
|
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
WooOOOooW !
Ile nas tu jest, super! ![]() Witam nowe dziewczyny **Ale macie piękne jadłospisy, do tego ciekawe pomysły! Shiny, ja np. na studiach bardzo duzo przytyłam. w lodówce zawsze było kompletne echo, za to %%%% sporo. Brzuchol mi urósł i ogólnie nie wyglądało to wg mnie fajnie. teraz znowu przytyłam ;/ niby wymiary nadal są ok, ale ja się czuję jak słoń ;] no nic. idę na kolację )
|
|
#2845 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie będę mieszkała ze znajomymi, tylko z jedną dziewczyną, więc lodówka pełna % chyba mi nie grozi Będę starała się jeść z głową, nie rzucać na byle co... Jestem dobrej myśli ![]() Ponoć na studiach albo się bardzo tyje, albo bardzo chudnie :P A co na kolację planujesz? Ja sobie dziś zjadłam sałatkę z tuńczykiem, fasolą czerwoną, dodałam trochę papryki, cebulki i wyszła mi całkiem przyjemna kolacyjka ![]() No i brzuszek też pełny :P
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
ladyAM,
bardzo dobre podejście ![]() aniabaniaa, no jest nas jest i mam nadzieję, iż tak pozostanie a uczucie bycia słoniem znam doskonale - jestem w czasie bycia wielką, ogromniastą, mega/big i w ogóle słonicą... shiny, a ta sałatka to z majonezem/jogurtem/niczym/czym innym? ![]() Ja jak powiedziałam, tak wybrałam się na rower a teraz będę czekać aż miną co najmniej 3 godziny ![]() hh znowu nie było i jazdy z mamą też nie, bo nadlewałam jej paznokcie i robiłam pasemka, a teraz głowię się, jak rozwiązać pewien problem
|
|
#2847 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i chce wazyc znow 50 kg jestesmy siostrami ? nigdy nie mialam siostry :rolleye s:---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
To podzielisz sie z nami jaki to problem? moze pomozemy
|
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry kochane!
Przed nami kolejny dzień dietkowania ;] Ja już jestem po śniadaniu - zjadłam caaaałą, dużą michę owoców z 2 łyżkami płatków, otrębów i mlekiem. ok 300 kcal. Ale syte, mam nadzieję, że nie wyruszę za godzinę do kuchni w poszukiwaniu słodyczy ;] dzisiaj o 7 dostałam smsa od TŻa, że o 15 mam być u niego i żebym była przygotowana na to, że wracam do domu jutro w nocy ;d mam nadzieję, że zaplanował coś intensywnego i wpłynie to korzystnie na moją dietę. ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
) zazdroszczę Ci... ja od roku znowu mieszkam z rodzicami i ogólnie w porównaniu do tego, jak było, kiedy z nimi nie mieszkałam - jest BEZNADZIEJNIE. taki detoks trochę ![]() na kolację zjadłam wczoraj pomidorki z mozarellą i bazylią ;D pyszne!
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
shajjn,
tak, żel problem po części znalazł rozwiązanie, a żeby go wytłumaczyć to znaków by mi brakło... ale dziękuję aniabaniaa, lubię takie śniadanko z otrębami myślę, że nic innego jak ruch nie zaplanował bynajmniej po części ![]() już życzę udanej niespodzianki Ależ przed chwilą wkurzyła mnie waga! pokazała kilogram więcej! a za chwilę 55,3 w piżamie czyli bez wyszłoby 55,1... i już nie wiem, co myśleć, wymiarów nie podaję, ponieważ mam jeszcze @ (to nie przez nią te wahania wagi) miałam nadzieję wybrać się gdzieś rowerem dalej, aby w jedną stronę było 45-55km, ale cóż, TŻ niezbyt chętny na to i jedzie jeszcze z mamą i babcią na zakupy ale i tak pójdziemy pojeździć, chociaż na godzinkę, a potem ognisko, ale na 80% nie będę pić teraz piję kawę z 1/2 łyżeczki śmietanki w proszku i idę zaraz robić racuszki z jabłkiem, twarogiem i otrębami podam później przepis jeśli któraś chce, bo zapowiada się pysznie buuuuuu! pada!
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
paula! Nie wymiguj się ciągle od rowerku
Ale kolarza nie polecam hehe. chyba, że masz ochotę na intensywny kurs ;d hmmm racuchy z twarogiem i otrębami, to brzmi pysznie! a na czym to smażysz i ile to wychodzi kcal...? jak będziesz miała chwilę, to wrzuć przepis, hm? ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- aaa, co do wagi - mam ten sam problem ;| już nie wiem, czy to jej problem, czy mój ;p
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

A ile masz wzrostu? Ile ważysz?

ale taka reakcja często jest skutkiem właśnie tego, że dana osoba schudła, a kto inny chce i tak i tak dogryźć - dla zabawy
Z wygody głównie.
Też mam 19 lat, 163cm wzrostu, teraz ważę jakieś 59 :/, ale też sobie kiedyś obiecałam, że nigdy nie przekroczę 60! I też moim celem kiedyś było 47 :P. A teraz wydaje mi się, że 52 będzie ok (co tu dużo mówić, chciałabym uratować biust 

. ;P
**
)