Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-26, 15:39   #1801
Vcelka
Wtajemniczenie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
to jest na mokotowie, tak? :mysli: ja jestem z okolic warszawy, dokładnie z legionowa (może kojarzysz) i tam dalekooo mam. Moja siostra cioteczna tam rodziła i mówiła, że nie poleca. Ale w sumie nawet nie wiem czemu mi się wydaję że poprostu miała za duże oczekiwania, że to łatwo pójdzie. ona miała jakieś problemy z ciążą i jak zaczęła rodzić ja odesłali do domu, i kazali przyjechać następnego dnia rano, ale ja ok 20 już tak bolało że na siłe jej tata się wykłócił że ma zostać i ja przyjęli.
Ja tez jestem z okolic Warszawy. Ale mieszkam po drugiej stronie Warszawy od Legionowa
Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki!
Wczoraj byłam na usg i wreszcie mam pewność na 100 % że będę mieć córeczkę! Strasznie się cieszymy! Buzi nie było za bardzo widać bo maleństwo spało i zasłaniało się rączkami. Waży już 1730 g.
Miałam dziś straszną połowę dnia w pracy, straszne nerwy, dużo krzyku i płacz...Trudno jakoś się przemęczę jeszcze z tydz a otem L4...
gratuluję córeczki ( jaka duża już dziewczynka )

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 15:39   #1802
Patrycja_1708
Zadomowienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Beata, gratulacje

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Zastanawiam sie w czym bedziemy chodzic jesienia?W pazdzierniku juz troche zimno moze byc, a ja nie mieszcze sie w plaszczyk moj ani kurtke
To mnie równiez bardzo nurtuje bo przed ciążą nosiłam rzeczy dopasowane i zawsze wysokie obcasy a teraz?? Teraz chodze w baletkach bo lekarz obcasów zabronił A co do płaszczyka czy kurtki to juz w ogóle szkoda słów... Ale nie bede chyba nic kupować bo drogawe są plaszczyki a pozniej i tak bedzie po ciazy lezalo. I tak w domku caly czas siedze to jakos musze przezyc i tyle.
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 15:40   #1803
kootekk
Zakorzenienie

Beata twoja mała bardzo ładnie waży idealnie jak na aktualny tydzien ciazy , nic tylko sie cieszyc

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 15:45   #1804
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
To mnie równiez bardzo nurtuje bo przed ciążą nosiłam rzeczy dopasowane i zawsze wysokie obcasy a teraz?? Teraz chodze w baletkach bo lekarz obcasów zabronił A co do płaszczyka czy kurtki to juz w ogóle szkoda słów... Ale nie bede chyba nic kupować bo drogawe są plaszczyki a pozniej i tak bedzie po ciazy lezalo. I tak w domku caly czas siedze to jakos musze przezyc i tyle.

ja sie zastanawiam nad ponczo, ale nigdy czegos takiego nie nosilam, nawet nie mialam.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 15:51   #1805
kootekk
Zakorzenienie

ja nie kupuje zadnej kurtki, jesli faktycznie cc bede miała 11 pazdziernika to chyba jeszcze tak zimno nie bedzie a poki co mieszcze sie w swoich kurtkach (oczywiscie bez zapiecia sie ale moze byc ) i mam jeden żakiecik taka parasolka co nie jest ciązowy ale rosnie razem z brzuchem

Stary 2010-08-26, 15:52   #1806
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cytat:
ja sie zastanawiam nad ponczo, ale nigdy czegos takiego nie nosilam, nawet nie mialam.
Ja miałam ponczo... Ale nie wygląda się w nim za atrakcyjnie Baaaardzo dodaje kg...
Stary 2010-08-26, 15:53   #1807
De28
Wtajemniczenie

Ciuchy zima? Ja wymyslilam, ze bede nosic zapinane rozciagane swetry na guziki (dlugie za pupe) i na to narzucac kurtke bez zapinania. Jakos sie przemecze A ciuchow ciazowych mam pare, ale w sumie nosze tylko 4 sztuki- sztruksowe, bojowki, spodnice i sukienke. Koszule ktore za grosze dostalam odsprzedam bo w nastepnej ciazy na pewno nie bede ich nosic. Teraz to tylko t- shirty nosze i sweterki rozpinane.

A co do depresji- tu jest napisane, ze mozna dostac nawet pol roku po porodzie.
http://www.babyboom.pl/ciaza/porod_i...oporodowa.html

Boje sie z kilku powodow:
- sklonnosci rodzinne
- maz sie wyprowadza dwa miesiace po porodzie do innego miasta na okres probny
-brak rodziny i pomocy.

Mam jednak nadzieje, ze dam sobie rade i wszystko bedzie dobrze.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 16:01   #1808
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Ja miałam ponczo... Ale nie wygląda się w nim za atrakcyjnie Baaaardzo dodaje kg...

no to dziekuje bardzo za ponczo

ktos mnie w nim popchnie i potocze sie hen daleko...
Stary 2010-08-26, 16:03   #1809
kootekk
Zakorzenienie

de nie martw sie na zapas, trzeba byc dobrej myśli , tez sie boje depresji pomimo ze maz bedzie i rodzice blisko ale mam nadzieje ze wszystkie nas to ominie

irsin mnie tez jakos wizja ponczo u cieżarnej nie przekonuje, taka piłka pod kocem

Stary 2010-08-26, 16:11   #1810
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
de nie martw sie na zapas, trzeba byc dobrej myśli , tez sie boje depresji pomimo ze maz bedzie i rodzice blisko ale mam nadzieje ze wszystkie nas to ominie

irsin mnie tez jakos wizja ponczo u cieżarnej nie przekonuje, taka piłka pod kocem

no to ja nie wiem co bede nosic, moze w rozpietej kurtce- eh sama nie wiem
Stary 2010-08-26, 16:12   #1811
Patrycja_1708
Zadomowienie

ja ponczo mialam przed ciążą i nie czułam sie w nim dobrze wiec co dopiero teraz Ponczo sobie odpuszczamy i juz
A tak poza tym to sie zmartwiłam bo napisalam do tej babeczki JUSTINEX o przesyłke pobraniowa i mi napisala ze tylko wpłata na konto No trudno, trzeba poszukac kogos innego i juz Wkurzylam sie jak nie wiem...

W poniedziałek mam wizyte u lekarza to zapytam o ten ucisk bo boli mnie juz kolejny dzien i to tak za***iscie ze poruszac sie normalnie nie moge To chyba nie jest normalne zeby az tak mocno i tak długo bolało...
Stary 2010-08-26, 16:13   #1812
rptrbj1978
Rozeznanie

podobno super ksiazka
http://allegro.pl/zaklinaczka-dzieci...4.html#gallery
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 16:18   #1813
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
ja ponczo mialam przed ciążą i nie czułam sie w nim dobrze wiec co dopiero teraz Ponczo sobie odpuszczamy i juz
A tak poza tym to sie zmartwiłam bo napisalam do tej babeczki JUSTINEX o przesyłke pobraniowa i mi napisala ze tylko wpłata na konto No trudno, trzeba poszukac kogos innego i juz Wkurzylam sie jak nie wiem...

W poniedziałek mam wizyte u lekarza to zapytam o ten ucisk bo boli mnie juz kolejny dzien i to tak za***iscie ze poruszac sie normalnie nie moge To chyba nie jest normalne zeby az tak mocno i tak długo bolało...

pewnie boi sie, ze ktos nie odbierze przesylki.

zadzwon do lekarza moze?

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość

tesciowa ma ,ale jeszcze nie przegladalam.
Stary 2010-08-26, 16:18   #1814
Gustawek
Rozeznanie

De28 ciekawyten artykuł. Myślę że niestety depresja może się przytrafić każdej z nas bez względu na sytuację rodzinną,życiową etc. Wiele osób myśli że depresja jest z jakiegoś powodu - jakiś kłopotów,przeciwności- a w rzeczywistości to czysta chemia mózgu. Nie ma co się zamartwiać na zapas ale ważne jest żeby w razie czego nie zwlekać z wizytą u lekarza żeby nie doprowadzić się do takiego stanu jak te dziewczyny znajome De i Aliszcze.
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 16:19   #1815
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
a czemu nie chcesz wplacic na konto? ja zawsze tak robie, nie martw sie ze ktos oszuka bo teraz allegro jest bardzo zabezpieczone.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 16:32   #1816
Patrycja_1708
Zadomowienie

Na ostatniej wizycie lekarz mi powiedział ze mam sie przyzwyczaic do tego ucisku Ale ja myslalam ze to przejdzie po jakims czasie a tu boli i boli. Zapytam w poniedziałek to bede miala pewnosc czy to tak ma być. Tez ma któraś taki ucisk??

A co do tej wpłaty na konto to troszke boje sie wpłacić bo chcialam zamówić tych produktów na ponad 400zł a moje kupowanie na allegro to zawsze była opcja za pobraniem i dlatego nie mam przekonania do wplacania na konto tymbardziej na taka sumę...
Stary 2010-08-26, 16:34   #1817
ona1010
Raczkowanie

Pelnia i Weronisia- dziekuje za pomoc bede dalej z 3 litrami picia dziennie walczyc i zobaczymy co mi we wtorek powie lekarz. Moze rzeczywiscie po 2 tyg picia to cos pomoze.
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 16:35   #1818
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:

A co do tej wpłaty na konto to troszke boje sie wpłacić bo chcialam zamówić tych produktów na ponad 400zł a moje kupowanie na allegro to zawsze była opcja za pobraniem i dlatego nie mam przekonania do wplacania na konto tymbardziej na taka sumę...
aha no jak nie masz zaufania, ja tam zawsze brałam na konto i to nawet za kwoty powyżej 1000zl, i nie mam zastrzeżeń żadnych, no ale wiaodmo jeżeli wolisz no to pewnie.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 16:59   #1819
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki!
Wczoraj byłam na usg i wreszcie mam pewność na 100 % że będę mieć córeczkę! Strasznie się cieszymy! Buzi nie było za bardzo widać bo maleństwo spało i zasłaniało się rączkami. Waży już 1730 g.
Miałam dziś straszną połowę dnia w pracy, straszne nerwy, dużo krzyku i płacz...Trudno jakoś się przemęczę jeszcze z tydz a otem L4...
Gratuluję
Cytat:

Zastanawiam sie w czym bedziemy chodzic jesienia?W pazdzierniku juz troche zimno moze byc, a ja nie mieszcze sie w plaszczyk moj ani kurtke
Ja mam dwie pary jeansów - jeszcze się w nie mieszczę i dwie pary dresów od jakiegoś czasu w chlodniejsze dni zakładam bluzę małża Może i nie wyglądam jak miss polonia ale mam to w ma mi być ciepło i wygodnie Kurtki tez nie będę kupować bo bez sensu jak dla mnie wydawać kasę na coś w czym pochodze ze 2 miesiace - najwyżej nie będę się zapinać, ale ja głównie jeżdżę autem wiec bardzo nie zmarznę
Cytat:

No ona nawet ma na aukcji napisane, ze tylko przelew - za nią to akurat mogę ręczyć, że wszystko będzie ok zresztą komentarze mówią same za siebie

do poniedziałku już nie daleko - oby lekarz coś na to zaradził
Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
aha no jak nie masz zaufania, ja tam zawsze brałam na konto i to nawet za kwoty powyżej 1000zl, i nie mam zastrzeżeń żadnych, no ale wiaodmo jeżeli wolisz no to pewnie.
Ja też zawsze wpłacam na konto bo to jednak wygodniejsze niż pobraniówka - przynajmniej dla mnie

byłam po tą kawę i przy okazji weszłam do textila, bo młoda nie ma spodni (tzn ma całą szafkę ale wszystko za krótkie ) kupiłam jej 2 pary jeansów i bojówki i zapłaciłam 65zł pocieszam się tylko, że brałam wszystko o rozmiar większe więc jest szansa, że do wiosny w tym pochodzi
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 17:49   #1820
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

Boje sie z kilku powodow:
- sklonnosci rodzinne
- maz sie wyprowadza dwa miesiace po porodzie do innego miasta na okres probny
-brak rodziny i pomocy.

Mam jednak nadzieje, ze dam sobie rade i wszystko bedzie dobrze.
Musi być dobrze masz nas na forum podczytuję zmagania mam lipcowo-sierpniowych i różne uczucia mają już po porodzie ale razem jakos się trzymają i wiadomo że początki mogą być cięzkie ale damy radę
warto poczytać taki wątek aby wiedziec co nas czeka i wtedy nie ma takiego zaskoczenia

Cytat:
no to dziekuje bardzo za ponczo

ktos mnie w nim popchnie i potocze sie hen daleko...

a mnie wkurza że w tych aukcjach są rzeczy jednorozmiarowe-uniwarsalne-jak ja mam w to się wcisnąc... bo ceny jeszcze są przystępne

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 17:56   #1821
apoolonia
Rozeznanie

A jak liczycie te kilogramy?

bo ja przed ciążą ważyłam 66kg
na początku schudłam 3kg czyli 63kł
a teraz ważę 68kg
24tc
czyli przytyłam 5kg ale licząc od początku to tylko dwa..........
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 17:56   #1822
lutien
Wtajemniczenie

Ja już po wizycie u okulisty - nie mam przeciwwskazań do porodu siłami natury
Zaraz lecę na zajęcia SR. Dziś mamy ćwiczenia z oddychania
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 18:00   #1823
kootekk
Zakorzenienie

mallinko ja tez podczytuje mamusie lipcowo - sierpniowe, od nich można sie duzo ciekawych rzeczy dowiedziec

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

lutien to super wiadomość baw się dobrze na SR

Stary 2010-08-26, 18:20   #1824
M25
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, właśnie wróciłam z badania U mnie i u Madzi wszystko idealnie. Mała waży 1.440kg a poniżej wklejam zdjęcia, są niewyraźne bo rodziłam komórką, ale widać że na 100% dziewczynka ;-)
Stary 2010-08-26, 18:23   #1825
dzasta110
Wtajemniczenie

a ja tam lubię moje poncza mam dwa, jedno takie niby ażurkowe, ale nie prześwitujące, a drugie takie dzianinowe z tak jakby rękawami to w ogóle jest moja złota perełka lumpeksowa

lutien - no to dobre wieści też muszę się umówić na wizytę

apoolonia - hmm... chyba od wagi wyjściowej czyli przed schudnięciem ja bym tak liczyła

my mamy opory przed wpłatą na konto tylko u takich użytkowników, co mają jakieś negatywy a tak ogólnie to zawsze płacimy na konto, a jak coś wartościowego to otwieramy szybciutko paczkę przy listonoszu bądź kurierze

a ja mądrzejsza o kilka odcinków "mamo to ja" i pełniejsza o kubek kisielu no i dowiedziałam się ciekawej rzeczy odnośnie ubierania zimą dzieci, że Polska to jest kraj przegrzany i dziecko powinno mieć jedną warstwę więcej od dorosłego do 1 roku życia (to wiadomo), ale jeśli dziecko jeździ w wózku, to gondolę można wziąć własnie jako tą jedną warstwę, czyli teoretycznie sam kombinezon powinien wystarczyć

i po kąpieli ponoć lepszy jest balsam do smarowania niż oliwka, bo oliwka zatyka pory

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 18:31   #1826
kootekk
Zakorzenienie

m25 sliczna ta twoja dziewczynka, a jaka fotogeniczna tak ładnie dupkę wypięła że nie ma wątpliwości że to ONA

dzasta ja tez juz wszystkie odcinki mamo to ja obejrzałam i własnie dobrze ze mowili jak dziecko zima ubrac, dlatego tez stwierdziłam ze nie bede zadnych spiworkow kupowac do wozka bo nie bede dziecka kisić jak ogórka - (ktoraś z was to tak ładnie określiła)

Stary 2010-08-26, 18:32   #1827
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, właśnie wróciłam z badania U mnie i u Madzi wszystko idealnie. Mała waży 1.440kg a poniżej wklejam zdjęcia, są niewyraźne bo rodziłam komórką, ale widać że na 100% dziewczynka ;-)

super że wszystko dobrze słodka i chociaż masz pewność że w chłopaka się nie zamieni

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 18:37   #1828
kularek
Zadomowienie

Sysunia też ostatnio oglądałam pieluchy ale nie potrafilam się na nic decydować - i chciałam kupić jak jakieś będą na promocji ale jak widzę cenę to nigdy nie wiem czy to tanio czy drogo - chyba jeszzce za mało obejrzałam
a to ciasto miodowe taką mi ochotę zrobiłaś

Beata no to teraz 100 % gratulacje córeczki

M25 śliczna dzidzia
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 18:41   #1829
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
dzasta ja tez juz wszystkie odcinki mamo to ja obejrzałam i własnie dobrze ze mowili jak dziecko zima ubrac, dlatego tez stwierdziłam ze nie bede zadnych spiworkow kupowac do wozka bo nie bede dziecka kisić jak ogórka - (ktoraś z was to tak ładnie określiła)
no tak najgorsze co to taki "ogórek" w wózku ja nie zamierzam opatulać dziecka na eskimosa, a jak ktoś się wtrąci to biada jemu, oj biada
już widzę i słyszę teksty babci TŻta, że chcę doprowadzić moje dziecko do zapalenia płuc

m25 śliczna dziewczynka

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 18:41   #1830
_paulinka2
Wtajemniczenie

ja to z tymi cenami jestem dobra, chodze i oglądam a potem nie pamiętam ile gdzie indziej co kosztuje zamiast sobie zapisać

a weszłam napisać, że u mnie w tesco nie ma promocji loveli

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości