|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
klari romantyczny wieczór to super pomysł,ale chyba zorganizujesz go przed rocznica ślubu bo 22.09 to już chyba w 3 będziecie
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-08-25 o 08:39 |
|
|
|
|
#4172 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
U mnie jeszcze 2 tygodnie...
|
#4173 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Trzecią
Braliście ślub w piątek? ![]() Cytat:
![]() Dzięki ![]() Cytat:
Cytat:
Chociaż pewnie by tego nie zrobił tylko marudził tak długo, aż zmieniłabym kolor z powrotem... ![]() Cytat:
W ogóle z tymi rocznicami ślubu to u nas co roku lipa... Na pierwszą się spiłam przypadkowo i usnęłam po kolacji, na drugą się strułam i wymiotowałam pół nocy... a na trzecią poród Aż się boję myśleć co będzie np. na 20-stą... Dużo lepiej wypadają nam rocznice naszego poznania się, ale to dopiero w połowie października ![]() Powiedziałam przed chwilą tż-towi, że chciałabym romantyczny weekend we dwoje, a tż na to "też se teraz przypomniałaś"... no ale lepiej późno niż wcale Tyle, że nie ma kiedy - w tym tygodniu tż ma z pracy jakąś imprezkę na którą jedziemy razem, za tydzień ktoś z rodzinki ma nas odwiedzić, a za 2 tygodnie to już się mogę wypakować
|
|
#4175 |
|
Raczkowanie
|
Fotelika City nie da się chyba na bazę nałożyć.
Widziałyście w ogóle jak taki fotelik "lata" przypięty na same pasy? Ja jestem przerażona i dokupuję bazę. Ostatnio zaczęłam chadzać do pracy na parę godzin i jest super, bo już w domu zbzikować można. Stwierdziłam, że alienować to się po porodzie zdążę, a teraz póki mogę do ludzi to bardzo chętnie. Kolory wózków to bardzo indywidualna sprawa. Mnie się podobał jeans'owy i Tż mi taki kupił |
|
|
|
#4176 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
witam późnym wieczorem... a właściwie nocą...
![]() szczerze... jestem w szoku... szczęśliwym szoku... rogal nie schodzi mi z buzi od 17... ![]() moja Lidka pokazała jajeczka i to bardzo dokładnie... ![]() okazało się, że będziemy mieli Kubusia ... mąż bardzo zadowolony aczkolwiek zawiedziony (zdążył sie przyzwyczaić)... dla mnie to tak naprawdę nie miało znaczenia, ważne, że zdrowe jak rybka... maleństwo większe o conajmniej 1,5 do 2-óch tygodni, czyli tak 35/36 tc... wszystko w porządku... wszystkie narządy są prawidłowe, łożysko i wody i pepowina prawidłowe... i orientacyjna waga: 2350 g... JESTEM PRZESZCZĘŚLIWA na dodatek jak obdzwoniliśmy po rodzicach, to wszyscy mega szczęśliwi i w mego szoku... ale lepiej, że teraz pokazał jajeczka a nie dopiero przy porodzie... swoją drogą to mam bardzo towazyskiego synka, bo cały czas się tak wypinał jakby chciał się calusieńki pokazać a zwłaszcza tymi jajeczkami pochwalić... TAKA NIESPODZIANKA z tej okazji poszlismy z mężem na kolację (mała randka) i jestem radosna jak nie pamiętam kiedy... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
Cytat:
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
||||||||
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
hehe fem no to niezła niespodzianka
![]() kurcze a ja wczoraj nie dopytałam o płeć... może mojej niuni też coś wyrosło byłam wczoraj u gina, uspokoił mnie trochę, bo nawet dziś w nocy spałam malutka waży 1970 g i w sumie przez najbliższe tygodnie nie powinno się nic dziaćdostałam antybiotyk na pęcherz i ten fenoterol czy jak mu tam, ale nie wykupiłam i raczej nie wykupię go... bo w sumie i tak tylko przez tydzień mogłabym brać, bo tylko do 34 tyg można... przemęczę się jakoś z tym twardym brzusiem...
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Czyżbym była pierwsza? ja największy śpioch
Fem ale numer ale fajnie, że teraz Ciekawe jak tam Pomi
|
|
|
|
#4179 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Szczęśliwa;21589779]J
Nawet jeśli będą kazali CI rodzić tylko dla dobra dziecka. Lepiej mu tu na zewnątrz niż w brzuszku gdzie ma za mało wód. W razie konieczności zrobią cc czy będą poród wywoływać? A maluch rośnie normalnie? /QUOTE] tak rosnie normalnie ma juz ponad 2500. Co do porodu to nie wiem czy sn czy cc. Chyba wolalabym juz cc jak mi zrobia w 36 tyg (dzis zaczynam 37). Ale malego mam juz w kanale rodnym, rozwarcie 2 cm czyli idealne warunki do porodu SN. No zobaczymy co powiedza. Zaraz jedziemy do szpitala. Trzuymajcie kciuki bo bardzo sie boje!!!
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Wanilia będzie dobrze
no i Misga mnie wyprzedziła |
|
|
|
#4181 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Fem ale niespodziewanka ![]() Pomidorko ![]() Waniliaania Napewno podejmą najlepszą decyzję dla Dzidziusia na tym etapie juz napewno wszystko będzie ok masakra chyba trzeba dokupic brakujące rzeczyDziewczynki dzięki za wsparcie . |
|
|
|
#4182 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To jak w kawale - "dlaczego kobieta w ciąży gotuje zupę w 3 garnkach" - "bo tak". Gorzej, jeśli pojawią się jakieś rzeczywiste problemy, ale zawsze możemy się jakoś forumowo powspierać ![]() Cytat:
- oby jak najmniej nieprzyjemnych rzeczy cię spotkało i tylko radość z bobasa . Wczoraj był u nas kuzyn tż-ta jego żona niedawno rodziła na Ujastku drugie dziecko i bardzo sobie chwalili pobyt tam - utwierdziłam się w tym, że to dobry wybór. -------------------------------- Ja wpadłam na pomysł dzisiaj i kurdę jadę, kupię sobie te inne firanki do sypialni i może nawet zasłonkę zmienię a w pokoju też muszę uprać. Ale w tym celu muszę najpierw tyłek ruszyć do sklepu. I tak sobie pomyślałam - może w końcu kupię dla małej wanienkę? Bo brakuje mi tylko wanienki i wkładów poporodowych...
|
|
#4183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I chyba juz nie bede miala. Dobrze, ze jeszcze pare lat temu bylam krwiodawca, to wiem, zem czysta ![]() Fem- a to niespodziewajka, zeby nie powiedziec- jaja! Ja to bym juz nie chciala, zeby moj Alek zmienil plec. Zreszta ciezko by to bylo zrobic, bo ma wielkie jajcuchy i gin ostatnio to je nawet mierzyc chcial
|
|
#4184 | |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie o poranku
Pomidorko ![]() Cytat:
no to gratuluję, z chłopcami tak czasem bywa Dziewczyny czy możliwe jest wcześniejsze sączenie wód ale przed odejściem czopa?? Wczoraj leżę na łóżku i czuję że coś mi leci... sprawdzam czy to czasem nie upławy, które swoją ilość też ostatnio zwiększyły a to normalnie woda i tak parę minut delikatnie leciało. Dziś już nie Ale by było fajnie już rodzic...
|
|
#4185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam w wypisie ze szpitala napisane, ze w przypadku saczenia sie wod mam sie zglosic.
|
|
#4186 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm tylko dziś już nic nie leci
będę na bieżąco grzebać w gaciach w poszukiwaniu wód ![]() w razie czego lecę na IP o czym nie omieszkam Was tu powiadomić
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są ponoć takie papierki w aptece, żeby sprawdzić czy to wody może zadzwoń do gina?---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...wego-3szt.html trochę drogie, ale może można kupić pojedynczo ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- jeszcze coś takiego znalzłam: Takim domowym sposobem sprawdzenia, czy sa to wody plodowe, czy tez normalna wydzielina jest polozenie sie w lozku. Wtedy, jesli sa to wody plodowe, beda wyciekac mocno. W trakcie zmiany pozycji na stojaca badz siedzaca wyciek ustaje badz czesciowo ustaje. spowodowane jest to glowka dziecka, ktora zamyka otwor macicy na zasadzie korka . |
|
|
|
|
#4188 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jednak wolę żeby Franek został Frankiem Cytat:
Cytat:
![]() A mnie się nic nie chce. Byle do 17-stej zaczynam Sr kończe o 1-stej A jutro bardzo wcześnie rano do rodziców O 14-stej pogrzeb i pewnei zostaniemy do soboty u rodziców bo już do porodu na nie pojadę bo będę się bała że tam uodzę a badzo nie chcę w tamtejszym szpitalu. POMI trzymam mocno kciuku |
|||
|
|
|
#4189 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
Ja od 6 nie śpię bo mała szaleje w brzuchu i spać nie daje. Tż dzisiaj do 22 w pracy, dobrze,że umówiona z koleżankami na pogaduchy jestem ![]() Cytat:
, ale najważniejsze że mały zdrowy i rośnie jak na drożdżach.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A tak wogóle to przypominam o fotkach z ciemnymi włoskami ![]() Pomi good luck
|
|
#4190 |
|
Zadomowienie
|
Po pierwsze
POMIDORAA! Trzymaj sie dzielnie nasza moderatorko! I wracaj do nas prędko!Po drugie: Fem... te nasze dzieci wizazowe to jakies urwisy, to juz drugi przypadek w krotkim czasie kiedy dowiadujemy sie zmianie płci. Mam nadzieje, ze ostatni ![]() Po trzecie Naked Ty wez mi sie tu w kolejke nie pchaj! wody płodowe, tez wymyslila! korek se włoz!!!!!1 ![]() Po ostatnie do gabisun ja dzis sie obudziłam o 4:40 godz... siedziałam w pizamie na balkonie, juz mialam plan zeby luknac na wizaż, ale stwierdzilam ze powiecie ze jakas nawiedzona jestem ![]() p.s. tak se mysle o przestawieniu lozeczka ... ze tez mnie nawiedzaja taka pomysly jak sama w domu siedze... ysz
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-25 o 09:19 |
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
Mszu no to żeś zaszalała
No właśnie jest kolejka wszystkie mi się wpychają no |
|
|
|
#4192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- co Ci? ![]() - duszno... ![]() - dlugo tak siedzisz? - godzine? - i nie jest ci zimno? - nie - ta ciąza rzeczywscie Ci w glowie poprzestawiala ![]() trudno mu sie dziwic, kiedys bylam zdolna -jak kot- przesypiac wiekszosc doby... ![]() Klarissa, a ty masz jeszcze POWERA na wybieranie firanek i zasłonek? jesli tak to normalnie chapeaux bas
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
fem ale niespodzianka
gratulujeMaggi trzymam kciuki za mocz naked21 kup papierki lakmusowe i sprawdz te wodu moze czopa nie widzialas.. a jak nie to jedz na ip.. z wodami nie ma zartow.. kasienka1701 gabisun klarissa mszu dash ycnan pomi tez sie ciesze ze nie mieszkam z tesciowa ![]() dziekuje za mile slowailona zuziczka wyrazy wspolczucia klarissa pieknie wygladasz pomi dobrze ze zadzwonilas.. trzymam kciuki nie stresuj się będzie dobrze mezu mpik dziękujemy za wiadomosc trzymam kciuki za dziewczyny! No i gratulacje rodzaca sukni wieczorowej niezle :Pmipk dasz rade z mleczarenkami – ale widze ze klopoty z karminiem to niestety taki standard na początku .. ehs.. mszu ja mialam pliva fem niebieski – używałam go caly czas wiec go wzielam, bo wiedzialam ze mnie nie uczuli no i tantum rosa i było git ale polecam jeszcze mala butelke po wodzie mineralnej - jak bedziecie szly pierwszy raz siku zrobic zeby sobie polewac zeby stresu nie bylo jakby mialo cos zaszczypac... a co do tytulu to chyba dam ten uniwersalny zeby potem nie bylo problemu z wymyslaniem nowych ok ??? jak jest duzy sprzeciw to dam ten moj ![]() sory ze was tak mecze ale to nasz wspolny watek wiec chce zebyscie tez decydowaly ;D
|
|
#4194 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także zostało mi teoretycznie 3 weekendy(a w praktyce to nie wiem ile,bo różnie może być)..Cytat:
Cytat:
Trzymamy kciukasy!!! Pomidorka trzymaj się dzielnie
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze muszę torbę dokończyć pakowac- to znaczy wrzucić tylko klapki pod prysznic ,szczoteczke do zębów i papier, ale mi się nie chce potrzebuję chyba kopa na rozpęd ![]() A macie spakowany ręcznik kuchenny do osuszania krocza? |
|
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
fem
![]() gabisun ja nie mam spakowanej torby jeszcze ale na pewno recznik papierowy wezme do podmywania krocza... no bo nie wyborazam sobie recznikiem ciagle brudny by bylja juz nerwowow nie wyrabiam, powiedzialam tz ze pobyt tygodniowy tesciow byl ostsatni raz.... kilka dni ok ale nie tyle ja mam dosc... mam male mieszkanie i sie mecze jedynie.. chodze poddenerwowana non stop.....
|
#4197 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jakbym słyszała swojego męża ;DSwoją drogą, ja kiedyś byłam zmarzluch, nawet latem nie rozstawałam się ze swetrem i skarpetami, a teraz moge spac nago, bez przykrycia i mi gorąco. Poza tym byłam straszny śpioch, min.12h snu, a teraz wystarczy 6h i wstaję wyspana.
|
|
|
#4198 |
|
Zadomowienie
|
Ja wziełam sobie pudełko chusteczek higienicznych takich miękkich i myślę,że wystarcz,a jak nie to Tż mi dowiezie ten ręcznik i już.
Ja jeszcze sporo rzeczy mam do spakowania,a miejsca mi zaczyna brakować w torbie...
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ręcznik papierowy biorę, bo lepiej wchłania wodę no i ze względów estetycznych (taki normalny byłby po jednym myciu do prania)...w razie potrzeby zapasowe3 szt. czekają w kuchni ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Wczoraj przepakowałam te moje 2 małe torby do jednej dużej... kurde, nie mieszczę się... już mam pełną torbę, a jeszcze rożek nie schowany, kosmetyczka nie dopakowana, wkłady poporodowe tylko 1 opak... Ubrań na wyjście nie spakowałam (włożyłam do reklamówki i mąż je dowiezie)... Chyba szlafrok i koszulę włożę do osobnej torby (reklamówki), bo przebiorę się w nie zaraz po przyjeździe do szpitala... oo chusteczek też jeszcze nie mam...
|
|
|
#4200 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() waniliaania 3mam kciuki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak dla mnie to tytuł nie jest istotny
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.

a Wy którą?
doszlam do tego dopiero w domu, bo jak pytalam gina jak badania to powiedzial, ze ok, a ja widze ze mam cukier 

masakra chyba trzeba dokupic brakujące rzeczyDziewczynki dzięki za wsparcie .

I chyba juz nie bede miala. Dobrze, ze jeszcze pare lat temu bylam krwiodawca, to wiem, zem czysta
wszystkie mi się wpychają no