|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#23641 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
Cytat:
Można myć włosy odżywką b/s, Joanna się do tego nadaje Cytat:
Cytat:
Silikon ma ale spłukiwalny wodą. |
||||
|
|
|
#23642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Odkąd zrobiło się ciepło bardzo sobie chwalę lekkie odżywki d/s, bez żadnego wzbogacania. Dlatego latem się u mnie sprawdzają: Garnier bez silikonów, Yung z Babassu, Artiste z keratyną Od czasu do czasu stosuję coś emolientowego d/s (jak Garnier Karite czy Wax) i jest super
|
|
|
|
|
#23643 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
4 lata temu sięgnęłam po prostownice... Bo nie dało się wyjść na ulicę w takim sianie jakie miałam na głowie... I tak prostowałam prawie codziennie! Efekt taki, że są bardzo zniszczone, cienkie i suche Teraz postanowiłam odstawić prostownice i wrócić do fal, zregenerować włosy... Niedawno byłam u fryzjera i podciełam końcówki, lekko pocieniowałam! Zamówiłam wczoraj olej kokosowy, zrobiłam dziś żel lniany... Głównie chodzi mi o nawilżenie włosów. Czy Herbal Essences Hello Hydration (szampon + odżywka + maska) to dobry wybór na moje włosy? Na KWC na dobre opinie. Byłam dziś nawet w sklepie, chciałam kupić, ale była tylko odżywka więc zrezygnowałam :P Nie wiem... może to był jakiś znak, żebym tego nie kupowała
Edytowane przez zua Czas edycji: 2010-08-25 o 21:56 |
|
|
|
#23644 |
|
Zakorzenienie
|
kręciołki
![]() czy miałyście do czynienia z którąś z tych masek: 1 i 2 nigdzie nie mogę znaleźć ich składów... koleżanka strasznie poleca, ale wiecie jak to jest w naszym przypadku ![]() zua - polecam na początek przeczytać faq i zapoznać się z naszymi metodami na kręciołki. póki co wstrzymaj się z kupnem tych odżywek, do niczego Ci się nie przydadzą
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2010-08-25 o 22:25 |
|
|
|
#23645 |
|
Przyczajenie
|
mogę się dowiedzieć, gdzie można zakupić olejek kokosowy?
bo chciałabym uniknąć zakupu przez internet.
|
|
|
|
#23646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogladalam herbal i to sa kosmetyki z silikonami i nawet ich sporo w srodku, moze lepiej zajrzyj na bloga malgosi86, jesli powaznie myslisz o regeneracji (zdecydowanie jej potrzebujesz ale tez masz wloski ktore sie odwdziecza) to wybierz rzeczy ktore naprawde beda odzywiac wlosy jednoczesnie im nie szkodzac co do KWC - tam sa opinie od wszystkich, tutaj jest watek pielegnacyjny dla kreconowlosych, falowlosych, afrowlosych - my stosujemy inne kosmetyki, czasami uzywamy czegos z silikonami ale z reguly po okresie abstynencji silikonowej podczas ktore uczymy sie jak dbac o wloski, niektore z nas na poczatku wykanczaja stare kosmetyki odchodzac od silikonow, inne stosuja tylko w niektorych kosmetykach ale swiadomie wybierajac kosmetyki gdzie sa zmywalne silikony lub ciezsze ale w niewielkich dawkach ja bym tej serii nie polecila, napewno nie teraz gdy zaczynasz, a zanim znow zapytasz o kosmetyk z dobra opinia na KWC (gdzie daja wszyscy) zajrzyj do linkow na poczatku tego watka, znajdziesz tam liste polecanych przez nas produktow do mycia, regeneracji, nawilzania zgodnych z metoda CG - Curly Girl
|
|
#23647 |
|
BAN stały
|
Dzięki Dziewczyny! Widzę, że moje loczki z Waszą pomocą będą prawdziwymi loczkami
![]() Dzisiaj oczyściłam i użyłam balsamu mrs potter i muszę powiedzieć, że moje włosy juz zareagowały lepszym skrętem. Ale boję się, bo wyglądają, jakby miały się bardziej przetłuszczać. Jutro pierwsze OMO, zobaczymy co będzie ![]() dobrej nocy! |
|
|
|
#23648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobranoc
|
|
#23649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#23650 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale lniany się bardzo dobrze spisuje kręciołki przyjaźnią się z żelami Cytat:
---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
) Na początku oczyść może włosy jakimś szamponem z sls np Joanna. D o częstrzego mycia możesz spróbować Babydreama choć uwaga może plątać włosy i na początku nie będziesz z niego zadowolona ale nie zawiera on siarczanów więc jest przyjazny dla naszych włosów. Możesz spróbować myć metodą OMO lub mycia odżywką. Nie będę się rozpisywała zajrzyj po prostu do FAQ i pigułki a wszystkiego się dowiesz łącznie z polecanymi przez Nas specyfikami. Powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
na początku możesz mieć kryzys włosowy ale nie poddawaj się bo warto przeczekać go dla późniejszych efektów
|
|
#23651 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam sobie wczoraj żel Delia, ciekawe czy się polubimy - jeszcze nie używałam żelu do stylizacji
|
#23652 |
|
Zakorzenienie
|
Napisz nam skąd jesteś, a wtedy napiszemy Ci(jeśli któraś z nas będzie wiedziała), gdzie można dostać stacjonarnie olej kokosowy. Najczęściej w sklepach zielarskich.
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
#23653 |
|
Przyczajenie
|
Bytom, mieszkam na śląsku
|
|
|
|
#23654 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() czyli jest szansa, że będąc CG nie będę musiała codziennie myć głowy? ![]() Cytat:
).Wczoraj po oczyszczeniu trzymałam go (balsam) kilka minut, a włosy i tak bardziej się pokręciły, ale tez były troszkę oklapnięte, właśnie jakby tłuste, więc chyba na razie go zostawię i za jakiś czas kupię garniera z karite do drugiego O. Chyba mogę spróbować tak zrobić? Nie będzie to grzechem przeciw CG? ![]() Co do kryzysu włosowego, doczytałam o nim i specjalnie wybrałam na rozpoczęcie CG taki miesiąc, gdzie nie ma jeszcze uczelni, nigdzie nie wyjeżdżam, więc za dużo ludzi mnie nie będzie widzieć z włosami w ewentualnym kryzysie Jestem przygotowana ![]() Idę na pierwsze OMO ![]() EDIT: właśnie! odnośnie tego oleju! Czy orientuje się któraś gdzie we Wro można kupić ten olej kokosowy? Coś mi mignęło, ze chyba anka.d jest z Wro?
Edytowane przez Dama_pikowa Czas edycji: 2010-08-26 o 12:08 |
||
|
|
|
#23655 |
|
Wtajemniczenie
|
dama pikowa - nie tylko ja
![]() jest nas tu kilka z najpiekniejszego miasta w Polsce :P kokos kupisz w epi markecie, ostatnio zauwazylam go tez w sklepie osiedlowym (Varia na ul. Gajowej) (btw mam wrazenie ze pracuje tam ktos, kto czyta nasz watek :P jest hegron, fructis bez silikonów, rozniste oleje, siemie lniane, teraz doszedl kokos a to niby zwykly spozywczak).
|
|
|
|
#23656 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Do gajowej nie mam tak daleko. Haha teraz sobie wyobraziłam takiego pana sprzedawcę około 50-tki w półdługich pięknych loczkach właśnie te odżywki hegron mnie zainteresowały ![]() Ale jak pisałyście o sklepach zielarskich, to sobie przypomniałam, ze niedaleko mnie jest jakiś herbocośtam, więc może tam zajrzę
Edytowane przez Dama_pikowa Czas edycji: 2010-08-26 o 13:19 |
|
|
|
|
#23657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez to, że jest tyle 'naszych' akcesorii w tym spożywczaku?To niestety nie mogę pomóc Jest tu ktoś z Bytomia?
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
|
#23658 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny, czy wiecie moze cos o oddzialywaniu chitiny? moze ktoras z Was ekspertmentowala?
Hydroxypropyl Chitosan - sucha skore, suche, lamliwe matowe wlosy, pomaga w rozczesywaniu wlosow, dziala przeciw rozdwajaniu koncowek kupilam chitine w mieszance (jest w analizowym), dopiero dzis zobaczylam ja solo- slepak ze mnie ![]() Kropcia- ladne loczki witam nowe zakrecone ![]() zua-ale sianka naprodukowalas prostownica
|
|
|
|
#23659 |
|
BAN stały
|
![]() Wiem, ze jest inny wątek do tego, tylko że moje dokonania to jeden dzień, a chciałam Wam się pochwalić ![]() i przepraszam za słaba jakośc, ale coś mi aparat sie psuje
|
|
|
|
#23660 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21640658]
Kropcia- ladne loczki [/QUOTE] dziękować ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
Dziewczyny teraz jest promocja w rossmannie na odżywki Isany(stary Young) -są po 2.99
|
|
#23661 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
2.99!? To ja wczoraj tak przepłaciłam! całe 2 zł |
|
|
|
|
#23662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nie bylo ich tam zawsze (moze hegron byl, ale nie zwrocilam uwagi). zaczely sie pojawiac w miare rozwoju naszego podforum
|
|
|
|
|
#23663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#23664 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam dziś z TBSu cottonseed curl boost i myślałam że to będzie mgiełka
a to jest krem czy to ma być jako stylizator i czy się nadaje na 2 dzień do odświeżenia??
|
#23665 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dama- ladne loki i to tak "na dzien dobry"nowej pielegnacji ![]() to dopiero poczatek,a bedzie jeszcze ladniej (sorki za offtopa- masz bardzo wymowny avatarek, kiedys mialam sasiada skrzypacza i czasem sobie wyobrazalam ze kiedys wlasnie cos takiego zrobie z jego skrzypcami - chyba potrafil czytac w myslach bo sie wyprowadzil)
|
|
|
|
|
#23666 | |
|
Zakorzenienie
|
chodzi o to ze czasami ten szampon dziewczynom placze wlosy, jesli tak bedzie u Ciebie pomieszaj go z odzywka ktora zapobiegnie szorstkim wlosom po myciu
ja mieszam szampon z sls z odzywka bo jakosc zrobilam sie leniwa i robie to zamiast omo, jak myje pierwszy raz to szampon z odzywka, drugie mycie sama odzywka Cytat:
|
|
#23667 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny z racji tego że moja suszarka z dyfuzorem padła szukam innej. Moja poprzednia była najzwyklejsza mam w domku 2 inne ale bez dyfuzora... I zastanawiam się czy kupić taką najzwyklejszą z dyfuzorem i zimnym nawiewem czy inwestować w lepszą skoro podsuszam suszarką średnio raz w miesiącu ... Dyfuzor też kosztuje około 40 zł i nie wiadomo czy na pewno przypasuje,a znalazłam na allegro coś bardzo taniego z chłodnym nawiewem :P
http://allegro.pl/suszarka-akira-hd-...201099502.html ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21642812]to jest jak najbardziej wlasciwy watek do wlosowych przechwalek ![]() Dama- ladne loki i to tak "na dzien dobry"nowej pielegnacji ![]() to dopiero poczatek,a bedzie jeszcze ladniej (sorki za offtopa- masz bardzo wymowny avatarek, kiedys mialam sasiada skrzypacza i czasem sobie wyobrazalam ze kiedys wlasnie cos takiego zrobie z jego skrzypcami - chyba potrafil czytac w myslach bo sie wyprowadzil)[/QUOTE]przechwałki przechwałki-dobrze czytam - to skorzystam ![]() w sobotę (po Tigi) poszłyśmy z koleżanką po sprite do Martini bo skończył się ja z moimi naturalnymi loczkami a koleżance nakręciłam na prostownicę I pani w sklepie pytała gdzie tak ładnie włosy zrobiłyśmy Na co ja odparłam że koleżance ja zrobiłam, a mi natura Nie chciała uwierzyć a ciekawie musiałam wyglądać z żabkami na czubku głowy, włosy co prawda suche były ale żabki nadal miałam na głowie, było już wesoło ...
|
#23668 |
|
Konto usunięte
|
Zrobiłam maskę z siemienia lnianego mielonego-włosy cudo, tylko zapomniałam odcedzić wiec kawałki siemienia poprzyklejały mi się do skalpu
![]() I dotarł już do mnie kokos, ale dzisiaj testuję olejek rycynowy-doczytała, że sporo szamponu potreba do zmycia i dziś w mojej lokalnej drogerii dokupiłam szampon-kryterium jak największa pojemność za jak najniższą cenę. Kupiłam Biały Jeleń 6,40 za 300ml i ma SLS Grrr.
|
|
|
|
#23669 | |
|
BAN stały
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21642812]to jest jak najbardziej wlasciwy watek do wlosowych przechwalek
![]() Dama- ladne loki i to tak "na dzien dobry"nowej pielegnacji ![]() to dopiero poczatek,a bedzie jeszcze ladniej (sorki za offtopa- masz bardzo wymowny avatarek, kiedys mialam sasiada skrzypacza i czasem sobie wyobrazalam ze kiedys wlasnie cos takiego zrobie z jego skrzypcami - chyba potrafil czytac w myslach bo sie wyprowadzil)[/QUOTE]Dziekuje I narazie to jest samo OMO, bez zadnej odzywki b/s i bez niczego do stylizacji. Muszę coś jeszcze dokupić i tak jak już pisałam jestem strasznie ciekawa, co będzie za około miesiąc ![]() a co do ava- muzycy czasem, jeśli im granie nie wychodzi, to ujawniają inne zdolności, może taką zdolnością Twojego sąsiada było właśnie czytanie w myślach do mnie na szczęście sąsiedzi nie pukają w sufit czy rury, ani jeszcze mnie nikt nie odwiedził w celu przyłożenia mi moim instrumentem ![]() Cytat:
dzięki za radę. Jak narazie jest ok |
|
|
|
|
#23670 |
|
Wtajemniczenie
|
Do tej pory udzielałam się tylko w walce, bo zawsze miałam proste włosy
Ale muszę zacząć Was podczytywać, bo ostatnio dzieje się z nimi coś dziwnego...tzn. pojedyncze pasma zaczynaja się falować (dopóki ich nie zabije szczotką z naturalnego włosia ) i niektóre pojedyncze włosy są całkiem skręcone Zobaczymy co się będzie działo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:20.

czy będzie się nadawał jako drugie O do OMO? 

Efekt taki, że są bardzo zniszczone, cienkie i suche 

) Na początku oczyść może włosy jakimś szamponem z sls np Joanna. D

ladne loczki

2.99!? To ja wczoraj tak przepłaciłam! całe 2 zł
a to jest krem
- chyba potrafil czytac w myslach bo sie wyprowadzil)
i tak jak już pisałam jestem strasznie ciekawa, co będzie za około miesiąc