|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Hehe,no moja mam też twierdzi,że byłam miss oddziału noworodków,ale jakoś nie biorę tego do siebie,bo wiadomo,że dla mamy jej dziecko najpiękniejsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W sumie to chyba nie powinnyśmy się tak martwić swoim wyglądem na porodówce(pomijając Mpik w pełnej gali),bo i tak nikt na nas uwagi nie zwróci.Wczoraj z fryzjerkami gadałam i mówiły,że tam wszystkie kobiety wyglądają po prostu kiepsko,więc żadna nie powinna czuć się gorzej.Ale są i wyjątki..Własnie pani fryzjer mi opowiadała,że jak swoje dziecko rodziła,to przyjechała na porodówkę kobieta z super makijażem i fryzurą,w jakiejś sexy koszuli(i nie była to nagła akcja w stylu Mpik,tylko normalnie tak się do porodu wystroiła)...Wszyscy brechta i oczywiście po porodzie wyglądała,jak śmierć,tusz jej spłynął aż do brody,włosy zmierzwione, spocone...I na co jej to było
![]() |
#4322 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Wtajemniczenie
|
pewnie trochę wypłowieje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
Wtajemniczenie
|
gabisun Może ja teraz
![]() ![]() Zdrzemnęłam się trochę i mam jakieś spowolnione kojarzenie faktów ![]() ![]() A Joaśka dostała czkawki po zupie fasolowej ![]()
#4325 | |||||||
Zadomowienie
|
Witam
![]() Od rana nie miałam czasu zajrzeć. Byłam na spotakniu z prywatną położną (wczoraj zadzwoniłam i dzisiaj już godzinne spotkanie) dowiedziałam się wszystkiego o szpitalu i porodzie w tym szpitalu. Fajne uczucie błogiego spokoju, jak się coś zacznie to dzwonię do niej i Ona wszystko pilotuje i załatwia (włącznie z darmowym ZZO, zrobi też wszystko by ochronić krocze). Na 2 tyg przed terminem spotkamy się z nią w szpitalu, pokaże oddział, zrobi KTG i naukę oddychania, zbada mnie itd. Fajnie było, jestem spokojniejsza- koszt 650 zł, podpisujemy umowę o dzieło i dostaję rachunek. U nas się ochłodziło a ja nie weszłam dzisiaj w żadne "kryte" buty, pojechałam do wielkiego sklepu, przymierzyłam z 20 par i w żadne nie weszła mi noga. Szerokie paluchy i napompowane podbicie. Maskara, cały wrzesień siedzę w domu ![]() POMIDORA- ogromne gratulacje dla Ciebie i Twojego męża. ![]() ![]() ![]() Ale byłaś dzielna ![]() Cytat:
![]() Chodziłaś cały czas do tego samego lekarza? Wcześniej był pewny dziewczynki czy nie dawał gwarancji? Kciuki trzymamy, ale widzę że Cię już wypuścili ![]() Cytat:
HBS robiłam w 34 tygodniu. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zabieram się za zdejmowanie wczorajszego prania i wstawiania następnej partii.
![]() |
#4326 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Szczęśliwa- super sobie załatwiłaś. Ja z racji tego że chodzę do ordynatora, nie mogę sobie załatwić położnej, wszystko z nim ![]() zgodnie z obietnicą pokazuję się w ciemnych włosach ![]() nie miałam czasu rano ich układać bo na 8 do roboty :/ ale widać co i jak ![]() przy okazji mój dzisiejszy brzuś ![]()
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-08-25 o 16:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A brzucha to ja już nie komentuję, bo jak zawsze musiałabym napisać, że jest ogromny ![]()
![]() |
#4328 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() do jakiej Ty roboty szłaś na ósmą rano? naked Ty chodzisz jeszcze do pracy? ![]() ycnan ![]() ![]() na pocieszenie dodam, ze ja jestem usypana "jajkami" po calych plecach i dekoldzie.... mam tylko nadzieje, ze z koncem ciazy mi to minie ![]() kasienka... zaprawde powiadasz niewiasto ![]() ![]() ![]() Szczesliwa... wyluzuj z tymi butami, poki co ja chodze w klapach albo sandałkach, a po porodzie nogi podobno szybko wracaja do swoich pierwotnych kształow, tak przynajmniej pisza dziewczyny z watku lipcowo-sierpniowego
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-25 o 16:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
Rozeznanie
|
Naked no w brąziku też ci ślicznie
#4330 |
Zakorzenienie
|
Co ja widzę... Pomi rozpakowana
![]() Pomidora gratulacje ![]() ![]() Dziwne, że dali jej oksytocynę. Ale to może dlatego, żeby pobudzić macicę do skurczy - wtedy ciało a szczególnie macica zachowuje się jak przy naturalnym porodzie. Chodzi głównie o obkurczenie się macicy po cc oraz o produkcję pokarmu. Takie sztuczne cc, czyli na wyznaczony termin zakłóca te naturalne rytmy i niektóre kobiety po cc mają problem z pokarmem. Ja miałam mieć cc, ale miała cierpliwie czekać na skurcze. Do szpitala pojechałam jak odeszły mi wody i miałam regularne skurcze co 3 minuty. Dopiero wtedy zrobili mi cc. Myślę, że dzięki temu miałam od razu pokarm i macica szybko się obkurczała (niestety bardzo to boli). A ja wklejam dzisiejsze zdjęcie z moimi dziećmi. Dla większości z Was, to pewnie dziwny widok, bo czekacie na swoje pierwsze dzieciątko, a moje już takie duże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4331 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Zuziczka tak mi smaka narobiłaś, ze lecę do sklepu po skrzydełko czy cuś na ogórkówkę! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pomidora pisze,ze dogrzewają Tymka - to standard po cc, któraś wie? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4332 | |||||||||
Zakorzenienie
|
![]()
Śliczniutki
![]() Nam na szkole rodzenia to rekomendowali, że pomaga i faktycznie na mnie działa ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moja mama nas ma 3 i powiedziała mi kiedyś, że nie zawsze dziecko kocha się od pierwszej chwili, że czasem potrzebny jest czas - i mamie, i dziecku. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4334 |
BAN stały
|
Kochane serdeczne podziękowania za Wasze kciuki i gratulacje.
![]() Nie mam na nic czasu, jak już mam czas, to sił brak... Jeśli którakolwiek myśli, że po narodzinach Dzidzi- zrobi porządne zakupy, to moim zdaniem się myli ![]() U nas ok, Mały urodził się z wagą 3120 i 51cm, przy wyjściu ze szpitala miał już 2860, a teraz nadrabia i już mamy 3075 ![]() Mężuś był wspaniały, wszędzie Go było pełno- to robił mi kompres, to trzymał za rękę, to podawał podsuwacz, zmieniał podkłady szok...Mi rosło niebezpiecznie ciśnienie, a małemu spadało tętno (cholerne deceleracje Zuza!) i trza nas było ratować. Bardzo mi żal, że nie doświadczyłam sn, brakowało tego położenia synka na brzuszku... Na brzuchu mam rankę w kształcie uśmiechu ![]() Mały jest grzeczny, śpi, je, nie płacze, ogląda nas. ![]() Mleko mi leci kropelkowo, staram się walczyć z laktatorem, mam za małe brodawki o karmienia ![]() Mam tablety na latkacje i herbatke i nie poddam się ![]() Moje rady: -nakładki silikonowe i bepanthen do szpitala- wszystkie miałyśmy poranione brodawki - mamy 20 pielcuh tetrowych- pod dupke, do kąpieli wszędzie potrzebne i to zdecydowanie za mało!! Jak ktoś ma 10 to serio dokupcie - chusteczki nawilżające do pupy idą nam paczuszka w 4 dni- - baby dream pieluszki z rossmanna są super, te mini mamy już 2 pakę takie żółte. - do kąpieli najlepsze oilatum ( w szpitalu tez używali0 nie trzeba po tym oliwkować) - miałam bardzo mało ciuszków 56 mały się urodził 51 i wszystko na nim wisi... a trza ubierać po dwa cienkie rękawki długie- nawet przy takiej pogodzie, muieliśmy dokupić 56!! a kupela urodziła synka 58cm i też te 56 na nim wisiały, więc nie wiem jak to jest liczone - masakra wygotowywanie butelek w garnku, chyba ze ktoś ma ich przynajmniej 6... trochę źle wygotowane i mały dostaje rozwolnienia- serio sterylizator to nie fanaberia, musimy kupić - mały zaczął pić w butelce aventu i już innej nie toleruje, także ważne, aby mieć jeden rodzaj. Była u nas już drugi raz położna, kochana i przemiła babeczka po 40... Wszystko pokazuje i uczy, czego chcemy dzisiaj była kąpiel ![]() To tyle zmykam, bo plecy bolą... 3mam kciuki za Was wszystkie i będę zaglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naked kolorek super ![]() ![]() Weronisia ślicznie ![]() ![]() ![]() ![]() A ja dzisiaj zrobiłam sobie spa w łazience i od razu mi lepiej ![]() Skoro mowa o kobitkach na porodówce..to jak miałam praktyki i z babeczkami ćwiczyłam, to wszystkie miały miny w stylu "daj spokój kobieto z tymi ćwiczeniami" i takie jakieś znudzone, bez humoru, tak jakby każda w jakiejś depresji była ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4336 |
Zadomowienie
|
czy pierzecie takze rozki, reczniki, kocyki, pieluchy i posciel (ktora jest nowa)..?
![]()
#4337 |
Zakorzenienie
|
NIKa to super, że się nie poddajesz z karmieniem. No tak to bywa po cc, że nieraz są kłopoty z laktacją. Ale grunt to się nie poddawać
![]() Najwżniejsze, że wszystko się dobrze zakończyło. Niedługo wrócisz do sił i w pełni będziesz się cieszyć dzieciątkiem. A że nie doświadczyłaś porodu SN się nie przejmuj. Nadrobisz przy następnym dziecku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
Zakorzenienie
|
NIKaP-n fajnie, że znalazłaś trochę czasu na wpis. Tak jak się czyta o tych wszystkich problemach poporodowych to taka abstrakcja się wydaje... a pewnie za 2-3 tygodnie to samo będę przerabiała. Mam nadzieję, że blizna po cc zniknie bez śladu (moja bratowa me ledwo widoczną maleńką kreseczkę). Teraz się zastanawiam czy nie mam za mało malutkich ubranek (mam zaledwie kilka na 56)... ale zobaczę, jakoś to będzie, najwyżej się coś dokupi.
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Ja wyprałam.
#4339 |
BAN stały
|
Mpikowa Rodzinko
![]() ![]() Pomidorkowa Rodzinko gratulacje wielkie, dużo zdrówka i sił!!! ![]() Gratuluje cała nasza 3 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4340 |
Zakorzenienie
|
Nikuś witaj! trzymaj się dzielnie i walcz o mleczko
![]() ![]() a czemu za wcześnie na osłonki? ponoć dziecko wyciąga lepiej niż laktator ![]() ja mam bepanthen spakowany i osłonki ![]() Ucałuj Małego od ciotek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4341 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zapodalam sobie fryty ![]() Kebabek moze tez bedzie na dniach, mamy taka fajna knajpke turecka z tureckim szefem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Naked- no fajno w tym brazie ![]() Moje wlosy sa straszne ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4342 | |
BAN stały
|
Dziękuję Kochane
![]() ![]() lisica wszystko się pierze, nawet rożki. ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
Dzięki, całuję już ![]() Bo te oslonki są bardzo sztywne i między nimi a brodawką (jak jest mała jak moja)- jest zbyt duża przestrzeń i maleć się nerwuje i ryczy, nie ma sił tak ssać. Choć też walczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4343 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tym cc to pewnie zależy od szpitala i lekarza. Ja miałam cc 12 lat temu i wtedy nie robiło się cc na umówiony termin, tylko jak już zacznie się akcja porodowa czyli albo odejdą wody, albo zaczną się skurcze. Sama nie wiem czy lepiej czekać na poród i wtedy cc, czy z góry ustalić termin. Podejrzewam, że lekarze wiedzą co robią i teraz widocznie nie czeka się na poród i ustala termin wcześniej. Cytat:
Nowe czy nie nowe... może być przez brudasów obłapane ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4344 |
Raczkowanie
|
Od jutra w Biedronce 1 sek termometr na podczerwień w cenie 39,99
http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...erta_tygodnia/ Jak któraś jeszcze nie ma to myślę, że cena atrakcyjna, taniej niż allegro i bez kosztów wysyłki |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolorek ok. Zrób jeszcze zdjęcie z rozpuszczonymi ![]() A Ty jeszcze pracujesz? Cytat:
![]() ![]() ![]() I ja mam termin na 03.10 więc jeszcze cały wrzesień przede mną ![]() Fajoskie zdjęcie ![]() Cytat:
![]() Najgorzej się martwię włosami, zazdroszczę tym co mają długie włosy i będą mogły je spiąć na czas porodu. Kucyk czy warkocz zawsze wyglądają schludnie. Ja mam krótką fryz wymagającą układania, i po kilku godzinach (spocona) będę wyglądała okropnie. Zaczęłam nawet zapuszczać od kilku miesięcy żeby móc je schować za ucho, ale nie udało się.... Moja położna poleca wsiąść ze sobą nawilżającą pomadkę do ust (podobno mocno pękają) i mgiełkę do twarzy ( podobno lepsza niż przecieranie mokrą chusteczką). I jeśli mamy jakieś ulubione smakołyki (przekąski słodkie czy słone) które podnoszą nas na duchu i dodają powera to musimy je mieć koniecznie ![]() ![]()
![]() |
#4347 | ||||||
Zakorzenienie
|
ech kilka godzin i 5 stron nadrabiania....
![]() przede wszystkim POMIDORA - ogromne GRATULACJE!!! Tymek jest śliczny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() --- idę czytać dalej...
![]() |
#4348 |
Zadomowienie
|
dzieki za odpowiedzi..to teraz bede miala troszke prania..tylko czeka mnie reczne..bo kolorki mam inne a boje sie ze zafarbuja..
![]()
#4349 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do przekąsek to u nas nie wolno jeść w trakcie porodu.
![]() |
#4350 |
Raczkowanie
|
Nika dzielna jesteś! Tak trzymaj!
![]() Dzisiaj taki fajny dzień był, widzieliśmy się ze starym znajomym, wzięliśmy psy na porządny spacer, poszliśmy do maca, a teraz TŻ pisze na gadu, że jedzie pogotowie do niego, bo sobie przebił nadgarstek. I nic więcej. Sam w pracy siedzi i nawet nie wiem co się dzieje, bo nie dzwoni, a mi zablokowali rano kartę, więc pędzę do sklepu, bo z nerwów zaraz zwariuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.