|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
Cytat:
w koncu mozna tak napisac i nikt sie nie obraza ![]() Swietny kragly brzuch, ja moze jutro wstawie swoj ![]() Dosc sporo przybylo mi w pasie w ciagu 2 tyg.. Cytat:
![]() Weronisia, swietna fotka z dziecmii Ja wlasnie wrocilam ze spacerku, dostalam sporo rzeczy, wstawie fotki, jestem zadowolona strasznie
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze
ten z myszka miki zapinany z tylu wiec pewnie nie zaloze, ale kto wie
|
#1534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojeju gdyby była blondyneczka i kręcone włoski (po mnie) to tż by zwariował bo on zawsze marzył właśnie o takiej córci bo on z tych ciemnych :P ciemne włosy oczy i karnacja, a ja jego przeciwieństwo ![]() Anecka ale śliczne ciuszkiii !! ![]() Priety witaj Edytowane przez _paulinka2 Czas edycji: 2010-08-25 o 20:11 |
|
|
|
|
#1535 |
|
Wtajemniczenie
|
Anecka, gdzie trzeba spacerować, coby takie fajne rzeczy dostac
![]() ![]() ?te z Kłapouszkiem mnie zachwyciły
|
#1536 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za ciepłe powitanie
I na pewno teraz będę pisać częściej Fajnie tak chyba wymieniać się pomysłami, radami itp ![]() Spora dyskusja jest widzę o kosmetykach Ja poprosiłam mamę, żeby mi z Niemiec przywiozła kosmetyki Bubchen. U nas też są dostępne, ale chciałabym mieć porównanie jak to z nimi jest, bo z proszkami jak wiadomo to różnie bywa :P Słyszałam o bardzo wielu pozytywnych opiniach o tych kosmetykach ![]() Zastanawiałam się też nad chusteczkami nawilżającymi, gdyż sama dla siebie najczęściej używam (do twarzy) tych z biedronki i jestem z nich bardzo zadowolona, a nie kupić tych z biedronki... |
|
|
|
#1537 |
|
Wtajemniczenie
|
ja juz uciekam do wyrka bo rano mam onkologa z dzieckiem to trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#1538 |
|
Raczkowanie
|
Weronisia- brzusio masz cudny, a waga sie nie przejmuj, ja mam podobnie, a na poczatku ciazy wogole apetytu nie mialam. A teraz 30 tyg i juz 13 kg...
w poniedzialek bylam u lekarza, powiedzial mi, ze mam troche za malo wod plodowych, tak sie zszokowalam, ze o nic nie zapytalam, wiecie cos na ten temat??? bo sie troche boje i pije wode jak szalona. A szyjka tez mi sie troszke zwezyla, powinno byc ponad 3 cm, a mialam 2,6. Staram sie mniej robic, ale sie nie da. |
|
|
|
#1539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w marcu napewno kombinezon bedzie potrzebny... a w kwietniu to juz takie polarkowe raczej...
|
|
|
|
|
#1540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczy sie usmiechnac do jakiejs mlodej mamuski i prosze bardzo Cytat:
|
|
#1541 | |||
|
Raczkowanie
|
Ale dziś naprodukowałyście.
Nie wiem czy wszystko nadrobię, nachodziłam się po mieście a kupiłam tylko dwie czapeczki i skarpetko-bambosze. A brzuszek ciąży oj ciąży. Jutro siedzę w domu.Cytat:
Przed ciążą bardzo chciałam dziewczynkę, ale gdy zobaczyłam pierwszy raz moją fasolkę na monitorze usg byłam silnie przekonana, że to chłopiec. Zresztą wszyscy - absolutnie wszyscy - wróżyli mi chłopca. I co? I wyszła Marysia. ![]() Cytat:
Cytat:
kretencja, śliczna fryzurka. Bardzo mi się podoba, też zazwyczaj podobnie sobie obcinam włoski. Teraz jednak zapuszczam. I mam zamiar wytrzymać w tym postanowieniu dłuuuugo. kotekk, wszystkiego najlepszego dla Was! |
|||
|
|
|
#1542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale słodziak ! ja to jestem białasek przy Tobie ![]() irsin piękny masz brzuś, zgrabniutki )
Edytowane przez _paulinka2 Czas edycji: 2010-08-25 o 20:25 |
|
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Priety witamy i pisz duzo
![]() Anecka fajne ciuszki
|
|
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka, śliczne ciuszki
|
#1545 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
kotekk przegapiłaś chyba mój wpisik o Twojej pościeli (albo jeszcze do tego nie doszłam) bo Ty kupowałaś na allegro z feretti prawda? To baldachim razem był w zestawie czy osobno? bo wiem że podawałaś linka ale wybacz jestem leniem i nie chce mi się szukać
|
||
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Ano tez mi sie strasznie podobaja ciuszki
![]() Ide spac, rano do Wrocka moze pojade, jeszcze sie zastanawiam.. 1,5h jazdy w jedna strone pkp, no musze sie zastanowic
|
#1547 |
|
Rozeznanie
|
Kotek81 jesli mozna wiedziec to w jakim miescie mieszkasz??gdzie bedziesz rodzic??
|
|
|
|
#1548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję Anecka, M25 ale macie zdobycze ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
Anecka, a jak z Twoim TZ? Dogadujecie sie w porzadku? |
||
|
|
|
#1549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz co Weronia ja tez mialam za malo wod plodowych i bylo to spowodowane tylko i wylacznie malutka iloscia picia przeze mnie - wogole nei wiedzialam ze tak amlo pije jak skontrolowalam po wizycie u lekarza to pilam zaledwie 300 ml!!! na caly dzien + talerz zupy! po dwoch tygodnach wypijania 3 l dziennie poprawilo sie wszystkood tego mialam twardniejacy brzuch czasem i takie ciagniecia od pepka klocia czasem... nic wiecej mi nie doskwieralo... od momentu uzupelnianai plynow nie mam ciagniec ![]() lekarz mi tlumaczyl ze dz. czuje sie jak zabka na lilii ze jest w wodzie ale nie plywa a potrzebuje byc niemalze cale w wodzie lub calutenkie - tez przy malych ilosciach dz. mniej kopie... proponuje ci duuzo pic tak jak piszesz ze to robisz i ograniczac sol!! oraz rzeczy solone wedliny chipsy etc... po 2 tyg. powinno ci sie unormowac powodzenia!
|
|
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kupowałam na allegro 2 komplety poscieli feretti, jeden zielony z misiem a drugi z konikami niebiesko zielony ten z misiem to było w zestawie poduszka, kołderka, posciel na poduszke i kołderke plus ochraniacz a osobno kupiłam pasujacy baldachim za zestaw 5cz zapłaciłam ok 189 zl drugi zestaw to był 3 czesciowy, poszwa na kołderke, na poduszke i ochraniacz i zapłaciłam 120zl na zdjeciu widac baldachim z kolekcji air teddy, a posciel z kolekcji pony sky |
|
|
|
|
#1551 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym na wszelki wypadek jeszcze raz uprała Cytat:
|
|||
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
teraz wiem co zapomniałam napisac
m25 superrrr łowy
|
|
|
|
#1553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Priety, witamy pisz częściej![]() Weronisia, ślicznie wyglądasz i fajne zdjęcie z dziećmi ![]() a ja dziś dostałam z all przesyłkę, kaftaniki, body, koszulki, które zamówiłam i jak rozpakowałam i wzięłam do rąk te malutkie ubranka to ledwo się powstrzymałam od płaczu, taka szczęśliwa się poczułam
|
|
#1554 |
|
Zadomowienie
|
melabn dzień przed porodem ? o matko kochana to co będzie dalej ?
![]() malilinka no właśnie termin może się przesunąć na końcówkę listopada -i jeśli to tylko Jasiowi nie zaszkodzi to mi pasuje bo chce mieć to już za sobą. Ale jednak nie wszystko tak do końca bo nie wchodzę w żadne spodnie sprzed ciąży - wchodzą tak do połowy ud ![]() gimikis - ja się mogę z tobą na ten pępek zamienić bo ja nie mogę na niego patrzeć i tak mi śmiesznie odstaje że wstydzę się chodzić w bluzkach w których go widać :/ pelnia - oj ciężko najgorszy jest ból pleców i żeber a z Twojej rady korzystam już od jakiegoś czasu bo inaczej nie daje rady ![]() kotek81 -to aż tyle można nie mieć @ po porodzie ?! łał długo bo myślałam, że może miesiąc albo dwa góra -ale fajnie M25 -ja się nie przejmuję tym co ludzie mówią o moim brzuchu ale z mojej perspektywy to on nie wydaje mi się jakiś specjalnie wielki i właśnie reakcja ludzi poprostu mnie dziwi a spodziewałam się takiego wszystkie kobietki z mojej rodziny miały takie duże brzuchy Irsin, Patrycja piękne brzuszki -ale wasze są takie zgrabne Nuchsia odpoczywaj -jutro napewno będzie lepiej Kootekk ty dopiero jesteś zgrabna - pięknie Joanna - od Jasia za to piękne imię a teraz już mnie tak żebra bolą że dłużej nie wysiedzę idę się wykąpać i się kładę -dobranoc ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- melabn będę bardzo mocno trzymać kciuki |
|
|
|
#1555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ANECKA i hmmm ktos jeszcze ehhh nie pamietam nicka sliczne ciuszki!!ANECKA a wiesz ze sa u nas w L. hurtownie odz. dziec.? ![]() LAYLA kapuje... no ja tez sie na poczatku nadzialam zaplacilam i nie przyslala mi babka pewnej rzeczy na szczescie malo kosztowala ![]() ale podalam ja na Policje ![]() teraz tez patrze na komentarze najlepiej wlasnie super sprzedawca i mimo ze super sprzedawca patrze czy na 3 ostarnich str. nie ma negatywu wystawionego = jak ma od razu z takiej osoby rezygnuje!! tez raz wystawilam takiej osobie negatywy a ta mi sie odwdzieczyla tym samym! ale teraz ma zawieszone konto! dorotabatko ![]() tż wreszcie z hydraulikiem podlaczyli mi zmywareczke!!!!!!!!!!!!!! no i teraz montuje mi na zewnatrz obudowe do mebli kochany jest ale mnie wkurzytl dzis tez hehe juz mu wygarnelam - jak to ja hehejutro ma urodzinki ehhh skromne beda bo kupilismy te kanape dzis za 1100 :/ ale sprzedalam to stare wiec nie jest tak zle... teraz odkladam kase na tapczan dwuosobowy dla malego - zdecydowalismy sie jednak na tapczan a nie na pietrowe bo na tapczanie w razie czego i goscie moga przenocowac... lub ja jak sie wsciekne na tż heheteraz jem sliweczki a pierozki mniamniusne byly - serio dzis dostalam uszka i knedle ze sliwkami od prababci wiec jutro mam dla siebie obiadek a potem na uroczysty obiad do rodzicow bo oni i my mamy rocznice KOTKU a jak minela dzis Twoja? VIKI mimo ze w niedziele mieliscie to napisz co porabialiscie ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- melabn trzymam kciuki!!! caluskino i dzis umylam okna w salonie !
|
|
|
|
|
#1556 |
|
Zadomowienie
|
A ja byłam dzisiaj na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia. Dobiliśmy do grupy, dla której były to już kolejne zajęcia. Trafiliśmy na temat: patologia porodu. Myślałam, ze mój mąż zniesie jajo albo zejdzie z tego świata jak usłyszał o tych wszystkich atrakcjach typu: pęknięta szyjka, poród kleszczowy, poronienia, łożyska przodujące i inne atrakcje.
Dla mnie kopalnia wiedzy, bo choć sporo szperam w necie i czytam, to nawał informacji jest tak duży, że takie usystematyzowanie wiedzy bardzo mi się przydało. Pani położna poleca :- poduszkę do karmienia - śpiworek dla maluszka zamiast pościeli - używanie możliwie najmniejszej liczby kosmetyków i generalnie zbędnej chemii (płyn do kapieli z oliwką, oliwka z tej samej serii plus coś do pupy) Potem były ćwiczenia dla ciężarnych i z racji tego, ze byliśmy nowicjuszami na dzisiejszych zajęciach Pani pokazywała mojemu mężowi jak ma ze mną ćwiczyć. Pani od razu powiedziała też,ze widać i czuć w mięśniach, w mojej pracy, ze jestem wysportowana Miło mi było, bo od kilku dni niezmiennie czuję się jak słonica ![]() Czy któras z Was też ma ciągle niskie ciśnienie? Bo mój dolny wskaźnik nie przekracza zwykle 70, a górny 110. Przedwczoraj miałam rano 100/70 a wieczorem 96/55. I tak całą ciąże ![]() :conf used:
|
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
Agatkia, ja od zawsze mam niskie ciśnienie, miewam górne nawet poniżej 100, w ciąży tak samo, choć zauważyłam, że w ciaży bywają momenty, kiedy mam dość wysokie (jak na siebie) ciśnienie. Za to puls mam w ciaży wysoki, ale ponoć to normalne
|
#1558 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() która zuważyla, że mnie nie ma?? No która?? byłam dziś w "mieście" na dzieciowych pierwszych, konkretnych zakupach ):pościel firmy Terjan (bardzo mięciusieńka) prześcieradło rożek kocyk cienki, polarkowy 2 kocyki grubsze, chyba akrylowe, mały i duży ![]() takie małe rzeczy, a cieszą ogromnie ![]() a jutro mogę zacząć zamawiać pierdoły, bo po sprawdzeniu cen, przez allegro będzie dużo taniej mimo wysyłki będę zamawiać od tego użytkownika: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4222926 i zakupy przewiduje za cenę ok 300-400 zł ![]() dziś specjalnie byłam wpłacić pieniądze na konto, żeby móc poszaleć na allegro napisałam do Was megapościora, ale mi się laptop wyłączył i już go nie odzyskałam ![]() ale z tego co pamiętam: Pierogi - zarzuć paroma Patrycjo Weronisia - cudne zdjęcie z dzieciakami kootekk- jak tylko skręcisz karuzelkę to napisz recenzje o niej bo zaczęłam się nad taką zastanawiać poważnie ![]() dzisiaj macałam tą pościel z feretti i taka trochę szeleszcząca mi się wydawała jak upierzesz to napisz czy coś sie zmieniło, ok?? bo wzory i kolory mają cudne kretencja - włoski bardzo ładne i jakie błyszczące cena wyprawki - mi ze wszystkim począwszy od wózka, a skończywszy na szczoteczce do zębów wyszło ok 3,5 tyś zł, ubrań do tego nie wliczałam ale pewnie o kilku "bardzo ważnych i praktycznych" rzeczach zapomniałam ![]() termometr : mi dziś w sklepie polecili aBakus Baby... zna któraś ![]() brzuszki wkejacie cudne, te większe i te mniejsze
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-08-25 o 21:11 |
|
|
|
#1559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kosmetyki sa niekotre juz z oliwkami lub mleczkami nawilzajacymi... a cisnienie ja mam niskie :/ przez to jestem mniej dzialajaca hehemam na ogol 90-60 lub 110-70 ![]() bede leciec dziewczynki - dobrej nocki
|
|
|
|
|
#1560 |
|
Wtajemniczenie
|
aliszcze powstawiaj zdjęcia
![]() uwielbiam patrzeć na to co kupujecie ))M25 piękne te rzeczy ![]() kotekk taka chudzinka z Ciebie i brzuchal zgrabniutki a łóżeczko już pisałam ale się powtórze prezentuje się cudnie ! właśnie oglądam sobie te pościele... ach... ja ostatnio też zdałam sobie sprawe że mało pije w ciągu dnia :/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

czas sie pochwalić brzuszkiem 

i sama już nie wiem, który będzie prawidłowy :P

Jak zacznę z nim wychodzić to będzie koniec grudnia/początek stycznia, czyli będzie miał miesiąc i tak do marca włącznie gdzieś pewnie kombinezon jest potrzebny
Przed ciążą bardzo chciałam dziewczynkę, ale gdy zobaczyłam pierwszy raz moją fasolkę na monitorze usg byłam silnie przekonana, że to chłopiec. Zresztą wszyscy - absolutnie wszyscy - wróżyli mi chłopca. I co? I wyszła Marysia. 

(albo jeszcze do tego nie doszłam) bo Ty kupowałaś na allegro z feretti prawda? To baldachim razem był w zestawie czy osobno? bo wiem że podawałaś linka ale wybacz jestem leniem i nie chce mi się szukać 
od Jasia za to piękne imię