|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiedzmy wracaja na droge cnoty - powrot na Dukana
Wczoraj dąłam radę i grzeczna byłam
Dziś póki co też OK. Wczoraj się załamałam, ale z drugiej strony zmotywowało mnie to bardzo... Otóż byłam u znajomego masażysty i ogólnie zawsze mówił, jaka to ja chuda i w ogóle. Wszyscy tak mi mówią, bo w ubraniach wiadomo, można ukryć co nieco. No i roebrałam się do masażu, a masażysta: "No, widzę że tu trochę sadełka jest, a ja myślałem, że w ogóle nie ma" ![]() Więc do przodu dukaj! Marsz! Nie mogę się już poddać, muszę zrzucić to sadło. Przedtem mi się udało, to teraz też! Oby!
|
|
#1142 |
|
Raczkowanie
|
Mialam sie nie wazyc -ale dzis stanelam i szok - 93 kili czyli 1,5 kg w jeden dzien .....---- to sa uroki @ ...buuuuuuuuuuuuuuuuuu:ma d:
|
|
#1143 |
|
Raczkowanie
|
a co tu tak cicho???nie macie siły pisac chudzinki?
![]() u mnie trzeci dzień powrotu i cos kiepskawo mi idzie. nie mam siły oprzeć się pomidorowi albo oliwkom. tak podrżeram sobie warzywa, a wczoraj 0 23 to nawet wszamałam kanapkę z serkiem topionym wiem, wiem, baty jak nic.dalej czuję się przeżarta i niewiele jem, głównie skupiam się na wydaleniu z organizmu wszystkiego, co w nim zalega niewiele jem to fakt, ale jem niedozwolone i obiecuję poprawęaha i new'sa mam nieziemskiego - moja waga dziś rano pokazała 103,7 kg !!!!!!!!!!!!!!!ale to chyba niemożliwe, żeby w niecałe dwa tygodnie przytyć 8 kg no nie????
|
|
|
#1144 |
|
Raczkowanie
|
mimee----
Kobieto !!!!! trzeba jesc --- niejedzenie spowalnia przemiane i doprowadza do wyglodzenia----- i rzucasz sie na wegle !!! Jedz dozwolone !!! Jesli chodzi o warzywa z pewnoscia od nich nie przytylas 8 kg . Ja jem sporo pomidorow , bo teraz jest na nie sezon wiec kiedy sie nimi nasyce ... Nie wchodze na wage -- czekam na @ i puchne
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
nimee ja przytyłam w ciągu tygodnia 3,5 kg to to myślę,że te twoje 8 jest możliwe.
moja waga stoi ,ale na wyniku który mi się absolutnie nie podoba
|
|
#1146 |
|
Raczkowanie
|
Nie mamy innego wyjscia jak tylko cierpliwie czekac na spadki .... a jak to wku...................... ................. sama wiem najlepiej... A Potem juz tak do konca zycia
... Niezla perspektywa . buuuuuuuuuuuuuu
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też dziś mija trzeci dzień powrotu, ale na razie trzymam się dzielnie. Tylko, że nie ograniczam sobie warzyw, jem ogórki zielone i pomidory cały czas. Czyli tak jak bym była na dukanie na dniach warzywnych cały czas. Warzywa nie mają kalorii, zwlaszcza ogórków i pomidorów w dietach zazwyczaj nie wlicza sie do bilansu, więc nie będę się katować samym białkiem. Lepiej jeść warzywa niż grzeszyć węglowodanami w postaci chleba czy cukrami ze slodyczy.
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Raczkowanie
|
A mnie dobija mój pojawiający siei znikający internet wrrrrrr...
Byłam jak zwykle PRAWIE grzeczna,no ale mimo drobnych grzechów jeszcze póki co nie rzuciłam sie na zarcie, wiec jest ok, chociaż dzisiejszy dzień to dukanowa porazka, spedziłam go caly poza domem i byłam tak głodna ze zjadłam co mi dali![]() 2 jajka na mieko(sniadanie) 1,5 kromki(małej)chleba z pomidorem 2ziemniaki,2watróbki,mize ria 2 kabanosy (malutkie) moze to nie obzarstwo ale jakos juz tak sobie wkrecilam korbe ze jak nie jem czystych bialek to wydaje mi sie ze tego jakos tak duzo jest.....hmmmm No cóz chcialabym wytrwac bez grzechu do 1 wrzesnia,bo wtedy sie waze!!! |
|
|
|
|
#1150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
załamka...myslałam, że to niemożliwe fizycznie po prostu. no i miałam nadzieję, że napiszecie, że mi się waga popsuła albo coś trudno prawdzie spojrzeć w oczyale jutro rano się zważę i zobaczymy co moja wagas wskaże. a może wytrzymam bez ważenia chociaż tydzień?????
|
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
nie chciałam cię załamywać
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale oczywiście inne niż winogrona, banany i czereśnie Jabłko czy brzoskwinka nie zaszkodzą P.S. Lepiej żeby nie wchodziły tu początkujące Dukanki, trzeba je wyganiać, bo jak poczytają nas to potem baaardzo zdenerwują dziewczyny na watku dukanowskim
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie 65, czyli znów - 0,5 . Nadmiaru 2 kg jeszcze...
Mimee- ja myślę, że te twoje 8 kg jest możliwe pomiarowo, ale fizjologicznie nie mogłaś tyle przytyć TŁUSZCZU. My z Elizą przytyłyśmy przez tydzień ok. 3 kg, Ja już 1,5 mam za sobą- bo to woda , treść żołądka i treść jelita (ja mam takie same kłopoty jak Ty w obcym miejscu). U Ciebie jest większy skok, bo wagę wyjściową miałaś większą. Tak to jest- im więcej się wazy tym szybciej się chudnie, ale też szybciej nabiera wody.... Myślę, że po tygodniu diety będziesz miała 4-5 kg mniej . Uszy do góry!
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zjadłam wczoraj całą kiść
Coś mi się wydaję, że w tym wątku tworzymy jakąś własną mutację Dukana |
|
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie to jest mutacja III fazy
|
|
|
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wtedy byłam jeszcze przed mocnym postanowieniem poprawy i powrotem do dukana
|
|
|
#1159 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a powiedzcie czy dotarla ktoras z was do 4 fazy i na niej przytyla???? bo niby na 4 fazie mozna jesc . dlatego sie zastanawiam czy nie ma efektu jojo na 4 fzie
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Na czwartej fazie nie ma prawa być jojo. Można się co najwyżej upaść z powrotem, jak się znowu zaczyna żreć. Żadna dieta nie odchudza raz na zawsze, trzeba jeszcze zmienić nawyki zywieniowe
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Parvati dotarła i nie przytyła.
|
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja gdybym nie żarła na wyjeździe wakacyjnym tony słodyczy i fastfoodów, a tym bardziej na noc, tylko jadła rozsądnie to myslę, że też bym nie przytyła.
|
|
|
#1163 |
|
Zadomowienie
|
to w sumie dobrze ze na 4 nie ma jojo...na 4 jestem od tygodnia, zdarza mi sie zjesc slodycze albo kotleta smazonego na oleju jak jestem u tesciow. Generalnie waga na 3 fazie po ucztach wzrastala....tutaj caly czas jest taka sama . moze na tym wlasnie polega ta stabilizacja wagi ze organizm nie reaguje juz na te uczty
)pozdrawiam was i zycze wytrwalosci, ja co prawda mialam niewiele do zrzucenia dlatego tak szybko mi poszlo > Zrzucilam niby 7 kilo ale wyglada jakby spadlo co najmniej z 10
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
|
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
A masz jakieś zdjecia?
|
|
#1165 |
|
Raczkowanie
|
Jaki tu dzis ruch !!!!
Mimee pamietaj, ze kilogram tluszczu to 7000 calorii .... wiec twoj wzrost to woda i moze zawartosc jelitowa .. U mnie dzis @ wiec wage omijam szerokim lukiem ... Trzymajcie sie kobietki !!!
|
|
#1166 |
|
Zadomowienie
|
i tu jest problem mnie mam zdjec keidy wazylam 7 kilo wiecej mam takie gdzie jest 4 kilo wiecej i tma az takiej roznicy nie ma
) umieszczalam fotki na watku o 3 fazie ![]() Dzis dzien proto, w piekarniku stoja piersi z kurczaka w jogurcie z ostra papryka, slodka i curry )ogolnie to jestem mega glodna.....ale sama mysl o kurczaku bez warzyw mnie odstrasza ;//
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com Edytowane przez Achika Czas edycji: 2010-08-26 o 15:12 |
|
|
|
|
#1167 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za racjonalne tłumacznie
![]() nie wytrzymalam i weszłam dziś na wagę - 101,3kg po ostrym dniu protein. woda zeszła. czyli wróci wszystko do normy.pocieszam się ![]() do wagi wyjściowej i tak brakuje mi 3,3kg. a straconych rezulatatów 14,3kg. maaaaaaaasaaaaaakraaaaaa. ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- może postaram się wam wkleić foty - teraz i rok temu jak miałam 88kg. chcecie?ku przestrodze
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie, że chcemy
|
|
#1169 |
|
Zadomowienie
|
chcemy chceemy
) Mimee mialas moze wczesniej avatar z arbuzem? bo nie wiem czy dobrze kojarze::PPP
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com Edytowane przez Achika Czas edycji: 2010-08-26 o 16:25 |
|
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
mogę dołączyć ? Dukana zaczęlam chyba w marcu. Schudłam 10 kg, waga stoi, nie przytyłam. Waże ok. 68 kg. Jednak teraz zaczęlam po przerwie od nowa, bo planuję następną dyszeńkę. Mam nadzieję, ze mi się uda. Drugi dzień za mną, odchudzam się razem z koleżanką
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.

Nie mogę się już poddać, muszę zrzucić to sadło. Przedtem mi się udało, to teraz też! Oby!

wiem, wiem, baty jak nic.
niewiele jem to fakt, ale jem niedozwolone i obiecuję poprawę

trudno prawdzie spojrzeć w oczy
Coś mi się wydaję, że w tym wątku tworzymy jakąś własną mutację Dukana
Ale wtedy byłam jeszcze przed mocnym postanowieniem poprawy i powrotem do dukana