Wszyscy którzy chcą schudnąc ok. 5 kg ZAPRASZAM! - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-25, 12:23   #2821
psyhe666
Zakorzenienie

Dot.: Wszyscy którzy chcą schudnąc ok. 5 kg ZAPRASZAM!

Cytat:
Napisane przez shiny Pokaż wiadomość
Witajcie

Mogę się przyłączyć? Korzystając z tego, że mam do października duuużo wolnego czasu, chciałabym zrzucić ok. 5 kg Powinnam więcej, ale właśnie tyle mi brakuje, żeby wyglądać w miarę ok...
Myślę, że w grupie będzie mi raźniej i może łatwiej tego dokonać

To jak, przyjmiecie mnie do swojego grona?
Pewnie, że tak A ile masz wzrostu? Ile ważysz?
so trójka maybe.

psyhe666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 12:49   #2822
Konwalia19
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Wszyscy którzy chcą schudnąc ok. 5 kg ZAPRASZAM!

Cześć dziewczyny

Chciałabym dołączyć do Waszej grupy wsparcia Myślę, że w grupie zawsze raźniej i będę miała większą mobilizację.

Mam 21 lat, ważę 56 kg a wzrostu mam 163cm. Zadowalającym efektem byłoby dla mnie 50kg. Najbardziej chciałabym schudnąć z brzucha bo niestety mój obwód wynosi aż70cm
Konwalia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 13:05   #2823
shiny
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Chciałabym dołączyć do Waszej grupy wsparcia Myślę, że w grupie zawsze raźniej i będę miała większą mobilizację.

Mam 21 lat, ważę 56 kg a wzrostu mam 163cm. Zadowalającym efektem byłoby dla mnie 50kg. Najbardziej chciałabym schudnąć z brzucha bo niestety mój obwód wynosi aż70cm
To jesteśmy już 2 nowe tutaj

Co do mojej wagi, to wynosi ona aż 73 kg ;/ Na razie chciałabym dobić do 68, a moim takim małym celem na teraz jest 70 kg
Dam radę i koniec

shiny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 13:11   #2824
Konwalia19
Przyczajenie

Hej shiny . Pewnie, że dasz radę. Ja też muszę dać

Stosujesz jakąś dietę?? Ja jem wszystko normalnie tylko trzymam sie zasady ŻP czyli jem posiłki połowę mniejsze Mama nie pozwoliłaby mi żebym odchudzała się jakoś drastycznie ( moja starsza siostra po diecie wylądowała w szpitalu z anemią)

Poza tym staram się więcej ruszać: rowerek, spacery i ćwiczenia właśnie na brzuszysko.
Stary 2010-08-25, 13:19   #2825
Paula_M
Zakorzenienie

Witajcie nowe Panie

Psyhe,
w takim wypadku nadal jesteś niepewna swego wyglądu?

Konwalia,
ja również dążę do mniej więcej 50, tak 'dokładniej' to interesuje mnie przedział 50-52kg, który udało mi się osiągnąć przed wakacjami, ale przytyłam i teraz na nowo rozpoczęła się walka ze zbędnymi kilogramami
163cm i 56kg i masz w obwodzie brzuszka 70cm? wow! jak ja chciałabym te 70! najmniej miałam bodajże 75! przy wadze 52
kurde, co Ty chcesz jeszcze gubić z tego brzuszka?

No i zjadłam 310g wspomnianego gulaszu, ale już jakiś czas temu i szacuję to na ok. 300kcal
a teraz jem kleik z siemienia lnianego wg przepisu z opakowania, żeby czuć się mega najedzoną... a to jest ok. 100kcal
Stary 2010-08-25, 13:23   #2826
Cindy90
Zakorzenienie

GG do Cindy90

Wczoaj byłam na urodzinach, jadłam wszystko więc nawet nie liczyłam kalorii ale na pewno maaaasa! Ale dziś już grzecznie o 18 na siłkę

Mój blog active-and-healthy-lifestyle
Cindy90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 14:02   #2827
Paula_M
Zakorzenienie

Jak było na 18'stce? poza tym, że nie dietetycznie?
Stary 2010-08-25, 14:08   #2828
psyhe666
Zakorzenienie

Paula_M owszem, bo jak byliśmy w SPA to chwaląc się jak schudłam, P. walnął mi tekst 'albo gacie Ci się rozciągnęły od wilgoci'
so trójka maybe.

Stary 2010-08-25, 14:25   #2829
Paula_M
Zakorzenienie

co za typ ale taka reakcja często jest skutkiem właśnie tego, że dana osoba schudła, a kto inny chce i tak i tak dogryźć - dla zabawy

ja idę wypróbować ten oto przepis:
http://sante.pl/przepis152_jablkowa_...nternautow.php
bo brzmi smacznie i zdrowo

ale wcześniej pokręcę hh oglądając Wojewódzkiego
Stary 2010-08-25, 14:31   #2830
Konwalia19
Przyczajenie

Konwalia,
ja również dążę do mniej więcej 50, tak 'dokładniej' to interesuje mnie przedział 50-52kg, który udało mi się osiągnąć przed wakacjami, ale przytyłam i teraz na nowo rozpoczęła się walka ze zbędnymi kilogramami
163cm i 56kg i masz w obwodzie brzuszka 70cm? wow! jak ja chciałabym te 70! najmniej miałam bodajże 75! przy wadze 52
kurde, co Ty chcesz jeszcze gubić z tego brzuszka?

A uważasz, że to 70 to mało? To widocznie już mam trochę "sprany mózg" tymi idealnymi wymiarami 90/60/90 Oczywiście do nich mi daleko i nigdy nie chciałam mięć 60 w talii, ale myślałam żeby sie do tego choć troszkę zbliżyć. Powiedzmy 65 byłoby szczytem moich marzeń Brzuch nie jest najgorszy, ale mam bardzo małe wcięcie w talii i te okropne boczki. Głównie na tym koncentruję się podczas ćwiczeń. Dziękuję za dobre słowo
Stary 2010-08-25, 14:39   #2831
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bita smietana Pokaż wiadomość
z tego co czytałam mózg podczas intensywnego wysiłku (a taki mam na studiach) spala ok 300-400 kcal na godzinę. Gdybym jadła przy tym 1200 kcal nie byłabym w stanie NIC robić. Każdy ma indywidualny tryb itd, nie da się go dopasować do gazety, bo mielibyśmy armię robotów
Próby odchudzania podejmuję od 14 roku życia, z różnymi przejściami. I dystans jest najważniejszy, a także poznanie swojego ciała. Czasopismo może tu byc tylko wskazówką.

Dokładnie tak

Zresztą, jak to u Was jest? Bo dla mnie naprawdę nie jest koniecznością schudnięcie. Ja chyba uzależniłam się od samego bycia na diecie, zdobywania informacji. A potem i tak jem swoje

Dla mnie ta cała dieta to bardziej taka lajfstajlowa kwestia. Ogólnie większość dziewczyn, z którymi sie spotykam jest na diecie, albo jest mega szczupła. Dziki pęd, syndrom owcy który mnie kręci, plus zdjęcia Jessici Alby i tyle. Jest fun
Nie wiem, mnie naprawdę zależy na tym żeby schudnąć. Tylko się zastanawiam czemu w takim razie niby próbuję od 2 lat? Teraz już ostro z ćwiczeniami, nie jem po 19, piję dużo wody no i oczywiście się zdrowo odżywiam. Na pewno to mi przyniesie sukces . Za to już wiem, że bardzo mnie kręci sam fakt, że mogę powiedzieć, że zdrowo się odżywiam i na pewno z tego nie zrezygnuję jak już schudnę . Raczej będę się wkręcać w temat . Tak samo jak zaczynam się wkręcać w naturalne kosmetyki itd. Kocham naturalność i przede wszystkim efekt pięknego wyglądu bez sztuczności i dużej ilości zabiegów . Dlatego będę nad tym pracować . Nie mogę się doczekać aż będę szczuplutka i dumna ze swojego ciała .

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez pelnia Pokaż wiadomość
witajcie

Dzisiaj tu trafiłam. Wprawdzie Wy jesteście już na zaawansowanym etapie, ale czy i ja mogłabym do Was dołączyć?

Mam (jeszcze) 19 lat, 163 cm wzrostu i, co przed chwilą sprawdziłam, ważę 51,3 kg. Rok temu o tej porze ważyłam 58 kg i byłam tym załamana, ponieważ obiecałam sobie nigdy nie przekroczyć 60 kg, a to było już tak blisko! Jednak u mnie jest tak, że ja zawsze w wakacje bardzo tyję i mój rytm roczny jest taki, że najwięcej ważę we wrześniu, a najmniej w maju. Co roku w wakacje bardzo tyłam, bo odchodził stres, przychodziła wolność, spanie i jedzenie W tym roku udało mi się nie przytyć.

Chciałabym schudnąć, ponieważ mojej figurze troszkę jednak brakuje - w udach i na boczkach naprawdę jest z czego...

Pamiętam, że kiedyś ważyłam 47-48 kg i wtedy wyglądałam optymalnie, także chciałabym do tego dobić

Niestety kocham słodycze, a w tygodniu około 3-5 razy stołuję się w McDonalds Z wygody głównie.

Mam nadzieję, że jakoś uda mi się pokonać moje złe nawyki.

Pozdrawiam ciepło
Jakbym czytała o sobie Też mam 19 lat, 163cm wzrostu, teraz ważę jakieś 59 :/, ale też sobie kiedyś obiecałam, że nigdy nie przekroczę 60! I też moim celem kiedyś było 47 :P. A teraz wydaje mi się, że 52 będzie ok (co tu dużo mówić, chciałabym uratować biust czyt. nie stracić go zupełnie). Ale mam nadzieję, że niedługo tak jak Ty będę mogła pisać, że już tyle ważę (51,8 ach )

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 14:44   #2832
psyhe666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula_M Pokaż wiadomość
co za typ ale taka reakcja często jest skutkiem właśnie tego, że dana osoba schudła, a kto inny chce i tak i tak dogryźć - dla zabawy

ja idę wypróbować ten oto przepis:
http://sante.pl/przepis152_jablkowa_...nternautow.php
bo brzmi smacznie i zdrowo

ale wcześniej pokręcę hh oglądając Wojewódzkiego
On ma właśnie taki podły charakterek
Ale też schudł... Z 108 bodajże na 80-coś Przy 185

A teraz pisze do mnie taki kolega K. i waży 60kg. Przy 173
so trójka maybe.

Stary 2010-08-25, 14:47   #2833
winyl
Zakorzenienie

Waga to nie wszystko, ważne są wymiary, proporcje ... :P

XOXO
Stary 2010-08-25, 15:01   #2834
psyhe666
Zakorzenienie

K. jest za chudy, a P.
so trójka maybe.

Stary 2010-08-25, 15:30   #2835
shiny
Raczkowanie

Cytat:
Hej shiny . Pewnie, że dasz radę. Ja też muszę dać

Stosujesz jakąś dietę?? Ja jem wszystko normalnie tylko trzymam sie zasady ŻP czyli jem posiłki połowę mniejsze Mama nie pozwoliłaby mi żebym odchudzała się jakoś drastycznie ( moja starsza siostra po diecie wylądowała w szpitalu z anemią)

Poza tym staram się więcej ruszać: rowerek, spacery i ćwiczenia właśnie na brzuszysko.
Staram się ograniczać węglowodany (chleb, ziemniaki,ryż.. itd), jem 5 mniejszych posiłków dziennie, nie jem po19. To tak głównie. Zobaczę jakie będą efekty, w razie potrzeby będę zmieniała taktykę

Stary 2010-08-25, 15:40   #2836
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez psyhe666 Pokaż wiadomość
K. jest za chudy, a P.
Też mam swojego idealnego P.

XOXO
Stary 2010-08-25, 15:42   #2837
psyhe666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Też mam swojego idealnego P.
P. jest zaj*bisty, ale niestety nieosiągalny... Sam się nazwał męską szowinistyczną świnią i powiedział, że się nie zmieni... A ja miałam się nie zakochać, ale same wiecie, że taki facet na maxa kręci laski...
so trójka maybe.

Stary 2010-08-25, 16:06   #2838
ladyAM
BAN stały

witam szanowne fit wizażanki!

Może pokrótce napiszę o sobie:
- mam 21 lat (żyć nie umierać!)
- ważę 58,95 (połowa to cycki :P)
- mierzę 166
- od maja przytyłam ok 4kg.
- mój cel, to powrót do wagi z przed roku - 52,5

Jestem pracującą studentką więc prowadzę raczej oklapnięty tryb życia:P, jak na akadamickie życie przystało nie stronię od zacnych trunków i lubię jeść. Moja historia zaczęła się jeszcze w liceum, kiedy przeginałam z MŻ i nie jadałm prawie wcale, co skutkowało ciągłym przysypianiem, omdleniami, a waga jak stała, tak satała, a ja kluska ważyłam 63kg. Jak zmądrzałam (patrz po maturze), to zaczęłam racjonalnie się odchudzać i tak, wspaniałym sposobem schudłam 10kg. Fakt faktem, wtedy życie zmieniło mi sie o 180% bo zaczęłam studia, pracę i UWAGA spotkałam swojego TŻ (miłość jeszcze z podstawówki, a w ięc z czasu kiedy mieliśmy po 10 lat )) Tak więc generalnie wszystkie czynniki wpłynęły na mnie zbawiennie. (trzeci najbardziej; bo która nie chciałaby sie przeglądać w oczach swojego mena ) Reasumując, od tamtej pory jestem wyznawczynią rozsądku! dziewczyny, nie głodujcie, nie ma sensu, wasze brzuchy stale głodne przyzwyczają sie do małych racji żywieniowych i zaczną magazynować tłuszczyk ( a tego nie chcemy), bo zorientują się ze dostają mało jedzonka. Ja niestety przytyłam, przez dramtyczny brak ruchu, zaprzestanie brzuszków i początkowo podwójne obiadki (domowe i teściowe:P )

Mam nadzieję, ze wspólnie z wami bede dzielnie walczyć. Swietnie się Was czyta. Trzymam za Was kciuki!
Przygarniecie? ;*
ladyAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 16:08   #2839
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladyAM Pokaż wiadomość

- mierzę 166

Jestem pracującą studentką więc prowadzę raczej oklapnięty tryb życia:P, jak na akadamickie życie przystało nie stronię od zacnych trunków i lubię jeść. Moja historia zaczęła się jeszcze w liceum, kiedy przeginałam z MŻ i nie jadałm prawie wcale, co skutkowało ciągłym przysypianiem, omdleniami, a waga jak stała, tak satała, a ja kluska ważyłam 63kg. Jak zmądrzałam (patrz po maturze), to zaczęłam racjonalnie się odchudzać i tak, wspaniałym sposobem schudłam 10kg. Fakt faktem, wtedy życie zmieniło mi sie o 180% bo zaczęłam studia, pracę i UWAGA spotkałam swojego TŻ (miłość jeszcze z podstawówki, a w ięc z czasu kiedy mieliśmy po 10 lat )) Tak więc generalnie wszystkie czynniki wpłynęły na mnie zbawiennie. (trzeci najbardziej; bo która nie chciałaby sie przeglądać w oczach swojego mena ) Reasumując, od tamtej pory jestem wyznawczynią rozsądku! dziewczyny, nie głodujcie, nie ma sensu, wasze brzuchy stale głodne przyzwyczają sie do małych racji żywieniowych i zaczną magazynować tłuszczyk ( a tego nie chcemy), bo zorientują się ze dostają mało jedzonka. Ja niestety przytyłam, przez dramtyczny brak ruchu, zaprzestanie brzuszków i początkowo podwójne obiadki (domowe i teściowe:P )

Mam nadzieję, ze wspólnie z wami bede dzielnie walczyć. Swietnie się Was czyta. Trzymam za Was kciuki!
Przygarniecie? ;*
Witamy . Już czuję, że Cię polubię .

XOXO
Stary 2010-08-25, 16:11   #2840
psyhe666
Zakorzenienie

Pewnie, że przygarniemy
so trójka maybe.

Stary 2010-08-25, 16:48   #2841
Paula_M
Zakorzenienie

psyhe,
no to może to go jeszcze bardziej motywuje do tych zgryźliwości jak takie szowinistyczne ciacho schudło tyle, to może i zmieni podejście, jak nim poprawnie pokierujesz?
swoją drogą, to mój TŻ ma 188cm i 84kg

winyl,
otóż to, wymiary ważniejsze choć jak widzi się na wadze ubywające kilogramy, to też miło

ladyAM,
ależ oczywiście, że przygarniemy!
znam skutki nagłego braku ruchu, a większej ilości spożywanego jedzenia przez to z powrotem muszę zrzucać 5-7kg

Zmodyfikowałam troszkę podany przepis i zrobiłam to z:
1 starte jabłko (po obraniu i pozbycia się środka ważyło 200g) 100kcal
2łyżki płatków owsianych (20g) - 50kcal
2łyżki otrębów pszennych (20g) - 70kcal
2łyżki otrębów granulowanych z żurawiną (20g) - 60kcal
1łyżka siemienia lnianego (10g) - 50kcal
1łyżka zarodków pszennych (7g) - 25kcal
1łyżka wody
3 suszone śliwki (30g) - 60kcal
2łyżeczki cynamonu
szczypta soli
2 białka - 30kcal

Sumując: 450kcal liczonych na górkę, które podobno mają dobrze wpływać na układ trawienny
Placuszki w smaku wyszły bardzo dobre i mogą służyć jako zamiennik słodkiego bynajmniej dla mnie były słodkie

A, pokręciłam jakieś 30'hh i myślę, że wybiorę się jeszcze na rower (40-50' // chyba że z mamą to dłużej, ale raczej najpierw sama pojadę, a potem z nią) i wieczorem zamierzam jeszcze trochę kołem pokręcić wybrałabym się też pobiegać, ale jakoś pogoda mnie zniechęca
Stary 2010-08-25, 17:00   #2842
shiny
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ladyAM Pokaż wiadomość

- mierzę 166

Przygarniecie? ;*
Miło słyszeć, że podczas studiów schudłaś, bo ja właśnie zaczynam w tym roku :P I mam nadzieję, że z dala od domowego jedzenia (będę mieszkała w innym mieście), z lodówką i szafkami pełnymi zdrowego jedzonka uda mi się schudnąć

Jak poznałam swojego TŻ to też schudłam ok. 5 kg, ahh ta miłość :P

A co w ogóle studiujesz?

Stary 2010-08-25, 18:03   #2843
ladyAM
BAN stały

Moje odchudzanie, to bardziej dbanie o siebie z pewną dozą przyjemności, czasami nawet żekłabym że to odchudzanie z przymróżeniem oka:P na tę chwilę staram się jeść ok 3-4 posilków dziennie, pić dużo wody i obowiązkowo jeść syte śniadanie!! Tak! Śniadaniem muszę się najeść. Musze też wypić kawę. generalnie mam pracę na pełny etat, więc aktualnie wogóle się nie ruszam. No chyba że z TŻ . ;P

Moje drogie, deklaruję,ze będę robić brzuszki, na początek bez szakeństwa : 40 dziennie ) niewiele, ale od czegoś tzreba zacząć. Małymi kroczkami, dziewczyny, małymi kroczkami;*
ladyAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 18:45   #2844
aniabaniaa
Zakorzenienie

WooOOOooW !
Ile nas tu jest, super!
Witam nowe dziewczyny **
Ale macie piękne jadłospisy, do tego ciekawe pomysły!
Shiny, ja np. na studiach bardzo duzo przytyłam. w lodówce zawsze było kompletne echo, za to %%%% sporo. Brzuchol mi urósł i ogólnie nie wyglądało to wg mnie fajnie.

teraz znowu przytyłam ;/ niby wymiary nadal są ok, ale ja się czuję jak słoń ;]

no nic. idę na kolację )

aniabaniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 19:13   #2845
shiny
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniabaniaa Pokaż wiadomość
WooOOOooW !
Ile nas tu jest, super!
Witam nowe dziewczyny **
Ale macie piękne jadłospisy, do tego ciekawe pomysły!
Shiny, ja np. na studiach bardzo duzo przytyłam. w lodówce zawsze było kompletne echo, za to %%%% sporo. Brzuchol mi urósł i ogólnie nie wyglądało to wg mnie fajnie.

teraz znowu przytyłam ;/ niby wymiary nadal są ok, ale ja się czuję jak słoń ;]

no nic. idę na kolację )
Mam nadzieję, że nie spotka mnie taki sam los Nie będę mieszkała ze znajomymi, tylko z jedną dziewczyną, więc lodówka pełna % chyba mi nie grozi Będę starała się jeść z głową, nie rzucać na byle co... Jestem dobrej myśli
Ponoć na studiach albo się bardzo tyje, albo bardzo chudnie :P

A co na kolację planujesz?

Ja sobie dziś zjadłam sałatkę z tuńczykiem, fasolą czerwoną, dodałam trochę papryki, cebulki i wyszła mi całkiem przyjemna kolacyjka
No i brzuszek też pełny :P

Stary 2010-08-25, 21:50   #2846
Paula_M
Zakorzenienie

ladyAM,
bardzo dobre podejście i do pierwszej (odchudzającej) i do drugiej (brzuszkowej) kwestii

aniabaniaa,
no jest nas jest i mam nadzieję, iż tak pozostanie
a uczucie bycia słoniem znam doskonale - jestem w czasie bycia wielką, ogromniastą, mega/big i w ogóle słonicą...

shiny,

a ta sałatka to z majonezem/jogurtem/niczym/czym innym?

Ja jak powiedziałam, tak wybrałam się na rower Przed 20 zjadłam 200g kefiru + 30g otrąb z żurawiną = ok. 150kcal
a teraz będę czekać aż miną co najmniej 3 godziny

hh znowu nie było i jazdy z mamą też nie, bo nadlewałam jej paznokcie i robiłam pasemka, a teraz głowię się, jak rozwiązać pewien problem
Stary 2010-08-25, 23:29   #2847
shajjn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Konwalia19 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja mam 20 lat :P 56 kg :P i 163 cm
i chce wazyc znow 50 kg
jestesmy siostrami ? nigdy nie mialam siostry:rolleye s:

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Paula_M Pokaż wiadomość

hh znowu nie było i jazdy z mamą też nie, bo nadlewałam jej paznokcie i robiłam pasemka, a teraz głowię się, jak rozwiązać pewien problem
nadlewasz czyli uzupelniasz zel?
To podzielisz sie z nami jaki to problem? moze pomozemy

_ zapuszczam piórka
_samoopalam sie :P (ban na solarium!)
_jestem mila dla mojego Tz
_ 56-54-52-49
shajjn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-26, 08:28   #2848
aniabaniaa
Zakorzenienie

dzień dobry kochane!
Przed nami kolejny dzień dietkowania ;]

Ja już jestem po śniadaniu - zjadłam caaaałą, dużą michę owoców z 2 łyżkami płatków, otrębów i mlekiem. ok 300 kcal. Ale syte, mam nadzieję, że nie wyruszę za godzinę do kuchni w poszukiwaniu słodyczy ;]

dzisiaj o 7 dostałam smsa od TŻa, że o 15 mam być u niego i żebym była przygotowana na to, że wracam do domu jutro w nocy ;d
mam nadzieję, że zaplanował coś intensywnego i wpłynie to korzystnie na moją dietę.

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
Napisane przez shiny Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że nie spotka mnie taki sam los Nie będę mieszkała ze znajomymi, tylko z jedną dziewczyną, więc lodówka pełna % chyba mi nie grozi Będę starała się jeść z głową, nie rzucać na byle co... Jestem dobrej myśli
Ponoć na studiach albo się bardzo tyje, albo bardzo chudnie :P

A co na kolację planujesz?

Ja sobie dziś zjadłam sałatkę z tuńczykiem, fasolą czerwoną, dodałam trochę papryki, cebulki i wyszła mi całkiem przyjemna kolacyjka
No i brzuszek też pełny :P
shiny , skoro masz sumienną współlokatorkę i ambitne z was dziewczyny, to powinno być ok ) zazdroszczę Ci... ja od roku znowu mieszkam z rodzicami i ogólnie w porównaniu do tego, jak było, kiedy z nimi nie mieszkałam - jest BEZNADZIEJNIE. taki detoks trochę

na kolację zjadłam wczoraj pomidorki z mozarellą i bazylią ;D pyszne!

Stary 2010-08-26, 08:48   #2849
Paula_M
Zakorzenienie

shajjn,
tak, żel
problem po części znalazł rozwiązanie, a żeby go wytłumaczyć to znaków by mi brakło... ale dziękuję

aniabaniaa,
lubię takie śniadanko z otrębami
myślę, że nic innego jak ruch nie zaplanował bynajmniej po części
już życzę udanej niespodzianki

Ależ przed chwilą wkurzyła mnie waga! pokazała kilogram więcej! a za chwilę 55,3 w piżamie czyli bez wyszłoby 55,1... i już nie wiem, co myśleć, wymiarów nie podaję, ponieważ mam jeszcze @ (to nie przez nią te wahania wagi)
miałam nadzieję wybrać się gdzieś rowerem dalej, aby w jedną stronę było 45-55km, ale cóż, TŻ niezbyt chętny na to i jedzie jeszcze z mamą i babcią na zakupy chyba będę musiała obejść się smakiem po raz kolejny chyba że napiszę do kolegi kolarza! to jest myśl! muszę to przeanalizować ale i tak pójdziemy pojeździć, chociaż na godzinkę, a potem ognisko, ale na 80% nie będę pić
teraz piję kawę z 1/2 łyżeczki śmietanki w proszku i idę zaraz robić racuszki z jabłkiem, twarogiem i otrębami
podam później przepis jeśli któraś chce, bo zapowiada się pysznie

buuuuuu! pada! łudzę się, że to chwilę...
Stary 2010-08-26, 09:20   #2850
aniabaniaa
Zakorzenienie

paula! Nie wymiguj się ciągle od rowerku
Ale kolarza nie polecam hehe. chyba, że masz ochotę na intensywny kurs ;d
hmmm racuchy z twarogiem i otrębami, to brzmi pysznie! a na czym to smażysz i ile to wychodzi kcal...?
jak będziesz miała chwilę, to wrzuć przepis, hm?

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

aaa, co do wagi - mam ten sam problem ;| już nie wiem, czy to jej problem, czy mój ;p

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości