Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-26, 09:24   #1591
EdziaO
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Weronisia, piękne zdjęcia

Co do ceny wyprawki - ja sobie liczyłam, że za wszystko (z łóżeczkiem, komodą itp) i tak na wyrost wyjdzie jakieś 2,5-3 tys, ale wózek fundną teściowie (albo sie dołożą), a łóżeczko moi Rodzice, więc trochę z tego odejdzie

Ja byłam w szpitalu, jestem bardzo zadowolona Rozmawiałam z młodą położną, całkiem do rzeczy. Powiedziała, że choć oddział mały, rzadko się zdarza, aby kogoś nie przyjęli i na pewno nie odeślą mnie jak ewidentnie przyjadę rodząca (tzn. z regularnymi skurczami) - a tak mnie ktoś straszył (że odsyłają). Jeszcze większą szansę na przyjęcie ma się, jeśli się umówi z konkretną położną (tak a propos naszej dzisiejszej tu rozmowy ). Wtedy przyjeżdża ona i jest przy mnie cały poród. Niestety taka przyjemność kosztuje 600zł... Stwierdziliśmy z mężem, że się zastanowimy nad tym... Podczas praktycznie całego porodu można korzystać z worków sako, piłek, prysznica, chodzić - położne wręcz zachęcają do tego. Przeć również można w dowolnej pozycji, z tym, że na ostatnie dwa-trzy skurcze, gdy już widać główkę, proszą o wejścia na fotel, by móc lepiej chronić krocze. To i tak luksus, że można przeć w dowolnej pozycji, w innych szpitalach tego nie ma...
No i okazuje się, że faktycznie szpital ma w grudniu przerwę, ale raczej dopiero od połowy grudnia, tak że jak Tymek się nie zasiedzi, to mam szansę Mam nadzieję, że uda mi się tam dostać, naprawdę dobre wrażenie na mnie zrobiła ta położna Tylko że porodówka jest na 7 piętrze A ja mam trochę lęk wysokości Ale cóż, najwyżej nie będę przez okno wyglądać
Wiesz to ode mnie. Ale napisałam, że jeśli sa skurcze to nie odeślą, ale jak jesteś przeterminowana bez akcji to może być różnie. Mówiłam też że od połowy grudnia-dla mnie odpada mam termin na połowę
Ale ostatnio zwątpiłam bo mojej koleżanki kuzyn jest chirurgiem w Koperniku i powiedział że to nie jest szpital do rodzenia dzieci, że nie sa przygotowanie na żadne komplikacje. Więc zwątpiłam. A ponieważ wszystko ma swoje za i przeciw to chyba dałam sobie właśnie spokój. Jak dostanę skurczów przed 38 tygodniem lub z małym coś będzie nie bardzo to mąż już wie, że jedziemy prosto do Matki Polki, znaleźliśmy tam dojście za kaskę na wszelki wypadek. A jeśli wszystko będzie dobrze to chyba pojedziemy do Pabianic lub Madurowicza. Boję się o dziecko, ja się jakoś chyba przemęczę. Póki co jestem zapisana do szkoły w Pabianicach, w trakcie zajęć jest "wycieczka"po oddziale. Jak coś mi się nie spodoba to decyduję się na Madurowicza. Za duży mam mętlik w głowie. U nas też położna 600 zł(nie oficjalnie)chyba to stała "stawka".

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 09:24   #1592
Layla79
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
A zamawiała która z allegro od JUSTINEX???? Bo ma babeczka duzo fajniutkich rzeczy i tylko mnie korci żeby pozamawiać już troszke Myślicie że mimo wszystko taniej na allegro to wszystko wyjdzie niż normalnie po sklepach??? Doradzcie bo nie wiem co robić
ja polecam mamoja.pl, paziej i RMKR - pierwszy to sklep, gdzie kupiłam matę tiny love i właśnie jedzie kurier (gratis). a pozostali przysłali używane, ale naprawdę jak nowe ciuszki. kombinezon na wyjście mam misiowy za 40 zł:
http://allegro.pl/st-bernard-cudny-m...176738794.html
takie kombinezony w mothercare kosztują po 110 zł.
3 pack pajaców w sklepie - 87 zł - na allegro - 36 zł plus wysyłka.
także jest duża różnica w cenie.
nie polecam jednak polowania na tanie pajacyki po 8 zł, kupiłam takie dwa i wolę je oddać.
mata tiny love w smyku 379 zł - na all - 277 zł.
są bardzo duże różnice w cenie, tylko warto wybrać jednego sprzedawcę, żeby zapłacić raz za przesyłkę, a czasem jak w mamoja przesyłka kurierem jest gratis. wczoraj zapłaciłam, dzisiaj jedzie.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 09:24   #1593
79 Marta
Wtajemniczenie

Witam
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
ja kupiłam już większość rzeczy dla małej, z premedytacją gdzie się da omijam kolor różowy- po pierwsze nie lubię, po drugie chcialabym miec jeszcze Mikołajka a nie chciałabym wszystkiego od nowa kompletować. Osttanio się wkurzyłam, kupiłam ręczniki z kapturkiem zielony, kocyk niebiesko- kolorowy ( z misiami) i usłyszałam tekst - o męskie ja jakoś na różowo nie chodziłam i nie mam problemów z tozsamością płciową. Co z tym różem??
Kretencja, fajny brzusio

Edytowane przez 79 Marta
Czas edycji: 2010-08-26 o 09:25
79 Marta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 09:28   #1594
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Jestem na forum od jakiegoś czasu, ale jakoś się nie udzielałam do tej pory Mam nadzieję, że nikt nie będzie się gniewał, że się wam do wątku wtryniam, ale bardzo mi się on podoba Jesteście dla siebie nawzajem fajna grupą wsparcia i zarazem małą (chociaż sądząc po ilości stron to nie wiem czy taką małą:P) kopalnią wiedzy
Mój synek dostał 2 terminy przyjścia na świat: 29.11 i 19.12 i sama już nie wiem, który będzie prawidłowy :P
Pozdrawiam wszystkie mamusie
witaj

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
Weronisia- brzusio masz cudny, a waga sie nie przejmuj, ja mam podobnie, a na poczatku ciazy wogole apetytu nie mialam. A teraz 30 tyg i juz 13 kg...

w poniedzialek bylam u lekarza, powiedzial mi, ze mam troche za malo wod plodowych, tak sie zszokowalam, ze o nic nie zapytalam, wiecie cos na ten temat??? bo sie troche boje i pije wode jak szalona. A szyjka tez mi sie troszke zwezyla, powinno byc ponad 3 cm, a mialam 2,6. Staram sie mniej robic, ale sie nie da.
Z tego co ja wiem to musisz pić dużo wody mineralnej (średnio i nisko mineralizowanej) i raczej więcej polegiwać niż chodzić. Ograniczyć najlepiej do minimum kawę, herbatę i sól. I czekać. Ja mam dla odmiany za dużo wód i takie dostałam zalecenia(standardowe dla obu opcji). I się nie denerwować

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
A ja byłam dzisiaj na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia. Dobiliśmy do grupy, dla której były to już kolejne zajęcia. Trafiliśmy na temat: patologia porodu. Myślałam, ze mój mąż zniesie jajo albo zejdzie z tego świata jak usłyszał o tych wszystkich atrakcjach typu: pęknięta szyjka, poród kleszczowy, poronienia, łożyska przodujące i inne atrakcje.
Dla mnie kopalnia wiedzy, bo choć sporo szperam w necie i czytam, to nawał informacji jest tak duży, że takie usystematyzowanie wiedzy bardzo mi się przydało.

Pani położna poleca :
- poduszkę do karmienia
- śpiworek dla maluszka zamiast pościeli
- używanie możliwie najmniejszej liczby kosmetyków i generalnie zbędnej chemii (płyn do kapieli z oliwką, oliwka z tej samej serii plus coś do pupy)

Potem były ćwiczenia dla ciężarnych i z racji tego, ze byliśmy nowicjuszami na dzisiejszych zajęciach Pani pokazywała mojemu mężowi jak ma ze mną ćwiczyć. Pani od razu powiedziała też,ze widać i czuć w mięśniach, w mojej pracy, ze jestem wysportowana Miło mi było, bo od kilku dni niezmiennie czuję się jak słonica

Czy któras z Was też ma ciągle niskie ciśnienie? Bo mój dolny wskaźnik nie przekracza zwykle 70, a górny 110. Przedwczoraj miałam rano 100/70 a wieczorem 96/55. I tak całą ciąże :conf used:
ja mam zawsze takie niskie i w ciąży też. Lekarz aż się dziwi, ale ja zawsze tak. Chociaż w ciąży zdarzają mi się skoki a wcześniej tego nie było.

Stary 2010-08-26, 09:31   #1595
kretencja
Zakorzenienie

Edziu, tak, tak, Ty mówiłaś, że od połowy grudnia, ale też z jakiegoś innego źródła mi się obiło o uszy, że cały grudzień. Jak widać lepiej zawsze zapytać osobiście
Wiesz, ja się nastawiam, że z dzieckiem nic się nie będzie działo, w końcu to marginalne przypadki. Zresztą nie jest to jakiś fatalny szpital pod tym względem (że dzieci z problemami tam mrą ), pewnie po prostu nie jest tak dobry jak ICZMP. Dla mnie jednak jest ważniejsze czuć się dobrze w czasie porodu (czego podobno po Matce Polce nie ma co oczekiwać), niż być przygotowaną na prawdopodobieństwo 1 na 1000, że coś pójdzie nie tak. Ale to ja
Napisz mi kochana, z jaką położną rozmawiałaś w Koperniku Jeśli pamiętasz. Ja z taką młodą, ciemną, bardzo drobną Zależałoby mi na kontakcie do pani Doroty Hałaczkiewicz, może Ty na nią trafiłaś?

Marta, olać róż To tylko głupi stereotyp. Ja też nie chodziłam w różu
Dzięki za komplement

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-08-26 o 09:35
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 09:34   #1596
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Dzasta, spostrzegawcza jesteś Ostatnio większość zdjęć była w letnich bermudach, ale dziś chłodno w Łodzi To moje nowe dżinsy, rozmiar większe niż poprzednie ciążówki (tamte były XS i robiły się już za ciasne, te są S i są super wygodne w biodrach ).

Edzia, czy potrafisz mi powiedzieć, z jaką położną rozmawiałaś w Koperniku?
jasne z Lidką-nazwiska nie pamiętam, ale imię dokładnie bo ładne i w razie czego kazała się na siebie powołaćnie za darmo...

Stary 2010-08-26, 09:35   #1597
kretencja
Zakorzenienie

Aha... Słyszałam, że ona też jest fajna. Ale namiarów na nią nie masz?

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-26, 09:36   #1598
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Przed wczoraj kupiłam 2 regały na ubranka dla dziewczyn. Nawet nie
musiałam się męża prosić o ich skręcenie . Po obiedzie sam się za nie zabrał.
Ja tylko podawałam śrubki i wbijałam kołki. I jestem z siebie bardzo dumna,
gdyż kupiłam je za 40 zł sztuka. Nówki , nieśmigane. Pracuję w firmie która
produkuje meble. Stały one na magazynie już chyba z 3 lata - jakaś stara kolekcje ale mi kolor idealnie pasował do reszty mebli. Normalnie sztuka
kosztuje 240 zł ale przez trzy miesiące męczyłam mojego kierownika i
w końcu dyrektor wyraził mu zgodę na taką cenę jak podałam.
ale Ci się trafiło

Cytat:
Dzasta, spostrzegawcza jesteś Ostatnio większość zdjęć była w letnich bermudach, ale dziś chłodno w Łodzi To moje nowe dżinsy, rozmiar większe niż poprzednie ciążówki (tamte były XS i robiły się już za ciasne, te są S i są super wygodne w biodrach ).
u nas dzisiaj też zimno rozmiar xs w ciąży?? ja nigdy takiego rozmiaru nie nosiłam a spodnie ostatnio kupiłam L, fakt, że są luźne, ale cóż dupsko to dupsko, nic na to nie poradzę

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
ja polecam mamoja.pl, paziej i RMKR - pierwszy to sklep, gdzie kupiłam matę tiny love i właśnie jedzie kurier (gratis). a pozostali przysłali używane, ale naprawdę jak nowe ciuszki. kombinezon na wyjście mam misiowy za 40 zł:
http://allegro.pl/st-bernard-cudny-m...176738794.html
takie kombinezony w mothercare kosztują po 110 zł.
3 pack pajaców w sklepie - 87 zł - na allegro - 36 zł plus wysyłka.
także jest duża różnica w cenie.
nie polecam jednak polowania na tanie pajacyki po 8 zł, kupiłam takie dwa i wolę je oddać.
mata tiny love w smyku 379 zł - na all - 277 zł.
są bardzo duże różnice w cenie, tylko warto wybrać jednego sprzedawcę, żeby zapłacić raz za przesyłkę, a czasem jak w mamoja przesyłka kurierem jest gratis. wczoraj zapłaciłam, dzisiaj jedzie.
ale śliczyny kombinezonik

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
ja kupiłam już większość rzeczy dla małej, z premedytacją gdzie się da omijam kolor różowy- po pierwsze nie lubię, po drugie chcialabym miec jeszcze Mikołajka a nie chciałabym wszystkiego od nowa kompletować. Osttanio się wkurzyłam, kupiłam ręczniki z kapturkiem zielony, kocyk niebiesko- kolorowy ( z misiami) i usłyszałam tekst - o męskie ja jakoś na różowo nie chodziłam i nie mam problemów z tozsamością płciową. Co z tym różem??
Kretencja, fajny brzusio
ja miałam wczoraj podobnie wszystko co miałam w rekalmówce było w beżu aż się mama z siostrą śmiały, że jedna tonacja kolorystyczna

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"

Edytowane przez dzasta110
Czas edycji: 2010-08-26 o 09:37
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 09:36   #1599
_paulinka2
Wtajemniczenie

kretencja zgrabniutki masz brzusio

dzasta ja wszystkie targi u siebie w mieście przegapiłam to chociaż na te ostatnie wypadałoby iść

EdziaO ale lista zakupów ;O a hippa herbatkę od kiedy można podawać maluchowi ?
_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 09:38   #1600
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Edziu, tak, tak, Ty mówiłaś, że od połowy grudnia, ale też z jakiegoś innego źródła mi się obiło o uszy, że cały grudzień. Jak widać lepiej zawsze zapytać osobiście
Wiesz, ja się nastawiam, że z dzieckiem nic się nie będzie działo, w końcu to marginalne przypadki. Zresztą nie jest to jakiś fatalny szpital pod tym względem (że dzieci z problemami tam mrą ), pewnie po prostu nie jest tak dobry jak ICZMP. Dla mnie jednak jest ważniejsze czuć się dobrze w czasie porodu (czego podobno po Matce Polce nie ma co oczekiwać), niż być przygotowaną na prawdopodobieństwo 1 na 1000, że coś pójdzie nie tak. Ale to ja
Napisz mi kochana, z jaką położną rozmawiałaś w Koperniku Jeśli pamiętasz. Ja z taką młodą, ciemną, bardzo drobną Zależałoby mi na kontakcie do pani Doroty Hałaczkiewicz, może Ty na nią trafiłaś?

Dzięki za komplement
moim zdaniem nadal to jest bardzo dobry szpital i raczej go(zdania) nie zmienię bo to jedyny gdzie dobrze mnie potraktowano, miło, przyjaźnie.
Moja była też ciemna ale starsza. Pani Dorota prowadzi zajęcia w szkole rodzenia na Piotrkowskiej, a poza tym chyba musisz już pytać na oddziale kiedy ma dyżur. Tylko jest dość oblegana. Jak coś polecam to Lidię bo moja koleżanka z nią rodziła i super.

Edytowane przez EdziaO
Czas edycji: 2010-08-26 o 09:44
Stary 2010-08-26, 09:40   #1601
kretencja
Zakorzenienie

Dzasta, no xs ciążowe, po prostu dla najdrobniejszych kobiet Ja przed ciążą ważyłam 49kg (przy wzroście 163cm), miałam szczupłą talię, niezbyt szerokie biodra... Ale to już odległa przeszłość
Zresztą tak naprawdę to kwestia rozmiarówki. Niektórych firm noszę S-ki albo XS-ki, a niektórych M (a nawet zdarzyło się, że L!). Tak że nie ma co za bardzo patrzeć na te literki...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-26, 09:40   #1602
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Aha... Słyszałam, że ona też jest fajna. Ale namiarów na nią nie masz?
niestety, trzeba zapytać na oddziale kiedy ma dyżur i wtedy iść. Można tam zadzwonić i się zapytać bo mi radziła zadzwonić najpierw na oddział i się dowiedzieć kiedy będzie. i przyjść się dogadać.

Stary 2010-08-26, 09:42   #1603
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
M25 -ja się nie przejmuję tym co ludzie mówią o moim brzuchu ale z mojej perspektywy to on nie wydaje mi się jakiś specjalnie wielki i właśnie reakcja ludzi poprostu mnie dziwi a spodziewałam się takiego wszystkie kobietki z mojej rodziny miały takie duże brzuchy
Ale, Ja tez się tym nie przejmuję Przecież to mieszkanko dzidziusia
Stary 2010-08-26, 09:42   #1604
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
kretencja zgrabniutki masz brzusio

dzasta ja wszystkie targi u siebie w mieście przegapiłam to chociaż na te ostatnie wypadałoby iść

EdziaO ale lista zakupów ;O a hippa herbatkę od kiedy można podawać maluchowi ?
różnie niektóre dopiero od 1 miesiąca. Trzeba zwracać uwagę bo jest ich sporo. Ta nie ma adnotacji, że od pierwszego miesiąca w odróżnieniu od innych tej firmy. Moja koleżanka dawała małemu od początku(miał 1,5 miesiąca kolkę!!!!Nic nie pomagało dopiero sprowadzili jakiś preparat z Niemiec i to dało radę). Ale przed podaniem zapytam. Chociaż mam marzenie, że to nie będzie konieczne

Stary 2010-08-26, 09:43   #1605
kretencja
Zakorzenienie

Aha, dzięki Edzia. Czyli jakbym chciała się z p. Dorotą skontaktować, to pewnie przez jej szkołę... O Lidce też słyszałam dużo dobrego. Ta, z którą rozmawiałam, też bardzo sympatyczna, ale powiedziała uczciwie, że ona jest z tych, co to potrafią powiedzieć "****a, uspokój się", jak rodząca świruje... Z jednej strony mnie to czasem jest potrzebne, z drugiej - nie wiem, jak bym zareagowała

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-26, 09:49   #1606
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, dzięki Edzia. Czyli jakbym chciała się z p. Dorotą skontaktować, to pewnie przez jej szkołę... O Lidce też słyszałam dużo dobrego. Ta, z którą rozmawiałam, też bardzo sympatyczna, ale powiedziała uczciwie, że ona jest z tych, co to potrafią powiedzieć "****a, uspokój się", jak rodząca świruje... Z jednej strony mnie to czasem jest potrzebne, z drugiej - nie wiem, jak bym zareagowała
albo spróbuj trafić na jej dyżur.
No nie wiem z jednej strony lubię konkretne osoby, z drugiej mogłabym się totalnie załamać po kilku godzinach jak ktos na mnie jeszcze warknie.

Stary 2010-08-26, 09:51   #1607
M25
Zadomowienie

Zapisałam się do SR, zaczynam 3 września
Stary 2010-08-26, 09:51   #1608
kretencja
Zakorzenienie

No właśnie... Ech, na szczęście jest jeszcze trochę czasu
Spróbuję złapać kontakt z p. Dorotą, a jak się nie uda, to z Lidką... Tak naprawdę podobno wszystkie położne są tam dobre

M25, fajnie Ja zaczynam 25 września, już się nie mogę doczekać

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-26, 09:52   #1609
M25
Zadomowienie

Dziewczyny, która z Was daje tylko jedno imię dziecku?
Stary 2010-08-26, 09:53   #1610
kretencja
Zakorzenienie

M25, ja jeszcze nie wiem na pewno. Ja chciałam od początku dwa, mąż był bardzo przeciwny, ale chyba się przekonał w końcu. Więc pewnie jednak damy dwa.
A dlaczego pytasz?

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-26, 09:54   #1611
M25
Zadomowienie

Cytat:

Dzięki za komplement
Różowy to kolor szczęścia
Stary 2010-08-26, 09:55   #1612
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
my dajemy tylko jedno, a czemu?

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Zapisałam się do SR, zaczynam 3 września
ja dopiero od października...

Stary 2010-08-26, 09:57   #1613
_paulinka2
Wtajemniczenie

doradźcie mi... bo jak rodzę w połowie listopada to lepiej kupić coś takiego
http://allegro.pl/fixoni-piekny-rozo...200353371.html
czy ciepły kombinezon taki puchowy ??

M25, ja daje jedno tylko imię
_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 09:59   #1614
EdziaO
Zakorzenienie

zapomniałam napisać że kupiłam wczoraj ten kocyk w biedronce. W żółto-zielono-niebieskie pasy. Wydaje się fajny, tylko obszycie badziewiaste-to jedyna wada. Ale poza tym jestem z niego zadowolona. I dokupiłam jeszcze jedne skarpetki, bez sensu trochę no ale już trudno-człowiek jest słaby

Edytowane przez EdziaO
Czas edycji: 2010-08-26 o 10:00
Stary 2010-08-26, 10:00   #1615
79 Marta
Wtajemniczenie

M25 gdzie będziesz rodzić? w Katowicach?
Stary 2010-08-26, 10:02   #1616
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:

nie mam doświadczenia, ale wydaje mi się, że taki cieplejszy Ci się przyda. Chyba że taki i takie-też będzie przydatny. Ja myślę o takim grubaśnym(rodzę w grudniu) i na lżejsze temperatury takim cieńszym, polarowym np.

Stary 2010-08-26, 10:04   #1617
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:

nie wiem, czy da się doradzić, bo pogoda odstawia różne niespodzianki ale ten z linka jest bardzo fajny. nie wiem tylko, czy nie lepszy byłby misiowy, one są cieplejsze. ja kupiłam za 40 zł właśnie misiowy na 0-3 m-ca.
Stary 2010-08-26, 10:04   #1618
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
ja chcę dwa, a mąż jedno

Cytat:
Różowy to kolor szczęścia
ja unikam w wyprawce różowego, ale nadrabiam w ubraniach sama lubię kolor różowy, szczególnie w gadżetach typu telefon

Cytat:
na aukcji jest napisane, że zakładała na chłodne wiosenne dni, więc na połowę listopada chyba będzie za cienki no chyba, że zaopatrzysz się w jakiś śpiworek do fotelika i do wózka, więc wtedy może by był dobry - takie moje zdanie

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 10:06   #1619
Layla79
Zakorzenienie

właśnie! chciałam się pochwalić, że przyjecha ła mata tropikalna wyspa tiny love plus pierwszy owoc i żyrafa oraz ta lampka żółw. mata jest boska i obawiam się, że sama będę na niej leżeć
naprawdę czaderskie są teraz te wszystkie zabawki.
za mojej kadencji klocki lego były tylko w pewexie. więc.. muszę nadrobić
Stary 2010-08-26, 10:07   #1620
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
No to zaczelo sie, przywitalam pierwsze rozstepy - jeden na dole brzucha z prawej strony - trzy kreseczki i jeden na prawej nodze z przodu o nieregularnym dlugim ksztalcie.

Mustele mam w takim razie w

dobrze,ze mi sie skonczyla.

Teraz to nie wiem czego uzywac.
Do piersi uzywacie cos?
ja używam bardzo rzadko-oliwkę z rosmana albo balsam z ziajki, ale wychodzę z założenia że jak rozstępy mają się pojawić to i tak się pojawią.

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Ja i moje nowe rozstepy idziemy na wizyte do ginekologa
za wizytę, a rozstępy zostaw w domu

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
ale jestem zła. Odwołali mi jutrzejszą wizytę u gina Wział sobie dzień wolny. Miałam zamiar poprosić go o zwolnienie. Na sobotę w całym warszawskim luxmedzie nie ma wolnego lekarza
Napiszcie mi jeśli przyjdzie się do lekarza w piątek popołudniu to on wypisuje zwolnienie juz z datą piątkową i na "zmarnowanie" będzie piatek w pracy?
lekarz moze wystawić zwolnienie +/- 2 dni od daty wizyty z tego co ja wiem

Cytat:
ja daję jedno-aby nie utrudniać życia dzidziowi

kiepski nastrój nadal mam, ale TZ zaproponował herbatę...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości