|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- vette jak najbardziej smialo mozesz klasc dzidzie na brzuszku mi malego w szpitalu jeszcze kladli jak pempuszek nie byl zagojony i kikut nie odpadl
![]() |
#2702 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
witam mamusie
![]() u nas leci.......dzis Nadin 2 tyg. konczy ahhh leci czas........mama moja pojechala wczoraj, maz w pracy my calkiem same siedzimy i jest tak jak zawsze spanko, cycus, kupka, aktywnosc........glowe zadziera mala do gory, ze szok ![]() hd--wspolczuje kochana--dasz rade.....mocno trzymamy kciuki!! ja mala chcialam zajerestrowac do ortopedy we wtorek dzwonilam i mi babka powiedziala, ze nie ma miejsc na wrzesien dopiero na pazdziernik i dzwonic na poczatku wrzesnia.....wzielo mnie cos dzis--znowu tak dzwonie i mnie babka na 3. wrzesnia rejestruje mowiac ze lista sie na wrzesien skonczyla, ale tylko dla starszych dzieci.......i badz tu madry--ah... pszczolko--z ta polozna suuuuuuuuuper--dziekujemy za rady.... jaszczka--no no ggume zlapac w wozku--ja mam tez pompowane kola eh az sie boje ![]() itakasiu--fluidy przesylam sraczkowe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- aaa u nas wogole co do pekuszka---w 6 dniu odpadl hehe...... |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
|
xawa masakra z tym nacieciem a co do ortopedy u nas tez terminy dopiero na pazdziernik byly wiec umowilam malego prywatnie koszt wizyty uwaga jedyne 150zl
![]()
#2704 |
Rozeznanie
|
Nadin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- mamusie---czy wasze dzieci tez tak glosno robia kupke hehe.......moja szalona jest--napreza sie i nagle slychac jak leci w pampera torpeda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |
Zakorzenienie
|
ale piekna niunia i jak slodko ubrana do tego te slodkie skarpetusie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
oczywiscie nie zaluje swojemu dziecku ale to drazniace ortopeda prywatnie kardiolog prywatnie a na co moje skladki ida? moj jak juz mu sie uda zrobic to tez to wyraznie slychac taki pierd z plumknieciem idzie
http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgfekq97lk.png Edytowane przez anoxa Czas edycji: 2010-08-26 o 13:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Rozeznanie
|
dokladnie--nie ma co zalowac ja cala ciaze chodzialm no do pana co za dzien dobry bierze 100 ale wiem, ze to na przyszlosc procentuje i juz........a wlasnie nasze skladki to ida hmm...no wlasnie nie wiem gdzie--bo nawet w czwartek ide do okulisty--prywatnie........aj!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2708 | |
Zakorzenienie
|
odnosnie zasrajtanych tematow to moje malenstwo wlasnie sie meczy z kupka nie moze zrobic i co chwilke sie budzi
![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
w parlamencie droga kawe pija ![]()
![]() |
#2709 |
Rozeznanie
|
hehe...no tak......
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A tymczsem wybieramy sie na spacer. ![]() EDIT: piekna nadinka ![]() Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-08-26 o 13:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Rozeznanie
|
vette--wyzej dalam 2 fotki--pokaz swoja mala tez...........nie widzialm jej..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
Halo
![]() Za nami kolejna ładna noc- Iga zasnęła po 19-tej, spała do 1, obudziła się na karmienie i spała do 6. Potem znowu dostała papu i spałysmy razem do 9.30 ![]() Miałam pozaznaczane wszystkie cytaty, ale Igusia zaczęła płakać, w międzyczasie moja mama wyłączyła komputer i doopa ![]() itakasia, jaszczka nie jesteście same w tym twardym problemie ![]() ![]() ![]() papeteria całkiem możliwe, że dlatego tak długo krwawimy... Bo w sumie rozwarcie już jakies tam było i jednak te 15 godzin skurczy może zrobiły swoje. W każdym razie dzięki, pocieszyłaś mnie, bo myslałam, że jestem sama ![]() niezawsze współczuję Twojej malutkiej problemów z kupką ![]() pszczółka nie dość, że tp miałyśmy ten sam, rodziłyśmy w tym samym dniu, porody miałyśmy podobne to jeszcze u mnie tez wczoraj była położna ![]() ![]() ![]() ![]() vette ja kładłam Igusię na brzuszku jeszcze z kikutkiem. W szpitalu też ją położna kładła więc to chyba nic strasznego. hd tragedia z tym dzwonieniem ![]() ![]() xawmeli Iga też bardzo głosno robi kupę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Aha no i Igusia dziś konczy 2 tygodnie ![]() jak ten czas leci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zadomowienie
|
Xaw - Nadinka śliczna!
![]() ![]() ![]() następną to już naprawdę chcę dziewczynkę, definitywnie i bez odwołania ![]() A propos głośnych kup i pierdków to mojego pierdzioszka czasem z pokoju w kuchni słychać ![]() ![]() ![]() ![]() Nakarmiłam małego i położyłam go na brzuszek, od razu po odbiciu... nawet nie protestował a teraz śpi jak zabity ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2714 |
Wtajemniczenie
|
karolciu, mam pytanko do Ciebie: gdzie Twoja Nastka ma zawiazki zebow? na gorze czy na dole?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
pozycja na brzuszku jest zbawienna ja od poczatku mala klade..... aaa licze, ze na spacerku spotkamy sie zima jak juz wprowadzona bedziesz do nowego domku ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- a wogole to ja jestem w szoku bo mam pol szafy zamalych ciuszkow dla Nadin---urodzila sie 58 cm, a teraz juz jest o wiele dluzsza heheh.....modelka moja--musze ja zmierzyc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a pyt: dlaczego w nocy nie mozna klasc na brzuszku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() MEDAL DLA PSZCZÓŁKI I JEJ POŁOŻNEJ!!!!!! ![]() ![]() ![]() co do nocy to wydaje mi się, że w razie jakby dzidzia się twarzą w dół położyła.. w dzień to wiadomo, ma się dziecko na widoku, a w nocy jak się śpi to nie daj boże jakieś nieszczęście mogłoby się przytrafić...
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Rozeznanie
|
ja mialam na poczatku lekkiego dola bo mnie tak pociachali, ze nie moglam siadac i robic wszystkiego przy malej,ale z dni na dzien jest coooraz lepiej--juz prawie w normie ........
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziecko wyssa wszystko co jemu potrzebne choćby to miało zrujnować organizm matki. Aaa i jeszcze z jedną radą.. karmienie 50minut?! W życiu. Na szkole rodzenia mówili że 15minut i koniec. 15 minut aktywnego ssania, bez przysypiania... a żeby dziecko nie przysypiało to żadne podnoszenie i wywijanie dzieckiem co chwila tylko wystarczyło posmyrać palcem po policzku albo po brodzie i dziecko znowu ssało. Jak karmiłam cycem to u nas skutkowało. Możesz spróbować ze smyraniem bo moim zdaniem to łatwiejsze niż ciągłe machanie dzieckiem w te i we wte. A nigdy jakoś nie liczyłam czasu ssania przy karmieniu cycem więc tu się spierać nie będę ![]() Cytat:
Ja podawałam SabSimplex (stężenie simeticonu jest niemal identyczne co w boboticu) i wg ulotki z SS ma być 15kapek do każdego jedzenia - wszystko było super, więc jak ma działać Bobotic podawany wg jego ulotki skoro na dobę dawka simeticonu będzie o wiele wiele mniejsza - moja mama mnie nie słuchała i przez weekend podawała małemu bobotic wg ulotki czyli 8 kropel cztery razy na dobę - w efekcie odebrałam dziecko całe zagazowane i nerwowe. Podaję Bobotic tak jak mówię 15kropel do wszystkich posiłków i jest super, pierdy idą i nie są bolesne dla małego. Teraz mąż zamówił u znajomego SabSimplex bo się wystraszyliśmy, że bobotic nie działa (po tym weekendzie małego u mamy) ale nie zamierzam go więcej zamawiać bo Bobotic mam dostępny w polsce i tańszy. A co do Bebilonu Comfort - nie zdziw się jak zacznie robić zielone kupy i takie papkowate - konsystencji ciasta na naleśniki ![]() Mówiłam dziś pediatrze o tych kupach i są zupełnie w porządku. Mały waży już 4950! 6 tygodni skończonych ![]() Kiedyś pisałyście o obwodach głowy i klatki piersiowej.. dziś miał mierzone i ma 38cm w głowie i klacie.. babki od szczepień się pytały które to ma być szczepienie bo nie poznały, że on na pierwsze dopiero.. bo niby taki wielki jest. Dla mnie jest maluśki ![]() Szczepienie zaliczone! Matko! Jak on płakał.. a ja z nim.. głupie piguły się ze mnie śmiały :[ Dobrze, że poszłam z mamą bo sama bym tam nie dała rady. Na kolejne już chyba wcale nie idę tylko wyślę matkę ![]() Cytat:
A ja polecam SabSimplex - powinien u ciebie być dostępny.. nie wiem jakie tam macie kropelki na brzuszek.. Ja podawałam wcześniej krople na bazie dimeticonu ale nie działały - teraz podaję simeticon i jest super. Poszukaj może w składzie leków jakichś kropel z simeticonem (to dimeticon aktywowany czymśtam czymśtam), moim zdaniem jest skuteczniejszy niż sam dimeticon. Ja za radą mojej położnej odczekiwałam godzinę po jedzeniu z tym kładzeniem bo bałam się że mały będzie ulewał jak zaraz po obżarstwie go bachnę na brzuch ale teraz kładę odrazu po jedzonku i jest super.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chodze z mala jedynie do takich sklepow typu biedronka wiekszy nie ma. I nie chowam jej na maxa w sterylnosci bo pozniej tylko problemy. pszczolka - z tym bekaniem w czasie jedzenia tez tak robie ![]() ![]() jaszczka - co za przezycia ![]() ![]() anoxa - ja tez nie wiem gdzie te skladki, wszytko platne, do okulity ide miedzy 3 - 4 m-ce...szczepionki platne, wszystko platne. niezawsze - moja jak przechodzila miala problem z 2 dni a teraz z 5 kupek robi ![]() xawmeli - sliczna ![]() ![]() ![]() my po spacerku, gotujemy zupke, ogladamy film i czytamy wizaz i kawe pijemy ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nigdy nie mialam z tym problemow a teraz szkoda gadac ![]() mysle ze to zmiana diety tak dziala ![]() na mnie i moj 'problem' dzialaja dwie rzeczy: gorzka kawa (wiem ze raczej nie powinnam ale to juz desperacja ![]() ![]() sliczonosci ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2725 | ||||
Rozeznanie
|
witajcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Moja niby 49 cm a po 1,5 miesiąca rozmiar 62 jest akurat. muszę ją zmierzyć normalnie po wypukłościach a nie przykładanie jakies do miarki wymyślili. Nie wiadomo jakie rzeczy kupować , mogli by najpierw uprzedzić przedsiębiorstwa produkujące odzież dziecięcą że zmieniają sposób mierzenia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Po porodzie jakoś tak kocha się ale to takie mechaniczne odruchy, a jak już się wszystko poukłada ![]() ![]()
![]() |
#2726 |
Zadomowienie
|
ło matko ile Wy piszecie
![]() mały właśnie śpi a my zaraz idziemy na spacerek ![]() ps. świętujemy odpadnięcie kikuta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do uczuc ,to opisalas dokladnie to, co czuje teraz i czulam po porodzie |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 |
Rozeznanie
|
Witajcie!!!
Powiedzcie mi mamusie karmiace - czy pijecie kawe. mam taka ochote na mala czarna, ale boje sie jak mala zareaguje. Moja Dagusia prawie caly dzien spi. Mamuska w tym czasie Was podczytuje, ale na odpisanie brakuje czasu, bo trzeba cos na obiadek zrobic no i posprzatac. Moja mala zrobila dzis juz dwie kupki, wprowadzenie maslanki i kefirow pomoglo.
#2729 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
aby wytwarzać pokarm organizm matki potrzebuje dodatkowych 500 kalorii , jeżeli się chce pozbyc tłuszczyku nagromadzonego podczas ciąży wystarczy nie dostarczac organizmowi tych 500 kalorii dodatkowych, organizm sam zacznie czerpać z "zapasów" nagromadzonych podczas ciąży. To takzwany tłuszcz brunatny ten sam który gromadzi się u dzidzi w brzuszku jeszcze. ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
![]() Sara do miesiąca robiła mi kupki po kazdym karmieniu ![]() ![]() A Dagusia przesłodka ![]() ![]()
![]() |
#2730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam, że coś ze mną nie tak, ale widzę, że nie jestem sama... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.