Suknia marzeń cz. III - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-23, 22:51   #4321
mafda
Zadomowienie

Dot.: Suknia marzeń cz. III

Cytat:
Napisane przez asiaaa891 Pokaż wiadomość
no to ślubujemy tego samego dnia. gratulacje
fajnie że już masz upatrzoną suknię, mi się co chwila coś innego podoba, z jednej strony chciałabym coś zwiewnego z drugiej jednak żeby było trochę bardziej bogatsze niż wieczorowa suknia w kolorze bieli, tak więc jeszcze sama nie wiem czego chce, co do materiału bardzo bym chciała albo muślin albo tiul albo coś w podobie, a np nie podoba mi się satyna.
a ja własnie wygrzebałam dzisiaj karteczkę z moich poszukiwań i tak jak ci pisałam ta Maggie Soterro 4300zł, ale oni mają piękne sukienki
Stary 2010-08-24, 10:10   #4322
asiaaa891
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mafda Pokaż wiadomość
a ja własnie wygrzebałam dzisiaj karteczkę z moich poszukiwań i tak jak ci pisałam ta Maggie Soterro 4300zł, ale oni mają piękne sukienki
oj oj droogo, suknie fakt piękne ale mnie troszkę cena przeraża
asiaaa891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 11:17   #4323
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emiii_87 Pokaż wiadomość
ponawiam pytanie, jak myślicie jaką halkę wybrać do sukni księżniczki ? na pewno z kołem, ale są różne- z jednym, z dwoma, z trzema i różne "modyfikacje" czyli z dodatkowymi falbanami

Ja jeszcze sie nie orientuje w tych sprawach. Swoja bede mierzyc za ok 3 tygodnie i podobno ona jest juz z kolem. Najlepiej aby panie w salonie pomogly Ci doradzic rodzaj halki i kola
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 21:02   #4324
LunaLov
Raczkowanie

Witam, podczytuje was od jakiegoś czasu i postanowiłam sie podzielić moją wymarzoną suknią. Niestety nadal pozostaje w swiecie marzeń i pewnie tak zostanie gdyż jest bardzo droga. dziewczyny co o niej myslicie? Może wybijecie mi ja z głowy...
A slub za rok 6.08. 2011
Zuzia - 29.07.2016 19:01
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 21:36   #4325
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Witam, podczytuje was od jakiegoś czasu i postanowiłam sie podzielić moją wymarzoną suknią. Niestety nadal pozostaje w swiecie marzeń i pewnie tak zostanie gdyż jest bardzo droga. dziewczyny co o niej myslicie? Może wybijecie mi ja z głowy...
A slub za rok 6.08. 2011
Suknia robi wrażenie i na pierwszy rzut oka widać, że nie jest tania bo cała z koronki. Ale powiem Ci, że moja koleżanka miała suknie cała z koronki i na żywo nie wygląda to aż tak super ..za bardzo jednolita jak dla mnie..ale to Twoja wymarzona ..więc może dowiedz się ile kosztowałoby szycie takiej sukni... ona nie jest trudna do uszycia więc..warto spróbować.. powodzenia

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 22:17   #4326
emiii_87
Rozeznanie

ja uważam, że nie powala to że jest z koronki może być za równo plusem jak i minusem. Koronka sama w sobie jest bardzo ozdobna, przez co cała suknia powinna być bardziej prosta ( tak jak ma to miejsce w tym pryzpadku ). jak dla mnie suknia jest zbyt jednolita-nie dość że "faktura" na całej długości jest taka sama to jest też bardzo prostego kroju. Ale tak jak dziewczyny już słusznie podkreślały to co my tu piszemy jest nie ważne, to Ty masz się w tym czuć wyjątkowo zgadzam się z ona911 jeśli to Twoja wymarzona to nie rezygnuj. Zorientuj się w propozycjach krawcowych- na pewno szycie wyniesie Cię dużo taniej

26.08.2005
26.08.2009 -->
27.08.2011 -->
emiii_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 22:21   #4327
mafda
Zadomowienie

Cytat:
A slub za rok 6.08. 2011
a ja ci jej nie wybiję, bo widziałam na żywo hehehe cudo ale daje wrażenie takiej ciężkiej
Stary 2010-08-24, 22:21   #4328
LunaLov
Raczkowanie

ona911 - da rade ja uszyć?
ja ja widziałam na żywo i wyglada jak wycinanka z białej serwetki pomysłałam że pewnie nie ma szans na szycie i zrezygnowałam. Macie racje głupia jestem że od razu nie sprawdziłam czy da rade ja uszyć.

emiii_87 - Własnie wiem, że jest dosć prosta ale ja nie jestem "drobna" i boję się że mogę być jednym wielkim tortem bezowym w większej ilości zdobień, poza tym jestem bardzo niska i szukam czegos w takim fasonie właśnie bo wydaje mi się ze mnie nie skróci

A tak z innej beczki- czy te modelki musza się tak nienaturalnie giąć i wyginać?

Edytowane przez LunaLov
Czas edycji: 2010-08-24 o 22:27
Stary 2010-08-24, 22:50   #4329
emiii_87
Rozeznanie

Cytat:
ona911 - da rade ja uszyć?
ja ja widziałam na żywo i wyglada jak wycinanka z białej serwetki pomysłałam że pewnie nie ma szans na szycie i zrezygnowałam. Macie racje głupia jestem że od razu nie sprawdziłam czy da rade ja uszyć.

emiii_87 - Własnie wiem, że jest dosć prosta ale ja nie jestem "drobna" i boję się że mogę być jednym wielkim tortem bezowym w większej ilości zdobień, poza tym jestem bardzo niska i szukam czegos w takim fasonie właśnie bo wydaje mi się ze mnie nie skróci

A tak z innej beczki- czy te modelki musza się tak nienaturalnie giąć i wyginać?
hmm.. ja się nie znam, ale skoro tak to nie wiem czy koronka dodatkowo nie podkreśli Twoich kształtów. A mierzyłaś już tą sukienkę? jeśli tak to wrzuć swoje fotki i wtedy będziemy mogły się wypowiedzieć ja tez nie jestem zbyt wysoka a wybrałam księżniczkę nie martw się na pewno znajdziesz coś dla siebie

26.08.2005
26.08.2009 -->
27.08.2011 -->
emiii_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 22:59   #4330
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
A slub za rok 6.08. 2011
A ja chyba tę suknię widziałam na targach ślubnych. Kosztowała 5tyś

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 14:44   #4331
moniuleczka
Zakorzenienie

Witam. Mi się strasznie podoba sukienka kobiety z tego filmu na youtube. Niestety nie mam pojęcie gdzie takiej szukać.
http://www.youtube.com/watch?v=dyqgP...eature=related

moniuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 14:53   #4332
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniuleczka Pokaż wiadomość
Witam. Mi się strasznie podoba sukienka kobiety z tego filmu na youtube. Niestety nie mam pojęcie gdzie takiej szukać.
http://www.youtube.com/watch?v=dyqgP...eature=related
Odpowiedz na swoje pytanie znajdziesz w komentarzach pod filmem. Autorka napisala ze designer is Anne Barge. Wystarczy wpisac w google
Stary 2010-08-25, 16:55   #4333
kasiakg
Rozeznanie

Witam wszystkich!
Dziś kupiłam moją suknię ślubną Choć ślub dopiero w czerwcu to już nie umiałam wytrzymać Co o niej sądzicie? Na dole się jeszcze troszkę nie układa bo jest za długa i za duża, będzie zwężana i skracana. Model La Sposa Lutecia:
kasiakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 18:12   #4334
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Cytat:
Napisane przez kasiakg Pokaż wiadomość
Witam wszystkich!
Dziś kupiłam moją suknię ślubną Choć ślub dopiero w czerwcu to już nie umiałam wytrzymać Co o niej sądzicie? Na dole się jeszcze troszkę nie układa bo jest za długa i za duża, będzie zwężana i skracana. Model La Sposa Lutecia:
mój ślub też w czerwcu
sukienka całkowicie w moim guście, również marzę o takiej
jak ją zwęzisz to będzie przecudowna

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 18:20   #4335
mafda
Zadomowienie

sliczna, tylko radzę żebyś pilnowała i nie schudła, bo ja bardzo schudłam, a sukienkę zamówiłam ponad 9 miesięcy przed weselem i teraz juz nie leży tak fajnie a też rybka
Stary 2010-08-25, 18:25   #4336
kasiakg
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mafda Pokaż wiadomość
sliczna, tylko radzę żebyś pilnowała i nie schudła, bo ja bardzo schudłam, a sukienkę zamówiłam ponad 9 miesięcy przed weselem i teraz juz nie leży tak fajnie a też rybka
Na szczęście suknia będzie na mnie dopasowywana dopiero w kwietniu Także mogę sobie chudnąć i chudnąć
Stary 2010-08-25, 19:37   #4337
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
A ja chyba tę suknię widziałam na targach ślubnych. Kosztowała 5tyś
Bardzo prawdopodobne, na targach w Kielcach zdobyła główną nagrodę kosztuje 5200
PS. nie mierzyłam jej niestety bo to było bardzo wcześnie jeszcze w kielcach, tak sobie platonicznie wzdycham
Stary 2010-08-25, 20:05   #4338
lula177
Zakorzenienie

hej dziewczyny ja wczoraj byłam na "rajdzie" po salonach i stwierdziłam, żę nigdy się nie zdecyduje na suknie;/

wiem tylko, że będzie koronkowa...

lula177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 20:12   #4339
lula177
Zakorzenienie

na razie zastanawiam się nad tymi trzema...i nie mogę sie zdecydować...co myślicie

Stary 2010-08-25, 20:50   #4340
moniuleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lula177 Pokaż wiadomość
na razie zastanawiam się nad tymi trzema...i nie mogę sie zdecydować...co myślicie
Mi się najbardziej podoba ta pierwsza, jest taka skrojona prosto do dołu.
Osobiście nie podobają mi sie suknie w fasonie tej nr 2.

Stary 2010-08-25, 20:51   #4341
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Nie dziwię się, że nie możesz się zdecydować ..bo wszystkie są naprawdę piękne ... dobierz do swojej osobowości..i jak się chcesz czuć w tym dniu.. pierwsza kojarzy mi się z księżniczką...druga najmniej mi się podoba..a trzecia jest taka ..hmmm... z klasą .i chyba najbardziej mi się podoba.. podobno jak się założy tą jedyną to to się czuje ... mam nadzieję, bo ja też będę miała problem..jak na razie w żadnej tego czegoś nie czułam...ale ja będę szyła sukienkę w czerwcu a w lipcu ślub..więc spokojnie czekam na nowa kolekcję

Razem od...

...a tego dnia...

Stary 2010-08-25, 20:54   #4342
moniuleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Odpowiedz na swoje pytanie znajdziesz w komentarzach pod filmem. Autorka napisala ze designer is Anne Barge. Wystarczy wpisac w google
O dziękuję Ci za podpowiedź, jakoś zazwyczaj nie zwracam uwagi na komentarze pod filmikami. Znalazłam właśnie na ebay'u kilka sukien od tej projektantki. Ich ceny to ponad 1000 dolarów. Trochę drogo.

Stary 2010-08-25, 21:20   #4343
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniuleczka Pokaż wiadomość
O dziękuję Ci za podpowiedź, jakoś zazwyczaj nie zwracam uwagi na komentarze pod filmikami. Znalazłam właśnie na ebay'u kilka sukien od tej projektantki. Ich ceny to ponad 1000 dolarów. Trochę drogo.

No troszke drogo ale dolar chyba tak wysoko nie stoi to w sumie ceny zblizone do naszych markowych salonow Mi osobiscie ta suknia sie bardzo podoba, ma to "cos" w sobie. Poza tym komentarze do filmu w wiekszosci dotyczyly zachwytu nad suknia niz nad tancem wiec moze warto
Stary 2010-08-25, 22:57   #4344
lula177
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona911 Pokaż wiadomość
Nie dziwię się, że nie możesz się zdecydować ..bo wszystkie są naprawdę piękne ... dobierz do swojej osobowości..i jak się chcesz czuć w tym dniu.. pierwsza kojarzy mi się z księżniczką...druga najmniej mi się podoba..a trzecia jest taka ..hmmm... z klasą .i chyba najbardziej mi się podoba.. podobno jak się założy tą jedyną to to się czuje ... mam nadzieję, bo ja też będę miała problem..jak na razie w żadnej tego czegoś nie czułam...ale ja będę szyła sukienkę w czerwcu a w lipcu ślub..więc spokojnie czekam na nowa kolekcję

no i właśnie tutaj mam problem bo nie mogę znaleźć tych sukienek, żeby je przymierzyć ale jeszcze będe szukać mam czas do stycznia bo wtedy muszę już zamówić

Stary 2010-08-26, 08:24   #4345
ona911
Rozeznanie

Cytat:
no i właśnie tutaj mam problem bo nie mogę znaleźć tych sukienek, żeby je przymierzyć ale jeszcze będe szukać mam czas do stycznia bo wtedy muszę już zamówić
Koniecznie szukaj i mierz..bo to są różne kroje...uwierz, że najczęściej jest tak, że te sukienki, które nam się podobają w necie..to okazują się inne w rzeczywistości... i najczęściej na nas wyglądają nie tak jakbyśmy sobie tego życzyły... także chyba nie jeden rajd jeszcze Cię czeka po salonach .. a tak na marginesie ..skoro w styczniu ostatecznie musisz zamawiać..to spokojnie..w każdym salonie mówiły mi Panie żeby się jeszcze wstrzymać...bo niedługo wyprzedaże... a poźniej nowa kolekcja..wiec spokojnie mamy jeszcze trochę czasu .. jak to mówią co nagle to po diable

Razem od...

...a tego dnia...

Stary 2010-08-26, 15:18   #4346
lula177
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona911 Pokaż wiadomość
Koniecznie szukaj i mierz..bo to są różne kroje...uwierz, że najczęściej jest tak, że te sukienki, które nam się podobają w necie..to okazują się inne w rzeczywistości... i najczęściej na nas wyglądają nie tak jakbyśmy sobie tego życzyły... także chyba nie jeden rajd jeszcze Cię czeka po salonach .. a tak na marginesie ..skoro w styczniu ostatecznie musisz zamawiać..to spokojnie..w każdym salonie mówiły mi Panie żeby się jeszcze wstrzymać...bo niedługo wyprzedaże... a poźniej nowa kolekcja..wiec spokojnie mamy jeszcze trochę czasu .. jak to mówią co nagle to po diable

no wiem weim tylko, że ja się terasz wyprowadzam no i nie będę miała za bardzo czasu ale się nie stresuje io na pewno nei zamówię sukienki bez wcześniejszego przymierzenia jej

Stary 2010-08-26, 15:21   #4347
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkie trzy sa piekne, ale kazda ma inny fason. Ja przymierzysz, to pewnie wybor bedzie prostszy, bo ktorys fason bedzie Ci pasowal najbardziej, lub tez sama zdecydujesz, ze najlepiej sie w nim czujesz.
Stary 2010-08-26, 19:23   #4348
kasiakg
Rozeznanie

Cytat:
Mi osobiście najbardziej odpowiadałaby ta trzecia. Jeśli chodzi o przeceny to ja właśnie teraz kupiłam suknie taniej o tysiąc złotych. Salon robił wyprzedaż sukni salonowych. I były na prawdę atrakcyjne ceny. Warto dzwonić, pytać i zaglądać na strony internetowe.
Stary 2010-08-30, 10:24   #4349
sweetbe
Raczkowanie

Cytat:
mi sie podoba ta 1 sza najlepiej, pewnie dlatego ze chyba lepiej ukryla by moj brzuszek
sweetbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 18:21   #4350
sonean
Przyczajenie

wszystkie są naprawde pięęęękne! rewelacja! Ja chyba wybrałabym tę trzecią.

a swoją drogą może mi doradzicie, otóż jestem osobą niską (158) i drobną (45kg ;( ). Wybrałamv sukienkę:

co myślicie? będzie ok na mnie?

Please wait
Image not available

sonean jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości