|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Pomidora napisała, że rana po cięciu nie boli, ale strasznie bolą skurcze macicy i boi się bólu przy karmieniu, ale zakłada, że da radę. Mały sobie teraz smacznie śpi
|
#4292 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
A ja dla odmiany prawie spalilam garnek z ogorkowa.
Ale nie chwalmy dnia przed zachodem slonca, jeszcze jej nie skonczylam.
|
#4293 |
|
Raczkowanie
|
gratulacje dla POMI Tymek cudowny te oczy, włosy, paluszki...
FEM to Ci niespodziankę synek wykręcił a My musimy ogłosić MPIK miss porodówki. dołączam do grona mężatek wrześniowych. pamiętnego 3 września 2005 r był taki upał . czyli 3.09 obchodzimy już 5 rocznicę ślubu kiedy to zleciało .wróciły do mnie mdłości i na dodatek pogoda się popsuła wichura jak w kieleckim i chmurzy się na dodatek...
|
#4294 |
|
Zadomowienie
|
Tymek jak na pierwszy rzut mojego oka,kształtem główki przypomina tatę,włośki też chyba po nim,ale oczęta to takie Pomidorkowe
![]() ![]() Kurde,a mi oczywiście jak na złość właśnie sie robi opryszczka na ustach...Jeszcze mi tego gó...a brakowało
|
#4295 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuziczka może powinnaś dać sobie spokój z gotowaniem, przynajmniej na jakiś czas
![]() Bo jak tak dalej pójdzie to jeszcze chałupę puścisz z dymem
|
|
|
|
#4296 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no Pomidora twarda dziewczyna, ma siłę pisać do nas fajnie jej...---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Maggie ja ide na szkołę rodzenia w przyszłym tyg, łącznie 5 zajęć czyli w 36 tyg ide we wtorek i środę w 37 tyg ide tez we wt i śr w 38 tyg ide we wt i ciekawe czy dokoncze to chodzenie... a w moim szpitalu to jest warunek do porodu rodzinnego, takze mam nadzieje ze zdążę
|
|
#4297 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tymek przecudny Cytat:
Więc tak wózek odebrany Gondolka i fotelik bard
|
||
|
|
|
#4298 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pomi superdzielna z Ciebie z dziewucha! Brawo ![]() Cytat:
Klarisso ja byłam pewna, że te czarne to Twoje naturalne ![]() Naked jak dla mnie w brązie wymiatasz Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale lepiej leć do apteki po papierek Cytat:
Cytat:
Pozdrowienia dla Pata Cytat:
Mam nadzieję, że szybko coś znajdziecie i z pracą męża jeszcze nie wszystko przesądzone.. Trzymaj się ciepło Byłam wczoraj u gina i Teoś ciągle leży pośladkami w dół.. Już się z tym pogodziłam i myśłałam, ze będziemy się umawiać konkretnie na cc- w końcu na 9 września mam termin..a tu jeszcze za tydzień mam przyjść ![]() Nawet kiedy już zgłoszę się do szpitala zrobią mi usg i jeśli mały w ostatniej chwili zrobi salto głową w dół a rozwarcia brak- wracam do domu i czekam.. Ważne, że wszystko ok..ale jakoś nie umiem się tak rozdwoić.. Najchętniej nastawiłabym się już psychicznie na jakąś opcję
Edytowane przez aaannnnnnaaa Czas edycji: 2010-08-25 o 14:10 |
||||||||
|
|
|
#4299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4300 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Zupa przezyla, garnek tez, uffPewnie powinnam przestac gotowac, ale ja to naprawde lubie I uwierzcie lub nie, nie mam zielonego pojecia jak mozna zapomniec o garnku na gazie Sie odmozdzylam w tej ciazy konkretnie.Najlepsze, ze TZ ostatnio sam spalil garnek i nie jestem sama.Ale mam najlepszy patent na spalenizne garnkowa- kaszka kukurydziana! Ktoras ma ochote na ogorkowa?
|
|
#4301 |
|
Zadomowienie
|
Pomidora... juz wiem kto mi urodzi nastepne dziecko
jednak noworodki po CC wygladaja zupelnie inaczej... te co sie cisną przez kanał to zawsze troche jak Gołota po nieudanej walce Zuzi.... nooooo.. jaaaaaaaaa. ![]() ja wąłsnie wyjełam moje cukin ie i troche mi taki płwyjace sie wydają no ale robilam zupelnie samodzielnie, tzn bezprzepisowo, sugerujac sie tylko tym co od Was przeczytalam
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-25 o 14:15 |
|
|
|
#4302 | |
|
Wtajemniczenie
|
a jak będziesz musiała odgrzać ją? jeszcze możesz przypalić
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4303 |
|
Rozeznanie
|
Ilona- no fajny ten wozek
Spacerowka tez ![]() Ale fotelik sie montuje przodem do kierunku jazdy?
|
#4304 |
|
Rozeznanie
|
no to fakt, te które się rodza Sn to nawet podobno głowy zniekształcone przez pierwsze dni maja, dopiero poźniej "dochodzą" do prawidłowego, ludzkiego wyglądu
|
#4305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sineusmarowane złótym sluzem
|
|
#4306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do spacerówki to pewnie się przyzwyczaję
|
|
|
|
|
#4307 |
|
Rozeznanie
|
Marta- Fakt, tez slyszalam ze po cc dzieci niewymeczone i ladne, bo po sn to moze byc roznie.
Nina- ty mi tu mojego garnka nie czaruj. Ciagle mi sie dwa poprzednie odmaczaja i czekaja na kuracje kaszką.Wiecie co jest najgorsze, ze mam straszna ochote na smieciowe jedzenie w stylu wolowinowego hamburgera z maca albo jakies inne frytki czy pizze a to jeszcze miesiac zostal (teoretycznie)
|
#4308 |
|
Zadomowienie
|
No,takie sine i jeszcze do tego mają takie główki faraonowe,wyciągnięte po przechodzeniu przez kanał rodny...Tak czy siak już wolę takie wymiętolone dziecko byleby tylko urodziło się sn,no ale to się zobaczy...
|
#4309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja tam właśnie jem chipsy cebulowe
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się wydaje że to zależy od tego ile trwa poród, niektóre są wymęczone inne nie. ale jeszcze się chyba nie zdażyło, zeby mama od razu nie zakochała się w soim dziecku, pomimo, że jest we krwi i pomarszczony
po cc przecież też jest umaziany ![]() No dobra to która teraz się wybiera na porodówkę ![]() Ja ponoć nie byłam pomarszczona i sina jak się urodziłam, ale mama na pewno nie jest obiektywna
Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-08-25 o 14:29 |
|
|
|
#4311 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuziczko, no właśnie teraz masz ostatni miesiąc kiedy raz na ruski możesz w siebie władować jakieś śmieciowe jedzonko
![]() w sumie to bym dziś nie pogardziła Capriciosą z Da grasso
|
#4312 |
|
Raczkowanie
|
jaki śliczny ten Tymek Pomidory
![]() |
|
|
|
#4313 |
|
Zadomowienie
|
gabisiu Ty nasz...... Ty to nawet jako nowordodek musialas ładnie wygldac! kurde no...
: a propos euforii na widok własnego dziecka... no wiesz co spotkałam sie juz roznymi opiniami... np moja znajomi mowi, ze w swoim dziecku zakochała sie duzo pozniej.... takze wydaje mi sie ze wszytsko zalezy od osoby, od samego przebiegu porodu i wielu innych czynnikow temu towarzyszących
|
#4314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- dziękuję
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png Edytowane przez fem Czas edycji: 2010-08-25 o 14:57 |
|
|
|
|
#4315 |
|
Raczkowanie
|
Pomi ogromne gratulacje, Tymek przeslodki
Szczesliwa dziekuje za zaproszenie. Slicznie wygladalas na weselu. Taka mamuska z klasa Ide nadrabiac ehh... bo drukujecie jak oszalale... ![]() Milego dnia |
|
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4317 |
|
Raczkowanie
|
bardzo ciekawy artykuł dla tych które beda miały cesarke, moze sie Wam przyda https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_po...ykul,2560.html
|
|
|
|
#4318 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Faktycznie zapomniałam dodać. No ale czemu musiałas mi przypomniec to akurat kiedy właśnie jem?![]() Cytat:
Cytat:
Zresztą ja tak czy siak na pewno się poryczęCytat:
|
||||
|
|
|
#4319 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje Pomi
Może któraś potrafi mi powiedzieć czy przed porodem brzuch boli "jednostajnie". Od wieczorka boli mnie brzuch jak na @, natężenie bólu nie zmienia się, na początku wzięłam no spe, przed chwilą ciepłą kąpiel i o ile w wodzie ból nie był tak bardzo odczuwalny, to zaraz po wyjściu z wanny bolało tak samo. Czyżby zbliżał się poród??????? ![]() Jutro mam wizytę u gin, mam nadzieję, że do niej dotrwam Mamy dopiero omawiać poród, wymaz z bakteriologii i pobyt tż na porodówce, obym doczekała
|
|
|
|
#4320 | ||
|
Zadomowienie
|
naked21, zapomniałam wcześniej napisać: W brązowych włoskach wyglądałaś cudnie
Cytat:
Już znika, ale wstyd z takim czymś na porodówkę jechać ![]() IlonaN2, wózek bardzo fajny. A gondola mi się podoba aaannnnnnaaa, niestety, przy cesarce, spowodowanej złym ułożeniem dziecka, nie można się nastawiać tak na 100% na cc. Nie ma się z czego cieszyć. Nie dziś, to jutro ![]() Co do żarełka śmieciowego, to jedz puki możesz Ja mam ochotę na (prawie prawdziwego ) tureckiego kebaba w cieście z ostrym sosem, ale szkoda mi kaski... ale, jak sobie pomyślę, ile czasu potem nie będę mogła go zjeść, to chyba się skuszę na dniach i zamówię do domciu A co ![]() Cytat:
Ale, z tego co pamiętam, Marta już po kilku dniach po porodzie pisała, że Patryk zaczyna wyglądać "jak człowiek" ![]() Ja chętnie, ale najwcześniej w niedzielę wieczorem - mamy 1st rocznicę ślubu i mam nadzieję zmolestować męża na małe co nieco ![]() W ogóle, ostatnio mnie załamał chłopina. Jakoś w rozmowie wyszło, że on myśli, że NIE WOLNO się bzykać tak blisko terminu ![]() A na koniec się pochwalę, że prawie skończyłam malowidło dla syncia ...Z tym, że najpierw się zdrzemnę
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

.
kiedy to zleciało
.
Bo jak tak dalej pójdzie to jeszcze chałupę puścisz z dymem

i nie jestem sama.

ty mi tu mojego garnka nie czaruj. Ciagle mi sie dwa poprzednie odmaczaja i czekaja na kuracje kaszką.