Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-25, 13:40   #2611
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

agravko nie ma w nich żadnych pochodnych mleka, gdyz w składzie jest tylko i wyłącznie ryż brązowy 100% Są bezglutenowe. Jesli oczywiście kupisz naturalne, a nie np. w czekoladzie
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 13:44   #2612
żabka19
Raczkowanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi juz troche sie uspokoilam. Spytalam ile cm maja glowki u waszych dzieci bo myslalam ,ze to sie sprawdza rutynowo na kazdej wizycie u lekarza (czyli co 6 tyg.) Czyli malemu jutro tez pewnie nie zmierza. Ja jestem przewrazliowiona na jego punkcie przez ten ciezki dla niego porod.

A co sie dzieje z lazurowa? Nie widzialam jej jeszcze tutaj.

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 13:46   #2613
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

u lazurowej chyba ok, bo dodała zdjęcia wczoraj na nk Pewnie nie ma czasu zajrzeć...
Stary 2010-08-25, 13:49   #2614
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
agravko nie ma w nich żadnych pochodnych mleka, gdyz w składzie jest tylko i wyłącznie ryż brązowy 100% Są bezglutenowe. Jesli oczywiście kupisz naturalne, a nie np. w czekoladzie
boze dziekuje!!! w koncu bede miala jakas przekaske w sucharach raczej tez nie ma w czekoladzie to bym chciala ale zakazane... dzis wyruszam na lowy))

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

a moze macie pomysly jak moge oslodzic sobie zycie?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 13:55   #2615
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

agravka mama kupiła mi jeszcze suche wafle O takie:
(tylko jeszcze muszę sprawdzic czy nie mają mleka)
Stary 2010-08-25, 14:01   #2616
agravka
Wtajemniczenie

a chrupki kukurydziane?jak myslicie?
Stary 2010-08-25, 14:02   #2617
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
boze dziekuje!!! w koncu bede miala jakas przekaske w sucharach raczej tez nie ma w czekoladzie to bym chciala ale zakazane... dzis wyruszam na lowy))

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

ja jadlam ciasto drozdzowe z owocami, jablecznik i sernik, nastce nic nie bylo.
Jadlam tez platki GOLD FLAKES Z JOGURTEM NATURALNYM
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-08-25 o 14:04
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 14:04   #2618
agravka
Wtajemniczenie

karolciu ale w ciescie drozdzowym chyba jest mleko, hm? moja ma skaze nieszczesna....
Stary 2010-08-25, 14:09   #2619
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
karolciu ale w ciescie drozdzowym chyba jest mleko, hm? moja ma skaze nieszczesna....
A zapomnialam, bo moja nie mial wiec jadlam jadlam tez kanapki z bialym serem i miodem

Stary 2010-08-25, 14:11   #2620
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
A zapomnialam, bo moja nie mial wiec jadlam jadlam tez kanapki z bialym serem i miodem
do momentu az sie nie dowiedzialam, ja tez jadlam... brakuje mi tych czasow...
Stary 2010-08-25, 14:23   #2621
bassienkaw
Zakorzenienie

Agravko do osłodzenia życia może sezamki, flipsy, żelki, mentosy, lody owocowe - ale nie mleczne a sorbety, ciasteczka własnej roboty bo wtedy wiesz co jest w środku, możesz sobie np narobić piegusek z rodzynkami (no bo z czekolada i orzechami raczej nie mozesz)... herbatniczki jakieś itd

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-25, 14:34   #2622
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Agravko do osłodzenia życia może sezamki, flipsy, żelki, mentosy, lody owocowe - ale nie mleczne a sorbety, ciasteczka własnej roboty bo wtedy wiesz co jest w środku, możesz sobie np narobić piegusek z rodzynkami (no bo z czekolada i orzechami raczej nie mozesz)... herbatniczki jakieś itd
ciasteczek chyba wlasnie nie moge, bo nie da sie ich zrobic bez mleka,tak samo pieguski, sa przeciez z masla, ktore zawiera mleko.... herbatnikow tez nie moge bo zawiera serwatke... flipsy pewnie moge

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

sezamki tez wlasnie sprawdzilam sklad)))dzieki kochana!!!moze jeszcze jakies pomysly?
Stary 2010-08-25, 15:06   #2623
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
a chrupki kukurydziane?jak myslicie?
Pewnie
Cytat:
O, ja też Bułeczka z twarogiem i z miodem albo dżemem

Cytat:
ciasteczek chyba wlasnie nie moge, bo nie da sie ich zrobic bez mleka,tak samo pieguski, sa przeciez z masla, ktore zawiera mleko.... herbatnikow tez nie moge bo zawiera serwatke... flipsy pewnie moge
sezamki tez wlasnie sprawdzilam sklad)))dzieki kochana!!!moze jeszcze jakies pomysly?
To użyj palmy, tam nie ma mleka
Batony musli jeszcze chyba możesz Np. corny, mniam.
Stary 2010-08-25, 15:13   #2624
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:

Kochana witaj w klubie poszukujących. Ja sobie zrobiłam dzis galaretkę malinowa i kupiłam rogaliki francuskie z marmolada. Nie ma w nich mleka. A i kupiłam sobie zelki.

Pisałaś o mleku sojowym. Mi lekarka tez go nie pozwoliła A przeciez nie ma nic wspólnego z krowa
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 15:15   #2625
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Od 12tej próbuję sie dodzwonić do centrum onkologii (muszę umówić się do patologa). Tragedia... Rano sie dodzwoniłam ale kobita uznała, że nie może mnie bezpośrednio umówić do patologa, może do lekarza prowadzącego, że ona nie wie, że to nietypowe itd. Staneło na tym, że mam zadzwonić po 12 tej, będzie pani doktor to z nią mam omówić sprawę. Dzwonię i dzwonię... i nic. Zadzwoniłam nawet na komórkę p. doktor ale tez nie odbiera. Zakładam, że "dzieje sie u nich coś ważnego" i dlatego są nieosiągalni.

Od samego wystukiwania numeru do instytutu podnosi mi się ciśnienie
Masakra, mam nadzieje że już sie dodzwoniłaś. Trzymam kciuki za ciebie kochana.
Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Dobry dzionek!
Ja ostnio sie troszke przejmuje bo Szymonkowi przez 6 tyg. urosla glowka 3 cm ,nie wiem czy to nie za duzo. O ile urosla glowka waszym synka w ciagu 6-7 tyg. ? Zaczelam szukac w necie informacji to sie przerazilam ,a te siatki centylowe wszystkie inne. Jutro idziemy do lekarza to moze sie w koncu uspokoje. Bardzo prosze o kciuki! Jutro napisze relacje.
Hmm nie mierzyłam Sarze ale widze po czapeczkach że tez jej urosła z 2 centy. a co to znaczyć może jeśli za szybko rośnie?
Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
u nas nocka tez jako tako. i po raz pierwszy moj synio przespal ciągiem 4 godziny. zasnął o 21 i spal do1. tylko ja sie nie kladlam bo myslalam ze standardowo wstanie o 23. ale i tak sie ciesze i mam nadzieje ze teraz sen bedzie mu sie wydluzał i ze nie byl to "jednorazowy wyskok"a tak w ogole to zastosowalam rade Siali co do usypiania, ze jesli tylko ziewnie to usypiamy. wczesniej czekala sasma nie wiem na co, że dziecko samo usnie mi na rękach. a on plakal i sie wkurzal bo chciqal spokoju. ale ja wtedy zakladalam ze on na pewno nie zasnie sam w wozku, tylko trzeba go bujac i nosic. a okazalo sie ze nie trzeba i teraz moje dziecko o wiele wiecej spi w dzien bo matka mu pozwala
ja dalej nie ppotrafie dodac fotek, robilam wszystko jak mi napisala eleonoremio (chyba) ale foty nie chca sie dodac...trudno...

ooo chyba mi sie udalo, ja to tak na probę mialo mnie nie być
udało się ale ładna kobieta z ciebie jestes podobna do mojej znajomej
A syncio śliczny i jaki duzy

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
tez zazdroszcze dziewczynom coreczek bo na chlopcow nie ma tylu fajnych ubranek. no a jak anuszka pisze o swojej iguni to tak troche zal ale mojego syncia bym nie zamienila za nic na swiecie

a co do drugiego dzidzi to wczesniej chcielismy tak po 2 latach zeby nie bylo duzej roznicy wieku ale teraz raczej za predko sie nie zdecydujemy
no fakt z tymi ciuszkami Zawsze wkurzało mnie to jak chciałam cos dla Bastka kupic to więcej wyboru jest dla dziewczynek.

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie
Mam chwilę dla siebie i korzystam Dopiero zaczynam się jakoś organizować bo przez pierwszy tydzień to prawie cały czas spałam w tym samym czasie co mały. Dzisiaj już lepiej, budzi się w nocy 2 razy tylko najgorsze jest to, że zasypia jedynie przy cycku Bo inaczej to wierci się w łóżeczku patrzy tymi oczami i wymusza cyca, mały terrorysta. Pokarmu mam tyle, że wykarmię wszystkie dzieci w okolicy. Powoli eksperymentuję z jedzeniem, wiem już, że po pomidorach, ogórkach i bananach nic mu nie jest. A i mleko do kawy inki dolewam i też ok, czasem robię sobie grysik na mleku bo mam smaki, też nic mu nie jest. A najlepsze jest to, że prawie w ogóle nie płacze, oby tak dalej.
Dziewczyny które miały cesarkę, czy używacie już jakiś majtek ściągających lub pasów? I od kiedy? Bo mój brzuch trzęsie się jak galareta. W sumie został mi do zgubienia 1 kg, ale brzuszka jeszcze trochę zostało, to dopiero 10 dni po porodzie więc mam nadzieję, że jeszcze zejdzie.
A i powiedzcie kiedy zaczynają się kolki bo odpukać mój jeszcze nie ma, chyba, że jeszcze za wcześnie?
I fotki Szymka
Nie przejmuj się brzuszkiem to dopiero 10 dni ja jestem 7 tygodni po i dopiero tak od tygodnia mój brzuch wrócił do sprzed ciązy. Juz w sumie waże 53-54 . A w tali 63.

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
czesc
Niesamowite jestescie, ze jeszcze znajdujecie czas zeby pisac.
Ja czytam na biezaco ale na odpis juz czasu brak.

A u mnie spokojnie.
Malutka grzeczniutka, pomalu organizujemy sobie noce i dnie.
Nawet laktacja pomalu sie stabilizuje.
Jeden problem mamy : ulewanie
ale Ci zazdroszcze, ze mozesz juz cwiczyc
ja jeszcze poczekam ze 2/3 tygodnie

pokaz sukienke
Ja tez mam mało czasu chociaż ostatnio po południu moje dziecie zaczyna spac dłużej ale za to zasypia dopiero o 22 a kapiemy o 19.
Ja ćwiczyłam juz po tygodniu ale rodziłam naturalnie. Teraz juz mi się nie chce :/

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Pijesz zwykla? czy cos kawopodobnego

przez to, ze nie jem slodyczy mam smaki na kawe z duza iloscia mleka i cukru
Ja pije kawe raz dziennie, musze na pobudzenie i chęci na rozpoczecie dnia heh

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Wrzucam kilka zdjęć z telefonu... Julinek nasz kochany, Łucja... i na koniec Mamuśka
o matko jakie słodkie są oby dwie Łucja mała modelka widzę rośnie paznokietki cacy no super poprostu a ty Basiu prześliczna mamuska Mąz musi byc dumny że ma takie piękne kobiety w okół siebie

Cytat:
Teraz miałam czas aby Was nadrobić.

Śliczne maluchy
Jak dobrze, że w obecnych czasach aparat fotograficzny jest na porządku dziennym i możemy uwiecznić te nasze skarby.

Szymek juz tak sie wierci i przekręca, że nie mogę go samego zostawić na kanapie a mały oczywiście woli kanapę i nasze towarzystwo niz własne łóżeczko (przynajmniej w ciągu dnia).

Na zdjęciu - mały akrobata
Załącznik 3358022
jaki słodki jak się fajnie wygina

Cytat:
No i jeszcze jedno zdjęcie
Matka zmęczona po nocnym karmieniu
Załącznik 3358023
Ale piękna fotka
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 15:17   #2626
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

hd dodzwoniłaś sie kochana?
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 15:30   #2627
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:

Agravko a owoce? banany chyba mozesz bez obaw, ja od 2 dni jem tez brzoskwinie i mojej Mlodej nic nie jest
probuj

aaaaa moja przyjaciolka, ktora tez ma problem ze skazą u synka kupuje masla specjalne wlasnie dla dzieci ze skaza maja napis: "milk free"
na takim mozesz sobie ciacho zrobic
jest tez duzo przepisow na ciasteczka np. na oleju/oliwie

chcialam Wam tez napisac, ze w Auchanie jest fajna promocja na pampersy premium care - za 39 zl za mega pake
nie wiem czy ktoras uzywala wlasnie tym premium (biale opakowanie i zlote literki) - suuperrr kupkę wchłaniają
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 15:39   #2628
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

To użyj palmy, tam nie ma mleka
Batony musli jeszcze chyba możesz Np. corny, mniam.
szukalam w necie i podobno jest napisane "mleko odtluszczone"
Stary 2010-08-25, 16:15   #2629
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
siala, ale chyba nie pijesz tych pepsi?wszystko dla meza?
A dlaczego miałabym nie pić?
Nie karmię swoim mlekiem więc piję wszystko
Cytat:
Siala - to wpadam z flacha do tej coli
Nooo chociaż jedna z konkretną propozycją
Bo pepsi ode mnie to by się każda napiła.. a jak ja bym chciała od każdej flachę czy choćby kielona to nie ma

Położyłam małego na brzuszku zaraz po jedzeniu.. wali kory aż mi sałata zwiędła Pokwękuje i pruka jak złoto

A jak robi kupkę to się cały czerwony na buzi robi, ściąga usteczka w dziubek, zaciska oczy, napina całe ciałko i wydaje odgłos "yyyyyyh" i kupa leci
Nie wiem która dziewczyna się zastanawiała (chyba Lilka)czy to normalne.. no normalne.. jak dorosły sra to też się skupia i ciśnie
Bez paniki w takich sprawach.. można być zielonym ale do każdej sytuacji należy podejść logicznie

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-08-25 o 16:18
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 16:22   #2630
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

siala Iga tak samo Aż się purpurowa robi haha
Stary 2010-08-25, 16:25   #2631
Alguien
Zadomowienie

Czesc dziewczyny
Ale sliczne wszystkie Wasze bobasy

anoxa pytalas o nastepne dziecko. Pytalam lekarki na wizycie kontrolnej po porodzie, to powiedziala, zeby rok odczekac od ostatniej ciazy, zeby organizm nabral z powrotem sil. I tak wlasnie planujemy zrobic, czyli staranka gdzies za rok

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
a co do drugiego dzidzi to wczesniej chcielismy tak po 2 latach zeby nie bylo duzej roznicy wieku ale teraz raczej za predko sie nie zdecydujemy
a dlaczego?
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 16:33   #2632
jaszczka
Zadomowienie

Alguien - my też tak za rok byśmy chcieli zacząć się starać, 2 lata różnicy to jak dla mnie w sam raz
ps. śliczne masz zdjęcie w avatarku

Anoxa - zmierzyłaś Hubcia? bo mnie ciekawość zżera
Stary 2010-08-25, 16:49   #2633
karolcia228
Zakorzenienie

Siala - flacha sie chlodzi i moja tez sie tak prezy wyciaga itd.
Wlasnie zjadlam mus malinowy i kawusie pije chetna???
Mala sie napila i spi dalej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-25, 17:32   #2634
hd2005
Zakorzenienie

doopa nie dodzwoniłam się...
Mam nadzieję, że coś się tam działo i dlatego nie odbierali.
Jutro ponowię próby.
i weź tu się człowieku lecz...

PYTANIE- ile płaciłyście za chrzciny? Mam na myśli opłatę w kościele.

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 17:35   #2635
karolcia228
Zakorzenienie

HD - ja dałam 100zl

Stary 2010-08-25, 17:42   #2636
bajka1807
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

podziwiam ze macie czas zeby byc na bierzaco ja staram sie czytac ale brak czasu na odp. mala jest bardzo absorbujaca za dnia, a do tego mam sajgon ze sprzataniem w nowym mieszkanku. dopiero powoli sie ogarniam. a jeszcze jest full roboty.

bylam dzisiaj na wizycie u pediatry, niby wszystko jest dobrze, ale corcia za malo mi przybiera dzisiaj wazy 3775 g a tydzien temu wazyla 3640 g, a ma 3 tygodnie... to tylko 135 g w ciagu tygodnia nie wiem czemu tak jest, je co 2,5-3 h zjada rozne ilosci, ale zazwyczaj wciaga po 90 ml. jak myslicie, moze to byc spowodowane tym ze za dnia malo spi, a jak zacznie drzec kopare to spala cala energie? to teoria mojego meza hehe. a tak ogolnie to przed nami usg bioderek i wizyta u neurologa no i w poradni neonatologicznej. 21 wrzesnia idziemy na szczepie i pani doktor polecila 5 w 1 plus engerix. szczepi ktoras z was maluchy na meningokoki? ale mi dzisiaj zaspiewala kobieta, ze od meningokokow smiertelna sepsa, masakryczne zapalenia opon mozgowych... i ze smiertelnosc po takim zakazeniu duza, no masakra!
do tego zapomnialam butli do lekarza i jak mala sie rozdala musialam wyjac cyca o dziwo moje dziewcze chwycilo piers bez nakladki, vo jakos wczesniej jej nie wychodzilo

w ogole dzisiaj jest bardzo grzeczna, po powrocie od lekarza wciagnela jedzonko, pospala chwile, a jak zebralam sie za sciaganie mleka bo cycki mi prawie eksplodowaly to pukanie do drzwi... przyszla tesciowa. ale sie kurcze wkurzylam, bo w ogole mnie nie uprzedzila o wizycie :/ nie lubie takich niespodzianek, przez nia przez kolejne 2 h nie moglam sciagnac mleka, bo przy niej nie bede paradowac z cyckami na wierzchu... doslownie piersi malo mi nie odpadly z bolu :/ no i teksty typu moze ci poprasuje, wyrzuce smiec i jak bede chciala gdzies wyjsc to ona moze zostac z mala... milo z jej strony, ale jakos mnie to nie przekonuje. chce byc samodzielna a tu chca wszystko za mnie robic wrrrr. no ale jak poszla to poprasowalam, pomylam gary, nakarmilam mala, posprzatalam to co dalo sie posprzatac i nawet ugotowalam obiad alez jestem z siebie dumna hehehe mala poki co spi ale zaraz bede ja kapac, potem znowu flacha i mam nadzieje ze zasnie

chociaz dzisiaj mala odwalila mi straszny numer, lezala sobie u mnie na lozku, ja akurat gadalam z mama przez telefon i slysze ze mala sie wydziera. patrze na nia a ta ciagnie sie za wlosy, piatke to miala tak zacisnieta ze nie szlo uwolnic tych wloskow, a ona darla sie w nieboglosy. no masakra wielka. ale w koncu puscila, myslalam ze sobie wyrwie te klaczki

a takie pytanie mam do dziewczyn ktore karmia butelka, czy na was pediatrzy tez wywierali presje karmienia piersia? no dzisiaj mi powiedziala stara spiewke ze tylko odciagajac strace pokarm, a ja mloda jeszcze przystawiam zeby pobudzac laktacje i powiedziala ze cyckiem takiego malucha to trzeba co 30 min karmic :| no oszalala chyba.

boze ale sie rozpisalam a jeszcze mmoglabym pisac :/

napisze jeszcze tylko ze wszystkie maluszki sliczniutkie i wspolczuje skaz bialkowych u maluszkow
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 17:48   #2637
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
dzisiaj mala odwalila mi straszny numer, lezala sobie u mnie na lozku, ja akurat gadalam z mama przez telefon i slysze ze mala sie wydziera. patrze na nia a ta ciagnie sie za wlosy, piatke to miala tak zacisnieta ze nie szlo uwolnic tych wloskow, a ona darla sie w nieboglosy. no masakra wielka. ale w koncu puscila, myslalam ze sobie wyrwie te klaczki
moja odwalila taki nurmer u pediatry))
tesciowa moze faktycznie chciala pomoc? czemu jej nie pozwolisz np wyjsc na spacer z mala?moglabys wtedy spokojnie poogarniac mieszkanko
Stary 2010-08-25, 17:53   #2638
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
moja odwalila taki nurmer u pediatry))
tesciowa moze faktycznie chciala pomoc? czemu jej nie pozwolisz np wyjsc na spacer z mala?moglabys wtedy spokojnie poogarniac mieszkanko
dzisiaj wialo niemilosiernie, mi malo glowy nie urwalo jak szlam z mala do lekarza. a do tego mam psychiczne uprzedzenie po tym jak widze w jaki sposob wychowywala swoje wnuki... nic na to nie poradze, poprostu nie chce z nia zostawiac dziecka :/ mimo ze jest teraz malutka i tak na dobra sprawe nie da sie jej jeszcze zbytnio "zepsuc". wiem okropna jestem :/
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2010-08-25 o 17:54
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 17:54   #2639
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
dzisiaj wialo niemilosiernie, mi malo glowy nie urwalo jak szlam z mala do lekarza. a do tego mam psychiczne uprzedzenie po tym jak widze w jaki sposob wychowywala swoje wnuki... nic na to nie poradze, poprostu nie chce z nia zostawiac dziecka :/ mimo ze jest teraz malutka i tak na dobra sprawe nie da sie jej jeszcze zbytnio "zepsuc".
to moze skorzystaj z propozycji sprzatania?
Stary 2010-08-25, 18:07   #2640
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
Agravko a owoce? banany chyba mozesz bez obaw, ja od 2 dni jem tez brzoskwinie i mojej Mlodej nic nie jest
probuj

aaaaa moja przyjaciolka, ktora tez ma problem ze skazą u synka kupuje masla specjalne wlasnie dla dzieci ze skaza maja napis: "milk free"
na takim mozesz sobie ciacho zrobic
jest tez duzo przepisow na ciasteczka np. na oleju/oliwie

chcialam Wam tez napisac, ze w Auchanie jest fajna promocja na pampersy premium care - za 39 zl za mega pake
nie wiem czy ktoras uzywala wlasnie tym premium (biale opakowanie i zlote literki) - suuperrr kupkę wchłaniają
uzywałam ale teraz juz 2 trzeba ale tez w rossmanie jest promocja 94 szt za 45 zł

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
doopa nie dodzwoniłam się...
Mam nadzieję, że coś się tam działo i dlatego nie odbierali.
Jutro ponowię próby.
i weź tu się człowieku lecz...

PYTANIE- ile płaciłyście za chrzciny? Mam na myśli opłatę w kościele.
My za Bastka nic , u nas sie nie płaci, co łaska jak coś.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
czesc dziewczyny

bylam dzisiaj na wizycie u pediatry, niby wszystko jest dobrze, ale corcia za malo mi przybiera dzisiaj wazy 3775 g a tydzien temu wazyla 3640 g, a ma 3 tygodnie... to tylko 135 g w ciagu tygodnia
....
Hej kochana wazne że przybiera, Sara mi przybierała przez ten ostatni miesiąc 200 g na tydzień. ale połozna mówiła że prawidłowo jest jak dzieci przybierają od 100 do 300 g na tydzień. więc bym aż tak się nie przejmowała.

Dziś byłam w poradni neonatologicznej , moja lekarz kazała sprawdzic serduszko i sie okazało że jeśli juz miała po urodzeniu i było wszystko ok to nie potzrebnie przyjeżdżałam, oczywiście wszystko ok, 2 h "stracone" , bo i tak muszę jeszcze raz przyjechac tylko w innym dniu bo trzeba zbadac pod kontem hipoglikemii która miała po urodzeniu a nie echo i usg serduszka tak jak mi moja lekarka kazała. No ale nic przynajmniej wiem że z serduszkiem 100% ok

Też nie lubię takich niezapowiedzianych gości naszczęście było tylko tak z teściową krótko po naszej wyprowadzce, później Marcin jakos tam mamie wytłumaczył
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości