|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
fryzjera odwiedzam raz na dwa lata bo zawsze wychodzę niezadowolona i zasze mam obawy, że coś mi zrobi nie tak jak ja chcę
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
#452 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
![]() Ale na makijaż Elizy warto się tak poświęcić Cytat:
) a na makijaż to miałam nawet wybór, godzina którą chciałam była wolna ![]() Cytat:
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, problem mam...
z organistą Nie zgadza się na skrzypce na wejście, na ofiarowanie i po komunii...tzn po komunii ok, ale on gra 1 zwrotkę a resztę skrzypaczka idę jutro do proboszcza, ale czuję że wojna przegrana....(nie wiem czy jest sens się wykłócać ale zaliczka na skrzypce wpłacona...) ryczeć mi się chce! |
|
|
|
#454 | |
|
Rozeznanie
|
chorobę czy nie, ale co zrobić jak tak sie teraz porobiło... naprawdę nie myślałam o makijażystce tak długo przed ślubem ale dowiedziałam sie że warto zadzwonić i zadzwoniłam tylko po to żeby usłyszeć że już nie ma wolnych godzin
dlatego wychodzę z założenia że im wcześniej tym lepiej![]() Cytat:
![]() kurcze co mu zależy, będzie miał mniej do grania... |
|
|
|
|
#455 |
|
Rozeznanie
|
Maya jak to się nie zgadza- a co to za problem- może problem leży w pieniążkach....może chcą więcej...
|
#456 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o warkocze to moja świadkowa miała na glowie warkocze jak będę miała to wyślę zdjęcie i czesała sie razem ze mna. Najlepeij wypróbować na próbnym kilka fryzur. Też miałam mieć bański, mama chciała ale w koncu zostały płatki róż sztuczne białe i różowe. W ogóle skelp na dole na lubartowskiej tam z tyłu jest taki z ślubnymi rzeczami i tam nawet tanio jest w porównaniu z salonem balon czy innymi sklepami |
|
|
|
|
#457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
miał być prezent dla rodziców, a wyszła masakra |
||
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie wiem może to o kasę chodzi??Nie martw się, może jeszcze da się to jakoś załatwic?
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
#459 |
|
Rozeznanie
|
Maya kłóć się jeszcze, nam udało się też pewne rzeczy w kościele przeforsować, chociaż jak się okazało niepotrzebnie. To jest Wasza uroczystość i nie może ktoś zewnątrz ingerować w jej przebieg.
|
#460 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie martw się, może jeszcze się dogadacie. Trzbea na spokojnie, wytłumaczcie proboszczowi, że to prezent dla rodziców i jakie to dla was ważne. Mam nadzieję, że będzie po waszej myśli!
|
|
#461 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
skoro zaliczka na skrzypce wpłacona to warto powalczyć, tym bardziej jeśli to niespodzianka dla rodziców
|
|
|
|
|
#462 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#463 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzięki za opinie na pewno nie jednej z nas się przydadzą .. czekamy na szczegółową relacje i chociaż kilka fotek ![]() Cytat:
ja też myślę o zrobieniu sobie rzęs ..siostra mnie bardzo namawia... muszę się zorientować ile to w PL kosztuje i znaleźć kogoś na prawdę dobrego..na pewno nie chcę doklejanych kępek..a Ty masz już kogoś upatrzonego ?? jak tak to daj znać.. ja się zapytam siostry czy któraś z jej koleżanek nie robiła sobie i czy nie poleca kogoś sprawdzonego ![]() Jesli chodzi o bańki to również mi się to bardzo podoba ..i też się nad tym zastanawiam.. ale nie wiem czy na sali do dobry pomysł..podłoga się zamoczy i jeszcze można wywinąć "orła" czego bardzo bym nie chciała ..chociaż wtedy na pewno pierwszy taniec byłby niezapomniany ..żartuje oczywiście :PA przygotowania wcześniejsze to moim zdaniem nic złego.. im więcej teraz sobie zorganizujemy tym mniej będzie później paniki..o tego nie mam tamtego nie mam a tydzień czy dwa do ślubu... ja też dużo rzeczy staram się teraz organizować.. co nie jest łatwe z wiadomego powodu ... myślę, że zajmę się tworzeniem zaproszeń w przyszłym tygodniu..bo od stworzenia go w programie do druku to długaaa droga mnie czeka więc ..na spokojnie wszystko sobie porobię ..tym bardziej, że po powrocie z pracy zwyczajnie się nudzę więc czemu nie ..przyjemne z pożytecznym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
), a miały u niej śpiewać i grać jej koleżanki... nie będę opisywała całej historii ale koniec końców zszedł !! jak mój szwagier się wkurzył i mu zwyczajnie zapłacił za NIEGRANIE ... oni niestety mają to w nosie co My sobie wymarzyliśmy..kasa i tylko kasa sie liczy... co najgorsze, że ten sam organista będzie grał na moim ślubie i jestem umówiona z Panią z zespołu, że będzie nam śpiewała Ave Maria..i najlepiej jakby organista jej zagrał w odpowiedniej tonacji.. więc pewnie też trzeba będzie "odpowiednio" rozmawiać W każdym razie jeśli Wam tak bardzo zależy, a widzę, że tak..to rób co w Twojej mocy, żeby skrzypeczki zabrzmiały na Waszym ślubie... tylko spokojnie bo nerwami na pewno nic nie zdziałasz..3mam kciuki
Razem od... ![]() ...a tego dnia... ...powiedzieliśmy sobie Tak ... Edytowane przez ona911 Czas edycji: 2010-08-26 o 09:10 |
||||
|
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#465 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podzieliłam się swoimi obawami z Panią Martą i ona poleciła mi swoją koleżankę, która - jak stwierdziła - też jest bardzo dobra. Zadzwoniłam i ma termin. Idealnie - 12:15. Czyli po fryzjerze i już na spokojnie przed samym ubraniem sukni. Chyba nie ma się co zastanawiać, prawda? Skoro polecona przez profesjonalistkę.. Dziewczyny, mam tylko jeszcze pytanie, może akurat któraś z Was słyszała coś o tej makijażystce, bo niestety nie udało mi się znaleźć nic na jej temat w internecie. Pani nazywa się Magda Pszennicka. Będę bardzo wdzięczna. Maya, wielkie dzięki za namiary na pw i powodzenia na finiszu przygotowań!
|
|
#466 |
|
Raczkowanie
|
heroine86 też mam namiar na pewną Panią,której makijaże są bardzo ładne
jak cos to moge podac namiary.Pozdrawiam
|
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do metody 1:1 to kosztuje min 400 zł...i wystarcza najwyżej na miesiąc bo przecież taka jest średnia żywotność rzęs ![]() Wiecie co...chyba w życiu nie zrozumiem popularności wykonania modlitwy "Zdrowaś Mario" na ślubach...Modlitwa ta kojarzy mi się z odmawianiem różańca, a tym samym z majówkami i pogrzebami...poza tym nie lubię też jak na ślubach jest zawsze to samo, czyli: zawsze to samo czytanie o miłości, zawsze Ave Maria...Dziewczyny jest tyle pięknych czytań, tyle pięknych pieśni (również na skrzypce!) - warto poświecić trochę czasu i poszukać. U nas czytania wybieraliśmy sami i było wielkie zdziwienie że są inne
Edytowane przez Telka10 Czas edycji: 2010-08-26 o 10:51 |
|
|
|
|
#468 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba myślimy o tej samej..to jak masz pod ręką namiary to proszę podeślij koleżance
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
thx A co do Ave Maria..to to jest że tak powiem w standardzie tego zespołu...albo grają przy moim domu (czego ja nie chcę) albo pani śpiewa Ave Maria..więc nie wiem czy ta mila Pani specjalnie by się uczyła dla mnie jakiejś pieśni.. z organistą ewentualnie mogę pogadać czy mogłaby zagrać to co ja bym chciała bo faktycznie jest duuużo pięknych pieśni do ślubu (wiem bo sama kiedyś śpiewalam w kościele )..ale znajac przypadek mojej siostry (pisałam o tym wcześniej) nie wie czy nie będziemy mu za to musieli zapłacić podwójnej stawki..a jeśli tak będzie to za te pieniążki wolę dodatkowo skrzypeczki .. właśnie jeśli ktoś ma namiary na dobrego i niedrogiego skrzypka to bardzo proszę
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do grania przed domem też tego nie chciałam, broniłam się przed tym jak mogłam... a okazało się że jednak to dobry pomysł i nie żałuję to był tak cudny dzień że nawet orkiestra przed domem była czymś cudownym
|
|
#472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wioletaa, gratulacje!
Super, że jesteś już żonką Dziękujemy za opinie i czekamy na relację i fotki ![]() Cytat:
![]() Co do czytań to również nie będzie zwyczajowego "miłość cierpliwa jest..." jest to piękne czytanie, ale myślę, że każdy, kto był w życiu na min. 5 ślubach zna je już na pamięć. jestem teraz w trakcie szukania ciekawych czytań, które będą do nas pasowały. No i chcemy, żeby je czytali nasi bliscy
|
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak trzymaj ślub ma być pełen radości!!! my poprosiliśmy naszych bliskich o przeczytanie czytań i modlitwy wiernych - polecam, bo i oni czują że uczestniczą w naszym szczęściu
|
|
#474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dodatkowo dwie moje Przyjaciółki będą śpiewać, a znajoma prawdopodobnie zagra na skrzypcach... Będę jeszcze musiała znaleźć tylko jakiegoś chłopca z gitarą
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie z tymi kępkami to jednak bardziej ekonomicznie... Jak popatrzyłam na ceny tego zabiegu to się za głowę złapałam więc chyba i ja przy kępkach zostanę.
Co do makijażu to widzę justinaa, że się sprawa wyjaśniła w miarę, a jeśli chces poszukac p. Berty to ma swoją stronę, łatwo znaleźć. Ale skoro masz polecaną to super ![]() Dziewczyny co do oprawy ślubu - zdecydowanie warto zrobić to tak jak wy sobie wymarzyłyście. Szkoda tylko, że bywają tacy organiści i proboszczowie, którzy mają gdzieś nasze marzenia. No chyba, że odpowiednoio zapłacimy. My np, sami będziemy czytać nasze czytania. Jedno po polsku, drugie po angielsku. Poza tym pieśni też będą w dwóch językach. Jeszcze nie konsultowane z proboszczem.....:rolleyes : oby się udało. Mayu ciśnij tego organistę, to nie jego ślub! Cindi udanego wakacjowania w Egipcie Ja się tam wybieram w styczniu ![]() Ona powodzenia z zaproszeniami! Przyjemnej pracy Ci z nimi życzę
|
|
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#477 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc chyba jednak tę kępki. To chyba też bardzo ładnie wygląda, prawda?A jeśli chodzi o skrzypka, to i ja przyłączam się do prośby o namiary na dobrego i niedrogiego. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez justinaa9 Czas edycji: 2010-08-26 o 12:44 |
||||
|
|
|
#478 |
|
Wtajemniczenie
|
Tu są te, które do tej pory znalazłam i mi się spodobały, ale jeszcze nie przepisywałam ich na kompa, więc musisz sobie znaleźć w Biblii
- Księga Tobiasza (Tb 8, 6) - Księga Rodzaju (1, 26) - Ewangelia wg Łukasza (10, 25-28) - Ewangelia wg Mateusza (22, 34-40) A załączam pdf, który ściągnęłam kiedyś z jakiegoś bloga, gdzie dziewczyna zamieściła właśnie jakieś pasujące do ślubu czytania i psalmy, może którejś z Was się coś przyda
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co Justinaa9 ja pewnie na Twoim miejscu podpytałabym Wiolety kto dokładnie jej świadkową malował, bo skoro masz w tym salonie mieć fryzurę (jeśli dobrze rozumiem) a jest tam sprawdzona makijarzystka (której pracę nawet p. Marta Banach chwaliła) to ja bym waliła tam jak w dym. Miałabyś wszystko na miejscu. Niestety nie słyszałam o Magdzie Pszennickiej....
A co do czytań to my będziemy mieć z Księgi Tobiasza (chyba 8. rozdział, modlitwa Tobiasza - będzie czytał mój przyszły mąż) a drugie, które ja przeczytam jest z Pieśni Nad Pieśniami też 8. rozdział. Zobaczymy czy ksiądz nam pozwoli na dwa czytania ze Starego Testamentu.... Psalm nam zaśpiewa moja siostra cioteczna Mam nadzieje, że oprawą muzyczną zajmie się grupa muzyczna ze wspólnoty w której byłam zanim wyjechałam z Polski. Są z tej samej parafii więc proboszcz nie powinien robić problemów.Aż coś mi się robi na myśl, że księża, a co gorsze organiści mogą swoim jednym słowem przekreślić coś co sobie wymarzyliśmy... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

o makijaż poproszę chyba koleżankę, ale najbardziej boję się fryzjera, w ogóle nie lubie chodzić do fryzjera, bo prawie zawsze coś zrobią nie tak, a jeszcze jak w takim dniu coś będzie źle
bo zawsze wychodzę niezadowolona
i zasze mam obawy, że coś mi zrobi nie tak jak ja chcę 
Swoją drogą, wiem, że do Elizy W. w ten dzień są już zapisy od 7. Taki popyt!
) a na makijaż to miałam nawet wybór, godzina którą chciałam była wolna
w sferze marzeń 58
A zdasz nam relację z całego przebiegu uroczystości? FAjnie byłoby poczytać jak to wszystko przebiegało 

ja nie wiem może to o kasę chodzi??

Czy rzeczywiście warto? Czy może lepiej poszukać jeszcze innej makijażystki? no i makijaż byłby przed fryzurą, czy to ok?
i tak trzymaj