|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe PM :)
hej, moim zdaniem 60zł za blache to nieduzo... poza tym, wiecie...zalezy jaka blacha, bo nam wczoraj babka mówiła, że mają blachy po ok. 7kg, a za 1kg liczą ok. 17zł. W piatek idziemy do kolejnej cukierni, to porównam ceny
![]() A ja dzisiaj byłam na próbnej fryzurce u zupełnie nowej fryzjerki i muszę Wam powiedzieć, ze całkiem fajnie to zrobiła Poza tym zrobiła mi aż 3 fryzury Mam sobie wybrać jedną i ok. 2 tyg. przed ślubem jak pójdę farbować, to zrobi mi już konkretną i porządną Ogólnie to cieszę się, bo za wszystko dałam tylko 30zł ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
My piosenkę na 1. taniec mamy juz wbraną (i zadzwonilismy juz do orkiestry, żeby uczyli sie grac), ogólnie wybraliśmy coś do "gibania sie" ale żeby nie było zbyt smętne
|
|
#3452 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja próbna też nie była wykończona na glanc, zapłaciłam 60 albo 80zł i w ogóle fryzjerka się nagadała, że mam krótkie włosy i niewiele można zrobić (mam włosy do ramion). Chyba chciała się usprawiedliwić, że po prostu niewiele umie z tymi włosami zrobić. Co prawda zapisałam się do niej na uczesanie, ale bardziej na wszelki wypadek Najprawdopodobniej dojdzie do tego, że zmienię fryzjerkę i chyba pójde na żywioł
|
|
|
#3453 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zastanawiam się jak u Was jest z tymi zapowiedziami? Czytają je podczas niedzielnej mszy czy jak? Nigdy nie słyszałam o czymś takim. Nasze nazwiską wiszą tzn. będą wisieć tylko na ogłoszeniach parafialnych przed kościołem . A co do pogody to meteorolodzy nie potrafią przewidzieć co będzie na drugi dzień a co dopiero za miesiąc Jeszcze trzydzieści razy się to zmieni więc nie martw się.---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() A co do 1. tańca to polecam jednak dać płytkę orkiestrze z daną piosenką bo jednak mogą trochę inaczej zagrać i się pogubicie.
|
|
#3454 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez byłam zaskoczona jak mi powiedziala, ze tylko 30zl mam zaplacic, az sie dwa razy pytałam czy oby na pewno ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Cytat:
październik bedzie piekny!! uwielbiam ciepłą jesien Cytat:
powiem szczerze, że nie byłam przekonana do takich fryzur, ale czułam się w nich zaskakująco dobrze. Na pewno są eleganckie...i coraz bardziej zastanawiam sie czy nie kupić jakiegos kwiatu do włosów...A tańca "na dwa" chyba się nie da spieprzyć, nie?
61-60 ![]() SB, dam rade ![]() Edytowane przez mądrala Czas edycji: 2010-08-25 o 22:30 |
||||
|
|
|
#3455 |
|
Zadomowienie
|
U Nas też będzie stół wiejski
Kosztuje 1500 zł i w jego skład wchodzą:
|
|
|
|
#3456 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczynki pytałam na innym wątku, ale zapytam też Was, bo mam dylemat co do dekoracji sali Nie mam pomysłu. Sala jest biała z okrągłymi stołami a na krzesłach są pokrowce z bordowymi kokardami (załączam zdjęcia). Dekoracja kwiatami jest w naszym zakresie i planujemy zrobić ją sami. Na sali są wazony więc wystarczy zrobić jakieś kompozycje do nich. No i właśnie tu mam problem. Czy kwiaty muszą bardzo kolorystycznie pasować do tych bordo kokard? Bukiet będę miała w odcieniach fioletu, ecru i brudnego różu. Czy w takiej samej kolorystyce mogę mieć kwiaty na sali? Czy to kompletnie nie pasuje do tych bordo kokard? Mam dylemat. A jeśli nie te kolory to co pasuje do borda? Koloru bukietu na pewno nie zmienię, ale na sali mogę się ewentualnie zdecydować na inne kolory pomóżcie ![]() Edytowane przez beaciunia Czas edycji: 2010-08-25 o 23:06 |
||
|
|
|
#3457 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
umówiona. Mój dokładnie tak samo.... Ależ mnie denerwuje... Mam nadzieję, że to tylko przedślubny stres! ![]() Cytat:
Ja na razie nie sprawdzam pogody. Tym pewnie będę się martwić później.
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3459 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
beaciunia moim zdaniem pięknie wyglądałyby kwiaty albo pudrowy róż + ecru (pasujące do Twojego bukietu), albo coś w kolorze "złota" tak jak kwiaty na zdjęciu. Ale myślę, że pudrowy róż byłby piękny
i najlepiej jakby te kwiaty na stole były ułożone bardziej pionowo i powinny być delikatne i małe ilościowo. Czekaj, poszukam jakieś zdjęcie... ![]() Mam Można je ułożyć podobnie jak na zdjeciu, a najlepsze byłyby takie długasne wazony
61-60 ![]() SB, dam rade ![]() Edytowane przez mądrala Czas edycji: 2010-08-25 o 23:21 |
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, TŻtami się nie przejmujcie, oni też sie tym wszystkim stresują, tylko pokazać tego nie chcą
a poza tym, coś mi się wydaje, że źródło konfliktów ejst gdzieś po srodku, bo i my jesteśmy coraz bardziej zabiegane i zdenerwowane, i TŻci zaczynają odczuwać, ze już niedługo... Trzeba to jakoś przetrwać a potem cieszyc sie ślubem i współnym życiem ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Dobra, ja znikam, bo jutro muszę wstać o 5:30 jeszcze nie wiem jak to zrobię, ale co tam
|
#3462 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie! ![]() Co do pogody to nie martw się na zapas - w tym roku wszystko trochę późno się ocieplało, więc ja myślę, że jest szansa na długą i ciepłą jesień. Nawet pod koniec października jest czasem słonecznie, kolorowo i złociście. Może być całkiem pięknie. ![]() Co do sali to zgadzam się z mądralą - róż byłby super. te kwaity też bardzo mi się podobają. Brudny róż i ecri jak najbardziej pasują do bordo. Fiolet to już nie jestem przekonana. Ale możesz użyć głównie tych dwóch kolorów. Powinno być ładnie. ![]() Ja też uciekam, dobranoc.
Edytowane przez justinaa9 Czas edycji: 2010-08-25 o 23:29 |
|
|
|
|
#3463 |
|
Rozeznanie
|
my tez zastanawialismy sie nad wiejskim stolem ale ostatecznie chyba wezmiemy go sobie na same poprawiny. kumpela miala na weselu i kompletnie nic nie zeszlo (dopiero ponoc na poprawinach) dlatego my chcemy drugiego dnia,poza tym-zeby bylo cos dodatkowego, nowego
![]() na pewno bedziemy mieli stol "kawowy", gdzie bedzie mozna w kazdej chwili nalac sobie kawki i herbatki + ciasta i owoce (dekoracyjnie-arbuzy etc, reszta na stolach) co do pogody-ja licze na cudowna pogode i innej opcji nie ma![]() my z ambony juz dawno "spadlismy" w moim kosciele ksiadz czytal a u tz byly zapowiedzi wywieszone w gablocie. teraz zamierzamy sie wybrac do pierwszej spowiedzi.... kupic dla tz ubranie..i obraczki ![]() madrala jak tam pobudka? mi dzis wyjatkowo ciezko sie wstawalo..agulaaabar pochwal sie sukienka i butkami
|
|
|
|
#3464 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja powinna być podobna, tylko ja mam krótsze włosy, ale fryzjerka powiedziała, że da radę. Nie będzie z tyłu żadnego koczka, tylko miejsce spięcia zakryjemy kwiatem. U Ciebie kwiat też by pasował ![]() Cytat:
![]() Ja też liczę na to, że pogoda będzie ładna. Do tej pory zawsze mniej więcej w połowie października wracałam z urlopu i było ładnie. Może w tym roku nic się nie zmieni i będzie ładnie. A urlop w listopadzie.
|
|
|
#3465 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja niestety mam bardzo cienkie.. Fryzurkę chcę mieć podobną. Zobaczymy jak to wyjdzie na moich włosach MAsz welon?---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
). Dla tego dopasowałabym właśnie do kolorystyki krzeseł. Pytanie jeszcze takie czy nie mają kokard w innym kolorze? Może coś fioletowego by się znalazło wtedy by Ci idealnie pasowało ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
![]() Ale my też mamy właście wpływ na nasz relacje, nasze nerwy związane z organizacją też wpływają na Tż. Póki co mój Tż jak może to mi pomaga w organizacji (przygotowuje się też do egzaminów na aplikację więc czasu ma niewiele). Nie mogę zbytnio narzekać
|
|
#3466 | |
|
Raczkowanie
|
mądrala i justinaa dziękuję bardzo za porady odnośnie wystroju sali. Pudrowy róż to coś takiego jak w załączniku?
Chyba już mam wizję. Na sali są takie wazony 24 cm a nie chciałabym wypożyczać więc myślę, że dam więcej ecru a róż będzie dodatkiem ![]() A mogę mieć do tego wstążeczki jasnoróżowe i ecru na butelkach? Zrezygnowałam jednak z zawieszek i będzie coś takiego jak w załączniku tylko jeszcze cyrkonia mała na środku. A i jeszcze w końcu pudełeczka tworzę takie jak na 3 zdjęciu. No i na nich też mogłaby być jasnoróżowa kokardka czy to już za dużo? Cytat:
Edytowane przez beaciunia Czas edycji: 2010-08-26 o 09:49 |
|
|
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wstążeczki na butelkach wódka i kokardka z cyrkonią - dobre połączenie. Pewnie, że możesz mieć, chociaż ja uważam, że na to nikt uwagi nie zwraca ![]() Pudełeczka ładne, oczywiście, że kokardka pasuje I będzie trzymała pokrywkę na pudełku
|
|
|
#3468 | |||
|
Zakorzenienie
|
A ja słyszalam, że ma być piękny i ciepły ten nasz Październik. Jeśli będzie padać, to trudno, podobno to dobry omen
Ja poproszę godzinkę bez deszczu na wypuszczenie lampionów ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
Cytat:
Bardzo ciekawy stół. U nas dodatkowo będze:
Teściowa już świnki trzyma hahaha My bierzemy od znajomych świnkę ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
Gdzie u nas są takie stoły, ze nic na nich nie stoi Przecież u nas stoły są zastawione przystawkami i często nie ma miejsca na duże ilości ozdób Na dodatek u nas te stoły są większe i od razu inaczej to wyglada ![]() U nas bedzie bordo, biel i zieleń na sali Głównie zieleń w różnych odcieniach, jednak z naciskiem na ciemny, butelkowy, taki jak na krzesłach. A kwiaty będą wszędzie takie same. Bukiet, wszystkie dekoracje i stroiki będą z tego samego zrobione, ze storczyka białego z bordowo zieloną trąbką.
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2010-08-26 o 11:08 |
|||
|
|
|
#3469 |
|
MarineLadies
|
Ej dziewczyny jeszcze mam małe pytanko ,które mnie dręczy.
Otóż...do ślubu cywilnego jest mi potrzebne takie zaświadczenie stwierdzające brak okoliczności wyłączających zawarcie małżeństwa.... skąd ja to mam 'wytrzasnąć' .?? (przypominam,że mój ślub będzie tylko ze świadkami, rodzice dowiedzą się już PO ,ale nie mieli by nic przeciwko-powód tego,że się dowiedzą 'po wszystkim' jest inny..) ![]() Pomóżcie.... 09.10.2010 |
|
|
|
#3470 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bianeczkaa ma rację, październik będzie ciepły i piękny i tego się trzymajmy!
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaświadczenie bierzesz z USC. Idziecie z dowodami osobistymi i odpisem aktu urodzenia (jeśli zaświadczenie będzie z Twojego USC to TŻ musi mieć odpis aktu urodzenia z USC gdzie był chrzczony, jeśli zaświadczenie z USC TŻ-a to twój odpis aktu urodzenia musisz mieć). Odpis skrócony aktu urodzenia - 22 zł Zaświadczenie o braku przeciwwskazań - 84 zł.
|
|
|
#3472 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3473 | |
|
MarineLadies
|
Cytat:
uspokoiłaś mnie.. ![]() Już myślałam,że sami musimy jakąś śmieszną deklarację pisać ... uff. Ulżyło mi Szukam jakiś ładny welonik, lub chustę na okrycie ramion.... wiecie skąd można tanio i ładnie kupić.? |
|
|
|
|
#3474 |
|
Rozeznanie
|
beaciunia tak jak dziewczyny pisały ja też skłaniam się do brudnego różu na dekoracje stołów
![]() i też mi się podoba ten Twój pomysł z kokardkami na butelki i chyba się na niego skuszę, bo mam przecież na zbyciu kokardki, które przysłali mi do zmiany na zaproszeniach, a których to jednak nie wykorzystałam i całkiem fajnie to może wyglądać tym bardziej, że wybraliśmy seledynową dekorację sali z akcentami pomarańczowymi i fajnie to wszystko może nam się zgrać
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli bierzesz ślub w swojej miejscowości to chyba nie potrzebujesz nic, jeśli któroś z was podlega pod inne miasto, to musi mieć odpis/skrócony akt urodzenia. Tak mi się wydaje.
|
|
|
#3476 | |
|
MarineLadies
|
Cytat:
Heh xD
|
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ustalam zabawy weselne. Jakie macie pomysły?
1. Taniec z Gwiazdami dla facetów tańce:
Wersja dla kobiet z przynoszeniem fantów 3. Jakaś zabawa dla nas ale ni wiem jaka. Pomysły?? 4. Zabawa wspólna, chyba opowieść 5. Zabawa współna? jakieś pomysły?
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli zaświadczenie też w tym innym mieście, to potrzebne będą obydwa odpisy skrócone aktu urodzenia.
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
to chyba każde z was musi wziąć skrócony akt urodzenie od siebie i złożyć tak gdzie bierzecie ślub
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

Ogólnie to cieszę się, bo za wszystko dałam tylko 30zł 

A ja w sumie chciałam, żeby o mnie "poczytali" w kościele ... No ale cóż...
, ale mimo wszystko po cichu wierzę, że wszystkie soboty będą jednak piękne i słoneczne
.

Moja próbna też nie była wykończona na glanc, zapłaciłam 60 albo 80zł i w ogóle fryzjerka się nagadała, że mam krótkie włosy i niewiele można zrobić (mam włosy do ramion). Chyba chciała się usprawiedliwić, że po prostu niewiele umie z tymi włosami zrobić. Co prawda zapisałam się do niej na uczesanie, ale bardziej na wszelki wypadek
02. 10. 2010, godz. 16.00

Przecież u nas stoły są zastawione przystawkami i często nie ma miejsca na duże ilości ozdób