|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II
Cytat:
![]()
![]() |
#392 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Prawo kształtu: "Kot przyjmuje kształt naczynia, w jakim się znajduje" ![]() ![]() Antoine de Saint-Exupéry: "Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostanie" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Raczkowanie
|
![]()
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o nuggetsy , to ja je robie po swojemu, klasycznie, czyli: 1. cycka kurczakowego myje , czyszczam, kroję właściwie jak popadnie ![]() ![]() 2. Przyprawiam curry, papryką (ja daje pikantną) i co tam jeszcze chcecie ![]() 3. Rozstrzepuje jajko i panieruje w jajku a później w bułce tartej (zamiast bułki tartej polecam też gotowe panierki! są bardzije chrupiące i złociste ![]() 4. Smażymy na głębokim tłuszczu, po czym trzymamy chwilkę na ręczniku papierowym, co by się tłuszcz odsączył Są oczywiście inne sposoby - niektórzy panierują zamiast w bułce w płatkach kukurydzianych itp... Sos czosnkowy: Jak nie mam czasu to mieszam tylko majonez, śmietankę i przyprawę Tzatziki Jak mam czas to robię taki z ogórkiem i świezym czosnkiem: 1. ogórek ścieram na tarce o małych oczkach, solę żeby puścił sok i odlewam ten sok 2. wyciskam czosnek przez praskę - kilka ząbków (tak ze 3 ząbki, w zalezności od wielkości) 3. dodaje troszkę majonezu (na wyczucie, około 3 łyżki ) i trochę jogurtu naturalnego. 4. Wszystko mieszam i przyprawiam solą i pieprzem ![]() Chyba to było łopatologicznie - w razie czego - pytaj ![]() Słuchajcie dziewczyny... Zabije mjego TŻa. Strasznie mnie wkurza jedna rzecz. Zawsze sobie wcina z lodówki to, na co "ma ochotę" ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2010-08-25 o 16:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
co sie stało
![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
![]() a co do Tża to może porozmawiaj z nim na spokojnie i postaraj się wytłumaczyć, że nie można wyrzucać jedzenia skoro tak cięzko na niego się pracuje, a moze argument religijny pomoze? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja polecam piersi z kurczaka w panierce z płatkami i do pieca ![]() ![]() Ja nienawidze zup z kostek. Dla mnie to nie zupa ![]() Pisze i pisze i końca nie widać, no ale jak się podjęłam takiego zlecenia to nie ma zmiłuj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do zup z kostek - to ja akurat zawsze takowe robię ![]() ![]() nurek119 - religijne na pewno do niego nie przemówią ![]() Acha.. i daj znać, jak już spróbujesz przepisu ![]()
![]() |
#400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Zadomowienie
|
Oj, babeczki, babeczki, dwa dni mnie nie było i znów tyle nadrabiania
![]() ![]() W ogóle mam żal do TŻ-ta, bo kupił grę, która dosłownie POŻERA mi czas. To powinno być zakazane ![]() Zaraz lecę nadrabiać coście powypisywały przez te dwa dni, ale tak tylko szybko rzucę, że coś ostatnio strasznie dużo czytam o smutkach i złych (dżizas, napisałam "słych", co się ze mną dzieje!!) dniach. To samo i u mnie. A to przecież nawet lato się nie skończyło ![]() Na smutki proponuję nową płytę Kate Nash -- właśnie słucham, jest baaardzo pozytywna ![]()
#402 |
Zakorzenienie
|
jaką grę?
My robimy właśnie haluszki z bryndza i skwarkami ![]()
#403 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zadomowienie
|
Kupił teoretycznie sobie, ale ja stwierdziłam, że nie lubię jego stylu gry (bo czasem siadam obok i patrzę, jak gra) i chcę po swojemu. I się wciągnęłam
![]() A gra to Red Dead Redemption. W klimatach dzikiego Zachodu ![]()
#405 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez talkative2 Czas edycji: 2010-08-25 o 18:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
ale napisałyście postów
![]() nadrobiłam ponad 7 stron, zaciekawiły mnie lodówki z powłoką antybakteryjną, zaraz o nich poczytam i będę miała na uwadze oraz trufle z Biedronki ![]() mam również parę pytań do : cholernarejestracja - to w czym piec chleb ? autosuggestion - napiszesz swoje tzw . must have z lidla? , mam go blisko,chętnie kupie i porównam z Biedronką golden_eye - jak odszukasz przepis na żur to pisz śmiało bo mam ochotę zaskoczyć TŻ ![]() ogólnie : jak tu jest z wklejaniem linków ? co można a co nie ? np jak chce podać ciekawe zniżki do restauracji to moge dac link ?
#407 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() Opisywałam wcześniej - ja piekę chleb pszenny razowy, więc formuję po prostu bochenek, i piekę go na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Jeżeli chcemy piec chleb żytni, to takiej możliwości nie ma, bo on jest dość płynny przed pieczeniem, nie można go wyrabiać. Wtedy możemy piec w keksówce, ale wykładamy ją papierem do pieczenia dokładnie, albo np. w silikonowej formie. Albo w garnku rzymskim, ale one są dość drogie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
http://www.sphinx.pl/?mod=promocje
wiadomo lepiej samemu zrobić obiadek, wyjdzie taniej , ale od czasu do czasu można gdzieś wyskoczyć, a najlepiej tam gdzie są zniżki ![]()
#409 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
płatki owsiane(99 groszy), mozzarella zamiast żółtego sera (zdrowsza i lepsza niż te tanie wyroby seropodobne), biały ser Pilos, mąka pszenna 650, woda niegazowana Saguaro(dosłownie grosze), soki owocowe w kartonach, szczególnie te "lepsze", tzn po 2 zł z kawałkiem, a jakości hortex, tymbark (pomarańczowy jest boski, nie jak te inne pomarańczowe ohydztwa), makaron durum taki zielony, pesto(5zł, do tego makaron i świetny, TANI, zdrowy obiad, bo pesto ma naprawdę ładny skład), piersi z kurczaka też zawsze kupuję w Lidlu, bo są świeże, różowe, nieśliskie i nie śmierdzą. dla osób lubiących makarony: w Lidlu można kupić ser tarty twardy, typu Grana Padano, Parmiggiano - 100g za 3,50?, nazywa się Emilgrana(tego typu produkty w innych sklepach zwykle mają połowe tej objętości, a dwa razy wyższą cenę) polecam też zioła suszone - dla mnie jak Kamis, a po 80gr? dobre są też musztardy Mikado, też jak Kamis ketchupu nie polecam, ale może to dlatego, że jestem przywiązana do dość charakterystycznego Kotlina, już np pudliszki mi nie smakują. w ogóle robię zawsze większe zakupy w Lidlu. nie wiem jak oni to robią, bo produkty mają naprawdę dobrej jakości, składy są też ładne, a porównywalne zakupy w innych sklepach wychodzą zawsze sporo taniej. do dzisiaj jest to dla mnie zagadka i za każdym razem się boję, że tym razem to na pewno zapłacimy fortunę ![]() z TŻ zawsze jak wyładujemy te MASĘ prodkutów na taśmę, to zaczynamy gorączkowo grzebać po portfelach, czy mamy gdzieś jeszcze jakąś gotówkę, BO NA PEWNO NIE WYSTARCZY. po czym miła Pani kasjerka woła 80 zł. a my mamy z tego 2 te wielkie ekologiczne torby Tesco i do tego wodę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
dziękuje Wam za szybkie odp
![]() chlebek będę piekła wg wskazań, a produkty lidlowe przetestuje ![]()
#411 |
Zakorzenienie
|
A ja z lidla lubię żelki!!!! Te za 9,99
![]() ![]() Właśnie w lidlu dzisiaj były zakupy. Płatki, mięso, serki, owocki... a i herbatynki.
#412 |
Zakorzenienie
|
ale pędzicie dziś kobity, naczytałam do 11 strony i odpusciłam, bo tam tylko o jedzeniu
![]() ![]() Mielismy dzis na obiadek pizze wlasnej roboty, skromnie mowiac wyszła pycha ![]() jakas nerwowa jestem, obudziłam sie dzis ZNOWU z okropnym bolem głowy, do tego stopnia, ze jak myłam włosy nad zlewem to myslałam ze sie przewroce, tak mi se zakreciło :/ Do tego nasz kochany pies, wyrwał mi kwiata z doniczki, z kozreniami, wyjadł liście, po posprzataniu powtórzył to 3 razy, i 2 razy złośliwie wylał wode ze swojej miski :sciana: i jak tu miec porzadek w domu ! Mamita kupiła mi jakiś zestaw witamin i marudziła o badaniach , ale ja tam lekarzom nie ufam i nie lubie :/ Bylam na zakupach- kupilam ten chwalony przez Was kłebuszek, bo zawsze uzywam perwoola ale jest 2 razy drozszy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
Ja z Lidla jadam mrożone dania gotowe. Są bardzo dobre i nie mają dużo kalorii.
oprócz tego kupiłąm ostatnio w Lidlu parowar Tefala i bardzo sobie chwale ![]() U mnie właśnie pierze się jedno pranie. Jak powiesze i bedzie jeszcze miejsce to wstawie jeszcze jedno pranie.
#414 |
Przyczajenie
|
swoją drogą mam z Lidla blender za niecałe 100 złotych firmy silvercrest. pracuje już ponad rok i robię w nim wszystko i często, łącznie z kruszeniem lodu. philips za prawie 300 zł moich rodziców wysiada.
jeszcze jedno a propos lidla. nie polecam tam produktów znanych marek które mają w asortymencie, bo często są droższe niz w innych sklepach. a polecam ser mascarpone. niecałe 5 zł a włoski. naprawdę dobry do tiramisu i wypieków. |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Raczkowanie
|
Smutno mi, bo musze się z Wami pożegnać... Nie mogę już pisać na forum
![]()
#416 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
kobieta za ladą
|
sandrunia jak nie możesz pisać?? ranyy co sie stało???
smaże fryty no normalnie ja was przepraszam ale ja uzależniona jestem od nich ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.