|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
agravko nie ma w nich żadnych pochodnych mleka, gdyz w składzie jest tylko i wyłącznie ryż brązowy 100%
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2612 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi juz troche sie uspokoilam. Spytalam ile cm maja glowki u waszych dzieci bo myslalam ,ze to sie sprawdza rutynowo na kazdej wizycie u lekarza (czyli co 6 tyg.) Czyli malemu jutro tez pewnie nie zmierza. Ja jestem przewrazliowiona na jego punkcie przez ten ciezki dla niego porod.
A co sie dzieje z lazurowa? Nie widzialam jej jeszcze tutaj.
![]() |
#2613 |
Zakorzenienie
|
u lazurowej chyba ok, bo dodała zdjęcia wczoraj na nk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2614 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- a moze macie pomysly jak moge oslodzic sobie zycie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2615 |
Zakorzenienie
|
agravka mama kupiła mi jeszcze suche wafle
![]() (tylko jeszcze muszę sprawdzic czy nie mają mleka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2616 |
Wtajemniczenie
|
a chrupki kukurydziane?jak myslicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jadlam tez platki GOLD FLAKES Z JOGURTEM NATURALNYM
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-08-25 o 14:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2618 |
Wtajemniczenie
|
karolciu ale w ciescie drozdzowym chyba jest mleko, hm? moja ma skaze nieszczesna....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2620 |
Wtajemniczenie
|
do momentu az sie nie dowiedzialam, ja tez jadlam... brakuje mi tych czasow...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2621 |
Zakorzenienie
|
Agravko do osłodzenia życia może sezamki, flipsy, żelki, mentosy, lody owocowe - ale nie mleczne a sorbety, ciasteczka własnej roboty bo wtedy wiesz co jest w środku, możesz sobie np narobić piegusek z rodzynkami (no bo z czekolada i orzechami raczej nie mozesz)... herbatniczki jakieś itd
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2622 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- sezamki tez ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2623 | ||
Zakorzenienie
|
Pewnie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Batony musli jeszcze chyba możesz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2624 |
Zakorzenienie
|
Kochana witaj w klubie poszukujących. Ja sobie zrobiłam dzis galaretkę malinowa i kupiłam rogaliki francuskie z marmolada. Nie ma w nich mleka. A i kupiłam sobie zelki.
Pisałaś o mleku sojowym. Mi lekarka tez go nie pozwoliła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2625 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() A syncio śliczny i jaki duzy Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja ćwiczyłam juz po tygodniu ale rodziłam naturalnie. Teraz juz mi się nie chce :/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2626 |
Zakorzenienie
|
hd dodzwoniłaś sie kochana?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2627 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() probuj ![]() aaaaa moja przyjaciolka, ktora tez ma problem ze skazą u synka kupuje masla specjalne wlasnie dla dzieci ze skaza ![]() na takim mozesz sobie ciacho zrobic ![]() jest tez duzo przepisow na ciasteczka np. na oleju/oliwie chcialam Wam tez napisac, ze w Auchanie jest fajna promocja na pampersy premium care - za 39 zl za mega pake ![]() nie wiem czy ktoras uzywala wlasnie tym premium (biale opakowanie i zlote literki) - suuperrr kupkę wchłaniają ![]()
![]() |
#2628 |
Wtajemniczenie
|
szukalam w necie i podobno jest napisane "mleko odtluszczone"
|
![]() ![]() |
![]() |
#2629 |
Zakorzenienie
|
A dlaczego miałabym nie pić?
![]() Nie karmię swoim mlekiem więc piję wszystko ![]() Nooo chociaż jedna z konkretną propozycją ![]() Bo pepsi ode mnie to by się każda napiła.. a jak ja bym chciała od każdej flachę czy choćby kielona to nie ma ![]() Położyłam małego na brzuszku zaraz po jedzeniu.. wali kory aż mi sałata zwiędła ![]() ![]() A jak robi kupkę to się cały czerwony na buzi robi, ściąga usteczka w dziubek, zaciska oczy, napina całe ciałko i wydaje odgłos "yyyyyyh" i kupa leci ![]() Nie wiem która dziewczyna się zastanawiała (chyba Lilka)czy to normalne.. no normalne.. jak dorosły sra to też się skupia i ciśnie ![]() Bez paniki w takich sprawach.. można być zielonym ale do każdej sytuacji należy podejść logicznie ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-25 o 16:18 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2630 |
Zakorzenienie
|
siala Iga tak samo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2631 | |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
Ale sliczne wszystkie Wasze bobasy ![]() anoxa pytalas o nastepne dziecko. Pytalam lekarki na wizycie kontrolnej po porodzie, to powiedziala, zeby rok odczekac od ostatniej ciazy, zeby organizm nabral z powrotem sil. I tak wlasnie planujemy zrobic, czyli staranka gdzies za rok ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2632 |
Zadomowienie
|
Alguien - my też tak za rok byśmy chcieli zacząć się starać, 2 lata różnicy to jak dla mnie w sam raz
![]() ![]() ps. śliczne masz zdjęcie w avatarku ![]() Anoxa - zmierzyłaś Hubcia? bo mnie ciekawość zżera ![]()
#2633 |
Zakorzenienie
|
Siala - flacha sie chlodzi
![]() Wlasnie zjadlam mus malinowy ![]() ![]() Mala sie napila i spi dalej ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2634 |
Zakorzenienie
|
doopa nie dodzwoniłam się...
Mam nadzieję, że coś się tam działo i dlatego nie odbierali. Jutro ponowię próby. i weź tu się człowieku lecz... PYTANIE- ile płaciłyście za chrzciny? Mam na myśli opłatę w kościele. |
![]() ![]() |
![]() |
#2635 |
Zakorzenienie
|
HD - ja dałam 100zl
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2636 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() podziwiam ze macie czas zeby byc na bierzaco ![]() bylam dzisiaj na wizycie u pediatry, niby wszystko jest dobrze, ale corcia za malo mi przybiera ![]() ![]() ![]() do tego zapomnialam butli do lekarza i jak mala sie rozdala musialam wyjac cyca ![]() ![]() w ogole dzisiaj jest bardzo grzeczna, po powrocie od lekarza wciagnela jedzonko, pospala chwile, a jak zebralam sie za sciaganie mleka bo cycki mi prawie eksplodowaly to pukanie do drzwi... przyszla tesciowa. ale sie kurcze wkurzylam, bo w ogole mnie nie uprzedzila o wizycie :/ nie lubie takich niespodzianek, przez nia przez kolejne 2 h nie moglam sciagnac mleka, bo przy niej nie bede paradowac z cyckami na wierzchu... doslownie piersi malo mi nie odpadly z bolu :/ no i teksty typu moze ci poprasuje, wyrzuce smiec i jak bede chciala gdzies wyjsc to ona moze zostac z mala... milo z jej strony, ale jakos mnie to nie przekonuje. chce byc samodzielna a tu chca wszystko za mnie robic wrrrr. no ale jak poszla to poprasowalam, pomylam gary, nakarmilam mala, posprzatalam to co dalo sie posprzatac i nawet ugotowalam obiad ![]() ![]() ![]() chociaz dzisiaj mala odwalila mi straszny numer, lezala sobie u mnie na lozku, ja akurat gadalam z mama przez telefon i slysze ze mala sie wydziera. patrze na nia a ta ciagnie sie za wlosy, piatke to miala tak zacisnieta ze nie szlo uwolnic tych wloskow, a ona darla sie w nieboglosy. no masakra wielka. ale w koncu puscila, myslalam ze sobie wyrwie te klaczki ![]() a takie pytanie mam do dziewczyn ktore karmia butelka, czy na was pediatrzy tez wywierali presje karmienia piersia? no dzisiaj mi powiedziala stara spiewke ze tylko odciagajac strace pokarm, a ja mloda jeszcze przystawiam zeby pobudzac laktacje i powiedziala ze cyckiem takiego malucha to trzeba co 30 min karmic :| no oszalala chyba. boze ale sie rozpisalam a jeszcze mmoglabym pisac :/ napisze jeszcze tylko ze wszystkie maluszki sliczniutkie i wspolczuje skaz bialkowych u maluszkow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2637 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tesciowa moze faktycznie chciala pomoc? czemu jej nie pozwolisz np wyjsc na spacer z mala?moglabys wtedy spokojnie poogarniac mieszkanko |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2638 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj wialo niemilosiernie, mi malo glowy nie urwalo jak szlam z mala do lekarza. a do tego mam psychiczne uprzedzenie po tym jak widze w jaki sposob wychowywala swoje wnuki... nic na to nie poradze, poprostu nie chce z nia zostawiac dziecka :/ mimo ze jest teraz malutka i tak na dobra sprawe nie da sie jej jeszcze zbytnio "zepsuc". wiem okropna jestem :/
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2010-08-25 o 17:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2639 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2640 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
Dziś byłam w poradni neonatologicznej , moja lekarz kazała sprawdzic serduszko i sie okazało że jeśli juz miała po urodzeniu i było wszystko ok to nie potzrebnie przyjeżdżałam, oczywiście wszystko ok, 2 h "stracone" ![]() ![]() Też nie lubię takich niezapowiedzianych gości ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.