Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-25, 21:20   #1561
Agatkia
Zadomowienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
no prosze - w naszej SR nie mowila o takich rzeczach twierdzac ze nie bedzie wyprzedzac faktow i nie straszyc - mimo ze pytalam o cc nie chcilaa za wiele mi powiedziec uwazajac ze moze mnie to ominie i co? mialam a moglam byc przygotowana bardziej psych
i
No, u nas mówiła, ale zupełnie nie na zasadach strasznie. Bardziej na zasadzie tłumaczenia po co i dlaczego stosuje się pewne procedury, co nam grozi w trakcie ciąży, czym możemy się niepokoić... ale wszystko na zasadzie: chcmey dla matki i dla dziecka jak najlepiej, zrobimy wszystko, by poradzić sobie w każdej sytuacji mając na uwadze ciężarną rodzącą i dziecko. Podoba mi się takie podejście.
Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 21:23   #1562
kotek81
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Ja też już zmykam do spania - Dobranoc.
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 21:32   #1563
malgosiak25
Raczkowanie

Oj chwile mi zajęło nadrobienie tylu stron ale na spokojnie będę odpisywała jutro

Teraz mykamy spać

Słodkich snów wszystkim życzę
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 21:53   #1564
Weronisia
Zakorzenienie

Dziękuję wszystkim za miłe słowa odnośnie zdjęć

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Znowu mi hormony dzialaja .... placze bez powodu
Irsin, dobrze, że wkleiłaś tego uśmieszka, to chociaż wiem, że nie masz doła
Ja też mam takie chwile, że płaczę i nie wiem czemu...

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
i jeszcze
ten z myszka miki zapinany z tylu wiec pewnie nie zaloze, ale kto wie
Anecka te pajacyki z myszką Miki są cudne Jejku jak ja bym chciała dziewczynkę, też bym jej takie słodkości zakładała...
Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Ja poprosiłam mamę, żeby mi z Niemiec przywiozła kosmetyki Bubchen. U nas też są dostępne, ale chciałabym mieć porównanie jak to z nimi jest, bo z proszkami jak wiadomo to różnie bywa :P Słyszałam o bardzo wielu pozytywnych opiniach o tych kosmetykach
Priety witaj na naszym wątku
Co do kosmetyków Bubchen... ja dostałam je ze szpitala (rodziłam w Niemczech) i moje dziecko dostało uczulenia. Ale to moje dziecko nie jest jakieś delikatne, nadwrażliwe czy coś. Nawet nie chcę wiedzieć co by było, gdybym posmarowała tymi kosmetykami moją córkę która jest strasznie wrażliwa.
Tak więc jak dla mnie Bubchen są beznadziejne

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
Weronisia- brzusio masz cudny, a waga sie nie przejmuj, ja mam podobnie, a na poczatku ciazy wogole apetytu nie mialam. A teraz 30 tyg i juz 13 kg...
Ona ja w obu ciążach przytyłam 21 kg. A w tej już 16 kg, a to dopiero 31 tc. Boję się, że pobiję rekord.
Nie przejmuję się wagą, nie panikuję, bo źle nie wyglądam. Ale wiem co mnie czeka po porodzie, żeby pozbyć się nadmiaru. Bo wtedy to już będzie widać ten nadmiar. A teraz to po prostu wyglądam jak ciężarna kobieta

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
HEJ
wiesz co Weronia ja tez mialam za malo wod plodowych i bylo to spowodowane tylko i wylacznie malutka iloscia picia przeze mnie - wogole nei wiedzialam ze tak amlo pije jak skontrolowalam po wizycie u lekarza to pilam zaledwie 300 ml!!! na caly dzien + talerz zupy!

po dwoch tygodnach wypijania 3 l dziennie poprawilo sie wszystko

od tego mialam twardniejacy brzuch czasem i takie ciagniecia od pepka klocia czasem... nic wiecej mi nie doskwieralo... od momentu uzupelnianai plynow nie mam ciagniec

lekarz mi tlumaczyl ze dz. czuje sie jak zabka na lilii ze jest w wodzie ale nie plywa a potrzebuje byc niemalze cale w wodzie lub calutenkie - tez przy malych ilosciach dz. mniej kopie...

proponuje ci duuzo pic tak jak piszesz ze to robisz i ograniczac sol!! oraz rzeczy solone wedliny chipsy etc... po 2 tyg. powinno ci sie unormowac powodzenia!
Pełnia to raczej ona1010 pisała o tych wodach Ale nic nie szkodzi.
No a 300 ml picia na dzień, to rzeczywiście coś maleńko.
Ja staram się dużo pić. Piję głównie herbatki ziołowe: mieszankę dla ciężarnych, pokrzywę, rumianek i zieloną. Popijam również colę Ale ogólnie jest tego ze 2-3 litry.

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
wzięłam do rąk te malutkie ubranka to ledwo się powstrzymałam od płaczu, taka szczęśliwa się poczułam
Ehhh to normalny odruch. Nic się nie przejmuj ja też ryczałam przy każdej odebranej przesyłce. Te maleńkie ciuszki są takie słodkie
Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
a teraz już mnie tak żebra bolą że dłużej nie wysiedzę idę się wykąpać i się kładę -dobranoc
Kularek cieszę się, że ciebie żebra bolą Hehhee
Nie, no żartuję
Chodzi mi o to, że to miło czytać, że nie jestem sama w cierpieniu.
Do tej pory tylko ja stękałam na ból żeber. Ale teraz okazuje się, że ty też na to cierpisz
Wczoraj pierwszy raz popłakałam się w sklepie z bólu. Musiałam zostawić rodzinkę w sklepie i poszłam do samochodu. Rozłożyłam siedzenie i się położyłam. Tak strasznie boli mnie nerka i żebro. Masakra. Ja chcę już urodzić i mieć ten ból z głowy!
Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Czy któras z Was też ma ciągle niskie ciśnienie? Bo mój dolny wskaźnik nie przekracza zwykle 70, a górny 110. Przedwczoraj miałam rano 100/70 a wieczorem 96/55. I tak całą ciąże :conf used:
Agatkia ja mam zawsze takie niskie ciśnienie. Za to mam bardzo wysoki puls.
Dziwne, że na wizycie u lekarza mam zawsze ciśnienie w normie. Sięga wtedy 130/80. To dla mnie już jest nadciśnienie Normalnie (czyt. jak się nie denerwuję) mam 90/60
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 22:04   #1565
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
dawaj go tu, zaraz zrobimy porzadek
żeby to było takie proste...

Weronisia świetnie wyglądasz a zdjęcie z dziećmi-cudo

Kootek również ślicznie

Cytat:
Hej dziewczyny
Jestem na forum od jakiegoś czasu, ale jakoś się nie udzielałam do tej pory Mam nadzieję, że nikt nie będzie się gniewał, że się wam do wątku wtryniam, ale bardzo mi się on podoba Jesteście dla siebie nawzajem fajna grupą wsparcia i zarazem małą (chociaż sądząc po ilości stron to nie wiem czy taką małą:P) kopalnią wiedzy
Mój synek dostał 2 terminy przyjścia na świat: 29.11 i 19.12 i sama już nie wiem, który będzie prawidłowy :P
Pozdrawiam wszystkie mamusie
Witaj napisz coś więcej o sobie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
ja juz uciekam do wyrka bo rano mam onkologa z dzieckiem to trzymajcie kciuki
brzmi groźnie, ale będzie dobrze-musi być

Ja trochę się przespałam, przesiedziałam cały czas zamknięta w sypialni i chyba dalej ide spać-TZ leży w salonie i się nie odzywa...
Coś mi się sypie a przez te hormony zupełnie nie potrafie zapanować nad sytuacją i rozpacz mnie ogarnia ale nie będę już smęcić...
dobranoc

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 22:04   #1566
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny
Jestem na forum od jakiegoś czasu, ale jakoś się nie udzielałam do tej pory Mam nadzieję, że nikt nie będzie się gniewał, że się wam do wątku wtryniam, ale bardzo mi się on podoba Jesteście dla siebie nawzajem fajna grupą wsparcia i zarazem małą (chociaż sądząc po ilości stron to nie wiem czy taką małą:P) kopalnią wiedzy
Mój synek dostał 2 terminy przyjścia na świat: 29.11 i 19.12 i sama już nie wiem, który będzie prawidłowy :P
Pozdrawiam wszystkie mamusie

hEY

A czemu jest az taka rozbieznosc w tych datach

Anecka , M25 ale sliczne te ubranka

Co do brzusiów to wszystkie sa cudowne i takie okrąglutkie

Ja dzis bylam u lekarza za 2 tyg mam kolejne usg

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 22:14   #1567
kootekk
Zakorzenienie

pelnia nasza rocznica mineła bez szumu, tz dopiero teraz wrocił z pracy bo on teraz nową inwestycje ma w akcji to siedzi do nocy i liczy i nic z
niego nie mam, ale obiecał ze w weekend mi to wynagrodzi
'
paulinka w wcale nie jestem chudzinka, moj mąz na mnie mowi Nilpferd (czyli hipopotam) ale nie mam mu tego za złe bo to z miłości i tak ładnie mi to mówi ale dziekuje za miłe słowa

dzasta szalejesz z zakupami posciel planuje w nastepnym tygodniu wybrac badz za dwa, zeby świeża była, a co do karuzelki to tz ja skrecił ale baterii nie kupilismy jeszcze i w sumie nie wiem jak działa ale na łozeczku ładnie sie prezentuje

kularek moj brzuch nie jest taki zgrabny jak twoj
ale w ubraniu moze byc po bokach porobiły mi sie takie plamki jak miałam uczulenie i sie non stop drapałam, jestem ciekawa czy po ciazy mi to zejdzie czy juz zostanie bo w sumie to uczulenie miałam w 13tc a teraz juz 31 skonczony

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

mallinko dziekuje, nie denerwuj sie tz, macie zły dzien i tyle,zdarza sie, idz spac a jutro bedzie juz lepiej

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 22:23   #1568
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Sysunia_d rozbieżność jest taka duża ponieważ 1 termin wychodzi z daty ostatniego okresu, a druga data jest po USG i mierzeniu rozmiaru dziecka. Chociaż mama mi powiedziała, żebym lepiej się szykowała na ten pierwszy termin bo kiedyś USG nie było i jakoś terminy się zgadzały xD A mnie się wydaje, że Maks po prostu będzie mniejszy i też jakoś mi się wydaje, że lepiej się szykować na pierwszy termin :P
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 22:29   #1569
kootekk
Zakorzenienie

ide spac
dobranoc

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 22:52   #1570
dzasta110
Wtajemniczenie

a czy któraś z Was kupowała pościel flanelową??
Ja sobie dziś umyśliłam, że drugi komplet kupię z flaneli, sama lubię pod taką pościelą spać, ale bardzo mały wybór jest z tego materiału pościeli do łóżeczka więc może któraś z mamuniek zakupiła taką pościel to proszę o firmę albo linka

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 22:55   #1571
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

No to zaczelo sie, przywitalam pierwsze rozstepy - jeden na dole brzucha z prawej strony - trzy kreseczki i jeden na prawej nodze z przodu o nieregularnym dlugim ksztalcie.

Mustele mam w takim razie w

dobrze,ze mi sie skonczyla.

Teraz to nie wiem czego uzywac.
Do piersi uzywacie cos?
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 23:08   #1572
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

vikicullen i melabn, za jutrzejsze wizyty!

kularek, irsin Patrycja i Weronisia - śliczne brzuszki. A jakie wielkieeeee. Ja mam przy Waszych maleńki.

Priety, witamy!

Dałam radę nadrobić wszystkie posty i tak się zmęczyłam, że pewnie szybko usnę - miejmy nadzieję, że do samego rana potrwa mój sen. Dobranoc.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 07:25   #1573
kotek81
Zakorzenienie

Hej, ja już od godziny nie śpię
Po co ja wstaję tak wcześnie
Dziś idę na targ - tydzień temu zamówiłam sobie dwa ręczniki z kapturkiem - ciekawe czy będą?
Stary 2010-08-26, 07:38   #1574
malgosiak25
Raczkowanie

Dzieńdoberek ja też już od pewnej chwili na nogach śniadanko zjadłam i teraz smakuje się z kawie zbożowej :P

Przez to, że tż w wa-wie i musiałam sama spać, to chyba w życiu tak źle nie spałam, wierciłam się po całym łóżku tak,że rano zastanawiałam się jak mała to przeszła

Jutro wizyta u mojego lekarza , ehh nie mogę się doczekać spotkania z małą odbiór wózka od kuzynki, a w sobote jak dobrze pójdzie jade z mężem do krakowa na zakupy wyprawkowe

Dziewczyny, które mają już kupione wanienki - kupiłyście te mniejsze?? czy od razu większe? i jesli któraś ma już koszule do porodu i karmienia , czy mogłybyście wrzucić fotkę jak ma wyglądać??
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 07:45   #1575
kularek
Zadomowienie

witajcie -nie mogę spać -choć dzisiejszą noc w porównaniu z poprzednimi przespałam prawie całą -więc wstałam i gotuję kapuśniak
a i kupiłam chusteczki nawilżające tak jak radziłyście z pudełkiem z nivea za 13,99 w auchanie i kocyk polarowy ten niebiesko żółty z biedronki

ostatnio dowiedziałam się, że lepiej dla dziecka urodzić w 7 miesiącu niż w 8 (wiadomo, że najlepiej w 9 mies) -a tego wcześniej też nie wiedziałam

Weronisia - też mi się miło czyta jak ktoś opisuje dolegliwości, które sama mam -wiem wtedy, że to normalne i że nie jestem sama - to mnie trochę podnosi na duchu -no chyba, że boli tak, że chodzić nie mogę to wtedy nic nie pomaga
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 07:53   #1576
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Ja i moje nowe rozstepy idziemy na wizyte do ginekologa
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 08:06   #1577
kularek
Zadomowienie

Cytat:
to życzę powodzenia na wizycie Tobie i dzidzi-a rozstępom nie!

Małgosiak ja mam większą wanienkę -ale większość osób które już używały radzą kupić mniejszą bo potem i tak dziecko już w wannie kąpią a koszuli jeszzce nie mam żadnej (też mi się źle śpi jak tż nie ma)
Stary 2010-08-26, 08:11   #1578
kretencja
Zakorzenienie

Kularku, też się wielokrotnie spotkałam z tą opinią, z tym, że zwykle... wyjaśnione było, że to mit. Im później dziecko się urodzi, tym lepiej! Lepiej w 8, niż w 7 i lepiej w 9, niż w 8. Nie wiem, skąd się wziął ten pogląd, ale według tego co czytałam, to jest to bardziej urban legend, a nie prawda.

Irsin, ja używam w sumie wszystkiego, co mi wpadnie w rękę Czasem zwykłego masła do ciała Ziaja, czasem oleju jojoba (zamawiałam z takiej strony ze składnikami na kosmetyki), najczęściej Babydream z Rossmana - wcześniej miałam balsam, teraz oliwkę. Na razie rozstępów świeżych nie zauważyłam, choć też nie tropię ich jakoś szczególnie pilnie. No ale Ty jesteś dalej w ciąży niż ja... Więc może i na mnie przyjdzie pora

Dzasta, moje też są asymetryczne Nie wiem, może na zdjęciu tak nie widać akurat, ale sam tył (zwłaszcza tuż nad karkiem) jest króciusieńki, dosłownie 1cm. Wyżej trochę dłuższe, a z przodu to mi oczy zakrywa A może wklej fotkę swojej fryzury? Jestem bardzo ciekawa

Agatkia, ja mam w ciąży znacznie niższe ciśnienie niż wcześniej. Przed ciążą miałam książkowe - 115/75 lub 120/80. Teraz mam 90/60, 90/55... Co ciekawe nie czuję zbyt mocno tej zmiany - mój organizm jakoś się dostosował. Puls przy tym mam wysoki niestety. Zawsze miałam wysoki, bo aż ok.80-85 w spoczynku! Teraz w spoczynku dochodzi spokojnie do 95-100, a jak się zdenerwuję lub zmęczę to i 120 potrafi być... Ale podobno w ciąży wzrost pulsu jest normalny i wartości w okolicach 90-95 w spoczynku nie są niepokojące...

Aha, ktoś pytał o koszulę. Ja na razie kupiłam taką:
http://allegro.pl/koszula-do-karmien...184880493.html
Zmierzyłam, bardzo mi się podoba (zobaczymy jak w praktyce się sprawdzi).
Ale są różne rozwiązania, niekoniecznie musi to być taka klapka odchylana. Ten sprzedawca ma chyba też inne, takie jakby z zakładką.. O, mam:
http://allegro.pl/koszula-do-karmien...184880869.html
Ale ta mi się wydaje jakaś taka bardziej workowata :p

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-08-26 o 08:14
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 08:16   #1579
kliwia
Zakorzenienie

dzasta jesli chodzi o flanelowa posciel do lozeczka to nie widzialam. ale prosciej chyba bedzie kupic material i uszyc samemu taka posciel
Aczkolwiek na allegro maja tego troche:
http://allegro.pl/listing.php/search...category=17272

Anecka aaaaha, no tak niech sie tatus wykaze heheh. Tylko nie wiem czy koszty przesylki sie oplacaja chyba ze kupilas na miescie.
Kurcze u mnie flanelowe pieluchy w jednym sklepie biale - po 5zl a kolorowe po 5,80 [ale nie spytalam czy jednolite kolory czy wzorki, bo akurat nie bylo] Na allegro sa po 3,40 juz, ale koszt wysylki 13zl. Przy dwiekszej ilosci sie oplaca.
I tak mysle ile kupic tej flaneli - z 6 sztuk chyba wystarczy co nie? Do lekarza, czy na kanape jak bede rozkladac. bo jednak tetra troche szorstka mi sie wydaje

A mnie wczoraj moje szanowne dziecie kopalo caly dzien w pecherz. Pierwszy raz jak lezalam z mexem na kanapie, az wystrzelilam z tej kanapy tak zabolalo. A potem caly czas czulam w dole w srodku pukania, nie bylo to przyjemne, choc nie tak bolalo jak ten pierwszy kop.

Do tego ulozylam sobie ubranka. Te co juz mam, na 3 kupki
bodziaki, kaftaniki i spiochy z pajacami. Spiochow najwiecej, i jeszcze pewnie przybeda z dwoch dostaw - od szwagierki i kolezanki
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 08:23   #1580
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio dowiedziałam się, że lepiej dla dziecka urodzić w 7 miesiącu niż w 8 (wiadomo, że najlepiej w 9 mies) -a tego wcześniej też nie wiedziałam
Kolejna bzdura, tez to już kiedyś słyszałam
Dla dzidzi liczy się każdy dzień spędzony w brzuchu mamy - w 8 miesiacu wszystkie organy są lepiej rozwinięte niż w 7 i tym samym maluszek jest lepiej przygotowany na życie poza brzuchem mamy, więc gdyby (odpukać...) miałoby się urodzić przed terminem to jednak lepiej 8 miesiac niż 7

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
dobre
za wizytę
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
I tak mysle ile kupic tej flaneli - z 6 sztuk chyba wystarczy co nie? Do lekarza, czy na kanape jak bede rozkladac. bo jednak tetra troche szorstka mi sie wydaje
Ja mam 2 sztuki i planuję jeszcze 2-3 sztuki dokupić

Dobra zmykam na targ

Edytowane przez kotek81
Czas edycji: 2010-08-26 o 08:24
Stary 2010-08-26, 08:25   #1581
kularek
Zadomowienie

Kretencja, Kotek81 -no ja też tak myślę, że każdy dzień jest ważny i lepiej później niż wcześniej -a to napisałam tylko dlatego, ze tak usłyszałam -choć dziwne mi się to wydawało i w to nie uwierzyłam
Stary 2010-08-26, 08:42   #1582
margaryt
Rozeznanie

Dzień dobry,
ale jestem zła. Odwołali mi jutrzejszą wizytę u gina Wział sobie dzień wolny. Miałam zamiar poprosić go o zwolnienie. Na sobotę w całym warszawskim luxmedzie nie ma wolnego lekarza
Napiszcie mi jeśli przyjdzie się do lekarza w piątek popołudniu to on wypisuje zwolnienie juz z datą piątkową i na "zmarnowanie" będzie piatek w pracy?
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 08:51   #1583
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
dzasta szalejesz z zakupami posciel planuje w nastepnym tygodniu wybrac badz za dwa, zeby świeża była, a co do karuzelki to tz ja skrecił ale baterii nie kupilismy jeszcze i w sumie nie wiem jak działa ale na łozeczku ładnie sie prezentuje
hihi... Ciebie raczej nie przebiję

Cytat:
No to zaczelo sie, przywitalam pierwsze rozstepy - jeden na dole brzucha z prawej strony - trzy kreseczki i jeden na prawej nodze z przodu o nieregularnym dlugim ksztalcie.
ja na brzuchu jeszcze nie mam, ale każdego dnia ich wyczekuje mam skórę bardzo mało elastyczną, przez chudnięcie i tycie na przemian więc ja już przed ciążą miałam rozstęp na rozstępie w niektórych miejscach

Cytat:
to chyba coś dziwnego dla mnie wariactwo

Cytat:

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które mają już kupione wanienki - kupiłyście te mniejsze?? czy od razu większe? i jesli któraś ma już koszule do porodu i karmienia , czy mogłybyście wrzucić fotkę jak ma wyglądać??
ja mam 100 cm, kupiłam bo była w okazyjnej cenie - oczywiście chodzi mi o te wanienki z Biedronki

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Dzasta, moje też są asymetryczne Nie wiem, może na zdjęciu tak nie widać akurat, ale sam tył (zwłaszcza tuż nad karkiem) jest króciusieńki, dosłownie 1cm. Wyżej trochę dłuższe, a z przodu to mi oczy zakrywa A może wklej fotkę swojej fryzury? Jestem bardzo ciekawa

http://allegro.pl/koszula-do-karmien...184880869.html
Ale ta mi się wydaje jakaś taka bardziej workowata :p
moje kołtuniska są na pewno dłuższe z przodu, mniej więcej do brody, a tył to odkryty kark i mocno pocieniowane od góry zaraz poszukam jakiejś foty, bo nie chce mi się robić teraz oo!! mam z niedzieli, mam nadzieję, że choć troche widać
z koszuli tego rodzaju ponoć cycochy wyłażą

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
dzasta jesli chodzi o flanelowa posciel do lozeczka to nie widzialam. ale prosciej chyba bedzie kupic material i uszyc samemu taka posciel
Aczkolwiek na allegro maja tego troche:
http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=po%C5% 9Bciel+flanelowa&change_v iew=1&category=17272
uszyć?? nie chyba te z allegro przejrzałam i jedyne ciekawe to te: http://allegro.pl/mamo-tato-3-cz-pos...196924241.html
ale myślałam, że ktoś może ma taką pościel to zapytałam

wczoraj zmieniłam również zdanie co do łóżeczka miało być to: http://allegro.pl/lozeczko-gracja-iv...186828261.html a będzie chyba takie http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...186564018.html ma takie fajne osłonki na brzegach, że dzidzia nie pogryzie drewna i nie będzie śladów i szuflada jest z litego drewna, a nie z płyty ot tak sobie wymyśliłam

Edytowane przez dzasta110
Czas edycji: 2010-08-26 o 08:53
Stary 2010-08-26, 08:59   #1584
anankee
Rozeznanie

Ale jestem głupia, poryczałam się słuchając piosenki Natalii Niemen Jestem mamą
http://www.youtube.com/watch?v=2XDmimpyhRA

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 09:01   #1585
_paulinka2
Wtajemniczenie

http://www.multiexpo.pl/start/targi-moje-dziecko

czy któraś z Was się wybiera ? bo zastanawiam się nad tym...

irsin ja też się smaruję mustelą jak narazie rozstępów nie mam no ale to dopiero 28 tydzień, więc jeszcze możliwe że to przede mną : kciuki: za wizytę

Weronisia u Ciebie to w ogóle nie widać tych 16kg ))
_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 09:01   #1586
kretencja
Zakorzenienie

Dzasta, Twoja fryzurka też ładna
A cycochy niech wyłażą, i tak je będą ci oglądać, dla których są przeznaczone Do szpitala kupię sobie jakąś inną (i tak jeszcze minimum jedną muszę dokupić, planuję karmić minimum pół roku), może na guziczki z przodu

Niedawno było sporo brzuszków, to i ja wrzucam swój dzisiejszy
25tc+4d (JEZU!!! ALE TEN CZAS LECI! )

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-26, 09:14   #1587
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
http://www.multiexpo.pl/start/targi-moje-dziecko

czy któraś z Was się wybiera ? bo zastanawiam się nad tym...
dlaczego u mnie nie ma takich targów

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Dzasta, Twoja fryzurka też ładna
A cycochy niech wyłażą, i tak je będą ci oglądać, dla których są przeznaczone Do szpitala kupię sobie jakąś inną (i tak jeszcze minimum jedną muszę dokupić, planuję karmić minimum pół roku), może na guziczki z przodu

Niedawno było sporo brzuszków, to i ja wrzucam swój dzisiejszy
25tc+4d (JEZU!!! ALE TEN CZAS LECI! )
dziekuję
hihi... i tak w szpitalu to raczej się jest w staniku, bo ponoć mleko leci czyli nie będzie widać ciała, tylko stanik ja mam piżamę i koszulę z tego rodzaju i jedną koszulę na guziki

brzusio słodki i spodnie nowe widzę

Stary 2010-08-26, 09:18   #1588
EdziaO
Zakorzenienie

cześć kobitki!
ale zostałam skopana z rana maaaatkoZapytałam się małego czy próbuje wyjść pępkiem i przestał. Chyba się zawstydził
Dziś mam nareszcie lepszy humor i jakoś tak mi jest weselej.
Jedziemy popołudniu wybierać tynk zewnętrzny na dom, na obiad mam zamiar zmierzyć się z tortillą(ja nie umiem gotować marna ze mnie gospodyni domowa), a moja koleżanka dostała pracę i wraca do świata po rocznym wychowawczym co mnie nastraja pozytywnie, że są firmy które nie lecą stereotypem i przyjmują młode mamyTo wszystko razem składa się na dobry humor. Wczoraj złożyłam zamówienie w kwiatach polskich na prawie 340 złAle w tym dla mnie balsam poporodowy do biustu, ciała, centrum matera i tantum rosa więc to już podbiło cenę.Oto moje zamówienie przekopiowane
1 x CANPOL pierwsza szczoteczka do mycia zębów5.79zł
1 x NOSEFRIDA aspirator do usuwania wydzieliny z nosa24.09zł
1 x NOSEFRIDA filtry wymienne 10 sztuk 2.90zł
1 x Termometr na czoło 4.19zł
1 x HIPP herbatka z kopru włoskiego 200 g 14.59zł
1 x ZIAJKA płyn do kąpieli dla dzieci i niemowląt natłuszczający 200 ml 10.55zł
1 x SKARB MATKI mydło w kostce 100 g 4.19zł
1 x BAMBINO oliwka 150 ml 9.69zł
1 x SUDOCREM krem antyseptyczny 125 g 17.99zł
1 x CENTRUM MATERNA 30 tabletek 28.99zł
1 x CENTRUM MATERNA + DHA 30 tabletek + 30 kapsułek 55.75zł
1 x PHARMACERIS M BUSTFIRM ujędrniający krem do pielęgnacji biustu 100 ml 41.15zł
1 x PHARMACERIS M POSTNATAL poporodowy balsam ujędrniający do ciała 150 ml 36.55zł
1 x TANTUM ROSA proszek do sporządzenia roztworu do irygacji 10 saszetek 30.99zł
1 x DERMOPANTEN maść 30 g 7.49zł
1 x PHYSIODOSE sól fizjologiczna 12 ampułek x 5 ml 15.49zł
1 x PARACETAMOL FARMINA 50 mg czopki dla niemowląt 10 czopków 4.89zł
1 x VAXOL spray do usuwania woskowiny usznej 10 ml = 23.05zł
może komus się przyda.
Poszłam za Waszymi radami i zrezygnowałam z oilatum. Faktycznie jakby coś to co ja wtedy zrobię?Zostawię to na wypadek alergii. Ale sudocrem jest-mały bo nie mam zamiaru nadużywać.

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Weronisia cudowne zdjęcie!!!Bardzo ładnie wyglądasz i te dzieciaczki super!Też marzy mi się taka rodzinka

A piosenka Niemenowej super!Trzeci raz ją puszczam bo mam wrażenie że trochę o mniezreszta o niejednej z nasI o naszych smutnych myślach o utraconych szansach na karierę(które miewam choć mi pewnie w tym stanie nie wypada) i o wyborach

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 09:19   #1589
MILA25*
Wtajemniczenie

Dziewczyny ciężko was dogonić

Przed wczoraj kupiłam 2 regały na ubranka dla dziewczyn. Nawet nie
musiałam się męża prosić o ich skręcenie . Po obiedzie sam się za nie zabrał.
Ja tylko podawałam śrubki i wbijałam kołki. I jestem z siebie bardzo dumna,
gdyż kupiłam je za 40 zł sztuka. Nówki , nieśmigane. Pracuję w firmie która
produkuje meble. Stały one na magazynie już chyba z 3 lata - jakaś stara kolekcje ale mi kolor idealnie pasował do reszty mebli. Normalnie sztuka
kosztuje 240 zł ale przez trzy miesiące męczyłam mojego kierownika i
w końcu dyrektor wyraził mu zgodę na taką cenę jak podałam.

Wczoraj wyjęłam moje zbiory ubranek i innych rzeczy z kartonów. Teraz
to wszystko muszę posegregować - są też większe rozmiary- poprać i zobaczyć czy czegoś jeszcze nie dokupić.

Na pewno muszę kupić jeszcze 2 równe kompleciki na odbiór małych ze szpitala.A wczoraj rozwaliłam suszarkę do prania więc muszę kupić też nową :/ Już zrobiłam sobie listę wszystkich pierdołków i drobiazgów które
mi brakują, ale dopiero we wrześniu je kupię.
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 09:19   #1590
kretencja
Zakorzenienie

Dzasta, spostrzegawcza jesteś Ostatnio większość zdjęć była w letnich bermudach, ale dziś chłodno w Łodzi To moje nowe dżinsy, rozmiar większe niż poprzednie ciążówki (tamte były XS i robiły się już za ciasne, te są S i są super wygodne w biodrach ).

Edzia, czy potrafisz mi powiedzieć, z jaką położną rozmawiałaś w Koperniku?

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości