|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cześć dziewczynki
![]() Mirabilka nie martw się na zapas - ja przy pierwszym usg w 5-6tc też miałam tylko pęcherzyk i nie biło serduszko. A dzisiaj byłam na drugiej wizycie i mam super wyniki z krwi i moczu, dobre ciśnienie, bo niskie, macicę w porządku i dzidziolek ma już serduszko Już jestem trochę spokojniejsza a mój TŻ to już by wszystko kupował, a najchętniej to już wózek i łóżeczko![]() Od poniedziałku wezmę sobie tydzień zwolnienia i wtedy powiem szefowej, ale chyba nie będzie problemu, bo ona już nie może się doczekać kiedy będę w ciąży
|
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
to super,że takie dobre wieści
|
#4323 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
Też się strasznie cieszę, bo już miałam dziwne myśli, ale teraz odeszły w niepamięć
|
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
No jasne teraz tylko cieszyć się z bycia mamą
![]()
|
#4325 |
|
Zadomowienie
|
Black Angel Dziękować Montii
![]() i cieszyć się że się podobać
|
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
Black Tż powiedział ,że trochę podobny do mnie, też tak mieli buźką ciągle ;D
|
#4327 |
|
Zadomowienie
|
mi też się podoba
|
#4328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajny ten Twój TŻ
|
|
|
|
|
#4329 |
|
BAN stały
|
witam wsumie to juz dobra Nocka
![]() moze sie dolaczyc na 14 kwietnia mam terminek.... boje sie jak cholera co to bedzie.....bo jak widac 1 maja poronilam w 19tc Bliznieta ![]() pozdrawiam |
|
|
|
#4330 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super My jesteśmy podobnie ciążowo, ja będę miała tp pewnie z 4 dni po Tobie maks. Mam nadzieję, że też już będzie żabka ![]() Przezierność robi się od 11 tyg. jak się zaczyna czyli 10 i 1dz. czy od 11. 0 dz czyli w sumie od rozpoczynającego się 12? Cytat:
Ostatnio myślałam nad tym, że wszystkie macie pojedyncze serduszka, i zaczełam myśleć czy ja też mam na pewno jedno w sobie?
|
||
|
|
|
#4331 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć
Cały czas Was gonię i nadrabiam, jestem już na 105 stronie to już niedługo Wczoraj miałam masakrę z wymiotami, normalnie nie dolatywałam, straszne. Mam nadzieję, ż ejuż nie długo bo mnie jużmiesiąc męczą i zamiast tyć to chudnę![]() No bliziutko, a jesteś z centrum czy z jakiejś dzielnicy B.??? Cytat:
![]() Cytat:
teraz już będzie wszystko dobrze![]() można zrobić między 11 a 13 tyg. nawet do 14 niektórzy robią, później już te markery zanikają.
|
|
#4332 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Niutka ja robiłam masaż krocza (jakoś tak dwa miesiące przed porodem zaczęłam) smarowałam oliwa z oliwek i nie byłam nacinana miałam tylko mikro pęknięcie i 3 szwy i bardzo szybko wróciłam do siebie. To pomaga, położna powiedziała, ze ładnie mam przygotowane krocze i elastyczne i żer nie powinno byc problemu i nie było. Cytat:
Oleniolek odezwij się do nas !!!
|
|
|
#4333 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem każdego dnia padnięta bo coraz gorzej śpie
w nocy muszę wstawać sikać bo nie potrafie wytrzymać. Potem wierce się nie umiem znaleść miejsca. Macie jakiś sposób? Boje się że teraz będzie coraz gorzej z tym spaniem. Ale u mnie leje a ja muszę do sklepu
|
|
|
|
#4334 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
Mirabilka ja w 5 tyg nie mailam jeszce niec w pehcerzyku a w 6tyg juz bylo serduszko wiec sie nie martw to szybko sie rozwija Jaga witaj bedize wsyztko dobrze ego-ego ale super ze wsyztko ok no wlasnie co z Oleniolek???' a ja mam coraz gorszy kaszel ktory powoduje odruchy wymiotne i podraznia gardlo do tego katar i nie przespane przez to noce, jak myslicie czy to moze zaszkodizc jakos dizdzi? mielego dizonka |
|
|
|
#4335 |
|
Wtajemniczenie
|
Marsylia ja myślę, że najpewniej będzie zrobić 12 tc, czyli np 11tc i 1 dzień, bo tak naprawdę to ja nie wiem jak to się liczy. Dwa tygodnie temu byłam u lekarza i napisał mi 5tc, a wczoraj mi napisał 8 tc, więc już sama nie wiem jak to jest.
Kasiapruszkow postaram się być na torwarze, ale nie obiecuję, bo mamy trochę spraw do załatwienia w związku ze ślubem. A co do szefowej to też się zdziwiłam, jak coś tam powiedziała, że już one (z koleżankami z działu) się postarają, żeby było wszystko dobrze Myślałam, że będzie gorzej. Ale ja mam takie stanowisko, że po macierzyńskim będę musiała wrócić chociaż na pół etatu, ale jakoś dam radę![]() Jaga1111 witaj! Teraz napewno będzie wszystko dobrze
|
|
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mirabilka, u mnie w 5 tc też był tylko pusty pęcherzyk. Serduszko zaczyna bić w 42 dniu czyli po skończonych 6 tygodniach a jeśli ciąża jest młodsza może to nastąpić jeszcze później. Więc na razie nie stresuj się i myśl pozytywnie Kosmisia, usg genetyczne to dokładniejsze usg ze wszystkimi pomiarami. Kurcze, ja w pierwszej ciąży w ogóle nie robiłam tego badania, teraz też nie myślałam ale chyba zrobię. Bądź dobrej myśli, skoro nie powinno mieć to wpływu na płód na pewno tak jest Montii, o mamo ja dawniej robiłam sobie czasem budyń z 1/2 litra mleka, z litra nigdy nie próbowałam Zazdraszczam dobrej przemiany materii, ja po takiej kolacji miałabym od razu kilo do przodu ![]() Ego_ego, duże to Twoje maleństwo, ja miałam usg w środę, w 7t5d i moje miało tylko niecałe 14 mm, dokładnie tyle ile powinno mieć w tym dniu. Gratuluję świetnych wyników Jaga, teraz na pewno będzie dobrze ![]() Blackrose, ja też fatalnie sypiam, w pierwszej ciąży było to samo. Siedziałam w domu a wstawałam codziennie o 5:30 razem z TŻ i siadałam do kompa
|
|
|
|
#4337 | |
|
Zadomowienie
|
Jaga1111 witaj i gratuluję ponownie dwóch kresek, dużo z nas przez coś takiego przeszło, tym razem będzie już dobrze
![]() A! Podaj proszę dane do listy do mnie na PW, lista jest w poście nr 2 ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
jakoś mi apetyt powraca ![]() hehe no właśnie znalazłam sobie takiego żeby pasował trochę do mnie heheA przy okazji trzymam kciuki za Twoje dzisiejsze USG, na którą je masz? Trzymaj się cieplutko
|
|
|
|
|
#4338 |
|
Raczkowanie
|
Jestem już po wizycie u gina. Mały Ludek, który we mnie zamieszkał ma się dobrze, ma 38mm, za 2 tygodnie(9 września) idziemy na USG genetyczne 3D/4D. A ja coś dzisiaj niedobrze się czuję, mdłości mam;/
Buziaki i miłego dnia Kochane
|
|
|
|
#4339 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam przyszłe mamusie w ten deszczowy dzień.U mnie pogoda "pod psem",bardzo jesiennie i przygnębiająco
![]() ego-ego gratuluje i ciesze się,że wszystko w porządku.Napewno jesteś teraz spokojna Zazdroszczę Ci tej wiedzy o fasolce ![]() Ja prosze nie puszczanie kciuków,bo moje wczorajsze usg niestety się nie odbyło,bo mój lekarz musiał zostać w szpitalu na skomplikowanej operacji i odwołał wszystkie wizyty.Idę dziś,ale dopiero na 21-ą-nie wiem jak ja dotrwam do tej godziny,bo jestem senna i ciągle śpię.Mało tego pochorowałam się wczoraj,miałam delikatną gorączke i gardlo boli mnie niemiłosiernie ![]() Pozdrawiam piątkowo |
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
No to kochaniutkie trzymać proszę za mnie kciuki bo na 11 mam USG
zaczynam się stresować, ale nie dlatego ,że coś będzie nie tak... ale pierwszy raz zobaczę mego malucha, dziwnie tak ![]()
|
#4341 |
|
Zadomowienie
|
A ja się zastanawiam czemu fotek z usg nie wklejacie? Ja Wam moje dzidzi pokazałam ... się obrażę i będzie foch... !
|
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję,że dzisiaj dostanę to wkleję do albumu i może zdjęcie mego sadełka
|
#4343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
Stysia, super
Coralady, kciukam nadal ![]() Montii, trzymam kciuki |
|
|
|
#4345 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mirabilka nie stresuj się u mnie nie było widać serduszka nawet w 6 tyg więc miej nadzieję bo wszytko będzie ok Cytat:
ja znowu słodkiego tylko trochę i tylko w postaci lodów teraz bardziej wole słone Jaga1111 gratuluję no i witaj wśród nas ![]() blackrose ja też ostatnio nie mogę w nocy spać a jeszcze nie tak dawno zasypiałam ok 21 jak dziecko teraz ziewam jak smok od 18 a jak się położę to się kręcę bo albo mi nie wygodnie albo siku mi się chce stydia71 strasznie się cieszę że wszystko ok odebrałam wszystkie swoje wyniki z badania krwi i ogólnie jestem zdrowa jak ryba tylko coś z moczem nie tak, jednego za dużo drugiego za mało, chyba zacznę pić sok z żurawiny dla lepszego oczyszczania nerek bo mi padną i tyle będzie PS. obiecuje że jak tylko znajdę kabel do telefonu to pstryknę zdjęcie z usg (tylko niech mi ktoś powie jak się wkleja tutaj zdjęcia zapomniałam dodać że za wszystkie trzymam kciuki Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2010-08-27 o 09:45 |
|||
|
|
|
#4346 |
|
Zadomowienie
|
zdjęcia się wkleja poniżej wiadomości, tam jest coś takiego "zarządzaj załącznikami" i znajdujesz zdjęcie na dysku wklejasz je, łądujesz, dajesz zamknij i wysyłasz wraz z wiadomością
![]() Stysia dobrze że jest ok bardzo się cieszę
Edytowane przez Black_Angel86 Czas edycji: 2010-08-27 o 09:47 |
|
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
wanilia no wiesz co takie rarytasy
a Tobie niedobrze? heh mi też jak sobie wspomnę co było wczoraj... ale na śniadanie już za mną dwie drożdżówki z makiem ![]() ![]() dobra mój się ogarnia bo jest po nocce i jedziemy, potem wstapie do mamy bo kupiłam dla siostry zegarek świnki peppy ;p
|
#4348 |
|
Zadomowienie
|
dobra pierwsza próba wklejenia zdjęcia, Kluska miała wtedy 8 tyg i parę dni i coś 1,73 cm, za tydzień kolejna wizyta z usg więc wkleję kolejne no i postaram się zrobić zdjęcie mojego brzucha bo ja już widzę że jest większy
Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2010-12-01 o 14:13 |
|
|
|
#4349 |
|
Raczkowanie
|
wanilia83 śliczny dzidziuś
ja już nie mogę się doczekać pierwszej fotki mojego szkraba
|
#4350 |
|
Lena
|
można się dołączyć ![]() początkowa ciężar,oweczka wita resztę przyszłych mam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

a ja muszę do sklepu
muszę z tym skończyć, a najgorsze,że lubię rzeczy obrzydliwie słodkie