Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 789 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-25, 18:42   #23641
syrenka
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj użyłam ponownie odżywki Artiste, tym razem dodałam do niej odżywkę Petrole z chlorofilem i całość w ręku mi się zważyła
Dałam to na włosy i nic złego się nie stało - zadziałały standardowo.
Ale na przyszłość będę jednak uważała, mieszając z czymś odżywkę Artiste z keratyną
mi też się Artiste keratynowa zważała jeśli coś do niej dodałam

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co zamawiacie z TIGI? I o co chodzi z tymi zamowieniami? Jakby ktoras z Was mogla wyjasnic bylabym wdzieczna

I moglybyscie polecic mi jakies sprawdzone na swoich wlosach maski regeneracyjne do wlosow? Bo wlasnie konczy mi sie Treatment Avocado z ktorego jestem w sumie bardzo zadowolona, ale chcialabym tez wyprobowac czegos innego.

To mozna myc wlosy odzywka bez splukiwania? Bo mam z Joanny miod i cytryna, ale jak jak nakladalam na koniec to mialam przetluszczone wlosy. Wiec moglaby posluzyc jako odzywka do mycia glowy?
Może jakiś Wax L'biotica?

Można myć włosy odżywką b/s, Joanna się do tego nadaje

Cytat:
Napisane przez Dama_pikowa Pokaż wiadomość

kropcia jakie masz włosy, że Isana Ci nie pomagała w pielęgnacji?

złote zdanie!!
co do olejowania- to tylko jak narazie. nie chcę im zafundować terapii wstrząsowej. Chcę zobaczyć jak będą reagować na OMO, bo jak jeszcze będę je olejować i zaczną mi źle reagować, to mogę nie dojść do tego co na nie źle działa

do stylizacji jeszcze tez przewijał się żel Palomy?

więc lecę do rossmana i carrefoura. Mam wstępną listę. jako szampon właśnie na początku pisałam o babydreamie więc chyba jednak go wezmę
dam znać na co się zdecydowałam
Isana różowa ma proteiny jedwabiu, niektóre włosy na jedwab nie najlepiej reagują, jeśli po pewnym czasie będzie się coś dziwnego działo, może to być właśnie Isana (lub kryzys lub coś innego ;-)

Cytat:
poza tym różowa Isana z pantenolem, szampon babydream i wit B3 i Mrs Potter's z aloesem.
Tylko że teraz zobaczyłam, że Potter to jest balsam czy będzie się nadawał jako drugie O do OMO? bo on chyba ma silikon, ale ten co to go można wodą spłukać
Mrs Potters balsam nadaje się do mycia, jeśli do odżywiania to takiego codziennego, później warto do niego dodać coś (typu miód, troszkę oleju itd).
Silikon ma ale spłukiwalny wodą.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 19:44   #23642
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Mrs Potters balsam nadaje się do mycia, jeśli do odżywiania to takiego codziennego, później warto do niego dodać coś (typu miód, troszkę oleju itd).
Silikon ma ale spłukiwalny wodą.
Ja dawno temu używałam Mrs Potters (kiedy nie wiedziałam, że zawiera silikon), ale myślę, że teraz sprawdziłaby się u mnie tylko jako odzywka d/s.
Odkąd zrobiło się ciepło bardzo sobie chwalę lekkie odżywki d/s, bez żadnego wzbogacania. Dlatego latem się u mnie sprawdzają: Garnier bez silikonów, Yung z Babassu, Artiste z keratyną Czyli wszystkie lekkie odzywki, które w tej chwili posiadam.
Od czasu do czasu stosuję coś emolientowego d/s (jak Garnier Karite czy Wax) i jest super

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 21:55   #23643
zua
Wtajemniczenie

Witam!

4 lata temu sięgnęłam po prostownice... Bo nie dało się wyjść na ulicę w takim sianie jakie miałam na głowie... I tak prostowałam prawie codziennie! Efekt taki, że są bardzo zniszczone, cienkie i suche

Teraz postanowiłam odstawić prostownice i wrócić do fal, zregenerować włosy... Niedawno byłam u fryzjera i podciełam końcówki, lekko pocieniowałam!
Zamówiłam wczoraj olej kokosowy, zrobiłam dziś żel lniany...
Głównie chodzi mi o nawilżenie włosów. Czy Herbal Essences Hello Hydration (szampon + odżywka + maska) to dobry wybór na moje włosy? Na KWC na dobre opinie. Byłam dziś nawet w sklepie, chciałam kupić, ale była tylko odżywka więc zrezygnowałam :P Nie wiem... może to był jakiś znak, żebym tego nie kupowała

Edytowane przez zua
Czas edycji: 2010-08-25 o 21:56
zua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 22:24   #23644
anoska
Zakorzenienie

kręciołki

czy miałyście do czynienia z którąś z tych masek:
1 i 2
nigdzie nie mogę znaleźć ich składów...
koleżanka strasznie poleca, ale wiecie jak to jest w naszym przypadku

zua - polecam na początek przeczytać faq i zapoznać się z naszymi metodami na kręciołki. póki co wstrzymaj się z kupnem tych odżywek, do niczego Ci się nie przydadzą

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2010-08-25 o 22:25
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 22:25   #23645
withoout
Przyczajenie

mogę się dowiedzieć, gdzie można zakupić olejek kokosowy? bo chciałabym uniknąć zakupu przez internet.
withoout jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 22:35   #23646
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zua Pokaż wiadomość
Witam!

4 lata temu sięgnęłam po prostownice... Bo nie dało się wyjść na ulicę w takim sianie jakie miałam na głowie... I tak prostowałam prawie codziennie! Efekt taki, że są bardzo zniszczone, cienkie i suche

Teraz postanowiłam odstawić prostownice i wrócić do fal, zregenerować włosy... Niedawno byłam u fryzjera i podciełam końcówki, lekko pocieniowałam!
Głównie chodzi mi o nawilżenie włosów. Czy Herbal Essences Hello Hydration (szampon + odżywka + maska) to dobry wybór na moje włosy? Na KWC na dobre opinie. Byłam dziś nawet w sklepie, chciałam kupić, ale była tylko odżywka więc zrezygnowałam :P Nie wiem... może to był jakiś znak, żebym tego nie kupowała
witamy

ogladalam herbal i to sa kosmetyki z silikonami i nawet ich sporo w srodku, moze lepiej zajrzyj na bloga malgosi86, jesli powaznie myslisz o regeneracji (zdecydowanie jej potrzebujesz ale tez masz wloski ktore sie odwdziecza) to wybierz rzeczy ktore naprawde beda odzywiac wlosy jednoczesnie im nie szkodzac

co do KWC - tam sa opinie od wszystkich, tutaj jest watek pielegnacyjny dla kreconowlosych, falowlosych, afrowlosych - my stosujemy inne kosmetyki, czasami uzywamy czegos z silikonami ale z reguly po okresie abstynencji silikonowej podczas ktore uczymy sie jak dbac o wloski, niektore z nas na poczatku wykanczaja stare kosmetyki odchodzac od silikonow, inne stosuja tylko w niektorych kosmetykach ale swiadomie wybierajac kosmetyki gdzie sa zmywalne silikony lub ciezsze ale w niewielkich dawkach

ja bym tej serii nie polecila, napewno nie teraz gdy zaczynasz, a zanim znow zapytasz o kosmetyk z dobra opinia na KWC (gdzie daja wszyscy) zajrzyj do linkow na poczatku tego watka, znajdziesz tam liste polecanych przez nas produktow do mycia, regeneracji, nawilzania zgodnych z metoda CG - Curly Girl
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 23:24   #23647
Dama_pikowa
BAN stały

Dzięki Dziewczyny! Widzę, że moje loczki z Waszą pomocą będą prawdziwymi loczkami
Dzisiaj oczyściłam i użyłam balsamu mrs potter i muszę powiedzieć, że moje włosy juz zareagowały lepszym skrętem. Ale boję się, bo wyglądają, jakby miały się bardziej przetłuszczać. Jutro pierwsze OMO, zobaczymy co będzie
dobrej nocy!
Dama_pikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 00:01   #23648
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Dziewczyny! Widzę, że moje loczki z Waszą pomocą będą prawdziwymi loczkami
Dzisiaj oczyściłam i użyłam balsamu mrs potter i muszę powiedzieć, że moje włosy juz zareagowały lepszym skrętem. Ale boję się, bo wyglądają, jakby miały się bardziej przetłuszczać. Jutro pierwsze OMO, zobaczymy co będzie
dobrej nocy!
moga tak wygladac nawet 2 tygodnie, zmiana pielegnacji to dla nich to szok, potrzebuja czasu na adaptacje, i pamietaj - przetluszcza sie skalp nie wlosy, dlatego wlasnie przy metodzie omo zakrywasz dlugosc odzywka (wlosy potrzebuja nawilzenia a przy okazji chronisz je przed szamponem) a szamponem myje tylko skalp, jesli moge cos doradzic (jak Ty mam przetluszczajacy sie mocno skalp) to jesli zamierzasz uzywac szamponu czesto mieszaj go z odzywka, szampon pozbawia skalp loju i dlatego ten zaczyna go produkowac w wiekszej dawce - i kolo sie zamyka, przy skorze wlosy tluste, suche u nasady, dlatego wlasnie celem metody CG jest delikatnosc aby nie pozbawic wlosa i skalpu naturalnej ochrony, ja teraz myje szamponem z sls raz na 2 tygodnie (tak mi wyszlo z wyliczen) ale mieszam go z odzywka do mycia, pomiedzy jesli musze myc skalp (czasami nie musze i to zasluga metody CG, kiedys mylam codziennie wlosy i skalp szamponem z sls i nie wiadomo czym jeszcze) - uzywam odzywki lub szamponu bez sls (ten po nalozeniu masla shea, olej kokosowy u mnie zmywa odzywka)

dobranoc
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-08-26, 08:15   #23649
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
kręciołki

czy miałyście do czynienia z którąś z tych masek:
1 i 2
nigdzie nie mogę znaleźć ich składów...
koleżanka strasznie poleca, ale wiecie jak to jest w naszym przypadku

zua - polecam na początek przeczytać faq i zapoznać się z naszymi metodami na kręciołki. póki co wstrzymaj się z kupnem tych odżywek, do niczego Ci się nie przydadzą
ja mam kokosową i dobrze sie spisuje. mam w litrowym opakowaniu, jest bardzo wydajna i włosy po niej są ładne. gdzieś na KWC były opinie o niej i skład.

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 09:32   #23650
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
co do stylizacji- nie kupiłam nic, bo FC były tylko nowe, a jakoś do żeli nie jestem przekonana. Za to zaciekawił mnie ten lniany tego wątku jeszcze nie widziałam.
ja kiedyś też na żele krzywiłam nosa ale lniany się bardzo dobrze spisuje kręciołki przyjaźnią się z żelami

Cytat:
Byłam, spędziłam 1,5 h na łażeniu po rossmanie i stoisku włosowym w carrefourze i kupiłam.
Do oczyszczenia: szampon Joanna naturia z pokrzywą i zieloną herbatą,
poza tym różowa Isana z pantenolem, szampon babydream i wit B3 i Mrs Potter's z aloesem.
Tylko że teraz zobaczyłam, że Potter to jest balsam czy będzie się nadawał jako drugie O do OMO? bo on chyba ma silikon, ale ten co to go można wodą spłukać
Tego silikonu w pottersie nie masz się co obawiać ale balsam jest raczej za słaby jak na drugie O ...

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez zua Pokaż wiadomość
Witam!

Raczej wstrzymaj sie z kupnem tych specyfików ... Są o wiele lepsze w podobnej cenie. I nie ma co inwestować w kosmetyki z jednej serii bo włosy potrzebują różnorodności. Ta maka z HE zawiera silikon choć nie wiem czy stosujesz je czy nie, po próbie smakowej ona jako jedyna ma gorzki smak - co znaczy że jest troszkę chemiczna bo odżywki powinny mieć smak neutralny ( my już wszystkiego próbowałyśmy nawet smakować odżywki ) Na początku oczyść może włosy jakimś szamponem z sls np Joanna. Do częstrzego mycia możesz spróbować Babydreama choć uwaga może plątać włosy i na początku nie będziesz z niego zadowolona ale nie zawiera on siarczanów więc jest przyjazny dla naszych włosów. Możesz spróbować myć metodą OMO lub mycia odżywką. Nie będę się rozpisywała zajrzyj po prostu do FAQ i pigułki a wszystkiego się dowiesz łącznie z polecanymi przez Nas specyfikami. Powodzenia

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
dobrej nocy!
na początku możesz mieć kryzys włosowy ale nie poddawaj się bo warto przeczekać go dla późniejszych efektów

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 09:34   #23651
Paulinka675
Zakorzenienie

kupiłam sobie wczoraj żel Delia, ciekawe czy się polubimy - jeszcze nie używałam żelu do stylizacji

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Stary 2010-08-26, 10:53   #23652
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez withoout Pokaż wiadomość
mogę się dowiedzieć, gdzie można zakupić olejek kokosowy? bo chciałabym uniknąć zakupu przez internet.
Napisz nam skąd jesteś, a wtedy napiszemy Ci(jeśli któraś z nas będzie wiedziała), gdzie można dostać stacjonarnie olej kokosowy. Najczęściej w sklepach zielarskich.

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 11:24   #23653
withoout
Przyczajenie

Bytom, mieszkam na śląsku
withoout jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 12:05   #23654
Dama_pikowa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
moga tak wygladac nawet 2 tygodnie, zmiana pielegnacji to dla nich to szok, potrzebuja czasu na adaptacje, i pamietaj - przetluszcza sie skalp nie wlosy, dlatego wlasnie przy metodzie omo zakrywasz dlugosc odzywka (wlosy potrzebuja nawilzenia a przy okazji chronisz je przed szamponem) a szamponem myje tylko skalp, jesli moge cos doradzic (jak Ty mam przetluszczajacy sie mocno skalp) to jesli zamierzasz uzywac szamponu czesto mieszaj go z odzywka, szampon pozbawia skalp loju i dlatego ten zaczyna go produkowac w wiekszej dawce - i kolo sie zamyka, przy skorze wlosy tluste, suche u nasady, dlatego wlasnie celem metody CG jest delikatnosc aby nie pozbawic wlosa i skalpu naturalnej ochrony, ja teraz myje szamponem z sls raz na 2 tygodnie (tak mi wyszlo z wyliczen) ale mieszam go z odzywka do mycia, pomiedzy jesli musze myc skalp (czasami nie musze i to zasluga metody CG, kiedys mylam codziennie wlosy i skalp szamponem z sls i nie wiadomo czym jeszcze) - uzywam odzywki lub szamponu bez sls (ten po nalozeniu masla shea, olej kokosowy u mnie zmywa odzywka)

dobranoc
Babydream tez mieszać z odżywką? Skoro on nie ma sls?
czyli jest szansa, że będąc CG nie będę musiała codziennie myć głowy?

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
ja kiedyś też na żele krzywiłam nosa ale lniany się bardzo dobrze spisuje kręciołki przyjaźnią się z żelami

Tego silikonu w pottersie nie masz się co obawiać ale balsam jest raczej za słaby jak na drugie O ...

na początku możesz mieć kryzys włosowy ale nie poddawaj się bo warto przeczekać go dla późniejszych efektów
Właśnie mam zamiar zrobić ten lniany, bo specyfiki marketowo drogeriowe jakoś do mnie nie przemawiają (przynajmniej jeszcze ).

Wczoraj po oczyszczeniu trzymałam go (balsam) kilka minut, a włosy i tak bardziej się pokręciły, ale tez były troszkę oklapnięte, właśnie jakby tłuste, więc chyba na razie go zostawię i za jakiś czas kupię garniera z karite do drugiego O. Chyba mogę spróbować tak zrobić? Nie będzie to grzechem przeciw CG?

Co do kryzysu włosowego, doczytałam o nim i specjalnie wybrałam na rozpoczęcie CG taki miesiąc, gdzie nie ma jeszcze uczelni, nigdzie nie wyjeżdżam, więc za dużo ludzi mnie nie będzie widzieć z włosami w ewentualnym kryzysie Jestem przygotowana

Idę na pierwsze OMO

EDIT: właśnie! odnośnie tego oleju! Czy orientuje się któraś gdzie we Wro można kupić ten olej kokosowy? Coś mi mignęło, ze chyba anka.d jest z Wro?

Edytowane przez Dama_pikowa
Czas edycji: 2010-08-26 o 12:08
Stary 2010-08-26, 12:28   #23655
anka.d
Wtajemniczenie

dama pikowa - nie tylko ja
jest nas tu kilka z najpiekniejszego miasta w Polsce :P

kokos kupisz w epi markecie, ostatnio zauwazylam go tez w sklepie osiedlowym (Varia na ul. Gajowej) (btw mam wrazenie ze pracuje tam ktos, kto czyta nasz watek :P jest hegron, fructis bez silikonów, rozniste oleje, siemie lniane, teraz doszedl kokos a to niby zwykly spozywczak).
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 13:14   #23656
Dama_pikowa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość

kokos kupisz w epi markecie, ostatnio zauwazylam go tez w sklepie osiedlowym (Varia na ul. Gajowej) (btw mam wrazenie ze pracuje tam ktos, kto czyta nasz watek :P jest hegron, fructis bez silikonów, rozniste oleje, siemie lniane, teraz doszedl kokos a to niby zwykly spozywczak).
To się cieszę, że nie tylko ja z tego w dodatku najprzyjaźniejszego miasta w Polsce tutaj jestem

Do gajowej nie mam tak daleko. Haha teraz sobie wyobraziłam takiego pana sprzedawcę około 50-tki w półdługich pięknych loczkach
właśnie te odżywki hegron mnie zainteresowały

Ale jak pisałyście o sklepach zielarskich, to sobie przypomniałam, ze niedaleko mnie jest jakiś herbocośtam, więc może tam zajrzę

Edytowane przez Dama_pikowa
Czas edycji: 2010-08-26 o 13:19
Stary 2010-08-26, 13:21   #23657
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość

Dlaczego? Przez to, że jest tyle 'naszych' akcesorii w tym spożywczaku?
Cytat:
Napisane przez withoout Pokaż wiadomość
Bytom, mieszkam na śląsku
To niestety nie mogę pomóc Jest tu ktoś z Bytomia?

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 13:34   #23658
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

dziewczyny, czy wiecie moze cos o oddzialywaniu chitiny? moze ktoras z Was ekspertmentowala?
Hydroxypropyl Chitosan - sucha skore, suche, lamliwe matowe wlosy, pomaga w rozczesywaniu wlosow, dziala przeciw rozdwajaniu koncowek

kupilam chitine w mieszance (jest w analizowym), dopiero dzis zobaczylam ja solo- slepak ze mnie

Kropcia- ladne loczki TIGI Ci sluzy

witam nowe zakrecone
zua-ale sianka naprodukowalas prostownica
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 14:04   #23659
Dama_pikowa
BAN stały

nava

Wiem, ze jest inny wątek do tego, tylko że moje dokonania to jeden dzień, a chciałam Wam się pochwalić
i przepraszam za słaba jakośc, ale coś mi aparat sie psuje
Stary 2010-08-26, 14:08   #23660
kropcia007
Wtajemniczenie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21640658]

Kropcia- ladne loczki TIGI Ci sluzy

[/QUOTE]

dziękować

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
nava

Wiem, ze jest inny wątek do tego, tylko że moje dokonania to jeden dzień, a chciałam Wam się pochwalić
bardzo ładne mięsiste loczki

Dziewczyny teraz jest promocja w rossmannie na odżywki Isany(stary Young) -są po 2.99

Stary 2010-08-26, 14:13   #23661
Dama_pikowa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
bardzo ładne mięsiste loczki

Dziewczyny teraz jest promocja w rossmannie na odżywki Isany(stary Young) -są po 2.99
...kuję Jeszcze niektóre pasma się prostują. Już nie mogę się doczekać co będzie za miesiąc

2.99!? To ja wczoraj tak przepłaciłam! całe 2 zł że tez nie mogłam poczekać tego jednego dnia...
Stary 2010-08-26, 14:17   #23662
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Dlaczego? Przez to, że jest tyle 'naszych' akcesorii w tym spożywczaku?
no wlasnie dlatego.
i nie bylo ich tam zawsze (moze hegron byl, ale nie zwrocilam uwagi). zaczely sie pojawiac w miare rozwoju naszego podforum
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 14:21   #23663
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
...kuję Jeszcze niektóre pasma się prostują. Już nie mogę się doczekać co będzie za miesiąc

2.99!? To ja wczoraj tak przepłaciłam! całe 2 zł że tez nie mogłam poczekać tego jednego dnia...
oj skąd mogłaś wiedzieć

Stary 2010-08-26, 14:36   #23664
Paulinka675
Zakorzenienie

kupiłam dziś z TBSu cottonseed curl boost i myślałam że to będzie mgiełka a to jest krem
czy to ma być jako stylizator i czy się nadaje na 2 dzień do odświeżenia??

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

Stary 2010-08-26, 14:50   #23665
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
nava

to jest jak najbardziej wlasciwy watek do wlosowych przechwalek
Dama- ladne loki i to tak "na dzien dobry"nowej pielegnacji
to dopiero poczatek,a bedzie jeszcze ladniej
(sorki za offtopa- masz bardzo wymowny avatarek, kiedys mialam sasiada skrzypacza i czasem sobie wyobrazalam ze kiedys wlasnie cos takiego zrobie z jego skrzypcami - chyba potrafil czytac w myslach bo sie wyprowadzil)
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 14:54   #23666
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Babydream tez mieszać z odżywką? Skoro on nie ma sls?
chodzi o to ze czasami ten szampon dziewczynom placze wlosy, jesli tak bedzie u Ciebie pomieszaj go z odzywka ktora zapobiegnie szorstkim wlosom po myciu
ja mieszam szampon z sls z odzywka bo jakosc zrobilam sie leniwa i robie to zamiast omo, jak myje pierwszy raz to szampon z odzywka, drugie mycie sama odzywka

Cytat:
czyli jest szansa, że będąc CG nie będę musiała codziennie myć głowy?
nie od razu, ale szansa jest jak skalp i wloski sie przestawia
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-08-26, 15:24   #23667
kropcia007
Wtajemniczenie

dziewczyny z racji tego że moja suszarka z dyfuzorem padła szukam innej. Moja poprzednia była najzwyklejsza mam w domku 2 inne ale bez dyfuzora... I zastanawiam się czy kupić taką najzwyklejszą z dyfuzorem i zimnym nawiewem czy inwestować w lepszą skoro podsuszam suszarką średnio raz w miesiącu ... Dyfuzor też kosztuje około 40 zł i nie wiadomo czy na pewno przypasuje,a znalazłam na allegro coś bardzo taniego z chłodnym nawiewem :P
http://allegro.pl/suszarka-akira-hd-...201099502.html

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21642812]to jest jak najbardziej wlasciwy watek do wlosowych przechwalek
(sorki za offtopa- masz bardzo wymowny avatarek, kiedys mialam sasiada skrzypacza i czasem sobie wyobrazalam ze kiedys wlasnie cos takiego zrobie z jego skrzypcami - chyba potrafil czytac w myslach bo sie wyprowadzil)[/QUOTE]

przechwałki przechwałki-dobrze czytam - to skorzystam
w sobotę (po Tigi) poszłyśmy z koleżanką po sprite do Martini bo skończył się ja z moimi naturalnymi loczkami a koleżance nakręciłam na prostownicę I pani w sklepie pytała gdzie tak ładnie włosy zrobiłyśmy Na co ja odparłam że koleżance ja zrobiłam, a mi natura Nie chciała uwierzyć a ciekawie musiałam wyglądać z żabkami na czubku głowy, włosy co prawda suche były ale żabki nadal miałam na głowie, było już wesoło ...

Stary 2010-08-26, 15:40   #23668
201605090958
Konto usunięte

Zrobiłam maskę z siemienia lnianego mielonego-włosy cudo, tylko zapomniałam odcedzić wiec kawałki siemienia poprzyklejały mi się do skalpu
I dotarł już do mnie kokos, ale dzisiaj testuję olejek rycynowy-doczytała, że sporo szamponu potreba do zmycia i dziś w mojej lokalnej drogerii dokupiłam szampon-kryterium jak największa pojemność za jak najniższą cenę. Kupiłam Biały Jeleń 6,40 za 300ml i ma SLSGrrr.
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 16:43   #23669
Dama_pikowa
BAN stały

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21642812]to jest jak najbardziej wlasciwy watek do wlosowych przechwalek
(sorki za offtopa- masz bardzo wymowny avatarek, kiedys mialam sasiada skrzypacza i czasem sobie wyobrazalam ze kiedys wlasnie cos takiego zrobie z jego skrzypcami - chyba potrafil czytac w myslach bo sie wyprowadzil)[/QUOTE]
Dziekuje
I narazie to jest samo OMO, bez zadnej odzywki b/s i bez niczego do stylizacji. Muszę coś jeszcze dokupić i tak jak już pisałam jestem strasznie ciekawa, co będzie za około miesiąc
a co do ava- muzycy czasem, jeśli im granie nie wychodzi, to ujawniają inne zdolności, może taką zdolnością Twojego sąsiada było właśnie czytanie w myślach do mnie na szczęście sąsiedzi nie pukają w sufit czy rury, ani jeszcze mnie nikt nie odwiedził w celu przyłożenia mi moim instrumentem

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
chodzi o to ze czasami ten szampon dziewczynom placze wlosy, jesli tak bedzie u Ciebie pomieszaj go z odzywka ktora zapobiegnie szorstkim wlosom po myciu
ja mieszam szampon z sls z odzywka bo jakosc zrobilam sie leniwa i robie to zamiast omo, jak myje pierwszy raz to szampon z odzywka, drugie mycie sama odzywka

nie od razu, ale szansa jest jak skalp i wloski sie przestawia
w ogóle ciężko umyć nie za długie włosy tak, żeby szamponem myć sam skalp... dzięki za radę. Jak narazie jest ok
Stary 2010-08-26, 16:54   #23670
Charlotte95
Wtajemniczenie

Do tej pory udzielałam się tylko w walce, bo zawsze miałam proste włosy Ale muszę zacząć Was podczytywać, bo ostatnio dzieje się z nimi coś dziwnego...tzn. pojedyncze pasma zaczynaja się falować (dopóki ich nie zabije szczotką z naturalnego włosia ) i niektóre pojedyncze włosy są całkiem skręcone Zobaczymy co się będzie działo
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości