|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Co do chustek mokrych, to ja mam wiekszosc z Biedrony. Byly 4paki Dady za 12zl i sprawdzilam, one sa naprawde porzadne- grube, mokre i ladnie pachna.
Teraz widzialam, ze u nas w Biedronie znowu takie 4paki zrobili. Ja raczej tylko tych bede uzywac. Ale wiadomo w razie duzego bombardowania to pewni zlew i kranik sie lepiej sprawdza ![]()
#4382 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
"do pozostawienia na oddziale" ![]() ale wydaje mi sie ze piszac "do pozostawienia na oddziale" tzn, ze bedzie to wykorzystywane dla mojego dziecka na czas pobytu w szpitalu... ![]() no chyba ze sie myle... zapytam w poniedziałek jeszcze mojego gina
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-25 o 19:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() O matko, przebity nadgarstek?? Napisz jak sie dowiesz więcej.
![]() |
#4384 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny wyczuwam lekką rywalizację w wyścigu na porodówkę
![]() ![]() fajnie tak sobie poczytać nasz 1.wątek kiedy to powoli dołączałyśmy, drżałyśmy w te pierwsze 3 miesiące.. a dzis już każda by chciała sie rozpakować ![]() ![]() ![]() ja tam w pełni akceptuję siebie bez makijazu i nie mam problemu pokazać sie tak innym ludziom. W szpitalu zamierzam odpoczywać, dużo spać po męczeńskim porodzie i wystarczy że im zakrwawię ta ich biała pościel, więc twarzy wycierać nie zamierzam. Zreszta po takim wysiłku, bólu nie sadzę żeby jakiekolwiek malowidła pomogłyby mi lepiej się prezentować ![]() Jeśli zdążę- wyprostuje włosy ![]() ![]() Znam jednak dziewczyny, które szły rodzić w pełnym makijażu i nic im si nie rozmazało, podobno ![]() ![]() abz - pracuję dla róznych firm ubezpieczeniowych ![]()
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-08-25 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Rozeznanie
|
Mi sie tam na porodowke nie spieszy
![]() Ja to moge nawet przenosic ![]() ![]() wrecz przeciwnie, haha!
#4386 |
Zadomowienie
|
![]() czemu mam nieodparte wrazenie, ze ten demotywator bedzie dotyczył mojej rodziny.... ? ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-25 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4387 |
Raczkowanie
|
własnie ten tekst "do pozostawienia na oddziale" najbardziej mnie wnerwił, bo mozna go zrozumiec dwojako albo, ze beda tego uzywac dla naszych maluchów albo, ze poprostu ma byc to hmmm.. prezent?? dla oddziału. ponadto oprócz paki pampków jest jeszcze paczka chusteczek, krem do zadka o 4 pieluchy tetrowe! i normalnie zgłupiałam...
daj cynk jak sie dopytasz gina, bo ja juz nie mam zdrowia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4388 |
Wtajemniczenie
|
Ja się nieźle czuję bez makijażu, ale jak byłam ostatnio w szpitalu i spojrzałam potem w lustro to jednak stwierdziłam, że lubię się malować
![]() ![]() ![]() mszu Nie przerażaj tym demotywatorem ![]() I jednak śpię u mamy ![]() ![]()
#4389 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny bo generalnie taka zsada jest przynajmniej na inflanckiej ze kazdy kto moze oczywiscie (nie jest to obowiazkowe) zostawia sie np paczke chusteczek czy pieluszek, dla odzialu by mialo np dla biednych kobiet, czy generalnie awaryjnie
#4390 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To mi przypomnialo, jak moj mlodszy o rok brat wbijal w bloku na klatce gwozdzie w kontakt, a ja stalam obok zafascynowana. Przyleciala babcia "łojejując" i wlala mu w tylek, ja oczywiscie zawczasu sie zabezpieczylam krzyczac- ja mu mowilam, ze nie wolno! ![]()
![]() |
#4391 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4392 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() fem-ale niespodzianka,niezly aparat z tego twojego Kubusia
![]() Naked21-mi sie podobasz w obu wersjach koloru ![]() Kurcze a ja mam jeszcze wiekszego stresa z tym karmieniem po wiadomosciach od Nika-p,mam nadzieje, ze tez wystarczy mi na tyle sil i wytrwalosci aby karmic cycem,z moimi super wkleslymi brodawkami,podobno najgorsze pierwsze dwa tygodnie,zanim dziecko je wyciagnie a my nauczymy sie go dobrze przystawiac.Trzymam kciuki Nika. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | ||
Zakorzenienie
|
ania13.03, ycnan, bordowa, kasienka1701, tifio, abz i inne dziewczyny dziękuję za miłe słowa
![]() Gdy się ma dodatkowe 16 kg, to miło poczytać, że się ładnie wygląda ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja jestem z tych co się zawsze malują. Ledwie wstaję z łózka muszę chociaż się fluidem wysmarować i pomalować oczy. Na porodówkę pojechałam wymalowana, wydepilowana, zrobione miałam włosy i paznokcie ![]() Ale i tak musiałam spędzić tam noc, więc makijaż zmyłam na no, a rano zaczęła się akcja, więc w rezultacie rodziłam bez makijażu. Trochę to przeżywałam, że nie zdążyłam się wymalować. Ale powiem Wam, że wyglądałabym głupio w makijażu, bo tam żadna babka nie była wymalowana. Poza tym ja kupiłam sobie śliczne piżamki, kapcie, szlafroczek, a tam babki łaziły w rozciągniętych starych dresach ![]() Teraz mam znowu nowe, śliczne piżamki, nowy szlafroczek itp. Ale w dzień będę raczej ubierać się w normalne ciuchy, może spodnie dresowe i koszulkę, bo nie chcę się wyróżniać w tłumie ![]() Byłam w sobotę w szpitalu i przyjrzałam się kobietom jak są ubrane i ja w piżamie wyglądałabym głupio ![]() Ale malować się będę na 100% i włosy też będę prostować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4394 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Weronisia, ja miałam troszkę ponad 11 lat jak urodził się mój młodszy brat i też się nie mogłam doczekać kiedy w końcu będę mogła się nim opiekować, wychodzić na spacer itp., ale jak młody ryczał dzień i noc przez rok czasu to mi się to wcale nie podobało i nawet nie było mowy o jakimkolwiek spacerze... Ale to był skrajny przypadek, także myślę, że córcia będzie bardzo pomagała przy młodszym braciszku ![]()
Edytowane przez tifio Czas edycji: 2010-08-25 o 20:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4395 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Weronisiu... to niesamowite ze Twoje dzieci tak ciesza sie na przyjscie jeszcze jednego członka rodziny... ja bedac w ich wieku, ostatnia rzecz o jakiej marzyłam to posiadanie jeszcze jednego brata/siostry... ![]() ale widac, ze wszytsko zalezy od przygotowania czlonkow rodziny na takie wiesci... aaa... bardzo ładnie wygladasz ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4396 |
Zakorzenienie
|
czasem też odnoszę takie wrażenie ![]() ja na porodówkę malować się nie zamierzam.. no chyba że delikatnie rzęsy, ale bardzo delikatnie, dosłownie jedno pociągniecie... Od początku ciąży się nie maluję żadnym fluidem (na początku pryszcze, potem lenistwo i przyzwyczajenie), no chyba, że wychodzę gdzieś do znajomych itp., Ale na codzień się nie maluję (tylko rzęsy - obowiązkowo).
#4397 |
Rozeznanie
|
Weronka- fajnie, ze dzieciaki sie ciesza.
Co do Niemek to wlasnie, ze sie odstrzel jak na Polke przystalo ![]() Ja sie bardzo cieszylam, jak mama powiedziala, ze bedzie dzidzius (6lat roznicy). A najbardziej to sie ucieszylam, jak sie okazalo, ze brat, bo to oznaczalo, ze bedzie mieszkal z moim drugim bratem , a ja dostane swoj pokoj! ![]() ![]() ![]()
#4398 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam tylko jednego brata o 10 lat młodszego. Nie mogłam się go doczekać, bo wszystkie dzieci miały rodzeństwo, tylko ja nie. Jak się urodził to pomagałam mamie, a były to czasy tetrówek ![]() Na spacery też wychodziłam. Poza tym moja mama jeszcze młoda była, więc często zostawiała mnie z bratem, a sama gdzieś wychodziła. Mam nadzieję, że moja córka odziedziczy to po mnie i też mi dużo pomoże, tym bardziej, że będzie miała ponad 12 lat, więc o 2 więcej niż ja miałam. Cytat:
![]() ![]() Co do Niemek, to prawda ![]() ![]() A moje dzieci cieszą się, ale bardziej córka. Ona często prosiła mnie o siostrzyczkę. Ja oczywiście się wypierałam, że już więcej żadnych dzieci mieć nie będę. A więc jak się okazało, że jestem w ciąży, to najbardziej ucieszyła się córka ![]() A synek odbiera brata bardziej jako konkurenta. Do tej pory on był moim oczkiem w głowie, więc teraz czuje się zagrożony ![]() ![]() Dwóm nie dam rady dogodzić ![]() Cytat:
![]() Cały oddział będzie wiedział, że tu Polka leży ![]() Ja już zmykam do spania, bo nerka bardzo mnie boli i nie mogę już siedzieć tyle. Mam nadzieję, że jak jutro rano tu zajrzę, to żadna się jeszcze nie rozpakuje... No chyba że Gibasun się weźmie wreszcie w garść ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-08-25 o 21:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Wtajemniczenie
|
Moja siostra urodziła się kiedy miałam 15 lat. Nie byłam nia specjalnie zainteresowana, ale przydawała się czasami- kiedy miałam szlaban, brałam małą na spacer przy okazji spotykając się ze znajomymi
![]() Dzis jest moją najkochańszą siostrzyczką za którą dałabym sie pokroić ![]()
#4400 | ||
Raczkowanie
|
Gratulacje Pomi!Tak sie balas bidulko a tu juz po!
Witam Was wszystkie po kilkudniowej przerwie. Cytat:
Cytat:
Niestety znam takie przypadki.Na zasadzie: "nie kupuj Felcia ja Ci z roboty przyniose " I tak niestety jest. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Wtajemniczenie
|
no a u nas do soboty goście w sąsiednim pokoju -dwoje dziadków z bardzo lekkim snem. Do tego mają zwyczaj zostawiać na noc szeroko otwarte drzwi
![]() ja tez mam nadzieję, że rozpakuję się jeszcze w tym wątku. No ale jak dalej będziemy pisać w takim tempie to nie wiem ![]() Jutro rano znowu pobudka- TŻ w drodze do pracy podrzuci mnie do laboratorium. Chyba to będą ostatnie badania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
Zakorzenienie
|
dziuba no niestety tego sie nie sprawdzi
wow ja was podziwiam ze wy sie chcecie pieknic w szpitalu ![]() ja osobiscie po prostu dbam o siebie na codzien wiec nie musze sie zbytnio tam "szykowac" depiluje sie, chodze regularnie do fryzjera, na farbe, robie regularnie paznokcie, mikijaz do szpitala specjalnie na pewno robic nie bede.... nie na porod... po porodzie na pewno umyje wlosy i jako tako je uloze, mazne sie ciut puderm by nie swiecic twarza i lekko tusz ale to wsio... dla mnie po prostu glupio wygladaja wypicowane kobiety po porodach.... przeciez nikogo nie obchodzi kto jak tam wyglada.... poza tym czlowiek jest zaintrygowany innymi rzeczami niz wygladem to chyba ostatnia rzecz o ktorej myslalam ![]()
#4403 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4404 |
Zadomowienie
|
Widzę, że temat malowania na porodówce jest obecnie na topie
![]() Ja tam tusz do rzęs zapakowałam do torby do szpitala i sądzę, że się nim maznę jak będę w stanie. A jadąc na porodówkę... No, cóż. Raczej nie wychodzę z domu z nieumalowanymi rzęsinami, więc sądzę, że jak się zacznie np w nocy, to się umaluję zanim pojadę do szpitala. Na co dzień używam tylko tuszu i czarnego cienia (zamiast kredki do oczu), więc to minuta roboty. A od razu człowiek się czuje lepiej ![]() Normalnie uduszę tego mojego męża ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i co? Wystraszył mnie, tak, że aż ogoliłam to i owo i naszykowałam się ....na wszelki wypadek... Bo przecież Borys się taty słucha... ![]() Eh... Co do rywalizacji w wyścigu na porodówkę - ja tam się nie pcham jako następna. A ródźcie sobie przede mną. Z tym, że ja w przyszłym tygodniu bardzo chętnie wydam synka na świat ![]() Dobranoc mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4405 |
Wtajemniczenie
|
ycnan Ja tam też się na porodówkę nie spieszę
![]() ![]() ![]() Męczy mnie straaaszna zgaga ![]() Ja się pewnie pomaluję choćby po to, żeby dobrze się czuć patrząc w lustro ![]() ![]()
#4406 |
Rozeznanie
|
No widzę,że temat malowania jest teraz na topie
![]() ![]() ![]()
#4407 |
Wtajemniczenie
|
To już przesada ... Rano stopy miałam spuchnięte tak, że palce mi "wisiały", nie dotykały podłogi. Ale teraz mam tak spuchnięte łydki, że nie dałam rady przykucnąć
![]()
#4408 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() teraz bylismy prywatnie i wcale nie żałuję wydania pieniędzy, bo mam pewność, że specjalista był dobry... dwoje znajomych było u niej i się nie pomyliła oni razu, a wcześniej byłam na nfz ze skierowaniem i tamten specjalista (doszliśmy dopiero teraz do wniosku z mężem) był nieco zniechęcony swoją pracą, bo wszysko robił tak jakby na szybko.... to tu to tam generalnie jest ok i chyba będzie dziewczynka... i tyle... ---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ---------- NIKaP-n cieszę się bardzo, że mały Juniorek jest juz z wami i że dałaś radę mimo tylu rzeczy na głowie wejść do nas ![]() trzymam kciuki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ---------- ![]() Cytat:
![]() to po mamusi taki aparat ![]() ![]() ......................... .......... a wy jeszcze śpicie spiochy ![]() ja wstałam o 5:30 i czuję się taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaka wyspana, prawie jak nowo narodzona.... ![]() po naszej niespodziance czuję od nowa radość z ciąży i juz nie straszne mi są jakiekolwiek dolegliwośći... mimoże cholernie napiernicza mnie spojenie łonowe, skóra jest mega wyciągnięta i wogóle dzięki temu powinno być do bani ... A JA SIĘ CIESZĘ jak głupi do sera.... ![]()
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to chyba jest zdanie ludzi starej daty, ja sobie nie wyobrażam nie umyć głowy po porodzie a co do makijażu do szpitala to biore jedynie puder i nic wiecej, jakbym strasznie wygladała to przypudruje troszke buzke i nic nie spłynie dziewczyny Wy tez odczuwacie takie ból krocza, jak postawicie wiekszy krok lub jak sie przewracacie z boku na bok, bo ja siępoprostu strasznie czuje, wszystko mnie tam boli, mam problemy ze snem, dzis nawet spaliśmy z mężem oddzielnie żebym wkoncu mogła się wyspać i nawet to mi nie pomogło ![]() już poprostu nie wiem co mam robić Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-08-26 o 05:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Zadomowienie
|
ja nie mam takich newsow jak fem, a tez nie spie od 5
![]() kurde.... no o co kaman ![]() enis84.... wyobrazasz sobie nie umyc wlosow? Ja nawet jak tej zimy byly mrozy minus 20 to przed kazdym wyjsciem do pracy mylam glowe... pieprze ludzkie gadania ![]() edit: "ból" krocza,wlasciwie podbrzusza zazwyczaj...a tak naprawde ZAWSZE oznacza dla mnie dla mnie tylko jedno "pełen pecherz"... ![]() naked...a ja bym chciala urodzic... wlasnie TERAZ, bo moj brzuch juz mnie wykancza... wszytskim Wam opada... moj mam wrazenie ze podchodzi mi pod samo gardło, przynjamniej widze ze włazi pod zebra... wiec tym samym watrobe i zołądek mam chyba na wysokosci obojczyka... ![]() ![]() ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-26 o 06:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.