|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14
umówilam sie wlasnie z ex-teściową na kawke....
ciekawe jak mi sie skonczy moj protoczwartek
|
#4322 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4323 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja byłam na SB i się pilnowałam jak nigdy na zadnej diecie i przez pierwszą faze dwutygodniową schudłam 1 kg!!!! owszem jedzenie tez tam jest pyszne ale mnie dukan bardziej podpasował po pierwsze bo chudnę a po drugie jakoś to jedzenie lepiej mi podchodzi i łatwiej mi sie przygotowuje posiłki
|
||
|
|
|
#4324 |
|
Zadomowienie
|
|
#4325 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A wiesz coś chyba w tym jest Może nie schudłam dużo ale też jakoś tak radośniej na wszystko patrzę. Podczas uderzeniówki najbardziej to odczułam (bo teraz trochę nagrzeszyłam i co nie co wróciło). Jestem mniej nerwowa (zwłaszcza w stosunku do dzieci i męża). Wcześniej byle co mnie drażniło bo nie mogłam patrzeć na siebie (na razie nadal nie mogę ale wiem żem na diecie więc inaczej już do tego podchodzę ). No i to moje rozdrażnienie powodowało że czułam się taka ociężała, nieatrakcyjna (cholibka przymiotniki razem czy osobno? )
Może tym razem się uda 28-07-2011 - start 83kg 12-08-2011 - start z Herbalife 81kg 12-09-2011 - 73,3 kg ![]() 22-09-2011 - 73,7 kg (to był ciężki miesiąc )02-10-2011 - 72,2 kg 08-10-2011 - 71,9 kg cel - 55-57 kg |
|
|
|
|
#4326 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
NIE WOLNO NORMALNEGO CUKRU NIE NIE NIE no a słodzika samego się nie je ![]() Cytat:
A ja dziś przyjrzałam się na swoje udźce i widzę, że z tyłu powoli robi się taki ukośny widoczny mięsień spod tłuszczu wyziera W końcu!
|
|
#4327 |
|
Konto usunięte
|
hmm kupiłam dzisiaj wage elektroniczna i musiałam wyprobowac
no ale jutro na czczo zobacze ile pokaze, ale watpie ze mniej bo dzis zaczełam PW.
|
|
|
|
#4328 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
schudlam do 65kg a pozniej mialam zastoj myslalam ze oszaleje zreszta bardzo podobnie jak teraz, dieta legla w gruzach a mirka razem z nia Dlatego wiem ze tym razem musze wytrwac do konca
|
|
|
|
|
#4329 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja w te wakacje sporo wyjezdzalam na weekendy to tez bez problemu Dukalam, tylko wczesniej trzeba bylo sie troche bardziej przygotowac...ale to w koncu nie problem ![]() A tak pozatym to zakupilam dzisiaj Lidlowy soczek malinowy, wiec dzisiaj bedzie znowu galaretka |
|
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Przyszłam sie pochwalic moim wczorajszym wypiekiem . Wyszedl tak pyszny, że wczoraj o 23 zjadłam 2 boskie kanapki z gorącym, chrupiącym chlebkiem.Pierwszy raz od 3 miesięcy dukania wyszedł mi taki dobry Można kroić cieniutkie kromki i sie nie kruszy. Jestem szczęśliwa |
|
|
|
#4331 |
|
Zadomowienie
|
i o to chodzi żebyśmy się czuły piękniej, były bardziej pewne siebie i wzbudzały zazdrość innych
to strasznie podnosi na duchu ![]() lecę po zakupy a potem siadam do roboty. miłego, w sumie już popołudnia!
|
#4332 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() wobec tego ja poprosze o przepis, bo od jakiegos czasu szukam najodpowiedniejszego dla siebie chleba i testuje przepisy, zeby wybrac ten dla mnie najlepszy w smaku
|
|
|
|
|
#4333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooooo mój booooossszzzz !!!!! Widziałyście to????? www.piczon.pl o nieeeeeeee boje się mieć córkę hahahahaha Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2010-08-26 o 14:49 |
|
|
|
|
#4334 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() a tamto to tragedia, ciekawe gdzie sa rodzicie i czy zdaja sobie w ogole z tego sprawe od zawsze twierdzilam ze wole miec syna |
|
|
|
|
#4335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Własnie jestem po pulpecikach, mniam i zapijam herbatką czerwoną, mam ochotę na coś dobrego ... hmm jakiś budyń może dziś ?
|
|
#4336 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja chyba wolałabym jednak córeczkę.
![]() Wlasnie wrocilam od fryzjera, czuje sie bosko, na wadze 70kg, @ przyjdzie lada dzien, wiec licze, ze zobacze w koncu upragniona 6teczke z przodu . Wracam do miasta, gdzie studiuje, mam nadzieje, ze nie dam sie skusic na piwko przywitalne albo inne dziwne uczty i bede przykladnie dukac. Prosze o baty na zapas ![]() Gratki spadkow i cierpliwosci tym z zastojami! ![]() I dziewczyny, jesli jakiekolwiek problemy zdrowotne (jak czarownica na przyklad) macie, pamietajcie, ze zdrowie ma sie jedno i dbajcie o nie!!! Na diete przyjdzie czas. Czarownica - trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie
|
|
#4337 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To mleka do kawy nie wolno?
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Poprzeglądałam wczoraj rózne przepisy i jak zwykle zrobiłam inaczej
![]() 5 jajek zmiksowałam z kostką twarogu ( bo tylko twaróg miałam )20 łyżek otrębów (większośc zmieliłam, bo z mielonych wszystko lepiej wyrasta) + 2 łyzki skrobi + 1,5 łyżeczki proszku + sól + czosnek + czosnek niedzwiedzi dodałam do jajek z twarogiem. Było bardzo gęste to dolałam jeszcze 0,5 szklanki mleka. No i tyle Wyszedł chrupiacy chlebek, konsystencja identyczna jak w normalnym razowcu . Kromki da sie kroić nawet o,5 cm ![]() Mama nie bedaca na dukanie juz mi połowe zjadła
|
|
|
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
a skąd bierzecie mielone mięso?? mąż wraca do domu na weekend i muszę coś skombinować dla naszej dwójki, myślałam nad kotletami z jajcem w środku.
Mięso kupujecie gotowe, czy mielicie poszczególne części mięsa w maszynce???
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4343 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Dukające
Chciałabym się do was przyłączyć (wogólę ile was tu jest Trzymam za wszystkie kciuki no i oczywiście za siebie tezObecnie: 168 cm, waga 68 kg cel do osiągnięcia: 58 - 60 kg |
|
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miele, albo kupuje paczkowane z indykpola
|
|
|
|
#4345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jesteś super kochana. Ja nie wiem co zrobiłabym bez kanapek, a kurcze ten z mikrofali robiłam ze 4 razy zmieniając przepis i nic, i kurcza nie wychodzi, nie wyrasta nic a nic teraz robię placki dukanowe i jest okej |
|
|
|
|
#4346 |
|
Przyczajenie
|
ja też czuje na tej diecie wielki przypływ energii - i nawet mnie jedzonko rodziców nie kusi (ale jutro wracam do grodu Przemysława, gdzie koziołki bodą się)
Z ciężkich chwil - dziś spotkanie z koleżankami z LO na "rujnowanie zdrowia". Plan na utrzymanie diety - biorę samochód trzymajcie się ładnie i spadkowo
|
#4347 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() i u mnie tez zastoj wcale nie wynika z naduzywania skrobi czy kakaa, bo ich w ogole nie uzywam natomiast pije melko, dolewam troszeczke zawsze do kawy i rano jem z mlekiem otreby wiec moze to jest wlasnie wina mleka? |
|
|
|
|
#4348 |
|
Zadomowienie
|
Witam Dukanki
![]() Wreszcie dobrnęłam do otwartego wątku o diecie Dukana ![]() Jestem na tej diecie 5 dni i waga jakoś w dół nie rusza Najpierw spadnie 300dkg, dwa dni później wraca i tak w kółko.Nie wiem co robię źle ale mam nadzieję że to chwilowy kryzys.
|
|
#4349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też kiedyś robiłam ten z mikrofali, ale nie bardzo mi smakował, placki dukanowe to juz w ogole dla mnie bleee. A ten chlebuś smakuje prawie jak normalny I w końcu bedę mogla brac normalne kanapki na uczelnie ![]() Cytat:
![]() Wklej jakis przykładowy jadlospis, może coś zaradzimy
|
||
|
|
|
#4350 |
|
Zadomowienie
|
Rzekłabym że to się zdarza. A to jest już II faza czy I?
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

Ładny avatarek
Trzeba zapomnieć o grzeszkach i dukać dalej
wiem, co mówię, bo sama byłam nad jeziorem 3 dni i przytyłam 1,2 kg....ale zrobiłam sobie 2 dni karnych proteinek i...jak dziś rano weszłam na wagę,to wróciłam do wagi sprzed tego grzesznego weekendu 
...będzie dobrze!
klaski :
Może nie schudłam dużo ale też jakoś tak radośniej na wszystko patrzę. Podczas uderzeniówki najbardziej to odczułam (bo teraz trochę nagrzeszyłam i co nie co wróciło). Jestem mniej nerwowa (zwłaszcza w stosunku do dzieci i męża). Wcześniej byle co mnie drażniło bo nie mogłam patrzeć na siebie (na razie nadal nie mogę ale wiem żem na diecie więc inaczej już do tego podchodzę
(to był ciężki miesiąc
no a słodzika samego się nie je 
no ale jutro na czczo zobacze ile pokaze, ale watpie ze mniej bo dzis zaczełam PW.

teraz robię placki dukanowe
i tak w kółko.Nie wiem co robię źle ale mam nadzieję że to chwilowy kryzys.