|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
No, u nas mówiła, ale zupełnie nie na zasadach strasznie. Bardziej na zasadzie tłumaczenia po co i dlaczego stosuje się pewne procedury, co nam grozi w trakcie ciąży, czym możemy się niepokoić... ale wszystko na zasadzie: chcmey dla matki i dla dziecka jak najlepiej, zrobimy wszystko, by poradzić sobie w każdej sytuacji mając na uwadze ciężarną rodzącą i dziecko. Podoba mi się takie podejście.
|
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Ja też już zmykam do spania - Dobranoc.
|
|
|
|
#1563 |
|
Raczkowanie
|
Oj chwile mi zajęło nadrobienie tylu stron
ale na spokojnie będę odpisywała jutro Teraz mykamy spać ![]() Słodkich snów wszystkim życzę
|
#1564 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim za miłe słowa odnośnie zdjęć
Irsin, dobrze, że wkleiłaś tego uśmieszka, to chociaż wiem, że nie masz doła ![]() Ja też mam takie chwile, że płaczę i nie wiem czemu... Cytat:
Cytat:
Co do kosmetyków Bubchen... ja dostałam je ze szpitala (rodziłam w Niemczech) i moje dziecko dostało uczulenia. Ale to moje dziecko nie jest jakieś delikatne, nadwrażliwe czy coś. Nawet nie chcę wiedzieć co by było, gdybym posmarowała tymi kosmetykami moją córkę która jest strasznie wrażliwa.Tak więc jak dla mnie Bubchen są beznadziejne Cytat:
Nie przejmuję się wagą, nie panikuję, bo źle nie wyglądam. Ale wiem co mnie czeka po porodzie, żeby pozbyć się nadmiaru. Bo wtedy to już będzie widać ten nadmiar. A teraz to po prostu wyglądam jak ciężarna kobieta ![]() Cytat:
Ale nic nie szkodzi.No a 300 ml picia na dzień, to rzeczywiście coś maleńko. Ja staram się dużo pić. Piję głównie herbatki ziołowe: mieszankę dla ciężarnych, pokrzywę, rumianek i zieloną. Popijam również colę Cytat:
ja też ryczałam przy każdej odebranej przesyłce. Te maleńkie ciuszki są takie słodkie Cytat:
Hehhee Nie, no żartuję ![]() Chodzi mi o to, że to miło czytać, że nie jestem sama w cierpieniu. Do tej pory tylko ja stękałam na ból żeber. Ale teraz okazuje się, że ty też na to cierpisz ![]() Wczoraj pierwszy raz popłakałam się w sklepie z bólu. Musiałam zostawić rodzinkę w sklepie i poszłam do samochodu. Rozłożyłam siedzenie i się położyłam. Tak strasznie boli mnie nerka i żebro. Masakra. Ja chcę już urodzić i mieć ten ból z głowy! Cytat:
Dziwne, że na wizycie u lekarza mam zawsze ciśnienie w normie. Sięga wtedy 130/80. To dla mnie już jest nadciśnienie Normalnie (czyt. jak się nie denerwuję) mam 90/60 |
|||||||
|
|
|
#1565 | ||
|
Zadomowienie
|
żeby to było takie proste...
![]() Weronisia świetnie wyglądasz a zdjęcie z dziećmi-cudo Kootek również ślicznie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() brzmi groźnie, ale będzie dobrze-musi być Ja trochę się przespałam, przesiedziałam cały czas zamknięta w sypialni i chyba dalej ide spać-TZ leży w salonie i się nie odzywa... Coś mi się sypie a przez te hormony zupełnie nie potrafie zapanować nad sytuacją i rozpacz mnie ogarnia ale nie będę już smęcić...dobranoc
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hEY A czemu jest az taka rozbieznosc w tych datach ![]() Anecka , M25 ale sliczne te ubranka Co do brzusiów to wszystkie sa cudowne i takie okrąglutkie ![]() Ja dzis bylam u lekarza za 2 tyg mam kolejne usg
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
pelnia nasza rocznica mineła bez szumu, tz dopiero teraz wrocił z pracy bo on teraz nową inwestycje ma w akcji to siedzi do nocy i liczy i nic z
niego nie mam, ale obiecał ze w weekend mi to wynagrodzi ![]() ' paulinka w wcale nie jestem chudzinka, moj mąz na mnie mowi Nilpferd ale dziekuje za miłe słowa dzasta szalejesz z zakupami posciel planuje w nastepnym tygodniu wybrac badz za dwa, zeby świeża była, a co do karuzelki to tz ja skrecił ale baterii nie kupilismy jeszcze i w sumie nie wiem jak działa ale na łozeczku ładnie sie prezentuje kularek moj brzuch nie jest taki zgrabny jak twoj ale w ubraniu moze byc po bokach porobiły mi sie takie plamki jak miałam uczulenie i sie non stop drapałam, jestem ciekawa czy po ciazy mi to zejdzie czy juz zostanie bo w sumie to uczulenie miałam w 13tc a teraz juz 31 skonczony---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- mallinko dziekuje, nie denerwuj sie tz, macie zły dzien i tyle,zdarza sie, idz spac a jutro bedzie juz lepiej |
|
|
|
#1568 |
|
Raczkowanie
|
Sysunia_d rozbieżność jest taka duża ponieważ 1 termin wychodzi z daty ostatniego okresu, a druga data jest po USG i mierzeniu rozmiaru dziecka. Chociaż mama mi powiedziała, żebym lepiej się szykowała na ten pierwszy termin bo kiedyś USG nie było i jakoś terminy się zgadzały xD A mnie się wydaje, że Maks po prostu będzie mniejszy i też jakoś mi się wydaje, że lepiej się szykować na pierwszy termin :P
|
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
ide spac
dobranoc
|
|
|
|
#1570 |
|
Wtajemniczenie
|
a czy któraś z Was kupowała pościel flanelową??
Ja sobie dziś umyśliłam, że drugi komplet kupię z flaneli, sama lubię pod taką pościelą spać, ale bardzo mały wybór jest z tego materiału pościeli do łóżeczka więc może któraś z mamuniek zakupiła taką pościel to proszę o firmę albo linka
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
No to zaczelo sie, przywitalam pierwsze rozstepy - jeden na dole brzucha z prawej strony - trzy kreseczki i jeden na prawej nodze z przodu
o nieregularnym dlugim ksztalcie.Mustele mam w takim razie w dobrze,ze mi sie skonczyla. Teraz to nie wiem czego uzywac. Do piersi uzywacie cos? |
|
|
|
#1572 |
|
Raczkowanie
|
vikicullen i melabn,
za jutrzejsze wizyty! kularek, irsin Patrycja i Weronisia - śliczne brzuszki. ![]() Priety, witamy! Dałam radę nadrobić wszystkie posty i tak się zmęczyłam, że pewnie szybko usnę - miejmy nadzieję, że do samego rana potrwa mój sen. Dobranoc. |
|
|
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja już od godziny nie śpię
Po co ja wstaję tak wcześnie Dziś idę na targ - tydzień temu zamówiłam sobie dwa ręczniki z kapturkiem - ciekawe czy będą?
|
|
|
|
#1574 |
|
Raczkowanie
|
Dzieńdoberek
ja też już od pewnej chwili na nogach śniadanko zjadłam i teraz smakuje się z kawie zbożowej :PPrzez to, że tż w wa-wie i musiałam sama spać, to chyba w życiu tak źle nie spałam, wierciłam się po całym łóżku tak,że rano zastanawiałam się jak mała to przeszła ![]() Jutro wizyta u mojego lekarza , ehh nie mogę się doczekać spotkania z małą odbiór wózka od kuzynki, a w sobote jak dobrze pójdzie jade z mężem do krakowa na zakupy wyprawkowe ![]() Dziewczyny, które mają już kupione wanienki - kupiłyście te mniejsze?? czy od razu większe? i jesli któraś ma już koszule do porodu i karmienia , czy mogłybyście wrzucić fotkę jak ma wyglądać??
|
#1575 |
|
Zadomowienie
|
witajcie -nie mogę spać -choć dzisiejszą noc w porównaniu z poprzednimi przespałam prawie całą -więc wstałam i gotuję kapuśniak
a i kupiłam chusteczki nawilżające tak jak radziłyście z pudełkiem z nivea za 13,99 w auchanie i kocyk polarowy ten niebiesko żółty z biedronki ![]() ostatnio dowiedziałam się, że lepiej dla dziecka urodzić w 7 miesiącu niż w 8 (wiadomo, że najlepiej w 9 mies) -a tego wcześniej też nie wiedziałam ![]() Weronisia
|
|
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
Ja i moje nowe rozstepy idziemy na wizyte do ginekologa
|
|
|
|
#1577 |
|
Zadomowienie
|
to życzę powodzenia na wizycie Tobie i dzidzi-a rozstępom nie! Małgosiak ja mam większą wanienkę -ale większość osób które już używały radzą kupić mniejszą bo potem i tak dziecko już w wannie kąpią a koszuli jeszzce nie mam żadnej (też mi się źle śpi jak tż nie ma) |
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Kularku, też się wielokrotnie spotkałam z tą opinią, z tym, że zwykle... wyjaśnione było, że to mit. Im później dziecko się urodzi, tym lepiej! Lepiej w 8, niż w 7 i lepiej w 9, niż w 8. Nie wiem, skąd się wziął ten pogląd, ale według tego co czytałam, to jest to bardziej urban legend, a nie prawda.
Irsin, ja używam w sumie wszystkiego, co mi wpadnie w rękę Czasem zwykłego masła do ciała Ziaja, czasem oleju jojoba (zamawiałam z takiej strony ze składnikami na kosmetyki), najczęściej Babydream z Rossmana - wcześniej miałam balsam, teraz oliwkę. Na razie rozstępów świeżych nie zauważyłam, choć też nie tropię ich jakoś szczególnie pilnie. No ale Ty jesteś dalej w ciąży niż ja... Więc może i na mnie przyjdzie pora ![]() Dzasta, moje też są asymetryczne Nie wiem, może na zdjęciu tak nie widać akurat, ale sam tył (zwłaszcza tuż nad karkiem) jest króciusieńki, dosłownie 1cm. Wyżej trochę dłuższe, a z przodu to mi oczy zakrywa Jestem bardzo ciekawa Agatkia, ja mam w ciąży znacznie niższe ciśnienie niż wcześniej. Przed ciążą miałam książkowe - 115/75 lub 120/80. Teraz mam 90/60, 90/55... Co ciekawe nie czuję zbyt mocno tej zmiany - mój organizm jakoś się dostosował. Puls przy tym mam wysoki niestety. Zawsze miałam wysoki, bo aż ok.80-85 w spoczynku! Teraz w spoczynku dochodzi spokojnie do 95-100, a jak się zdenerwuję lub zmęczę to i 120 potrafi być... Ale podobno w ciąży wzrost pulsu jest normalny i wartości w okolicach 90-95 w spoczynku nie są niepokojące... Aha, ktoś pytał o koszulę. Ja na razie kupiłam taką: http://allegro.pl/koszula-do-karmien...184880493.html Zmierzyłam, bardzo mi się podoba (zobaczymy jak w praktyce się sprawdzi). Ale są różne rozwiązania, niekoniecznie musi to być taka klapka odchylana. Ten sprzedawca ma chyba też inne, takie jakby z zakładką.. O, mam: http://allegro.pl/koszula-do-karmien...184880869.html Ale ta mi się wydaje jakaś taka bardziej workowata :p
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-08-26 o 08:14 |
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
dzasta jesli chodzi o flanelowa posciel do lozeczka to nie widzialam. ale prosciej chyba bedzie kupic material i uszyc samemu taka posciel
![]() Aczkolwiek na allegro maja tego troche: http://allegro.pl/listing.php/search...category=17272 Anecka aaaaha, no tak niech sie tatus wykaze heheh. Tylko nie wiem czy koszty przesylki sie oplacaja chyba ze kupilas na miescie. Kurcze u mnie flanelowe pieluchy w jednym sklepie biale - po 5zl a kolorowe po 5,80 [ale nie spytalam czy jednolite kolory czy wzorki, bo akurat nie bylo] Na allegro sa po 3,40 juz, ale koszt wysylki 13zl. Przy dwiekszej ilosci sie oplaca. I tak mysle ile kupic tej flaneli - z 6 sztuk chyba wystarczy co nie? Do lekarza, czy na kanape jak bede rozkladac. bo jednak tetra troche szorstka mi sie wydaje A mnie wczoraj moje szanowne dziecie kopalo caly dzien w pecherz. Pierwszy raz jak lezalam z mexem na kanapie, az wystrzelilam z tej kanapy tak zabolalo. A potem caly czas czulam w dole w srodku pukania, nie bylo to przyjemne, choc nie tak bolalo jak ten pierwszy kop. ![]() Do tego ulozylam sobie ubranka. Te co juz mam, na 3 kupki ![]() bodziaki, kaftaniki i spiochy z pajacami. Spiochow najwiecej, i jeszcze pewnie przybeda z dwoch dostaw - od szwagierki i kolezanki
|
|
|
|
#1580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla dzidzi liczy się każdy dzień spędzony w brzuchu mamy - w 8 miesiacu wszystkie organy są lepiej rozwinięte niż w 7 i tym samym maluszek jest lepiej przygotowany na życie poza brzuchem mamy, więc gdyby (odpukać...) miałoby się urodzić przed terminem to jednak lepiej 8 miesiac niż 7 ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- za wizytę Cytat:
Dobra zmykam na targ
Edytowane przez kotek81 Czas edycji: 2010-08-26 o 08:24 |
||
|
|
|
#1581 |
|
Zadomowienie
|
Kretencja, Kotek81 -no ja też tak myślę, że każdy dzień jest ważny i lepiej później niż wcześniej -a to napisałam tylko dlatego, ze tak usłyszałam -choć dziwne mi się to wydawało i w to nie uwierzyłam
|
|
|
|
#1582 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry,
ale jestem zła. Odwołali mi jutrzejszą wizytę u gina Napiszcie mi jeśli przyjdzie się do lekarza w piątek popołudniu to on wypisuje zwolnienie juz z datą piątkową i na "zmarnowanie" będzie piatek w pracy? |
|
|
|
#1583 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam skórę bardzo mało elastyczną, przez chudnięcie i tycie na przemian więc ja już przed ciążą miałam rozstęp na rozstępie w niektórych miejscach Cytat:
dla mnie wariactwo ![]() Cytat:
Cytat:
zaraz poszukam jakiejś foty, bo nie chce mi się robić teraz oo!! mam z niedzieli, mam nadzieję, że choć troche widać z koszuli tego rodzaju ponoć cycochy wyłażą ![]() Cytat:
te z allegro przejrzałam i jedyne ciekawe to te: http://allegro.pl/mamo-tato-3-cz-pos...196924241.htmlale myślałam, że ktoś może ma taką pościel to zapytałam ![]() wczoraj zmieniłam również zdanie co do łóżeczka miało być to: http://allegro.pl/lozeczko-gracja-iv...186828261.html a będzie chyba takie http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...186564018.html ma takie fajne osłonki na brzegach, że dzidzia nie pogryzie drewna i nie będzie śladów ot tak sobie wymyśliłam
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-08-26 o 08:53 |
||||||
|
|
|
#1584 |
|
Rozeznanie
|
Ale jestem głupia, poryczałam się słuchając piosenki Natalii Niemen Jestem mamą
http://www.youtube.com/watch?v=2XDmimpyhRA |
|
|
|
#1585 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.multiexpo.pl/start/targi-moje-dziecko
czy któraś z Was się wybiera ? bo zastanawiam się nad tym...![]() irsin ja też się smaruję mustelą jak narazie rozstępów nie mam no ale to dopiero 28 tydzień, więc jeszcze możliwe że to przede mną ![]() ![]() : kciuki: za wizytę ![]() Weronisia u Ciebie to w ogóle nie widać tych 16kg ))
|
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
Dzasta, Twoja fryzurka też ładna
A cycochy niech wyłażą, i tak je będą ci oglądać, dla których są przeznaczone Do szpitala kupię sobie jakąś inną (i tak jeszcze minimum jedną muszę dokupić, planuję karmić minimum pół roku), może na guziczki z przodu ![]() Niedawno było sporo brzuszków, to i ja wrzucam swój dzisiejszy 25tc+4d (JEZU!!! ALE TEN CZAS LECI! )
|
#1587 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
hihi... i tak w szpitalu to raczej się jest w staniku, bo ponoć mleko leci czyli nie będzie widać ciała, tylko stanik ja mam piżamę i koszulę z tego rodzaju i jedną koszulę na guziki brzusio słodki
|
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
cześć kobitki!
ale zostałam skopana z rana maaaatko Zapytałam się małego czy próbuje wyjść pępkiem i przestał. Chyba się zawstydził![]() Dziś mam nareszcie lepszy humor i jakoś tak mi jest weselej. Jedziemy popołudniu wybierać tynk zewnętrzny na dom, na obiad mam zamiar zmierzyć się z tortillą(ja nie umiem gotować marna ze mnie gospodyni domowa), a moja koleżanka dostała pracę i wraca do świata po rocznym wychowawczym co mnie nastraja pozytywnie, że są firmy które nie lecą stereotypem i przyjmują młode mamy To wszystko razem składa się na dobry humor. Wczoraj złożyłam zamówienie w kwiatach polskich na prawie 340 zł Ale w tym dla mnie balsam poporodowy do biustu, ciała, centrum matera i tantum rosa więc to już podbiło cenę.Oto moje zamówienie przekopiowane![]() 1 x CANPOL pierwsza szczoteczka do mycia zębów5.79zł 1 x NOSEFRIDA aspirator do usuwania wydzieliny z nosa24.09zł 1 x NOSEFRIDA filtry wymienne 10 sztuk 2.90zł 1 x Termometr na czoło 4.19zł 1 x HIPP herbatka z kopru włoskiego 200 g 14.59zł 1 x ZIAJKA płyn do kąpieli dla dzieci i niemowląt natłuszczający 200 ml 10.55zł 1 x SKARB MATKI mydło w kostce 100 g 4.19zł 1 x BAMBINO oliwka 150 ml 9.69zł 1 x SUDOCREM krem antyseptyczny 125 g 17.99zł 1 x CENTRUM MATERNA 30 tabletek 28.99zł 1 x CENTRUM MATERNA + DHA 30 tabletek + 30 kapsułek 55.75zł 1 x PHARMACERIS M BUSTFIRM ujędrniający krem do pielęgnacji biustu 100 ml 41.15zł 1 x PHARMACERIS M POSTNATAL poporodowy balsam ujędrniający do ciała 150 ml 36.55zł 1 x TANTUM ROSA proszek do sporządzenia roztworu do irygacji 10 saszetek 30.99zł 1 x DERMOPANTEN maść 30 g 7.49zł 1 x PHYSIODOSE sól fizjologiczna 12 ampułek x 5 ml 15.49zł 1 x PARACETAMOL FARMINA 50 mg czopki dla niemowląt 10 czopków 4.89zł 1 x VAXOL spray do usuwania woskowiny usznej 10 ml = 23.05zł może komus się przyda. Poszłam za Waszymi radami i zrezygnowałam z oilatum. Faktycznie jakby coś to co ja wtedy zrobię?Zostawię to na wypadek alergii. Ale sudocrem jest-mały bo nie mam zamiaru nadużywać. ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Weronisia cudowne zdjęcie!!!Bardzo ładnie wyglądasz i te dzieciaczki super!Też marzy mi się taka rodzinka ![]() A piosenka Niemenowej super!Trzeci raz ją puszczam bo mam wrażenie że trochę o mnie zreszta o niejednej z nas I o naszych smutnych myślach o utraconych szansach na karierę(które miewam choć mi pewnie w tym stanie nie wypada ) i o wyborach
|
#1589 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ciężko was dogonić
![]() Przed wczoraj kupiłam 2 regały na ubranka dla dziewczyn. Nawet nie musiałam się męża prosić o ich skręcenie . Po obiedzie sam się za nie zabrał. Ja tylko podawałam śrubki i wbijałam kołki. I jestem z siebie bardzo dumna, gdyż kupiłam je za 40 zł sztuka. Nówki , nieśmigane. Pracuję w firmie która produkuje meble. Stały one na magazynie już chyba z 3 lata - jakaś stara kolekcje ale mi kolor idealnie pasował do reszty mebli. Normalnie sztuka kosztuje 240 zł ale przez trzy miesiące męczyłam mojego kierownika i w końcu dyrektor wyraził mu zgodę na taką cenę jak podałam. Wczoraj wyjęłam moje zbiory ubranek i innych rzeczy z kartonów. Teraz to wszystko muszę posegregować - są też większe rozmiary- poprać i zobaczyć czy czegoś jeszcze nie dokupić. Na pewno muszę kupić jeszcze 2 równe kompleciki na odbiór małych ze szpitala.A wczoraj rozwaliłam suszarkę do prania więc muszę kupić też nową :/ Już zrobiłam sobie listę wszystkich pierdołków i drobiazgów które mi brakują, ale dopiero we wrześniu je kupię. |
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
Dzasta, spostrzegawcza jesteś
Ostatnio większość zdjęć była w letnich bermudach, ale dziś chłodno w Łodzi Edzia, czy potrafisz mi powiedzieć, z jaką położną rozmawiałaś w Koperniku?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.

ja dostałam je ze szpitala (rodziłam w Niemczech) i moje dziecko dostało uczulenia. Ale to moje dziecko nie jest jakieś delikatne, nadwrażliwe czy coś. Nawet nie chcę wiedzieć co by było, gdybym posmarowała tymi kosmetykami moją córkę która jest strasznie wrażliwa.

a zdjęcie z dziećmi-cudo 

a przez te hormony zupełnie nie potrafie zapanować nad sytuacją i rozpacz mnie ogarnia 

więc może któraś z mamuniek zakupiła taką pościel to proszę o firmę albo linka 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
dla mnie wariactwo
)