|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: dr Mirosława Pietrewicz
Białystok?
|
|
|
#602 |
|
Przyczajenie
|
Tak.
|
|
|
|
|
#603 |
|
Przyczajenie
|
byłem dzisiaj u Pani dematolog. Bardzo sympatyczna Pani powiedziała że mam rogowacenie mieczkowate uwarunkowane genetycznie. Umówiłem sie z nią na zabieg IPL VR. Czy ktos mial robiony taki zabieg?
|
|
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam u niej rumień robiony IPLem. Rezultaty są różne w zależności od długości fali. Ja największą falę miałam 28, bolało jak cholera [niższe fale bolą mniej] ale te wyższe przynoszą lepsze rezultaty. Robisz całą twarz?
|
|
|
#605 |
|
Przyczajenie
|
u mnie tylko policzki. a jak z efektami? pojawia sie rumien zimą?
|
|
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam robiony nos, rumienia mi dr Pietrewicz nie zlikwidowała do końca, ona ma słaby sprzęt, sama o tym mówiła. Jeśli masz kasę i chcesz lepszych i szybszych efektów to polecam klinikę Dermal na ul Nowy Świat, zapewne będzie drożej, ale dr Andrzejewicz ma sprzęt z USA i ponoć najlepszy w Bstoku.
|
|
|
#607 |
|
Przyczajenie
|
a duzy rumien pozostał i jest bardzo widoczny w zimie?
|
|
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam spory rumień, po 6-7 zabiegów u niej zmniejszył się, już nie mam wybuchów gorąca na nosie itd [ogólnie to to wszystko od naczynek].A czemu pytasz tylko o zimę? Ja ogólnie miałam i wówczas, gdy gorąco [naczynka się rozszerzają i wówczas, gdy jest zimno - nos mi siniał]. Zobaczymy jak w tą zimę będzie. Filtrów używaj.
|
|
|
#609 |
|
Przyczajenie
|
bo w zimie rumien jest zwykle większy, dawno mialas robiony zabieg? nie masz juz uderzen gorąca?
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- chodzi mi o to czy nie bede miał uderzen gorąca jak bede wchodził zimą do ciepłego pomieszczenia i czy podczas streu nie bedzie pojawial sie rumien. |
|
|
|
|
#610 |
|
Przyczajenie
|
czy ktos mial podobny problem?
|
|
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
Mi pomogł na uderzenia gorąca, nie mam już tego, ale każda skóra reaguje inaczej, tak czy siak musisz coś z tym zrobić no. Pozrdawiam.
|
|
|
#612 |
|
Przyczajenie
|
dzieki wielkie za pomoc
)
|
|
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się, że mogłam pomóc, pozdrawiam.
|
|
|
#614 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DOBRY DERMATOLOG - kogo polecamy?
Szukam dobrego lekarza w Krakowie chodzi o bielactwo może mi ktoś polecić do kogo się skierować.
|
|
|
|
|
#615 |
|
Przyczajenie
|
Polecam Panią Dorotę Krasowską przyjmuje w luxdermie w lublinie. Bardzo miła i ciepła osoba, interesująca się wynikami badań itd.. czego często brakuje dermatologom. Z państwowych polecam Panią Katarzynę Zbarańską, przyjmuje w poradni dermatologicznej na 3maja.
|
|
#616 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam wykupiony abonament w klinice lux med i lim, więc najchętniej wybrałabym się tam do jakiegoś dermatologa (bo miałabym to za darmo w ramach abonamentu). Jestem z warszawy więc oczywiście interesują mnie placówki na terenie stolicy. Z góry dzięki
|
|
|
|
|
#617 |
|
Przyczajenie
|
Polecam panią Magdalenę Turek-Zięba, przyjmuje w Instytucie Zdrowej Skóry w Krakowie. Koszt wizyty to 70zł (ale często można trafić na promocje). Mi tam pomogli z trądzikiem i koszmarnymi zmianami po nim.
|
|
|
|
|
#618 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A ile kosztuje wizyta u tego doktora? Teraz chodzę do dermatologa który przyjmuje w przychodni na sggw, jednak jest to lekarz "starej daty" i przepisuje mi tylko robione papki, doraźnie to pomaga, ale nie likwiduje problemu bo pryszcze nadal wracają. Ja podejżewam, że u mnie jest to zwazane z hormonami a ten lekarz powiedział, że on się nie zajmuje hormonami, bo można więcej namieszać niż pomóc młodemu człowiekowi także szukam nowego ktory naprawdę zajmie się problemem.
|
|
|
|
|
|
#619 |
|
Przyczajenie
|
a jak długo utrzymywało sie zaczerwienienie po zabiegu?
|
|
|
|
|
#620 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tu jest link: www.centrum-malia.com.pl Też miałam problem z pryszczami, na szczęści raz na zawsze się go pozbyłam. |
|
|
|
|
|
#621 |
|
Raczkowanie
|
Gdzie znajduje się to centrum? Planuję wizytę u dermatologa, bo mój trądzik nie daje mi już spać po nocach :/
|
|
|
#622 |
|
Przyczajenie
|
Może się więcej osób wypowiedzieć na temat dermatologa Bartłomieja Kwieki z centrum MALIA lub kogo innego jeszcze polecacie? Szukam własnie jakiegoś dobrego dermatologa z Warszawy, bo chce w końcu wyleczyć trądzik.
Zapomniałem że jestem w Promedisie, zna ktoś może tam jakiegoś dermatologa dobrego? Edytowane przez bialy93 Czas edycji: 2010-09-06 o 00:46 |
|
|
|
|
#623 |
|
Przyczajenie
|
ponawiam pytanie, czy ktoś miał podobny problem?
|
|
|
|
|
#624 |
|
Raczkowanie
|
a czy ktos moze polecic dermatologa ktory przyjmuje na nfz (czyli za darmo
z warszawy lub lodzi i przepisze izotek? bo na razie chodzę prywatnie, ale tak naprawde tylko po recepty, bo nie jestem zadowolona a i 100zl szkoda
|
|
|
|
|
#625 |
|
Przyczajenie
|
Polecam dr. Elżbietę Skwarek dermatolog-wenerolog świetny specjalista. TORUŃ. Szpital Specjalistyczny Matopat
|
|
|
|
|
#626 |
|
Raczkowanie
|
w warszawie leczyłam się z NFZ w przychodni dermatologicznej na Woli u pani dr Czubak, która beż problemu zapisze reinoidy. wogóle jest super. uwielbiam ją;-)
http://katalog.mediweb.pl/poradnia-d...17,k55616.html
|
|
|
#627 |
|
Raczkowanie
|
Dr Kołodzieczyk Kraków
Witam
Czy któraś z Was leczyła jakieś problemy skórne u tej Pani Doktor? pozdrawiam serdecznie
|
|
|
#628 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: DOBRY DERMATOLOG - kogo polecamy? Poznań
Cześć, na podst. waszych opini o dermatologach stworzyłam taką "listę" dermatologów z Poznania. Jeśli któraś z was ma jakieś doświadzenia z którymś z tych lekarzy, to napiszcie. Proszę też o podanie ceny wizyty. Z góry dzięki ; *. Oto ta lista (kolejność losowa):
|
|
|
|
|
#629 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dermatolog kraków
Polecam panią doktor Małgorzatę Gościniewicz, która przyjmuje pacjentów w Dąbrowie Górniczej i Sosnowcu. Bardzo dobry lekarz, miałam ogromne problemy z trądzikiem, zwróciłam się do niej o poradę i zyskałam gładką, jednolitą buzię, bez śladu blizn.
|
|
|
|
|
#630 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dermatolog kraków
Ewa Bielanów, Wrocław.
Za darmo, babka jest najlepsza, po dwóch wizytach już właściwie nie miałam żadnego problemu z cerą (a trądzik miałam straszny)
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.

)

także szukam nowego ktory naprawdę zajmie się problemem.