Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-26, 14:46   #4351
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14

http://www.mleczarstwo.com/a6269,rek...oczu_2010.html
Dukanki napędzają koniunkturę

sweeney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 14:53   #4352
Katarzynaprawie50
Przyczajenie

Dzięki rumcia1 Zweryfikuje swój jadłospis, może coś się ruszy.
A co do czerwonej herbatki, to ma w swoim składzie liść senesu "sedesu" i dlatego można ją stosować od czasu do czasu, broń boże ciągle.

165 cm 48 lat
start 25.07 82,1 wg Dukana 65 ( mój sen 62....)
I faza -3,4
od 01.08 II faza
20.08 - 1,9
22.08 +1
26.08 stan bez zmian 77.8
Katarzynaprawie50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 14:58   #4353
Kasiulek1029
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mirkaaa Pokaż wiadomość
ja mam identyczny problem
i u mnie tez zastoj wcale nie wynika z naduzywania skrobi czy kakaa, bo ich w ogole nie uzywam
natomiast pije melko, dolewam troszeczke zawsze do kawy i rano jem z mlekiem otreby wiec moze to jest wlasnie wina mleka?
No ale przeciez chude mleko jest dozwolone tylko ze w niewielkich ilosciach, a do kawy nawet jak sie pije 3 dziennie to mi idzie ok. pol szklanki mleka. Watpie zeby to bylo powodem zastoju w przeciwienstwie do skrobi ktora na liscie jest jako dopuszczalna wiec moze powodowac zastuj albo spowolnienie spadku
Przynajmniej ja mam taka teorie
Kasiulek1029 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 15:03   #4354
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kasiulek1029 Pokaż wiadomość
No ale przeciez chude mleko jest dozwolone tylko ze w niewielkich ilosciach, a do kawy nawet jak sie pije 3 dziennie to mi idzie ok. pol szklanki mleka. Watpie zeby to bylo powodem zastoju w przeciwienstwie do skrobi ktora na liscie jest jako dopuszczalna wiec moze powodowac zastuj albo spowolnienie spadku
Przynajmniej ja mam taka teorie
no mi tez sie tak wydaje, ja w ciagu dnia wypijam ok szklanki mleka staram sie nie przekraczac tej ilosci bo niedawno ktoras pisala ze limit mleka to jedna szklanka. W ksiazce mleko figuruje jako produkt dozwolony wiem o tym wlasnie, tylko poprostu zaczynam szukac przyczyny zastoju z ktorym sie borykam i zaczelam nawet rozpatrywac kwestie mleka..
mirkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 15:06   #4355
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
no mi tez sie tak wydaje, ja w ciagu dnia wypijam ok szklanki mleka staram sie nie przekraczac tej ilosci bo niedawno ktoras pisala ze limit mleka to jedna szklanka. W ksiazce mleko figuruje jako produkt dozwolony wiem o tym wlasnie, tylko poprostu zaczynam szukac przyczyny zastoju z ktorym sie borykam i zaczelam nawet rozpatrywac kwestie mleka..
Mnie też mleko wydaje się mało prawdopodobne. Ostatnio moja koleżanka miała podobny problem i okazało sie, że to od paluszków krabowych surimi, mimo, ze bardzo niewiele ich jadła.

Stary 2010-08-26, 15:09   #4356
motylem kiedys bylam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sweeney Pokaż wiadomość
Hej

Przyszłam sie pochwalic moim wczorajszym wypiekiem . Wyszedl tak pyszny, że wczoraj o 23 zjadłam 2 boskie kanapki z gorącym, chrupiącym chlebkiem.
Pierwszy raz od 3 miesięcy dukania wyszedł mi taki dobry Można kroić cieniutkie kromki i sie nie kruszy. Jestem szczęśliwa
Hej Dukanki, tak tu zagladam i malo co pisze ale jak zobaczylam ten chlebek topiekny!!! napewno sprobuje zrobic. Dziekuje za przepis
Laseczki jak radzicie sobie na @??? Ja wlasnie dostalam i juz sie obawiam...
motylem kiedys bylam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 15:11   #4357
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sweeney Pokaż wiadomość
Mnie też mleko wydaje się mało prawdopodobne. Ostatnio moja koleżanka miała podobny problem i okazało sie, że to od paluszków krabowych surimi, mimo, ze bardzo niewiele ich jadła.
paluszki surmi mi nie smakaja nie jem ich wcale, wiec to tez odpada

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 15:16   #4358
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
A może masz tzw plateau? W pierwszym poście są 2 artykuły na temat tempa chudnięcia i rady jak sobie radzić i jak rozumieć czas zastoju. Pomaga
Stary 2010-08-26, 15:21   #4359
Kasiulek1029
Raczkowanie

Cytat:
No ja tez sie zastanawialam bo juz od dluzszego czasu moja waga stoi albo spada mega niewiele dlatego juz nie prawie nie pije kefirow, ograniczam sie do jednego jogurtu dziennie (z otrebami ) a za to przezucilam sie na twarog
Kasiulek1029 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 15:29   #4360
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
A może masz tzw plateau? W pierwszym poście są 2 artykuły na temat tempa chudnięcia i rady jak sobie radzić i jak rozumieć czas zastoju. Pomaga
wlasnie czytalam juz jakis czas temu o tym (bo juz wczesniej o tym pisalas) ale nie sadzilam ze mnie to dopadnie, bardzo mozliwe ze to wlasnie to. Trudno bede sie musiala uzbroic w anielska cierpliwosc

Cytat:
Napisane przez Kasiulek1029 Pokaż wiadomość
No ja tez sie zastanawialam bo juz od dluzszego czasu moja waga stoi albo spada mega niewiele dlatego juz nie prawie nie pije kefirow, ograniczam sie do jednego jogurtu dziennie (z otrebami ) a za to przezucilam sie na twarog
ja to kefirow tez w ogole nie pije, a jogutow uzywam tylko i wylacznie do robienia sosow a co twarogu chudego to jem go codziennie na kolacje i uwielbiam
Stary 2010-08-26, 15:29   #4361
kobieta kot
Raczkowanie

Melduję wyniki po 3dniach fazy uderzeniowej: -1,2 kg. Jeszcze 7 dni i będę jeść warzywka
kobieta kot jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 15:33   #4362
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
Napisane przez kobieta kot Pokaż wiadomość
Melduję wyniki po 3dniach fazy uderzeniowej: -1,2 kg. Jeszcze 7 dni i będę jeść warzywka
a ile masz do zrzucenia, że masz aż 10 dni I fazy ??

Stary 2010-08-26, 15:34   #4363
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
TYSIA są w Niemczech łatwo dostępne otręby? szczególnie pszenne? jak się nazywają? bo jedna Wizażanka mnie pyta czy musi je jeść, bo znalazła tylko owsiane
ja szukałam strasznie długo i nie znalazłam. Jak są to pszenne, jakieś zmielone i małe i strasznie drogie. Sprowadzam z Polski

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
Kochane jestescie wszystkie
ale kurde... badajcie sie bo widzicie, poszlam na alergie a wyszlam z jakas chorą krwią;/ i cholera wie z czym jeszcze.. czeka mnie usg brzucha i ginekolog.. juz sie boje
Ja się badałam ostatnio i na szczęście wszyściutko wyszło w normie!

Witam Was po pracy i po omlecie z tuńczykiem. Ujdzie, ale boskie to to nie było W porównaniu do chlebka...
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 15:36   #4364
Gabi3ek
Raczkowanie

Żeby przejś plateu wydaje mi się, że:
1. jeśli od dłuższego czasu wykonujemy ten sam rodzaj ćwiczeń (np. biegamy) powinnysmy to zmienić na pływanie albo ćwiczenia siłowe, albo rower, albo tenis, czy ściankę wspinaczkową, jogę, taniec, cokolwiek ;]

2. można spróbować nie dylko żąglowac dniami proteinowymi z proteino-warzywnymi, ale również kaloriami. Propunuję jednego dnia zjeść 2000 Kcal innego 1500, i znowu 2000 myślę że powinno pomóc

3. Nie zapominajmy o różnorodności produktów w diecie. Nie możemy cały czas zajadać się tylko mięsem, tylko jogurtem, albo warzywami

4. Czasem trzeba poprostu przeczekać fazę plateu. Nie wazmy się wtedy przez dwa tygodnie pewno okaże się, że chociasz minimalnie spadła nam waga.

To tyle z cyklu " Rady dr. Gabi" :P :P :cwaniak okularny:
Gabi3ek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 15:42   #4365
mirkaaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Gabi3ek Pokaż wiadomość
Żeby przejś plateu wydaje mi się, że:
1. jeśli od dłuższego czasu wykonujemy ten sam rodzaj ćwiczeń (np. biegamy) powinnysmy to zmienić na pływanie albo ćwiczenia siłowe, albo rower, albo tenis, czy ściankę wspinaczkową, jogę, taniec, cokolwiek ;]

2. można spróbować nie dylko żąglowac dniami proteinowymi z proteino-warzywnymi, ale również kaloriami. Propunuję jednego dnia zjeść 2000 Kcal innego 1500, i znowu 2000 myślę że powinno pomóc

3. Nie zapominajmy o różnorodności produktów w diecie. Nie możemy cały czas zajadać się tylko mięsem, tylko jogurtem, albo warzywami

4. Czasem trzeba poprostu przeczekać fazę plateu. Nie wazmy się wtedy przez dwa tygodnie pewno okaże się, że chociasz minimalnie spadła nam waga.

To tyle z cyklu " Rady dr. Gabi" :P :P :cwaniak okularny:
Dziekuje pieknie
2 puknt juz wczoraj zrobilam
co do 1 to zmienie areobik na chodzenie
Czekac sumiennie tez bede tylko z ta roznorodnoscia bedzie najciezej bo juz sie przyzwyczailam do niektorych potraw i staly sie one moimi ulubionymi co nie zmienia faktu ze sytuacja byc moze mnie zmusi do zmiany i tego

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 15:52   #4366
broadwaydream
Wtajemniczenie

Dziewczyny, cierpliwosci, cierpliwosci i jeszcze raz cierpliwosci. Przeciez to normalne, ze waga na początku spada szybciej, pozniej tempo spowalnia. Musimy sie w trakcie dukana nauczyc nowych nawykow zywieniowych, na to potrzeba czasu. U mnie niby tez ciagle zastoje, narzekalam, narzekalam, a wyszlo, ze w wakacje schudlam jednak 4kg, wiec 2kg miesiecznie idzie. Jest dobrze

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

A to juz 115 dzień dukania :O
Stary 2010-08-26, 16:14   #4367
kathie88
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Dziewczyny, cierpliwosci, cierpliwosci i jeszcze raz cierpliwosci. Przeciez to normalne, ze waga na początku spada szybciej, pozniej tempo spowalnia. Musimy sie w trakcie dukana nauczyc nowych nawykow zywieniowych, na to potrzeba czasu. U mnie niby tez ciagle zastoje, narzekalam, narzekalam, a wyszlo, ze w wakacje schudlam jednak 4kg, wiec 2kg miesiecznie idzie. Jest dobrze

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

A to juz 115 dzień dukania :O

WOW jestem pod wrażeniem tyle schudłaś też tak chcę no cóż trzeba się brac do roboty
kathie88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 16:20   #4368
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kathie88 Pokaż wiadomość
WOW jestem pod wrażeniem tyle schudłaś też tak chcę no cóż trzeba się brac do roboty
Chcieć, to móc. Bierz się za dietę, nie grzesz i sama zobaczysz, miesiąc, dwa i już będzie Cię dużo mniej
Stary 2010-08-26, 16:21   #4369
Aleksandra_M
Zadomowienie

czarownica
mirka
widze nowe avatarki
lukrecja.... zdradzilas nasze zdjecie slubne???!!!!
Cytat:
Napisane przez rumcia1 Pokaż wiadomość
Dzieczyny radzą, żeby na PW śniadania i obiady były czysto białkowe, pozostałe z warzywami.
WG mnie zjadłaś mało. Mało miesa, dużo węgli, bo jogurty, chlebek i warzywa głównie. Tylko dwie rzeczy Ci zaznaczyłam, które mają więcej białka, z czego wędlina też kto wie ile go nie ma.
wydaje mi sie ze to maja byc kolacje, a nie obiady.....
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
To mleka do kawy nie wolno? dlaczego?
bez przesadyzmu... wolno. oby nie za duzo
ja pije i jakos zyje
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 16:27   #4370
xal
Zakorzenienie

Dziewczyny jak jest z tym mlekiem w końcu? Ja piję chude 0,5% do kawy. Tylko ja jestem kawosz a kawy bez mleka nie lubię

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość

bez przesadyzmu... wolno. oby nie za duzo
ja pije i jakos zyje
Hehe, chyba w tym samym czasie brałyśmy się za pisanie postów.
Z mleka i tak nie mam jak zrezygnować ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 16:28   #4371
Aleksandra_M
Zadomowienie

chwale sie zakupami
kupilam w Kauflandzie w koncu Sussine Gold po 6,29zl wzielam 4 sloiki
syrop brzoskwiniowy za 1,79 i zelatyne 50g za 1,99zl i keczup Dawtona Fit za 2,79
a no i pokrzywa 30torebek tylko 1,69!! a w aptece pierwsze opakowanie kosztowalo mnie 5zl!!! jesli chodzi o nabial to szalu nie zauwazylam... juz wole tesco lub lidla... serek homo z 3% tluszczu to zadna rewelacja...
w carrefourze kupilam sobie miesko drobiowe mielone i Tilapie (bardzo lubie ta rybe) a corci kupilam wieeelkie puzzle

Edytowane przez Aleksandra_M
Czas edycji: 2010-08-26 o 16:31
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 16:32   #4372
kiciamała
Zadomowienie

[QUOTE=(:tysia;21645768]ja szukałam strasznie długo i nie znalazłam. Jak są to pszenne, jakieś zmielone i małe i strasznie drogie. Sprowadzam z Polski

u mnie oba rodzaje sa w cenie 2.60 za paczke 500g wiec nie tak drogo, dostepne w delikatesach edeka

Weizenkleie pszenne
Haferkleie owsiane

za to mam problem ze znalezieniem mleka ponizej 1.5%

Dziewczyny jak mieszkacie w Niemczech podzielcie sie jakie produkty kupujecie.

To ja sie moze podlacze. Juz jestem na 3 dniu P/W albo dopiero . Chce sprobowac 5/5 moze mi sie uda wytrwac.

Plan mam nieduzy bo z 64 na 58 jednak najbrdziej dla mnie upierdliwy.
Bo zawsze tylko dwa kilo udawalo mi sie zrzucic i od nowa zaczynalam. Moze teraz wroce do wagi sprzed dwoch ciaz. Obecnie waze tyle co w 4 miesiacu z pierwsza corka , a juz 3 kg prawie nie ma.
Nadwaga moze nie duza a jednak to sam tluszczyk ktory trzeba jakos systematycznie spalic.

Natalia 24.09.2008

1%dla Karolinki http://www.karolina_pietrzak.ecom.com.pl/

Edytowane przez kiciamała
Czas edycji: 2010-08-26 o 16:36
kiciamała jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 16:39   #4373
wiewiorka07
Raczkowanie

Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...

Cytat:
chwale sie zakupami
kupilam w Kauflandzie w koncu Sussine Gold po 6,29zl wzielam 4 sloiki
syrop brzoskwiniowy za 1,79 i zelatyne 50g za 1,99zl i keczup Dawtona Fit za 2,79
a no i pokrzywa 30torebek tylko 1,69!! a w aptece pierwsze opakowanie kosztowalo mnie 5zl!!! jesli chodzi o nabial to szalu nie zauwazylam... juz wole tesco lub lidla... serek homo z 3% tluszczu to zadna rewelacja...
w carrefourze kupilam sobie miesko drobiowe mielone i Tilapie (bardzo lubie ta rybe) a corci kupilam wieeelkie puzzle

bardzo cenne informacje, ja jak zobaczyłam ceny żelatyny to byłam w cięzkim szoku...

a keczupu nigdzie nie widziałam, teraz już wiem gdzie w poniedziałek się wybiorę

zapomniałam Wam się wyżalić w nocy zaczęło mnie boleć gardło i teraz już ledwo mówię i niestety grzeszę ;( bo strepsils ma w sobie full cukru. macie jakieś sposoby żeby wyleczyć gardełko? na mnie zawsze działał miód, no ale teraz....

moje Motto: jestem piękna, zgrabna, mądra, zaje***ta i mogę w życiu wszystko!!!!

czas w to uwierzyć

Edytowane przez wiewiorka07
Czas edycji: 2010-08-26 o 16:41
wiewiorka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 16:47   #4374
kochak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rumcia1 Pokaż wiadomość
Paluszki krabowe, czyli surimi??
Kiedyś pytałam o nie. Niby pisze, że możemy jeść surimi, ale one mają cukier - to wolno, czy nie wolno?

Jeśli masz lodówkę podróżną, to uduś kawałki kurczaka w przyprawach, czy gyrosie i weź ze sobą w plastikowym pudełku. Na zimno też dobre. Możesz zabrać wieśniaki i rybę wędzoną, ale jesli nie masz lodówki, to tylko na jeden dzień się zapakuj i sprawdź w internecie,czy w pobliżu masz sklep np. z wieśniakiem. Jeśli macie grila i możecie go wziąć ze sobą do samochodu, to na miejscu możesz robic sobie grilowany drób, czy ryby.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Kobietki, a co z Kochakiem?? Już jej chwilę tu nie widzę? Mam nadzieję, że wszystko dobrze.
kochak srochak zapierdala jak dziki:hah aha:seriodi etuje troche grzeszy jabłkami, czasem lodem- jednym malym, litrowych nawet nie kupuje heheh, jem wiecej otrebów i obrzydliwa activie... cokolwiek to bylo z watroba czy flakami ciagle trzyma.. brzuch spadł ale mam straszne gazy..i bekam jak swinka od kilku dni boje sie ze to ciaża jasna cholera... poki co czekam na @ , dzis 26 dzień cyklu... romeo milczy od ostatniego razu, pogodzilam sie z tym, jutro piatek i spadam na wioche znow, zycie...
dziękuję za troskę
Życzę Wam mega spadków kochane moje
kochak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 16:50   #4375
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak jest z tym mlekiem w końcu? Ja piję chude 0,5% do kawy. Tylko ja jestem kawosz a kawy bez mleka nie lubię

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Hehe, chyba w tym samym czasie brałyśmy się za pisanie postów.
Z mleka i tak nie mam jak zrezygnować ...
Można mleko, nawet w ksiązce jest napisane Byle nie przesadzać! Jest na III liscie, ale te pół szklanki do mleka nie powinno zaszkodzić. Ja pije codziennie od początku diety kawę z mlekiem na sniadanie i chudne

Cytat:
Napisane przez wiewiorka07 Pokaż wiadomość
bardzo cenne informacje, ja jak zobaczyłam ceny żelatyny to byłam w cięzkim szoku...

a keczupu nigdzie nie widziałam, teraz już wiem gdzie w poniedziałek się wybiorę

zapomniałam Wam się wyżalić w nocy zaczęło mnie boleć gardło i teraz już ledwo mówię i niestety grzeszę ;( bo strepsils ma w sobie full cukru. macie jakieś sposoby żeby wyleczyć gardełko? na mnie zawsze działał miód, no ale teraz....
Bez cukru napewno jest neo-angin i nie jest taki zły. Słyszałam, że rewelacyjny jest Vocaler, ale nie wiem, jak z jego składem.

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Sprawdzilam, vocaler tez jest bez.
Stary 2010-08-26, 16:53   #4376
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
wydaje mi sie ze to maja byc kolacje, a nie obiady.....
Masz rację. Myślałam o kolacji napisalam obiad, a czytałam potem i dalej jak głupia widzialam kolację. Zaraz tam naniosę poprawkę. Dzięki.

rumcia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 16:54   #4377
wiewiorka07
Raczkowanie

Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Można mleko, nawet w ksiązce jest napisane Byle nie przesadzać! Jest na III liscie, ale te pół szklanki do mleka nie powinno zaszkodzić. Ja pije codziennie od początku diety kawę z mlekiem na sniadanie i chudne

Bez cukru napewno jest neo-angin i nie jest taki zły. Słyszałam, że rewelacyjny jest Vocaler, ale nie wiem, jak z jego składem.

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Sprawdzilam, vocaler tez jest bez.
dzięki wielkie już mąż wąż dostał smsa co ma kupić

a co do kawy, to ja też piję z mlekiem i nic się nie dzieje

moje Motto: jestem piękna, zgrabna, mądra, zaje***ta i mogę w życiu wszystko!!!!

czas w to uwierzyć
wiewiorka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 16:57   #4378
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Cytat:
w nocy zaczęło mnie boleć gardło i teraz już ledwo mówię i niestety grzeszę ;( bo strepsils ma w sobie full cukru. macie jakieś sposoby żeby wyleczyć gardełko? na mnie zawsze działał miód, no ale teraz....
Gardło możesz płukać solanką(1-2łyżeczka soli na szklankę wody ciepłej,ale nie gorącej),płuczesz gardło i wypluwasz,a poza tym są inne leki dostępne na rynku,nie zawierające cukru(na pewno w aptece coś doradzą).Też lubię stepsils,ale to już wygodne wytłumaczenie dla grzeszkowania,kiedy są inne możliwośći.
O PROSZĘ wujek google już podpowiada:
Czy istnieją preparaty łagodzące ból gardła dostępne bez recepty, które mogą być stosowane przez diabetyków?

Tak, np. NEO-ANGIN bez cukru, CHOLINEX bez cukru, SEPTOLETE D, SEBIDIN PLUS.

Edytowane przez barbra66
Czas edycji: 2010-08-26 o 17:00
barbra66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 16:59   #4379
amakkk
Raczkowanie

Cytat:
No a teraz to pewnie nie jedna z nas będzie miała ten problem.Chłodne dni nadchodzą A ja też zawsze miodem się kuruję Ach takie gorące mleczko z miodem i odrobinką masełka
W każdym bądź razie nic Ci nie poradzę bo sama dopiero od 2 tygodni dietkuję i mało doświadczona jestem jeszcze
Ale na pewno ktoś się znajdzie co zna się na rzeczy
12-09-2011 - 73,3 kg
22-09-2011 - 73,7 kg (to był ciężki miesiąc)
02-10-2011 - 72,2 kg
08-10-2011 - 71,9 kg

cel - 55-57 kg
amakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 17:01   #4380
rumcia1
Rozeznanie

Kochak cieszę się, żu ciebie git, a że dużo zajęć, to dobrze, mniej czasu na litrowe lody.

rumcia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości