|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- vette jak najbardziej smialo mozesz klasc dzidzie na brzuszku mi malego w szpitalu jeszcze kladli jak pempuszek nie byl zagojony i kikut nie odpadl
|
|
#2702 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
witam mamusie
![]() u nas leci.......dzis Nadin 2 tyg. konczy ahhh leci czas........mama moja pojechala wczoraj, maz w pracy my calkiem same siedzimy i jest tak jak zawsze spanko, cycus, kupka, aktywnosc........glowe zadziera mala do gory, ze szok grzeczna jest.....a co do mnie--polozna byla u mnie 2gi raz w poniedzialek-okazalo sie, ze to znajoma mojej mamy--bo jak ostatnio byla to moja mama w miasto wyjechala i sie nie widzialy, a tak to sie znaja i bylo ok....aaa i w krocze mi zajrzala bo ja nie siadam jeszcze na relaxie tak i co sie okazalo--mam poprzecinane miesnie--masakra jakas dlatego mnie tak boli i wogole........ah! rzeznia jakas.....hd--wspolczuje kochana--dasz rade.....mocno trzymamy kciuki!! ja mala chcialam zajerestrowac do ortopedy we wtorek dzwonilam i mi babka powiedziala, ze nie ma miejsc na wrzesien dopiero na pazdziernik i dzwonic na poczatku wrzesnia.....wzielo mnie cos dzis--znowu tak dzwonie i mnie babka na 3. wrzesnia rejestruje mowiac ze lista sie na wrzesien skonczyla, ale tylko dla starszych dzieci.......i badz tu madry--ah... pszczolko--z ta polozna suuuuuuuuuper--dziekujemy za rady.... jaszczka--no no ggume zlapac w wozku--ja mam tez pompowane kola eh az sie boje itakasiu--fluidy przesylam sraczkowe ......po porodzie czopki glicerynowe stosowalam i pomogly--moze pomoga Tobie i tez....---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- aaa u nas wogole co do pekuszka---w 6 dniu odpadl hehe...... |
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
xawa masakra z tym nacieciem a co do ortopedy u nas tez terminy dopiero na pazdziernik byly wiec umowilam malego prywatnie koszt wizyty uwaga jedyne 150zl
|
#2704 |
|
Rozeznanie
|
Nadin
i jej minki..
|
|
|
|
#2705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- mamusie---czy wasze dzieci tez tak glosno robia kupke hehe.......moja szalona jest--napreza sie i nagle slychac jak leci w pampera torpeda
|
|
|
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
ale piekna niunia i jak slodko ubrana do tego te slodkie skarpetusie
![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
oczywiscie nie zaluje swojemu dziecku ale to drazniace ortopeda prywatnie kardiolog prywatnie a na co moje skladki ida? moj jak juz mu sie uda zrobic to tez to wyraznie slychac taki pierd z plumknieciem idzie
http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgfekq97lk.png Edytowane przez anoxa Czas edycji: 2010-08-26 o 13:27 |
|
|
|
|
#2707 |
|
Rozeznanie
|
dokladnie--nie ma co zalowac ja cala ciaze chodzialm no do pana co za dzien dobry bierze 100 ale wiem, ze to na przyszlosc procentuje i juz........a wlasnie nasze skladki to ida hmm...no wlasnie nie wiem gdzie--bo nawet w czwartek ide do okulisty--prywatnie........aj!
|
|
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
odnosnie zasrajtanych tematow to moje malenstwo wlasnie sie meczy z kupka nie moze zrobic i co chwilke sie budzi
![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
w parlamencie droga kawe pija
|
|
#2709 |
|
Rozeznanie
|
hehe...no tak......
|
|
|
|
#2710 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pokaz nowe fotki NadinkaCytat:
A tymczsem wybieramy sie na spacer. ![]() EDIT: piekna nadinka
Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-08-26 o 13:58 |
||
|
|
|
#2711 |
|
Rozeznanie
|
vette--wyzej dalam 2 fotki--pokaz swoja mala tez...........nie widzialm jej..
|
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Halo
![]() Za nami kolejna ładna noc- Iga zasnęła po 19-tej, spała do 1, obudziła się na karmienie i spała do 6. Potem znowu dostała papu i spałysmy razem do 9.30 ![]() Miałam pozaznaczane wszystkie cytaty, ale Igusia zaczęła płakać, w międzyczasie moja mama wyłączyła komputer i doopa Nie chce mi się już zaznaczać.itakasia, jaszczka nie jesteście same w tym twardym problemie ja od wyjścia ze szpitala załatwiłam się 2 razy To i tak sukces ![]() papeteria całkiem możliwe, że dlatego tak długo krwawimy... Bo w sumie rozwarcie już jakies tam było i jednak te 15 godzin skurczy może zrobiły swoje. W każdym razie dzięki, pocieszyłaś mnie, bo myslałam, że jestem sama ![]() niezawsze współczuję Twojej malutkiej problemów z kupką Mam nadzieję, że będzie dobrze...pszczółka nie dość, że tp miałyśmy ten sam, rodziłyśmy w tym samym dniu, porody miałyśmy podobne to jeszcze u mnie tez wczoraj była położna Tylko, że ja nie zauwazyłam, że ona jakoś strasznie dużo je. Może mleczko treściwe Stwierdziła, że wszystko dobrze, zostawiła nr telefonu i powiedziała, że jakbym miała jakiś problem to mam dzwonić także pewnie więcej jej nie ujrzę. I jakoś mnie to nie martwi. Fajnie, że trafiła Ci się taka położna, rady cenne, kilka zastosuję u siebie, a na pewno kupię Małej linomag, bo ma bardzo suchą buźkę i nic nie pomaga...vette ja kładłam Igusię na brzuszku jeszcze z kikutkiem. W szpitalu też ją położna kładła więc to chyba nic strasznego. hd tragedia z tym dzwonieniem Życzę Ci, żebyś wszystko załatwiła xawmeli Iga też bardzo głosno robi kupę Potrafię już odróżnić czy to pierdki czy kupa ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Aha no i Igusia dziś konczy 2 tygodnie jak ten czas leci
|
|
|
|
#2713 |
|
Zadomowienie
|
Xaw - Nadinka śliczna!
następną to już naprawdę chcę dziewczynkę, definitywnie i bez odwołania ![]() A propos głośnych kup i pierdków to mojego pierdzioszka czasem z pokoju w kuchni słychać no ale to chyba normalne zresztą tatuś jest dumny z syna za takie "dorosłe" odgłosy zawsze zaciesza jak usłyszy ![]() Nakarmiłam małego i położyłam go na brzuszek, od razu po odbiciu... nawet nie protestował a teraz śpi jak zabity puścił parę bąków i na razie nie ma żadnego prężenia się i marudzenia
|
#2714 |
|
Wtajemniczenie
|
karolciu, mam pytanko do Ciebie: gdzie Twoja Nastka ma zawiazki zebow? na gorze czy na dole?
|
|
|
|
#2715 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pozycja na brzuszku jest zbawienna ja od poczatku mala klade..... aaa licze, ze na spacerku spotkamy sie zima jak juz wprowadzona bedziesz do nowego domku ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- a wogole to ja jestem w szoku bo mam pol szafy zamalych ciuszkow dla Nadin---urodzila sie 58 cm, a teraz juz jest o wiele dluzsza heheh.....modelka moja--musze ja zmierzyc
|
|
|
|
|
#2716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)) pszczolko, my Cie chyba ozłocimy, albo Twoja polozna ) a pyt: dlaczego w nocy nie mozna klasc na brzuszku? |
|
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
MEDAL DLA PSZCZÓŁKI I JEJ POŁOŻNEJ!!!!!! ![]() co do nocy to wydaje mi się, że w razie jakby dzidzia się twarzą w dół położyła.. w dzień to wiadomo, ma się dziecko na widoku, a w nocy jak się śpi to nie daj boże jakieś nieszczęście mogłoby się przytrafić...
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiecie co? zakochalam sie w moim dziecku! z kazdym dniem coraz bardziej ja kocham! nie bylo tak ze zakochalam sie w niej od razu... na poczatku byla dla mnie strasznie obca
|
|
|
|
|
#2721 |
|
Rozeznanie
|
ja mialam na poczatku lekkiego dola bo mnie tak pociachali, ze nie moglam siadac i robic wszystkiego przy malej,ale z dni na dzien jest coooraz lepiej--juz prawie w normie ........
|
|
|
|
#2722 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziecko wyssa wszystko co jemu potrzebne choćby to miało zrujnować organizm matki. Aaa i jeszcze z jedną radą.. karmienie 50minut?! W życiu. Na szkole rodzenia mówili że 15minut i koniec. 15 minut aktywnego ssania, bez przysypiania... a żeby dziecko nie przysypiało to żadne podnoszenie i wywijanie dzieckiem co chwila tylko wystarczyło posmyrać palcem po policzku albo po brodzie i dziecko znowu ssało. Jak karmiłam cycem to u nas skutkowało. Możesz spróbować ze smyraniem bo moim zdaniem to łatwiejsze niż ciągłe machanie dzieckiem w te i we wte. A nigdy jakoś nie liczyłam czasu ssania przy karmieniu cycem więc tu się spierać nie będę ![]() Cytat:
Ja podawałam SabSimplex (stężenie simeticonu jest niemal identyczne co w boboticu) i wg ulotki z SS ma być 15kapek do każdego jedzenia - wszystko było super, więc jak ma działać Bobotic podawany wg jego ulotki skoro na dobę dawka simeticonu będzie o wiele wiele mniejsza - moja mama mnie nie słuchała i przez weekend podawała małemu bobotic wg ulotki czyli 8 kropel cztery razy na dobę - w efekcie odebrałam dziecko całe zagazowane i nerwowe. Podaję Bobotic tak jak mówię 15kropel do wszystkich posiłków i jest super, pierdy idą i nie są bolesne dla małego. Teraz mąż zamówił u znajomego SabSimplex bo się wystraszyliśmy, że bobotic nie działa (po tym weekendzie małego u mamy) ale nie zamierzam go więcej zamawiać bo Bobotic mam dostępny w polsce i tańszy. A co do Bebilonu Comfort - nie zdziw się jak zacznie robić zielone kupy i takie papkowate - konsystencji ciasta na naleśniki ![]() Mówiłam dziś pediatrze o tych kupach i są zupełnie w porządku. Mały waży już 4950! 6 tygodni skończonych Urodził się 3290.Kiedyś pisałyście o obwodach głowy i klatki piersiowej.. dziś miał mierzone i ma 38cm w głowie i klacie.. babki od szczepień się pytały które to ma być szczepienie bo nie poznały, że on na pierwsze dopiero.. bo niby taki wielki jest. Dla mnie jest maluśki ![]() Szczepienie zaliczone! Matko! Jak on płakał.. a ja z nim.. głupie piguły się ze mnie śmiały :[ Dobrze, że poszłam z mamą bo sama bym tam nie dała rady. Na kolejne już chyba wcale nie idę tylko wyślę matkę ![]() Cytat:
A ja polecam SabSimplex - powinien u ciebie być dostępny.. nie wiem jakie tam macie kropelki na brzuszek.. Ja podawałam wcześniej krople na bazie dimeticonu ale nie działały - teraz podaję simeticon i jest super. Poszukaj może w składzie leków jakichś kropel z simeticonem (to dimeticon aktywowany czymśtam czymśtam), moim zdaniem jest skuteczniejszy niż sam dimeticon. Ja za radą mojej położnej odczekiwałam godzinę po jedzeniu z tym kładzeniem bo bałam się że mały będzie ulewał jak zaraz po obżarstwie go bachnę na brzuch ale teraz kładę odrazu po jedzonku i jest super.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||||
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chodze z mala jedynie do takich sklepow typu biedronka wiekszy nie ma. I nie chowam jej na maxa w sterylnosci bo pozniej tylko problemy. pszczolka - z tym bekaniem w czasie jedzenia tez tak robie polozna super![]() jaszczka - co za przezycia wozek ochrzczony ![]() anoxa - ja tez nie wiem gdzie te skladki, wszytko platne, do okulity ide miedzy 3 - 4 m-ce...szczepionki platne, wszystko platne. niezawsze - moja jak przechodzila miala problem z 2 dni a teraz z 5 kupek robi moze jakies kropelki, herbatka??xawmeli - sliczna moja tez sie prezy przy kupce![]() my po spacerku, gotujemy zupke, ogladamy film i czytamy wizaz i kawe pijemy
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2724 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nigdy nie mialam z tym problemow a teraz szkoda gadac ![]() mysle ze to zmiana diety tak dziala na mnie i moj 'problem' dzialaja dwie rzeczy: gorzka kawa (wiem ze raczej nie powinnam ale to juz desperacja ) i wczoraj zadzialala Activia ![]() sliczonosci ![]() Cytat:
|
|
#2725 | ||||
|
Rozeznanie
|
witajcie
dopiero teraz mogę na chwilę usiąść przy kawce Dzis spaghetti zrobiłam hmm pierwszy raz od porodu mam nadzieje że nic jej nie będzie bo lubie sobie pojeść porcję słuszną a robię "bardzo dobrze" przyprawione ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tez się zapierałam róży heh ale co ja poradzę że ślicznie w nich wygląda jak księżniczka taka i czerwony też jej pasuje![]() Moja niby 49 cm a po 1,5 miesiąca rozmiar 62 jest akurat. muszę ją zmierzyć normalnie po wypukłościach a nie przykładanie jakies do miarki wymyślili. Nie wiadomo jakie rzeczy kupować , mogli by najpierw uprzedzić przedsiębiorstwa produkujące odzież dziecięcą że zmieniają sposób mierzenia Cytat:
Cytat:
wiem o czym mówisz Pamietam i z Sebastiankiem tez tak miałam. Dopiero teraz jakos tak człowiek ochłonie po porodzie i zaczyna docierać że to maleństwo jest kochane najukochańszy cud taki Po porodzie jakoś tak kocha się ale to takie mechaniczne odruchy, a jak już się wszystko poukłada to dopiero docierają uczucia
|
|
#2726 |
|
Zadomowienie
|
ło matko ile Wy piszecie
![]() mały właśnie śpi a my zaraz idziemy na spacerek ![]() ps. świętujemy odpadnięcie kikuta |
|
|
|
#2727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do uczuc ,to opisalas dokladnie to, co czuje teraz i czulam po porodzie |
|
|
|
|
#2728 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!!!
Powiedzcie mi mamusie karmiace - czy pijecie kawe. mam taka ochote na mala czarna, ale boje sie jak mala zareaguje. Moja Dagusia prawie caly dzien spi. Mamuska w tym czasie Was podczytuje, ale na odpisanie brakuje czasu, bo trzeba cos na obiadek zrobic no i posprzatac. Moja mala zrobila dzis juz dwie kupki, wprowadzenie maslanki i kefirow pomoglo.
|
#2729 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aby wytwarzać pokarm organizm matki potrzebuje dodatkowych 500 kalorii , jeżeli się chce pozbyc tłuszczyku nagromadzonego podczas ciąży wystarczy nie dostarczac organizmowi tych 500 kalorii dodatkowych, organizm sam zacznie czerpać z "zapasów" nagromadzonych podczas ciąży. To takzwany tłuszcz brunatny ten sam który gromadzi się u dzidzi w brzuszku jeszcze. ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
Sara do miesiąca robiła mi kupki po kazdym karmieniu teraz robi 1-2 razy dziennie![]() A Dagusia przesłodka
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam wrażenie, że wszystko co robię przy Niej jest takie mechaniczne, pozbawione uczuć. I to, że nie lubię karmić piersią... mam przez to wyrzuty sumienia, że za mało kocham swoje dziecko i często wieczorami płaczę... Nie miałam odwagi Wam o tym napisać, żebyście nie pomyślały, że jestem nienormalna...Myślałam, że coś ze mną nie tak, ale widzę, że nie jestem sama... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

, dlatego do centrum handlowego nie chodze z Zosia

Tylko, że ja nie zauwazyłam, że ona jakoś strasznie dużo je. Może mleczko treściwe
Życzę Ci, żebyś wszystko załatwiła 
nie wiem co mam robic. Wczoraj zjadlam tylko kanapke, zupe ogorkowa i jablko juz bez ciastek sie obylo ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
) i wczoraj zadzialala Activia