|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#4292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cytat:
Ja miałam teraz cykl 36/37 dniowy, to jestem pewna i pierwsze usg w 6 tygodniu to potwierdziło, bo widac było tylko sam pęcherzyk, nawet bez ciałka żółtego, nie mówiąc o sercu i lekarz stwierdził wtedy wiek ciązy na około 5 tygodni, tylko potem dzidzius bardzo zaczał rosnąc i na usg w 8 tygodniu juz miał wiek z usg jak w 9 TC, a teraz tez byłam w 12 i 2 dni, a wiek z usg jest 13 TC, tak więc dzidzius mój po prostu jest duzy jak na razie, bo to sie moze zmieniac w trakcie cąłej ciązy, dlatego wiek ciązy najlepiej ustala się między 5-8 tygodniem, bo wtedy widac ten pęcherzyk i jego stadium rozwoju, a potem to juz dzidźki rosna jak chcą Moje poprzednie dzieci urodziły się dośc duże, jak już gdzies pisałam córa miała 3700, a synalek 4330 oba po 57 cm, więc ten moze tez nie byc najmniejszy, poza tym od kilku lat jestem wegetarianką, a dzieci wegetarian rodzą sie większe ( statystycznie). ![]() Nie mam jeszcze terminu, mam za kilka dni wizyte u mojej gin prowadzącej to sobie wyliczymy, kiedy powinnam sie zapisać- wychodzi mi, ze dopiero po 20-stym października, no to jeszcze troche czasu jest
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#4293 |
|
Wtajemniczenie
|
subtelle,deneb3,wanilia,g osikk i ego-ego bardzo dziękuje za kciuki!ego-ego za was również trzymam!Musi być pięknie
![]() W poprzedni poniedziałek(16.08)beta była 4200,czyli 6/7 tydzień.Ale u mnie ten wynik nie jest miarodajny,bo tak naprawde nie wiem kiedy miałam ostatni @-wiem,że to brzmi dziwnie,ale ja jestem o zabiegu laparoskopii i po leczeniu Danazolem.Ostatnie plamienie(ale czy to był @?)miałam gdzieś ok.17 czerwca.Nie wiem jak to wszystko liczyć,przed beta podałam przyblizona datę,więc się pewnie zasugerowali.Zobaczymy dzisiaj jak z usg wyjdzie I żeby serduszko biło to wtedy uwierzę i zacznę się cieszyć,bo dla mnie to wciąż abstrakcja i Cud!Po tylu nieudanych cyklach,morzu łez wylanych trudno to wszystko ogranąć,tym bardziej,że nawet nie wiem kiedy![]() Wiem,że jest tutaj siostra mojego Pacierpka z wątku staraczkowego.Która to? Ujawinić sie i to szybko!
|
|
|
|
#4294 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie nowoprzybyle mamy i trzymam kciuki za dzisiejsze badania
|
|
|
|
#4295 |
|
Moderatoreska
|
Witam
![]() Przywitałam się już na majowym wątku, teraz przyszłam tutaj ponieważ zostanę mamusią albo pod koniec kwietnia, albo zaraz na początku maja, kalkulatory różnie pokazują, ostatnią @ miałam 28.07 cykle 20-26dniowe, więc na chwilę obecną ciężko okreslić dokładny termin porodu, dopiero po wizycie u lekarza dowiem się czegoś więcej ![]() Mam nadzieję, że nie będe przeszkadzać, gdyby termin wypadł w maju Będę zaglądać i tu i tu Mamy już 10,5 letniego synka, więc różnica wieku będzie spora. Nie dociera jeszcze do mnie to że mam fasolke w brzuszku, nie spodziewałam się że tak szybko nam pójdzie, drugi cykl starań i już Trzymam kciuki za wszystkie brzuchatki
|
|
|
|
#4296 |
|
Przyczajenie
|
13 marca urodzi się Pastylek, który aktualnie mieszka u mnie już 12 tydz. Wszystkie badania w porządku, Miniaturowy Człowieczek rozwija się, jak trzeba Nie pozostaje mi nic innego...jak czekać Gdyby tylko jeszcze smok-szefowa była fajniejsza...ale cóż, nie można mieć wszystkiego Trzymam kciuki u rąk i nóg za wszystkie MaMy, które się badają, dbają i planują
|
#4297 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale chodzi o poród do wody w II fazie ( czyli rodzisz dziecko do wody) , czy chodzi o to, że możeez byc w wodzie ale do II fazy, a jak masz parte to wychodzisz i rodzisz na sucho? bo to róznica, a często wydaje się, że to to samo i ta pierwsza opcję to wiem, że ma szpital w Wołominie i jeszcze chyba tylko jakies kilka w Polsce, bo personel musi byc specjalnie przeszkolony, a ta druga opcja, to teraz jest sporo szpitali gdzie w pokoju porodowym masz wannę i mozesz sobie siedziec w wodzie do skurczy partych, a potem musisz wyjść na samo rodzenie- ja miałam tak z pierwszym porodem 2 godziny w wannie ( z drugim nie, bo rodziłam w domu i ledwo weszłam do wanny, a juz musiałam wyjść, mały sie pchał na świat ) .---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
Dołączam do życzeń
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-08-26 o 12:47 |
||
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
Jok3r,
|
|
|
|
#4299 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe Mamusie
![]() Dzisiaj zły dzień. Jakoś tak, po prostu. Chyba pierwszy raz czuję, że hormony robią ze mną co chcą. Chce mi się płakać, a tak naprawdę nie mam o co. Zimno mi i jakoś tak źle. Ale głaskam mój brzusio i gadam do Fasolinki, a to bardzo pomaga. Ech te hormony....
|
#4300 |
|
Zadomowienie
|
Subtelle, wskocz pod kocyk i zrób sobie gorącą herbatkę
może Ci pomoże, dziś tak zimno, że się nic nie chce |
|
|
|
#4301 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zrobiłam właśnie herbatkę z imbirem, może Ktoś napije się ze mną? zaparzę więcej...
|
|
#4302 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny znalazłam ciekawostkę
http://dziecisawazne.pl/masaz-krocza/ jeszcze troche czasu mamy do tego 34 tygodnia, ale wklejam ![]() Ja w szpitalu nie byłam nacinana, ale pekłam leciutko i szyła mnie połozna na żywca ( bo powiedziała że to tylko 2 szwy- bo malutkie pęknięcie ) i to mnie bolało najbardziej z całego porodu, podczas porodu nie krzyczałam w ogóle, nie czułam takiej potrzeby, a jak mnie ukuła tą igła to normalnie wrzasnęłam A w domku przy drugim porodzie nie pękłam, jedynie miałam jakies otarcie, ale nie musiałam nic z tym specjalnego robić, połozna powiedziała, że takie otarcie to sie samo zagoi i tak było. Teraz chyba będę robic ten masaż na wszelki wypadek
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4304 |
|
Wtajemniczenie
|
Subtelle ja tez do 16 sie kisze w pracy i popijam hebratke imbirowa z Herbapolu ;p - zdroweczki
|
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie martwilam ze nie mam objawow to teraz mam
![]() Od dwóch dni mam takiego muła ze szok......... Do tego kreci mi sie w głowie tzn..tak jakos dziwnie ......... No zamuł ze mnie jak niewiem.................. ..... ![]() A jutro zaczynam 10 tydzien.................. ........... No to teraz sie do mnie przypałetały dopiero objawy..... ![]() Witam nowe mamusie |
|
|
|
#4306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kellysss mnie strasznie bolą piersi a rano jest mi strasznie niedobrze, ale i tak się cieszę że Ani razu nie wymiotowałam. Z porodu najbardziej przeraża mnie pękanie i szycie W ogóle to abstrakcja ![]() Trzymam kciuki za badania dzisiejsze dziewczyny ![]() Ja jeszcze czekam 4 dni i 2 godziny
|
|
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wrocilam od gina i nie wiem sama co myślec - 2 tyg temu beta hcg 115 dzis 16700 ( czyli 5-6 tydzień) a na usg widac pęcherzyk ale bicia serca jeszcze nie .... i nie wiem sama co myslec czy pusty pęcherzyk czy co... we wtorek mam isc znow na usg zobaczyc co i jak - ja zwariuje
|
#4308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No do góry głowa, we wtorek już na pewno będzie widać ![]() |
|
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Mirabilka widzialam na forach,że kobietki nawet w 8 tygodniu dopiero słyszały serduszko, raz że ciąża może być młodsza, dwa to dużo zależy od sprzętu nie stresuj się
![]() kellyss u mnie mdłści zaczęły się dopiero na początku 11 tyg ale bardzo chwilowe i delikatne.. ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- black angel ale avatar
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
osiwieje do tego wtorku - dzięki dziewczyny za pocieszenie
|
#4311 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
Ja wlasnie pozegnalam moja mamcie i moge ponadrabiac zaleglosci na Wizazu ![]() Wszystkim nowym mamusiom skladam wielkie gratulacje a tym, ktore juz mialy piersze USG... zazdroszcze i ciesze sie, ze jest wszystko w porzadku ![]() Ja wlasnie umowilam sie na moja pierwsza wizyte z midwife na 15 wrzesnia, wiec czekam. A USG pierwsze to pewnie bede miala w Polsce, jak przylece Czyli po 25 wrzesnia...No i z duma oswiadczam, ze wlasnie rozpoczelismy z moim bimbo 6 tydzien
|
#4312 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie.
Chwilke mnie nie było. Miałam troszku spraw na głowie ostatnio. Jestem na zwolnieniu od poniedziałku. PO wizycie u gina okazało się, że mam dodatnie wyniki tej całej cytomegalii, ale ginka uspokajała, że rzadko się zdarza, aby to miało wpływ na płód. Ale żeby wykluczyć jakieś wady to muszę iść na usg genetyczne. Trochę się zestresowałam, ale mam nadzieje, że wszystko w porządku będzie Dziewczynki wiecie jak wygląda do usg genetyczne? |
|
|
|
#4313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
dziś w pracy pochwaliłam się dzidziolkiem i zostałam tak wyściskana przez koleżanki, że szok. ale to było bardzo miłe
witajcie nowe mamuśki
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
Fajniee
![]() ![]() kurcze ja zaraz zwymiotuję chyba takiego mixa sobie zrobiłam na kolację budyń litrowy cola 2x prince polo chipsy boże... muszę z tym skończyć, a najgorsze,że lubię rzeczy obrzydliwie słodkie
|
#4317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szczególnie ten litr budyniu gdzie Ci się to kochana mieści ![]()
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem kochana ale pochłaniam ogromne ilości niestety
żołądek bez dna, a budyń z litra mleka to mój faworyt ja cała tłusta w oliwce, posiedzę do 21 i idę chyba poczytać i spać
|
#4319 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja zauwazylam u siebie ciekawą rzecz: wczoraj robilam golabki bez zawijania i strasznie mi smakowaly. dzis odgrzewalam i sam zapach mnie zemdlil, ze bylam na granicy wymiotowania. Nie tknelabym ich dzis a wczoraj sie zachwycalam, Mąż mówił że smakowały tak samo ale za to zjadlam całą miskę sałatki z fetą (sprawdzałam z mleka pasteryzowanegoEdytowane przez marsylia Czas edycji: 2010-08-26 o 21:02 |
||
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
mhm ja byłam zaskoczona tym ,że przed ciążą uwielbiałam ostrego kebaba + chilli..a teraz nie przełknęłabym nic ostrego, od razu mnie pali, bleee
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

I żeby serduszko biło to wtedy uwierzę i zacznę się cieszyć,bo dla mnie to wciąż abstrakcja i Cud!Po tylu nieudanych cyklach,morzu łez wylanych trudno to wszystko ogranąć,tym bardziej,że nawet nie wiem kiedy

A USG pierwsze to pewnie bede miala w Polsce, jak przylece
Czyli po 25 wrzesnia...
muszę z tym skończyć, a najgorsze,że lubię rzeczy obrzydliwie słodkie