|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
U mnie w przychodni mierzą obwód główki i klatki piersiowej przy każdej wizycie. Lence od urodzenia do 7 tygodnia przybyło 6cm w główce,ale nikt mi nic nie mówił,że to dużo.W klacie też rośnie,na długość też.To chyba normalne,że jak dziecko rośnie to i główka też?
|
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
A moja pediatra nic nie mowila ze nie karmie piersia, moja gin sie oburzyla ale coz zrobic... A moja mierza tak jak twoja farminka ( chyba poprawnie ![]() ).Co do serduszka pytalam mowili ze oki, jak cos to sie wybiore ale ja musze do szczecina.
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2643 |
|
Wtajemniczenie
|
karolcia no ostatnio Ci się udaje
I ile teraz Twoja ma w główce i klacie? Tak z ciekawości,bo taka duża się wydaje to chciałam porównać z Lenką
|
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() agravko śliczna śmieszka ![]() belunia dzieki za info odnosnie fotelika, ślicznie wygladasz i dzidzia slodka jaszczka super ze ok anuszka ja tez dlugo krwawilam i chyba dopiero jakos po dwoch tygodniach lecialo ze mnie zolte a teraz ledwo sie skonczylo i w 4 tygodniu zas czerwone i sporo czyzby juz okres co do tego ze po cc krocej sie krwawi...zdaje sie zanim doszlo do cc to ciebie tez dlugo meczyli jak i mnie przy naturalnym... ja do tego bylam tam zszywana, moze to ma wplyw hmmm? Co do rany ja tez tym psikam codzien rano i wieczorem ale nie zawijam niczym.. Moj maly dzis grzecznie spi w ciagu dnia(zazwyczaj nie sypiał za wiele w ciagu dnia lub wcale) a zapodalam sobie meliske po przeczytaniu twojego posta o melisie wiolek no biedulek twoj maly to nie ma sensu wyczesywac a z tymi podgrzewaczami lipa dobrze ze napisalas bo nie wiedzialam...musze sie rozejrzec za jakims co bedzie nagrzewal tylko do tej temp bez pilnowania czasumisiulka jak dziewczyny pisaly szkoda nerwow basienka przeslicznie ![]() hd maly przeslodki a druga fotka wymiata oby jutro udalo sie dodzwonic ![]() Moj byl dzis zapisac i chrzciny mamy 11.09 a opłata to około 50 - 100 zł. lilka ślicznie itakasia ja juz sprawdzilam ze moj po jajkach mial masakre z brzuszkiem ![]() pilotka ja uzywam tych pampkow i faktycznie fajne...Dada niestety przesikuje musze jeszcze inne wyprobowac te z lidla i z kauflandużabka co do główki to tez zalezy kto i jak zmierzy moj przy porodzie mial 35cm dwa tyg pozniej 36,5cm a trzy tyg pozniej 34cm ![]() fakt ze wchlonal mu sie juz prawie ten guzek co mial na glowce Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-08-25 o 20:14 |
|
|
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
klatka - w dniu narodzin 32, w 6 tyg 39 ciemiaczko 6tyg 1,5x1,5 anuszka - mysle ze papeteria ma racje, bo prawie rodzilas naturalnie, a ja np. nie i moje krwawienie bylo marne, wiecej bylo sluzu i wydzieliny zoltawej, bo przy cesarce odsysają wiekszosc wiec dlatego, a jak SN to jednak krew zostaje w kanala itd. i nie do konca da sie oczyscic to moja teoria
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2646 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie wyobrazam sobie jak mialabym sobie poradzic z dwojka dzieci. poza tym miesazkanie juz teraz jest za male i poprostu sie nie zmiescimy a jesli o mnie chodzi nie wyobrazam sobie jak narazie znow rodzic
![]() sliczny avatarek Cytat:
za to moja gin powiedziala ze przy tym refluksie jego to w sumie lepiej ze z butli Cytat:
dzis jakos malo mam czasu na wizaz. maly potrzebuje coraz wiecej uwagi
|
||
|
|
|
#2647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Albo lepiej zaczekać do pierwszych ruchów Dłuższa słodka niewiedza będzie ![]() A zapomniałam się pochwalić jak Lenka dzisiejszej nocy spała.Zjadła o 21.30 a potem o 8.30,czyli 11 godzin przerwy ![]() A na deserek Lenusia zdziwiona,że potrafi sama grzechotać
|
|
|
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pochwal sie ile cm Lenka miala w klatce i glowke ![]() A moja wczoraj jak zjadla o 21 to spala do 4:30 to 7h 30 minut wiec tez niezle zobaczymy dzis w dzien najdluzsza przerwa na jedzenie to 5h![]() A moja juz tak wysoko podnosi glowe ze szko, jak w wanie klade na brzuszku to prawie sama trzyma a dzis tez grzechotke zlapala ale jeszcze nie trzesla a i zabki wychodza mocniej bo sie bardzo slini![]() A i Lenka cudna
|
|
|
|
#2649 |
|
Wtajemniczenie
|
Lenka też się ślini mocno,ale zawiązków ząbków nie widzę.Chociaż ja to się nie znam,więc mogę się nie zorientować póki ewidentnie nie zacznie się przeżynać
![]() Główka była 31, w 7 tyg 37,teraz 39 Klatka odpowiednio 31,36,38,5 |
|
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nio zobaczysz takie biale kielki na dziaselkach ja juz wczesniej zauwazylam, ale nie chialam wierzyc...Mala spi tak mocno ze nawet nie czula jak jej glowke przekrecilam tylko westchnęła
|
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
zapomnialam a teraz juz spi jutro zmierze
![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- a moj Hubcio od trzech dni pcha piastku do buzi jak ma okazje
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2653 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
( a był zaplanowany )hd Szymuś cudny a ty mam nadzieję, że jutro się dodzwonisz Cytat:
Cytat:
bo pieczywo też ma :/ i praktycznie wszystko ma białko i żebym ja wyeliminowała mleko i ewentualnie jogurty bo np sery już mogę bo wiele dzieci jest tylko na mleko uczulona a na przetworzone już nie Cytat:
![]() mam do ciebie pytanie czy używasz programu 1 i 2 w podgrzewaczu ? bo pisze w instrukcji, że są tylko do utrzymywania temperatury a dla mnie to troche lipne, że na 3 muszę uważać żeby się nie przegrzało myślałam, że na innej zasadzie to działa ![]() Cytat:
i wkurzała mnie ta siateczka w środku bo się zawsze do dupki kleiła ( mimo, że smarowałam maścią ) i musiałam ją siłą oddzierać. jak dla mnie dada są super chodź na początku denerwowało mnie, że takie sztywne w porównaniu do pampersów ale je "rozrabiam" w rękach i super są od poniedziałku jak wychodzę rano z domu tak wracam wieczorem bo ciągle coś ![]() dzisiaj mialam testy skórne na alergie i oprócz na zwierzęta ( o czym wiedziałam ) wyszło, że jestem uczulona na roztocza i powinnam wywalić wszystkie dywany wykładziny i wogóle a nie mam możliwości bo nie będę kłaść paneli w cudzym mieszkaniu a z małym udało mi się do dermatologa ( najpierw nie chciała przyjąć i z gębą, że ma dużo ludzi ale w końcu przyjeła ) i mówi, że to nie jest skaza, że to bardzo dużo potówek i mam jednak troszkę tym antybiotykiem smarować i kąpać w nadmanganianie a po wczorajszej kąpieli w krochmalu i tak super skóra dzisiaj była |
|||||
|
|
|
#2654 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko się samo nie da zagłodzić najwyżej jak wstanie taka wygłodniała to będzie się baaardzo mocno domagać papu i tyle ![]() Cytat:
taką białą kropkę ma..ale bez żadnego zaczerwienienia czy ropnego jakiegoś dziwadła.. po prostu biała mała kropeczka. I ostatnio też się zaczął ślinić.. nawet nieraz bańki mu z buzi idą xDjutro mamy szczepienie.. nawet nie wiem jakie pierwsze ![]() No i myślałam, że mam godzinę już ustaloną a tu jednak nie.. a zobaczyłam to niedawno na tej karteczce od pielęgniary (mam wpisaną datę tylko i numer telefonu z dopiskiem "pytać o godzinę" )i doopa. Zadzwoniłabym dziś umówić się na konkret a tak będę wisieć na telefonie od samego rana az ktoś raczy odebrać :/ Zaopatrzona jestem w paracetamol w syropku i viburcol.. mam nadzieję, że przeżyjemy obydwoje to kłucie
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może ma problemy z apetytem? Zwłaszcza,że z butli też je ostatnio 60-90ml i więcej nie chce...A co do baniek to mała też puszcza.Wręcz się pieni
|
|
|
|
|
#2657 |
|
Zadomowienie
|
a Kubuś ma 41 w główce i 40.5 w klacie (no i ponad 6kg)
Kuba też się ślini od kilku dni, ale to nie jest przez ząbki, tylko ślinianki mu zaczęły pracować i jeszcze nie potrafi dobrze ślinki połykać takie fajne bąbelki czasami robi ![]() wiolek - z tą neomecyną to ja bym użyła, ale bardzo cieniutko i tylko po "brzydkich" miejscach nie jestem w stanie nadrobić, produkujecie tyle, co na brzuszkowym, tylko wtedy było mniej roboty i dawałam rade ... |
|
|
|
#2658 |
|
Zadomowienie
|
witajcie...ja tu w pl nie bardzo mam jak i kiedy wejsc na neta...musze sie nacieszyc domem bo juz w sobote jedziemy z powrotem, nie wiem kiedy to minelo.szymek zadowolony a Łukaszowi to chyba obojetne gdzie jestesmy :P Rosnie jak na drozdzach,strasznie ulewa, w koncu poradzilismy sobie z potowkami a dzis zauwazylam ze maly ma chyba zrosniety napletek za bardzo...za to pepuszek m usie ładnie chowa wiec mam nadzieje ze nie bedzie mial tej przepukliny bo nawet te dzikie miesko sie zgubilo same
|
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Hej muminku
Fajnie, że znalazłaś chwilę czasu dla nas ![]() Super, że Łukaszek dobrze się chowa a że ulewa to cóż.. ja się moim ulewaczem nie przejmuję tylko czasem się wnerwiam jak muszę wisieć nad nim z pieluchą i wycierać albo przebierać co chwila jak się zaświni za bardzo ![]() A co do napletka to ja nic nie poradzę.. szczerze powiedziawszy to ja nie wiem jak on powinien wyglądać u takiego malucha położna kazała raz dziennie przy kąpieli odciągać ale ja się boję, ze mu coś uszkodzę i tego nie robię.. ale teraz się zmartwiłam, że może powinnam..
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
Siala - to wlasnie taka mala biala kropka wystajaca z dziaselka, i banki tez puszcza i mocno sie slini, to moze go te zabki tak mecza kto to wie...ale jak bedziesz u lekarza to powiedz by sprawdzil, nie zaszkodzi
|
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mu to tarłam aftinem sądząc, że to pleśniawka czy afta
|
|
|
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
my damy 150 zl co laska :/
Cytat:
sliczna a snu zazdroszcze!!! Zabka glowka mojej malej miala 33cm a w 4t i 4d 36cm My dzis z tz pierwszy raz sprobowalismy i jakos dziwnie bylo oboje czulismy, ze nie moze do konca wejsc hmm juz mam schizy, ze mnie tam zszyli i doopa ![]() Kurcze nie pisalam wam, ze z ta krzepliwoscia krwi co mi w szpitalu wykryli (zastrzyki na to bralam od 31 tyg :/)to lipa, bo teraz zrobilam powtorne badania i wyszly jeszcze gorsze niz w ciazy :/ jutro mam wizyte u hematologa ciekawe co mi powie, nie chce juz zastrzykow a leki jak przepisze to ciekawe czy karmic mozna przy nich no i lipa bo przy tych wynikach fibrynogenu i d- dimerow to tabletki anty odpadaja :/
|
|
|
|
|
#2663 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezawsze - oby bylo wszystko oki ![]() Nocka udana, wiec sie tylko cieszyc ![]() Moja corka to bardzo madra dziewczynka, smiecha sie jak do niej mowie, i np. dzis zjadla napila sie, przebrana i placze, w bujaczku dydek nie, wiec wpadlam ze moze jej chlodno, polozylam jej kocyk pod plecki i nakrylam i odrazu cisza, po prostu zimno jej bylo
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-08-26 o 08:17 |
|
|
|
|
#2665 | |
|
Zadomowienie
|
Siala
za spokojne szczepienie ja w domu mam maść emle więc pewnie znieczule przed małego ![]() co do napletka czy ta położna zgłupiała ? ![]() podobno do roku czy tam 2 ,nie pamiętam ,nie wolno absolutnie ściągać bo dziecko ma tam jakoś zrośnięte i krzywde można zrobić chyba, że to ja naczytłam się znowu głupot, no ale ja nie ruszam niech sie wypowiedzą inne mamusie ![]() Cytat:
![]() czesć muminku niezawsze za wizytę oby się okazało dobrze, może nie będa potrzebne leki albo może takie co nie wpływają na karmienie
|
|
|
|
|
#2666 |
|
Raczkowanie
|
Siala co do napletka to slyszalam podobnie jak wiolek, ze sie nic z nim nie robi u takiego malucha. i wiesz mam do ciebie pytanko, bo strasznie podoba mi sie wasza hustawka. jaka to firma ? i do ilu kg? kupilas na allegro?jakie ma funkcje? sorki za tyle pytan
musze jakos zajac moje dziecko bo juz mi rece "odpadywują" od noszenia
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
dziękuję za info o chrzcinach Wczoraj się nie dodzwoniłam. Dzisiaj wydzwaniam od rana i nic... albo zajęte albo nikt nie odbiera. Mam ochote tam pojechać i komuś... ![]() ![]() ![]() : pala:![]() ![]() Państwowa służba zdrowia |
|
|
|
#2668 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry! dzis dobra nocka-pospalismy do 8,30
co prawda z dwoma przerwami, ale krotkimi wiolek, ja wlasnie staram sie wyeliminowac WSZYSTKIE co szkodliwe dla malej w mojej diecie. Pieczywo kupuje w pobliskiej piekarni i maja tam pare chlebow bez dodatku serwatki, jem wlasnie dzem i pieczona przez tesciowa wedline - bo podobno w sklepowych tez moga byc szkodliwe skladniki...masakra normalnie |
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Huśtawka FisherPrice, kupiona używana na allegro. Fisher Price Deluxe 3w1 model J7811 Ma melodyjki i funkcję huśtania na baterie r20 ale jest fajna że jak się samemu bujnie to ona się chwilę huśta sama a nie że raz i dwa i stop ![]() Można to siedzonko zdjąć i postawić osobno - można pobujać lekko, ma też taką nóżkę pod spodem by zablokować i żeby się się nie bujało. http://www.inkopol.pl/afoto/deluxe.jpg Teraz przed chwlą mmały leżał na brzuchu.. skończyłam pisać patrzę a ten na plecach leży!! I to na przewijaku co ma utrudnione bo brzegi są wyższe ![]() Zrobiłam powtórkę - położyłam na brzuchu a ten myk na bok i na plecy i znowu
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-26 o 10:02 |
|
|
|
|
#2670 |
|
Wtajemniczenie
|
czy Wasze dzieci piszcza? dzis moja Aduska zaczela piszczec z radosci, podczas usmiechu
najpierw na tz a potem na mnie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.

o dziwo moje dziewcze chwycilo piers bez nakladki, vo jakos wczesniej jej nie wychodzilo 
).
co do tego ze po cc krocej sie krwawi...zdaje sie zanim doszlo do cc to ciebie tez dlugo meczyli jak i mnie przy naturalnym... ja do tego bylam tam zszywana, moze to ma wplyw hmmm?
a z tymi podgrzewaczami lipa dobrze ze napisalas bo nie wiedzialam...musze sie rozejrzec za jakims co bedzie nagrzewal tylko do tej temp bez pilnowania czasu

moj przy porodzie mial 35cm dwa tyg pozniej 36,5cm a trzy tyg pozniej 34cm 

Może ma problemy z apetytem? Zwłaszcza,że z butli też je ostatnio 60-90ml i więcej nie chce...
a że ulewa to cóż.. ja się moim ulewaczem nie przejmuję tylko czasem się wnerwiam jak muszę wisieć nad nim z pieluchą i wycierać albo przebierać co chwila jak się zaświni za bardzo
za spokojne szczepienie ja w domu mam maść emle więc pewnie znieczule przed małego