Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-26, 08:30   #4231
Variance
Zadomowienie

GG do Variance
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14

Czeeeeść dziewczyny!
gratuluje spadkow!

a u mnie waga juz sie tak przesowa na 58, ale poczekam kiedy pewnie wkoczy na ta 8

staram sie jesc wiecej, bo przez prace troche mialam to utrudnione,
ale coz wychodzi na to, ze popracuje tylko do wrzesnia, bo Pani mnie przyjmujaca mowila, ze nie bedzie problemu bym od pazdziernika pracowala na rano, a teraz juz jest wszystko fajnie, ale moglam juz kolowac sobie prace w Gda i wgl, bo inaczej nie oplace studiow

a poza tym ja chce spowrotem moja farbe do wlosow!! Pallet zrobilo mi strasznie swinstwo
nie wiem jak bede mogla znow osiagnac taka ladna, pelna blasku czerwien..

a tak poza tym mamy z TŻ'tem dziś 1000 dni i zaraz ide wbic mu sie do lozka

ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...?

przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog.

krew barwiona tlenkiem żelaza  - tattoomaniak.

little nerd - wierny kibic League of Legends
.
Variance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 08:31   #4232
milaminka80
Raczkowanie

Witam

próbowałam nadrobic wczorajsze zaległosci, ale nie dałam rady. W pracy jestem, to mało czasu żeby poczytywac podczas przerwy, czy jak szefowa nie widzi

ja od rana jestem gzreczna i ide zgodnie z jadłospisem dzisiejszym.
-Sniedanie: 1/3 fileta z kurczaka pieczonego, ok 50 serka wiejskiego i 50 g jogurtu naruralnego - a z tego wszystkiego sałatka z kopierkiem,
-Przekaska do kawy- wiesniak 100 g z cynamonem + jeden mały placek otrębowy tez z cynamonem ( ten zapach,zna ktoras może perfumy co maja w sobie cynamon
- II sniedania: dwa placki otrębowe z ziołami i z serkiem żółtym light jeden palsterek
- obiad - pojedyczny filet z kurczaka podsamżany + 1 jajko gotowane + biały sos, deser ok 150 g sera białego z ... cynamon
- podwieczorko-kolacja - 1/3 pieczonego fileta z kurczaka, ok 150 g sera bialego z ziołami,

I zamierzam trzymac sie ściśle tego jadlospisu, bo inaczej to sama sobie zafunduje

p.s. Tradycyjnie gratki za spadki
Stary 2010-08-26, 08:32   #4233
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
Hej kochane..
wpadłam się pożalić..
robilam ostatnio sobie badania, morfologia, tarczyca, cholesterol, cukier...
i co wyszlo;/
cholesterol podniesiony wiec musze jesc duzo warzyw i owoców....
ale co gorsze, mam az o 200 podniesiona ilosc plytek krwi! norma jest do 400 a mam 600.... tak w praktyce znaczy to teoretycznie ze moze mi sie zrobic w zyle zakrzep, dojsc do serca i kaput.. albo np wylew..
masakra.. mam juz tabletki na rozrzedzenie krwi, zarejestrowalam sie do kliniki hematologii.. masaka. nie wiem czego to wina, ale napewno nie diety bo to nie ma wplywu.
chcialam oddac szpik, wlasnie wczoraj podpisalam deklarację i ją wyslalam a teraz okazuje sie, ze to z moim jest cos nie tak i tyle plytek produkuje a to mialy byc zwykle okresowe badania do alegrologa;/

dzis mam protoczwartek chociaz jestem na 2 fazie niby ciagle
mam dola jak stad do krakowa.....
Kochana! Strasznie mi przykro z powodu wyników Twoich badań Ale pomyśl sobie, że dobrze się stało, że poszłaś na badania, że to wykryli, od razu przepisali Ci leki i możesz zapobiedz temu zakrzepowi! Będzie dobrze, na pewno! Musisz mysleć pozytywnie. A warzywka przecież lubisz, to żaden problem dla Ciebie żeby ich jeść dużo, prawda? Trzymam za Ciebie kciuki, wszystko będzie dobrze, jestem pewna!!!
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 08:33   #4234
Gabi3ek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez amakkk Pokaż wiadomość
Wie ktoś może gdzie można kupić skrobię kukurydzianą w Toruniu albo Olsztynie? Wybieram się jutro na zakupy i nie wiem w którą stronę pojechać, a tak przynajmniej miałabym poważny motyw
Bo tak się zastanawiam czy nie kupić przez internet ale cholibka wysyłka kosztowałaby mnie 2x drożej niż sama skrobia
Jeżeli masz niedaleko siebie sklep ze zdrową żywnością, no kurcze musi być chociaż jeden. No to na bank tam będzie skrobia kukurydziana ja robiłam u siebie w mieście wczoraj zakupy i skrobi na zapas mam 4 woreczki po 0,5 kg

i serwatkę w proszku odtłuszczoną. mogę ją na 2-giej fazie używac do nutelki i ciast??
Gabi3ek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 08:36   #4235
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
Kochana! Strasznie mi przykro z powodu wyników Twoich badań Ale pomyśl sobie, że dobrze się stało, że poszłaś na badania, że to wykryli, od razu przepisali Ci leki i możesz zapobiedz temu zakrzepowi! Będzie dobrze, na pewno! Musisz mysleć pozytywnie. A warzywka przecież lubisz, to żaden problem dla Ciebie żeby ich jeść dużo, prawda? Trzymam za Ciebie kciuki, wszystko będzie dobrze, jestem pewna!!!

dziekuje
lubie lubie, i owocki tez lubie ale to juz definitywnie znaczy, ze pewnie nigdy nie schudne tych 10kg... przynajmniej nie na dukanie
Stary 2010-08-26, 08:36   #4236
Margotka_
Zadomowienie

Duk Duk Dzień dobry

Ja dziś zaliczyłam piękny poranek z -0,5 kg na wadze więc już mamy 71, coraz bliżej tej wymarzonej 6 z przodu

Na śniadanko była kawka i omlet jogurtowy,który mi się przypalił i rozwalił na patelni, ale ogólnie smakował pierwij sort !!

Zaraz wycieczka na miasto i mnóstwo spraw papierkowych do pozałatwiania i po drodze muszę wymyśleć coś na obiad !!
Margotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 08:38   #4237
Kasiulek1029
Raczkowanie

Witam z rana wszyskie Dukaneczki
Gratuluje spadkow!!
Ja na wage nie wchodze bo jutro powinna nadejsc @ (przynajmniej mam taka nadzieje) wiec napewno mam wzrost a po co sie denerwowac
Kasiulek1029 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 08:39   #4238
bzyczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sinioritag Pokaż wiadomość
Serki homo 0% albo co najmniej odtłuszczone kupisz w Kaufflandzie. Tam jest dużo produktów dla nas

W twoim mieście to nei wiem gdzie ale w sklepach "zwykłych" raczej nie dostaniesz. Ja kupiłam w sklepie zielarskim gdzie babka też ma żywność dietetyczną. Słodziki różne, produkty bezglutenowe i inne cuda.. Także spróbuj w takich poszukać.

No kurcze, w kauflandzie też byłam i serków 0% nie było
Kupiłam tam za to jogurty i kefiry 0% i serek wiejski 3% z Piątnicy no i biały ser chudy. Ehh pozostaje mi szukać dalej

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 08:42   #4239
amakkk
Raczkowanie

Cytat:
Serki homo 0% albo co najmniej odtłuszczone kupisz w Kaufflandzie. Tam jest dużo produktów dla nas

W twoim mieście to nei wiem gdzie ale w sklepach "zwykłych" raczej nie dostaniesz. Ja kupiłam w sklepie zielarskim gdzie babka też ma żywność dietetyczną. Słodziki różne, produkty bezglutenowe i inne cuda.. Także spróbuj w takich poszukać.

No szukałam , ale u nas nawet słodziku w proszku nigdzie nie ma. Nawet w aptekach. Byłam w mieścinach obok mojej i w jednej nic a w drugiej to cukier brzozowy kupiłam (24zł za 250g), a skrobia to już po prostu marzenie!!! Jest tylko ziemniaczana Moje miasteczko i okoliczne to takie po 15-20 tys mieszkańców (więc niewielkie). Dlatego pytam czy znacie jakieś sklepiki (proszę o konkretną lokalizację cobym znalazła) w Toruniu albo Olsztynie. W końcu to większe miasta i nie wierzę żeby tam nie było.
12-09-2011 - 73,3 kg
22-09-2011 - 73,7 kg (to był ciężki miesiąc)
02-10-2011 - 72,2 kg
08-10-2011 - 71,9 kg

cel - 55-57 kg
amakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 08:44   #4240
Kasiulek1029
Raczkowanie

Cytat:
Wie ktoś może gdzie można kupić skrobię kukurydzianą w Toruniu albo Olsztynie? Wybieram się jutro na zakupy i nie wiem w którą stronę pojechać, a tak przynajmniej miałabym poważny motyw
Bo tak się zastanawiam czy nie kupić przez internet ale cholibka wysyłka kosztowałaby mnie 2x drożej niż sama skrobia
Restauracje Green Way maja swoja siec sklepow ze zdrowa zywnoscia w Toruniu albo Olsztynie napewno jest. Jak ja poprosilam pania o skrobie to ona od razu: o widze ze pani na Dukanie
Kasiulek1029 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 08:47   #4241
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Cytat:
bzyczka1-Jutro zaczynam II fazę, jak wykończę chlebek to sobie zrobię i o ile dobrze rozumiem to nawet jakbym zjadła wszystkie na raz to nic nie będzie ??
odp.ja robię jeden duży i pożeram w całośći.

Cytat:
Zamiast skrobi serek, tak?? a reszta normalnie??
odp.tak,tyle,że mi gorzej na serku wychodzą(taka bardziej jajeczniczka),a na skrobii zbity placek .

Cytat:
co to za syropy??? przydałyby się do sernikowego deseru dla smaku.
odp.z Lidla,wczoraj bodajże na forum były nawet foty tych syropów,ale po dobie to już ciężko na nią trafić.

Cytat:
Gdzie kupujecie serki homo 0% ??? ja zeszłam chyba z 5 większych sklepów w mojej mieścinie i nigdzie nie ma, są kefiry, są jogurty ale serków nie ma Kefir mogę pić???
Ja głównie w Cerfurze,Kauflandzie,ale też Biedronki i Lidle je posiadają,patrz by były do 4%tłuszczu(najlepiej by węglowodany były mniejsze niż połączenie białka+tłuszczu)...to są w zupełności dukanowe.
Serki zerowe,to faktycznie trudniej trochę,ale kefiry,jogurty,maślanka,t warożki( czyli "wieśniaki")t eż dozwolone.
Tylko jogurty ,bez owoców na I i IIce!!,tak zaleca dieta...(ale w życiu to różnie bywa),szczególnie jak faza sie wydłużaaaa(doświ adczenie forumowe).
To tyle ode mnie...do miłego.
Stary 2010-08-26, 08:47   #4242
sinioritag
Raczkowanie

Jeśli serek homo ma poniżej 3% to jest dobry a takie są w Kaufflandzie.

Kefiry chyba możemy ale zaskoczyła mnie ilość węglików w nim. Jest to jeszcze w normie wg wzoru B>W+T
75,0 -> 74,5 -> 74,2 -> 73,8 -> 73,2 -> 72,7 -> 71,5 -> 70,3 -> 69,7 -> 69,1 -> 68,8 -> 68,2
Faza III
Utrwalam już

Cel 65kg
sinioritag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 08:47   #4243
rumcia1
Rozeznanie

Duk Duk
Ja juz po jajecznicy, (z 3 jajek i 3 plasterków szynki indyczej) którą podzieliłam się z synkami, więc poprawiłam odrobiną wieśniaka i teraz sączę kawę, która jak zawsze za szybko ubywa z kubeczka. (bo filiżanka to zbyt mało)

U mnie spadło dziś -200g.
Dziś ma być @ mam nadzieję, że przyjdzie.

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
DUK DUK!!
wpadlam sie tylko pochwalic!! -900g!!!
nie powiem ze warto bylo cierpiec wczoraj, ale taki widok to jest jednak pocieszenie
milego dnia. bede Was gonic w wolnych chwilach, bo dzis dzien marketowy niania zostaje z dzieckiem a mnie znajomi obiecali rajd po sklepach (hehe za wikt i opierunek jak to On powiedzial)
buziaki
Gratuluję Tylko nie kupuj sukien, bo jutro zxnowu spadniesz kilo i będziesz chodziła wymieniać.
Cytat:
Napisane przez ulciak85 Pokaż wiadomość
A ja? A ja? Weźmiecie mnie do siebie Kobitki?
Bo tak się przymierzam do Dukania i przymierzam i chyba w końcu w poniedziałek zacznę, a jak wiadomo... w kupie raźniej!
Pewnie, że raźniej. Witaj.
Cytat:
Hej
No gały mi wyszły rano i kopara opadła od wczoraj spadek o 600g!!!!!!!!!
pieknie, oby tak dalej
Cytat:
Napisane przez Gabi3ek Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Pierwsze koty za płoty i zaczynam 2-gi dzień uderzeniówki ( I faza)
Spadeczek -1,1kg jupi!!!
Gratuluję, pięknie spada

rumcia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 08:50   #4244
songoma
Raczkowanie

wrrrr!
ta waga sie ze mna bawi ._.
-0,4, +0,4, - 04, +0,4.. no nigdy nie zejde z tego 65~~..
znow wzrost. juz nawet nie mam sily wymyslac co zjadlam zle ;<
ale mam dowod ze to nie wina kakao ani skrobii.
pewnie jak zwykle, powod byle jaki, chociazby to mleko w kawie ktora wczoraj wypilam.
jestem niereformowalna.
tz mówi zebym przestala sie wazyc codziennie ale jak pomysle ze waze sie tylko po PP i po PW to od razy wizualizuje sobie +2kg i mnie dostajaca zawalu -.-
songoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 08:57   #4245
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Witam po kilku dniach nieobecności. Ale żeście nagadały
No i teraz spowiadam się.
W niedzielę byłam u teściowej i ... zgrzeszyłam - nawet sporo
o zesz ty!!! kara musi byc
a co do dni P. takie same jak uderzeniowka, ale mozna produkty z listy III. a w razie zastojow/wzrostow o tej liscie zapominamy

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Gabi3ek Pokaż wiadomość
A jestes na II fazie czy na I fazie….. BTW gratulejszon!!!
a widzialas kiedys dwutygodniowa uderzeniowke?
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 08:59   #4246
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
No szukałam , ale u nas nawet słodziku w proszku nigdzie nie ma. Nawet w aptekach. Byłam w mieścinach obok mojej i w jednej nic a w drugiej to cukier brzozowy kupiłam (24zł za 250g), a skrobia to już po prostu marzenie!!! Jest tylko ziemniaczana Moje miasteczko i okoliczne to takie po 15-20 tys mieszkańców (więc niewielkie). Dlatego pytam czy znacie jakieś sklepiki (proszę o konkretną lokalizację cobym znalazła) w Toruniu albo Olsztynie. W końcu to większe miasta i nie wierzę żeby tam nie było.
slodziki są w kazdym markecie w kazdej postaci
zamiast skrobii kup mąke - nic sie nie stanie - sprawdzilam na sobie
Stary 2010-08-26, 09:02   #4247
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
A ja? A ja? Weźmiecie mnie do siebie Kobitki?
Bo tak się przymierzam do Dukania i przymierzam i chyba w końcu w poniedziałek zacznę, a jak wiadomo... w kupie raźniej!
przygtuj sie porzadnie, ksiazke przeczytaj, test zrob. pierwsze posty watku przeczytaj a przyjmiemy Ciebie do sekty wujcia Dukana

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Hej kochane..
wpadłam się pożalić..

Stary 2010-08-26, 09:03   #4248
sinioritag
Raczkowanie

Cytat:

a widzialas kiedys dwutygodniowa uderzeniowke?
Dobre hehe Ja po 3 dniach protein czuję się jakbym miała zejść a co dopiero po tekiej uderzeniówce hehe
Dla mnie tryb 3/3 jest idealny bo na trzeci dzień już mam dość samych białkowych rzeczy.
Dzisiaj się czuję jakoś słabo. Muszę wypić mocną kawę i biorę się ostro za warzywa.

Schudł tu ktoś 5kg w 14 dni??? Bo strach mi ze szczęściem się miesza. Pewnie do pierwszego zastoju...
75,0 -> 74,5 -> 74,2 -> 73,8 -> 73,2 -> 72,7 -> 71,5 -> 70,3 -> 69,7 -> 69,1 -> 68,8 -> 68,2
Faza III
Utrwalam już

Cel 65kg
sinioritag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 09:03   #4249
wiewiorka07
Raczkowanie

Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...

Cytat:
Napisane przez smileofangel Pokaż wiadomość
ale ja bym chciala jeszcze z 15kg schudnac mam zapalenie tarczycy - Hashimoto ktore napewno ma swoj udzial w moim zlym samopoczuciu na tej diecie ale ja nie wyobrazam sobie znow tyc nie poradze sobie psychicznie - mialam juz kiedys zaburzenia odzywiania... ciezko mi

ja też mam Hashimoto i powiem ci jedno, jak zaczęłam ta dietę w marcu nie szła mi wogóle!! zamiast chudnąć zaczęłam tyć

teraz biorę hormony i jest super!!! nie dość, że czuję się lepiej to chudnę i ciągle jem... masakrycznie dużo jem i są spadki

dziś -500g mniej

moje Motto: jestem piękna, zgrabna, mądra, zaje***ta i mogę w życiu wszystko!!!!

czas w to uwierzyć
wiewiorka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 09:03   #4250
Gabi3ek
Raczkowanie

Cytat:

Jeżeli jedziesz do dużego miasta to powinien być tam duży carrefur (czy jak tam się to pisze :P ) i tam kupiłam słodzik w proszku, cięzko było znaleźć ( bo nie znalazłam na dziale ze zdrową żywnością, ale na dziale chyba z przyprawami o ile dobrze pamiętam
Gabi3ek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 09:07   #4251
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rumcia1 Pokaż wiadomość
Gratuluję Tylko nie kupuj sukien, bo jutro zxnowu spadniesz kilo i będziesz chodziła wymieniać.
dziekowac jade na dukanowe zakupy, ponoc w Kauflandzie sa slodziki do pieczenia za pol darmo

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez songoma Pokaż wiadomość
wrrrr!
ta waga sie ze mna bawi ._.
-0,4, +0,4, - 04, +0,4.. no nigdy nie zejde z tego 65~~..
znow wzrost. juz nawet nie mam sily wymyslac co zjadlam zle ;<
ale mam dowod ze to nie wina kakao ani skrobii.
pewnie jak zwykle, powod byle jaki, chociazby to mleko w kawie ktora wczoraj wypilam.
jestem niereformowalna.
tz mówi zebym przestala sie wazyc codziennie ale jak pomysle ze waze sie tylko po PP i po PW to od razy wizualizuje sobie +2kg i mnie dostajaca zawalu -.-
wizualizuj sobie mocno mocno!!
ja wczoraj w lozku marzylam o 78 a zobaczylam dzis 77,9
zejdzie w koncu, zejdzie! tylko cierpliwosci
Stary 2010-08-26, 09:07   #4252
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
komplementy są najlepsze!! Ale musisz się świetnie czuć Bardzo się cieszę i to świadczy, że już schudłaś tyle, że widzą to nawet osoby, które Ciebie często widują, a to rzadko się zdarza, zawsze jak się z kimś przebywa na codzień to nie widać zbytnio zmian. Gratuluję
z tymi osobami, z którymi się widzę na co dzień to troszkę gorzej, bo z nią się czasem przez miesiąc potrafię mijać, bo my obie ciągle gdzieś jeździmy jedyna osoba, którą widzę prawie codziennie w tej chwili, to TŻ, a on sobie wszelkie zmiany u mnie jest w stanie wymacać i co jakiś czas rzuca teksty typu "wow, już prawie Ci łopatki odstają!"

właśnie do niego jadę na caluuutki dzień... także nie wiem czy będę jeszcze miała siłę do Was zajrzeć jak wrócę

TYSIA są w Niemczech łatwo dostępne otręby? szczególnie pszenne? jak się nazywają? bo jedna Wizażanka mnie pyta czy musi je jeść, bo znalazła tylko owsiane
Stary 2010-08-26, 09:09   #4253
ulciak85
Raczkowanie

GG do ulciak85

Cytat:
Napisane przez milaminka80 Pokaż wiadomość
[...] zna ktoras może perfumy co maja w sobie cynamon [...]
A jakżeby inaczej - proszę bardzo:

http://www.perfunauci.pl/nuty/cynamon
ulciak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 09:09   #4254
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Hellooouuł a ja dzisiaj schudłam 0,2 kg i normalnie czadowo się czuję hahahahah

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Hej laski, jestem załamana...dziś ładnie jadę na proteinach a jutro ...idę do szpitala na wycięcie migdałów, czyli generalnie nici z jedzenia, potem jakieś kroplówki...z cukrem czyli glukozą, potem urodziny...na zawsze zostane opasłą świnią
Ja to nie wiem jak ja miałam usuwane migdałki to żadnej kroplówki mi nie dawali... przyszłam rano do szpitala normalnie jadłam, na drugi dzień poszłam na zabieg , wycieli mi migdałki i zostałam na jeszcze jedną noc i poszłam do domu przez pierwszy dzień nie mogłam jeść zaraz po zabiegu plułam krwią i w ogule nawet śliny łukać nie mogła ale na następny dzień było już spoko

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 09:12   #4255
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Schudł tu ktoś 5kg w 14 dni??? Bo strach mi ze szczęściem się miesza. Pewnie do pierwszego zastoju...
AGNESE zrzucila 8kilo w miesiac... i tez szla 3/3 na poczatku. ale jest na urlopie to sie nie wypowie.

ciesz sie, a strach bedzie jak juz zastoj sie pojawi. jesli sie pojawi
moze jestes z tych w czepku urodzonych? ja 5kilo w miesiac i 10dni zrzucalam

gratki wielkie

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Hellooouuł a ja dzisiaj schudłam 0,2 kg i normalnie czadowo się czuję hahahahah
brawo Zonko
Stary 2010-08-26, 09:17   #4256
ulciak85
Raczkowanie

GG do ulciak85

Cytat:
przygtuj sie porzadnie, ksiazke przeczytaj, test zrob. pierwsze posty watku przeczytaj a przyjmiemy Ciebie do sekty wujcia Dukana [COLOR="Silver"]
Czytałam i książkę i wątek i test też już zrobiłam
Teraz tylko do weekendu, bo dopiero w niedzielę będę miała czas na takie większe zakupy i od poniedziałku - 7 dni Fazy I... Całe szczęście TŻ też się skusił i będzie Dukał ze mną, hihihi

Qrcze, idę już, bo ja tu mogę cały dzień siedzieć a pracę muszę pisać
Zajrzę później.
ulciak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 09:17   #4257
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Cytat:
Hej kochane..
wpadłam się pożalić..
robilam ostatnio sobie badania.... nie wiem czego to wina, ale napewno nie diety bo to nie ma wplywu.
chcialam oddac szpik, wlasnie wczoraj podpisalam deklarację i ją wyslalam a teraz okazuje sie, ze to z moim jest cos nie tak i tyle plytek produkuje ....
A jak z tabsami anty,bo już znam kilka osób,które miały powiązanie z zakrzepicą,podczas ich przyjmowania...
Jednakże jak wyniki są nieprawidłowe,to trzeba za zdrowie się zabrać i odchudzać w kontakcie z lekarzem .
Nic za wszelką cenę...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 09:21   #4258
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
Hej kochane..
wpadłam się pożalić..
robilam ostatnio sobie badania, morfologia, tarczyca, cholesterol, cukier...
i co wyszlo;/
cholesterol podniesiony wiec musze jesc duzo warzyw i owoców....
ale co gorsze, mam az o 200 podniesiona ilosc plytek krwi! norma jest do 400 a mam 600.... tak w praktyce znaczy to teoretycznie ze moze mi sie zrobic w zyle zakrzep, dojsc do serca i kaput.. albo np wylew..
masakra.. mam juz tabletki na rozrzedzenie krwi, zarejestrowalam sie do kliniki hematologii.. masaka. nie wiem czego to wina, ale napewno nie diety bo to nie ma wplywu.
chcialam oddac szpik, wlasnie wczoraj podpisalam deklarację i ją wyslalam a teraz okazuje sie, ze to z moim jest cos nie tak i tyle plytek produkuje a to mialy byc zwykle okresowe badania do alegrologa;/

dzis mam protoczwartek chociaz jestem na 2 fazie niby ciagle
Przykre co piszesz. Dobrze, że zbadałaś się wcześniej i możesz się leczyć, a nie później. Myślę, że powinnaś wejść na trójkę z dużo większą ilością warzyw niż owoców. Podobno pomidory obniżają cholesterol.
Cytat:
Napisane przez Margotka_ Pokaż wiadomość
Duk Duk Dzień dobry
Ja dziś zaliczyłam piękny poranek z -0,5 kg na wadze więc już mamy 71, coraz bliżej tej wymarzonej 6 z przodu
Ładnie, fajne są spadki po pół kilo od razu
Cytat:
Napisane przez Kasiulek1029 Pokaż wiadomość
Witam z rana wszyskie Dukaneczki
Gratuluje spadkow!!
Ja na wage nie wchodze bo jutro powinna nadejsc @ (przynajmniej mam taka nadzieje) wiec napewno mam wzrost a po co sie denerwowac
A ja mam mieć dzisiaj i spadła,czyli pewnie nie będzie

rumcia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 09:27   #4259
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Napisane przez barbra66 Pokaż wiadomość
A jak z tabsami anty,bo już znam kilka osób,które miały powiązanie z zakrzepicą,podczas ich przyjmowania...
Jednakże jak wyniki są nieprawidłowe,to trzeba za zdrowie się zabrać i odchudzać w kontakcie z lekarzem .
Nic za wszelką cenę...
ja juz 2 lata nie biore tabletek, a jeszcze rok temu mialam wynik 400 więc na granicy, teraz nagle 600..
wyniki musze jeszcze raz zrobic zeby wykluczyc pomylke, ale dziwnie mi z tym.. moja wlasna krew mi wariuje
mam nadzieje, ze tragizuje i ze wszystko okaze sie ok
a co do diety no to ja na 3 nieoficjalnie chyba juz od ponad miesiaca sobie pozwolilam byc...
a teraz poprostu przyloze sie do warzywek i owocków i juz
moze zrobie sobie 1000 kcal...
dżizus, za 2 tyg mam isc na przeswietlenie jamy brzusznej, ciekawe co tam mi znajdą

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Czytałam i książkę i wątek i test też już zrobiłam
Teraz tylko do weekendu, bo dopiero w niedzielę będę miała czas na takie większe zakupy i od poniedziałku - 7 dni Fazy I... Całe szczęście TŻ też się skusił i będzie Dukał ze mną, hihihi

Qrcze, idę już, bo ja tu mogę cały dzień siedzieć a pracę muszę pisać
Zajrzę później.
powodzenia świeżynko!
ja tez zaczynalam z TŻ, wytrzymal mniej wiecej 4h na dukanie
a ze swojej strony radzę, zrób sobie ogólne badania i cholesterol przed dietą i porównaj np po 2 miesiącach. Bo ja mam teraz cholesterol podniesiony i nie wiem czy on jest podniesiony przez dietę czy może jest już dzieki niej opadnięty - bo nie wiem jaki mialam kiedys
Stary 2010-08-26, 09:31   #4260
songoma
Raczkowanie

Cytat:
ja 12 dnia mialam -5,5, 15 dnia - 8,5 i mniej wiecej od tamtej pory nic nie schudlam :Pa to byl 23 lipiec
wiec zastoje to ja znaaaam.
songoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości