Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 2011 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-26, 21:17   #4321
ego_ego
Wtajemniczenie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Cześć dziewczynki
Mirabilka nie martw się na zapas - ja przy pierwszym usg w 5-6tc też miałam tylko pęcherzyk i nie biło serduszko.
A dzisiaj byłam na drugiej wizycie i mam super wyniki z krwi i moczu, dobre ciśnienie, bo niskie, macicę w porządku i dzidziolek ma już serduszko Pytałam lekarza czy już widzi rączki i nóżki i powiedział, że są takie jak u żabki, czyli dobrze. Dzidzia ma już 37mm. Za 3 tygodnie idę na usg takie lepsze, na zbadanie przezierności i inne pomiary te dokładne. Trochę mnie mój lekarz zmartwił, bo w Warszawie jest podobno tylko jeden punkt, w którym robią takie prawdziwe usg genetyczne, a wszędzie tam, gdzie się reklamują, że mają, to wcale nie jest lepsze niż ma mój ginek. Zrobię najpierw u niego te wszystkie pomiary, a dopiero jakby było coś nie tak, to trzeba będzie to dobre zrobić.
Już jestem trochę spokojniejsza a mój TŻ to już by wszystko kupował, a najchętniej to już wózek i łóżeczko
Od poniedziałku wezmę sobie tydzień zwolnienia i wtedy powiem szefowej, ale chyba nie będzie problemu, bo ona już nie może się doczekać kiedy będę w ciąży
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 21:18   #4322
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

to super,że takie dobre wieści

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 21:28   #4323
ego_ego
Wtajemniczenie

Dzięki
Też się strasznie cieszę, bo już miałam dziwne myśli, ale teraz odeszły w niepamięć
Stary 2010-08-26, 21:29   #4324
Montii
Zakorzenienie

No jasne teraz tylko cieszyć się z bycia mamą

[LEFT]
Stary 2010-08-26, 21:30   #4325
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość

black angel ale avatar
Black Angel Dziękować Montii
i cieszyć się że się podobać

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 21:32   #4326
Montii
Zakorzenienie

Black Tż powiedział ,że trochę podobny do mnie, też tak mieli buźką ciągle ;D

[LEFT]
Stary 2010-08-26, 21:34   #4327
bosti
Zadomowienie

mi też się podoba on coś tam wcina

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 21:37   #4328
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
No to się uśmiałam
Fajny ten Twój TŻ
Stary 2010-08-26, 23:44   #4329
Jaga1111
BAN stały

witam wsumie to juz dobra Nocka

moze sie dolaczyc na 14 kwietnia mam terminek....

boje sie jak cholera co to bedzie.....bo jak widac 1 maja poronilam w 19tc Bliznieta

pozdrawiam
Jaga1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 00:43   #4330
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Mirabilka nie martw się na zapas - ja przy pierwszym usg w 5-6tc też miałam tylko pęcherzyk i nie biło serduszko.
A dzisiaj byłam na drugiej wizycie i mam super wyniki z krwi i moczu, dobre ciśnienie, bo niskie, macicę w porządku i dzidziolek ma już serduszko Pytałam lekarza czy już widzi rączki i nóżki i powiedział, że są takie jak u żabki, czyli dobrze. Dzidzia ma już 37mm. Za 3 tygodnie idę na usg takie lepsze, na zbadanie przezierności i inne pomiary te dokładne. Trochę mnie mój lekarz zmartwił, bo w Warszawie jest podobno tylko jeden punkt, w którym robią takie prawdziwe usg genetyczne, a wszędzie tam, gdzie się reklamują, że mają, to wcale nie jest lepsze niż ma mój ginek. Zrobię najpierw u niego te wszystkie pomiary, a dopiero jakby było coś nie tak, to trzeba będzie to dobre zrobić.
Już jestem trochę spokojniejsza a mój TŻ to już by wszystko kupował, a najchętniej to już wózek i łóżeczko
Od poniedziałku wezmę sobie tydzień zwolnienia i wtedy powiem szefowej, ale chyba nie będzie problemu, bo ona już nie może się doczekać kiedy będę w ciąży

Super My jesteśmy podobnie ciążowo, ja będę miała tp pewnie z 4 dni po Tobie maks. Mam nadzieję, że też już będzie żabka

Przezierność robi się od 11 tyg. jak się zaczyna czyli 10 i 1dz. czy od 11. 0 dz czyli w sumie od rozpoczynającego się 12?
Cytat:
Napisane przez Jaga1111 Pokaż wiadomość

boje sie jak cholera co to bedzie.....bo jak widac 1 maja poronilam w 19tc Bliznieta

pozdrawiam
Witaj, grunt to dobre nastawienie, teraz się uda - będzie maluszek.

Ostatnio myślałam nad tym, że wszystkie macie pojedyncze serduszka, i zaczełam myśleć czy ja też mam na pewno jedno w sobie?

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 07:15   #4331
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cześć Cały czas Was gonię i nadrabiam, jestem już na 105 stronie to już niedługo Wczoraj miałam masakrę z wymiotami, normalnie nie dolatywałam, straszne. Mam nadzieję, ż ejuż nie długo bo mnie jużmiesiąc męczą i zamiast tyć to chudnę

Cytat:
widzę,że mamy blisko do siebie poczytam o aqua..
No bliziutko, a jesteś z centrum czy z jakiejś dzielnicy B.???

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
dziewczyny znalazłam ciekawostkę

http://dziecisawazne.pl/masaz-krocza/

jeszcze troche czasu mamy do tego 34 tygodnia, ale wklejam

Ja w szpitalu nie byłam nacinana, ale pekłam leciutko i szyła mnie połozna na żywca ( bo powiedziała że to tylko 2 szwy- bo malutkie pęknięcie ) i to mnie bolało najbardziej z całego porodu, podczas porodu nie krzyczałam w ogóle, nie czułam takiej potrzeby, a jak mnie ukuła tą igła to normalnie wrzasnęłam
A w domku przy drugim porodzie nie pękłam, jedynie miałam jakies otarcie, ale nie musiałam nic z tym specjalnego robić, połozna powiedziała, że takie otarcie to sie samo zagoi i tak było.
Teraz chyba będę robic ten masaż na wszelki wypadek
No słyszałam o tym masażu, że jest rewelacyjny. Warto porobić, żeby potem nie żałować

Cytat:
Napisane przez Jaga1111 Pokaż wiadomość

pozdrawiam
Witaj z nami teraz już będzie wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Przezierność robi się od 11 tyg. jak się zaczyna czyli 10 i 1dz. czy od 11. 0 dz czyli w sumie od rozpoczynającego się 12?
można zrobić między 11 a 13 tyg. nawet do 14 niektórzy robią, później już te markery zanikają.

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 07:40   #4332
*kaalinaa*
Zadomowienie

Dzień dobry

Niutka ja robiłam masaż krocza (jakoś tak dwa miesiące przed porodem zaczęłam) smarowałam oliwa z oliwek i nie byłam nacinana miałam tylko mikro pęknięcie i 3 szwy i bardzo szybko wróciłam do siebie. To pomaga, położna powiedziała, ze ładnie mam przygotowane krocze i elastyczne i żer nie powinno byc problemu i nie było.

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Ostatnio myślałam nad tym, że wszystkie macie pojedyncze serduszka, i zaczełam myśleć czy ja też mam na pewno jedno w sobie?
Nie wszystkie z tego co wiem to Oleniolek, która się ostatnio nie odzywa spodziewa się bliźniaków.

Oleniolek odezwij się do nas !!!

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 07:51   #4333
blackrose4u
Wtajemniczenie

Jestem każdego dnia padnięta bo coraz gorzej śpie w nocy muszę wstawać sikać bo nie potrafie wytrzymać. Potem wierce się nie umiem znaleść miejsca. Macie jakiś sposób? Boje się że teraz będzie coraz gorzej z tym spaniem.

Ale u mnie leje a ja muszę do sklepu

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 08:06   #4334
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czesc dziewczynki

Mirabilka ja w 5 tyg nie mailam jeszce niec w pehcerzyku a w 6tyg juz bylo serduszko wiec sie nie martw to szybko sie rozwija

Jaga witaj bedize wsyztko dobrze

ego-ego ale super ze wsyztko ok mozesz sie z Tz wkrecic w wir zakupow, jedizesz na te tarkgo na TOrwar? fajeni ze masz taka szefowa bo moja to raczej sie wkurzy ze jej pracownik wypadnie i bedize zatrudniac kogos innego za mnie a pozniej moge ie miec do czego wracac ..

no wlasnie co z Oleniolek???'

a ja mam coraz gorszy kaszel ktory powoduje odruchy wymiotne i podraznia gardlo do tego katar i nie przespane przez to noce, jak myslicie czy to moze zaszkodizc jakos dizdzi?

mielego dizonka
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 08:21   #4335
ego_ego
Wtajemniczenie

Marsylia ja myślę, że najpewniej będzie zrobić 12 tc, czyli np 11tc i 1 dzień, bo tak naprawdę to ja nie wiem jak to się liczy. Dwa tygodnie temu byłam u lekarza i napisał mi 5tc, a wczoraj mi napisał 8 tc, więc już sama nie wiem jak to jest.

Kasiapruszkow postaram się być na torwarze, ale nie obiecuję, bo mamy trochę spraw do załatwienia w związku ze ślubem. A co do szefowej to też się zdziwiłam, jak coś tam powiedziała, że już one (z koleżankami z działu) się postarają, żeby było wszystko dobrze Myślałam, że będzie gorzej. Ale ja mam takie stanowisko, że po macierzyńskim będę musiała wrócić chociaż na pół etatu, ale jakoś dam radę

Jaga1111 witaj! Teraz napewno będzie wszystko dobrze
Stary 2010-08-27, 08:48   #4336
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej

Mirabilka, u mnie w 5 tc też był tylko pusty pęcherzyk. Serduszko zaczyna bić w 42 dniu czyli po skończonych 6 tygodniach a jeśli ciąża jest młodsza może to nastąpić jeszcze później. Więc na razie nie stresuj się i myśl pozytywnie Ja na drugą wizytę poszłam dopiero w 8 tc żeby nie było już wątpliwości.

Kosmisia, usg genetyczne to dokładniejsze usg ze wszystkimi pomiarami. Kurcze, ja w pierwszej ciąży w ogóle nie robiłam tego badania, teraz też nie myślałam ale chyba zrobię. Bądź dobrej myśli, skoro nie powinno mieć to wpływu na płód na pewno tak jest

Montii, o mamo ja dawniej robiłam sobie czasem budyń z 1/2 litra mleka, z litra nigdy nie próbowałam Zazdraszczam dobrej przemiany materii, ja po takiej kolacji miałabym od razu kilo do przodu

Ego_ego, duże to Twoje maleństwo, ja miałam usg w środę, w 7t5d i moje miało tylko niecałe 14 mm, dokładnie tyle ile powinno mieć w tym dniu. Gratuluję świetnych wyników

Jaga, teraz na pewno będzie dobrze Współczuję Ci bardzo, podczytywałam marcówki 2009 i stąd wiem o Twojej tragedii

Blackrose, ja też fatalnie sypiam, w pierwszej ciąży było to samo. Siedziałam w domu a wstawałam codziennie o 5:30 razem z TŻ i siadałam do kompa

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 09:04   #4337
Black_Angel86
Zadomowienie

Jaga1111 witaj i gratuluję ponownie dwóch kresek, dużo z nas przez coś takiego przeszło, tym razem będzie już dobrze
A! Podaj proszę dane do listy do mnie na PW, lista jest w poście nr 2

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Monti ja też już go pomału przypominam jakoś mi apetyt powraca
hehe no właśnie znalazłam sobie takiego żeby pasował trochę do mnie hehe
A przy okazji trzymam kciuki za Twoje dzisiejsze USG, na którą je masz? Trzymaj się cieplutko

blog

fotografia

Stary 2010-08-27, 09:12   #4338
Stysia71
Raczkowanie

Jestem już po wizycie u gina. Mały Ludek, który we mnie zamieszkał ma się dobrze, ma 38mm, za 2 tygodnie(9 września) idziemy na USG genetyczne 3D/4D. A ja coś dzisiaj niedobrze się czuję, mdłości mam;/

Buziaki i miłego dnia Kochane
Stysia71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 09:12   #4339
coralady
Wtajemniczenie

Witam przyszłe mamusie w ten deszczowy dzień.U mnie pogoda "pod psem",bardzo jesiennie i przygnębiająco

ego-ego gratuluje i ciesze się,że wszystko w porządku.Napewno jesteś teraz spokojna Zazdroszczę Ci tej wiedzy o fasolce

Ja prosze nie puszczanie kciuków,bo moje wczorajsze usg niestety się nie odbyło,bo mój lekarz musiał zostać w szpitalu na skomplikowanej operacji i odwołał wszystkie wizyty.Idę dziś,ale dopiero na 21-ą-nie wiem jak ja dotrwam do tej godziny,bo jestem senna i ciągle śpię.Mało tego pochorowałam się wczoraj,miałam delikatną gorączke i gardlo boli mnie niemiłosiernie

Pozdrawiam piątkowo
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 09:13   #4340
Montii
Zakorzenienie

No to kochaniutkie trzymać proszę za mnie kciuki bo na 11 mam USG
zaczynam się stresować, ale nie dlatego ,że coś będzie nie tak... ale pierwszy raz zobaczę mego malucha, dziwnie tak

[LEFT]
Stary 2010-08-27, 09:22   #4341
Black_Angel86
Zadomowienie

A ja się zastanawiam czemu fotek z usg nie wklejacie? Ja Wam moje dzidzi pokazałam ... się obrażę i będzie foch... !

blog

fotografia

Stary 2010-08-27, 09:27   #4342
Montii
Zakorzenienie

mam nadzieję,że dzisiaj dostanę to wkleję do albumu i może zdjęcie mego sadełka

[LEFT]
Stary 2010-08-27, 09:31   #4343
Black_Angel86
Zadomowienie

Cytat:
mam nadzieję,że dzisiaj dostanę to wkleję do albumu i może zdjęcie mego sadełka
no! teraz lepiej

blog

fotografia

Stary 2010-08-27, 09:31   #4344
gosikk_s
Zakorzenienie

Stysia, super A mdłości jeszcze trochę i powinny minąć

Coralady, kciukam nadal Współczuję przeziębienia, ja ledwo wyszłam i znowu czuję się niewyraźnie. A najgorsze że praktycznie nic nie możemy brać, zostaje medycyna naturalna

Montii, trzymam kciuki

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 09:39   #4345
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
ale chodzi o poród do wody w II fazie ( czyli rodzisz dziecko do wody) , czy chodzi o to, że możeez byc w wodzie ale do II fazy, a jak masz parte to wychodzisz i rodzisz na sucho?
bo to róznica, a często wydaje się, że to to samo
i ta pierwsza opcję to wiem, że ma szpital w Wołominie i jeszcze chyba tylko jakies kilka w Polsce, bo personel musi byc specjalnie przeszkolony, a ta druga opcja, to teraz jest sporo szpitali gdzie w pokoju porodowym masz wannę i mozesz sobie siedziec w wodzie do skurczy partych, a potem musisz wyjść na samo rodzenie- ja miałam tak z pierwszym porodem 2 godziny w wannie ( z drugim nie, bo rodziłam w domu i ledwo weszłam do wanny, a juz musiałam wyjść, mały sie pchał na świat ) .
niutka w sumie jest mi to obojętne nawet nie wiedziałam że jest jakiś podział na dwie fazy a jak jest u nas w szpitalu to jeszcze nie wiem bo narazie się tym nie interesowałam

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
a ja wrocilam od gina i nie wiem sama co myślec - 2 tyg temu beta hcg 115 dzis 16700 ( czyli 5-6 tydzień) a na usg widac pęcherzyk ale bicia serca jeszcze nie .... i nie wiem sama co myslec czy pusty pęcherzyk czy co... we wtorek mam isc znow na usg zobaczyc co i jak - ja zwariuje

mirabilka
nie stresuj się u mnie nie było widać serduszka nawet w 6 tyg więc miej nadzieję bo wszytko będzie ok

Cytat:
Fajniee

kurcze ja zaraz zwymiotuję chyba takiego mixa sobie zrobiłam na kolację

budyń litrowy
cola
2x prince polo
chipsy

boże... muszę z tym skończyć, a najgorsze,że lubię rzeczy obrzydliwie słodkie
sorki montii ale od samego czytania mnie zemdlilo ja znowu słodkiego tylko trochę i tylko w postaci lodów teraz bardziej wole słone

Jaga1111 gratuluję no i witaj wśród nas

blackrose ja też ostatnio nie mogę w nocy spać a jeszcze nie tak dawno zasypiałam ok 21 jak dziecko teraz ziewam jak smok od 18 a jak się położę to się kręcę bo albo mi nie wygodnie albo siku mi się chce

stydia71 strasznie się cieszę że wszystko ok

odebrałam wszystkie swoje wyniki z badania krwi i ogólnie jestem zdrowa jak ryba tylko coś z moczem nie tak, jednego za dużo drugiego za mało, chyba zacznę pić sok z żurawiny dla lepszego oczyszczania nerek bo mi padną i tyle będzie

PS. obiecuje że jak tylko znajdę kabel do telefonu to pstryknę zdjęcie z usg (tylko niech mi ktoś powie jak się wkleja tutaj zdjęcia )

zapomniałam dodać że za wszystkie trzymam kciuki

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2010-08-27 o 09:45
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 09:46   #4346
Black_Angel86
Zadomowienie

zdjęcia się wkleja poniżej wiadomości, tam jest coś takiego "zarządzaj załącznikami" i znajdujesz zdjęcie na dysku wklejasz je, łądujesz, dajesz zamknij i wysyłasz wraz z wiadomością

Stysia dobrze że jest ok bardzo się cieszę

blog

fotografia

Edytowane przez Black_Angel86
Czas edycji: 2010-08-27 o 09:47
Stary 2010-08-27, 09:53   #4347
Montii
Zakorzenienie

wanilia no wiesz co takie rarytasy a Tobie niedobrze? heh mi też jak sobie wspomnę co było wczoraj... ale na śniadanie już za mną dwie drożdżówki z makiem

dobra mój się ogarnia bo jest po nocce i jedziemy, potem wstapie do mamy bo kupiłam dla siostry zegarek świnki peppy ;p

[LEFT]
Stary 2010-08-27, 09:59   #4348
wanilia83
Zadomowienie

dobra pierwsza próba wklejenia zdjęcia, Kluska miała wtedy 8 tyg i parę dni i coś 1,73 cm, za tydzień kolejna wizyta z usg więc wkleję kolejne no i postaram się zrobić zdjęcie mojego brzucha bo ja już widzę że jest większy

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2010-12-01 o 14:13
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 10:12   #4349
iwa00
Raczkowanie

wanilia83 śliczny dzidziuś
ja już nie mogę się doczekać pierwszej fotki mojego szkraba
iwa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 10:16   #4350
Mustique
Lena

można się dołączyć

początkowa ciężar,oweczka wita resztę przyszłych mam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości