|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Asequrella
Hejka
![]() Ja dzisiaj wezmę 6 tabletkę Asequrelli Póki co mogę powiedzieć, że czuję się dobrze po tych tabletkach. Dopiero tydzień je biorę a już widać efekty Chodzę uśmiechnięta a nie tak jak wcześniej z płaczliwym humorem. Ostatnio mój TŻ stwierdził, że zrobiłam się nawet aktywniejsza Noooo może jemu tak się wydaje bo przeszło dwa tygodnie się nie widzieliśmy i cóż się dziwić po takiej rozłące Żołądek mnie nie boli tak jak wcześniej to bywało, więc pod tym względem też duży plus dla tych tableteczek Mam zamiar teraz zakupić większą ilość tych pigułeczek, ponieważ bardzo ciężko dostać je w aptece. Pozdrawiam
|
|
#182 |
|
Przyczajenie
|
kochane a jak to jest z wami o ktorej godzinie przyjmjujecie asequrelke, tz od wziecia tabletki anty i po? ja biore asequrelke o 19.00 a yasminelle o 21.30. nie wiem czy to musi byc jakis odstep i jak tak to jaki dlugi? co o tym sadzicie?
___________________ te quero |
|
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeśli komuś się poprawi samopoczucie i będzie się czuł bezpieczniej biorąc tego typu rzeczy to za 12zł czemu nie (chociaż jak kogoś po paru dniach przestanie boleć brzuch czy poczuje przypływ pożądania to raczej będzie to efekt placebo a nie działanie tabletek) To na zasadzie tabletek typu belissa- skrzyp, witaminki razem- czyli żadnych cudów, równie dobrze można przyjmować to oddzielnie albo z pożywieniem..ale reklama robi swoje i ludzie kupują. ... ja osobiście też w cudowne działanie nie wierze a tabsy właśnie odstawiłam po 6latach...za długo się trułam.
|
|
|
#184 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#185 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#186 |
|
Przyczajenie
|
dzieki dziewczyny
![]() _____________________ te quero
|
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
witam was,
pare dni temu rowniez uslyszalam reklame w radiu o asequrelli i od razu zaczelam szukac w internecie na jej temat. Cena jest dosc niska na allegro, takze gdyby faktycznie dzialala to nie jest tak starsznie wydac te ok.11. Chociaz ja tez lykam yasminelle ktore niestety do najtanszych nie naleza. Chcialabym wyprobowac tylko i wylacznie ze wzgledu na libido ktore jest ponizej zera. I rowniez daje sobie ostatnia szanse na tabsy i jak nic nie pomoze to rzucam je po 6latach. Yasminelle to moje 4 pigulki. Z poczatku bralam microgynon i bylo super tylko wlosy sie przetluszczaly zbyt szybko, potem byl cilest, novynette i teraz yasmienelle. Od kilku lat libido zerowe.. ale juz nie chce sie bawic w wyprobowywanie kolejnych tabletek, bo wiekszosc i tak ma ten sam skad. takze wracajac do tematu, faktycznie moze i ma bogaty skad ta nasza asequrella ale ma bardzo niskie dawki. Czytajac w necie na temat zeńszenia to ponoc dawki 300-400mg na dobe sa zalecane. W ogole jak poszukacie info o zen szeniu na libido to jest duuuzo info na plus, takze teraz sie zastanawiam czy kupic dobry zenszen czy probowac z omawianym specyfikiem... |
|
|
|
|
#188 |
|
Przyczajenie
|
dawno mnie tu nie było
![]() ktoras madra kobietka wspominala o placebo - podpinam sie calym soba pod ta wypowiedz. do kobietki wyzej, polecalbym sprobowanie zen szenia w dawce maxymalnej dziennej lub specjalnych preparatów na podniesienie libido u kobiet - niestety nie sa one tanie jak te marne 12zl za marny sklad ![]() ale cóż - za jakosc sie placi
|
|
|
|
|
#189 |
|
Przyczajenie
|
no z tym rzen szeniem to bym nie przesadzala bo pamietajcie o tym ze bycza dawka rzen szenia moze obnizyc skutecznosc tabletek anty ...bardzo duza dawka![]() ______________________ te quero
|
|
|
|
|
#190 |
|
Przyczajenie
|
rzen szen moze i tak ale zen szen raczej nie
![]() dla bezpieczenstwa 300mg bym sprobowal. powinno wystarczyc. |
|
|
|
|
#191 |
|
Raczkowanie
|
No, tak żeń szeń... ale powiedzcie mi, które preparaty są dobre? Jestem w tym kompletnie zielona
![]() O np. tutaj jest napisane, ze podnosi libido także u mężczyzn : ) http://eden.avissa.pl/witalnosc/zenszen?Itemid=
|
|
#192 |
|
Zadomowienie
|
Kup najzwyklejszy żeń-szeń. Ten do którego link wkleiłaś ma dużą dawkę (450 mg), może poszukaj czegoś po 300 mg? W dobrej aptece powinno być sporo preparatów
![]() Do tego pij zieloną herbatę, bierz pokrzywę i ew. leki chroniące wątrobę. I masz o niebo lepsze efekty od Asequrelli. (teoretycznie) |
|
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
no to przeglosowane.
sprobuje z zen szeniem a swoja droga chyba zrobie przy okazji badania na wartobe bo nigdy tego nie robilam. |
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#195 |
|
Rozeznanie
|
Jak sie je stosuje? Wraz z 1 tabletka opakowania, czy mozna zaczac brac je w trakcie juz zaczetego opakowania?
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ostatnio robiłam badania na wątrobe tzw. próby wątrobowe ASPAT, ALAT Wyniki wyszły mi bardzo dobrze Hemoglobinę mam 15,0 czyli też super A tak się bałam wyników tych badań
|
|
|
#197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dlaczego? bo nie zalecil mi badania watroby? chodzilam przez 5lat co 3miesiace do przychodni wiec szalu nie mozna sie spodziewac, teraz nie mieszkam w pl, i zmienilam na prywatnego i jestem u niego tylko raz/dwa razy do roku i ginekolog pierwsza klasa Edytowane przez xxyyzz Czas edycji: 2010-08-29 o 12:21 |
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy tak długim okresie stosowania, powinno się zrobić takie badania. |
|
|
|
|
|
#199 |
|
Przyczajenie
|
Ja dzis kupilam asequrelle zobaczymy, przez 3 lata biore mercilon,
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
moglabys podac wyniki AlAT i AspAD ? dodam w 4 tyg. stosowania doustnie sterydów wyniki mialem o lekko ponad 100 niz te w normie ![]() po odstawnieniu w 2-3 tyg. wracaja do normy. i nie myslcie ze z takim marnym skladem asequrelli sobie ochronicie watrobe ![]() polecam jakis dluzszy cykl na sylimarolu+hepatil lub essentiale forte. raz do roku mozna poswiecic jakies tam pieniazki w celu zregenerowania watroby. |
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#202 |
|
Raczkowanie
|
morfologie robie dwa razy do roku, tak samo lekarz pobiera wymaz na cytologie dwa razy do roku mimo ze wystarczy raz, co wiztya usg macicy i jajnikow, nie jestem przeciwnikiem lekarzy, ale akuraat nad wartoba sie nie zastanawialam i niekoniecznie jest to wina lekarza, raczej moja, teraz wiem, ze za 2-3 tygodnie zrobie rowniez badanie wartoby.
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
to zrób i krzepnięcie, bo przy tabletkach to też konieczność. zwłaszcza że zakrzepica w przeciwieństwie do wątroby może przyjść nagle i nie dawać wcześniejszych objawów.
|
|
|
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
Ja ostatnio zrobiłam pare badań krwi z jednej próbki, bo pobieranie krwi wygląda u mnie tak, że zaczyna mi być niedobrze jeszcze przed badaniem, a potem godzine musze leżeć i dochodzić do siebie :/ |
|
|
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
nie napisalam, ale krzepniecie mialam robione w ostatnich dwoch latach dokladnie 3 razy, wszystko ok
|
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
no i bardzo dobrze, bo to przy tabsach naprawdę konieczność
a niestety sporo lekarzy o tym zapomina
|
|
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brałam Asequrellę krótko, bo czułam po niej ciężar w żołądku i ogolnie nieciekawe uczucie w brzuchu. Pewnie to już wątroba protestowała, bo mam z nią problemy. Jednak chyba u mnie nie osłaniała zbytnio ta Asequrella. A przez ten krotki okres ok. tyg) zauważyłam duże działanie moczopędne. i tak w imieniu wszystkich chcących rzmawiac o konkretach a nie kłócić się...przystopujcie, bo trzeba zmarnowac dobre poł godziny, by dotrzec wsod kłótni do konkretnych opinii o tym suplemencie. |
|
|
|
|
|
#208 |
|
Przyczajenie
|
Działanie moczopędne, otóż to. Ja również po 5 tabletkach zauważyłam, że dużo częściej udaje się do ubikacji. Może to śmieszne, bo przecież po to zaczęłam brać asequrellę, ale początkowo zamartwiałam się przeziębionym pęcherzem. Dopiero teraz połączyłam to z asequrellą.
Nie do końca rozumiem ludzi wypowiadających się w tym wątku. Gdybyśmy rzeczywiście mieli stosować to co powinniśmy, dodatkowo w odpowiednich dawkach, to dziennie należałoby spożywać 20 pigułek lub pić nie wiadomo ile preparatów. Asequrella sama w sobie jest tylko SUPLEMENTEM diety i niczego ma nie zastępować. Owszem, jeśli ktoś ma kłopoty z wątrobą, to asequrella go nie uleczy, jeśli zerowe libido, to asequrella nie zwiększy znacznie ochoty... To kwestei oczywiste, nie rozumiem po co tak się nad tym roztrząsać. Skoro jednak dziewczęta chcą upiec kilka pieczeni przy jednym ogniu to asequrella jak najbardziej się nadaje. Jeśli ktoś chce polepszyć ogólne samopoczucie, i zmniejszyć ogólne skutki uboczne, to zamiast zasiadać do stołu i spożywać, odpowiednio wysoką dawkę wszystkiego, bierze sobie jedną pigułkę asequrelli. Oczywiście że ten suplement diety niczego nie wyleczy, bo nie jest przecież lekiem. Z pewnością jednak nie zaszkodzi, a może pomóc, choćby w niewielkim stopniu. Zgadzam się zupełnie, z opinią, że asequrella nie nadaje się dla osób cierpiących z powodu poważnych skutków ubocznych zażywania tabletek. W takim wypadku nie ma co liczyć, na cudowne działanie niewielkich dawek środków ziołowych... Najlepiej byłoby zmienić tabletki lub stosować mocniejsze preparaty. Jedynie do ogólnej pomocy, ogólnego wzmocnienia, ogólnego zmniejszenia delikatnych skutków ubocznych asequrella może się nadać. Jeśli ktoś ma ochotę podreperować swój organizm po zażywaniu tabletek i liczy na działanie moczopędne asequrelli, to ja już dziś mogę ten suplement diety polecić.
|
|
#209 |
|
Przyczajenie
|
hej. powiem wam tak jestem na polmetku opakowania i mam nasilone oddawanie moczu ,duzo i czesto
to chyba dobrze![]() ___________________ te quero |
|
|
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.