|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Tak piszecie o tym malowaniu w szpitalu ze padam normalnie ![]() Jak tam was czasem czytam to az rece opadaja...mnie tez mala wpycha sie do gory i nigdy bym nie powiedziala czegos brzydkiego do niej...nasz brzuch to jej domek i ma sie w nim czuc dobrze...a to ze sie rozpycha to dobrze..przynajmniej wiadomo ze sie rusza ![]() Osobiscie to tez boje sie porodu...jeszcze 3-4 miesiace temu mowilam sobie ze nie ma czego sie bac..tak teraz nozki mi sie troszke trzesa...ale damy rade..nie my pierwsze i ostatnie... Dzieciaczek to najwiekszy skarb..nie zapominajcie o tym...bo moja mama mi teraz powiedziala ze jak takie szkraby dorosna to pozniej przeszkadzaja..i co jak ja sie teraz czuje..jakbym im przeszkadzala..wiec lepiej ugryzc sie w jezyk niz mowic takie rzeczy...bo dziecku zrobi sie przykro...i pozniej ta wiez nie jest taka mocna... Eh sie rozpisalam..mam nadzieje ze nikogo nie urazilam..ale naprawde niektore z was sie nakrecaja nawzajem i sie stresuja...kazda z nas inaczej to przechodzi...
![]() |
#4592 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]()
![]() |
#4593 |
Zakorzenienie
|
lisica my tez troszkę inaczej myślimy,bo o swój skarb walczyłyśmy długo i zgadzam się z tobą
a co do makijażu ja jestem uzależniona od makijażu mój nałóg ![]()
#4594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przywołałaś mnie do porządku ![]() zjadłabym coś dobrego, czekoladowego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Wtajemniczenie
|
Lisica1 A nie pomyślałaś o tym, że większość z nas maluje się dla siebie? I poprawienia własnego samopoczucia?
![]() Jejku ... Ty byś nie powiedziała, ja powiedziałam, koniec tematu. A ja bym nigdy nie wstawiła kota w słuchawkach w avatar ale JAKIE TO MA ZNACZENIE? Przecież ja to do forssiczki chyba napisałam, nie pytałam, czy Wy tak mówicie czy nie, nie prosiłam nikogo o komentowanie tego. Życzę Wam dziewczyny, żebyście były tak zakochane w swoich dzieciach, że nigdy nie pomyślicie o nich nic złego, bo jak nie daj Boże się zdarzy to depresja murowana. KAŻDA matka ma czasem dość swojego dziecka i też to nie raz odczujecie i współczuję Wam, bo będziecie się zadręczać czymś co jest normalne. Kochacie swoich Tż ale są chwile, że nie chcecie ich oglądać prawda? No właśnie. Ja już nic na te temat nie napisze, z mojej strony dyskusja jest skończona. Mogę być dla Was wyrodną matką czy nienormalną, nie interesuje mnie to. To nie Waszą matką będę. I nie zrobiłam nic co skrzywdziłoby moje dziecko.
#4596 |
Zakorzenienie
|
kiedyś sama nauczke dostałam i wiem jak lubie sami sobie dopowiadaja,bo oni tak myślą,ale no nie kazdy tak samo myśli,a wirtualnie jeszcze oj to może być dużo nieporozumień
#4597 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi w pierwszym trymestrze, kiedy leżałam pod kiblem i zastanawiałam się czy wyrzygałam już własny żołądek zdarzyło się powiedzieć do tż, że wolałabym nie być w ciąży niż się tak męczyć. Oczywiście następnego dnia byłam cała w strachu czy nie powiedziałam tego w złą godzinę ![]() Alicja jakoś boleśnie nie szaleje, a i tak mam czasem dosyć okopywania żeber ![]() Na pewno wiele z nas czasem sobie pomyśli coś w stylu 'żeby ta ciąża się już skończyła' Bordowa wyraziła to tylko w bardziej dobitny sposób ![]() ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4598 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wróżko za zrozumienie
![]()
#4599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz tez mam zamiar wziać po to żeby lepiej sie czuć, jak nie bede potrzebować to go poprostu nie urzyje Ty może masz sliczną cere i nie potrzebujesz nic zebys ładnie swieżo wyglądała, jednak nie każda z nas taką ma a przepudrowanie twarzy dla lepszego samopoczucia raz czy dwa razy dziennie nie oznacza makijazu na dyskoteke Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-08-26 o 16:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Zadomowienie
|
Ależ się, babeczki, rozpisałyście dzisiaj
![]() Na szczęście za dużo tematów nie było, więc tak: W kwestii TŻ, to mój mężuś jest raz idealny i nic mu nie można zarzucić, a czasem jak coś powie, czy zrobi to aż mam ochotę go palnąć w czerep. Ale on pewnie to samo powiedziałby o mnie, bo wiem, że mam odchyły i czasem nie pomyślę ![]() Ostatnio dba o mnie jak o jajko ![]() Jeśli chodzi o bordową (ach, Ty zła kobieto ![]() ![]() ![]() Mszu, teraz też niektóre ruchy dziecka naprawdę bolą (jasne, że nie tak bardzo jak poród), a i hormony robią swoje. Po porodzie wracają drastycznie do "normy" i też człowiek wariuje, ale nie można powiedzieć, że teraz z naszymi hormonami wszystko jest ok ![]() Zresztą, nie ma się o co kłócić. Każda swoje wie i inaczej rozumie i reaguje na słowa bordowej, więc dyskusja do niczego nie prowadzi ![]() martucha, ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
Zadomowienie
|
Bardzo ladne fotki i brzuszek
![]() ![]() Dziekuje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4602 |
BAN stały
|
Dziewczyny znowu dzięki
![]() Odpowiadam hurtem: Po pierwsze- dlatego za wcześnie na nakładki, że mam małe brodawki, a nakładki są długie i sztywne, zanim mały wyciągnie przez nie te pare kropel, to sie zniecheca. Nie używam nakładem ze względu na ból, ale po to, żeby miał za co ciągnać i dzisiaj sie juz napił ![]() ![]() Po drugie- mnie dopadła chandar po cc, nie spodziewałam się jej. Dziecko dostałam dopiero na drugi dzień i to jak się upomniałam...Myślę, że świadoma cesarka jest lepsza, bo wiesz, czego się spodziewać... Po trzecie- lecę robić obiad ![]() ![]() Po czwarte- makijaż na porodówce? ![]() ![]() buzka |
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Zakorzenienie
|
i pamietać dla kazdej słowo makijaż oznacza inaczej
![]() ja to lubie przypudrowac nos,czarna kredka i tusz,ale najwazniejsze podkreslic oko czarna kredka tamto moze sie obejsc no włąsnie ja jak bede sie malowa lekko to robie to dla siebie,a nie dla kogoś,i wlasnie tez od cery zalezy jaka jest teraz w ciazy mi sie poprawila sa pryszczyki,ale nie tak duzo,a chyba nie ma takiej osoby co by dobrze w pryszczach czuła,a jak ktos ma cere jak niemowlaczek to tylko pozazdrościc,ale zobaczcie jedne lubia sie malowac drugie nie i kazda decyzje trzeba uszanowac,a nie znow wychodzi np ja se maluje to wszytscy musza,lub ja sie nie maluje to niech nikt sie nie maluje,kazda jest inna i niech kazda robi jak jej sie podoba bo każda z nas jest inna i trzeba szanowac kazda decyzje nawet z ta co sie nie zgadzamy,ale my to my inni to inni my mamy sie zgadzac ze samym sobą,a nie z kimś innym
#4604 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Aby nie wyglądać jak zombie kupiłam sobie tylko krem brązujący i już od kilku dni smaruję buzie. Hennę też zrobiłam ale zanim to moje dziecko się zdecyduje wyjść to pewnie już nic z niej nie zostanie ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2)raz, że dziecku nie jest już tak dobrze w ciasnym brzuchu. Dwa, przecież nasze nienarodzone dzieci nie rozumieją co się mówi do brzucha... 3)j/w NIENARODZONE dziecko nie rozumie, CO do niego mówimy. I przykład z twoją mamą nie ma nic wspólnego z tym, co powiedziała bordowa. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
NIKaP-n, ![]() Bardzo się cieszę, ze mimo wszystko piszesz, że jesteś szczęśliwa ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-08-26 o 16:21 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4606 |
Zakorzenienie
|
Kasienka trzymamy kciuki
![]() ![]() do dyskusji się nie mieszam, ale myslę, że Bordowa wcale nie miała niczego złego na mysli ![]() A z moją Małą coś się dzieje, normalnie szaleje dzisiaj strasznie, mam skopane wszystko na dole, pęcherz ( szyjka ![]() ![]() ![]() ciekawe czy Mpik już w domku, może zajrzy do nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam puder w kremie i jak sobie wklepie go pod oczka i troszke na policzka to chyba nikomu nic złego się nie stanie a ja się lepiej poczuje ![]() każda z nas ma jakies swoje przyzwyczajenia i niech sie ich trzyma i nie ma co chyba na ten temat dyskutowac bo zaraz bedzie nastepna kłótnia ![]() Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-08-26 o 16:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a poza tym czesto slowa niosa za soba czyny... mi sie po prostu przykro zrobilo, ze mozna wpasc w taka złosc.... przeciez ono nie zrobilo tego zlosliwie... no i przede wszytskim nie zrobilo tego swiadomie... wiec po co takie slowa... no nic... w jednej kwestii na pewno sie z bordowa zgadzam "na szczescie to nie ona bedzie/jest moją matką"
![]() |
#4609 |
BAN stały
|
tzn broń Boże się nie śmieję bordowa z Ciebie, też miałam plana na make up, ale szczerze- to by mi tylko tam przeszkadzało. Także- wygodniej bez, a pot spływa czasem ciurkiem, więc niewygodnie by mi bylo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4610 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4611 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4612 |
Zadomowienie
|
NIKaP-n wielkie brawa za wytrwalosc i determinacje w sprawie karmienia
![]() ![]() ![]() Masz racje, moge sie tylko domyslac ![]() ![]() ![]() ![]()
#4613 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 |
Raczkowanie
|
eh, nawet tu dzis jakos nerwowo :/
co do makijazu- to ja tam mam gdzies to jak bede wygladac na sali porodowej, czy ja jade na jakis pokaz? najwazniejsze to by dziecko bylo zdrowe i wszystko bylo ok a to sa rzeczy jak dla mnie podrzedne. |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do makijazu, to kazda zrobi jak uwaza, ta dyskusja wydaje mi sie bezsensowna ![]() Cytat:
![]() btw. wole prasowac ubrania dla doroslych, jakos nie wyrabiam w zelazkiem w tych wszytskich malenkich tułowikach rekawkach itd:P Cytat:
![]() ![]()
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-26 o 17:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
WIDZE ZE NIEPOTRZEBNIE SIE ODZYWAM..wiecie co wy to mozecie pisac co wam na duszy nie tak..a ja na ruski rok sie odezwe to juz wielka afera..jejku...co za kobity... Bordowa jak piszesz takie rzeczy na forum to sie nie dziw ze ktos to skomentuje..moglas takie mysli zostawic dla siebie.. a forum jest przeciez do dyskusji... ![]()
![]() |
#4617 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4618 | |
Zakorzenienie
|
Widzę, że malowanie w szpitalu to nadal gorący temat
![]() Możecie się tak kłócić w nieskończoność ![]() Każda i tak zrobi po swojemu. Jedna się wymaluje, druga nie. Dla jednej jest nie do pomyślenia malować się w szpitalu, dla drugiej nie do pomyślenia jest się nie wymalować. Przestańcie się o to sprzeczać co lepiej a co nie. To nie mam sensu. ![]() Tylko nie mówcie, że nie ma czasu na malowanie. Bo dziecko non stop śpi i jest czas na prysznic, na umycie i wysuszenie włosów, czy umalowanie się. Rodziłam dwa razy i mimo potwornego zmęczenia miałam siły na to wszystko. I nie było mi wszystko jedno jak wyglądam, czy co myśli o moim wyglądzie lekarz. Dla mnie ważne było jak ja się czuję, a nie co kto o mnie myśli ![]() Tak więc dziewczyny - malowanie to kwestia osobistego gustu a nie temat do kłótni ![]() Bordowa ja Cię obronię ![]() Kocham swoje dzieci nad życie. Ale gdy dziecko płacze non stop bez powodu mając sucho, najedzone itp. i już na prawdę nie wiecie co robić... to najpierw będziecie płakać razem z dzieckiem, z tej bezsilności, a z czasem będziecie miały ochotę wyrzucić je przez okno. Żadna z was tego nie zrobi. Ale chęci będą i to nie raz ![]() Mam tu na myśli te kobiety, które zdane są na samą siebie, bez pomocy męża czy kogoś z rodziny. A nie daj Boże jeśli jest już w domu starsze dziecko, którym też trzeba się zająć. Nieraz się wam wymsknie niecenzuralne słowo, albo rozpłaczecie się na cały głos. I jeśli tak się stanie, to nie znaczy, że jesteście wyrodnymi matkami. Mi się tak zdarzyło. Ale nie uważam, żebym przez to stała się gorszą matką ![]() Maggie, bardzo fajne te zdjęcia ![]() Poszukam jakiejś wstążeczki i też spróbuję takie zrobić. Bardzo fajnie to wygląda ![]() Trzymamy ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobra kłótnia nie jest zła ![]() ![]() Hłehłehłe... To taki Twój sprytny plan, mszu. Rozpracowałam Cię ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-08-26 o 17:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
A mam pytanko do was:
Czy pieluchy i chusteczki z Rossmanna te Babydreams mają dobre opinie? Ja dziś byłam w Rossmannie i kupiłam pieluchy 2-5 kg i 3-6 kg. Wychodzą o wiele taniej niż Pampersy czy inne pieluchy. To samo się tyczy chusteczek do pupci. Kupiłam 2 dni temu chusteczki Pampersa pakowane po 4 paczki, a dziś te z Rossmanna i zapłaciłam połowę ceny a i chusteczek jest więcej w pojedynczym opakowaniu o jedną trzecią. Tylko nigdy ich nie miałam okazji wypróbować, więc nie wiem jakie one są jakościowo. Ktoś może coś słyszał? Może od znajomych itp... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.